PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה- התקנת מדיח בגובה

אומי5
02-07-23, 15:22
נראה לי שאפשר לפתוח פורום בנה ביתך.
אנחנו רוצים להתקין מדיח בקיר גבוהים, גובה תחתון של 60 בערך, לא קריטי כרגע מה בדיוק הגובה ולמה.
איש המטבחים הסתכל עלינו כאילו נפלנו מהירח.
מישהו מכיר מטבח קיים עם מדיח שמותקן ככה?? שאפשר לצלם ולשלוח לו? (עדיף חצי אינטגרלי או אינטגרלי)
אני יודע שזה די נדיר, ואני בטוח שזה יהפוך לסטנדרט ביום מהימים (כמו תנור בילד אין) .

(אני מודע לסכנת הנזילות, אני גם מודע למצב הגב שלי)

מוטי ג.
02-07-23, 15:25
מכונת כביסה וגם מייבש שומרות מים בתוכן כי צינור היציאה גבוה יחסית שמייצר סיפון, והמים יוצאים ע"י המשאבה, אז לשמור על אותו עקרון אתה חייב לייצר סיפון בצנרת יציאה
האם לזה התכוונת בנזילות?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

boaz avrahami
02-07-23, 15:26
אתה מודע לעובדה שהמגירות של המדיח שליפות, כן?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

guyo
02-07-23, 15:31
יש מדיחים שיושבים על השיש, על פי רוב הם קטנים מהסטנדרט.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נמרוד
02-07-23, 15:42
המדיח בניגוד לתנור לא בנוי להתקנה כזאת. הוא בנוי לעמוד על הרצפה עם רגליים מתכווננות כמו מכונת כביסה, והוא גם כבד הרבה יותר מתנור. לתחושתי גם יותר ממכונת כביסה.
תצטרך לבנות מדף קונסטרוקטיבי חזק מספיק. וגם לפתור במדויק את הממשק בין החזית של המדיח למגירה או מה שלא יהיה מתחתיו, כי בהתקנה סטנדרטית יש את השקע של הסוקל שאליו הוא נכנס. זה לא סטנדרטי אבל בשביל זה אתה מהנדס, הנגר יבצע בסופו של דבר את מה שאתה רוצה.

OFF-RoaD
02-07-23, 15:44
זה אפשרי, נדרשים חיזוקים משמעותיים מתחת למדיח (מדיח מלא כלים ומים כבד יחסית לתנור).

לא מומלץ בגלל אורך הדלת, תהיה לך פלטה של 60/90 מרחפת בגובה 60 ס"מ, זה סותם את כל המטבח.

גוגל: Lifted dishwasher יתן לך הרבה תמונות לבחור מהן.

shmil
02-07-23, 15:45
לא אמורה להיו בעייה.
הוא קל ממכונת כביסה.

על מה הוא יעמוד?

אומי5
02-07-23, 16:31
המדיח בניגוד לתנור לא בנוי להתקנה כזאת. הוא בנוי לעמוד על הרצפה עם רגליים מתכווננות כמו מכונת כביסה, והוא גם כבד הרבה יותר מתנור. לתחושתי גם יותר ממכונת כביסה.
תצטרך לבנות מדף קונסטרוקטיבי חזק מספיק. וגם לפתור במדויק את הממשק בין החזית של המדיח למגירה או מה שלא יהיה מתחתיו, כי בהתקנה סטנדרטית יש את השקע של הסוקל שאליו הוא נכנס. זה לא סטנדרטי אבל בשביל זה אתה מהנדס, הנגר יבצע בסופו של דבר את מה שאתה רוצה.

מה שהכי משגע בעלי מקצוע זה שאני מבקש תשובה טכנית.
או שאני מתעקש איתם שבשרטוט זה אחרת.

asafk
02-07-23, 17:59
יש לך דגם של מדיח? יש לו הוראות התקנה? מה כתוב לגבי גובה ההתקנה?
יותר מזה אתה לא צריך לדעת.

אסף.

