התחברות

צפייה בגרסה מלאה : דרושה עזרה 2 - טיפים בכדי לחלוץ את צלחת הברקס

Alon
22-04-06, 15:28
אחרי הסאגה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=101574#post101574
עדין לא הצלחתי למשוך החוצה את הצלחת.

טיפים רעיונות יתקבלו בברכה.
תודה

חימושניק
23-04-06, 14:54
שלום לך אלון!

להלן שני פתרונות לשחרור דיסקי בלם סרבנים:

1. בהנחה שהדיסק הקיים מיועד לגריטה - הכה בו בפטיש (מומלץ פטיש במשקל של קילו אחד עד שני קילוגרמים) ללא רחמים מהצד הפנימי של הרכב כלפי חוץ, בתנועה מעגלית סביב הדיסק, ומובטח לך שתוך כמה מכות הדיסק בחוץ. כמובן שיש לפרק את הקליפר לפני כן... זהו הפתרון ה"ערבי" - אבל הוא עובד ברוב המקרים.

2. זהו הפתרון שדורש קצת עבודה מקדימה - עליך לייצר חולץ. המתכון פשוט: קח לך פלאח ברזל שאורכו בערך כקוטרו של הדיסק, ועוביו כ-8 עד 10 מ"מ. בנוסף עליך להצטייד בשני ברגי גלגל ובבורד אחד ארוך יחסית ועבה (אורך 7 ס"מ לפחות ועובי 10 מ"מ לפחות) שאת קצהו אתה צריך להשחיז בצורה קונית (אבל לא חייב). כעת קדח והברז לך חור המתאים לבורג הארוך במרכזו של הפלאח. קדח לך 2 חורים שהמרחק ביניהם הוא כמרחק בין זוג חורים של ברגי גלגל נגדיים, וקוטרם גדול מעט מגודל ברגי הגלגל.
כעת יצרת לעצמך חולץ דיסקי בלם תוצרת בית. הרכב את החולץ על הדיסק הסורר באמצעות ברגי הגלגל, הברג את הבורג המרכזי (הוא אמור להכנס "ראש-בראש" מול הצירייה) באמצעות ראצ'ט עד שהדיסק המרדן ייצא.

ניתן כמובן לחסוך את כל הבלאגן ולגשת לחנות כלים ולקנות "חולץ פולים אוניברסלי" - יש רק להקפיד לקנות אחד מספיק גדול לאפליקציה הנ"ל.

3. זהו פתרון עזר לשני הפתרונות הקודמים: נסה לחמם את הדיסק באמצעות ברנר - זה יעזור לשחרר אותו - אבל עשה זאת בזהירות כדי שלא להתיך מחז"שים או אטמים אחרים בסרן/נאבה.

4. פתרון עזר נוסף: נסה להחדיר תרסיס שמן חודר כגון WD40 בין הדיסק לנאבה ותן לעסק לנוח כשעה-שעתיים לפני נסיונות הפירוק הנוספים.

בהצלחה!

asafk
23-04-06, 15:06
דפוק עם פטיש גדול על המשטח של ברגי הגלגל (לא המשטח המושחז של הדיסק) - ממש בין הגוז'ונים (זהירות לא להזיק להם). זה משחרר את החלודה שתופסת את הדיסק למקום.

בשום מקרה אל תשתמש בשמן. שמן + דיסק = אוטו לא בולם.

אסף.

חימושניק
23-04-06, 18:33
בשום מקרה אל תשתמש בשמן. שמן + דיסק = אוטו לא בולם.

אסף.

שמן + דיסק ישן משומן = אוטו לא עוצר

היה שמן + דיסק חדש + רפידות חדשות = אוטו עוצר מצויין!

ניר ל
23-04-06, 23:27
אלון, אם זה עדיין רלבנטי -

*את הברגים כבר הצלחת לשחרר ? לא שיש סיבה שריתוך אום לא יעבוד, אבל אפשר גם לקדוח אותם ולהשתמש במברז הפוך (עם הברגה הפוכה) כדי להבריג אותם החוצה.
*אם הדיסקים תפוסים אחרי שכל הברגים והקליפרים שוחררו - האם מדובר בבלם חנייה שמשתמש בחלק הפנימי של הדיסק כבבלם תוף ? - אם כן אז צריך להיות לו מותחן שאפשר לשחרר. או להוריד הנדברקס אם שכחת...

Alon
24-04-06, 10:34
חימושניק תודה על התשובה המפורטת יש לך גם שם או שאם תגלה לי תצטרך להרוג אותי?
בכל מקרה הדיסק סיים את חייו והוא בעובי שמצריך החלפה ואיתו הרפידות.

את הקטע של

1. בהנחה שהדיסק הקיים מיועד לגריטה - הכה בו בפטיש (מומלץ פטיש במשקל של קילו אחד עד שני קילוגרמים) ללא רחמים מהצד הפנימי של הרכב כלפי חוץ, בתנועה מעגלית סביב הדיסק, ומובטח לך שתוך כמה מכות הדיסק בחוץ. כמובן שיש לפרק את הקליפר לפני כן... זהו הפתרון ה"ערבי" - אבל הוא עובד ברוב המקרים.

במיוחד הקטע הכה בו בפטיש ללא רחמים

אכן היכיתי ללא רחמים וסובבתי בכל פעם מעט - לא יצא הגזר

אני אייצר חולץ - ניראה לי יותר קל. הדיסק שם לפחות 40,000 קמ אצלי שלא נגעו בו (הדיסקו ידני) ונראה לי שזה ביכלל הדיסק המקורי עדיין.

