צפייה בגרסה מלאה : איך נפטרים מצחנה של גופה במערכת האיוורור ?
הפציינט: ויטארה דור ראשון
האבחנה: גופת עכבר שחולצה בשלמותה מהוונטה בתא הנוסעים (לא מאחל את התענוג הזה אפילו לשונאיי)
כמובן שניצלתי את ההזדמנות לתת שטיפה הגונה לרדיאטור הפנימי, הזדמנות לוודא שגם הניקוז תקין, ויאללה, להחזיר הכל למקום.
אלא מה ? הצחנה נותרה בכל הפעלה של הוונטה. אמנם לא בעוצמה שלפני חילוץ הגופה, אבל עדיין, לא כיף להדליק מזגן ובטח שלא כיף לנסוע בלעדיו.
חשבתי אולי לרסס מנטרל ריחות דרך כניסת האוויר לוונטה, אבל לא נראה לי שלהחליף ריח של מזבלה בריח של שירותים ציבוריים זה פתרון טוב.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות כדי להפטר מהצרה בלי לפרק את כל תעלות האוויר ?
יש ספריי לניקוי מזגנים, לא חושב שהוא מאוד אגרסיבי בריח
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
וברצינות, כל מה שארסס שם, אנשום אח"כ למשך תקופה מסויימת .. לא בטוח שנפט הוא מועמד רצוי ...
Yaron.nahum
06-09-23, 19:00
יש מוצרים שנקראים רימון לחטוי מערכות מיזוג
בפועל מדובר על תרסיס שמחדירים לתעלות
ולא פעולה הדומה לרימון רסס 26
יש של מספר חברות , sonax , meguiar's
אמור גם לחטא (כלומר להרוג את הבקטריות שהיו על הגופה ונשארו בתעלה והן מייצרות את הריח )
וגם לתת ריח טוב ,
לא יודע אם יתגברו על ריח של גופה , אבל הייתי מתחיל באחד כזה , העלות לא יקרה מדי
דוגמא
https://www.youtube.com/watch?v=mcaRrJASbjI
חשבתי אולי לרסס מנטרל ריחות דרך כניסת האוויר לוונטה, אבל לא נראה לי שלהחליף ריח של מזבלה בריח של שירותים ציבוריים זה פתרון טוב.
לי בהחלט נראה עדיף.
תפזר
1.סודה לשתיה
2.לימון פרוס
3.שים דפי מייבש ביציאת האויר של המזגן
Sent from my T40Pro using Tapatalk
וברצינות, כל מה שארסס שם, אנשום אח"כ למשך תקופה מסויימת .. לא בטוח שנפט הוא מועמד רצוי ...בפשטות - הסירחון של הנפט יותר דומיננטי מזה של הנהלה.
על השאלה 'איך נפטרים מריח של נפט' נענה עוד שבועיים. בינתיים נחשוב על משהו.....
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230906/a51e623de8be986e2aaa691733a7d78a.jpg
פשוט למניעה תצבע באפור עכבר כמו הילידים בכרתים..
לא מניסיון. אבל אולי אם תפעיל את החימום
השאריות ייתיבשו ויפסיקו להפיץ ריח.
אם יש צחנה, סיכוי שנוזלים מהנבלה נזלו לנקודה נמוכה בצנרת.
במקרה דומה של נבלת עכבר במלכודת עכברים פלסטית, שטפתי עם ספריי הלבנה/כלור מדולל כדי להסיר את הריח (כדי שניתן יהיה להשתמש במלכודת שוב).
הנבלה היתה בתוך הוונטה עצמה, לא בצנרת, ולא הצטברו שם נוזלים.. זו גם הנקודה הנמוכה ביותר במערכת.
הפציינט: ויטארה דור ראשון
האבחנה: גופת עכבר שחולצה בשלמותה מהוונטה בתא הנוסעים (לא מאחל את התענוג הזה אפילו לשונאיי)
כמובן שניצלתי את ההזדמנות לתת שטיפה הגונה לרדיאטור הפנימי, הזדמנות לוודא שגם הניקוז תקין, ויאללה, להחזיר הכל למקום.
אלא מה ? הצחנה נותרה בכל הפעלה של הוונטה. אמנם לא בעוצמה שלפני חילוץ הגופה, אבל עדיין, לא כיף להדליק מזגן ובטח שלא כיף לנסוע בלעדיו.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות כדי להפטר מהצרה בלי לפרק את כל תעלות האוויר ?
