PDA

צפייה בגרסה מלאה : טבריה + אופנועים - פתחתי שרשור חדש כדי לא להתלבש על אופנועים של חנן וטבריה של גיא

sgill
01-07-23, 11:53
ראיתי היום כתבה ב YNET על עשרת החופים הטובים מסביב לכינרת.
ברובם כתוב שהכניסה ברכב בתשלום והכניסה ברגל חינם.
למי שמכיר - האם ניתן להיכנס לחניוני הרכב של החופים האלו עם אופנוע בחינם? פשוט לעבור מהצד של השער כמו שעושים בחניונים בתל אביב?
אני יודע שמרבית מפעילי החופים ובטח החניונים הם לא האנשים הכי נעימים בעולם. השאלה אם כניסה עם אופנוע תעבור בשקט או תגרור עימות?

בנוסף, על חלק מהחופים כתוב שיש אפשרות לקמפינג. זה אומר שמי שנכנס ברגל עם מוצ'ילה יכול לעשות שם קמפינג בחינם? (מבחינתי המוצ'ילה קשורה לאופנוע)..

תודה ושבת שלום.

איל מ
01-07-23, 12:04
ממה שאני מכיר, החניונים הם בעיקר צפופים ומבולגנים (עפר בחלק גדול). סיכוי טוב שהאופנוע ימצא על הרצפה בסוף.
אפשר פשוט לחנות ליד הכניסה.

ד ו ר ו ן
01-07-23, 13:03
החניונים בתשלום חניון יומי עירוני בכחול-לבן.
כלומר, לא העושק של פעם, זה עשרות שקלים ליום שלם לרכב (בניגוד לחיוב ע״ב ראש או פטנטים אחרים).

מה ההבדל בין אופנוע לרכב במקרה כזה?

יש חופים בלי תשלום בכלל, אבל עם בלי תשתית.

sgill
01-07-23, 13:19
אז לשיטתך דורון, פשוט נכנסים עם האופנוע וחונים בצד על המדרכה במקום שלא מפריע לאף אחד? כמו בכל חניון באזור המרכז?

בדאלק
01-07-23, 14:10
https://kineret.org.il/%D7%90%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%AA/%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D/

מאחר ולא מופיע שום כלל על אופנוע לדעתי השימוש בחניונים בחינם כמו בכל מקום

Raccoon
01-07-23, 14:15
בשנה שעברה הייתי באחד החופים האלה שמשלמים בהם רק על החניה (כמו כחול לבן).
היה זוועה - מלוכלך, צפוף...

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
01-07-23, 15:08
אז לשיטתך דורון, פשוט נכנסים עם האופנוע וחונים בצד על המדרכה במקום שלא מפריע לאף אחד? כמו בכל חניון באזור המרכז?

ברור לך שזה עצימת עיניים, נכון?
בעולם לא חונים ככה.יש משבצות לאופנוע.

בארץ, כל עוד זה לא מפריע למעבר, כולם ״בסדר״ עם זה.
גם הרכב שלך בחנייה לא מפריע לאף אחד, ואתה משלם חנייה.
בכניסה לחוף אתה משלם גם על השימוש במתקני החוף והם סופרים אכלוס לפי מספר אנשים מותר (תיאורטית, 200 אופנועים עוברים וחונים בצד בלי להפריע זה עדיין 200 איש בחוף).

אני אומר פשוט לגשת לכניסה ולראות מה ואם מבקשים.
הכי הרבה זה תעריף חנייה עירונית, בהחלט סביר.
זה מה שישבור אותך?

אוגוסט בכינרת בחופים מוכרזים זה כלבת בכל מקרה.

ד ו ר ו ן
01-07-23, 15:09
https://kineret.org.il/%D7%90%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%AA/%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D/

מאחר ולא מופיע שום כלל על אופנוע לדעתי השימוש בחניונים בחינם כמו בכל מקום

אולי כי אופנוע לצורך העניין הוא ״כלי רכב״?

בדאלק
01-07-23, 16:22
אולי כי אופנוע לצורך העניין הוא ״כלי רכב״?
גם אוטובוסים מוניות ורכבים כבדים הם "כלי רכב" ולכל אחד מהם התיחסות פרטנית.

erezgur
01-07-23, 18:06
אז כשאין התייחסות פרטנית, הולכים לפי הכללי. כלי רכב.

איני משפטן ולא מכיר את חופי הכינרת, כך ההגיון שלי עובד ובהחלט יתכן שאני טועה.

דרור ברלי
01-07-23, 20:57
אני היחיד שתוהה מה גולש ג'יפולוג בר-דעת מחפש בחופי הכנרת בקיץ?

הכנרת בקיץ היא אחד המקומות שהמרקם האנושי בהם הוא, איך נגדיר את זה בעדינות (בלי גזענות ובלי פוליטיקה ובלי לחרוג מכללי האתר ולחטוף מחיקה/חסימה) - "מהסוג שהכי לא בא לך לבלות חופשה לידו/איתו"?.....