GodsFather
02-07-23, 18:13
אצלי המדיח על המכונת כביסה. לא נרשמו בעיות כבר עשור. המדיח הוא מדיח שמיועד להיות על שיש.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ariel-ro
02-07-23, 18:40
אני בטוח שהבעיה היא לא הנדסית.. מגביהים מכונות כביסה והן הרבה יותר כבדות וגם עם ויברציות די רציניות בסחיטה, אז מדיח אמור להיות פשוט.

הבעיה, לדעתי, היא עיצובית/נוחות.
המדיח יצטרך להיות באזור של הארונות הגבוהים במטבח, ולא יוכל להיות מתחת למשטח כנהוג.
על פי רוב, הארונות הגבוהים לא קרובים למשטח העבודה ולכיור, היכן שנוח שיהיה המדיח.
לכן, בתכנון המטבח צריך לדאוג שתהיה יחידה של ארונות גבוהים בסמיכות למשטח העבודה, ואם אפשר גם בסמיכות לכיור, בכלל נהדר.

איש מטבחים יצרתי / מעצב(ת) פנים כזה יוכלו לפתור את הבעיה לדעתי.

אומי5
03-07-23, 11:50
עיקר בעיה היא שזה שינוי שביקשנו לעשות אחרי שכבר סגרנו. ומכיוון שאני בלחץ של זמן אני לא הולך לשבור איתו את הכלים בשביל המדיח (כלים).

המיקום שרצינו למדיח הוא מושלם
הדלת נפתחת מקיר הגבוהים שניצב לקיר הכיור, עד כדי חפיפה של 10 ס"מ עם הכיור מה שמונע טיפטופים על הרצפה.

דיברתי ארוכות עם חבר שהיה נגר, הוא הסביר לי למה הנגר נמנע מזה, עניין של מקובעות ושיטות עבודה, מי שצריך לחשוב יותר טועה יותר ומבזבז יותר זמן, ברגע שהוא נכנס למשהו שהוא לא רגיל הוא צריך לצאת מהשבלונה (תרתי משמע) וזה גורר טעויות אצל הפועלים שגם ככה לא תמיד .... נו הבנתם.
או כמו שהחבר הגדיר את זה: הנגר שלך נוסע במרצדס בגלל שהוא לא מסכים לעשות דברים כאלו, אני הסכמתי לעשות הכל ולכן היום אני טכנאי גז.
כמובן שכל עוד הארון המדובר יהיה רחב יותר מ60 ס"מ אני תמיד אוכל לבצע בעצמי.
ככל הנראה אעשה הכנסה של צנרת הלוך חזור למקום המיועד, ואם וכאשר אחליט שזה מספיק חשוב לי אבצע בעצמי.

אגב, מדיח מלא שוקל יותר ממכונת כביסה מלאה
במכונת כביסה כל משקל של הכביסה מסתובב ובצורה לא אחידה.
במדיח סך כל הוויברציות זה שתי הממטרות וכמות המים הרגעית שבתוכן. זה מעט מאוד. (ומשאבת מים, יא קטנוניים)
לכן:
קרש בעובי ס"מ במפתח של 60 על 60 יכול להחזיק יותר ממדיח, במיוחד בהתחשב שהמשקל לא מתפלג על כל הרוחב אלא קרוב לקצוות.
אין עם זה שום בעיה טכנית.
עוד דבר חשוב זה לסגור קרש צמוד מעליו, כדי שהוא לא יתהפך קדימה כשכל המשקל על הדלת וכדי לחזק את ה"ארגז" של המדיח.
הבעיה הכי קשה זו התאמת דלת חצי אינטגרלית ככה שהדלת מתחתיה תהייה צמודה אליה יפה.
השיטה היא לעשות פאזה לדלת שמתחת.
לא משהו שדורש יותר מדקה חישוב וחמש דקות מידול לבדיקה של החישוב בסוליד.

