boaz avrahami
06-07-23, 15:58
כבר 30 שנה לפחות לא ביקרתי בחורשת טל ויש לי משם זכרונות של מקום קסום.
מה הולך שם בתקופה זו. איך המקום נראה, כמה עמוס והאם שווה ביקור / לינה?
האם עוד יש שם את הבריכה הגדולה המדשאות ופלגי המים?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כבר 30 שנה לפחות לא ביקרתי בחורשת טל ויש לי משם זכרונות של מקום קסום.
מה הולך שם בתקופה זו. איך המקום נראה, כמה עמוס והאם שווה ביקור / לינה?
האם עוד יש שם את הבריכה הגדולה המדשאות ופלגי המים?
בדיוק עלתה כתבה בהארץ שבוע שעבר:
https://www.haaretz.co.il/gallery/trip/2023-07-03/ty-article-magazine/.premium/00000189-1b14-df82-a78f-7f36534f0000
"חידושים משמעותיים נעשו בגן הלאומי חורשת טל בשנתיים האחרונות. פרויקט השיקום החל בסוף 2021 והסתיים לפני כחצי שנה. הבריכה המלאכותית הגדולה והעמוקה שנחשבה בעבר ליפה ביותר בארץ, שונתה ורובה הוא היום בריכת שכשוך בעומק 40 סנטימטרים. משה גלעד סוקר את השינויים הפוליטיים והתכנוניים שעברה החורשה המפורסמת של הצפון - מלפני קום המדינה, אז היא נקראה חורשת העשרה על שם מלוויו של הנביא מוחמד, דרך עבודתם של אדריכלי הנוף דן צור וליפא יהלום, זוכי פרס ישראל שעיצבו גם את הסחנה - ומה קורה שם היום, רגע לפני שההמונים מגיעים?"
"מבחינת עיצוב הנוף, חורשת טל פחות יפה עכשיו מתקופת ילדותי. ההתערבות בנוף שם גדולה הרבה יותר. המפתחים העכשוויים לא הבינו את הגאונות של הבריכה של יהלום וצור שזכתה לכינוי 'הבריכה הכי יפה בארץ'. יהלום וצור יצרו היררכיה בין פלג מרכזי ויובלים. יצרו סביבה של מים ודשאים והבריכה עוצבה כמקום הדרגתי עם שיפוע מתון. עומק המים יצר גוונים שונים והיתה צמחייה מעניינת במרוצת השנים הוסיפו פלגי מים והעלימו את היחס העדין בין פלגים לגשרים קטנים אם סטודנט בטכניון היה מציע לי היום את התוכנית של יהלום־צור הוא היה מקבל ביקורת נוקבת ושלילית, אבל זו תקופה אחרת"
boaz avrahami
06-07-23, 18:05
איך זה פתאום נעשה שרשור?
כולה שאלתי שאלה קטנה בשולי שרשור אחר [emoji23]
אם להסתמך על הכתבה הרי ששוב הרשעות שתפקידה לשמור על הטבע אונסת אותו בלי התחשבות