צפייה בגרסה מלאה : פירוק מזגן אינוורטר
שלום לכולם, אני מתכוון לפרק מזגן אינוורטר ולהעביר למקום אחר. האם אפשר לאגור את הגז במעבה? לסגור דחיסה לחכות ואז לסגור יניקה. חלק אומרים שמסוכן לעשות ככה עם מזגן אינוורטר הן מבחינת נזק למזגן עצמו והן מבחינת סכנה ממשית של פיצוץ היחידה החיצונית. אבל הרבה גם אומרים שאפשר לעשות את זה. אשמח לעצות. תודה.
אני לא יכול להמליץ לך לעשות את זה או לא.
אני יכול להגיד לך שעשיתי את זה בשיטה הרגילה בלי לשים לב שמדובר באינוורטר והכל עבד חלק.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
אני לא יכול להמליץ לך לעשות את זה או לא.
אני יכול להגיד לך שעשיתי את זה בשיטה הרגילה בלי לשים לב שמדובר באינוורטר והכל עבד חלק.
הבנתי, תודה. לא מחפש המלצה כמובן, רק דעות וניסיון של חברי הפורום בנושא.
תעשה לבד את החשבון -
כמה עולה גז, לעומת הנזק של מדחס שעובד קו סגור ומגיע ללחץ לא נשלט.
בקיצור, אתה יכול לדחוס קצת, אבל תזהר .
לא פחות חשוב -
איך אתה עושה ואקום?
צריך להסתכל טוב על הצנרת ולוודא שהוונטיל וואקום \ לחץ נמוך, נמצא מעבר לברז .
שמפעילים ומתחילים לכוון לחצים, שים לב באיזה מהירות עובד המדחס.
boaz avrahami
24-08-23, 22:26
המזגן מגיע מהמפעל עם גז.
איפה בדיוק הגז הזה נמצא ובאיזה לחץ? [emoji4]
לא על אחריותי אבל לטעמי אזהרת יתר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
boaz avrahami
24-08-23, 23:09
בסרטון הבא מודגם התהליך עם מדחס שאינו חזק מספיק לאגור את כל הלחץ אבל יחד עם זאת מודגמת פריקה משסתום העודף לחץ של המדחס.
לא ידעתי שהוא קיים אבל כנראה שכן…
https://youtu.be/UgQFUHAuz54?si=WannHgGDfh6GPh9g
המזגן מגיע מהמפעל עם גז.
איפה בדיוק הגז הזה נמצא ובאיזה לחץ? [emoji4]
לא על אחריותי אבל לטעמי אזהרת יתר.
ואיך דחסו את הגז הזה? באמצעות המדחס של המזגן, או אולי חיצוני???
לתת למדחס לעבוד כנגד "קיר" זה תמיד לא בריא וצריך לדעת מתי לעצור, ומדוייק.
את הנתון הזה, אין לך.
תעשה לבד את החשבון -
כמה עולה גז, לעומת הנזק של מדחס שעובד קו סגור ומגיע ללחץ לא נשלט.
בקיצור, אתה יכול לדחוס קצת, אבל תזהר .
לא פחות חשוב -
איך אתה עושה ואקום?
צריך להסתכל טוב על הצנרת ולוודא שהוונטיל וואקום \ לחץ נמוך, נמצא מעבר לברז .
שמפעילים ומתחילים לכוון לחצים, שים לב באיזה מהירות עובד המדחס.
מה הכוונה באיך אני עושה ואקום? אתה מתכוון בפירוק או בהרכבה?
- - - Updated - - -
בסרטון הבא מודגם התהליך עם מדחס שאינו חזק מספיק לאגור את כל הלחץ אבל יחד עם זאת מודגמת פריקה משסתום העודף לחץ של המדחס.
לא ידעתי שהוא קיים אבל כנראה שכן…
https://youtu.be/UgQFUHAuz54?si=WannHgGDfh6GPh9g
ואיך דחסו את הגז הזה? באמצעות המדחס של המזגן, או אולי חיצוני???
לתת למדחס לעבוד כנגד "קיר" זה תמיד לא בריא וצריך לדעת מתי לעצור, ומדוייק.
