PDA

צפייה בגרסה מלאה : הרנגלר הכי פסיכי, הכי בעל יכולת והכי יקר הגיע לארץ וייחשף הערב אצל יריב קלר ברוך...

KOOKE
14-09-23, 12:41
רנגלר רוביקון מהדורת 20 שנה גרסת 392 עם חבילת גימור של AEV (רק 150 כאלו יוצרו) - מפרט מהיצרן שעדיין לא נראה בארץ שכולל:
מנוע המי 392, צמיגים 37", קיט הגבהה של AEV 2.5 וזה מעבר להגבהה המובניית של 1.5 אינצ' הסטנדרטית בחבילת הריקון אקסטרים, פגושי ברזל קדמי ואחורי כולל מנשא גלגל AEV, כננת וורן, תאורת שטח AEV, קופרסור מובנה ועוד ועוד...הכל מהיצרן והכל מאושר וחוקי למהדרין....

המחיר בארה"ב .... 113,000$ המחיר בארץ....אללה יוסתור...

מבחינתי זה אכן רכב החלומות האולטימטיבי ומייד אחרי שאבדוק את כרטיס הלוטו שרכשתי שלשום ואוודה שזכיתי ארכוש כזה...

https://youtu.be/mq_OPLhOr-E?si=S_aYOXr1yN3XYf3J

נמרוד
14-09-23, 13:52
מבחינתי זה אכן רכב החלומות האולטימטיבי ומייד אחרי שאבדוק את כרטיס הלוטו שרכשתי שלשום ואוודה שזכיתי ארכוש כזה...

אמן!

Galaye
14-09-23, 14:00
איזה רכב פסיכי ,מטורף ועוד ייצור סדיר לכביש ופחות מדירה בגוש דן

הדסופה
14-09-23, 14:11
רוב הדברים ביקום פחות מדירה בגוש דן
מפלצת ובסוף מרכיבים עליו צמיג AT ? או שאני כבר זקן ולא רואה

Sent from my iPhone using Tapatalk

הכוכב הכחול
14-09-23, 14:15
סליחה על הבורות,
מזה AEV?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

sgill
14-09-23, 14:38
תיקון קטן שלמה ועוד אחד שאני לא בטוח לגביו:

1. הרכב שהגיע לארץ בגרסת AEV הוא עם צמיגים 35 ולא 37
2. ההגבהה המקורית של 1.5 מגיעה מספיסרים או מקפיצים? כי אם היא מקפיצים ומחליפים קפיצים ל 2.5, אז ההגבהה נשארת 2.5 ולא 4.
3. למי ששאל - AEV (American Expedition Vehicles

(https://www.aev-conversions.com/)) היא סדנת שידרוגים אמריקאית שמשתפת פעולה עם היצרן לאפשר קניה של רכב כבר משודרג ומאושר.

KOOKE
14-09-23, 18:24
שי, לא ראיתי את הרכב שהגיע לארץ אבל חבילת AEV כולל צמיגי 37" כחלק מהחבילה.

יש מצב שבגלל משרד התחבורע שינמכו חלק מחבילת AEV לצמיג קטן יותר.

תכלס צמיג 37" זה הדבר שכמעט הכי קוסם לי ברכב הזה.

אם זה אכן כך והרנגלר הגיע עם צמיג 37" אז כבר עדיף לחלום על הברונקו רפטור שמגיע ביבוא סדיר דרך היבואן הרשמי עם צמיג 37"..

boaz avrahami
14-09-23, 18:56
לפי איזה שער דולר זה מחושב?
זה שהיה כשהוא נשלח או זה כשהוא הגיע?

יש מצב שההפרש יותר גדול מערך הגיפ שלי

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

nirs
14-09-23, 19:16
https://www.aev-conversions.com/2023-jeep-wrangler-rubicon-20th-anniversary-level-ii-by-aev/

להבנתי, זה מה שיריב הולך לייבא

KOOKE
14-09-23, 21:41
ניר זה גם מה שאני הבנתי וכפי שכתבתי החבילה כוללת צמיג 37"

נדב ש.
14-09-23, 21:54
תיקון קטן שלמה ועוד אחד שאני לא בטוח לגביו:

1. הרכב שהגיע לארץ בגרסת AEV הוא עם צמיגים 35 ולא 37
2. ההגבהה המקורית של 1.5 מגיעה מספיסרים או מקפיצים? כי אם היא מקפיצים ומחליפים קפיצים ל 2.5, אז ההגבהה נשארת 2.5 ולא 4.
3. למי ששאל - AEV (American Expedition Vehicles

(https://www.aev-conversions.com/)) היא סדנת שידרוגים אמריקאית שמשתפת פעולה עם היצרן לאפשר קניה של רכב כבר משודרג ומאושר.

aev:
American Expedition Vehicles

לעוד הרבה מותגים ולא רק ל jeep.

