PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה למכונת אספרסו אוטומטית? (מפולים לספל קפה..)

KOOKE
24-06-23, 12:11
אשתי מאד אנינת טעם בעניין איכות וטעם הקפה שלה. התחלנו עם מכונת אספרסו נטו (איכותית מאד) שרק חולטת וממצה את הקפה מקפה טחון מראש, הקפה היה יוצא מדהים, אבל ההתעסקות של טחינת הקפה, ריקון וכו' הוציאה את החשק מלעשות שימוש תדיר במכונת האספרסו הזו.

עברנו למכונה אוטומטית שטוחנת ומבצעת החליטה לבד - איכותית ויקרה לזמנו, בהתחלה היה יופי (אם כי הקפה היה יוצא קצת פחות איכותי התפשרה קצת על הטעם לטובת הנוחות) אבל מהר מאד על אף שהייתה איכותית המכונה התקלקלה ודרשה תיקונים חוזרים ונשנים.

עברנו למכונת אספרסו מקפסולות - נוחה מאד לתפעול, אמינה מאד, קפה סביר + אל לא וואו.

חיינו בשלום עם פשרת הקפסולות עד שלפני כשנה וחצי קיבלתי במתנה מכונה אוטומטית של פיליפס סדרת כניסה (סדרה 1500) - החיוך חזר לפנים של אשתי והיא שוב התענגה על הקפה - אבל קצת אחרי שנה גם מכונה זו התקלקלה (תקלה ביחידת החליטה) תוקנה בעלות ניכרת ולא חזרה לקדמותה על אף התיקון היקר.

חזרנו לקפסולות אבל מחפש שוב מכונה אוטומטית - הדרישות פשוטות - אין צורך במשקאות קפה עם חלב מוקצף מתוחכמים - רק טחינה וחליטה איכותית בפעולה אחת והכי חשוב אמינות לאורך זמן -

קראתי ביקורות השוואתיות ברשת ולא מצאתי ביקורת אחת אובייקטיבית דיי ואיזו שהיא תמימות דיעות לגבי המומלצת או הטובה ביותר לצרכיי.

לאוהבי הקפה שכאן - יש תובנות/ המלצות מניסיון אל מכונת קפה שתתאים לצרכים שלנו ?

OFF-RoaD
24-06-23, 12:12
מה התקציב?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

KOOKE
24-06-23, 12:21
בעיקרון אין מגבלה של תקציב - אבל לא מעוניין להגיע לרמות מחיר לא הגיוניות למכונה עם פונקציות פשוטות בלבד של טחינה וחליטה ללא הקצפת חלב.

asafk
24-06-23, 12:25
אני ממליץ בכל פה על המכונות של דלונגי.
לא יקרות אומיוקרתיות אבל הקפה מעולה, הטחינה מדוייקת ועקבית לאורך שנים, ובשביל מכונה 'זולה' יש לה אפשרות לכיוונון גם של כמות הקפה במנה (בדגמים ה'פשוטים' עם חוגה קדמית זה הכי נוח) גם של רמת הטחינה וגם של טמפרטורת המים - כלומר אפשר להגיע לקפה מושלם.
אמינות בצורה פנטסטית. יש לנו אחת בעבודה שעברה כבר עשרות אלפים של מנות ועוד עובדת בלי שיהוק, יש לי בבית (המשרד הביתי של הגברת מארח כל יום כמה אנשים כך שהמכונה לוחצת לפחות 10 מנות קפה ביום ויש ימים ש20) כבר כמה שנים יש במשפחה עוד כמה - כולן עובדות לא מעט כולם מרוצים.

אסף.

boaz avrahami
24-06-23, 13:59
אם אין לך דרישות מהמכונה להקצפת קפה איכותית אז פיליפס יהיו בחירה מצויינת.

פיליפס-סאקו הם לדעתי היצרן המוביל של מכונות קפה.
אני עברתי בלחץ אישתי לפנות מקום על השיש ממכונה משרדים מגושמת לפיליפס (נדמה לי 2400) עם דרישות בעיקר לאספרסו.
עוד חבר שהיה מושקע במכונה של מעל 10 אלפים יבר יחד איתי. כבר שנתיים ואנחנו מרוצים מאוד. עובד טפו טפו… וטעים מאוד.
זה מתאים לצריכה בכמות ביתית.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

KOOKE
24-06-23, 14:25
בועז, המכונה הראשונה האוטו' שלנו הייתה סאיקו, המכונה האחרונה שקיבלתי במתנה הייתה פיליפס, שתיהן אכזבו קשות במבחן האמינות.

asafk
24-06-23, 14:36
גם אצלנו הדלונגי החליפה סאקו שכשלה.