את הנתון הזה, אין לך.
אני חושב שבאמת פשוט עדיף שאדחוס קצת ולא אגזים כדי לא לא לעשות נזק, מקסימום אחרי זה אמלא גז אם יהיה חסר
מה הכוונה באיך אני עושה ואקום? אתה מתכוון בפירוק או בהרכבה?
- - - Updated - - -
ואקום עושים בהרכבה.
תציר לעצמך את מעגל הזרימה של הגז:
מעבה (ברז, מדחס, ראדיאטור עיבוי, ברז) (הכוונה התעלמתי מברז היפוך כיון לחימום).
צינור דק שהולך ליחידה בבית (מאייד).
מאייד (הראדיאטור בבית).
צינור עבה שחוזר למעבה.
ע"מ לעשות וואקום, בד"כ מתחברים לוונטיל שנמצא על הצינור גז חוזר (לחץ נמוך) בכניסה למעבה.
אם מנסים לחסוך \ למנוע אובדן גז, משאירים את המעבה טעון בגז.
אבל עדיין, לכל הצנרת (הלוך וחזור) ולמאייד, צריך לעשות וואקום.
הוונטיל לחץ נמוך יהיה ליד הברז בכניסה למעבה, השאלה אם הוא לפני או אחרי הברז?
(ולפני שהמומחים קופצים, זה לא סטנדרטי).
אם הוונטיל ממוקם אחרי הברז (כיוון זרימת הגז, לעבר המדחס), זה אומר שהוא תחת הלחץ (שאגרת במעבה) ואין מאיפה לעשות וואקום :-(
אני חוזר ואומר -
אני לא אומר שאי אפשר לעשות את זה, ונכון, הרבה מעבים מגיעים כך.
אני רק מנסה להגיד שמי שלא מיומן (וזה הרושם שלי מהשאלות פה), הסיכוי לנזק והסתבכות גדול מהחיסכון, ואישית לא הייתי ממליץ (למי שלא מיומן) לעשות את זה.
my two cents
boaz avrahami
25-08-23, 16:42
אתה יכול לתת דוגמא לונטיל אחרי הברז? ( בצד המעבה הסגור)
סידור כזה לא עושה לי שכל והוא מונע לעשות וואקום.
moshe_levy
25-08-23, 20:39
אתה יכול לינוק את הגז למעבה כלומר למדחס, ולאחר ההתקנה אתה עושה ואקום לצינורות וליחידה הפנימית המאייד אין שום בעיה.
95% מאנשי המזגנים אין להם כלי ייעודי ליניקת גז, לא אומר שזה תקין, אבל זה עובדתי והמזגנים עובדים שנים על גבי שנים.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
עד לאחרונה, שמחיר הגז היה שפוי, הרבה טכנאים, במקום לעשות וואקום, היו פשוט מזרימים גז לתוך המערכת ( עמ להוציא את האוויר והלחות).
אחכ מגיעים ימים חמים, ואנשים לא מבינים למה המזגן לא סוחב, ולמה הצריכת חשמל גבוהה.
גם אני התקנתי כך לפחות 4 מזגנים מפוצלים ( עוד עם גז 22), ועדיין, זה לא אומר שזה נכון וטוב.
אתה יכול לינוק את הגז למעבה כלומר למדחס, ולאחר ההתקנה אתה עושה ואקום לצינורות וליחידה הפנימית המאייד אין שום בעיה.
95% מאנשי המזגנים אין להם כלי ייעודי ליניקת גז, לא אומר שזה תקין, אבל זה עובדתי והמזגנים עובדים שנים על גבי שנים.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
השאלה היא האם אפשר לעשות את זה עם מזגן אינורטר? פשוט הבנתי שיש פה סיכון של אפקט הדיזל עקב מנגון ויסות לחץ שונה שיש במדחס אינוורטר
- - - Updated - - -
ואקום עושים בהרכבה.
תציר לעצמך את מעגל הזרימה של הגז:
מעבה (ברז, מדחס, ראדיאטור עיבוי, ברז) (הכוונה התעלמתי מברז היפוך כיון לחימום).
