PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות רכב שטח ראשון

123ILLULLI321
18-07-23, 10:36
אהלן חבר'ה,
חלום של שנים לקנות גיפ ולגלות את שטחי ישראל, סוף כל סוף מתאפשר בשל החלפת עבודה,
עד כה הייתי עם רכב חברה שזה היה דיל משתלם ובמקום החדש יש לי הסעות אז ... לא צריך רכב שישמש אותי ביום יום, וגם לא בסופשים כי יש עוד רכב בבית.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? עד 50K
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לא כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? לרוב זוג - לפעמים 4 אנשים

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?95% שטח - 5% נסיעות לסידורים
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? לא רכב יום יומי
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? טיפולים שוטפים אעשה בעצמי, דברים גדולים במוסך או אם יהיה מישהו שיעזור לי ללמוד, אז הכל יהיה לבד
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מרכז

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? אני מעדיף שכל האפשרויות יהיו פתוחות, עם הניסיון בא התאבון
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? אף פעם לא טיילתי, רק בחלומות :cool:
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני ידני נראה לי חוויתי הרבה יותר
ב. מנוע דיזל/בנזין מה שיותר אמין לאותו דגם
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) הכל בא בטוב
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? ממש לא משנה

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?

ג€‹טוב, אז בקצרה - חשבתי על לקחת אחד מהשניים הבאים: מיצובישי האנטר 2010-2012 במחירים של כ-55 אלף עם 300+ אלף קמ. או גימני ידנית 2008-2010 עם קמ יותר הגיוני.

בעיקרון אני מעדיף את ההאנטר, עכשיו למה האנטר ולא איזה פגרו משנת 2000?
כי הרכב הזה שאני אקנה ישמש אותי עכשיו לשנים, ואם פתאום אני אצטרך להשתמש בו ביום יום, אז עדיף לי משהו שהוא לא מבוגר עד כדי כך, וההאנטר הוא הרכב הגדול ביותר במחיר ההגון ביותר.

אז אשמח א. לקבל את דעתכם על ההאנטר כרכב לטיולים + אופציה בעתיד הרחוק לרכב יום יומי
ב. בכללי אם יש לכם הצעות אחרות, אשמח.

** וגםםם אשמח לדעת על ההאנטר, רכב שבסוף יבוא עם 300+ אלף קמ, איזה סדר גודל של ישור קו צפוי לי ? מה המקרה הגרוע ביותר? ובכללי תחזוקה שנתית אם הוא אמין או יש לו מחלות כלשהן

תודה לעונים!

erezgur
18-07-23, 11:19
לרוב זוג - לפעמים 4 אנשים

לצערך, ג'ימני לא יתאים לנסיעה של 4 לטיול / נסיעה ממושכת.

נסועה שנתית ... 95% שטח - 5% נסיעות לסידורים

זו לא תשובה לשאלה. נסה לתת הערכה כמה ק"מ הרכב יעשה בשנה. למשל האם 8000 או 30,000 ק"מ.
בלי קשר, אתה כנראה טועה בקשר ל-95% שטח, אלא אם אתה גר בתוך השטח ולא מתכוון לעלות על אספלט. אולי התכוונת לטיולים בלבד אבל במקרה כזה יש נסיעה מנהלתית עד שמגיעים לשטח.

חשבתי על לקחת אחד מהשניים הבאים: מיצובישי האנטר 2010-2012 במחירים של כ-55 אלף עם 300+ אלף קמ. או גימני ידנית 2008-2010 עם קמ יותר הגיוני.

מדובר בשני כלים שונים לגמרי, אני מניח שאתה עדיין לא נעול על כלי מסויים, אז אל תיתן למחשבות כאלו, בשלב הזה, לחסום לך אפשרויות אחרות.
בשנים האחרונות כבר שאלת כאן על רכבים שונים, אבל כנראה שאתה מתבדר בכיוונים.
נסה לברר לעצמך קודם כל מה האפשרויות הריאליות המתאימות לך ואז תתקדם לכיוונים מוגדרים.

123ILLULLI321
18-07-23, 11:23
לצערך, ג'ימני לא יתאים לנסיעה של 4 לטיול / נסיעה ממושכת.

זו לא תשובה לשאלה. נסה לתת הערכה כמה ק"מ הרכב יעשה בשנה. למשל האם 8000 או 30,000 ק"מ.
בלי קשר, אתה כנראה טועה בקשר ל-95% שטח, אלא אם אתה גר בתוך השטח ולא מתכוון לעלות על אספלט. אולי התכוונת לטיולים בלבד אבל במקרה כזה יש נסיעה מנהלתית עד שמגיעים לשטח.

