התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כלי עבודה חדשים - מקיטה מחפש המלצה ועצה

אריאל 4805
10-07-23, 23:49
שלום
אני מעונין לקנות אימפקט של מקיטה 18 וואט הוא משמש אותי בעיקר לעץ האם יש מישהו שיכול להמליץ על מספר דגם?
אני רוצה 2 סוללות כמה אמפר כדאי שיהיה להם?
ראיתי שלחלק מהכלים יש הלימה מה הכוונה והאם זה מתאים לשימוש של עץ?
אני רוצה לקנות ג"כ מסור נטען (גיגסו )יש שני דגמים אחד של 6.5 אינץ 3700 סל"ד ואחד של 7.5 4800 סל"ד מה עדיף לי ( הפרש של 300 שקל)?
אני משתמש בעיקר בקורות של 5*15 אבל נכנס לאחרונה לעסק הפרגולות
תודה לעונים
אריאל

גלעד .ג.
10-07-23, 23:58
יש את עץ האורן בצפת, , המחירים שלהם נמוכים יחסית לכל השאר , יש להם שירות טוב מאוד, תתקשר להתייעץ.

מסור 6.5 עד חיתוך של 5 סמ.
מסור 7.5 מגיע עד כמעט 7 סמ.

בעסקי הפרגולות תשקיע במסור גרונג/פנדל 12״ לקורות גדולות יותר ולחיתוכי זווית.

בהצלחה בעסקי העץ ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

kd2
11-07-23, 00:56
2 מוצרים שיש לי שנים ועושים עבודה מעולה:

גיגסו - DJV180 עם פחמים.
מברגה DTD152 עם פחמים.

יש טובים וחזקים מהם ,אבל אלו סוסי עבודה בדוקים, יש לי אותם מ2016 (כיום השתדרגתי לבראשלס מרצון, הפחמים עוד רצים).

בסוללות ממליץ 4-5 אמפר ומעלה, הכלים יותר חזקים איתם מאשר הסוללות של ה3 ומטה.

כיום יש כלים יותר מתקדמים בסדרות החדשות במתחים גבוהים יותר, בכל החברות.
מצד אחד זה העתיד וכדאי להתקדם אליו כי בעוד לא הרבה זמן ה18V של מקיטה יהיו היסטוריה מבחינת הספקים.
מצד שני הכלים עדיין צריכים להוכיח את עצמם.

אריאל 4805
11-07-23, 08:01
תודה
גלעד מסור גרונג גדול עלי בשלב הזה
KD2 אני צריך מסור עגול יש לך המלצה (טעיתי בשם של מה שאני צריך )?
בשביל הידע מה ההבדל בין פחמים לברשלס?

polar bear
11-07-23, 11:51
https://www.atlastools.co.il/items/4433457-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%98%D7%94-Makita-XSR01Z-36V

לי יש כזה. כלי נהדר , הנעה רכה . קניתי אותו בעץ האורן עם שתי סוללות 5A ..בערך 1600 ₪. לא מצאתי באתר שלהם עכשיו.

Sent from my 2201116PG using Tapatalk

kd2
11-07-23, 15:22
תודה
גלעד מסור גרונג גדול עלי בשלב הזה
KD2 אני צריך מסור עגול יש לך המלצה (טעיתי בשם של מה שאני צריך )?
בשביל הידע מה ההבדל בין פחמים לברשלס?

עבדתי במסור עגול רק עם החוטיים.

מנוע פחמים זה מנוע פשוט יותר טכנית, צורך יותר סוללה, עם פחות כוח וישנו בלאי של אותם פחמים (זול וקל להחליף).

ברשלס - מנועים ללא פחמים עם בקרה ממוחשבת, חזקים יותר, מאפשרים הנעה "חכמה יותר" (נגיד מצב בורג קודח וכדומה), צורכים פחות סוללה.
בסופו של דבר כנראה יחיו קצת פחות מסוסי העבודה שהזכרתי עקב המורכבות הטכנית, אבל סהכ הליין של מקיטה עובד יפה מאוד.
יש לי איזה 8 כלי ברשלס שלא היו לי איתם בעיות בכלל.

שים לב שמקיטה עברו לייצר הרבה בסין ויש ירידה מורגשת באיכות הגימור של הכלים שלהם, ואני מעריך שזה יתבטא גם בעוד מקומות.
זה בטח לא מקיטה של לפני 5 שנים והלאה

ariel-ro
11-07-23, 15:52
אם אין לך אף כלי ואתה מתחיל מ-0, למה מקיטה?