צינור דק שהולך ליחידה בבית (מאייד).
מאייד (הראדיאטור בבית).
צינור עבה שחוזר למעבה.
ע"מ לעשות וואקום, בד"כ מתחברים לוונטיל שנמצא על הצינור גז חוזר (לחץ נמוך) בכניסה למעבה.
אם מנסים לחסוך \ למנוע אובדן גז, משאירים את המעבה טעון בגז.
אבל עדיין, לכל הצנרת (הלוך וחזור) ולמאייד, צריך לעשות וואקום.
הוונטיל לחץ נמוך יהיה ליד הברז בכניסה למעבה, השאלה אם הוא לפני או אחרי הברז?
(ולפני שהמומחים קופצים, זה לא סטנדרטי).
אם הוונטיל ממוקם אחרי הברז (כיוון זרימת הגז, לעבר המדחס), זה אומר שהוא תחת הלחץ (שאגרת במעבה) ואין מאיפה לעשות וואקום :-(
אני חוזר ואומר -
אני לא אומר שאי אפשר לעשות את זה, ונכון, הרבה מעבים מגיעים כך.
אני רק מנסה להגיד שמי שלא מיומן (וזה הרושם שלי מהשאלות פה), הסיכוי לנזק והסתבכות גדול מהחיסכון, ואישית לא הייתי ממליץ (למי שלא מיומן) לעשות את זה.
my two cents
אני חושב שאדחוס את הגז למעבה רק איזה 10 שניות ככה לא אצור לחץ מוגבר במדחס ולא אסתכן באפקט הדיזל והגז העודף שיברח יהיה זניח. מה דעתך?
boaz avrahami
26-08-23, 13:43
1. תלמד את הנושא קצת יותר לעומק. יש לי הרגשה שחסר לך קצת ידע בסיסי ואין לך כלים.
2. בעשר שניות ישאר לך לדעתי הרבה מדי גז בחוץ.
או שתלכוד הכול או שתצטרך לעשות וואקום ולמלא גז בהרכבה.
אם אתה עובד בלי שעונים אתה צריך לשמוע שהמדחס מתאמץ לפני שאתה שוגר.
3. תחרוש את יוטיוב לפני שאתה מבצע.
שלום..
לא ציינת כמה מטר צנרת יש אצלך בין היחידות..
אם יש לך עד 5 מטר צנרת לא הייתי טורח לעשות משהו מיוחד. איבוד הגז יחסית מועט.
כמו שבועז כתב - תאסוף קצת מידע (היום זה בד"כ מתבטא בלראות כמה סרטונים ביוטיוב)
כל המזגניסטים (לענייני מזגן ביתי) שאני מכיר לא טורחים להשתמש במשאבת וואקום.
מנקזים מעט גז ויאללה לעבודה.
לסיכום - תאגור מעט גז, כמה שתרגיש נוח, תסגור ברזים ותפרק.
ממילא רוב הבעיות מתחילות בהתקנה הבאה ובאיטום הצנרת..
בהצלחה.
נ.ב. אם תצטרך משאבת ואקום תגיד.
שבת שלום
עפר
1. תלמד את הנושא קצת יותר לעומק. יש לי הרגשה שחסר לך קצת ידע בסיסי ואין לך כלים.
2. בעשר שניות ישאר לך לדעתי הרבה מדי גז בחוץ.
אם אתה עובד בלי שעונים אתה צריך לשמוע שהמדחס מתאמץ לפני שאתה שוגר.
3. תחרוש את יוטיוב לפני שאתה מבצע.
תודה על העצות. אני מבין מאיפה אתה בא, עדיף להגיד למישהו שאתה לא מכיר או יודע מה היקף הידע שלו, לרענן את הידע שלו לפני ביצוע של פעולות מהסוג הזה מאשר להתייחס בקלות דעת. איני מקצוען אבל כן יצא לי לפרק כמה מזגני ON OFF והכל עבר בהצלחה. מבחינת כילים, לא צריך יותר מידי לפירוק עצמו (אלא אם כן משתמשים בשעונים וכו). זוג מפתחות שוודים מפתח אלן ופיליפס יעשו את העבודה. כנראה שלא אסתכן בלאגור הכל ואאבד מעט גז.