סליחה על הבורות,
מזה AEV?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

JustDoB
15-09-23, 09:44
לפי איזה שער דולר זה מחושב?
זה שהיה כשהוא נשלח או זה כשהוא הגיע?

יש מצב שההפרש יותר גדול מערך הגיפ שלי

Sent from my iPhone using Tapatalk Proענק.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

sgill
15-09-23, 09:45
מישהו שהיה בהשקה אתמול יכול עדכן אם הגיע עם 35 או 37?

guy888
15-09-23, 09:45
התקבל בוואצאפ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230915/6d5f40b3c2a7e6f7b9b356a3cdbdc3cc.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

KOOKE
15-09-23, 12:41
לפי התמונה הג'אנטים לא בידלוק ועל פי מיטב הערכתי זה נראה צמיג 35"?

דרור ברלי
15-09-23, 16:01
מיליון שקל רק כדי להתגלגל על 37'??.....

עולמות הרנגלרים ומתחריהם כבר מזמן חורגים מכל מחוזות ההגיון.

בהצלחה בהגרלת הלוטו!

boaz avrahami
15-09-23, 16:25
זה ממילא יגנב בתור כמה חודשים.
סתם חבל על הכסף ובמיוחד שבסוף זה גם רק 35 עלובים.
לא מבין על מה המהומה.

KOOKE
15-09-23, 17:57
התשובה הסופית לאחר החשיפה בפועל - צמיג 37".

דרור, צמיג 37" הוא הדובדבן בקצפת הדברים שיש בדגם הזה....כן המחיר פסיכי אבל כל אחד והשיקולים שלו אם שווה לו.....

grand
15-09-23, 19:23
זה ממילא יגנב בתור כמה חודשים.
סתם חבל על הכסף ובמיוחד שבסוף זה גם רק 35 עלובים.
לא מבין על מה המהומה.

Sent from my iPhone using Tapatalk Proעדיף 10 רנגלרים ישנים בחניה מאיזה jl מפונפן שייגנב לא תוך כמה חודשים אלא אפילו תוך כמה ימים, רק הפחד מגניבה היה מוציא את כל ההנאה.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

talw
15-09-23, 19:44
נו באמת, הגזמתם, אם לא יהיה בעל היכולת לקנות jl מפונפן , לא תהיה היכולת לקנות אותו משומש ולא גניב בעוד 10-15 שנה.
תפרגנו , זה יחסוך לכם כסף בעתיד למימוש החלומות.

סולי
15-09-23, 22:39
..אהבתי את הטעם שלו, הצבע הלבן והגנט הלבן.. וינטאז.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

boaz avrahami
16-09-23, 06:51
הלבן זה כי מדובר באדם צנוע שמבקש לא למשוך תשומת לב…

טל, ריגשת.
שמת את עצמך יחד עם אלו שרק עוד 15 שנים יוכלו להגשים חלומות על רכבים מופרעים שיוצרו לאחרונה…. [emoji4]
או שבעצם אתה מתנשא מעלינו המוגבלים לגרוטאות? [emoji13]

אגב, זה לא הכי לטעמי גם אם מתחת לחצאית הוא אולי במפרט הכי הכי שלהם.
לטעמי האישי זה קצת נראה כמו רכב ששייך לאנשים מסוימים ( באשמת היצרן אגב) ואם לא ישר יזהו אז הם כנראה מיד יוסיפו לו את חליפת הפרצוף כועס.

talw
16-09-23, 08:54
הו הו .קמת הפוך הבוקר בועז ?
בניגוד אליך אני משתדל לא לתפוס צד, כל אחד שיבחר מה טוב לו, אני רק ציינתי שאחד שבוחר לקנות רכב כזה פותח אופציה עתידית למישהו אחר, זהו. בלי שליליות כזו או אחרת.

שולץ האיום
16-09-23, 09:09
יחיו הקנאים, יראו ויסבלו.
15 שנה…

😂

הפוסט הזה מידרדר מרגע לדודלי.

Juv
16-09-23, 09:29
רק לי עבר בראש שבמחירים כאלה כבר הייתי הולך על זיבר?

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

KOOKE
16-09-23, 09:50
בועז,

קינאה זה דבר בריא לדעתי. קינאה דוחפת את הקנאי להשגיות ולמאמץ להשיג את מושא קנאתו.

אבל צרות עין זה איכסה מבחינתי ולצערי מדברייך משתמעת צרות עין.

תכלס הרנגלר הספציפי הזה כמו כל הרנגלרים כמעט שומר באדיקות על העיצוב האיקוני של ג'יפ, גריל שבעת הפסים, פנסים עגולים, גוף רבועי וצר עם כנפיים בולטות- אישית מאד אוהב.

