PDA

צפייה בגרסה מלאה : התאמת פאנל סולארי לבקר סולארי

boaziko
27-08-23, 15:10
אני מעוניין להתקין על גג הרכב פאנל סולארי שיזין את המצבר המשני.
הגודל הפיזי של גג יאפשר לי לשים פאנל בסדר גודלשל 170*140 ס"מ.
ממה שאני רואה כרגע אני יכול למצוא פאנלים בין 300W ל400W (אולי) שיכנסו בגודל הזה.
אשמח להסבר על איזה בקר טעינה סולארי אני צריך.
ראיתי שיש בקרי MPPT ובקרי PWM - אחרי כמה סרטונים ביוטיוב הבנתי פחות או יותר את ההבדל ביניהם, אבל אשמח לתובנות בנושא ממי שמכיר.
בנוסף - והכי חשוב - איך אני יודע איזה גודל בקר טעינה אני צריך לסדר גודל של פאנל כזה? 10? 20? 30?...
תודה רבה!

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 15:33
MPPT ימצה טוב יותר את הספק הפאנלים.
40 אמפר יתן לך פתרון, עם קצת יתירות.

ד ו ר ו ן
27-08-23, 16:04
תבדוק מה נתוני הפאנל שאתה מתכוון לרכוש.
יש שוני גדול בהספק בין יצרנים.

על 300W פאנל ממוצע תקבל ביום טוב כ-15אמפ/ש בשיא הדרישה (מצבר ריק/צרכנים פעילים).

בקר לזרם גבוה מהנדרש יגזול לך מההספק האפשרי מהפאנל.
מנסיון של כמה בקרים ופאנלים שונים, יש הפחתה לא קטנה עם בקר שמיועד לזרמים גבוהים מהספק הפאנל.

קח מרווח בטחון של כ-5 אמפ נוספים לבקר MPPT וכבלים טובים, עבים יותר ממה שעל פנו צריך, זה יחזיר עצמו.
הבקר עובד לאיזון בין מתח המצבר ומה שהוא רואה מצד הפאנל.

את הבקר תמקם כמה שיותר קרוב למצבר, שיראה את מתח המצבר עם כמה שפחות נפילת מתח בגלל החיווט, ולחילופין, יראה את המתח בפועל שמגיע אליו אחרי נפילת הפתח של החיווט מצד הפאנל.

boaziko
27-08-23, 18:11
תבדוק מה נתוני הפאנל שאתה מתכוון לרכוש.
יש שוני גדול בהספק בין יצרנים.

על 300W פאנל ממוצע תקבל ביום טוב כ-15אמפ/ש בשיא הדרישה (מצבר ריק/צרכנים פעילים).

בקר לזרם גבוה מהנדרש יגזול לך מההספק האפשרי מהפאנל.
מנסיון של כמה בקרים ופאנלים שונים, יש הפחתה לא קטנה עם בקר שמיועד לזרמים גבוהים מהספק הפאנל.

קח מרווח בטחון של כ-5 אמפ נוספים לבקר MPPT וכבלים טובים, עבים יותר ממה שעל פנו צריך, זה יחזיר עצמו.
הבקר עובד לאיזון בין מתח המצבר ומה שהוא רואה מצד הפאנל.

את הבקר תמקם כמה שיותר קרוב למצבר, שיראה את מתח המצבר עם כמה שפחות נפילת מתח בגלל החיווט, ולחילופין, יראה את המתח בפועל שמגיע אליו אחרי נפילת הפתח של החיווט מצד הפאנל.

מדובר בהיילקס. הבקר ישב בדופן הקדמית של הארגז. המצבר צרכנים יושב בפינה הימנית האחורית של תא המנוע. זה המרחק ואין לי כלכך איך לשחק עם זה.

ד ו ר ו ן
27-08-23, 18:36
איזה שנתון זה ?
איפה יש שם מקום למצבר?

אתה עדיין יכול לשים את הבקר ליד המצבר.
זה לא משהו גדול.
זה לא קריטי, אבל יעבוד יותר יעיל.
גם כבלים בעובי טוב למצבר יהיה בסדר.

boaziko
14-07-24, 22:35
שאלת תם - האם יש משמעות לכיוון התקנת בקר סולארי? האם יש בעיה להתקין אותו הפוך?

147183

-->