PDA

צפייה בגרסה מלאה : זקוק לסיוע במציאה והורדת מפת סיני טופו

צור
22-08-23, 11:04
כמו בכותרת לא מצליח למצוא ולהוריד מפה אופליין של ההר הגבוה בסיני לאורקס.
המפת און ליין של גוגל טופו נפתחת לי.
הענין שאין לי תקשורת שם ואני חייב אופליין.
תודה

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

asafk
22-08-23, 11:11
ניסית את maps me ?

בחלק מהמדינות המפה שלהם ממש טובה.

אסף.

צור
22-08-23, 11:12
לפני הרבה שנים. אבל לכ באפריקה

erezgur
22-08-23, 11:36
מכל מפה שאתה יכול לפתוח אונליין באורוקס, ניתן בקלות לא מפת אופליין.
חפש בתפריט המפוות
Maps tools
ומשם
Map creator

נותר לך לסמן את גבולות המלבן החוסם את האזור המבוקש (2 נקודות של האלכסון), לאשר ולבחור שם למפה ורמות הזום הרצויות לשמירה.

אם לא תסתדר, אסייע בשמחה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230822/eee359cd11ee436478b062f346f7ea4d.jpg

נכתב מהנייד

צור
22-08-23, 13:15
אתה אלוף
הצלחתי!!!!!!!
עכשיו מנסה לעלות כתה
כמה שכבות לסמן ?
אני צריך לכסות גזרה גדולה יותר איך לא מאבדים רזולוציה?

איל מ
22-08-23, 13:26
גודל ההורדה באורוקס בשיטה הזאת מוגבל (לא זוכר כמה, אולי 500 מגה).
לפני שאתה מתחיל הורדה הוא נותן לך הערכה של גודל הקובץ. בחר לך את רמות הזום הרצויות (אני מדלג על הרבה). הרמות הגבוהות צורכות זכרון בסדרי גודל יותר מהנמוכות.
אם אתה רואה שהקובץ גדול מדי,תחלק את השטח לחלקים.

erezgur
22-08-23, 15:06
כמה שכבות לסמן ?
אני צריך לכסות גזרה גדולה יותר איך לא מאבדים רזולוציה?

בנוסף למה שרשם איל, זה כמובן מאד תלוי בצורך שלך.
אני בדרך כלל לא טורח להכין שכבות ברמות זום נמוכות לאזור המרכזי בטיול שלי, כיון שממילא אני עובד עם הזום המירבי שאני יכול (עבור גוגל מפס 14 או 15, בדרך כלל נותנים לי מענה מספק) ומשתמש ב"זום" של האפליקציה כדי לראות תא שטח גדול יותר (אני אוהב להשתמש במקשי הווליום לזום "דיגיטלי", נדמה לי שזו ברירת המחדל באורוקס). את שאר השטח, לצרכי התמצאות כללית אני שומר ברמת זום (שוב, גוגל מפות, זה שונה בין מקוורת המפה) של 9 או 10.

כמובן שגודל הקובץ נקבע בעיקר לפי רמת הזום המירבית כך שאין חיסכון גדול בויתור על רמות ביניים של זום, אבל אני פשוט גיליתי שאני לא משתמש בהן וכך גם אין מעברי מפות מציקים (לי).

erezgur
22-08-23, 15:13
דרך אגב, אתה לא חייב "להסתפק" בגוגל-מפות.

לדעתי האזור מכוסה יפה גם ב OpenTopoMaps ואתה יכול ליצור מפות לשימוש לא-מקוון בצורה זהה.

* עריכה *
ראה בשרשור הזה - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/83435 לגבי קובץ עם עשרות מקורות מפה מקוונת, חלקם לפחות עדיין עובד.
הורד את הקובץ המופיע שם בקישור ושים אותו בתיקייה mapfiles מתחת לתיקייה oruxmaps באנדרואיד. זה אמור להחליף את הקובץ המנוון המגיע עם התוכנה (הרבה מקורות מפה הוסרו מהקובץ המקורי בגלל אי-רצון להתמודד עם נושאי בעלות / שימוש פרטי / מסחרי במפות וכו').

אני ממליץ לשמור את הקובץ גם בשם אחר / מקום אחר כי אם לא שמים לב, בכל עדכון של התוכנה מופיעה אזהרה שהקובץ יידרס ואם בטעות מאשרים אז הוא אכן נדרס :)

המשוטט
22-08-23, 17:21
יש אפשרות לטייל רכוב עצמאי בהר הגבוה?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

צור
23-08-23, 00:18
אני נכנסתי עם הדיפנדר פעם אחת במסגרת ראלי וכחלק משלחת ישראלית.
ברגיל רכב רב מינוע לא ניתן להכניס.

אני נכנס עם הרכב הפרטי.
פעם קודמת לקחתי רכב (טויוטה רחמנא ליצלן ) מקומי עם נהג ושוטטתי יומים במחוזות בחרותי.
הפעם צועד ברגל כ 3 ימים בהר כהכנה לטיול של שבוע.
מה שנקרא היום טרק.

-->