לבוש ודיוולט יש ציוד מצויד, עם יתרון אדיר - מחירים נהדרים באמזון.

לדוגמה מהחודשים האחרונים עבור בוש (כל הכלים 18V):
גוף משחזת זווית בפחות מרף המכס עם משלוח חינם
אימפקט עם סוללה ומטען בפחות מרף המכס
קיט של פטישון, 2 סוללות 4 א"ש, מטען, מזוודה ב1100ש"ח (קיט מקביל בארץ עלה באיזור ה-2000ש"ח)
ויש עוד כל הזמן.

ממה שאני רואה בקבוצות השונות לדיוולט יש אפילו מחירים טובים יותר.

הכוכב הכחול
11-07-23, 16:33
אני עם סט של מקיטה כבר דיי הרבה שנים ומבסוט לגמרי. עובדים.
כלים מעולים שמחזיקים מעמד וגם סוללה שמחזיקה לאורך זמן
מומלץ בהחלט.

עם זאת,
היום עם קצת יותר ידע וחיפוש כלים באתרים בחול,
אם הייתי מתחיל מההתחלה
נראה לי שהייתי הולך על דיוולט או מילווקי
עושה רושם שיש להם יותר ציוד קצה.

בוש תמיד נראה לי עדין מדי

asypeer
11-07-23, 16:50
היתרון של מקיטה שיש לא מעט כלים גנריים שעובדים עם הסוללות שלהם, טוב לכלים של פעם ב- (מסור חרב, מפתח רטיטה)

shachar
11-07-23, 21:00
יש גם של 4https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230711/8b3bec16619653153abdb51dd3328029.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

אריאל 4805
11-07-23, 22:40
תודה לכולם על התגובות וההסברים
עבדתי קצת עם בוש והרגיש לי קצת חלש כמו שצינו פה
עם מקיטה עבדתי והיתי מאוד מרוצה יש לי פטישון עם כבל שלהם
גם יש לי אימפקט שלהם אבל הוא רק של 12V מאוד מרוצה אבל לא מתאים לדברים קצת יותר רצינים גם מבחינת עוצמה וגם מבחינת אורך סוללה
לצערי (ולשימחתי ) סגרתי עם מישהוא על פרגולה כך שאני לא יכול לחכות להזמנות מחו"ל:)
האם יש הבדל גדול בסוללה בין ה4 ל5 אמפר? פשוט מצאתי במחיר נוח עם 2 סוללות של 4
המסור עגול משתמש ב2 סוללות ונראה קצת כבד האם לא עדיף משההו קצת פחות עוצמתי ויותר קל במשקל?

boaz avrahami
11-07-23, 23:06
השאלה למה מקיטה אם אין לך שום כלי נכונה למדי.

גם למקיטה כבר יש כלים עם סוללה יחידה של 40 וולט אבל צריך לזכור שמה שקובע את חוזר הכלי זה ההספק ולא המתח.

יש לא מעט מבחני השוואה ביוטיוב בין אימפקטים ( מברגת הלימה) ולרוב מילווקי משיגים תוצאות טובות ממקיטה ומדי וולט.
בוש ( הסדרה המקצועית הכחולה) נחמדים למשתמש חובב אבל לא נחשבים מספיק מקצועיים למרות שאני אוהב את האימפקט שלהם עם הראש המשולב לביט ודרייב 1/2.
אבל לדעתי הכלי עדין מדי.

אתה תצטרך מטען כפול עם כמה סוללות 5-6 אמפר. אם אתה עובד עם מסור שצורך שתי סוללות אז תצטרך לפחות 5 סוללות כנראה.
כדאי מאוד שאלו יהיו סוללות עם מד שמראה את יתרת הקיבולת.
רק סוללות מקוריות.

תזדקק לאימפקט- הדגם החזק ביותר שיש. לדעתי לא חייב שליטה על החוזק.

תזדקק כנראה למקדחה. זה כלי שונה מהאימפקט. שים לב שאתה יכול לתפוס בה את המקדחים בקוטר הנחוץ לך. במיוחד לחורים עבור מוטות הברגה.

לדעתי לא תוכל להתחמק ממסור גרונג.
אני לא רואה איך ג׳יגסאו יכול לשמש ככלי חיתוך מרכזה. הוא לא מדוייק ולא מהיר מספיק.
אתה תזדקק לדעתי לשניהם כאשר הגירונג יהיה הראשי.