אסף.

galezer
24-06-23, 14:51
יש לי שלוש מכונות של sage קניתי את כולן באמזון במבצעים . אמינות פשוטות ומסרבות למות .

עברתי אליהם מכלים ״כבדים״ יקרים ו...מתקלקלים . לא אוהב אוטומטיות מלאות ....

לדוגמא הדגם הזה יש גם יותר זולים כמובן שיש מטחנה אבל באופן ידני מעבירים את הפולים הטחונים לחליטה עצמה , עניין של כמה שניות .

https://www.amazon.co.uk/Sage-BES875UK-Barista-Express-Stainless/dp/B077YZXR1W/ref=sr_1_3?keywords=sage+coffee+machine&qid=1687607304&sprefix=sage+%2Caps%2C229&sr=8-3

galezer
24-06-23, 15:03
הנה sage במבצע יפה ושילוח לישראל .....

https://www.amazon.co.uk/Breville-Espresso-Cappuccino-Integrated-Stainless/dp/B08MXR7T7D/ref=sr_1_25?crid=1O7B9ADMVQI1S&keywords=sage+coffee+machine&qid=1687608073&sprefix=sage+coffee+machine%2Caps%2C139&sr=8-25

shachar
24-06-23, 15:37
הסימנס שלי מגרדת את ה 10000 כוסות..
Q5 אם אני לא טועה

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

opl
24-06-23, 16:09
לsage יש קהילה שלמה בפייסבוק. הרבה אוהבים אותה. זה לא אומר שהיא לא מתקלקלת כמו כולם.

guyo
24-06-23, 17:45
מכונה של בינז לא עומדת בתו תקן?

OFF-RoaD
24-06-23, 17:54
הייתי מחפש באמזון מליטה או לליט, תבחר דגם לפי התקציב, הפיצ'רים והגודל.

boaz avrahami
24-06-23, 19:47
לא אתווכח עם הנסיון שלכם. שלי ושל מכריי שונה בתכלית.
שלמה, בסאקו ופיליפס יש יחידה די אוניברסלית ושליפה שאחראית על הדחיסה והחליטה.
במכונה שעולה אלף שקל כמה עולה כל היחידה כבר?
בשתי המכונות שלי טפו טפו אפס תקלות. הסאקו רויאל מכונה משרדית שבנויה לאלפי כוסות בחודש.
כידוע מדובר בסאקו פיליפס. אותו יצרן.

אם אני מסתכל על שוק השכרת המכונות למשרדים ( ומקיש על האמינות) אז בשנים האחרונות רואים פחות ופחות סאקו והרבה יותר יורה ( JURA). נדמה לי שווצרית. של הביוקר.

KOOKE
24-06-23, 21:49
גלאזר, זו מכונה אכן מומלצת על דעת רבים ובעיקר מבחינת איכות מיצוי הקפה אבל היא רק "חצי אוטמטית" ואשתי לא תתעסק איתה לצורכי הכנת קפה - אז מכונה זו או דומות לה ירדו מהפרק.

בועז, עלות תיקון (לא החלפת) יחידת החליטה עלה 450 ש"ח והמכונה לא חזרה להפיק אספרסו נורמלי - הקפה היה יוצא דליל דלוח ועם טעם שרוף.

ננסה את הדלונגי. אסף יש המלצה על דגם מסויים?

לגבי ה- JURA ביקורות רבות משבחות המכונות של חברה זו ולמרות שבעיקרון אין מגבלת תקציב השאלה אם הן אכן שוות את מחיר הפרמיום בו הן נמכרות?

asafk
24-06-23, 22:11
יש לדלונגי המון דגמים ההבדל הוא בפאנל ההפעלה. אני ממליץ לקחת פאנל (כמו שיש לי בבית ובעבודה) עם חוגה קדמית לכמות הקפה - בדגם עם הכפתורים או מסך המגע (שגם אותם אני מכיר היטב) ההפעלה פחות אינטואיטיבית.
תעלה כאן דגם ספציפי אני אגיד לך אם זה זה.