אם אתה באזור אשדוד מוזמן לבוא לקחת רימון של וירט. אני משתמש בו לנטרול ריחות של זבל (עופות ופרות) וסיגריות, עובד טוב ומשאיר ריח נעים אחריו. לא יודע איך ישפיע על ריח גופה אבל שווה לנסות בעיניי. זה טוב גם לתעלות המזגן וגם לנטרול ריחות בקבינה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה זה אומר "רימון" ?
אפשר קישור למוצר ?
יקירי:
חיטוי באוזון. (אוזונטור)
שמים את מכשיר האוזון באוטו הסגור, מערכת האוורור עובדת כדי שתהיה סירקולציה של אוויר, לפרק זמן של שעה - שעתיים.
ממתינים להתנדפות לפני שנכנסים לאוטו. (15 דק' אחרי שהמכשיר כבה)
סע לשלום חביבי. המפתחות כבר בסוויץ' (כי האוורור עבד).
(אם תרצה להשאיל אוזונטור - פנה בה"פ.)
בכבוד
PW
יקירי:
חיטוי באוזון. (אוזונטור)
שמים את מכשיר האוזון באוטו הסגור, מערכת האוורור עובדת כדי שתהיה סירקולציה של אוויר, לפרק זמן של שעה - שעתיים.
ממתינים להתנדפות לפני שנכנסים לאוטו. (15 דק' אחרי שהמכשיר כבה)
סע לשלום חביבי. המפתחות כבר בסוויץ' (כי האוורור עבד).
(אם תרצה להשאיל אוזונטור - פנה בה"פ.)
בכבוד
PW
++
רק לדאוג לשים את האוזונטור ליד פתח היניקה ( אני לא יודע מה הגודל שלו, ובהחלט יכול להיות שהאוזון יתפרק לפני שהוא יגיע פנימה, אז תדאג שהוא יהיה קרוב).
ועוד סתם נחוש \ תחושת בטן -בהנחה ששמת קרוב ליניקה, אל תפעיל את המאוורר על הכי חזק, תשאר על משהו באמצע.
++
רק לדאוג לשים את האוזונטור ליד פתח היניקה ( אני לא יודע מה הגודל שלו, ובהחלט יכול להיות שהאוזון יתפרק לפני שהוא יגיע פנימה, אז תדאג שהוא יהיה קרוב).
ועוד סתם נחוש \ תחושת בטן -בהנחה ששמת קרוב ליניקה, אל תפעיל את המאוורר על הכי חזק, תשאר על משהו באמצע.
דווקא בהוראת השימוש מבקשים להפעיל מזגן על עוצמה מקסימלית, אז למה לא בעצם?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר גם לקרוא לבעל מקצוע להיפטר מגופה באוטו
https://youtu.be/yOZB6mNqhuA?feature=shared
אסף.
הגופה סולקה עוד לפני ששאלתי כאן. אני חושב שרק אנשי ביוב יסכימו לבצע עבודה כזו ...
אם להיות לרגע רציני.
אם הריח חזק ולא נחלש ולא עובר גם אחרי שהמזגן עבד הרבה - המסקנה הבלתי נמנעת היא שיש שאריות משמעותיות, איפשהו בתוך כל מערכת האוורור. נראה לי שהפתרון הוא לפרק ולנקות את כל החלקים, לקוות שהשאריות לא נמצאות עמוק מדי.
הגופה יצאה בשלמותה, לא חסר אף איבר, והריח נחלש אבל עדיין שם.
אני לא נוסע הרבה, אז זה כנראה התבשל שם כמה ימים טובים עד שגיליתי את זה, ועוד יומיים עד שהצלחתי להביא את עצמי לפתוח את המערכת.
ניסיתי להתיז פנימה דיאודורנט, זה שיפר עוד קצת את המצב, כך שאני כבר מרשה לעצמי לנסוע עם מזגן עובד וחלון נהג פתוח.
הגופה יצאה בשלמותה, לא חסר אף איבר
אולי חסר עוד גופה שלא יצאה...?
לעיתים היצור הזה אוהב חברה. חיה או מתה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יש ירידה משמעותית בעוצמת הריח, אם היתה עוד גופה זה היה מחריף ...
אם היה עוד גופה בחום הנוכחי, כבר לא היה ניתן להתקרב לאוטו,
למי שנחשף לנבלה בחום הזה מבין מה אני מתכוון.
רסס טונות של מרכך כביסה, לכל הפתחים של מערכת האיוורור - בדגש על הפילטר של המזגן. הוא מיועד לספוג ריחות לא נעימים ולהפיץ ריח טוב.