לדעתי תזדקק גם למלטשת.

כל הכלים שעובדים איתם על הרצפה במקום מוגדר יחסית הייתי קונה בראשלס חוטיים ולא על סוללות.
זה יהיה חזק יותר ולא ידרוש ניהול טעינת סוללות.

אני אגב עם סט עצום של מקיטה LXT 18v.
אם אני מחשיב גם את כלי הגינון אז יש לי משהו סביב ה 15-20 כלים על סוללות ועוד כמה עם חוט. אם אני זוכר נכון אז הכלי היחידים שאינם מקיטה הם מלטשות זווית קטנות. אחת בוש כחולה ועוד אחס ספייר בקופסא של מטאבו.
רוב בעלי המקצוע שאני מכיר עובדים איתם או עם הילטי. מיעוטם עם מילווקי.

אתה לא יכול לרכוש מחול אם אתה מזדכה על המעמ.
תבדוק מי נותן אחריות ומה אומרים על טיב האחריות של אותו ספק.
מקיטה ראיתי גם יבוא מקביל של מחסני כלי עבודה בפתח תקווה. מעט יותר זול מהיבואן הרשמי והדגמים ברי השוואה מפני שכולם מהסדרות הארופאיות ( שאר העולם משתמש בכינויי דגם שונים לאותם מוצרים).
רוב הכלים שלי נרכשו מארהב הברית ומפגינים איכות ועמידות מרשימה.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

אריאל 4805
11-07-23, 23:39
אין לי כרגע אפשרות להוציא את כל הכסף על הכלים אני משתדל שכל עבודה שאני עושה להפריש אחוז מסוים לכלים
את העץ אני מזמין ממחסן עצים שחותך לי לפי מידה ואת ההתאמות עושה בשטח כך שרגע אני מסתדר בלי מסור גרונג
אולי זה טיפשי אבל מקיטה אני מרגיש בנוח בגלל שהכלים מוכרים לי
תודה לכולם על הרצון הטוב והידע המקצועי

מ ש ה
12-07-23, 14:48
אטלסוביץ בז'בוטינסקי נחשבת לחנות מעולה וזולה לכלים של מקיטה
יש להם גם אתר מעולה ושירות משלוחים זריז
לי יש ניסיון טוב איתם כמה וכמה פעמים

polar bear
13-07-23, 12:53
המסור בהחלט כבד. אם אתה מתכנן הרבה חיתוך באוויר ביד אחת זה לא הכלי המתאים. לא רק בגלל המשקל , ידית-ההפעלה ממוקמת רחוק ממרכז הכובד ויש מנוף מאד רציני על פרק היד.
בכל מצב אחר שבו הכלי יושב על החומר הנחתך זה לא מפריע. בלי קשר לנטען או לא, תצורת הכלי הרבה יותר נוחה לי לעבודה. אין את הבליטה של המנוע הצידה .

edish
13-07-23, 15:00
מסור פנדל 12" בעל מיתוג פחות נחשב יעלה בערך 1500 ש"ח ובשביל פרגולות יהיה מעולה, לא רואה שאפשר לעבוד רציני ומקצועי בתחום הזה בלי פנדל.
נטענים - לדעתי בכללי DEWALT עם הVFM הכי גבוה, אני אוהב את האיכות והביצועים של מירב הליין של מילווקי וכלים של מקיטה יש לי הכי הרבה.

אריאל 4805
15-07-23, 22:57
תודה לכל המיעצים
בסוף הלכתי על מקיטה
קניתי אימפקט DTD152 עם שני סוללות 5 אמפר ומטען מהיר - עלה 1176 בבראנד אספקה
מסור עגול נטען XSR01Z 36V מופעל ע"י שני סוללות -עלה 708 מאלמוג ציוד טכני גוף בלבד
המסור עובד מעולה ,טיפה כבד וקשה קצת לעבוד איתו בגובה
הזמנתי את הכלים באינטרנט והגיעו למחרת במשלוח עד הבית

גלעד .ג.
17-07-23, 20:52
תשתדל לא לעבוד עם מסור עגול בגובה...

אני כבר שנים בונה את כלל הפרגולות אצלי בסדנא (חיתוך, שיוף צבע/לכה/שימון לעץ, חיתוך של החיפוי סנטף או פנל מבודד..), את ההרכבה מבצע בזריזות ללא לכלוך בבית הלקוח.

-->