צפייה בגרסה מלאה : איוניק/נירו - התייעצות לפני קנייה
שוקלים לקנות איוניק/נירו היברידי יד שנייה (לא פלאג אין),דגשים מיוחדים לבדיקה?
איך ניתן לבדוק בריאות סוללה? מה נחשב תקין?
היברידי יד שנייה בכללי - מומלץ או כדאי להמנע?
בנוסף, האם צפויים להכנס שני כסאות בטיחות ובוסטר?
תודה!
Sent from my iPhone using Tapatalk
נוסע על יוניק שנת 21 מעל 65 אלף ק"מ.
הרכב מאוד מרווח, מאחור נכנסים 3 בוסטרים צרים.
תא המטען גדול, צריכת הדלק של הרכב מדהימה 1 ל20 ק"מ.
החיסרון היחיד הגדול לטעמי שהישיבה ברכב מרגישה מאוד נמוכה
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
במידה והכיסאות/בוסטרים ברשותך מציע לגשת לחנות מתמחה ולברר האם אותם דגמים משתלבים בספסל האחורי של הרכב החדש.
ברוב המקרים הם מכירים את כל סוגי הכיסאות והרכבים.
חנן-ג'יפולוג
11-09-23, 15:53
רכב היברידי, בהגדרתו, מורכב יותר משאר הטכנולוגיות. יש בו גם את כל המערכות שיש ברכב חשמלי, וגם את כל המערכות שיש ברכב בנזין וגם את כל מה שמחבר בין השתיים.
הוא משתמש ברכיבים ייחודיים ויקרים, ששוק האפטרמרקט עוד לא למד לתקן, כמו למשל מדחס מזגן חשמלי 240 וולט, יחידת בלם חשמלית BRAKE BY WIRE, מנוע חשמלי, מנוע בנזין, אלטרנטור/סטרטר אחוד במתח גבוה, מצמד כפול ומצמד יחיד, גיר רובוטי ועוד.
בכללי, ניתן להערכתי לומר שהאיוניק הוא רכב טוב ואמין, אבל אם אתה קונה רכב מחוץ לאחריות, אני לא בטוח שההוצאות שיתכן שתיחשף אליהן יהיו שוות את ה30 אחוז דלק שתחסוך בעזרת הטכנולוגיה.
הייתי חושב פעמיים.
לגבי הסוללה, לא זכור לי שיש בסורק הנתונים נתון מצב הבריאות שלה (יתכן שאני לא זוכר טוב או שדברים השתנו מאז שעסקתי בזה) . כן ניתן לחפש פערי מתח בין התאים. שחיקה בסוללה הזו זה אירוע לא קיים, למעט אירועים של תאים בודדים פגומים, ואז ניתן להחליף מודולים בודדים, אם תמצא מי שיעשה את זה (יצא לי לשחק עם זה לא מעט. זה משחק במתח גבוה וחי! שעקרונית מותר למוסמכים בלבד) .
תודה רבה, נשמע שצריך לחשב מסלול מחדש…
גם אני נרתע מהיברידי משומש, ואם החיסכון חשוב, הייתי מחפש דיזל משומש:
קיה סיד סטיישן דיזל או רנו מגאן / גרנד קופה דיזל.
תודה רבה, נשמע שצריך לחשב מסלול מחדש…
ראה הודעה פרטית
היה יופי של אוטו כשהיה חדש. אבל היום לא הייתי מתקרב אליו אחרי שיצא מאחריות.
חפש במגזין אוטו, במדור יד שנייה, סקירה מקיפה לעומק של הדגם + תקלות אופייניות. יש לי את זה, רק מתעצל לחפש.
כנראה שיוציא לך את שאריות המוטיבציה.
יש לי קיה נירו, 2 כיסאות ובוסטר - זוועה. צפוף ומאתגר. שלא נדבר על תא המטען הקטן שבקושי עגלת תינוק אני מכניס שם.
144946144947144948
בבקשה. תצטייד בלופה של שען חירש וקרא.
כאמור - סה"כ אוטו טוב. בשום מקרה לא הייתי מפנטז עליו, אבל הוא עושה את העבודה.
עדיין אין לו מחלות כרוניות מיוחדות, אבל זה רכב שכנראה צריך לטפל בו רק במורשה-יבואן ושם הכל עולה כמשקלו בזהב ואם קורה משהו, זה באמת יעלה המון, יקזז את החיסכון בהוצאות על דלק וישים בספק גדול את כדאיות אחזקת רכב היברידי בכלל.
את הכותב אני מכיר, בחור מקצועי ורציני מאוד, אבל גם חובב מכוניות ונהיגה ולכן אני לא מתפלא (וגם מסכים איתו) שכתב שלדעתו עדיפה מכונית לא-היברידית מקבילה בגודלה אבל כזו שידועה כאיכותית וגם דינמית - הוא רמז לדגמי VAG ומאזדה - אני כידוע מאוד אוהב לנהוג ב-VAGיות אבל אם מנעד השימוש אינו בינעירוני נטו, לא הייתי ממהר לרכוש אותן בכספי אם הן לא באחריות.
במאזדה האיכות והאמינות יפניים והדינמיות ראויה, אבל כדאי שתבדוק אם שלושה כסאות נכנסים מאחור - לצערי נראה לי שיהיה צפוף. כאן VAGית משובחת ומרווחת כמו אוקטביה מנצחת בגדול.
חנן-ג'יפולוג
15-09-23, 16:04
בגדול, הדברים שם די מדויקים למרות שמדובר בעיתונאי.