ניר - הקטע של ריתוך אום עבד מצויין רק למדתי שלפני שמרתכים עדיף למלא את המכתש.
תודה לכולם
אלון

ניר ל
24-04-06, 12:51
אלון, לא התייחסת לשאלה השנייה שלי -

סרן אחורי ? מנגנון בלם החנייה נמצא בתוך הדיסקים או לפני גל ההינע האחורי כמו בדגמים הקודמים ?
אם שום דבר פיזי אינו מפריע לו להשתחרר, מכת פטיש אמורה הייתה לשחרר אותו בקלות, לעומת זאת אם יש שם אלמנט נוסף שאתה לא לוקח בחשבון, ההתעללות שלך תגרום לנזק.

Alon
24-04-06, 14:00
ניר
אני תקוע עוד בסרן הקדמי "הנבלות" פשוט לא יוצאות. וכן פירקתי את הקליפרים.

לגבי הסרן האחורי זה דיסק בדיוק כמו בקידמי ההנדברקס יושב על גל ההנע.
אלון

Alon
24-04-06, 17:34
חימושניק שלום
החולץ שאתה מתאר נראה ונקרא יותר פשוט ממה שחשבתי.
אבל לא ברור לי לגמרי איך הוא עובד ניראה לי שזה בעיה שלי בהבנת הניקרא.

הבורג המרכזי יושב באמצע ולכן הקונוס עלי שלא יחליק מהמגרעת הקטנה שיש שם.
האם מרכיבים שני גוזונים על שני החורים האחרים?
ולכן עכשיו אם סוגרים את הבורג המרכזי איך יצא הדיסק?
או שלא הבנתי.
אלון

חימושניק
24-04-06, 19:37
החולץ מוחזק למקומו ע"י שני גוז'ונים בחורים הקיצוניים.

הבורג שתבריג לחור המרכזי אמור להתברג כביכול לתוך הצירייה, אבל מכיוון שהצירייה אינה מסוגלת לזוז (הרבה) לתוך הסרן, יווצר כוח שיגרום בתקווה לשליפת הדיסק הסרבן.

Alon
26-04-06, 12:19
לפי מה שאתה אומר הגוזונים יושבים על הצלחת של הדיסק.
האם נכון?
כי עם כן אני צריך להצטייד ב 20 ברגים לגוזונים. או שאפשר לחלוץ אותם.

כל זה לא מתאים לציור שצרפתי.

Alon
26-04-06, 12:33
והציור כמובן.

Alon
26-04-06, 13:35
סליחה הקודם הוא הדיסק האחורי.
והרי הדיסק הקידמי.

חנן-ג'יפולוג
26-04-06, 13:46
אם תתפוס את הדיסק מהצד עם מפתח שוודי גדול שמולבשת עליו ידית של הייליפט זה לא ישחרר אותו?

חימושניק
27-04-06, 14:35
קבל ביטול על החולץ. אי אפשר להשתמש בו במקרה שלך מטעמים מובנים.

האם יש אפשרות לפרק את מגן הפח של הדיסק מבלי לפרק קודם את הדיסק?

כרגע נראה לי שחימום + אלימות הן הדרכים האפשריות היחידות לחילוץ הדיסקים.

וכשאני אומר אלימות, אני מתכוון לאלימות ברוטלית!

ד.א. מאיפה אתה בארץ? אולי אוכל לבוא לעזור לך אם אתה מאיזור המרכז.

Alon
27-04-06, 15:45
ובכן תודה לך.
אני מאזור ירושלים, ואקבל ממישהוא חולץ בהשאלה אז כנראה שיהיה בסדר.
הייתי היום במחסן של לנדרובר לקנות ברגים ואמרו לי במוסך שזה נדבק מתערובת של חלודה וליכלוך. הם ממליצים להשתמש בחולץ ולמרוח גריז על הדיסק החדש למנוע הדבקות בפעם הבאה.
המשך מחר.
תודה.
אלון.

חימושניק
27-04-06, 20:27
ובכן תודה לך.
אני מאזור ירושלים, ואקבל ממישהוא חולץ בהשאלה אז כנראה שיהיה בסדר.
הייתי היום במחסן של לנדרובר לקנות ברגים ואמרו לי במוסך שזה נדבק מתערובת של חלודה וליכלוך. הם ממליצים להשתמש בחולץ ולמרוח גריז על הדיסק החדש למנוע הדבקות בפעם הבאה.
המשך מחר.
תודה.
אלון.

אלון,

החולץ שאתה צריך הוא בעל 3 זרועות שלופתות את הדיסק בהיקפו ובורג במרכזו שמפעיל את הלחץ (נרקא אפ-ציר במוסכית, מילה שעוותה במקרה זה מגרמנית), ולא חולץ מהסוג שתיארתי מקודם.

לגבי הגריז, אני ממליץ להשתמש במשחת Anti-Sieze על בסיס נחושת ולא בגריז רגיל שעלול לנזול על הדיסק והרפידות כתוצאה מהחום ולפגוע ביעילות הבלימה.

באיחולי הצלחה,

אלכס.

Alon
28-04-06, 12:57
ובכן בסוף יצא הגזר.
לאחר שימוש בחולץ מאולתר ובעזרתו האדיבה של "המשכנע" (בשפת העם פטיש שני קילו). יש להכות מכות "בריאות" עד שהדיסק יוצא.
אבל עכשיו אני אחרי שתי צלחות קדמיות וארבע רפידות קדמיות חדשות ומורכבות.

החולץ שאלתרתי ראה בשרטוט המצורף

-->