מדובר בשני כלים שונים לגמרי, אני מניח שאתה עדיין לא נעול על כלי מסויים, אז אל תיתן למחשבות כאלו, בשלב הזה, לחסום לך אפשרויות אחרות.
בשנים האחרונות כבר שאלת כאן על רכבים שונים, אבל כנראה שאתה מתבדר בכיוונים.
נסה לברר לעצמך קודם כל מה האפשרויות הריאליות המתאימות לך ואז תתקדם לכיוונים מוגדרים.

8000 קמ בשנה,
ובאמת כמו שאמרת, נסיעות מנהלתיות עד לשטח.

בשנים קודמות לא הייתי חייב לרכוש רכב,
היום אני באמת חייב לרכוש, אז אני חייב להיסגר על כיוון ולהוציא לפועל.

guyo
18-07-23, 11:33
הרציונל אומר ללכת על הרכב החדש, המטופל ובעל הק''מ הנמוך שהתקציב מאפשר.
חושב שלצורך נסיעה של 4 נפשות על ציודן, אפשר לשים בצד כלים קצרים או קטנים.
האופציה של טנדרים הולכת ותופסת, חבצדק, מקום מרכזי ברכבי השטח. משטח העמסה כמעט לא מוגבל, סרן חי וקבינה סבירה על פי רוב.
אם זה הכיוון, הייתי שוקל האנטר או דימקס. על פי רוב ובלי להכליל היילקסים בתקציב שלך יהיו על הצד השחוק יותר.....
ג'יפים ארוכים תוכל למצוא אותי פאג'רו קינג מתחילת שנות ה 2000, טרופר ודומיהם. כמובן שצריך לקחת בחשבון שחלק מהכלים הזדקנו בצורה פחות טובה מאחרים....
כדאי שתנסה להבין מה אופי הטיולים שתרצה לעשות- נסיעת שטח לקמפינג ארוך או טיול של יום יומיים והביתה.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

erezgur
18-07-23, 12:02
אם תוכל להסתפק בטיולים של שני אנשים ולא ארבעה - ההמלצה הגורפת בפורום היא כמובן על ג'ימני שיאפשר לך לקנות רכב חדש יחסית לחלופות האחרות, הוצאות אחזקה הקרובות ביותר לפרייבט (חיסכון משמעותי באחזקה) ויכולות שטח ללא פשרות.

טנדר זה כיוון אחר עם הרבה יתרונות אחרים, אבל בהכרח רכב שיהיה ישן יותר בתקציב הנתון.

כדי לעשות חושבים עם עצמך, תביא בחשבון הוצאה של כ-20 אש"ח בשנה על רכב שטח מזדקן, אולי תותע לטובה אבל תהיה מוכן.

123ILLULLI321
18-07-23, 13:10
הרציונל אומר ללכת על הרכב החדש, המטופל ובעל הק''מ הנמוך שהתקציב מאפשר.
חושב שלצורך נסיעה של 4 נפשות על ציודן, אפשר לשים בצד כלים קצרים או קטנים.
האופציה של טנדרים הולכת ותופסת, חבצדק, מקום מרכזי ברכבי השטח. משטח העמסה כמעט לא מוגבל, סרן חי וקבינה סבירה על פי רוב.
אם זה הכיוון, הייתי שוקל האנטר או דימקס. על פי רוב ובלי להכליל היילקסים בתקציב שלך יהיו על הצד השחוק יותר.....
ג'יפים ארוכים תוכל למצוא אותי פאג'רו קינג מתחילת שנות ה 2000, טרופר ודומיהם. כמובן שצריך לקחת בחשבון שחלק מהכלים הזדקנו בצורה פחות טובה מאחרים....
כדאי שתנסה להבין מה אופי הטיולים שתרצה לעשות- נסיעת שטח לקמפינג ארוך או טיול של יום יומיים והביתה.

יום יומיים והביתה זה הסגנון, מקסימום לילה בחוץ.

עכשיו ראיתי האנטרים 2010+- באותו מחיר של גימני 2010+-,
ההבדל הוא שההאנטר יגיע עם 300+ אלף קמ והגימני עם 150+-.

השאלה היא בעצם כשאני לא משתמש ברכב לנסיעות יום יומיות,
כמה אני צפוי לשים על ההאנטר לטיפולים? כי גימני אני מבין שזה יהיה זול משמעותית, השאלה מה ההפרש

אם תוכל להסתפק בטיולים של שני אנשים ולא ארבעה - ההמלצה הגורפת בפורום היא כמובן על ג'ימני שיאפשר לך לקנות רכב חדש יחסית לחלופות האחרות, הוצאות אחזקה הקרובות ביותר לפרייבט (חיסכון משמעותי באחזקה) ויכולות שטח ללא פשרות.

