צפייה בגרסה מלאה : גם מנוע ה-1.33 טורבו-בנזין של רנו-ניסאן-דאצ'יה-מרצדס כבר עושה צרות.
תעשו פרצוף מופתע: גם מנוע ה-1.33 טורבו-בנזין של רנו-ניסאן-דאצ'יה-מרצדס כבר עושה צרות. (https://thecar.co.il/%d7%92%d7%9d-%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99-%d7%94-1-3-%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-%d7%a0%d7%99%d7%a1%d7%90%d7%9f-%d7%a8%d7%a0%d7%95-%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%a6%d7%93%d7%a1-%d7%91%d7%a1%d7%9b/?fbclid=IwAR3IrBhewWhXyhPcs7uod_XPCPf-bETUhsFJp8pPrrOzu6r9PbwKvKJp4q0)
רלוונטי בג'יפולוג בעיקר לפורום דאצ'יה, אבל כנראה שרבים כאן פוגשים במנוע הזה גם בדגמי ניסאן ורנו שמיועדים לכביש, אז מתאים יותר כאן.
אגב - לפני שיתחילו עם הירידות המתבקשות על מכוניות צרפתיות, מקור המנוע הזה הוא בניסאן.
שולץ האיום
11-07-23, 10:36
איך אהרונוביץ היה נוהג לכתוב לפעמים - שלג דאשתקד.
כל התעשיה עוברת מהפיכה. איטית אבל עדיין.
לחלק מהיצרניות לא יעזור כבר שותפויות ותאגידי ענק, הם פשוט ייכחדו מהעולם, בעיקר הצרפתיות, אבל גם היפניות לדעתי הולכות לחטוף.
גם מי שלא ״מאמין״ כרגע בחשמליות, זה העתיד והוא כבר כאן, ועל חשבון מי אתם חושבים כל הסיניות האלה בכבישים? למי זה נוגס במכירות?
אפילו התעשייה הגרמנית המפוארת הולכת לחטוף והם יודעים את זה, המספרים לא משקרים, והם כבר לא ימכרו כבעבר.
התחרות מול הסינים קשה מאוד, יש היגידו בלתי אפשרית בגלל המחיר, בגלל החדשות והדינמיות מול התעשייה המסורתית הישנה של אירופה, עם כל וועדי העובדים הסכמים ושאר מחלות של חברות וותיקות.
טסלה, והסיניות, לא עומדים בביקוש.
על חשבון מי?
חוץ מאיזה הברקה של יונדאי, שאר הפתרונות עלובים. ובאיחור רב.
טויוטה ישנים כבר שנים.
הכל בסוף יתבטא במספרים ובכסף.
שקיעתה של תעשיית הרכב כפי שהכרתם.
שקיעה איטית, אבל ממשית.
מהכתבה:
אחריות נסתרת היא פרקטיקה לפיה במקרה של כשל סדרתי יצרניות נושאות בעלות תיקון התקלה – כולה או חלקה – אבל אחוז ה"הנחה" תלוי בכושר המיקוח של הנפגעים. "נטילת האחריות", טוענים התובעים, "מתבצעת תוך הסתרת עצם קיומה של מדיניות הכיסוי והקריטריונים להפעלתה מעיני בעלי הרכבים. ההסתרה נועדה לתכלית כפולה: ראשית, לאפשר להמשיך ולהתכחש לעצם קיומה של התקלה או לאחריות לנזקים הנובעים ממנה… ולאפשר מתן פיצוי באופן סלקטיבי לחלק קטן מבעלי הרכבים בלבד".
וואי כמה שהפרקטיקה הזו נפוצה, ולא רק בעולם הרכב.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
קראתי את הכתבה שבקישור שהביא דרור.
נתקעתי בקטע הזה:
בשלב ראשון נדרשה התובעת לשלם 43,500 שקלים בתוספת עלות עבודה לצורך תיקון המנוע. לאחר משא ומתן הופחתה דרישת התשלום ל- 23,000 שקלים ולאחר לחץ נוסף שלה הוצעה לה החלפת מנוע תמורת 12,500 שקלים, כלומר הנחה של כ-89% ביחס לדרישת התשלום המקורית ולמחירי המחירון.