עוד הערה חשובה והיא נכונה לכל המכונות. חשוב לנקות - כל שבוע או מקסימום שבועיים - את היחידות חליטה. אחרת נהיה עובש והקפה לא טעים.

אסף.

boaz avrahami
24-06-23, 22:18
כנראה שכן.
עובדתית היא שולטת כיות בשוק ההשכרה למשרדים שם המשכיר נושא בהוצ. תחזוקה.
אין בשוק הזה למיטב ידיעתי ולו מכונה אחת של דה לונגי.

אגב, גם גאגיה הן סאקו/פיליפס…

מצאתי איזה דיון ווטסאפ ישן של ברנרד, ינון ושלי על מכונות קפה מלפני 5 שנים.
ברנרד עשה עבודת מחקר ובחר גאג׳יה באיזה 2000 דולר. אם אני זוכר נכון אז עם פרופילים של משתמשים לפי אופן הכנת המשקה מתוך 6 משקאות ועוד שיכלולים…

KOOKE
24-06-23, 22:19
אסף, כזו למשל:
https://shop.super-pharm.co.il/electricity-and-electronics/small-kitchen-appliances/coffee-machines/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94-ecam22-115/p/mp-00084806?gclid=Cj0KCQjwqNqkBhDlARIsAFaxv wzBNFvEH5sdX47AsxeGZT4kU1w6Vomf3sJjnwF7t Vw0hvjNUh8Q7WgaAmBDEALw_wcB

?

asafk
24-06-23, 22:34
למשל. זה הפנל הפשוט. מצויין.

אסף.

guyo
25-06-23, 11:54
למשל. זה הפנל הפשוט. מצויין.

אסף.מי נותן שירות לאחר גמר האחריות?

נמרוד
19-07-23, 10:34
אני ממליץ בכל פה על המכונות של דלונגי.
לא יקרות אומיוקרתיות אבל הקפה מעולה, הטחינה מדוייקת ועקבית לאורך שנים, ובשביל מכונה 'זולה' יש לה אפשרות לכיוונון גם של כמות הקפה במנה (בדגמים ה'פשוטים' עם חוגה קדמית זה הכי נוח) גם של רמת הטחינה וגם של טמפרטורת המים - כלומר אפשר להגיע לקפה מושלם.
אמינות בצורה פנטסטית. יש לנו אחת בעבודה שעברה כבר עשרות אלפים של מנות ועוד עובדת בלי שיהוק, יש לי בבית (המשרד הביתי של הגברת מארח כל יום כמה אנשים כך שהמכונה לוחצת לפחות 10 מנות קפה ביום ויש ימים ש20) כבר כמה שנים יש במשפחה עוד כמה - כולן עובדות לא מעט כולם מרוצים.

אסף.

מכונת הקפסולות הוותיקה מתה סופית, יסורי הגסיסה נמשכו במקביל לשרשור הזה של שלמה.
קניתי מכונה לפי ההמלצה שלך אסף. ולפי המצב במתחם חנויות החשמל בתל-חנן, כנראה יש הרבה קוראי ג'יפולוג חובבי אספרסו שמתייחסים ברצינות לאסף קציר - אבל בחנות השלישית מצאתי מכונה במלאי.

האספרסו יוצא יפה מאד, טעם לא ספקטקולרי, אבל אני מניח שזה קשור לקפה הדוגמית הלא ברור שקיבלתי. אז עכשיו המלצות על איזה קפה ואיפה לקנות, ופרק חשוב יותר - תפעול. מה שיטת הכוונון ומה הסטאפ הבסיסי שלך?

guyo
19-07-23, 10:50
קניתי גם. לקח לי זמן למצוא סטאפ לטעמי.
כמות קפה- מקסימלית
טחינה- קליק אחד מעל הדק ביותר
טמפ' מים החמה ביותר
זמן מיצוי לאספרסו קצר- 20 שניות

מצרף סרטון (מעולה לדעתי) להרחבה

https://youtu.be/J6yWOyNq0uw

אגב, האם יש דרך לעצור את השטיפה האוטו' בכל הפעלה?

opl
19-07-23, 11:05
קפה בארץ לדעתי - גלעד שימחי. להזמין גם שחור עם הל - מעולה.

