PDA

צפייה בגרסה מלאה : בג'יה - הוספת חדר לבית קרקע - מה התהליך

אמנון
06-07-23, 22:33
אהלן,

אשתי ואני שוקלים לרכוש בית קטן בפרדס חנה כרכור.
אני מנסה להבין מה התהליך הבירוקרטי להוספת חדר.
בהנחה ויש זכויות בניה, אשמח אם מי שמכיר (אם יש היכרות עם הועדה הרלוונטית על המועצה המדוברת) יוכל לפרט את התהליך, שלבים בדרך, עלויות, פרקי זמן.
האם זה משנה אם הבניה תהיה בניה קלה? כלומר על בסיס פאנל מבודד וגבס?
האם ניתן להתחיל לבנות את ההוספה במקביל לתהליך ההיתר? (נאמר ויש תוכנית קונסטרוקטור)

תודה רבה

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

יגאל81
07-07-23, 04:51
קח בחשבון שאם זה בית ישן ואין בו ממ"ד אז כל תוספת לבית קיים תדרוש הוספת ממ"ד.

אם אני זוכר נכון אז יש אפשרות לקבל החרגה מפיקוד העורף, אבל אני לא יודע מה השיקולים שלהם למתן פטור.

sus
07-07-23, 12:36
קח בחשבון שאם זה בית ישן ואין בו ממ"ד אז כל תוספת לבית קיים תדרוש הוספת ממ"ד.

אם אני זוכר נכון אז יש אפשרות לקבל החרגה מפיקוד העורף, אבל אני לא יודע מה השיקולים שלהם למתן פטור.שמעתי פעם שתוספת של עד 12 מ"ר לא דורשת ממד

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

יגאל81
07-07-23, 18:13
שמעתי פעם שתוספת של עד 12 מ"ר לא דורשת ממד

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalkאני בדקתי את זה לפני כמה שנים אז אני לא 100 אחוז זוכר. נדמה לי שעד 12 מטר אתה יכול לבקש את הפטור.
גרתי בבית קטן מאוד וישן וחשבנו גם על הרחבה קטנה של חדר אחד או מקלחת. בסוף לא התקדמנו עם זה אז אני לא יודע להגיד כמה קשה לקבל את הפטור הזה או שזה סתם חלק בירוקרטי בתהליך.

אמנון
07-07-23, 19:11
העלאתם נקודה חשובה שידעתי מתישהו ושכחתי אז תודה רבה!

מצאתי באתר של פיקוד העורף את הקריטריונים לפטור, לגבי תוספת קטנה של עד 12 מצוין שזה צריך להיות בחישוב מצטבר החל מ1991, אני מבין נכון?

בבית בוצעה תוספת בניה קטנה ישנה אבל אני לא יודע לומר ממתי ומה הגודל שלה.
144227

shmil
07-07-23, 20:12
תוציא את התכניות מהוועדה, אז תדע מה באישור ומה לא, כלומר מה הותר ומה לא והאם התוספ מחושבת או לא.

אמנון
07-07-23, 20:28
איך עושים את זה? ניגשים פיזית לועדה בשעות קבלת הקהל ומבקשים את התוכניות?
כל אחד יכול לבקש תוכניות?
האם אני אראה בתוכניות באיזו שנה אישרו תוספות בניה?

shmil
07-07-23, 21:40
בחלק גדול מהוועדות אתה יכול בכלל להוריד א זה באינטרנט. גוש, חלקה ותת חלקה זה כל מה שאתה צריך.
היכנס לאתר של הועדה הספציפית וחפש דרך להוריד תיק בניין קיים.
אם אתה הולך פיסית, יכול להיות שידרשו ממך הסבר למה דווקא זה ומה הקשר שלך אליו, או חתימה על אישור שאתה מקבל.

-->