מחפש מתמטיקאי שיעזור לי להבין כיצד 12,500 מהווים הנחה של 89% מ-43,500.
רשום 43500 בתוספת עלות עבודה. משמע הרבה יותר.
ה12500 מדבר על כל ההחלפה.
(כנראה).
אנסח זאת אחרת, למיטב זכרוני מביה"ס המחיר המקורי צריך להיות מעל 140 אש"ח כדי ש-11% ממנו (הנחה של 89%) יהיה 12.5 אש"ח.
אז לא נראה לי הגיוני שהמחיר שביקשו עבור מנוע ועבודה הוא מעל 140 אש"ח (כמה עולה כבר קשקאי חדש? אולי כוונת הכתב הייתה למחיר רכב חדש, אבל מה זה שייך?)
חוץ מהאתר זה שמעת על זה בעוד מקומות ?
בדרך כלל שומעים על דברים כאלה לפני הגשת תביעה ייצוגית
איך אהרונוביץ היה נוהג לכתוב לפעמים - שלג דאשתקד.
כל התעשיה עוברת מהפיכה. איטית אבל עדיין.
לחלק מהיצרניות לא יעזור כבר שותפויות ותאגידי ענק, הם פשוט ייכחדו מהעולם, בעיקר הצרפתיות, אבל גם היפניות לדעתי הולכות לחטוף.
גם מי שלא ״מאמין״ כרגע בחשמליות, זה העתיד והוא כבר כאן, ועל חשבון מי אתם חושבים כל הסיניות האלה בכבישים? למי זה נוגס במכירות?
אפילו התעשייה הגרמנית המפוארת הולכת לחטוף והם יודעים את זה, המספרים לא משקרים, והם כבר לא ימכרו כבעבר.
התחרות מול הסינים קשה מאוד, יש היגידו בלתי אפשרית בגלל המחיר, בגלל החדשות והדינמיות מול התעשייה המסורתית הישנה של אירופה, עם כל וועדי העובדים הסכמים ושאר מחלות של חברות וותיקות.
טסלה, והסיניות, לא עומדים בביקוש.
על חשבון מי?
חוץ מאיזה הברקה של יונדאי, שאר הפתרונות עלובים. ובאיחור רב.
טויוטה ישנים כבר שנים.
הכל בסוף יתבטא במספרים ובכסף.
שקיעתה של תעשיית הרכב כפי שהכרתם.
שקיעה איטית, אבל ממשית.
אז על מה מדברים כשמספרים על ירידה בביקוש, עד כדי סגירה והוצאה לחופשות/פיטורים של המוני עובדים? (https://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97%D7%99%D7% 9D_-_%D7%94%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A9_%D 7%99%D7%95%D7%A8%D7%93,_%D7%A4%D7%95%D7% 9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F_% D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%AA_%D7% 99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%97%D7%A9% D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA%C2%A0/)
אני לא מופתע.
גם המנוע הקודם של ניסאן ורנו - 1.2TCE היה מחורבן. מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל וכל הסיכויים היו שגם הנוכחי ייצא עקום. רק אני לא מתפלא?...
גם ה-1.2 פיורטק המתחרה של PSA הוא מחורבן
גם מנועי אקובוסט של פורד מתפגרים בהמוניהם
גם ה-TSI למיניהם של VAG שמפרנסים נפלא ובונים וילות לבעלי המוסכים
ולא נתחיל לדבר על גירים רובוטיים וכפולי מצמד. כמה צרות, כמה תקלות. כמה הוצאות. כמה עוגמת נפש.
מכוניות חד-פעמיות עם טכנולוגיה חכמולוגית, הנדסה בעייתית, מורכבת, מסובכת, יקרה, שמיועדות מראש להתקלקל ולמרר את חיי הלקוחות המטומטמים... רק שלפעמים המלפפון קם ומכה לא רק את הצרכן אלא גם את הגנן - ומתקלקל יותר מדי מוקדם.... אז שיחטפו תביעות וישלמו.
אולי מתישהו יירד האסימון ויחזרו לייצר מכוניות פשוטות, נטולות טכנולוגיה מיותרת. חבל רק שעד אז באמת יישארו רק טויוטה והסיניות.
