צפייה בגרסה מלאה : פורסטר, XV או בכלל דאסטר
שלום לכולם,
כיום אני נמצא בהפרדת רשויות - Q מזדקן כרכב טיולים שלישי בבית ורכב ליסינג ליום יום.
העלויות של הליסינג כנראה לא משתלמות לי - כנראה כי אני מגרד את ה 30 אלף קמ בשנה... אבל עדיין אני חושב להחזיר את הליסינג.
ההתלבטות - האם אפשר להסתדר עם פורסטר או XV או בכלל דאסטר? כמובן שאני לא באשליה שהעבירות תהיה דומה או אפילו קרובה אבל האם השד של רכב רך נורא כל כך?
אשמח לשמוע דעות לגביהם אחד מול השני. היום אני מטייל בעבירות בינונית ומטה עם טיולים ממוקדים בדרום שמן הסתם ישתנו.
התקציב כ 80K. אין בעיה עם קלקולים ובלתמים אבל רצוי מאוד שלא תהיה השבתה של הרכב.
בנוסף - אני נוטה לכיוון הסובארואים עקב התאמה קלה לגז. זה מוריד עלויות משמעותית להבנתי.
עופר
GodsFather
28-07-23, 13:32
פורסטר זו רמה אחרת מהשנים האחרים מבחינת איבזור ומרווח תא נוסעים ותא מטען. כמובן גם שוק השיפורים.
בהתאם המחיר.
קח סיבוב בשלושתם, תראה למה אתה מתחבר.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אתה באמת מוכן להוריד מלוח הטיולים שלך את הטיולים למדבר כדי לחסוך את עלות הליסינג?
על פניו דאסטר הוא התמורה הטובה ביותר ועם יכולות השטח הטובות יותר מהחבורה הזו. זה על חשבון דברים אחרים כמו נפח פנימי ואיבזור.
אבל כן..... העצה של אמיר מדוייקת. קח את כולם לסיבוב.
אסף.
לטובת יכולת שטח קח בחשבון הגבהה נדרשת בפורסטר, במיוחד אם עמוס מלא.
מערכת גז עולה לא מעט ותופסת מקום יקר, ואלו שכבר עם מערכת גז בדרכ נסעו לא מעט.
המתמטיקה עדיין עושה שכל?
אני אגב חייב להוסיף הסתייגות מסויימת מהסבה לגז.
כשמסתכלים על דאסטר רואים רכב מאוד מאוד חסכוני. ברמה כזו שהמחיר לקילומטר די דומה לזה של סובארו מוסב לגז. קח את זה בחשבון למול הסיבות והתשלום במקום ובאמינות.
אסף.
אם זה עוזר, אני יכול לציין שבאחת הקבוציות עימה אני מטייל, הוחלף גימני מזדקן בדאסטר צעיר (דיזל, ידני) והוא מצליח לנסוע בכל הטיולים מבלי שעד כה היה צורך לבצע שינוי משמעותי במסלול הטול כדי להתחשב בו.
נכן שזה מצריך התחשבות פה ושם, לעיתים רחוקות מאד גם סיוע מרכב אחר, אבל נוסע עם רכבים קשוחים ממנו בכל המסלולים עד כה.
GodsFather
28-07-23, 17:05
דאסטר דיזל ידני הוא אחלה לשטח עוד לפני הנעילה וההגבהה. רק לשים מיגון וגם זה לא חובה. הוא גם חסכוני בדלק כמו שאסף אמר (המחיר לליטר סולר זה כבר סיפור אחר...)
תא המטען סביר ביותר. לא q ולא פורסטר אבל סביר.
מצד שני, זו פלסטיקה של ועדת קישוט. עד כדי שיש ממש חלקי פוליגל כחיפוי על איזורים מסויימים בתוך הרכב. אז תעשה לך חבר מועדון בקרביץ.
Xv מהונדס יותר. ולפי דרור ועוד חברים, מומלץ הדגם של 2.0 ליטר.
פורסטר זה כבר סיפור אחר
.
מצד שני, זו פלסטיקה של ועדת קישוט. עד כדי שיש ממש חלקי פוליגל כחיפוי על איזורים מסויימים בתוך הרכב. אז תעשה לך חבר מועדון בקרביץ.
חייב לציין שבתור אחד שנוסע ברכב עם פלסטיקה מחפירה,
ועוד ישן,
ועוד כזה שלא ניתן למצוא חדש, או שניתן אבל במחיר שערורייתי (אלפי שקלים לחלק),
אני מוצא את עצמי יותר מפעם אחת אומר בשקט: "בוא'נה, את זה אפשר לבנות מדיקט 6 מ"מ"...
