צפייה בגרסה מלאה : גרירת עגלה עם פיאסטה
יש לי פורד פיאסטה ידנית בת 10 במצב טוב מאוד
עלה הצורך בעגלה נגררת-להעברת ציוד כללי (קצת תכולת דירה, קצת חומרי בניה וכו׳) מפה לשם. מדובר על נסיעות בינעירוניות.
רכב כזה יכול לעמוד בזה ? (כמובן בהנחה שנשארים במסגרת המשקל הנגרר המותר) או שאני אגמור את האוטו?
חמי
חנן-ג'יפולוג
28-06-23, 05:06
כן. אם אין לו שעון חום, כדאי להתקין.
איך ואיפה מתקינים שעון חום?
אני מניח שהכוונה מעבר לחיווי חום הפשוט שיש ברכב
חפש בפורום "שעון חום חיצוני".
דוגמא לתוצאות הראשונות בגוגל כשמקלידים את את המחרוזת הנ"ל הצירוף www.jeepolog.com:
144185
אז בהמשך לנ"ל - העדפה לעגלה עם או בלי בלמים?
בלי - זול יותר
עם - פחות עומס על הרכב בבלימה וכו'
דעתכם?
מזכיר שזה רכב קטן, ולא ראם ...
תודה
חמי
חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 10:38
תתחיל מהגדרת וציון המשקל שמותר לרכב לגרור. תמשיך מהגדרת הצרכים שלך לגרירה. ב95 אחוז ששני הערכים כאלה לבד כבר יגדירו את מבנה הנגרר, ואת מצבת הבלמים בו.
לדוגמא, מ750ק"ג ומעלה אתה חייב בלמים, מ500 ומטה, אין נגררים עם בלמים. בין לבין גם ככה אין מבחר עשיר. בגדול, כן? יתכן שיש איזו דוגמא איזוטרית שתסתור את זה.
לא הייתי מטריד את עצמי בעניין הזה. זה או שיש צורך משמעותי והחוק מחייב אותך, או שהוא לא מחייב אותך, ואז זה לא באמת אקוטי כי זה משקל נמוך. גררתי במשך שנים נגרר עם שלושה אופנועים בשני דורות שונים של רנו5 עם משקל עצמי של החל מ 770ק"ג (ו44כ"ס).
יש לי פורד פיאסטה ידנית בת 10 במצב טוב מאוד
עלה הצורך בעגלה נגררת-להעברת ציוד כללי (קצת תכולת דירה, קצת חומרי בניה וכו׳) מפה לשם. מדובר על נסיעות בינעירוניות.
רכב כזה יכול לעמוד בזה ? (כמובן בהנחה שנשארים במסגרת המשקל הנגרר המותר) או שאני אגמור את האוטו?
חמי
שום בעיה.
אני מניח שזו גרסת ה-1.25 עם 85 כ"ס.
אתה בהחלט תרגיש שהיא מתאמצת ותצטרך ללחוץ אותה, אבל כל עוד אתה בתוך מגבלת משקל הנגרר המותר ע"י היצרן, לא תהיה בעיה.
לפני שנה וחצי גררתי מהדרום הרחוק עם הפוקוס 2010 האוטומטית 1.6 שלי, עגלה שחרגה לא במעט מהמשקל המותר לגרירה, כנראה במשקל העצמי של האוטו... בעליות מהמכתש למצפה נזקקנו להילוך ראשון ולמאמץ... חוץ מזה נסעה בסדר לגמרי, חום המנוע לא עלה. זו מכונית ישנה עם ק"מ אסטרונומי (אז באיזור 300,000, היום עם 340,000) על כל המכלולים המקוריים שמעולם לא נפתחו - אם זה עשה לה משהו לא טוב, כנראה שכבר הייתי נתקל בזה מזמן, אבל אין מאז שום סימפטום. נוסעת מצוין כרגיל ללא תקלות.
אם הרכב שלך במצב טוב, סע וגרור ואל תדאג.
אחלה תודה
עוד לא הצלחתי להבין מה הגבלות החוק לרכב הזה (מחר אצל המתקין וו גרירה אז נראה)
אבל כנראה שזה באזור ה 500 ללא בלמים ו 750 עם בלמים
הצרכים כרגע הם העברת תכולת דירה (כשמקרר 450 ליטר זה הדבר הכי כבד שם) והעברת חומרי בניה - לא בקביעות לאורך זמן, אני לא הופך מוביל דירות ולא לקבלן.
חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 13:00
לרכבים מהשנתונים האלה החוק מתיישר עם הגדרת היצרן. חפש מדבקה על משקוף דלת הנהג שמגדירה את המשקל הקומבינטורי המקסימלי והמשקל הכולל של הרכב. הפער זה המשקל המותר לנגרר.
ehudzeelim
10-07-23, 13:01
אז בהמשך לנ"ל - העדפה לעגלה עם או בלי בלמים?
בלי - זול יותר
עם - פחות עומס על הרכב בבלימה וכו'
דעתכם?
היתרון הגדול של בלמים הוא בטיחותי, עומס על הרכב זה עניין משני.
