צפייה בגרסה מלאה : מדפסת תלת מימד - מורה נבוכים
הילדים (יוגב בן 11 ועידו בן 9) רוצים מדפסת תלת מימד כמתנה ליום הולדת.
התקציב סביב 1200 ש"ח.
המטרה הדפסה של משחקים ושטויות שילדים רוצים (וכמובן אבא שלהם ישמח להשתתף כי חשוב לו מתנות יום הולדת טובות).
מה אני מחפש?
זה מגיע עם התוכנה שתדפיס?
בקיצור, מה אני צריך לדעת והאם התקציב שלי ריאלי?
תודה רבה.
תקציב ריאלי מאד. אני משתמש כמה שנים במדפסת שנקראת Creality Ender 3 v2, סוס עבודה סיני שאפשר למצוא במבצעים מעת לעת בסביבות ה1000 שח. התוכנה היא לא אישו, יש כמה חינמיות, אישית אני משתמש בCura כי לזה התרגלתי. זו תוכנה שבונה את המודל להדפסה (מייצרת את הפקודות למדפסת עצמה ובעצם פורסת את במודל ולכן נקראת באנגלית slicer). דרושה עוד תוכנה למידול עצמו וכאן יש גם אינסוף אפשרויות חינמיות ולא.
בטוח שהרבה גולשים כאן יוכלו לעזור בכל בעיה.
מבחינתי האישית זו הייתה אחלה קנייה, זה מכשיר נחמד ברמת הגימיק והשטויות לילדים אבל מדי פעם גם ממש מאפשר פתרון בעיות אמיתי בתיקון חפצים ביתיים, שפצור כללי ולרכב ועוד כיד הדמיון. מאפשר לרוץ רחוק עם הדמיון בעלות כמעט אפסית - אני כבר שנים עם אותם שלושה גלילי חומר שקניתי במאה שח האחד לפני שלוש שנים בערך.
boaz avrahami
11-07-23, 21:33
כנל רק גרסה ראשונה.
מחנן ואסף שמעתי על דגמים אחרים שהם היו מרוצים מהם.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני רוצה להציע כיוון אחר:
(כל הכתוב הוא לא מנסיון אלא תוצאת תחקיר ( קריאת מפרטים, קריאה/צפיה בביקורות קריאת תלונות וכו) לקנית מדפסת שניה (בינתיים לא יוצא לפועל)- המדפסת הראשונה רחוקה מהתקציב וגם לא ממש ״plug and play" ולכן לא אמליץ עליה).
אם נפח הדפסה של 20*20*20 ס״מ מספיק לכם, ואתה מוכן לרכוש מחול, אז מדפסת רלוונטית לדעתי היא kingroon kp3s pro v2
דף היצרן: https://kingroon.com/products/kingroon-kp3s-pro-v2-with-klipper-firmware?variant=43848571060442
ביקורת: https://youtu.be/2tjTUEnOoYk
למה היא עדיפה על הקריאליטי (בטח הדגמים הזולים יותר):
- הזנת חומר ישירה (direct drive ) מאפשר גם הדפסת חומרים גמישים בקלות יחסית
- כיול מיטה אוטומטי
- בנויה יותר נכון (מסילות ליניאריות בכל הצירים)
- מהירה הרבה יותר (הרבה בזכות תכנת הבקרה שנקראת klipper ) , וזה לדעתי ההבדל החשוב יותר (המהירות) : אצלנו (גם הילדים וגם הילד בן ה 50...) ה״בעיה״ העיקרית עם ההדפסות זה הזמן שהן לוקחות - ברגע שההדפסה בגודל ״סביר״ זמן ההדפסה מאד ארוך (שעה עד הרבה שעות) ואני חושב שקיצור הזמן משפר משמעותית את חוויית המשתמש לעיתים אפילו עד כדי להחליט אם מדפיסים ללא מדפיסים (בסרטון שצירפתי בערך ב 19:30 הוא משווה זמני הדפסה של מודל מסויים)
המדפסת הזו מהירה בין פי 2 לפי 3 מהקריאליטי (ודומיהן) המקבילות במחיר....
חסרונות:
- זו מדפסת חדשה יחסית, אין מספיק קילומטרג׳ , עם זאת לאחיות הבוגרות שלה (והאיטיות יותר) יש ביקורות מצויינות בסה״כ.
- אין למיטב ידיעתי יבואן או קהילת משתמשים בארץ אז תמיכה ספציפית תהיה באנגלית, מצד שני לכל מה שהוא כללי וכן לתוכנת הבקרה יש הרבה ידע בעברית.
תהנו!
האנדר על גרסותיה מצויינת ויש מאחוריה המון מידע וחלפים בשפע.
עוד אפשרות שיש לי איתה ניסיון זה - Artillery Sidewinder. יקרה יותר מהאנדר אבל אפשר לדעתי למצוא אותה במחיר שציינת.
כל המדפסות נמכרות בארץ עם שרות כזה או אחר, או בקנייה מאתרי הקניות מסין בחצי מחיר או פחות. לא הייתי חושש לקנות ישירות מסין.
דבר אחד לקחת בחשבון, המדפסות האלה הן לא בדיוק PLUG AND PLAY וגם לא תמיד "שגר ושכח" הם דורשות התעסקות כזו או אחרת והבנה טכנית של איך הכל עובד ואיך ניתן לשפר או לתקן כשיש תקלות (ויש, זה חלק מהמשחק). יחד עם זאת זה לא מסובך וההתעסקות במכונה עצמה זה חלק מהתחביב והמשחק.
בהצלחה
yochaytzur
13-07-23, 00:37
אני עם artillery hornet שעובדת נהדר. מסכים עם מה שנאמר שיש התעסקות פה ושם. למשל החלפתי את המשטח הדפסה למגנטי. תחביב נחמד בהחלט.