https://negro.co.il/

לרוב מתחילים פה:
https://negro.co.il/product/%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%96%d7%9e%d7%a0%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%94/

שולץ האיום
19-07-23, 13:45
אסף, כזו למשל:
https://shop.super-pharm.co.il/electricity-and-electronics/small-kitchen-appliances/coffee-machines/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94-ecam22-115/p/mp-00084806?gclid=Cj0KCQjwqNqkBhDlARIsAFaxv wzBNFvEH5sdX47AsxeGZT4kU1w6Vomf3sJjnwF7t Vw0hvjNUh8Q7WgaAmBDEALw_wcB

?

הזמנתי גם.

מחיר אטרקטיבי נראה לי.
בדקתי מול אמאזון גרמניה וכו.

asafk
19-07-23, 14:06
קניתי גם. לקח לי זמן למצוא סטאפ לטעמי.
כמות קפה- מקסימלית
טחינה- קליק אחד מעל הדק ביותר
טמפ' מים החמה ביותר
זמן מיצוי לאספרסו קצר- 20 שניות

מצרף סרטון (מעולה לדעתי) להרחבה

https://youtu.be/J6yWOyNq0uw

אגב, האם יש דרך לעצור את השטיפה האוטו' בכל הפעלה?

Sent from my SM-G998B using Tapatalkבדלונגי ניתן לתכנת את הזמן של הכיבוי האוטומטי שבו מתבצעת השטיפה. אצלי זה 3 שעות ותכלס המכונה מנקה את עצמה רק פעמיים ביום אחת בהדלקה ופעם שניה בכיבוי.

אסף.

erezgur
19-07-23, 14:11
קפה בארץ לדעתי - גלעד שימחי. להזמין גם שחור עם הל - מעולה.

https://negro.co.il/

לרוב מתחילים פה:
https://negro.co.il/product/%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%94%d7%96%d7%9e%d7%a0%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%94/

+1 (אנחנו עם קפסולות, אבל יש במשפחה "משוגעים לעניין" שלאחר בדיקה בהרבה חנויות ומקומות מתנקזים (יחד עם רבים מכל רחבי המדינה) לחנות זו).

אפשרות נוטספת, במיוחד אם אתה קוצה להגיע בעצמך, לטעום ולהחליט, במתחם החנויות בכניסה לקיבוץ יגור יש בית עסק קטן עם קליה עצמית. אני זוכר שהיה מאד טעים לי והתרשמתי מהמקצועיות של המוכרים במקום. לצערי לא זוכר כעת את השם.

שולץ האיום
19-07-23, 15:22
לגבי הפולים

לא יותר קל לקנות פשוט מותגים בינלאומיים, מאשר קלייה מקומית משתנה?

נגיד מאורו דלוקס. תמיד אותו טעם.

asafk
19-07-23, 15:29
אני קונה כבר שנים מאורו. ההימור אפסי והקפה מצויין.

אסף.

שולץ האיום
19-07-23, 15:34
גם אני, וגם המחיר אטרקטיבי מול בתי הקלייה ״הבוטיקים״.

רציתי לבדוק אולי אני מפספס משהו.

לא כזה אנין טעם או מבין גדול בקפה.

AYG
19-07-23, 15:54

לא יודע לגבי בתי קלייה מקומיים אחרים, יכול להעיד שאני קונה מגלעד מנגרו מעל עשור והוא שומר על רמה גבוהה ובמקרה נדיר של בעיה, יש עם מי לדבר.

boaz avrahami
19-07-23, 15:59
אני רוכש כבר כמה שנים מחברה ברעננה שמתחזקת הרבה עסקים.
רוכש מהם קילו של קפה שמיוצר על ידע קפה ג׳ו, 80% ערביקה ב 70 שח לפני מעמ.
זה הכי טעים לי וניסיתי גם יקרים בהרבה .

פעם בחודשיים אוסף שני קג כבר הרבה שנים. המחיר גם לא השתנה

opl
19-07-23, 16:05
התשובה שלי מתחלקת לשני מקרים. בכל הנוגע לאספרסו

אנשים עם מכונה אוטמטית הם לא חובבי אספרסו אמיתי... תקנו איזה פולים שבא לכם.