טנדר זה כיוון אחר עם הרבה יתרונות אחרים, אבל בהכרח רכב שיהיה ישן יותר בתקציב הנתון.

כדי לעשות חושבים עם עצמך, תביא בחשבון הוצאה של כ-20 אש"ח בשנה על רכב שטח מזדקן, אולי תותע לטובה אבל תהיה מוכן.

זהו שזה באמת שיקול,
לרדת מלנסוע עם 4 אנשים בשביל בעצם לחסוך עלויות אחזקה, ולקחת גימני.

מוני אורבך
18-07-23, 13:30
היו לי בעברי רכבי שטח גדולים וקטנים.
הגדול ביותר היה ווגוניר אספנות, שרק בתא מטען שלו היה אפשר להכניס גימיני.
והקטן ביותר היה הגימיני (בעבר וגם בהווה)

לנסוע בגימיני זה לא בהכרח לנסוע עם שני אנשים
לטיול יומי אפשר לנסוע גם שלושה או אפילו ארבעה.
יודע מה, כבר ראיתי שלושה חברה צעירים נוסעים בגימיני לטיול של מספר ימים.
לנסוע בגימיני זה אומר פשרות, והרבה מהם.
אתה לא יכול להכניס כל ציוד אלא רק את הציוד הקטן והקומפקטי שיכנס בגימיני.
אתה צריך לחשוב מה אתה רוצה לקחת ומה לא.
איך אתה מארגן את הציוד ועוד.

ברכב גדול (כדוגמת טנדר) הפשרות הרבה יותר קטנות. אתה יכול לקחת ציוד בכל גודל שבא לך.
עדין צריך לסדר את הציוד, אבל כדי שיהיה לך נוח להוציא אותו, לא בגלל שאין ברירה.
מים למקלחות, מקרר 50 ליטר, מיטות שדה בגודל מלא, אין בעיה הכול נכנס.

זה ההבדל בין רכב גדול וקטן, כמות הפשרות שאתה צריך לעשות.

כשהיתי צעיר, עם ילדה קטנה, רציתי לקחת את כל העולם ואישתו.
מזרונים בגודל מלא, אוהל ענק צליות מחצלות צעצועים, שמיכות פוח וכריות בגודל מלא.
פעם נסעתי לטיול עם 5 אנשים ברכב, כולל כל הציוד שלהם (דיסקברי שנת 96).
הרכב היה עמוס לעיפה עם גגון מלא.

ככול שהתבגרתי, שלא לומר זקנתי, כמות האנשים והציוד ירדה.
לוקח אוהל מנימלי, מים לשטיפת כלים, כלי בישול, שק שנה וזהו.
בפעם האחרונה שאני והבת שלי נסענו לנגב לטיול שלושה ימים בגימיני.
ציוד לשנים והרכב היה חצי מלא.

רק אתה יכול להחליט היכן אתה נמצא על ספקטרום הטיולים..

guyo
18-07-23, 17:08
בנוגע לעלות יישור קו, מאוד תלוי ברכב הספציפי ואיך טופל בעבר. מציע לדגום כמה בעין ולהבין בגדול לאן אתה נכנס. לקחת לבדיקה אצל מוסך שמכיר את הדגם ולא מכון בדיקה גנרי שלא יתן לך שום ערך מוסף.

erezgur
18-07-23, 17:30
כשאני לא משתמש ברכב לנסיעות יום יומיות, כמה אני צפוי לשים על ההאנטר לטיפולים?
כי גימני אני מבין שזה יהיה זול משמעותית, השאלה מה ההפרש

תלוי כמובן במצב הרכבים הספציפיים וכיצד תוחזקו.
רשמתי לך בתגובה קודמת - תביא בחשבון הוצאה של כ-20 אש"ח לשנה בשנים הראשונות על רכב שטח גדול מזדקן, במקרה הטוב תופתע קצת לטובה.
אם אתה מטפל לבד ורק קונה חומרים - אתה יכול לחסוך משמעותית את העלות.

אני מניח שהגימני יעלה פחות מחצי.

תביא בחשבון שגם הוצאות הביטוח, חלפים (כולל שמנים וכו') - יהיו נמוכות משמעותית לטובת הג'ימני.