מסכים איתך שהרנגלר עם שוק איבזור האפטר מרקט המטורף שיש לו משמש לא אחת מופת לטעם רע באיבזור ובקישוט אבל גם חלק גדול אם לא רוב רוכשי הרנגלר לא שם.

אישית אם הייתה לי היכולת הכלכלית הייתי רוכש כזה בלי למצמץ וחוץ מעץ ריח וגגון לא הייתי מוסיף לו כלום.

דרך אגב לא בטוח שצריך לחכות 15 שנה כדי שאחד כזה יהיה בהישג ידם של רבים מאוהבי רכבי השטח - רק לדוגמה, ניתן כיום להשיג 392 עם חבילת ריקון אקסטרים בן שנתיים בקצת מעל 500K ש"ח שזה כבר מחיר שמתקר למחיר של טויוטה לנדקרוזר חדשה שנמכרת כמו לחניות טריות

ד ו ר ו ן
16-09-23, 11:36
בחייאת..
זה רכב אולטרא-שימושי.

הכי שימושי להנאה מוטורית עם שטח.

(בלי ציניות).

הייתי שמח להיות מסוגל להעמיד צעצוע כזה בחנייה.

boaz avrahami
16-09-23, 13:31
תהיה בריא שלמה ושנה טובה מעומק הלב.
אין בי שמץ של קנאה או צרות עין ברכב ובמי שיהיו בעליו.

הייתי רוצה את זה עם המכסה מנוע הרגיל על 35/37 עם הגבהה נחמדה וזהו.
בכזה לא הייתי נוסע אפילו בטרמפים אבל זה עניין של טעם אישי ותו לא. ושלא יובן לא נכון, אני סולד מהעיצוב המקורי מהמפעל שהרכב קיבל.

ובגלל שיום כיפור עוד שניה אז סליחה שיש לי דיעה שונה משלך ושאני אפילו מעיז להביע אותה באופן כמעט בלתי מתקבל על הדעת.

הנה, כזה עדיף בעיני בהרבה

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230916/1731c01c1a367960aa3f49d1b06df5c0.jpg

nirs
20-09-23, 22:11
ועכשיו גלדיאטור על 37״ מהיצרן.
בקצב הזה זיבר ירגיש סטנדרט…

https://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%A2%D7%95%D7%93_%D7%99%D7%95%D7%AA%D7 %A8_%D7%A9%D7%98%D7%97_-_%D7%92'%D7%99%D7%A4_%D7%9E%D7%A9%D7%93% D7%A8%D7%92%D7%AA_%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7 %92%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95% D7%A8/

GodsFather
20-09-23, 23:53
ו.

חוץ מהקטע של רשיון למשאית.......

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

בדאלק
20-09-23, 23:54
המילה זיבאר נזרקה כאן כמה פעמים להשוואה מול כלי הרכב הזה (אולי בגלל המחיר?) ואני לא יודע אם המגיבים נסעו בזיבאר או לא אבל אין שום השוואה לא משנה מאיזה כיוון תסובבו את זה. הזיבאר זה באגי עם רישוי כביש וככה הוא נוסע ומתנהג ואני מדבר על הגרסה האזרחית בלי להרחיב יותר מדי.
הרנגלר זה רכב במלוא מובן המילה - בכביש מבודד מרעש, חום, קור, שקט ומפנק, עם יכולות שטח כגובה הגרסה שהוא מגיע בה.
מדובר ב2 חיות שונות לחלוטין ובהינתן האופציה רובכם אם לא כולכם הייתם בוחרים ברנגלר ובצדק ולדעתי ההשוואה אינה רלוונטית.

בכללי הגרסה הזאת מדהימה בעיניי כגרסה וכרכב, אם מתעלמים מהקונוטציות שהדגמים האלו מעוררים בארץ הקודש.

דרור ברלי
21-09-23, 06:23
כל מכונית יוקרה מעוררת את אותן קונוטציות.
וככה זה בכל מקום בעולם.
בישראל זה מועצם שבעתיים כי המיסים המטורללים דוחפים לתגי מחירים הזויים. נטולי הגיון.

אין מה לנסות לפתח דיון על זה. הוא יסחוב למחוזות הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה ומתישהו יתדרדר.
אני אתמצת את זה למינימום - אנחנו מקנאים. זה הכל.

asafk
21-09-23, 07:17
לא יודע לגבי 'אנחנו' - אבל אני רוצה כזה. ברור. והיום הזה נפתח על ידי מי שרוצים כזה. גם ברור.
קינאה זה קצת יותר מורכב. בעיקר באסה כמה רחוק כלכלית מחיר של ג'יפ חדש או משומש מהשגה.
היו לי ג'יפ והיה לי דיפנדר שניהם היו די חדשים בזמנו. והיום במחיר סביר.
אין סיכוי לקנות היום בכזה מחיר רנגלר שנת 2018.