שוב תודה לכולם.
סולי, לך עוד יש הזדמנות לסגור את זה מראש :)

de fox
03-07-23, 11:57
אתה לא ממציא את הגלגל (או את המדיח):

https://www.pinterest.com/pin/433682639116318397/

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com% 2Fvi%2FLliXMDRRD_s%2Fmaxresdefault.jpg&tbnid=FmkgBfofonJvAM&vet=12ahUKEwiVk8vnlPL_AhUJmCcCHTaSCq0QMy gPegUIARDrAQ..i&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com% 2Fwatch%3Fv%3DLliXMDRRD_s&docid=qMsHaYiWbc1L-M&w=1280&h=720&q=raised%20dishwasher&ved=2ahUKEwiVk8vnlPL_AhUJmCcCHTaSCq0QMyg PegUIARDrAQ#imgrc=FmkgBfofonJvAM&imgdii=ZlO1mZA6pknkuM

https://www.adapt-r.co.uk/

רן כ.
03-07-23, 17:34
שים גם לב לכך שבחלק מהמדיחים החצי אינטגרליים (בכל השלושה שהיו לנו) לא ניתן להלביש דלת בכל גובה המדיח (עד הרצפה) מכיוון שהיא מתנגשת ב״אגנית״ של המדיח והדלת צריכה להיות משמעותית קצרה יותר. זה אומר שהדלת שמתחת צריכה להשלים את הגובה או לשים חלק קבוע שישלים אותו, מה שייצר עוד קו הפרדה נראה (עניין עצובי) - ניתן לראות כאלה גם בתמונות ש de fox העלה.

בנוסף גובה הדלת המקסימלי שונה בין יצרנים שונים.

Gilad
05-07-23, 01:06
עניין מקובל מאד במדיחי כלים תעשייתים והרבה יותר ארגונומי מאשר להתכופף כל הזמן כדי להטעין ולפרוק את הכלים מהמדיח.

למדיח יש משאבה לריקון המים - לא צריכה להיות לו שום בעיה להוציא את המים לניקוז הקרוב מתחת לכיור או מאחורי המדיח אם תכין לו ניקוז יעודי.

זה בערך כמו ההבדל הארגונומי בין תנור תחתון לתנור בילט אין שמותקן בגובה 90 סמ.

קח בחשבון שאתה צריך גובה כזה שיהיה לך נח לתפעל גם את המדף העליון - לא חושב שהייתי מרים את המדיח יותר מ-40 סמ.

אומי5
12-07-23, 11:13
עדכון קטן למען הבונים הבאים.
אחרי שאכלתי לו את הראס, הנגר סוף סוף הראה לי מה הבעיה מבחינתו.
מעבר לזה שהוא לא רוצה להכנס למשהו שהוא לא עשה, כל הדלתות והמגירות מכסות בערך חצי מהדופן שבין כל שני סגמנטים.
מכיוון שדלת המדיח נכנסת בין הדפנות, היא לא יכולה לכסות את הדפנות, ואז יש שתי דפנות חשופות רק בחלק של המדיח.
זה מכוער.
כמובן שהכל בר פתרון, אבל זה באמת משהו שדורש מחשבה ומחשבה עולה כסף.
הארון יכיל הכנה למדיח, וכשנחליט שזה מספיק חשוב לנו נכניס שם מדיח 45, ונפתור את עניין הכיעור.

ariel-ro
12-07-23, 11:42
אבל אם אתה רוכש מדיח בילד-אין, אז הדלת מיוצרת על ידי הנגר.
במקרה כזה אפשר שתהיה במידות המתאימות כדי לחסות את חצי הדופן.
(אלא אם לא הבנתי את הבעיה)

אומי5
12-07-23, 13:41
כשהיא נפתחת היא נכנסת למטה לכיוון פנים הארון, היא חייבת להיות צרה יותר מהדפנות.
כשזה מתחת לשיש אז בדרך כלל יש מגירות או דלתות משני הצדדים, ואז הם טיפה יותר גדולות ומחפות על הדפנות.
הכל פתיר, אבל זה להמציא משהו שהוא לא רגיל לעשות, והוא לא רוצה להכנס לזה.

OFF-RoaD
15-07-23, 13:32
לaeg יש סדרת מדיחים עם מגירה מתרוממת.

עובד כבר כמה שנים אצל חבר טוב, לא מראה סימני כשל.

-->