אנשים ששותים אספרסו אמיתי או שהאיכות חשובה להם עובדים לפי מספר כללים, לדוגמא: קפה שעברו חודשיים מתאריך הקליה הוא קפה לא טרי

אבל אני לא מבין כלום... אני שותה קפה עם חלב.

Yaron.nahum
19-07-23, 16:22
לגבי הפולים

נגיד מאורו דלוקס. תמיד אותו טעם.

הבעיה במותגים בינלאומיים הוא שזמן הקליה שלהם מאוד ישן. לעיתים גם שנה , מורגש בחליטה

קפה מעל חודשיים מתאריך הקליה ,
אני כבר לא משתמש. משתדל לקנות אספקה לחודש של קפה טרי (מגלעד )

לרוב זה לא חורג את הטווח.

ולגבי קליה מקומית משתנה , אני קונה את אותו קפה אצל גלעד כבר מספר שנים , כמעט ללא שינוי

נדב42
19-07-23, 17:45
וואיי וואיי, יש כאן יותר פיינשמעקרים ממני [emoji1751]
איזה מזל שאני לא שותה קפה ...

שולץ האיום
19-07-23, 17:47
בסוף הכל עניין של טעם והעדפות אישיות.

הייתה לי תקופה מכונה ידנית, משהו רציני.
ניסיתי כל מיני פולים מומלצים.
נכנסתי לזה, למדתי, הכנתי, ולאט לאט ההתלהבות ירדה, ונשארתי עם התפעול והלכלוך על השיש.
בסוף ירדתי מזה וחזרתי לאוטומטית.
לא שותה הרבה, ואני היחיד בבית.
בעיקר לאירוח, ואני מידי פעם.

לא חושב שיהיה לי מורגש ההבדל בין פולים טריים מבוטיק לבין שקית של מאורו.
אבל, כאמור, אני לא מומחה ולא אנין טעם, למרות שהייתה אפיזודה מושקעת עם מכונה ידנית וכל מיני משחקים של מדענים.

guyo
19-07-23, 18:06
בגדול, למכונות אוטו' פשוטות עדיף קליה כהה, יותר קל למצות את הטעם מהקליה הבהירה.
אני עם זה בשבועיים האחרונים ומבסוט.
75 ש''ח עם מועדון של אמיגוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230719/165ef12fb9abf9a9d505233959e7ad63.jpg

boaz avrahami
19-07-23, 19:00
אנשים ששותים אספרסו אמיתי או שהאיכות חשובה להם עובדים לפי מספר כללים, לדוגמא: קפה שעברו חודשיים מתאריך הקליה הוא קפה לא טרי

אתה לדעתי מערבב בין קפה טחון לפולי קפה.
פולי קפה באחסון נכון נשמרים הרבה יותר.
אני מסופק אם 90 אחוז מהאנשים יבחינו בהבדלים.

שולץ האיום
19-07-23, 19:14
אני קונה קילו מאורו דה לוקס ב 80 שח במבצע כפול 2 יחידות.

הסיטונאי הקרוב אליי גם שולח אליי בחינם.

shachar
19-07-23, 20:52
אני התיצבתי על האוסברנט אספרסו.
די מקביל בטעם למאורו דה לוקס.
קונה בשישה קילו אז המחיר סביב 80 שח.
מה שיפה שזוגתי שמעדיפה טעם אחר הסכימה להתפשר בקפה ..

הכמות הגדולה בגלל שסניף חיפה שלנו גונב לי מהארון בכל ביקור.
וגם בבית שותים לא מעט.

לגבי ניקוי אוטומטי הסימנס מנקה בכל כיבוי והדלקה (התקנתי ברז צמוד למכונה).
ובלי קשר מנסה לנקות את המכלול הפנימי די הרבה.
מבאס ששאריות לחות של פולים טחונים הן צלחת פטרי.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

boaz avrahami
19-07-23, 21:18
זה פנצלין

אצלנו השאריות הולכות לגינה או לקומפוסטר

asafk
19-07-23, 22:42
את יחידת החליטה צריך לנקות אחת לשבוע לפחות.

אסף.

opl
20-07-23, 07:52
אתה לדעתי מערבב בין קפה טחון לפולי קפה.
פולי קפה באחסון נכון נשמרים הרבה יותר.
אני מסופק אם 90 אחוז מהאנשים יבחינו בהבדלים.