קח קופסת תרופות (אקמול...) מלא אותה בצמר גפן ותספיג את הכל במרכך כביסה (נוזל, לא מרסס), קצת חורים במכסה, ותשתול את זה בתא הפילטר.
השתמשתי בזה הרבה בתקופה שעישנתי, הוא היה מנטרל את ריח הסיגריות, שהיה ספוג במושבים והופך את הרכב לנסבל עבור רעייתי.
בברכה,
יוני
במקרב לגמרי ראיתי איפה שהוא בסופ"ש סילוק ריחות ברכב עם קרח יבש.
הרבה קרח יבש בתוך רכב סגור לכמה דקות... הטענה שהאדים מהקרח "אוכלים" הכל.
מניח שתוכל למצוא בעזרת גוגל פרטים נוספים.
אתחיל מזה שכבר עכשיו יש שיפור משמעותי, אחרי מספר שעות של וונטה בעוצמה מירבית וריסוס דיאודורנט מדי פעם.
אין פילטר בויטארה.
אנסה אולי גם את עניין המרכך, לא בטוח שאצליח למקם קופסת צמר גפן כמו שיוני הציע, אם לא ילך אני יכול לנסות גם בריסוס עדין דרך היניק של הוונטה.
שולץ האיום
10-09-23, 15:18
למכור את הרכב
ככה תיפתר מהריח.
חנן-ג'יפולוג
10-09-23, 15:27
אני לא מנוסה בזה, אבל ההגיון אומר שאם יש שיפור לאחר הפעלה בנסיעה, אז הייתי משאיר את הרכב מונע 24 שעות, כשהמיזוג במצבים משתנים של מקסימום חימום, מקס' קירור, אורור ללא מיזוג וכו'. משהו מכל אלה יעשה משהו, וזה יעלה לך ב15-20 ליטר דלק, בלי שאתה תסבול בתהליך.
שולץ האיום
10-09-23, 16:14
אני מאוד אוהב את המילים "יד אחרונה".
יש לי חבר עם MX5 כזאת.
אם כך, כמו שהציעו, יש "רימונים" שמיועדים לחיטוי מערכת המיזוג.
יש שם הוראות ברורות ליישום.
הרימונים האלו הם בעיקר מטהר אוויר בתרסיס שבו לא צריך ללחוץ על הפיה.
חוסך את הצורך לשבת בתוך הקבינה של הטרקטור כשהיא סגורה עם מזגן בסירקולציה על מקסימום. כבוד שהיה שמור בטיפול השבועי לילדים בלי רישיון, שזאת הייתה ההזדמנות היחידה שלהם לשבת בקבינה של הג'ון דיר הגדול וף(ועל הדרך להיחנק מהספריי קוקפיט למשך כמה דקות).
שולץ האיום
11-09-23, 07:02
הם מכילים חומר חיטוי, לא רק בושם.
אם זה לא עוזר, אפשר לעלות שלב, ולפזר את זה בתוך מערכת המיזוג -
https://zurmarket.co.il/products/%D7%9E%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%9C-%D7%A8%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9F-1-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95?variant=4421376 4555058¤cy=ILS&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=Cj0KCQjw0vWnBhC6ARIsAJpJM6dmgP1sW6 OaMytCkzIj4sZ_qkJEPVYSK-s-oPRMCMJB0j-oCDgITNUaAmmBEALw_wcB
נסיבות מצערות גררו אותי למרכז, מה שאומר נסיעה ארוכה... היום המצב כבר הרבה יותר טוב. הריח מורגש רק אם מחפשים אותו...
הרימונים האלו הם בעיקר מטהר אוויר בתרסיס שבו לא צריך ללחוץ על הפיה.
חוסך את הצורך לשבת בתוך הקבינה של הטרקטור כשהיא סגורה עם מזגן בסירקולציה על מקסימום. כבוד שהיה שמור בטיפול השבועי לילדים בלי רישיון, שזאת הייתה ההזדמנות היחידה שלהם לשבת בקבינה של הג'ון דיר הגדול וף(ועל הדרך להיחנק מהספריי קוקפיט למשך כמה דקות).
ספריי לקוקפיט טרקטור?
התרככותם.. מפונקים.
ההתרככות התחילה כבר בשלב שלטרקטור יש קוקפיט. הספריי זה כבר בקטנה ..
boaz avrahami
11-09-23, 15:56
לא מכיר הרבה עכברים שהעלו את זיכרם לכל כך הרבה זמן.
העכבר יקום דמו
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.