צפייה בגרסה מלאה : משאבה של מכונת כביסה בוש
שלום לכולם
יש לי מכונת כביסה של בוש - מצויינת ונותנת עבודה כבר כמה שנים טובות (מעל 10).
במהלך תהליך הסחיטה היא הראתה שהמשאבה שלה לא עובדת (לא מנקזת את המים החוצה).
פירקתי את המשאבה כדי להחליף אותה, אבל כאשר בדקתי אותה בנפרד נראה שהיא תקינה :
1. בדקתי באמצעות רב-מודד והיא מראה 160 Ohm.
2. לפי התיעוד של המשאבות באינטרנט היא אמורה לקבל 220 וכאשר חיברתי אותה היא הסתובבה (שאבה).
בחזרה למכונת כביסה - בדקתי את הזרם בחוטים שמזינים את המשאבה ברב מודד כאשר אמור הכפתור על שלב הסחיטה ומשום מה אין שם 220 אלא רק 162 (מזכיר שהמשאבה עצמה היא התנגדות של 160)
אמשח אם למישהו יש רעיון למה יש נפילת מתח כזאת ? איך לבדוק את הגורם ?
כל רעיון אחר (אני כבר בדרך לקנות מכונה חדשה)
בתודה מראש
בדקת את הפילטר? אולי נסתם עם גרב או משהו כזה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
רק השבוע זרקתי בצער מכונת כביסה של בוש, בת חמש, שלא הצלחתי לתקן.
עושה רושם שהולך ופוחת , ממש.
לעניינך: בחיבור החשמל הראשונה של המכונה, אמור להיות חלק מרובע אליו נכנסים שלושת חוטי החשמל, הפאזה \ האפס וההארקה, ויוצאים ממנו שני חוטים אחרים, בדרך כלל אדום ושחור. גם הם אמורים להיות 220V, והחלק הזה אמור להיות סוג של מייצב/מגן מנחשולים.
בדוק מה המתח שאתה מקבל במוצא החלק הזה.
משום מה נראה לי ששם הבעייה.
אצלי, אגב, חשבתי על זה רק אחרי שכבר קניתי מכונה חדשה והרמתי ידיים, לכן לא בדקתי לעומק.
היא מתחילה סחיטה?
צינור הניקוז עצמו לא סתום?
בדקת את הפילטר? אולי נסתם עם גרב או משהו כזה
מוטי תודה
אני ממש פירקתי את המשאבה ובדקתי אותה בנפרד, זה רבה אחרי ניקוי הפילטר
ראה בתמונה 144323
- - - Updated - - -
רק השבוע זרקתי בצער מכונת כביסה של בוש, בת חמש, שלא הצלחתי לתקן.
עושה רושם שהולך ופוחת , ממש.
לעניינך: בחיבור החשמל הראשונה של המכונה, אמור להיות חלק מרובע אליו נכנסים שלושת חוטי החשמל, הפאזה \ האפס וההארקה, ויוצאים ממנו שני חוטים אחרים, בדרך כלל אדום ושחור. גם הם אמורים להיות 220V, והחלק הזה אמור להיות סוג של מייצב/מגן מנחשולים.
בדוק מה המתח שאתה מקבל במוצא החלק הזה.
משום מה נראה לי ששם הבעייה.
אצלי, אגב, חשבתי על זה רק אחרי שכבר קניתי מכונה חדשה והרמתי ידיים, לכן לא בדקתי לעומק.
כן גם אני סתם נכנסתי יותר מדי לעומק, זה בעיקר כי אשתי לא מאמינה שאפשר לתקן :D
אשמח אם תוכל לכוון אותי קצת יותר, אתה ממש מתכוון למעבר מהחשמל בקיר למכונה ?
לא ציינתי אבל בלי סיפור המשאבה המכונה עובדת מעולה, זאת אומרת כי מקבלת מספיק חשמל בשביל תסובב את התוף וכו -היא רק נתקעת בשלב הסחיטה
- - - Updated - - -
צינור הניקוז עצמו לא סתום?