חוץ מדבר אחד שחוזר על עצמו: שצריך לטפל במוסכי יבואן. זו שגיאה. הרבה מאוד מוסכים כללים עברו את ההכשרה הנדרשת לטפל ברכבים היברידיים/חשמליים, ואת הסוללות גם ככה היבואן לא מתקן אלא מחליף, אז אין מניעה לטפל במוסך כללי.
יש את עניין האחריות ב"רצון טוב" שנותנת אינטנסיב לטפל אצל היבואן, אבל אין לזה קשר לסוג ההינע.
קיבלתי במספר הזדמנויות איוניק היברידית כרכב גישור, ורק חיכיתי להחזירה, מוזר לי שמישהו יחפש דווקא אותה לרכישה, ישנם פתרונות משפחתיים עדיפים בהרבה באותה הקטגוריה.
שולץ האיום
15-09-23, 18:27
כל השוק בדעיכה
אם לא רכבי נישה, או חשמליות, כל הזרם המרכזי נזנח, וקיימות אופציות בדכ פחות טובות ממה שהורגלנו.
סקודה אוקטביה כבר שנים מלכת הקטגוריה, ועדיין אין איום על הכתר.
בארהב הודיעו היום על שביתה בארגוני העובדים (חוץ מטסלה) והמנכלים מאיימים שזה יוביל לפשיטות רגל.
הולך להיות מעניין בשנים הקרובות בתעשייה.
אוקטביה? הdsg שם לא קטסטרופה או שאני לא מעודכן?
אוקטביה? הdsg שם לא קטסטרופה או שאני לא מעודכן?
"קטסטרופה" יהיה מונח מוגזם. תלוי מה השימוש המיועד.
הגיר הזה ונגזרותיו איתנו עוד מעט 20 שנה והמחלות שלו כבר ידועות. זה לא סוד שהוא שונא חום ופקקים.
ברכב שחי בעיקר בשיוט בינעירוני לא יהיו בעיות כנראה. זה יהיה נכון אגב, לכל מכונית בעולם, כי מדובר בתנאי שימוש אידיאליים.
אבל אם אתה מתכוון לזחול כל היום בפקקים של גושדן, הגיר לא יאהב את זה. שום גיר בעולם לא אוהב את זה.
בתנאים כאלה, לא הייתי מחזיק ברכב כזה שניה אחרי תום האחריות.
כל השוק בדעיכה
אם לא רכבי נישה, או חשמליות, כל הזרם המרכזי נזנח, וקיימות אופציות בדכ פחות טובות ממה שהורגלנו.
סקודה אוקטביה כבר שנים מלכת הקטגוריה, ועדיין אין איום על הכתר.
הזרם המרכזי הוא החשמלי.
סקודה אוקטביה אולי מלכה של ממלכת עבר שאינה רלוונטית יותר, של זרם שהיה ראשי ומתייבש מול עיננו.
boaz avrahami
16-09-23, 16:02
אני טרם הצטרפתי למסיבה המחשמלת אז דעתי לא מגוונת מספיק בהשוואה הזו.
לגבי ה DSG, לי היה DSG7 משודך לאוקטביה 1.0.
170k KM שרובו נסיעה בין עירונית עם מלאן פקקים.
הרכב גרר פה ושם.
הגיר שרד את התקופה הזו בלי אף תקלה אחת.
לקראת הסוף אני חושד שהקלאץ׳ שלו אולי מעט החליק אבל אולי אני מדמיין.
לא הייתי מהסס לרכוש רכב עם גיר כזה באופן פרטי.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בשבועות האחרונים עקב עודף נהגים זמני בבית, השאלתי מקרובי משפחה סקודה יטי 1.2 2010 dsg מהראשונים.
הרכב עם 185000 קמ ולא קיבל יחס חם במיוחד, אני מכיר הבעלים בעשור האחרון, חווה את פקקי גוש דן בשוטף.
הגיר עדיין מתפקד תקין
לא הכי קשור אבל חתי קשור ...
יש לנו רכב רובוטי בבית. לא משנה היצרן כרגע
הרכב הוא רכב ת'ש של אשתי. היא נהגת ..איך לומר .. לא הכי טכנולוגית !? .. היא לא מבינה כלום באוטו. אין לה מושג איך ממלאים אויר או למה בכלל צריך את זה .. 'בשביל מה יש לי אותך ???' ...
בכל מקרה. היא זוחלת בעליות בפקק. מקצרת טווחים ברמזור ועושה את כל הדברים שגורמים לי התכווצויות בבטן כשאני מדמיין מה עובר על המצמד הרובוטי ..
ועדיין. האוטו מאפריל 2018. 50 וקצת אלף ק'מ .. זה לא הרבה. כולם בלי יוצא מהכלל בתוך חיפה .. עם חניות ומנוורות של רוורסים ב 1/4 קמ'ש ( חצי קלצ' ) אינסופיות ..
המצמד פועל נפלא. טפו טפו טפו טפו טפו טפו .. שמן מים שום בצל קינמון חמסה חמסה [emoji953][emoji762][emoji3584][emoji3520][emoji3583]🪯[emoji3521][emoji3523][emoji3522][emoji3524][emoji915][emoji747][emoji3603][emoji3601]🪬🪬🪬[emoji3478][emoji3478][emoji3478]🪬🪬[emoji3478][emoji3478]🪬🪬
יש מצב שמצמד רובוטי הוא לא כל כך נורא.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
משנה מאוד יצרן הגיר והאם הוא כפול מצמדים או חד מצמד, הפשוטים עם המצמד הבודד לא נעימים לנהיגה אך שורדים יותר, גיר dsg7 של vag לצורך העניין, כפול מצמדים בשנים הראשונות שלו לפי נסיוני האישי הכואב בפולו 2010, כשל כל כ 60k קמ..
הקופרה 2022 עם אותו הגיר חלום!
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.