צפייה בגרסה מלאה : לעבור טסט - זיהום אוויר ופילטר אוויר
ehudzeelim
04-07-23, 22:03
אתמול עברתי טסט, כלומר נכשלתי בטסט, על זיהום אוויר. הערך היה 4.5% כשהתקן שמופיע בדף הבדיקה הוא עד 2.5% (CO?).
חזרתי הביתה - החלפתי פילטר אוויר, וחזרתי לטסט הבוקר. בבדיקה החוזרת הערכים ירדו ל-1%, כלומר ירדו לרבע ממה שהיו, ועברתי כמובן בקלילות. לא עשיתי אף שינוי נוסף, ולא הוספתי תוסף כמו שיעצו לי במכון טסטים.. הפילטר הישן עשה 8000 ק"מ סה"כ, כלומר בגדר הסביר.
אז כדאי לשים לב, למען הסביבה, הסחיבה, והטסט
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בשני המקרים אתה זה שלחץ על הגז או הטסטר?
במכון שאני הולך אליו, התחילו לבקש ממני לצאת מהרכב,והטסטר לוחץ על הדוושה .
אגב, כבר אמרתי ואולי זה רלוונטי רק למנוע עולם שלישי כמו שיש אצלי בדיסקו, אני שם 5 ליטר בנזין בערך על חצי מיכל סולר (40 ליטר) בשבועיים שלפני הטסט, זה עלה בעצת הטסטר ומאז אני לא מקבל שום הערה בטסט
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ehudzeelim
05-07-23, 08:07
אותו מכון, אותה מכונה, ואפילו אותו טסטר.
ביקשתי ממנו ללחוץ בעצמי על הדוושה, לא הסכים.
כמובן שהמקרה (יותר נכון מקרים) שלי לא מעידים על המקרה שלך כלל. אבל בתקופת הפאגרו ניגשתי לטסט אחרי שהמנוע עבר פירוק והרכבה מחדש. הכל נקי, הכל חדש, הכל רענן. נכשלתי אומללות לזכרוני (והיו פה צילומים של הטופס באחד הפוסטים) ברמה של פי 2 מעל המותר... בניסיון השני או השלישי אחרי שהזכרתי לו שאבא שלי הוא מי שלימד אותו מכונאות הערכים ירדו ל 0.2.
144222
פעם היו שמים נפט, גם אני הייתי שם נפט לפני טסט, לך תמצא. היום יש כאלה ששמים ATF (נוזל גיר אוטומטי) וגם זה רק לרכבים ישנים ללא מסילה משותפת. טרם שמעתי על בנזין...
בשני המקרים אתה זה שלחץ על הגז או הטסטר?
אכן..
יש לבודק נטייה ללחוץ בבת אחת על דוושת ההאצה, באופן שאינו מייצג כלום, ולייצר נפיחה שחורה ולהכשיל.
עובד להם יופי ברכבים ישנים, לא רק דיזל.
פעם היה נפוץ, גם במכון הקבוע אליו אני הולך.
לא הסכמתי.
לא נתקלתי בשטות הזה מאז שעברו לבדיקה בהרצה חפשית.
האגב, כבר אמרתי ואולי זה רלוונטי רק למנוע עולם שלישי כמו שיש אצלי בדיסקו, אני שם 5 ליטר בנזין בערך על חצי מיכל סולר (40 ליטר) בשבועיים שלפני הטסט, זה עלה בעצת הטסטר ומאז אני לא מקבל שום הערה בטסט
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אם כבר פלאצבו, תעשה טובה למנוע שלך ותכניס לפני הטסט על רבע מיכל תוסף ניקוי ממותג ייעודי, שזה הייעוד שלו.
לפחות לא תיסע על סולר מקולקל שבועיים.
ehudzeelim
05-07-23, 09:26
לא נתקלתי בשטות הזה מאז שעברו לבדיקה בהרצה חפשית.
מה זה בדיקה בהרצה חופשית?
שולץ האיום
05-07-23, 09:27
אני לא מבין איך אתם הולכים למכון שבאמת בודק זיהום.
