PDA

צפייה בגרסה מלאה : אמצעי חימום לרכב במקום מזגן

k9.amit
19-09-23, 20:10
מנסה לעזור לחבר.
יונדאי i30cw, הרדיאטור חימום מנותק עקב נזילה. מנסים להימנע מהתיקון היקר שדרוש פירוק דשבורד.
הבעיה שהם מתגוררים בצפון הרחוק, והחורף מגיע..
ראינו שיש כל מיני אמצעים, חלקם מפוקפקים (מדוד עלי) חלקם נראים יותר טוב (אמזון), שמשמשים מעין "מפזר חום" שעובד דרך שקע המצת.

1. האם למישהו יש ניסיון עם אמצעי כזה שעובד טוב?
2. האם לדעתכם שימוש במכשיר כזה, בוא נגיד שזה הכי מפוקפק מעלי אקספרס, יכול לגרום איזה נזק בטווח הארוך או הקצר לאלטרנטור? מאמין שכדאי לוודא שיש איזה פיוז בדרך?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

אלדר
19-09-23, 20:12
טל צופי ממוסך המהיר יודע לתקן/להחליף רדיאטור פנימי ללא פירוק הדשברד

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

k9.amit
19-09-23, 20:13
תודה.
הרכב נמצא רחוק מאוד מטל צופי, אם כי אין ספק שהוא מקצוען. נבדוק גם מולו.

חנן-ג'יפולוג
19-09-23, 21:16
שקע מצית יכול לתת ביום טוב ולא להמון זמן 120 וואט. מערכת חימום מבוססת גוף חימום לרכב לוקחת כ6000 וואט. אלה הפרופורציות.

איל מ
19-09-23, 22:45
השרשור הזה בקלות יכול להתדרדר לפתרונות מהצבא...
כאלו שנגמרים במושבים (או רכב שלם) שרופים.
אבל בתור התחלה,
יש מושבים מחוממים (על עקרון של סדין חימום). כמובן שלא משקע המצית.
וחוץ מזה(ספוילר- דעה אישית) יש דברים שאם אתה לא בן עשרים וצעיר ופוחז, אתה לא חוסך בהם. לפחות לא ברכב שבו החשיפה לסביבה היא לא חלק מהקטע שלו.

k9.amit
20-09-23, 00:09
שקע מצית יכול לתת ביום טוב ולא להמון זמן 120 וואט. מערכת חימום מבוססת גוף חימום לרכב לוקחת כ6000 וואט. אלה הפרופורציות.

תודה חנן. בתרגום לתכלסית, אתה טוען ששקע המצית לא יעמוד בזה או שאין סיכוי שהמכשיר עצמו באמת יעבוד או שיגרם נזק למצבר/אלטרנטור כתוצאה מהשימוש? או הכל ביחד?

בוא נניח מוצר מהסוג הזה: https://www.amazon.com/Automobile-Windshield-Defogger-Cigarette-Function/dp/B0CFVJ189R/ref=sr_1_5?keywords=Car%2Bheater&qid=1695157357&sr=8-5&th=1

ע"פ המפרט 150W. אפשר להניח שהם קצת מגזימים ואולי זה יותר קרוב למה ששקע מצית יכול לספק. האם אתה רואה סכנה בשימוש למערכות הרכב?
יש לו לא מעט ביקורות חיוביות, ואני בעצמי סקפטי לכמה זה עובד. אבל אשמח להבין עד הסוף.

השרשור הזה בקלות יכול להתדרדר לפתרונות מהצבא...
כאלו שנגמרים במושבים (או רכב שלם) שרופים.
אבל בתור התחלה,
יש מושבים מחוממים (על עקרון של סדין חימום). כמובן שלא משקע המצית.
וחוץ מזה(ספוילר- דעה אישית) יש דברים שאם אתה לא בן עשרים וצעיר ופוחז, אתה לא חוסך בהם. לפחות לא ברכב שבו החשיפה לסביבה היא לא חלק מהקטע שלו.

מי סיפר לך בני כמה הקליינטים? :)
מושבים מחוממים נשמע מעניין. אם לא משקע המצית, איך הם מוזנים? בכבלים עבים ישירות מהמצבר?