כל הבעיות שתיארת... לאחרונה ירד האסימון אפילו לטויוטה. הן נפתרות, על ידי מנוע חשמלי, בלי גיר, עם סוללה מודרנית. שיפור של סדר גודל בMTBF. זה כבר אמפירי, לא תיאורטי.
רק אומר [emoji1]
אל דאגה. משהו חדש לחלוטין יתקיל בבעיות ותקלות חדשות
מרכזי שירות ימשיכו להרוויח תועפות גם כשיטפלו רק במכוניות חשמליות.
לך אני לא צריך לספר שאורך חיי מוצר הוא משהו שמתוכנן ומהונדס מראש ושהתקלות מוטמעות לתוכו - שזה לא באג, זה פיצ'ר.
מוצרים מודרניים לא מיועדים להיות ניתנים לתחזוקה ותיקון. מבחינת היצרן, חייהם קצובים לתקופת האחריות (ומסתבר שגם ה"אחריות" די כתובה על קרח...) ואחר כך - יאללה, למיחזור.
מכירים את השלט הזה במוסכים שכתוב בו כמה עולה שעת עבודה?
במוסך יונדאי שבו אני מטפל באיוניק, מצויין מחיר ספציפי וגבוה יותר לשעת עבודה על רכב חשמלי.. זה מה שקורה כשיש פחות הכנסה אבל הוצאות קבועות.
אצלם בהזדמנות הבאה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
שולץ האיום
11-07-23, 14:56
כל הבעיות שתיארת... לאחרונה ירד האסימון אפילו לטויוטה. הן נפתרות, על ידי מנוע חשמלי, בלי גיר, עם סוללה מודרנית. שיפור של סדר גודל בMTBF. זה כבר אמפירי, לא תיאורטי.
רק אומר [emoji1]
טויטה למיטב ידיעתי ישנו בעמידה, ונמצאים בעמדת נחיתות בתחום החשמליות.
האם יש להם רכב חשמלי? פתרון מלא שלהם?
עוד ב 2009 הם הצהירו שאוטוטו פיתחו סוללה חזקה יותר, ששוקלת 50%, ונטענת פי 2 יותא מהר, וכל מיני סיפורים שלא יצא לפועל.
כל שנה שנתיים יצאו עם כותרת, ולא יצא מזה כלום, רק דיבורים.
הם באיחור, ושלא נדבר על התמחור…
בקיצור, גם הם עלולים לגמור כמו נוקיה בסלולאר.
דרור -
אני מסכים איתך בדכ בהמון נושאים ( כך יצא, חוץ מהקונספירציות ) חוץ מההכללה הגורפת שלך על TSI+DSG של קונצרן vw.
הם היו הראשונים שפרצו באמת עם גיר רובוטי. נכון, היו חבלי לידה ובעיות, אבל לאט לאט פתרו הכל. והגיעו לרמת אמינות גבוהה מאוד, אל תושפע מסטיגמות.
אני כותב את זה גם מנסיון אישי רב עם הרכבים האלה.
הם מאוד יעילים (חזקים וחסכוניים) ובחלק מהקטגוריות ללא תחרות בכלל, והם אמינים מאוד כבר מ 2015 בערך.
מוסך רון עובד כמו שכל המוסכים עובדים, לא פחות ולא יותר האמן לי, פשוט הוא כותב על זה בפייסבוק.
ושוב, הכל היסטוריה.
תתכוננו למחשב אחד גדול עם גלגלים.
ותתכוננו לשקיעה איטית של היצרניות הגדולות, וכניסה של שחקנים חדשים, כפי שלא קרה איזה 50 שנה לפחות.
מוצרים מודרניים לא מיועדים להיות ניתנים לתחזוקה ותיקון. מבחינת היצרן, חייהם קצובים לתקופת האחריות (ומסתבר שגם ה"אחריות" די כתובה על קרח...) ואחר כך - יאללה, למיחזור.
רק שאין באמת מיחזור.
רק שמחבקי העצים במערב אוספים ומשלחים למזרח אירופה, אפריקה להטמנה ושריפה בשטח פתוח.
ישראל מצאה פח זבל קרוב יותר ...
