צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - דרכון פולני
האם יש כאן משהו שמתמצא בנושא או שמכיר תותח בנושא?
מדובר בדרכון לאדם שנולד במחנה העקורים בברגן בלזן אחרי המלחמה.
תודה,
למיטב ידיעתי, ברגן בלזן נמצא בגרמניה, כך שאם נולד שם,
יתכן וזכאי לדרכון גרמני, תבדוק את זה.
אם כבר, אופציה עדיפה בהרבה
דרכון פולני ניתן לפי האב, אם יש מסמכים של האבא/סבא שמוכיחים שהיה אזרח פולני, הסיפור די פשוט.
אני קיבלתי דרכון פולני בעזרתו של עורך דין בוורשה, מהיר ויעיל מאד.
לא בהכרח לפי האב. לי אין שום אזרחות נוספת אבל לאשתי ולילדים שלנו יש, דרך הסבתא שלה למיטב זכרוני.
אותו אדם שנולד בברגן בלזן - האם נולד להורים פולנים שנשלחו לשם או שהיתה להם אזרחות גרמנית ?
גם בגרמניה וגם בפולין להיוולד שם לא מקנה אזרחות, האזרחות עוברת מההורים.
חיפשתם באינטרנט תיעוד כלשהו ? אפשר למצוא הרבה דברים - למשל מצאתי תעודת נישואין של סבא של אשתי בארכיון היהודי של פולין https://www.jhi.pl
ממליץ על העו"ד שטיפל לנו בנושא, לוקאש פיוטרובסקי https://www.citizenship.pl
כל הסיפור עלה כאלף יורו לאשתי ופחות מזה לילדים, הוא כותב הנחיות מדויקות באנגלית ברורה איזה מסמכים צריך לשלוח לו ומה הוא עושה בשבילך, שאופציונלית זה הכל מההתחלה ועד הדרכון, כמובן בתשלום בהתאם.
תודה לכולם,
אפנה לעו"ד הפולני.. הישראלית שגיסתי לקחה עולה הרבה יותר ועושה פחות...
ההורים שניהם פולנים.
בגלל שמדובר במחנה עקורים - הגרמנים לא מחשיבים אותם כגרמנים והפולנים מקשים..
מי שנולד לאותם הורים אבל בארץ - קיבל בקלות... (האח הצעיר)
עו"ד נגלר, תותח רציני בתחום הזה.
רח' לבונטין 2 ת"א.
Tzvika-Pick
04-08-23, 09:06
תודה לכולם,
אפנה לעו"ד הפולני.. הישראלית שגיסתי לקחה עולה הרבה יותר ועושה פחות...
ההורים שניהם פולנים.
בגלל שמדובר במחנה עקורים - הגרמנים לא מחשיבים אותם כגרמנים והפולנים מקשים..
מי שנולד לאותם הורים אבל בארץ - קיבל בקלות... (האח הצעיר)
אכן, כפי שכתבת, מי שנולד במחנות העקורים בגרמניה אחרי המלחמה לא זכאי לאזרחות גרמנית, אלא אם הוריו חיו דרך בגרמניה לפני המלחמה.
באופן כללי, מכל המדינות האירופאיות שמחלקות היום אזרחויות לישראלים, נראה שהפולנים עושים את זה עם הכי פחות רצון. בעצם, אולי רק ההונגרים נותנים להם פייט יפה. יש המון המון הגבלות די מעצבנות על מי זכאי ומי לא לקבל אזרחות פולנית שבהרבה מקרים נוגעים גם למקרים דומים שלך, פתאום אח אחד זכאי והשני לא. זה יכול להיות בגלל שאח אחד שירת בגופי הביטחון הישראליים, זה יכול להיות בגלל שאח אחד עשה חודש טירונות בצבא ויכול להיות גם משהו אחר, שזה נשמע לי המקרה שאתה מתאר -
האח היותר בוגר לא נולד בישראל, עלה לישראל אחרי קום המדינה ו"התאזרח" כאן, כלומר קיבל אזרחות ישראלית. זה בפני עצמו יכול בתנאים מסוימים לגרום לכך שהוא יאבד את זכותו לאזרחות פולנית ויאבד גם את זכותו לדרוש אותה שוב (ויחד איתו גם אתם).
יש המון פרטים קטנים שיכולים להשפיע על זה, שווה לבדוק את זה עם מומחה לחוק. אני אמנם עוסק בתחום האזרחויות האירופאיות, אבל לא מטפל בנושא האזרחות הפולנית. אחת הסיבות שאצלי במשרד לא מטפלים באזרחות הפולנית היא שבניגוד לאזרחויות אחרות (גרמני, פורטוגלי, רומני וכו'), בפולני יש סיכוי די גבוה שהלקוח יצטרך להוציא כמה מאות יורו בתחילת התהליך, רק כדי לגלות אחר כך שהוא לא זכאי. זה גם לדעתי המקרה שלך, אתה תצטרך להתחיל את התהליך עם משרד כזה או אחר, יש מצב שתצטרך לשלם קצת כסף ואין לדעת מה תגלה בהמשך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.