הסיבה היחידה שכל האוטו שלי מבפנים לא נראה כמו איזה ספינת מהגוני אמריקאית, היא מחסור בזמן פנוי.
תודה רבה!
אז הכיוון הוא לפי מה שאתם אומרים דאסטר... הבעיה - מאוד קשה למצוא אחד דיזל במצב סביר.
בכל מקרה תודה!
אל תתפתה לגרסת דאסטר 1.2 בנזין, תעשה חיפוש על המנוע הזה ותבין למה.
הייתי במקביל מחפש גם סוזוקי גרנד ויטארה 2014, השנה האחרונה.
GodsFather
28-07-23, 21:16
אני עכשיו שם לב למסגרת התקציב, יש לך מסגרת מצוינת למצוא כלי צעיר חרענן יחסית וזה מצוין.
אבל אני ממליץ בחום שוב, נסיעת מבחן בכל אחד מהמועמדים. במיוחד כי אתה מגיע מרכב מסוג אחר לחלוטין.
הסובארו מפתיעות לטובה בידיים מיומנות שמכירות את החסרונות, ויש לא מעט מהם - זוית גישה, צמיגי חתך נמוך, גיר רציף ששונא חום ומאמצים, צריכת שמן.
בגדול - רכב כביש, שבילים וחולות נהדר. מהנה, אמין ונוח. אבל לא לסלעים ולא לטכני משום סוג, לא אוהב להתאמץ במזג אויר חם מאוד (גיר מתחמם, מזגן עלול לשבות)
פורסטר מרווח ושימושי מ-XV וגם יקר יותר (באותו תקציב - ישן יותר). תנוחת הנהיגה ב-XV עדיפה לטעמי עבור נהגים גבוהים (בפורסטר יושבים גבוה עם הגה נמוך, מזכיר קצת ג'ימני וטויוטות - מאוד מאוד מעייף ולא נוח אם אתה מעל 1.80)
אזהרה - לעשות שטח בסובארו בידיים לא מיומנות זה משהו שייגמר רע ויקר.
דאסטר עדיף בשטח בכל פרמטר (גיר ידני עם יחסים נכונים, מנוע דיזל חסכוני עם הרבה יותר מומנט, זויות עדיפות, צמיגים בחתך גבוה יותר, מתלים נהדרים)
באופן כללי בנוי הרבה פחות טוב, חומרים בסיסיים, פחות מרווח, פחות בטיחותי.
אזהרה לכל נהגי הג'יפונים/קרוסאוברים למיניהם - תשתטחו מתחת לרכב ותציצו לו מתחת לשמלה - אני מזהיר בזאת שמתלי מקפרסון ברכב שטח זה רע. רע מאוד. מכה הכי קטנה ואתם מעקמים בולם ויוצאים מהמשחק.
תודה דרור זאת תגובה חשובה.
עקב העובדה שאני גר ברמה והאוטו יצטרך להתמודד עם דרכים סלעיות מדי פעם (במגבלות) אני ככל הנראה אוותר על הסובארואים - שאלה כן עלתה לי היא לגהי כאלה עם גיר ידני - יש כאלה בלוחות מדי פעם גם פורסטר וגם XV. מה לגביהם? על פניו פותר את בעית ההתחממות ואולי עוזר בכח מנוע
אני באופן עקרוני מעדיף ידני
עופר
GodsFather
29-07-23, 14:56
יש אפילו הילוך עמוק יותר בידני וזה נהדר (לא להתבלבל עם low). אבל כאמור נדירות ד
לא נהדר בכלל.
יחסי ההעברה בגיר הידני של סובארו ארוכים ביותר ולא מתאימים לשטח.
עקומת המומנט של המנוע היא "כבישית" לחלוטין - עיקר התוצרת מגיע בסל"ד בינוני וגבוה, לא בסל"ד הנמוך שבו מתגלגלים בשטח או זוחלים.
בדגמים עם "הילוך כוח" (XV1.6 ידני, פורסטר ידני ישנים) התחום ה"נמוך" הוא ביחס 1.4:1 כלומר הפחתה של 40% שהיא ממש אבל ממש מגוחכת ולא מספיקה. הייעוד האמיתי שלה לא שטח ולא טכני אלא יותר לסיטואציות כמו גרירה. תחשוב על זינוק בעליה עם נגרר בערים הרריות כמו חיפה או נצרת או אום-אל-פאחם. מי שהרכב שלו עובד בתנאים כאלה ישתמש הרבה במצב LOW. על הכביש.
