PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפרייבט לשטח



אור החדש
20-08-23, 14:22
שלום חברים 😊
אני נוסע היום על הונדה סיוויק ידנית מהדור החדש ומאוד נהנה מהתחושה שלה בכביש. עקב מצב הצמיגים והיעדר אופציות במידה שלי הייתי על סף יציאה להרפתקאה חדשה איתה בנושא ג'נטים וצמיגים, ואז עצרתי.

אני מבלה לאחרונה יותר בשטח בטיולים רגליים ומצאתי את עצמי מכניס גם את הסיוויק הנמוכה למקומות לא לה. כבר שנתיים אני סוחב איתי התלבטות לגבי מעבר לרכב שטח כשמי שהיה לי בראש הוא הג'ימני, או רכישת רכב שני. כלכלית לא ריאלי כרגע לקנות רכב שני.

המטרה כרגע היא להחליף את ההונדה ברכב שלא יגרום לי לבכות בכביש, וכן יאפשר לי לגלות את מסלולי השטח. רכב יחיד, כזה שישמש אותי ביום יום וגם יאפשר לי לחקור שבילים שמעבר ל'מחוזות הפרייבט' ואם אפשר גם רחוק יותר מהג'יפון העירוני הממוצע.

הכסף שיושקע ברכב יהיה ממכירת ההונדה האהובה שלי, סביב 70~80 אלף כנראה. גיר ידני חובה(!) אני כל כך רגיל לידני, לא מתאים לי לחזור לאוטומט, זה מה שפסל עבורי את הגרנד ויטרה שהיא היחידה שהכרתי עם הילוך כוח וגרסה קצרה.

האופציה היחידה שאני רואה כיום היא דאצ'יה דאסטר. אבל אולי אתם מכירים אפשרויות שלא חשבתי עליהן? אולי יהיה לכם משהו חכם להגיד על ההבדלים בין דיזל לבנזין בדאסטר? רמות גימור? מידות צמיגים מאושרות?

מצפה לשמוע מכם 🙏

אור החדש
20-08-23, 14:54
התקציב עוד עשוי לעלות

Asaf-a
20-08-23, 15:11
על פניו דאסטר בנזין מנוע 1.33 הגרסה החזקה יותר יתכן ויתאים לך (לא מנוע 1.2), אבל אתה צריך לעשות סיבוב מצד אחד והתקציב כנראה לא יספיק.
כדאי שתפרט את הציפיות שלך מיכולות השטח, השאלון שבראש פורום המתחילים יעזור לנו לעזור לך.

אור החדש
20-08-23, 15:34
על פניו דאסטר בנזין מנוע 1.33 הגרסה החזקה יותר יתכן ויתאים לך (לא מנוע 1.2), אבל אתה צריך לעשות סיבוב מצד אחד והתקציב כנראה לא יספיק.
כדאי שתפרט את הציפיות שלך מיכולות השטח, השאלון שבראש פורום המתחילים יעזור לנו לעזור לך.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב? - 70~100 אלף
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? - כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? - כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? - ארצה לינת שטח, לשימוש היום יומי מעדיף קטן כמה שיותר.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? - כ-20,000 בשנה הכל כלול
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? - זה הרכב היחיד, יום יומי
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? - יש חוש טכני והנדסי מפותח, יודע להתמודד עם ספרות יצרן אנגלית ובקיא במושגים, אין ניסיון מעשי משמעותי. כן ארצה לעשות לבד מה שלא דורש השקעה גדולה בציוד.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? - מגורים יהיו בשנים הקרובות בין כפר סבא
לאריאל.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? - אלו צעדיי הראשונים בשטח, רוב ההתחלה תהיה קלה אך בכוונתי כן ללמוד ולהתמקצע בנהיגת השטח המאתגרת יותר.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? - אין קבוצה נוכחית
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). - אין מסלול ספציפי על הכוונת

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - ידני בלבד
ב. מנוע דיזל/בנזין - נוטה לבנזין עבור השימוש היום יומי, אבל בהחלט יש מקום לדיון
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) - מעדיף קצר, אחיה עם ארוך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? - עד גיל 15

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? - לא נעול ולא וטו

erezgur
20-08-23, 17:11
ברוך הבא לפורום,

חסרה התשובה לגבי כמות האנשים וכמובן לשאולות שמטרתן להבין את הדרישות מבחינת העבירות / רמת הטיולים, אבל זה ברור כי אינך יודע עדיין.

