צפייה בגרסה מלאה : oil life ברינגלר JL - דחיפות החלפת שמן
שלום,
מקריאה ברשת, לא קיבלתי תשובה חד משמעית כמה דחוף להחליך שמן, שההודעה בלוח העונים 13% oil life לרינגלר ספורט 2019 לאחר 11,000 ו 9 חודשים מטיפול אחרון. ברור שאזמין תור לטיפול , אבל האם זה דחוף ברמה של עצירה עד ליום הטיפול או אפשר לנסוע עד כשבוע כ 700-1000 ק"מ?
זה בסך הכל מדד לצורך בטיפול, לא יותר ולא פחות.
כמו מנורת טיפול כזו או אחרת שנדלקת ברכבים אחרים.
מן הסתם נקבע לפי מדד של ק"מ ו/או זמן מהטיפול האחרון.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
זה בסך הכל מדד לצורך בטיפול, לא יותר ולא פחות.
כמו מנורת טיפול כזו או אחרת שנדלקת ברכבים אחרים.
מן הסתם נקבע לפי מדד של ק"מ ו/או זמן מהטיפול האחרון.
זה סביר מבחינה זאת מאחר ולפי המוסך, נקבע טיפול עתידי לעוד כ 2000 קמ. כלומר כרגע 11000 קמ מתוך ה 13000 קמ. אז ה 2000 קמ שנותרו הם כ 13% מסך הק"מ. אז זה בסדר.
חששתי שזה מדד שבאמת בודק מצב השמן באמת- שבחלק מהאתרים כמות שבין 15-25% צריך להחליף.
ברנגלר jl נדרש לעשות טיפול כל 12 אלף ק"מ. 13 אחוז מזה זה 1500 ק"מ שמתאים למה שכתבת.
תעשה את הטיפול בזמן אבל זה לא שהשמן מתפגר ומת ונהיה מים והמנוע מושמד למרות השם של המדד.
בהמשך לנושא החלפת שמנים:
המנוע הוא 2.0 טורבו, שאני מבין שזה אותו מנוע אלפא רומיאו שבג'וליה.
האם עדיף לעשות את הטיפול במוסך שמומחה באלפא או זה לא משנה (הרכב עם 39 אלף קמ- סביר שנדרש רק טיפול החלפת שמנים ופילטרים)
חנן-ג'יפולוג
04-07-23, 07:13
השמן התפגר כבר מזמן. 12000ק"מ זה המינימום שאנשי השיווק הסכימו להתפשר עליו. ממליץ לך להחליף שמן בחצי מהקילומטראז' הזה. לא חייבים את כל הטיפול- את זה אפשר לדחות ל12. רק שמן.
boaz avrahami
04-07-23, 07:25
חנן, לפילטר שמן היית מייחס גם תוקף של זמן מהתקנה או רק נניח קמ מההחלפה הקודמת?
נניח רכב שנוסע רק כמה אלי קמ בשנה ומחליף שמן כל שנה, באיזו תכיפות היית בוחר להחליף פילטר שמן?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
https://youtube.com/shorts/KdCTTCRVZxs?feature=share
חנן-ג'יפולוג
04-07-23, 07:51
חנן, לפילטר שמן היית מייחס גם תוקף של זמן מהתקנה או רק נניח קמ מההחלפה הקודמת?
נניח רכב שנוסע רק כמה אלי קמ בשנה ומחליף שמן כל שנה, באיזו תכיפות היית בוחר להחליף פילטר שמן?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
שנתיים. בניגוד לשמנים, שהעברתי לעשרות טסטים, כאן אין לי נסיון מעשי בבחינת המצב שלהם לאחר זמן שימוש, אז ההצעה שלי נובעת מכך שזה הזמן המקסימלי שמוכר לי להחלפת מסנני שמן מנוע, ולא מוכרת לי סיבה להחלפה מוקדמת יותר (אלא אם עבר הקילומטראז' להחלפה).
נתקלתי פעם אחת במסנן אוויר מקורי שהתפורר לאחר מספר שנים בקילומטראז' נמוך, ולכן אני כן מציע להיות זהיר עם זה.
חדי זכרון אולי יזכרו שהעליתי כאן פעם בחינה שלי למסנני שמן משומשים, ושם באמת היה מסנן שמן שהקרב שלו התפורר, אבל היה מדובר אז על מסננים תחליפיים. אני מקווה מאוד שכל הגולשים כאן מקפידים על מסננים מקוריים מהיבואן, או לפחות שווי ערך מיצרן טוב, מיבואן אמין שלא מביא זיופים, ומחנות אמינה שאתם סומכים עליה שקונה מאותו יבואן אמין ולא מספקים מפוקפקים.
אני מחליף מסנן עם כל החלפת שמן.
החריג באמת זה ברכב שנוסע אולי 1000 קמ בשנה ואז כל החלפה שניה.
פשוט הסיכון גדול והמחיר קטן.
אסף.
בהמשך לנושא החלפת שמנים:
המנוע הוא 2.0 טורבו, שאני מבין שזה אותו מנוע אלפא רומיאו שבג'וליה.
האם עדיף לעשות את הטיפול במוסך שמומחה באלפא או זה לא משנה (הרכב עם 39 אלף קמ- סביר שנדרש רק טיפול החלפת שמנים ופילטרים)
המנועים והמערכות משתכללים ונעשים מתוחכמים מיום ליום.
כשאבא שלי (בין השאר מכונאי) שמע שבאלפא יש 2 מערכות קירור נפרדות - אחת למנוע ואחת לטורבו, היה מופתע מאוד.
רוצה לומר - עדיף מוסך מתמחה ומקצועי.
אם אתה צפונית להרצליה ועד חיפה - אני מאוד ממליץ על מוסך עדי בחדרה (מה גם שלבעלים רוביקון עם אותו מנוע).
(יצא לי כבר לראות אצלו אלפות משבי ציון בצפון ומאשדוד בדרום - בגלל השירות והמקצועיות).
שולץ האיום
05-07-23, 15:11
שייכנס לאחד מסניפי סמלת.
הם היבואנים הרשמיים, גם של ג׳יפ, ובמקרה *גם של אלפא*, אז השאלה קצת לא ברורה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.