- - - Updated - - -
שלום..
לא ציינת כמה מטר צנרת יש אצלך בין היחידות..
אם יש לך עד 5 מטר צנרת לא הייתי טורח לעשות משהו מיוחד. איבוד הגז יחסית מועט.
כמו שבועז כתב - תאסוף קצת מידע (היום זה בד"כ מתבטא בלראות כמה סרטונים ביוטיוב)
כל המזגניסטים (לענייני מזגן ביתי) שאני מכיר לא טורחים להשתמש במשאבת וואקום.
מנקזים מעט גז ויאללה לעבודה.
לסיכום - תאגור מעט גז, כמה שתרגיש נוח, תסגור ברזים ותפרק.
ממילא רוב הבעיות מתחילות בהתקנה הבאה ובאיטום הצנרת..
בהצלחה.
נ.ב. אם תצטרך משאבת ואקום תגיד.
שבת שלום
עפר
הצנרת היא באיזור ה 2.5-3 מטר. לכן אני באמת חושב שאם אאגור את הגז למשך 10 שניות בלבד אני אולי אאבד מעט מאוד גז אבל זה לא יהיה כ"כ קריטי. איש יקר, אני לא הולך להתקין את המזגן המדובר בזמן הקרוב אבל מאוד מודה לך על ההצעה בנוגע למשאבת הואקום. שבת שלום
boaz avrahami
26-08-23, 20:22
הכול נכון. בעיקרון עדיף עם שעונים אבל לא חייב.
אני לא הייתי סופר שניות אלא סוגר כשהייתי שומע את המדחס מתחיל להתאמץ.
כשתרכיב תצטרך לבדוק שאתה בלחצים הנכונים.
אמנם הלחצים בגז 410 גבוהים יותר אבל התהליך בעיקרון זהה.
תעבוד עם כפפות כשאתה פותח את הצינורות על מנת להימנע מכווית קור אם יש עדיין גז שישתחרר.
בהצלחה
בועז,
לא הבנתי מה הקשר בין כמה גז מצליחים לתפוס לבין אם עושים וואקום?
כ
boaz avrahami
26-08-23, 22:15
[emoji4]
אתה הבנת מצויין.
אם לא יהיה מספיק גז בגלל שהוא לא לכד הכול הוא יצטרך או להוסיף גז על פי לחצים או לעבוד בצורה מומלצת יותר ולעשות וואקום ולהכניס גז לפי משקל.
[emoji4]
אתה הבנת מצויין.
אם לא יהיה מספיק גז בגלל שהוא לא לכד הכול הוא יצטרך או להוסיף גז על פי לחצים או לעבוד בצורה מומלצת יותר ולעשות וואקום ולהכניס גז לפי משקל.
אני הבנתי, שיש פה אנשים שלא מבינים....
1- ברכב או במקרר יש מערכת בנפח ידוע. כמו שהיא יוצאת מהמפעל היא לא משתנה. ולכן אפשר לעבוד עם משקלים (כמות הגז ידועה וקבועה). במזגן למבנה (ביתי, תעשיתי, מסחרי) , יש את הנעלם של המרחק בין המעבה למאייד, ולכן כמות הגז איננה קבועה (הנפח של הצנרת משתנה), ולכן אין מפרט של משקל.
בקיצור - במיזוג מבנים לא מדברים על משקלים (להוציא מזגן חלון).
2- אין שום קשר בין ההחלטה איך וכמה גז ממלאים, לבין ההחלטה לעשות וואקום, לעשות "פרג'" ( לשטוף את המערכת עם גז) , או פשוט להתעלם מהבעיה ולמלא \ לשחרר גז מבלי כל הכנה.
3 - רק בשביל הידיעה וההשכלה, למה עושים וואקום?
באוויר שסביבנו, באטמוספירה, יש לחות.
במזגן יש אלמנט שבו הגז הנוזלי עובר דרך מעבר צר \ מבוקר וביציאה מתפשט וחוזר להיות גז.