השוואה שעשינו בזמנו: "יחס זחילה" כולל - XV1.6 ידני מול דאסטר 1.5 דיזל.
ירידה תלולה, הסובארו בהילוך ראשון LOW והדאסטר בהילוך ראשון. יורדים בלי לגעת בבלמים. מי שיותר איטי, מנצח.
הדאסטר זחל הרבה יותר לאט. כי ההילוך הראשון הקצר שלו יותר קצר מהראשון X הפחתה של 40% בסובארו.
פורסטרים דור קודם ידניים, כמו גם XV דור קודם ידניים עם מנוע 2.0, כבר הגיעו ללא תיבת ההעברה בעלת שני התחומים.
ההילוך הראשון כל כך ארוך עד שמצריך החלקות קלאץ' כדי שהמנוע לא יכבה, שהם שרפו קלאצ'ים על ימין ועל שמאל בהדרכות ובטיולים.
אז כמה שזה מפתיע ועצוב - בסובארו בלבד, דווקא הגיר הרציף המושמץ, הכל-כך רגיש לחום ומאמצים, הלא מתאים לשטח - מסתבר שהרבה יורת מתאים לשטח מהגיר הידני. שוב - אני מתייחס לסובארו בלבד.
הייתי במקביל מחפש גם סוזוקי גרנד ויטארה 2014, השנה האחרונה.
++
יותר טוב בשטח (LOW אמיתי) ויותר מרווח מכל האפוציות שהוזכרו פה.
צריכת דלק גבוהה יותר, אבל אחרי הגבהה ומיגונים, יביא אותך לרוב המקומות שמקובל לטייל.
Yaron.nahum
30-07-23, 16:01
אולי גראנד ויטרה יותר טוב בשטח ,
אבל פות"ש מחפש רכב שיהיה גם יום יומי,
שנוסע בו כמעט 30K קמ בשנה.
לעשות את זה על רכב ששותה דלק , ומיושן.
לדעתי לא רעיון כל כך טוב
הדאסטר לא "מזדקן" כל כך טוב מבחינת איכות החומרים וההרכבה. גם לעשות איתו 30 אלף ק"מ בשנה זה לא משהו...
ובשונה ממה שנכתב כאן, כשאלינו הצרפו כמה דאסטרים, הם היו צריכים עזרה בכל טיול מרכב קשוח לפניהם, השאירו חלקים בשטח ואחרי מספר טיולים הבינו שהם לא באמת רכב שטח. ולא מדובר על סלעים או מעלות קשים. הכל על סמש"ים עם צבע.
סליחה אם אני מקלקל... (היי גיא ;) )
GodsFather
30-07-23, 17:17
הדאסטר שלי היה שנת 2015 עם 200 אלקמ עליו בשנת 2019 ונראה ועבד מצוין. הכל תלוי ביד שהחזיקה.
לגבי יכולות טכניות - לנהג/ת יש משמעות גדולה כמובן. אבל מבין השלושה, הוא הכי סלחן.
הסטנדרטים של דרור קצת קיצוניים. בקרב קהילת סובארו, לידני יש מקום של כבוד. אבל כשמסתכלים על נסועה של 30 אלק בשנה, זה חתיכת קנס.
גז זה נחמד אם מקפידים על התקנה נכונה ותחזוקה. ומבינים שאין כניסה לכל חניון. והגלגל הרזרבי עובר לגג או למתקן חוץ.
אני לא חושב שהדאסטר מזדקן לא טוב .. האוטו שלי עדיין לא מקרקש ... והוא זקן .. הכי זקן ...
Sent from my DN2103 using Tapatalk
הסטנדרטים של דרור קצת קיצוניים. בקרב קהילת סובארו, לידני יש מקום של כבוד. אבל כשמסתכלים על נסועה של 30 אלק בשנה, זה חתיכת קנס.
להזכיר, אני חלק מ"קהילת סובארו".
ה-XV שחונה כאן בחוץ עושה 30K ק"מ בשנה בקלות.
אני לא יודע מה זה "חתיכת קנס" ולמה אתה מתכוון (דלק?... אמינות?...) רכב אמין ומצוין וכייפי מאוד. אבל לשטח? נו שויין. חולות בירדן הוא בולע בהנאה בלי בעיות. אבל סלעים וכו'?..... אני מזהיר כאן מראש ב"קיצוניות" שזה רק פרייבט AWD מוגבה ובמצבו המקורי, הוא ממש לא מיועד להתמודד עם סלעים - שלא יהיו אחר כך עוגמות נפש. אלא אם אתה מתכוון לחקות את רוסלן ולאנוס את הסובארו שלך להפוך למפלצת.