אסף.

איל מ
21-09-23, 10:22
אני גם לא יודע לגבי אנחנו.
זה משהו שנחמד להזיל עליו ריר במגזין. לא משהו שהייתי רוצה לחיות איתו.
קצת כמו כוכבת פורנו.

KOOKE
21-09-23, 11:35
אייל

לא מצליח להבין או להתחבר לאמירה שלך ולאנאלוגיה שלך.

הרנגלר הספציפי הזה חיצונית לא נראה כל כך מוחצן יחסית לכמות דיי גדולה של רנגלרים משופרים בכבדות שנעים בכבישי הארץ. הרנגלר עוד פחות מוחצן מכמה מכוניות אקזוטיות שגם הן נעות על כבישי הארץ (פרארי וכו')

אני דיי בטוח שעם היכולות והביצועים של הדגם הזה גם בכביש וגם בשטח היית שמח לחיות גם ביום יום ולא רק להזיל עליו ריר...

אם נחזור לאנאלוגיה שלך אני גם דיי בטוח שהיית שמח לחיות ביום יום עם כוכבת פורנו לא מוחצנת שנראית כמו הבת של השכן ביום יום אבל עם ביצועים בחדר המיטות בהתאם למקצועה...

רני דקל
21-09-23, 11:47
לא יודע לגבי 'אנחנו' - אבל אני רוצה כזה. ברור. והיום הזה נפתח על ידי מי שרוצים כזה. גם ברור.
קינאה זה קצת יותר מורכב. בעיקר באסה כמה רחוק כלכלית מחיר של ג'יפ חדש או משומש מהשגה.

אסף.

רנגלר 2018 - איזה דגם? כנראה שההשוואה הנכונה והכי תפוחים לתפוחים תהיה בין רנגלר שתי דלתות בסיסי לסופה או דפנדר של שנות התשעים או תחילת אלפים, בהסתייגות קלה כי רנגלר מודרני יותר מתורבת משניהם ביום יום. במקרה כזה נשאלת השאלה מה פער המחירים בניכוי אינפלציה.

nirs
21-09-23, 11:48
שלמה, התכוונתי אך ורק לגודל הצמיגים, כמובן שהרכבים לא דומים בשום דבר אחר (מניסיון)….

איל מ
21-09-23, 12:33
אייל

לא מצליח להבין או להתחבר לאמירה שלך ולאנאלוגיה שלך.

הרנגלר הספציפי הזה חיצונית לא נראה כל כך מוחצן יחסית לכמות דיי גדולה של רנגלרים משופרים בכבדות שנעים בכבישי הארץ. הרנגלר עוד פחות מוחצן מכמה מכוניות אקזוטיות שגם הן נעות על כבישי הארץ (פרארי וכו')

אני דיי בטוח שעם היכולות והביצועים של הדגם הזה גם בכביש וגם בשטח היית שמח לחיות גם ביום יום ולא רק להזיל עליו ריר...

אם נחזור לאנאלוגיה שלך אני גם דיי בטוח שהיית שמח לחיות ביום יום עם כוכבת פורנו לא מוחצנת שנראית כמו הבת של השכן ביום יום אבל עם ביצועים בחדר המיטות בהתאם למקצועה...

אני אסביר לך.
את כל מה שאני צריך, יתן לי גם רנגלר רגיל. רחמנא ליצלן, אפילו לנדקרוזר.
כוח מנוע או עבירות קיצונית מעולם לא היו כוס התה שלי.
הרנגלר הרגיל יהיה הרבה יותר פשוט וזול לאחזקה, ונוח להתניידות ביום יום.
כוכבת פורנו, גם אם נראית כמו הבת של השכן, זה משהו שהוא בהחלט דורש אחזקה. והבת של השכן? אלו הכי מסוכנות.
אני עוקב אחרי הדעות שלך לאורך זמן, ואני חושב שיהיה לך קשה להבין אותי. אנחנו פשוט מתעניינים בדברים אחרים. חפש את ההשוואה שלי על הקורולה והפרארי.

אם היית אומר לי שמחר אני הופך לאוליגרך שרק מחפש איך לשרוף כסף כדי לאזן את הספרים, הייתי כבר קונה מסוק להתניידות ביום יום, ואיזו משאית שטח מוגזמת שהיא גם קמפר כדי למלא את שאר ששת הימים בשבוע בהם אני לא עובד.

ehudzeelim
21-09-23, 12:38
אם היית אומר לי שמחר אני הופך לאוליגרך שרק מחפש איך לשרוף כסף כדי לאזן את הספרים, הייתי כבר קונה מסוק להתניידות ביום יום, ואיזו משאית שטח מוגזמת שהיא גם קמפר כדי למלא את שאר ששת הימים בשבוע בהם אני לא עובד.