המכון החביב עליי בודק פעם כן, פעם לא, פעם בלמה לא….בקיצור - אף פעם.
🤣
בגלל זה אני הולך אליו בין היתר ( עכשיו עם בנזין, יש חיפופים אחרים) ולא לאחרים, ויש איזה 3 באיזור ברדיוס של 5 קמ.
ehudzeelim
05-07-23, 09:49
אם הבדיקה מזכירה לי שצריך להחליף פילטר אוויר- למה לא?
אני מעדיף לעבור במכון פדנט, בגלל הבטיחות שיבדקו כמו שצריך ברקסים פרונט והגה. בדרך כלל זה בא ביחד עם פדנטיות גם בשאר הבדיקות. דרך אגב אני מעביר באותו מכון כבר 30 שנה. מדי פעם מעביר גם במכונים אחרים, בגלל עומס - לא בא לי לעמוד בתור שעה.
אם המטרה היא רק לעבור, זה דיון אחר. [emoji16]
אכן..
יש לבודק נטייה ללחוץ בבת אחת על דוושת ההאצה, באופן שאינו מייצג כלום, ולייצר נפיחה שחורה ולהכשיל.
עובד להם יופי ברכבים ישנים, לא רק דיזל.
פעם היה נפוץ, גם במכון הקבוע אליו אני הולך.
לא הסכמתי.
לא נתקלתי בשטות הזה מאז שעברו לבדיקה בהרצה חפשית.בדיוק עברתי טסט עם הדיסקו 4.
הבודק ביקש ללחוץ בעצמו על הגז (בשנים קודמות בדרך כלל הוא הנחה אותי כמה ללחוץ).
התרשמתי שהוא עושה את זה כדי להעביר, לא כדי להכשיל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
05-07-23, 14:09
גם אצלי האווירה הפוכה מזו שאנחנו רגילים לדמיין לעצמנו. כשאני לוחץ נמרץ מדי על הדוושה הבוחן שואל אותי אם אני מנסה להיכשל ומנחה ללחוץ לאט.
למה באמת בלחיצה חזקה על גז יוצא ענן שחור?
זה תקין?
נתחיל מבטיחות - אסור לכם לצאת מהאוטו במכון טסטים!
אני כבר שנים עובר טסטים באותו מכון עם כל הרכבים של המשפחה.
בני 3 ובני 20... (וגם נגררים)
מעולם לא חשתי שמנסים לעשות עלי איזה קומבינה.
ehudzeelim
05-07-23, 14:58
למה באמת בלחיצה חזקה על גז יוצא ענן שחור?
זה תקין?בגדול זה סימן לתערובת עשירה מדי, יכול לקרות כי האינג'קטורים עייפים, פילטר אוויר סתום, ועוד שלל סיבות בהתאם לרמת התחכום של המנוע..
מה זה בדיקה בהרצה חופשית?
הרצה בעמידה במקום ללא עומס על המנוע.
זוכר שפעם ההרצה הייתה עם סרן מניע בתוך הגלילים שמדמים עומס?
בגדול זה סימן לתערובת עשירה מדי, יכול לקרות כי האינג'קטורים עייפים, פילטר אוויר סתום, ועוד שלל סיבות בהתאם לרמת התחכום של המנוע..
במשאבות הזרקה מודרניות אתה יכול ללחוץ על הדוושה עד הסוף, והמחשב יחליט כמה סולר להזריק לצילינדר לטובת בעירה אופטימלית ביחס להאצה שאתה מבקש.
במשאבות המכניות של הרכבים הישנים, לחיצה על דוושת התאוצה עד הסוף פותחת בלי בקרה את הסולר.
התוצאה היא כמות סולר בצילינדר בחוסר פרופורציה לסלד הנמוך=עשן שחור, גם אם המנוע תקין.
זה מה שקורה בטסט כשממצב סל״ד סרק לוחצים בבת אחת למצערת פתוחה מלא.