ממה שאני מכיר מ"קהילת סובארו".... כולם כל הזמן חרדים לפגושים ולצמיגים ולגיר המתחמם ומי שבאמת רציני בעניין של שטח משדרג במוקדם או במאוחר לרכב שטח נורמלי.
- - - Updated - - -
עוד סטנדרט "קיצוני" שלי.... גרנד ויטארה שכל כך אוהבים להמליץ עליה כאן, עם מתלה מקפרסון קדמי. אלה מתעקמים מכל מכה קטנה. סתם שתדעו.
GodsFather
31-07-23, 00:43
קנס במובן הדלק. 1:10 ממוצע
היי
לדעתי תשאר בהפרדת רשויות ,זה לדעתי לכל מי שלא עשיר וטחון ...הדרך הכי טובה לשמור על היכולת לטייל .
במיוחד שרכב שיורד מהאספלט שרוצים לטייל בו יותר מהחגים =
לא צריך להסתכל עליו מנק מבט של דלק - מה שחשוב יכולת אחזקה ,חלקים נפוצים,מכונאים שמכירים וטובים = כבר יש לך Q אז אתה יודע .
תשאר במקום שאתה מכיר ומנוסה בו וטוב לך(כי הרוב פה ככה גם) ותקנה איזה רכב הילוכים כייפי(או הפיאט 500 החשמלית )ותהנה ממנו ליומיום .
להזכיר, אני חלק מ"קהילת סובארו".
ממה שאני מכיר מ"קהילת סובארו".... כולם כל הזמן חרדים לפגושים ולצמיגים ולגיר המתחמם ומי שבאמת רציני בעניין של שטח משדרג במוקדם או במאוחר לרכב שטח נורמלי.
דור 3 (משמע 2012 ואפילו מעט דגמים מ2013) עם גיר פלנטרי עדיף משמעותית לשטח וזה אפילו לא נחשב ישן מדי לחלק מהאנשים.
פות"ש, אצלנו בגרעין הקרוב יש פורסטר (אצלי, דור 3), דאסטר דיזל וגרנד ויטרה. זה לרוב ההרכב שמטייל ביחד. הפורסטר והדאסטר עם נעילה אוטומטית בין היתר והגרנד ויטרה רק מוגבה. מבלי להכנס יותר מדי לנתונים טכניים אספר שמרגיש לנו שיכולות השטח דומות בטח לאחר השיפורים והשינויים. בסובארו גם חתכתי את הפגוש לשיפור זווית גישה.
כסטוק הדאטר והגרנד ויטרה מוצלחים יותר בשטח אבל עם אף אחד מהם לא הייתי עושה 30,000 ק"מ בשנה.
אצלי בפורסטר התקנתי מערכת גז. אם תחליט לקנות פורסטר אז תתקין מערכת גז אך ורק אצל ערן בבאר שבע עם משמנת בלבד! למרות המחיר שלו יקר יותר משאר המתקינים, את זה אני אומר בביטחון מלא לאחר שהתקנתי במקום אחר ולאחר 100,000 ק"מ נוצר לי נזק בראשי מנוע.
אגב, קולר גיר לסובארו מומלץ בטח אם תחליט על אחת עם גיר רציף. עולה כמה עשרות דולרים באמזון וההתקנה פשוטה מאוד.
.
אני עם הדאסטר הדיזל הידנית שלא מקרקשת עדיין ..
עשיתי ב 5 שנים הראשונות. 33-35 אלף בשנה. 250 ק'מ ביום .. נסיעות לעבודה חיפה רעננה.
לא ראיתי בזה שום בעיה.
צריכת דלק מחוץ לעיר היתה סביב 1 ל 17.
טיפולים יותר תכופים מהספר. החלפת שמן. פילטר וכו' כל 10 אלף ק'מ.
האוטו עדיין מניע בנגיעה. לא אוכל שמן. צריכת דלק סביב אותם מספרים. בתוך העיר בחיפה ממוצע 6.5 ל 100 ק'מ.
כיום הילד נוסע באוטו ברוב הזמן. אני עובד מהבית. האוטו נוסע הרבה פחות .. ועדיין .. כיף לנסיעה.
זה עניין אישי כנראה. גם הילד שאמא שלהם נתנה להם ספורטג' אוטומטית מודל דומה. מעדיף להשאיר אותה לאחותו ולקחת את הדאסטר.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.