קצת מוזר שגם אני וגם ירון התבלבלנו בדיוק אותו הדבר לא? :-)

לגבי ה90 אחוז אני אולי מסכים אבל שוב

התשובה שלי מתחלקת לשני מקרים. בכל הנוגע לאספרסו

אנשים עם מכונה אוטמטית הם לא חובבי אספרסו אמיתי... תקנו איזה פולים שבא לכם..

לפי אותו קו שכתבנו לגבי טריות הפולים - קפה טחון לא ראוי לאספרסו אמיתי 2 דקות לאחר הטחינה. הוא מתחמצן.

144317

ניסיתי הרבה פולים, קליה טריה לדעתי עדיפה בהרבה על כל השאר. רק לשים לב שלא טרי מידי (קורה הרבה אצל גלעד) רצוי להמתין בסבלנות 14 יום מתאריך הקליה.

boaz avrahami
20-07-23, 08:22
אז אתה אומר בעצם שעד 14 ימים לא משתמשים ( מסכים, נחשב כפולט גזים) ואחרי חודש זה כבר מאבד מטעמו/ מקולקל…

זה אומר שיש 14 ימים הקפה במצב צריכה?
זה נשמע לך הגיוני ואתה עומד אחרי זה?
למשל, כל קפה קלוי מיובא הוא כבר בחזקת פגום?

אני מכיר התיחסות של כחצי שנה מקליה בתנאי אחסון נאותים לפני שטעמו נפגע וגם זה די מחמיר.
תוקף קפה מוגדר לרוב לכשנתיים.

opl
20-07-23, 08:58
אמרנו חודשיים כן? לא חודש...

ושוב ושוב :

אבל כן. מי ששותה אספרסו אמיתי מקפיד על ה"חוקים" הללו. מאחר ואני עם משקאות מבוססי חלב/V60/מקינטה וכו אז פחות.

אני כן שוקל להוסיף מכונה ידנית לחלוטין סטייל

144318

בכל אופן חוץ מגלעד אני גם קונה באיטליה את הפולים האלה:

144319

100 שקל לקילו.

guyo
20-07-23, 09:48
אמרנו חודשיים כן? לא חודש...

ושוב ושוב :

אבל כן. מי ששותה אספרסו אמיתי מקפיד על ה"חוקים" הללו. מאחר ואני עם משקאות מבוססי חלב/V60/מקינטה וכו אז פחות.

אני כן שוקל להוסיף מכונה ידנית לחלוטין סטייל

144318

בכל אופן חוץ מגלעד אני גם קונה באיטליה את הפולים האלה:

144319

100 שקל לקילו.לא נורא יקרה באמזון. אבל המטחנות.....

opl
20-07-23, 09:59
מסכים. הבאתי את זאת ב400~ מקווה שתחזיק. טוחנת סביר.

144320

GodsFather
20-07-23, 15:38
כנסו לפייס, שדרגת נפוצה מכה גם בתחום המכונות ותמצאו אחלה מכונות בהפרשים אדירים ממחיר חדש.

יש מספר קבוצות

Sent from my HD1903 using Tapatalk

opl
20-07-23, 16:20
אני אישית בקהילת אוהבי קפה שגם מבינים בזה, של שטראוס. צודק, יש הרבה מציאות יחסית. יש גם קבוצות שלמות לפי המכונות עצמן כמו הבבריל שהוזכרה פה וכו

מצד שני אני גם פחות רוצה להכנס עמוק לזה, גם מבחינת תשתית, מקום על השיש, ריכוך מים וכו. בגלל זה ידנית מלאה זה קורץ. אבל זה באמת שיא ההתעסקות ואני מודה שאני לפעמים כל כך עצלן לזה שאני פשוט הולך על קפה גרושות וזהו.

אגב, שאריות קפה לגינה - לא תמיד רעיון טוב. תלוי איזה מאמר קוראים

https://www.pactcoffee.com/blog/are-coffee-grounds-good-for-the-garden

144321

boaz avrahami
20-07-23, 16:47
שאלה של מינונים כמו הרבה דברים בחיים.
אצלנו זה לא אדניות או עציצים.

https://www.minuto.co.il/רק-קפה/האם-מומלץ-להשקות-לדשן-צמחים-עם-שאריות/3058/

-->