איפה החזון? למה לא לשלב ביניהם?
145001145002

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

amir_shai
21-09-23, 14:33
ועכשיו גלדיאטור על 37״ מהיצרן.

https://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%A2%D7%95%D7%93_%D7%99%D7%95%D7%AA%D7 %A8_%D7%A9%D7%98%D7%97_-_%D7%92'%D7%99%D7%A4_%D7%9E%D7%A9%D7%93% D7%A8%D7%92%D7%AA_%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7 %92%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95% D7%A8/

Sent from my iPhone using Tapatalkכזה אני רוצה

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

שולץ האיום
21-09-23, 15:22
אני גם לא יודע לגבי אנחנו.
זה משהו שנחמד להזיל עליו ריר במגזין. לא משהו שהייתי רוצה לחיות איתו.
קצת כמו כוכבת פורנו.

חלקינו יכולים לחיות איתו, ויכולים לחיות גם עם כוכבת פורנו.
בכיף.

יכול להיות שגם אתה אולי בשלב אחר בחיים, שלב פחות שיפוטי,שלב שפחות איכפת לך מה חושבים אחרים, שלב שאין לך בעיה כלכלית והתחייבויות רבות, תוכל לחיות עם רכב כזה.

עד אז, תמשיך לחשבן, כלכלית, חברתית ומה לא.

אולי תשתגע יום אחד ותגשים חלום פחות קיצוני, נגיד איזה רוביקון jl “רגיל״ יד 2
ובלי קשר
בזמן שרוב היצרנים יצאו מהתחום, או הידרדרו למחוזות מגוחכים, האמריקאים האלה ממשיכים לתכנן ולייצר מפלצות שטח, שבסופו של דבר יגיעו לידיים שלנו.
זה אחלה מינאחלה, בעיקר לכאלה שלא מעוניינים להתעסק עם גרוטאות או רכבי אספנות, ולהשאר בשטח.
שטח אמיתי, וכיף אמיתי.
בקיצור, כן ירבו!

zivo
21-09-23, 15:24
חוץ מלנצח בתחרות לראש הדיונה, מה הרכב הזה עושה יותר טוב מרוביקון "רגיל" ( 37" עם מנוע של 260 כ"ס)???
או ברונקו שעולה 30-40% פחות?

וואללה , נראה לי שטות מוחלטת לשלם על האקסטרה הזה.

ויסלחו לי כל המתחרמנים.

שולץ האיום
21-09-23, 15:29
😂

תסלחו לי, אבל חלק מהתגובות של ״למה לא״ מצחיקות ממש…

בשביל מה לקנות פנטהאוס 300 מטר דו מפלסי בתל אביב ?
גם פנטהאוס 150 מטר יעשה את אותה העבודה.

סולי
21-09-23, 15:42
דווקא הטנדרים האקזוטים האחרים תוצרת ארהב.. הרבה הרבה יותר מתאימים לארץ מכל כך הרבה בחינות.

גם הפורד ריינגר רפטור, גם השבי קולורדו גם הgmc סיירה.. פנטזיות יותר מוצלחות מהגיפ . אוייש סליחה זה שרשור על גיפים

talw
21-09-23, 15:57
דווקא הטנדרים האקזוטים האחרים תוצרת ארהב.. הרבה הרבה יותר מתאימים לארץ מכל כך הרבה בחינות.

גם הפורד ריינגר רפטור, גם השבי קולורדו גם הgmc סיירה.. פנטזיות יותר מוצלחות מהגיפ . אוייש סליחה זה שרשור על גיפים

עצם השרשור הזה הוא על חוקיות, אין jl רוביקון״ישן״ עם אישור ל 37 . ואם כבר חוקיות , אז הטנדרים האקזוטיים הללו , פה בשבילי השטחים שלנו ,לא יעברו עם הגלגלים המקוריים שלהם היכן שסמוראי סטוק יעבור. אז מגדילים לגלדיאטורים גלגל ל 37 חוקי, ומבחינת זויות מרכב ומרווח גחון זה בערך כמו רוביקון על 33 סטוק, אולי.. , 37 זה המינימום לטנדרים הללו עם הגבהה בהתאם, אפילו הייתי הולך רחוק יותר למידה גבוהה יותר, אבל לך תתנייע עם דבר כזה על הכביש, סיוט.
צריך שיהיה איפשהו איזון, את זה עושים במבחן תחת מציאותי ולא באינטרנט עם תמונות.

איל מ
21-09-23, 19:06
😂

תסלחו לי, אבל חלק מהתגובות של ״למה לא״ מצחיקות ממש…

בשביל מה לקנות פנטהאוס 300 מטר דו מפלסי בתל אביב ?
גם פנטהאוס 150 מטר יעשה את אותה העבודה.