אין סתימה, העברתי גם חוטר
וגם כרגע בפועל (עד שאתקן אותה או שנקנה חדשה) אני בפעול מכבס על ידי זה הפתח ניקוז סגור - הוא שוטף את הבגדים ואז אני פותח ילדים ומפעיך מחדש במצב של spinוהמיים יוצאים החוצה לניקוז במרפסת ... הכל עובד טוב בגללזה חבל לי לזרוק אותה (וגם כדי לצאת צודק מול אשתי ....)
לפני הסחיטה, או שמתחילה סחיטה ולא מרוקנת?
יש "שרוול" גומי רחב שמתכנס לצינור דק ומסמן למכונה שהיא מלאה על ידי יצירת לחץ אויר על חיישן.
הצינור בעיקר בחלקו הצר מתמלא בסבון ומפסיק לתפקד.
המכונה לא יודעת שהיא מלאה בשלב הזה ולכן לא מרוקנת.
יש "שרוול" גומי רחב שמתכנס לצינור דק ומסמן למכונה שהיא מלאה על ידי יצירת לחץ אויר על חיישן.
לדעתי היא מתחילה סחיטה ואז עוצרת - אבל אני יכול "לצפות" בה כדי להיות ודאי
אם סוגר של המשאבה(מה שפותחים אם משהו נתקע במשאבה ניקוז) בחלק התחתון פתוח והמים יכולים לצאת אז הסחיטה עובדת טוב והמים יוצאים - אבל המשאבה שאמור לעבוד באותו זמן לא מסתובבת (לדעתי בגלל החשמל שנמדד שם 165 במקום 220)
תודה
הצינור שאני דיברתי עליו יוצא מהתוף ומתחבר לחיישן
ehudzeelim
21-07-23, 12:53
+1
נקה את הצינור הנ"ל, זו תקלה מאד נפוצה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
כן גם אני סתם נכנסתי יותר מדי לעומק, זה בעיקר כי אשתי לא מאמינה שאפשר לתקן :D
אשמח אם תוכל לכוון אותי קצת יותר, אתה ממש מתכוון למעבר מהחשמל בקיר למכונה ?
לא ציינתי אבל בלי סיפור המשאבה המכונה עובדת מעולה, זאת אומרת כי מקבלת מספיק חשמל בשביל תסובב את התוף וכו -היא רק נתקעת בשלב הסחיטה
על הקיר האחורי של המכונה, היכן שנכנס כבל החשמל מהקיר, אמורה להיות יחידה מרובעת קטנה, בערך 4X4X2 ס"מ.
אליה נכנס החשמל מהקיר, והיא מוציאה חשמל אל המכונה.
הייתי מבטל אותה ומחבר ישירות. מה כבר יקרה? תזרוק אותה?
מעבר לזה הייתי בודק גם את שאר העיצות שניתנו פה.
אתה מתכון לקבל סינון?
Sent from my iPhone using Tapatalk
וזה לדעתך גורם לזה שהיא לא תתחיל סחיטה ולא יהיה הפעלה של המשאבה ?
במצב כזה לא היה צפוי שלא יהיה בכלל חשמל בחוטים של המשאבה ולא רק 165 V ?
וזה לדעתך גורם לזה שהיא לא תתחיל סחיטה ולא יהיה הפעלה של המשאבה ?
במצב כזה לא היה צפוי שלא יהיה בכלל חשמל בחוטים של המשאבה ולא רק 165 V ?
לא בטוח שאני מבין איך ומתי ביצעת את המדידה הזו, אבל אני מציע שבשלב הזה תתעלם מה 165V .
בהנתן שכל השאר עובד תקין ( מכניס מים, מסתובב וכו) זה לא נראה כמו בעיית מתחים גולבלית.
