צפייה בגרסה מלאה : נווט לנ"צ במפה לפי הכנסת קאורדינטות
שלום לכולם,
אני מעוניין לנווט במפה לנ"צ שאכניס לפי קאורדינטות ( נניח ישראל חדשה ).
מכיר את https://www.govmap.gov.il/ וחיפוש נ"צ, אך אני צריך פתרון או תוכנה( חינמי\בתשלום) שתיתן שילוב של השניים:
חיפוש לפי נ"צ ותוכנה מבוססת GPS להגיע לנ"צ עצמה.
עמוד ענן( בגרסה חינמית ) לדוגמה לא מאפשר הכנסת נ"צ.
תודה.
לדעתי יש לך המון אופציות לצורך.
1. אפליקציה ואתר שנקראים IHM מאפשרים נקירת נקודה ע"פ נ.צ. בשלל הסכמות
היא תאפשר שימוש ב UTM כמו גם ב LET/LON ואפילו ברשת ישראל ישנה / חדשה.
2. ממשק WEB בשם UMAP יאפשר לך תכנון בבית גם לנקודות וגם לצירים ע"ג שלל מפות ה OSM החופשיות ברשת.
דקירת נקודות ב PC בבית, ייצוא ל GPX/KML ושימוש בכל APP שיודע להציגם על מפה.
3. אפליקצית GURUMAP (מה שקרוא פעם GALILEO) גם תעשה את העבודה מצויין.
אם אתה מדבר על אפליקציה (לטלפון):
- גם אופרוד וגם ישראל הייקינג (IHM) תומכות בזה - פשוט הכנס קורדינטות בשורת החיפוש. למשל אזור הר קומות 558090,224100
א. באופרוד - הזן 558090 לאחר מכן פסיק ואז 224100 (קודם מזינים את המזרח-מערב ואח"כ את הצפון-דרום).
ב. בישראל הייקינג מזינים 224100,558090 (אם איני טועה - בדוק אותי)
בביית מול מחשב אתה כמובן יכול לעשות אותו דבר באתרים שלהם.
אפשר להשתמש בתוכנות שונות להמרת קורדינטות ישראל לקורדינטות גיאוגרפיות בינלאומיות ואז כמעט כל אתר או תוכנת ניווט ידעו להציג את הנקודה או מסלול בין נקודות כאלו. אני מצרף גם אקסל (שניתן למצוא ברשת) להמרת קורדינטות שתוכל להשתמש בו גם מהטלפון אם מותקן יישום מתאים (למשל google sheets). פתח את הגיליון והזן את הנתונים המתאימים לפי הכותרות בלשונית MAIN (בתאים הצהובים)
144939
אם הצורך הוא לתכנן מסלול מראש על סמך נקודות, אז יהיה יותר נח להכין את המסלול לפורמט המתאים לתוכנת הניווט, למשל TWL, GPX, KML (את ההמרה עושים בנחת ביית ומשתמשים בתוצר המוכן לניווט בשטח).
מה מטרת הצורך?
לניווט רכוב, בלי מערכת וקטורית של צירים זה חסר משמעות.
זה יראה לך קו ישיר בין 2 נקודות.
ואם יש לך מערכת עם יכולת וקטורית, אופרואד/עמוד ענן, הכי פשוט לבחור נקודת עניין קיימת סמוכה ולנווט אליה, ומשם לתקן למיקום נוסף.
עמוד ענן מאפשר הכנת ציר ושמירה כקובץ מסלול, גם אופרואד להבנתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.