לא אומר לא. חס וחלילה. אני בטוח שלמטרה שלשמה הוא נועד הוא מעולה.
רק אומר ש"אנחנו" זאת הגדרה יומרנית. לא כולם שומטים לסת למראה רכבי השרירים האלו. זה לא אומר שמי שאוהב את זה טועה. להיפך. הרבה יותר מובן למה אנשים אוהבים את זה מאשר למה אנשים מחליטים לנסוע בלנדרובר מטפטף שבו מודדים מאפס למאה עם לוח שנה. פשוט הקביעה שכוווולם רוצים את זה, ובכן,
לא נכונה.

נ.ב. אני גם בחיים לא אחזור לגור בתל אביב, בין ד'ר דאן ד'אט. הדבר היחיד שטוב בעיני בפנטהאוס בתל אביב הוא שאפשר להשכיר אותו במחיר שיסדר את הילדים של הילדים שלי.
זה לא אומר שאין אנשים שלא יהנו ממנו.

nirs
21-09-23, 19:28
חלקינו יכולים לחיות איתו, ויכולים לחיות גם עם כוכבת פורנו.
בכיף.

לחיות עם כוכבת פורנו, זה בערך כמו לחיות עם מכונית-על שאתה משכיר כל כמה ימים, לנהג נוטף ריר אחר (ולפעמים לכמה נהגים נוטפים במקביל)….
אתה באמת חושב שאפשר לחיות עם רכב כזה???

sgill
21-09-23, 20:30
נניח שאתם מקבלים רכב כזה במתנה....
רק עלויות האחזקה:

כשהביטוח היה זול, לפני גניבות ה JL, שילמנו כ 4% מערך הרכב לביטוח. נניח שעכשיו יעלה ל 6% אז הנה 60 אלף בשנה ביטוח.
טיפול רגיל יעלה כ 5000ש"ח פעמיים בשנה זה 10,000ש"ח
צריכת הדלק 1:5 ביום הכי טוב ואם תעשו שטח הרבה פחות. נניח 1:4 ועשיתם 10K קילומטר בשנה בלבד. אז דלק 17,000 בשנה (אם הדלק לא יעלה).
פנצ'ר אחד שהוא קרע בשנה בצמיג 37, הנה הלכו עוד 2000 ש"ח.
וכמובן תחזוקה שוטפת, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך, אבל נעזוב את זה כי קיבלתם את הרכב במתנה.
כלומר 90-100 אלף ש"ח בשנה בלי בלתמים ועם קילומטראג' יחסית נמוך.
תהנו... אני מוותר על המתנה.

asafk
21-09-23, 20:39
הכל בסדר רק איך הגעת ל 5000 לטיפול?

אסף.

סולי
21-09-23, 20:45
עצם השרשור הזה הוא על חוקיות, אין jl רוביקון״ישן״ עם אישור ל 37 . ואם כבר חוקיות , אז הטנדרים האקזוטיים הללו , פה בשבילי השטחים שלנו ,לא יעברו עם הגלגלים המקוריים שלהם היכן שסמוראי סטוק יעבור. אז מגדילים לגלדיאטורים גלגל ל 37 חוקי, ומבחינת זויות מרכב ומרווח גחון זה בערך כמו רוביקון על 33 סטוק, אולי.. , 37 זה המינימום לטנדרים הללו עם הגבהה בהתאם, אפילו הייתי הולך רחוק יותר למידה גבוהה יותר, אבל לך תתנייע עם דבר כזה על הכביש, סיוט.
צריך שיהיה איפשהו איזון, את זה עושים במבחן תחת מציאותי ולא באינטרנט עם תמונות.פשוט ה37... זו הדרך מוצא לעבירות בשביל הגלדיאטור והמידות ההזויות שלו.

אני מפנטז על ביזון של שבי וaev...
ובהחלט מסתפק ב35"ארצישראלים תמימים למדי (:

https://youtube.com/shorts/M3t4oolwQiA?si=NAkToicZUhmaDgew

https://youtu.be/PSWGRppCENc?si=zdKcrpXGRIVISCiB

לטעמי מידות, רכבת כוח וסהכ תמורה וכמובן cool factor... אוכל את הגלדיאטור בלי מלח... ונותן הרבה יותר בהכל לטעמי.

talw
21-09-23, 20:45
Sgill
מזכיר לי סיפורים על כאלה שנכנסו תחת חופה וקידושין ביודעין . ושילמו לשנה בסופו של דבר הרבה יותר מרוביקון מחורבן על 37 . שלא נדבר על הגירושין. מה הקשר? בירה נשר.