האמירה שלך, שבחוץ, המשאבה עובדת, מחזקת את ההרגשה שמדובר בבעיית פיקוד.
תתחיל בלבדוק את מה שנאמר פה.
אני לא יודע מה משמעות המתח שאתה מודד וממה הוא מושפע, קבל כל שהוא או רכיב אחר שמשרה.
*מנסיוני* הצעתי בדיקה של צינור שעשוי לגרום למכונה לא להוציא מים.
אולי אני טועה ולא מכוון למקום הנכון.
אתה מתכון לקבל סינון?
Sent from my iPhone using Tapatalk
כן. אמנם סיכוי קטן, אבל.
אם המכונה הגיעה עד לשלב הסחיטה משמע שהיה מילוי מים שנעצר בגובה הנכון וזה מבטל את האפשרות של סתימת צינורית חיישן גובה מים.
מנסיוני.....- ולקח המון זמן עד שעליתי על זה, החיבורים האלו... המהירים , מתכסים בשכבת תחמוצת שיכולה לגרום אפילו לנתק בחיווט למרות שהוא מחובר ונראה שישנה הולכה.
לפני הכל יש לנתק ולשפשף טוב את הלשוניות שבמשאבה ובמקביל ללחוץ בעזרת פלייר את החלק הנגדי שילחץ חזק יותר על הלשונית. במכונה שלי בטלתי חלק מהחיבורים המהירים ועברתי להלחמות בדיל כדי להתגבר על התופעה, וכנראה שתוצאות המדידות שקבלת קשורות איכשהו למה שתיארתי כאן.
Sent from my SM-N986B using Tapatalkלהבנתי קוראים לזה "מד גובה מים" ונראה ששם הבעיה.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
בוללל!
אצלי רגע לפני תרומת מכונה של בוש לאוסף גרוטאות המתכת קבלתי את ההמלצה הזו והמכונה ניצלה.
צינורית 6 או 8 מ"מ. תנסוף חזק או עם קומפרסור פנימה ובא לציון גואל.
אם המכונה הגיעה עד לשלב הסחיטה משמע שהיה מילוי מים שנעצר בגובה הנכון וזה מבטל את האפשרות של סתימת צינורית חיישן גובה מים.
מנסיוני.....- ולקח המון זמן עד שעליתי על זה, החיבורים האלו... המהירים , מתכסים בשכבת תחמוצת שיכולה לגרום אפילו לנתק בחיווט למרות שהוא מחובר ונראה שישנה הולכה.
לפני הכל יש לנתק ולשפשף טוב את הלשוניות שבמשאבה ובמקביל ללחוץ בעזרת פלייר את החלק הנגדי שילחץ חזק יותר על הלשונית. במכונה שלי בטלתי חלק מהחיבורים המהירים ועברתי להלחמות בדיל כדי להתגבר על התופעה, וכנראה שתוצאות המדידות שקבלת קשורות איכשהו למה שתיארתי כאן.
תודה, מה שתיארת כאן - רלוונטי גם למצב שבו המשאבה עובדת אם מחברים אותה ישירות לחשמל (כמו אצלי) ?
- - - Updated - - -
בוללל!
אצלי רגע לפני תרומת מכונה של בוש לאוסף גרוטאות המתכת קבלתי את ההמלצה הזו והמכונה ניצלה.
צינורית 6 או 8 מ"מ. תנסוף חזק או עם קומפרסור פנימה ובא לציון גואל.
אודה להוראת קצת יותר יותר מפורטות (סרטון יוטאב ?) כי אני לא מצליח כל כך להבין איך לעשות את זה
תודה
מצטער, לא הייתי בארץ...
זה היה לפני זמן מה...
אבל בגוגל יש המון סרטונים (דוברי שפת הקודש) ב"איך לתקן....."
אם אנלא טועה, מאחור הדופן השמאלית עלתה צינורית דקה. פתחתי אותה, נשיפה עם הפה, והבעייה נפתרה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.