חנן-ג'יפולוג
20-09-23, 05:23
גוף חימום של 150 וואט לא יהיה ממש מורגש ובמקביל יעמיס יותר מדי את שקע המצית. הוא כנראה ימס, ובמקרה קיצוני עלולה להתחיל שריפה של צמת הרכב. האלטרנטור כנראה יסתדר עם העומס הנוסף.
תזכור שמעבר לתחושה הנעימה ברכב שאפשר להשיג ע"י לבוש חם, לחימום יש אלמנט בטיחותי של סילוק האדים מהשמשות, בעיקר הקדמית, ביחד עם הפעלת מדחס המזגן.
אני ממליץ בחום להתאמץ ולפתור את התקלה כמו שצריך.

- - - Updated - - -

משהו משונה עם המשובים על המוצר. ראשית, אין אף משוב מארה"ב, ושנית, לאחר תרגום מסתבר שכולם מדברים על חוט דנטלי.

ehudzeelim
20-09-23, 06:58
יש לי כזה 800w (לא על שקע מצית) והוא לא מתקרב לחימום מקורי של רכב, למעשה החימום שלו בלתי מורגש כמעט. השתמשתי בו חורף אחד ומהר מאד ויתרתי על הכלום שהוא נותן.
לכן אני מצטרף להמלצה של חנן, ולפתור את התקלה בחימום המקורי.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk
144996

boaz avrahami
20-09-23, 07:10
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230920/d0b79fc0834c0a6437639eccc6efc718.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ש01
20-09-23, 09:13
מפזר חום שנהג קטר התקין באוסטריה ע"מ להתחמם בנסיעה הסתיים עם שריפה ברכבת ולמעלה מ-20 הרוגים.
אמנם במנהרה, מה שלא סביר שיקרה כאן, אבל למה לקחת צ'אנס?

ולגבי מוסך רחוק אבל מקצוען, כמה תעלה הנסיעה?
לא עדיף על פירוק הדאשבורד ותיקון אמיתי?

(גילוי נאות, הכותב נסע מבנימינה לאשקלון להחלפת משולשים קדמיים למשופרים בעלות קטנה מ-50% ממקוריים)

אחי פרק מהFJ40 "מפזר חום" שעבד על מי הקרור והיה מותקן מתחת לכיסאות (נו טוב, הרכב הגיע מפינלנד...)
אם הם ירצו, אוכל לבדוק אם המפזר עדין קיים

k9.amit
20-09-23, 09:25
משהו משונה עם המשובים על המוצר. ראשית, אין אף משוב מארה"ב, ושנית, לאחר תרגום מסתבר שכולם מדברים על חוט דנטלי.

ממש מוזר. עכשיו ראיתי שה גם קורה במוצר אחר דומה. שם יש תגובות באנגלית, אבל כולן מתייחסות לאיזו מדבקה.
מעניין אם זו שיטה "לרמות" את החוות דעת של אמאזון..

תודה לכולם על העצות. בהחלט נראה שהכיוון הוא נגד.
נשקול צעדים להמשך..

גיא
20-09-23, 14:24
יש לי מושב חימום כמו ד'ר גב שמניחים על הכיסא למסירה. חדש מעולם לא היה בשימוש. נקנה מתנה עבורי ממדינה קרה ...

אם אתה רוצה לשחק עם זה. זה שלך.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

הכוכב הכחול
20-09-23, 14:53
יש לי מושב חימום כמו ד'ר גב שמניחים על הכיסא למסירה. חדש מעולם לא היה בשימוש. נקנה מתנה עבורי ממדינה קרה ...

Sent from my DN2103 using Tapatalkיכול להועיל לנסיעה על רייזר פתוח בימי החורף הקרים של המדבר?

גיא
20-09-23, 15:09
לא יודע .. לא ניסיתי .. לי תמיד חם.

בוא קח ונסה ...

Sent from my DN2103 using Tapatalk

k9.amit
20-09-23, 15:16

Sent from my DN2103 using Tapatalkתודה גיא, מחפשים כרגע פתרון יותר משפחתי..

-->