תזכור שמשקל הנגרר הוא משקל כולל, כלומר המשקל העצמי של הנגרר ישפיע על כמה אפשר להעמיס עליו. למשל בנגרר 750 ק"ג במשקל עצמי 250, אפשר להעמיס 500 ק"ג. ובנגרר 500 במשקל עצמי 130, אפשר להעמיס 370 ק"ג. כלומר ההבדל במשקל העמסה בין שני הנגררים הוא רק 130 ק"ג.
לעניות דעתי, פיאסטה בנויה לנגרר 500 ולא יותר.
אם מדובר בנסיעות על אספלט בלבד, ובלי חריגות במשקל, חפש נגרר במשקל כמה שיותר קל.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 14:26
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/LK8XvY.jpg
Yaron.nahum
10-07-23, 16:35
היתה לי פיאסטה 2012 ידנית עם וו גרירה
גרירה מקסימלית ללא בלמים 525 קג
עם בלמים 600 קג
אין בעיה לגרור איתה , כל עוד אתה באיזור התחום המותר
הייתי גורר לעיתים את האופנוע שלי בעיקר (הרלי אספנות במשקל כ 300 קג)
ללא כל בעיה מיוחדת.
מכרתי אותה לאחר כעשור שהייתה ברשותי , ללא כל בעיות מיוחדות. לא היו גם תקלות משמעותיות בתקופה שהייתה אצלי.
חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 16:45
לפי המשקלים שציינת זו כנראה התקנת תפוח גרירה שבוצעה לפני הנוהל החדש, כשקביעת המשקלים נעשתה בידי החכמים המקומיים. מאז התקינה עוקבת אחרי הוראות היצרן בהקשר הזה.
היתרון הגדול של בלמים הוא בטיחותי, עומס על הרכב זה עניין משני.
תזכור שמשקל הנגרר הוא משקל כולל, כלומר המשקל העצמי של הנגרר ישפיע על כמה אפשר להעמיס עליו. למשל בנגרר 750 ק"ג במשקל עצמי 250, אפשר להעמיס 500 ק"ג. ובנגרר 500 במשקל עצמי 130, אפשר להעמיס 370 ק"ג. כלומר ההבדל במשקל העמסה בין שני הנגררים הוא רק 130 ק"ג.
לעניות דעתי, פיאסטה בנויה לנגרר 500 ולא יותר.
אם מדובר בנסיעות על אספלט בלבד, ובלי חריגות במשקל, חפש נגרר במשקל כמה שיותר קל.
בטיחותי התכוונת שבלי בלמים יש פחות יציבות?
אשמח לעזרה בפענוח (חנן-בטבלה ששלחת אין את ה 1.25L)
לא הצלחתי להעלות את התמונה אז רשום ככה (בק"ג) לפי הסדר
1530
2130
850
785
ehudzeelim
10-07-23, 20:36
בטיחותי התכוונת שבלי בלמים יש פחות יציבות?התכוונתי שבלי בלמים ההתנהגות פחות בטיחותית באופן כללי, בבלימת חירום, בבלימה תוך כדי סיבוב, וגם בבלימה רגילה הנגרר מורגש, במיוחד אם הוא עמוס. נגרר ללא בלמים דוחף את הרכב בזמן בלימה. עם בלמים, ההתנהגות שונה לגמרי והרבה יותר בטוחה.
חנן-ג'יפולוג
10-07-23, 20:36
ממה שאני מצליח לדלות ברשת, וגם מהתווית שלך, נראה שזה 600ק"ג.
כנראה עם בלמים. אני לא בטוח. נראה שהמספרים שירון ציין, הם הנכונים.
https://imageshack.com/i/pnNCA5ctj
Yaron.nahum
11-07-23, 10:42
לפי המשקלים שציינת זו כנראה התקנת תפוח גרירה שבוצעה לפני הנוהל החדש, כשקביעת המשקלים נעשתה בידי החכמים המקומיים. מאז התקינה עוקבת אחרי הוראות היצרן בהקשר הזה.
לא יודע תקן ישן / חדש.
ההתקנה בוצעה בשנת 2014 , אם זה עוזר
וכן היה תפוח (וו קבוע היות שהמספר הוא על הדלת האחורית , כך הוסבר לי )
אני יודע שזו אולי שאלה בעייתית אבל קיבלתי הצעה כזו
1800 שח כולל מעמ להתקנה + כל ענייני הרשיון
6000 כולל מעמ לעגלה 2 מ (500 קג ללא בלמים). חדשה יצור במקום
יקר/יקר מאוד/סביר?
תודה
כן. סביר מאוד. יש עגלות זולות יותר - אתה יכול לראות ביד 2
אסף.
אני רכשתי השבוע עגלה 750 עם בלמים לפרייבט ב8190 כולל מעמ.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
boaz avrahami
11-07-23, 22:33
רק אזכיר שנגרר עם בלמים החל משנתנו ה 15 מתחיל להיות מעיק עם אישור בלמים עם כל טסט.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני רכשתי השבוע עגלה 750 עם בלמים לפרייבט ב8190 כולל מעמ.
חדשה?
חדשה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230713/eca23b1ca7174245f7bce4e4d09d7b89.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.