טויוטה מתעקשים על הקטע של תאי דלק בגלל זה הם פחות בחשמל .. למרות שיש להם חשמליות ...
אני לא מושפע מסטיגמות.
אבל אני מאוד מתעניין ובודק ומצליב מידע וכל הזמן מקבל עוד הוכחות לכמה שאני צודק.
זה למה אני כל כך בעד מכוניות ישנות.
- - - Updated - - -
רק שאין באמת מיחזור.
רק שמחבקי העצים במערב אוספים ומשלחים למזרח אירופה, אפריקה להטמנה ושריפה בשטח פתוח.
ישראל מצאה פח זבל קרוב יותר ...
ברור שאין באמת מיחזור.
כי כל האג'נדה הירוקה היא שקר אחד גדול וצבוע.
בתכל'ס הצעד הכי ירוק, הכי סביבתי והכי מקיים (מלשון "קיימות") שאתם יכולים לעשות, וזה ברצינות גמורה, הוא לדבוק ברכב הישן וה"מזהם" שלכם ולא להחליף מכונית חדשה בכל שלוש-ארבע שנים.
טויוטה מתעקשים על הקטע של תאי דלק בגלל זה הם פחות בחשמל .. למרות שיש להם חשמליות ...
תאי דלק מייצרים חשמל ממימן (תוצר לוואי , מים).
ולכן הרכב הוא חשמלי לכל דבר רק שבמקום סוללות ליתיום יש את תא הדלק ומיכל המימן.
כתבתי בעבר, כנראה שהעתיד משולב.
מכונות גדולות (משאיות , רכבות, אוניות ) יעברו לתאי דלק.
פרייבטים יהיו על סוללות ובחזון של טויוטה תאי דלק
(https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/127324-%D7%94%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%A4-%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%A2-%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7% AA-%D7%AA%D7%90%D7%99-%D7%93%D7%9C%D7%A7)
שולץ האיום
11-07-23, 17:19
חברים אל תבלבלו מההודעות ומהכותרות של טויטה
אני עוקב הדוק בנושא
הצהרות לחוד ומעשים לחוד
הם בבעיה אמיתית, והם נכנסים באיחור רב לתחום.
רק שנה שעברה חשפו רכב חשמלי ראשון - BZ4X
בהשקה כולם היללו פה ב״עיתונות המקומית״ והבטיחו שמדובר בלהיט, בכל זאת טויטה…
לא להיט ולא נעליים
בצפון אמריקה מיד עם תחילת המכירות התגלה פגם ייצור רציני עם ריקול משמעותי לכל הרכבים, משהו בגלגלים, בטיחותי.
מעבר לזה יכולת קצב הטעינה העלה תלונות רבות, ושלא נדבר על התמחור בארץ.
המפה משתנה, גם הם יחטפו, קשה להם מול הסינים, והם ישנו או הימרו על מו״פ בכיוונים לא נכונים.
כל כמה זמן יוצאים באיזה כותרת על פריצת דרך. בשטח? כלום.
גם הם יחטפו, וכבר חוטפים.
המאזן משתנה.
אם מדברים על טויוטה - המנכל החדש הודיע שמבחינתו הרפתקת המכונית החשמלית נגמרה. לא תאי דלק ולא בטריות ולא בטיח. הם חותכים לחלוטין את המו"פ בנושא ומתמקדים במנועי מימן. לא חשמלי עם תאי דלק. הנעה בעירה פנימית במימן.
אסף.
אם נחזור לכותרת, אני מתרשם שב1.33 הכשל הוא לא גדול כמו ב1.2 של אותו קונצרן, וניתן לטיפול יחסית פשוט למניעה על ידי החלפה יזומה של בית הטרמוסטט, דווקא מנוע ה1.33 הוא מצויין.
אבל שילוב של קרסו בתמונה מחרבן את הסיכוי לטיפול מהיר ומיקצועי, והרזומה בטיפול במשבר 1.2 לרעתם.
ולגבי רכבים מורכבים, נראה לי שבקרוב נשמע סיפורים כואבי לב על תיקון רכבים היברידים שיתבררו כסופר מורכבים ויקרים לתיקון כמשומשים
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.