זהו שזה באמת שיקול,
לרדת מלנסוע עם 4 אנשים בשביל בעצם לחסוך עלויות אחזקה, ולקחת גימני.
זו החלטה שלך בלבד.

ishc
18-07-23, 23:13
היי
אני החזקתי תקופה מסויימת האנטר 2014 ידני.
אוטו נהדר!!! אם תמצא אחד שמור מטופל תחטוף אבל הייתי מנסה להישאר מתחת לסף ה-200 אלף וזה לא יהיה קל.
חיסרון עיקרי, ההאנטר נמוך וקיט הגבהה ראוי ירוקן מכיסך קרוב לעשיריה.
החיסרון השני והוא לא תקף רק להאנטר הוא עניין האחזקה. מדובר בדיזל מודרני ממוחשב + רכב יפני שעדיין לא מאוד קל להזמין לו חלקים. אם אתה מתכנן תחזוקה עצמית מציע לחשוב על בנזין ומשהו שיהיה קל להשיג לו חלקים.
אני בעיצומו של מסע השמשה לרכב אמריקאי גדול, קלות השגת החלקים היא פשוט תענוג, מצד שני זה אוטו מאוד ישן ויש לזה משמעויות.

תוכל לקרוא על מעללי ההאנטר שלי פה: https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/118978-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7% 9C%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A8-2014

ועל הבהמה האמריקאית החדשה (ישנה) פה: https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/124129-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A8-Chevy-Van-Quigley-4x4

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

asafk
18-07-23, 23:33
הנושא של 4 אנשים אם אני מבין נכון - זה כי אתה חושב על זה שאתה והגברת תצאו לטיול ותרצו להזמין עוד זוג חברים.
אני חושב שזה לא יכול להיות שיקול עיקרי כי ההבדל בין רכב לזוג (ג'ימני) לרכב לארבעה הוא הרבה כסף.
ואם אני צודק אז חבל על הכסף. זה נחמד לארח אבל לא בכל מחיר.

אסף.

סולי
19-07-23, 07:12
חיסרון עיקרי, ההאנטר נמוך וקיט הגבהה ראוי ירוקן מכיסך קרוב לעשיריה.

ראיתי צורך להאיר,
על כל רכב שטח מזדקן תצטרך להשאיר סכום לא מבוטל על ריענון המתלים...
קפיצים ובולמים זה ציוד מתבלה..
לרוב אתה תחפש בזול אז גם המוכר יעיף כי הוא גילה שצריך לעשות עבודה גדולה... או לרוב הם דוחים את המתלים.
גם צחי יעיד שהחליף מתלים ממש רגע לפני שמכר (אם מצאת כזה אז זכית) .. ורק אז לדעתי ממש נהנה מהנהיגה ברכב שהיה נמוך ורופס עד להחלפת המתלים.
ואגב .. הוונדורה לא צריכה החלפת מתלים?

כל רכב שטח ישן יהנה מהחלפת המתלים ויתגמל בנוחות בטיחות ועבירות משופרת ממצב הרכישה (מלבד אלו כמובן שהחליפו להם בשנה שקדמה למכירה)

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ishc
19-07-23, 10:49
ראיתי צורך להאיר,
על כל רכב שטח מזדקן תצטרך להשאיר סכום לא מבוטל על ריענון המתלים...
קפיצים ובולמים זה ציוד מתבלה..
לרוב אתה תחפש בזול אז גם המוכר יעיף כי הוא גילה שצריך לעשות עבודה גדולה... או לרוב הם דוחים את המתלים.
גם צחי יעיד שהחליף מתלים ממש רגע לפני שמכר (אם מצאת כזה אז זכית) .. ורק אז לדעתי ממש נהנה מהנהיגה ברכב שהיה נמוך ורופס עד להחלפת המתלים.
ואגב .. הוונדורה לא צריכה החלפת מתלים?

כל רכב שטח ישן יהנה מהחלפת המתלים ויתגמל בנוחות בטיחות ועבירות משופרת ממצב הרכישה (מלבד אלו כמובן שהחליפו להם בשנה שקדמה למכירה)

Sent from my SM-G781B using Tapatalkהונדורה צריכה מלא דברים [emoji12]

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

שולץ האיום
27-07-23, 07:05
רכב ישן זה לא ״יישור קו״ וגמרנו.
זה הפתעות ואחזקה שלא נגמרת, ולפעמים גם תקיעות במצבים לא נעימים.
יש פה חצי מכונאים חובבים שגם לפעמים מתייאשים, אז מי שלא ממש מבין לאן הוא נכנס זה מתכון כמעט וודאי לאכזבה וחור בכיס.

אני מציע לך לחפש את הג׳ימיני הכי חדש שתמצא, עם הכי פחות ק״מ, ככה ככלל אצבע, כמובן שצריך לבדוק וכו.

-->