אם מדובר על טיולים של בודד / זוג - אכן הג'ימני יתן לך הכי הרבה שטח עם הוצאות סבירות מאד ביחס לרכב שטח, אבל תשכח מהתנהגות דומה לסיויק החדשה שיש לך היום, החיים מלאי פשרות :) התקציב שלך לדעתי יכול לאפשר את הדגם החדש (מ-2019) עם גיר רגיל כפי שאתה מעדיף.

דאציה דאסטר ידנית היא גם פתרון מצויין עם פשרה ביכולות השטח לעומת הגימני.

תביא בחשבון שכל רכב שטח יקר לתחזוקה הרבה יותר מפרייבט, אבל אם אתה נכנס לזה בראש פתוח - תהנה מהתחביב החדש כמו כל אנשי הפורום כאן :)

oferc
20-08-23, 18:48
אולי כדאי פתרון אחר , תישאר עם ה הונדה ובתוספת שהקצבת תקנה טרקטורון או רייזר ישן , התחזוקה של טרקטורון מאד נמוכה ותתחיל להכיר את השטח לעומק , אם תראה שהתחביב תופס אותך תתקדם לגיפ טוב.

אור החדש
20-08-23, 19:28
תודה לכל מי שענה עד עכשיו 🙏
מבחינת מספר נוסעים העדפתי קצר כי לרוב אני לבד, אבל בהחלט בחלק מהטיולים אשמח לצאת עם עוד 2 או שלושה חברים, ואפילו רכב מלא.
רכב 5 דלתות כן בא בחשבון ועל פניו נראה שאין מנוס ממנו.

הרעיון של טרקטורון עבר לי בראש אבל זה מרגיש לי מאוד מוגבל. אני רוצה לטייל בכל הארץ, לא רק בסובב כפר סבא.

כרגע שני המודלים האחרונים של הדאסטר עם המצלמות ההיקפיות מאוד מושכים אותי, במיוחד עם האפשרות למנוע בנזין 150 כ"ס.
הרכב בסיסי בשטח אבל מספק נקודת פתיחה ממש לא רעה עם מרווח הגחון שלו ובכל מקרה אני מתחבר לרעיון של יואב קווה משבילים. הוא מציע להתחיל את דרכנו בשטח עם רכב לא קרבי מידי, רכב שלא יפצה על הטעויות שלנו ובכך יאלץ אותנו ללמוד לנהוג כמו שצריך.

הדאצ'יה נראית מאוד הגיונית לכביש, הג'ימני ספרטנית מאוד וככל הנראה תהפוך לרלוונטית רק כשאצבור ביטחון בשטח ואפתח תיאבון למסלולים שיהיו גדולים על הדאסטר. כשאהיה מוכן לוותר על הנוחות והבטיחות ביום יום לטובת התחביב שכרגע עוד בחיתוליו.

אני אמנם חוזר ואומר דאסטר, אבל אם יש אופציה נוספת שאני מפספס אשמח שתאירו את עיני ❣️
אם גם בעיניכם הדאסטר היא הבחירה ההגיונית אז בואו נדבר עליה קצת 😇

erezgur
20-08-23, 20:29
מספר הנוסעים הוא קריטי לאפשרות של הגימני. עבור 1-2 נוסעים זו בחירה טובה מאד, ספסל אחורי מקופל ויש מקום סהיר לציוד.
יותר מזה כבר יהיה לא נח עד בלתי אפשרי...

לשטח קל אתה יכול לבדוק גם סובארו (אוטומט בלבד למיטב ידיעתי).

נכתב מהנייד

-->