GodsFather
01-07-23, 21:27
אני מסכים עם דרור ואם כבר בוחר להגיע לכנרת אז מעדיף לשלם על חוף כדי שיהיה נקי, בלי רמקולים ועם שירותים. לא יודע אם זו התפנקות, אבל אם זה מסנן אוכלוסיות מסויימות ומבטיח לי פחות כאב ראש, שיעלה כמה גרושים

Sent from my HD1903 using Tapatalk

sgill
01-07-23, 21:47
אז ככה... לא הייתי בכנרת המון שנים אולי 30... ברור שעברתי באזור בטיולים ואולי אפילו סופ"ש מהעבודה באחד מבתי המלון בטבריה.
אבל לחוף הכנרת בתשלום או שלא, לא הייתי עשרות שנים.
אני חשבתי שעדיין החופים נשלטים / מנוהלים ע"י אינטרסנטים כאלו ואחרים עם פרונט של בריונים שעומדים בכניסות לחניות וגובים כ 80ש"ח כניסה לחניה ללא תלות בכמה זמן שוהים שם (וכמובן שכל יום משלמים מחדש).
ומשכך, בגלל שחשבתי לעבור כ 8-10 חופים ביומיים רק לראות מה השתנה ב 30 השנים האחרונות, לא ראיתי לנכון להוציא 800ש"ח על חניה ותהיתי אם אופנוע יפתור לי את הבעיה.
עכשיו שהבנתי שמודבר בחניונים עירוניים רגילים, נניח כמו בחוף תל ברוך, ראשון או פלמחים, אני לא רואה בעיה להיכנס עם אופנוע, לפסוח על התשלום ולהעמיד אותו בפינה שקטה.
אם יש פה מישהו ג€‹שיודעג€‹ אחרת, אשמח לשמוע.

גיא
01-07-23, 22:13
ראיתי היום כתבה ב YNET על עשרת החופים הטובים מסביב לכינרת.
ברובם כתוב שהכניסה ברכב בתשלום והכניסה ברגל חינם.
למי שמכיר - האם ניתן להיכנס לחניוני הרכב של החופים האלו עם אופנוע בחינם? פשוט לעבור מהצד של השער כמו שעושים בחניונים בתל אביב?
אני יודע שמרבית מפעילי החופים ובטח החניונים הם לא האנשים הכי נעימים בעולם. השאלה אם כניסה עם אופנוע תעבור בשקט או תגרור עימות?

בנוסף, על חלק מהחופים כתוב שיש אפשרות לקמפינג. זה אומר שמי שנכנס ברגל עם מוצ'ילה יכול לעשות שם קמפינג בחינם? (מבחינתי המוצ'ילה קשורה לאופנוע)..

תודה ושבת שלום.

נתחיל בזה שגם בחופים האלו בתשלום, השפה המדוברת היא לא בדיוק עברית. תראה אם זה מתאים לך.

אבל סליחה על השאלה, למה אתה לא יכול לשלם כמו כולם ?
יוצא לי לצערי לבלות בחופים כאלו לא מעט בגלל המשפחה מחו'ל שבאה לבקר .. יום של 7 שעות כזה .. עם האוטו והקיאק על הגג .. עולה סביב 9 שח. עבור הת 9 שח האלו יש לך שירותים שלא שבורים והברז נעול או שבור, עם נייר טואלט ומים וחניה מסודרת שדואגת שלא יחנה לך איזה F350 על הראש ואנשים שדואגים שלא תסיבת אסיד או קריאוקי ..

אז למה ישראל ישראלי צריך לעבור מהצד של השער ולחסוך את ה 9 שח האלו ? .. לזמבר את המערכת ? ...

חושב שהשאלה שלך מאד מביכה ..

sgill
02-07-23, 10:09
גיא, זה לא 9 שקלים ליום. ראה את המחירון באחת ההודעות. זה יותר קרוב לארבעים ש"ח.
בנוסף, קרא בבקשה גם את ההודעה הקודמת שלי (מעלייך) ותבין למה שאלתי את השאלה.

ועכשיו שאלה רצינית לי אלייך ואל בעלי האופנועים - כשאתם מסתובבים ומחנים בעיר את האופנוע, אתם שמים פנגו? חונים בכחול לבן ומשלמים? נכנסים לחניון רכבים ומשלמים? נו באמת?

GodsFather
02-07-23, 15:26
יש הסכמה מול העיריה להנגיש חניות לאופנועים בחינם. היכן שלא, משלמים. עובדה שאם תחנה שלא כחוק, תקבל קנס.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

גיא
02-07-23, 23:34
אין לי אופנוע. יש לי דאסטר ואני משלם פנגו כחוק.

השנה לא הייתי בכינרת ואם העלו מחירים. אני לא מודע לזה. אבל אני משלם חניה גם בחניוני הכינרת וגם בחניונים בנורבגיה או בספרד .. למה ..? .. כי ככה. אני לא אוהב את הקטע של לעבור מהצד של המחסום כי אני יכול .. ושהפראיירים ישלמו.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

sgill
03-07-23, 09:56
אני מתייחס לארצנו.
כשמדובר ברכב, אתה צודק. אין סיבה להתחכם וצריך לשלם כמו כולם.
כשמדובר באופנוע, הנוהג (שוב בארצנו) הוא שניתן להחנות בכל מקום שלא מפריע לאחרים ללא תשלום ולהשאיר למכוניות את החניות המוסדרות.
ככה זה הרבה שנים (למעט מקומות בודדים וידועים כמו הטיילת בתל אביב).
כשמדובר בטבריה, לא הייתי בטוח, ולכן שאלתי. היתה לי התמונה מלפני הרבה שנים ותזכורות במשך השנים במדיה על השתלטות גורמים עברינים על חופי וחניוני הכנרת.

-->