שיטה נפוצה ובטוחה להכשלה.
ehudzeelim
05-07-23, 17:25
הרצה בעמידה במקום ללא עומס על המנוע.
זוכר שפעם ההרצה הייתה עם סרן מניע בתוך הגלילים שמדמים עומס?כבר הספקתי לשכוח
לא נתקלתי בבדיקה כזו כבר הרבה שנים. הבדיקה המדוברת היא ללא עומס, עדיין לבוחן יש אפשרות להיות עדין או אגרסיבי על הדוושה. אני לא חושב שיש להם אינטרס להכשיל, לפחות לא בבדיקה הזו.
נתקלתי בסיטואציות של הכשלות לא מוצדקות ללא ספק, ואני יכול לחשוב על סיבות לכך. מהמכונים שבהם זה קורה אני מעדיף להתרחק.
ehudzeelim
05-07-23, 17:30
במשאבות הזרקה מודרניות אתה יכול ללחוץ על הדוושה עד הסוף, והמחשב יחליט כמה סולר להזריק לצילינדר לטובת בעירה אופטימלית ביחס להאצה שאתה מבקש.
במשאבות המכניות של הרכבים הישנים, לחיצה על דוושת התאוצה עד הסוף פותחת בלי בקרה את הסולר.
התוצאה היא כמות סולר בצילינדר בחוסר פרופורציה לסלד הנמוך=עשן שחור, גם אם המנוע תקין.
זה מה שקורה בטסט כשממצב סל״ד סרק לוחצים בבת אחת למצערת פתוחה מלא.
שיטה נפוצה ובטוחה להכשלה.
תגדיר מנוע תקין.
גם במנוע מיושן עם משאבת הזרקה מכנית, כשהכל תקין לא תראה *כמעט* בכלל עשן שחור, גם בלחיצה עד הסוף.
תגדיר מנוע תקין.
גם במנוע מיושן עם משאבת הזרקה מכנית, כשהכל תקין לא תראה *כמעט* בכלל עשן שחור, גם בלחיצה עד הסוף.
זה כי אתה בתוך האוטו..
מאחורה יש נפיחת עשן.
גם אם קצרה.
וזה מספיק בשביל שהעיינית בחיישן עשן יתלכלך וייתן קריאה פסולה.
ehudzeelim
05-07-23, 18:03
תן קצת קרדיט..
ehudzeelim
05-07-23, 18:26
זה כי אתה בתוך האוטו..
מאחורה יש נפיחת עשן.
גם אם קצרה.
וזה מספיק בשביל שהעיינית בחיישן עשן יתלכלך וייתן קריאה פסולה.במיוחד בשביל הסקפטים
מצורף סרטון של רכב מיושן, בן 22 שנים ו-460k ק"מ, הזרקה מכנית, שותה רק שמן מינרלי, ותקין [emoji16]
מכות של פול גז, 0-3500 סל"ד,
בלחיצה הראשונה יש רמז דק לעשן.. אחכ הגזים צלולים כמו האוויר בהימלאיה..
https://youtube.com/shorts/h6WjGm__HRc?feature=share
הבדיקה המדוברת היא ללא עומס, עדיין לבוחן יש אפשרות להיות עדין או אגרסיבי על הדוושה. אני לא חושב שיש להם אינטרס להכשיל, לפחות לא בבדיקה הזו.
נתקלתי בסיטואציות של הכשלות לא מוצדקות ללא ספק, ואני יכול לחשוב על סיבות לכך. מהמכונים שבהם זה קורה אני מעדיף להתרחק.
תלוי מכון.
לפני כמה שנים, במכון שאני הולך אליו, שככלל אני מרוצה מההתנהלות בו, היה בוחן שהיה עושה את הקטע הזה.
ביקש/הנחה לצאת מהרכב, ואחרי שראיתי אותו עושה את הקטע של מכת גז והכשלה, התעקשתי לעשות שוב במקום כשאני ברכב.
עבר נקי.
הנודניק כבר לא שם.
מאז גם לא מוכן לצאת מהרכב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.