בנקודה הזו יש טמפ' הרבה יותר קרה מאשר בשאר המערכת. גם אם הטמפ' של המאייד לא יורדת מ 10 מעלות, בנקודת ההתפשטות ( היציאה מהקפילר \ שסתום התפשטות) הטמפ' יורדת מתחת לאפס.
מעבר לנזקים ( קורוזיה) שהלחות יכולה לגרום במדחס, הבעיה העיקרית היא קפיאה של מים בנקודת ההתפשטות.
והנה בעיה שמאוד קשה למצוא ולפתור-
המזגן עובד, יש לחץ גבוה , אפילו מאוד, יש לחץ נמוך , אפילו מאוד נמוך ..אבל המזגן לא מקרר מספיק חזק ( היו פה כמה שירשורים כאלו).
והכי גרוע, זה לא קבוע, הכל מתחיל טוב, מודדים לחצים, המזגן מקרר, פתאום, אחרי כמה זמן, תפוקת הקירור יורדת והלחצים משתוללים.
Make a long story short
אפשר להתווכח עם שטיפה עם גז זה מספיק טוב או חייבים וואקום, אבל מי שסוגר מערכת קרור ( מזגן ביתי, מזגן רכב, מקרר...) מבלי להוציא את הלחות, הוא פשוט חאפר, ואין מצב שזה יעבוד טוב ( גם אם זה כביכול עובד).
Last but not least
אני חושב שמי שנותן עצות ורעיונות על סמך "הגיון" "ותחושות בטן" וסרטוני יוטיוב, כדאי שיהיה יותר זהיר בניסוחים ואולי יסייג את דבריו וישתמש ב "לדעתי", "יכול להיות", "אולי".
או לחלופין, יציין את הניסיון הרלוונטי שלו :-)
Last but not least
אני חושב שמי שנותן עצות ורעיונות על סמך "הגיון" "ותחושות בטן" וסרטוני יוטיוב, כדאי שיהיה יותר זהיר בניסוחים ואולי יסייג את דבריו וישתמש ב "לדעתי", "יכול להיות", "אולי".
או לחלופין, יציין את הניסיון הרלוונטי שלו :-)
רעיון מצויין, זיו.
ו...איפה היישום שלו???
בסוף היום ברור שהדרך הנכונה היא לבצע ואקום בצנרת וגם שטיפת חנקן לפני, אבל בפועל רוב התקינים לא עושים כך, והיות ומיודענו רוצה לחסוך השיטה לא אופטימלית אבל משרתת את המטרה.
הדבר הבא שאני אגיד לא מבוסס לגמרי למרות שאני יודע שבחלק מהמדחסים יש פורק לחץ פנימי לתוך המדחס, נראה לי לא הגיוני בעליל שיצרן למערכות שימוש ביתי יבנה מערכת שמסוגלת להגיע ללחץ שיגרום פיצוץ, מה אם במקרה מישהו או משהו יכופף את אחד הצינורות למצב סתימה וזה אפשרי בהחלט.
לכן בלי נדר אני חושב שמדובר בחשש לא מבוסס וגם כל ניסיונתי למצוא חומר על מיחזור ליחידה באינוורטר לא העלו דבר מלבד אזהרה בדף של מזגן בהוראות בעברית לגבי התהליך, ואיזה ציון שבמזגנים מסויימים יש מצב "מחזור" לצורך העניין.
שלום לכולם, אני מתכוון לפרק מזגן אינוורטר ולהעביר למקום אחר. האם אפשר לאגור את הגז במעבה? לסגור דחיסה לחכות ואז לסגור יניקה. חלק אומרים שמסוכן לעשות ככה עם מזגן אינוורטר הן מבחינת נזק למזגן עצמו והן מבחינת סכנה ממשית של פיצוץ היחידה החיצונית. אבל הרבה גם אומרים שאפשר לעשות את זה. אשמח לעצות. תודה.
יותר קל ויותר זול לשבור קיר מאשר לנתק בין היחידות.:cool:
https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=144769&d=1693638148&thumb=1&stc=1
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.