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
היי
לא מזמן עברנו למדפסת של Artillery sidewinder
לפני כן עבדנו עם Tevo Tarantula מדפסת שהתחילה בזמנו כקיט של 200 דולר והרבה שדרוגים אפשריים.
מבלי להיכנס כרגע לאיך מדפיסים ועם איזה תוכנות עובדים (אנחנו עם Cura ועם Octoprint) המדפסת הנ"ל (טרנטולה) עם שדרוגים - מועמדת למסירה.
אם בא לך להתעסק איתה - ויש קצת התעסקות - מוזמן.
ברוב המדפסות הזולות יש אפשרות לשדרוגים ובד"כ זה הדבר הראשון שתדפיס: סטנדים מחוזקים, רגליים, מגש משודרג, מותחנים וכדומה.
מצרף תמונות...
עפר
144251144252144250
אחרי 6 וקצת שנים עם וואנהאו איי3
עברתי לא מזמן לארטילרי ג'ניוס ..
שדרוג גדול.
עדיין דורש התעסקות פה ושם.
יש יבואן ושירות ישראליים .. המחיר היה יותר זול ממה ששלמתי בזמנו על הואנהאו ( גם בזמנו עם יבואן ישראלי ושירות )
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אני עם אנדר 3 V2, הבן שלי עם אנדר 3 פרו (ישן קצת יותר)
יש שוק גדול לתוספות, הרחבות ושיפורים אבל לא צריך למהר לרכוש לפני שמבינים טוב יותר מה באמת צריכים (הדבר היחיד שאולי הייתי ממליץ לרכוש בהתחלה הם קפיצים חזקים יותר. הם מחזיקים את ה"מיטה", משטח ההדפסה יציב יותר לאורך זמן. אחת הבעיות המרכזיות שנתקלים בהן זה הצורך לכוון לעיתים תכופות את גובה הראש מעל המשטח, הקפיצים החזקים יותר מצמצמים מאד את הבעיה).
תוכנות - החינמיות טובות מספיק, אפילו לא רק למתחילים.:
- כדי להדפיס מודל צריך תוכנת חיתוך-מודל-לשכבות (סלייסר) - היא מקבלת את קובץ המודל ובונה הוראות תזוזה והדפסה לראש המדפסת בהתאם לסוג המדפסת ופרמטרים שונים שהגדרת. Cura היא תוכנה נפוצה עם הרבה מדריכים והסברים (וחינמית), אבל יש עוד.
- כדי לתכנן מודל יש מספר תוכנות חינמיות טובות, אני עם פיוז'ן-360 בגרסה החינמית (צריך לחדש כל שנה את הרישיון ולפעמים קצת מבלבל לבחור באפשרות של הגרסה החינמית ולא בהתנסות החינמית בגרסה בתשלום...) וגם עובד לפעמים עם תוכנה שונה לגמרי OpenSCAD שאולי טבעית יותר למי שמגיע מעולם התוכנה.
opctoprint - מומלץ מאד לאחר שתכיר ותעבוד מעט עם המדפסת. אני עם גרסה הרצה על רספברי-פאי. בעזרתה אתה למעשה מתקשר עם המדפסת בתקשורת בין מחשבים, שולט על תכונות שונות, מבצע ניטור להדפסות ויש שפע של תוספים המאפשרים הרבה מאד אפשרויות כולל שליטה מרחוק באמצעות הטלפון ועוד.
הבן שלי לא מפסיק לשדרג את המדפסת שלו, גם את החומרה (הזנה ישירה של הפילמנט, ציר Z כפול, ראשי הדפסה, דיזות, קושחה ותוספת מסך מגע לשליטה ועוד ועוד. הוא עבר לעבוד עם קליפר (שהוזכר למעלה), תוכנת סלייסר אחרת, עושה נסיונות שונים לשיפור מהירות ההדפסה ואכן הוא מסוגל להדפיס את אותו מודל במהירות כפולה ואף משולשת ממני...
בקיצור - יש המון אפשרויות התאמה ושדרוג גם אם מתחילים במדפסות צנועות במחיר.
זה קצת דומה לעולם רכבי השטח מהבחינה הזו - אתה מגיע עם תקציב ראשוני ויכול לבחור דגם פופולרי עם הרבה מידע ברשת ומבחר אפשרויות שדרוג, דגם יקר שכבר מגיע עם חלקים שונים המובנים בו. אתה יכול להישאר עם הקושחה שהגיעה עם המדפסת או לעסוק בשדרוגים שונים, אתה יכול למצוא עצמך נהנה מאד מתכנון ומידול מודלים משלך או בוחר באחד מתוך אלפי המודלים הקיימים ברשת ומדפיס אותם מוכנים.
ממליץ להתחיל ולהתקדם לפי הקצב והעניין (וכמובן הסבלנות והתקציב).
אני רק עוד הערה בצד הדברים - יש הבדלים משמעותיים באיכות חומר הגלם בין מותגים וחברות שונות. יש לזה השפעה ישירה לא רק על איכות ההדפסה אלא גם על יכולת המדפסת בכלל להדפיס את המודל שרצית.
כשאתה מגיע לקנות חומרי גלם. הניסיון הכי טוב שיש לי זה חומרי הגלם של esun.
הניסיון הכי גרוע שיש לי זה חברה ישראלית שמשווקת ומוכרת מדפסות וגם חומרי גלם תחת מותג שלה (רמז שמה מזכיר גיבור על אהוב), למען ההבהרה אין לי בעיה עם שאר מוצרי החברה או עם השירותים שהיא נותנת, אבל מותג חומרי הגלם שלה מאכזב כל פעם מחדש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.