KOOKE
21-09-23, 20:52
פתאום כולם נהיו סופרי אפונים ומחשבים עלויות אחזקה ובכלל בשביל מה צריך כזה רכב כשגם רוביקון "רגיל" עושה את העבודה.... כאילו דא...

אז, מי שרוכש רכב כזה (לא מקבל במתנה) מן הסתם גם יכול להרשות לעצמו להחזיק אותו בשוטף...

אכן חלק ניכר מהאוכלוסיה קונים רכב כי הם צריכים להתנייד מנקודה לנקודה, אבל לתומי חשבתי שחברי האתר (ברובם בכל אופן) הם חובבי רכב בכלל וחובבי רכבי שטח בפרט והם רוכשים רכב שטח לא כי הם צריכים כזה אלא כי הם רוצים כזה כי טיול בשטח ואפילו שומו שמיים התגברות על מכשול כזה או אחר עושה להם את זה.

אני אישית תמיד חיפשתי ברכבים שרכשתי את ה-"X" פקטור שעושה לי את זה, בין אם זה ביצועי מנוע, עיצוב אסטתי מעניין מותג מסורת ועוד כהנה וכהנה שיקולים לא מעשיים בעליל.

ולשאלה "מעשית" כביכול במה עדיף רכב כזה על רוביקון "רגיל" ....נו שויין, עצם העובדה שבכביש אתה יכול לאת בביטחון מלא לעקיפה ולהשלימה בזמן הקצר ביותר האפשרי ולנסוע ביום יום בכביש ובשטח עם צמיג 37 מבלי לחשוש מניידות תחבורע/ משטרעה דיינו. בשטח לא רק בדיונות מזכיר לכם את האמירה השחוקה צמיג גדול מקטין מכשול שלא נאמר תורם לשיכוך ולבריאות עמוד השדרה בהדורים...

אז כן, אם הייתי יכול להרשות לעצמי מבחינה כלכלית בלי למצמץ כזה בדיוק הייתי קונה (בעצם אולי בצבע קצת יותר מעניין מאשר לבן)

נמרוד
21-09-23, 21:16

אסף.

בשנות ה90 היו לא הרבה דגמים של 'מכוניות על' בעולם, ועוד פחות בישראל. ובטח לא היו מכוניות על לשטח (אולי רמבו-למבו LM002). קדחת היה, פוסטרים על הקירות, זה מה שהיה. אז מושא התשוקה היה כל כך רחוק שזה לא הזיז לאף אחד.

היום יש ימבה מכוניות על, העולם מלא בהן, והן פלשו גם לשטח, והן עשו עלייה גם לישראל. הן הרבה יותר נפוצות, והרבה יותר נגישות. וגם רמת החיים של הציבור בישראל, בממוצע, עלתה בהרבה. אבא שלי בגילי החליף אופל אסקונה בסובארו גראנד-ליאונה חדשה, וזה היה וואו! ואני יש לי במשפחה... 3, 4 מכוניות? וקונים חדש כל שלוש שנים וכו'.

אז 'מכונית העל' התקרבה בהרבה - פיזית, הן פה בכבישים לידינו, לפעמים בחנייה של השכן, וגם במחיר. ואנחנו התקרבנו אליהן כספית (במכפלות של משכורת ממוצעת במשק) אז הן כבר לא חלום בלתי מושג, אלא משהו שכמעט אפשר לגעת בו. ועקרונית אפשר לגעת בו - קבל החלטה, שבור קרן השתלמות, קח הלוואה (תתגרש כמובן), ויש. באמת לא רחוק. מה שבשנות ה90 לא היה אפשרי גם אם היית "עמיד", ובישראל אפילו אם היית "עשיר".

ובתחום השטח - דגמי הקצה של רוביקון, ברונקו, הם ללא ספק מכוניות על. עממיות במובן האמריקאי, כמו קורבט, אבל מכוניות על. רכב על לשטח לא היה קיים בשנות ה90'. פשוט אף אחד בתעשיית הרכב בעולם לא המציא את זה, זה הפציע בשנת 2006 עם הרוביקון הראשון והתפשט משם. גם הSBS הספורטיבי לא היה קיים עד שהמציאו אותו ב2008.

איל מ
21-09-23, 21:26
אבל לתומי חשבתי שחברי האתר (ברובם בכל אופן) הם חובבי רכב בכלל וחובבי רכבי שטח בפרט והם רוכשים רכב שטח לא כי הם צריכים כזה אלא כי הם רוצים כזה כי טיול בשטח ואפילו שומו שמיים התגברות על מכשול כזה או אחר עושה להם את זה.

ובכן מסתבר שיש כאלו שהם חובבי טיולים או חובבי שטח ולאו דווקא חובבי רכב*.
או שהם חובבי מכונאות,
או עם כל שריטה אחרת.
יש גם כאלו שמתחילים כך או אחרת ומתרככים עם השנים,
או מתחזקים עם השנים. (כשהצטרפתי לאתר היה רשום בכרטיס שלי בתחביבים: בוץ. היום אני אעשה הכל כדי להמנע מזה).
לכל אחד מקום וזכות קיום תחת השמש.

*פשוט עצלנים מדי מכדי לעשות את זה ברגל (או שנשבעו כשהשתחררו מהצבא שאל כל מקום שרכב יכול לקחת אותם הם יגיעו ברכב).

sgill
21-09-23, 22:28
אני עוד זוכר שבשנות ה 80 כמעט כל הדיפנדרים הישנים שהיו בארץ, היו שייכים למילואימניקים של "היחידה"..

שולץ האיום
22-09-23, 01:20
לחיות עם כוכבת פורנו, זה בערך כמו לחיות עם מכונית-על שאתה משכיר כל כמה ימים, לנהג נוטף ריר אחר (ולפעמים לכמה נהגים נוטפים במקביל)….
אתה באמת חושב שאפשר לחיות עם רכב כזה???

חשבתי כוכבת פורנו לשעבר, בפנסיה. לא מיה כליפה.

כוכבת פעילה? צריך לחשוב על זה יותר לעומק.

שולץ האיום
22-09-23, 09:27
נניח שאתם מקבלים רכב כזה במתנה....
רק עלויות האחזקה:

כשהביטוח היה זול, לפני גניבות ה JL, שילמנו כ 4% מערך הרכב לביטוח. נניח שעכשיו יעלה ל 6% אז הנה 60 אלף בשנה ביטוח.
טיפול רגיל יעלה כ 5000ש"ח פעמיים בשנה זה 10,000ש"ח
צריכת הדלק 1:5 ביום הכי טוב ואם תעשו שטח הרבה פחות. נניח 1:4 ועשיתם 10K קילומטר בשנה בלבד. אז דלק 17,000 בשנה (אם הדלק לא יעלה).
פנצ'ר אחד שהוא קרע בשנה בצמיג 37, הנה הלכו עוד 2000 ש"ח.
וכמובן תחזוקה שוטפת, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך, אבל נעזוב את זה כי קיבלתם את הרכב במתנה.
כלומר 90-100 אלף ש"ח בשנה בלי בלתמים ועם קילומטראג' יחסית נמוך.
תהנו... אני מוותר על המתנה.

אתה יכול להיות רגוע, לא תקבל רכב כזה במתנה.
אין צורך לראיית חשבון הזאת.

- - - Updated - - -

חשבתי כוכבת פורנו לשעבר, בפנסיה. לא מיה כליפה.

כוכבת פעילה? צריך לחשוב על זה יותר לעומק.

חשבתי מספיק.

מיה היא שילוב של כוכבת פורנו עם הבת של השכן.

אני בהחלט יכול לחיות עם זה.

מתים פעם אחת.

נמרוד
22-09-23, 09:32
חשבתי מספיק.

מיה היא שילוב של כוכבת פורנו עם הבת של השכן.

אני בהחלט יכול לחיות עם זה.

מתים פעם אחת.

לגמרי.

https://youtu.be/qq8u89sk2Ik?feature=shared

שולץ האיום
22-09-23, 10:00
בהחלט

אני מאחל לכולנו לסיים ככה.

חיים פעם אחת, ומתים פעם אחת.

אף אחד עוד לא מת פעמיים.

שנה טובה.

talw
22-09-23, 10:37
שולץ , אל תפתח ציפיות, הבולבול שלך ימות לפניך.

נדב42
22-09-23, 11:46
אף אחד עוד לא מת פעמיים.

אבא שלי. בהפרש של 15 שנים.

שולץ האיום
22-09-23, 12:12
שולץ , אל תפתח ציפיות, הבולבול שלך ימות לפניך.

יש פתרונות.
נתמודד.

- - - Updated - - -

אבא שלי. בהפרש של 15 שנים.

בדכ זה לא ככה.

sgill
22-09-23, 12:21
ובמקום השלישי....

https://www.carbike360.com/news/mia-khalifa-luxurious-car-collection

oferc
22-09-23, 15:28
ובמקום השלישי....

https://www.carbike360.com/news/mia-khalifa-luxurious-car-collection

אוסף לא רע בכלל , גיפ , פרארי , בנטלי , במוו M5\M4

nirs
22-09-23, 19:34
כמו שולץ, מוכן לקבלת אותה אבל רק בשביל הרכבים…

asafk
24-09-23, 20:13
https://www.thedrive.com/news/jeep-gladiator-gets-record-20k-discount-off-msrp-amid-sales-slump

הנחות רציניות על גלדיאטור. באמריקה כמובן.
זה הזמן לייבוא אישי.

אסף.

-->