צפייה בגרסה מלאה : נחל ערוד עם סובארו פורסטר - כדאי?
אהלן,
לא עשיתי את המסלול הזה שנים, ובטח לא עם רכב רך כמו הפורסטר.
הכוונה היא לעשות את הציר השחור מכביש 40 (אחרי המישר) לכיוון צפון עד לכביש 171 (אולי ביומיים, עוד לא סגור)
האם כדאי? האם עדיף הפוך? (יענו מ 171 ל - 40)
הרעיון הוא לעשות בעוד יום את הנקרות (זאת אומרת או מכביש 90 עד ל 40, דרך נחל חדב, או להיפך...)
אשמח להמלצות, הארות/הערות..
ET
לא כדאי. לשום כיוון.
אסף.
החלק הצפוני של ערוד אתגרי מידי לפורסטר.
אולי אם יש רכב גיבור יותר עם כננת שימשוך בצורה מבוקרת בקטעים הקשים אך עדיין יהיה פוטנציאל לתקלות וזה יהרוס את הטיול.
היום השני צריך להיות אפשרי (דרך חדב).
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
לא כדאי. לשום כיוון.
אסף.
וואלה?
טוב, תודה, חסכת לי עוגמת נפש :-)
ומה לגבי הציר הכחול? יענו לרדת מ 171 לנחל נקרות (בחלק המערבי) עד לכביש 40? שם יכולות להיות הפתעות לפורסטר?
ET
יש למיטב זכרוני שני מעברים שיצריכו תשומת לב - אחד לפני נחל לוץ ואחד באזור חניון לילה הר עידו - אבל חוץ מזה נראה לי שלא יהיה לך מה להתרגש מהשביל הזה.
אסף.
המקטע הצפוני מזרחי של נחל ערוד הוא קטע טכני עתיר בולדרים ובהחלט לא מתאים לפורסטרים.
מסכים עם ההערות של אסף אבל לדעתי תוכל לעשות גם מסלול נוסף באזור עם חלק פחות מטויל - להיכנס מ-40 לנחל ערוד כמו שתכננת ולעשות את המקטע הדרומי של נחל ערוד, כולל עצירה ליד ההאמבר המפורסם. תחפש היטב במפה / אתר מפות (עמוד ענן למשל) ותראה שיש קטע מהשביל השחור היוצא מתחומי השמורה ויש שם שביל שיקח אותך צפון מזרח לכיוון גבעת צהבון. המקטע הזה מחוץ לשמור ופחות מטוייל. מאיזור גבעת צהבון תוכל לחזור לכביש 40 או דרך נחל ציה או דרך נחל טרשים ומשם לנחל חדש כפי שתכננת.
זה מסלול קצר משמעותית ממה שרשמת אז יהיה לך יותר זמן ואולי תוכל לנצלו לגיחות נוספות באזור (קפיצה דרומה לתצפית הר כיפה, למשל). אפשרות נוספת באזור - להתחיל ממסלול קצר בקניון עדה (קרוב לנקודת ההתחלה) ואז לחזור למסלול שציינתי כאן. במקרה כזה תוכל למצוא לא מעט מקומות מתאימים ללינה לפני החזרה לכביש 40.
המקטע הצפוני מזרחי של נחל ערוד הוא קטע טכני עתיר בולדרים ובהחלט לא מתאים לפורסטרים.
מסכים עם ההערות של אסף אבל לדעתי תוכל לעשות גם מסלול נוסף באזור עם חלק פחות מטויל - להיכנס מ-40 לנחל ערוד כמו שתכננת ולעשות את המקטע הדרומי של נחל ערוד, כולל עצירה ליד ההאמבר המפורסם. תחפש היטב במפה / אתר מפות (עמוד ענן למשל) ותראה שיש קטע מהשביל השחור היוצא מתחומי השמורה ויש שם שביל שיקח אותך צפון מזרח לכיוון גבעת צהבון. המקטע הזה מחוץ לשמור ופחות מטוייל. מאיזור גבעת צהבון תוכל לחזור לכביש 40 או דרך נחל ציה או דרך נחל טרשים ומשם לנחל חדש כפי שתכננת.
זה מסלול קצר משמעותית ממה שרשמת אז יהיה לך יותר זמן ואולי תוכל לנצלו לגיחות נוספות באזור (קפיצה דרומה לתצפית הר כיפה, למשל). אפשרות נוספת באזור - להתחיל ממסלול קצר בקניון עדה (קרוב לנקודת ההתחלה) ואז לחזור למסלול שציינתי כאן. במקרה כזה תוכל למצוא לא מעט מקומות מתאימים ללינה לפני החזרה לכביש 40.
תודה
אתה מתכוון לפנייה הזו?
145042
ET
ארז.. ביציאה ממיצר ערוד יש מקטע של ערמות סלעים מכובדות. אמנם מקטע קל יחסית להמשך ולא אתגרי לאף רכב שטח אבל עדיין - אני לא הייתי נוסע שם בפורסטר. עם זאת זה אפשרי. אבל מאוד מאוד בזהירות. .
(באחד הטיולים פגשנו שם ברנש עם גראנד ויטרה יושב על הגחון פלוס שני פנצ'רים. זה היה הרגע שהוא הבין שהוא עשה טעות וזה לא שביל עבורו)
אסף.
כן, בדיוק.
בנסיעה על השביל השחור, כאשר תתקרב לנקודה, אתה תראה מימינך גבעה מרשימה ובולטת. השביל עולה מן השביל השחור (ערוד) ועובר סמוך לגבעה הזו. לאחר הקטע הזה השביל מאד ברור ומדובר במקטע יפה עד לאזור גבעת צהבון (משם זו "סתם" דרך מהירה יחסית.
לטעמי המקטע הדרומי הזה של נחל ערוד הוא יפה מאד וגם הקטע ממנו לגבעת צהבון.
זה חלק יפה של טיול שעשינו בעת מפגש גיפולוג לפני שנתיים (נקודת הלינה המקורית הייתה אמורה להיות באזור גבעת צהבון), אני כמעט משוכנע שלא תהיה בעיה משמעותית לפורסטר במסלול זה.
תראה שיש קטע מהשביל השחור היוצא מתחומי השמורה ויש שם שביל שיקח אותך צפון מזרח לכיוון גבעת צהבון. המקטע הזה מחוץ לשמור ופחות מטוייל. מאיזור גבעת צהבון.
מצטרף לאסף.
המעבר מהערוד לצהבון זו מסלעה של 30-20מ לא ידידותית בכלל לרכבים רכים, ובמגמת עלייה בכיוןן המוצע.
גם עם רכבי שטח בהגדרתם בנינו וכיוונו כדי לעבור נקי.
תודה על כל התשובות..
תגידו, ומה לגבי לבוא מכביש 40 על השחור (ממזרח למערב, השביל שממנו ההתפצלות למעלה רמון)
להגיע לכחול ולפנות ימינה (וצפונה) למה שמסומן על המפה "מעלה ערוד"?
אפשרי לפורסטרים?
למיטב זכרוני (הדל) "מעלה ערוד" הוא לא באמת "מעלה" אלא יותר דרך סלולה... מצד שני, הפעם האחרונה שעליתי אותו היה עם הסופה ;)
מה דעתכם?
לא מחפש אתגרים מסובכים מדי, בעיקר בשל הרכב המשתתפים (ובראשם "הצודקת" שתחיה...)
ET145047
אתה עם רכב בודד או שיש גם רכב קצת יותר גיבור?
הרכב ממוגן?
המסלול שבהצעה האחרונה אינו מהווה בעייה לרכב שטח עם הילוך כח, אבל למיטב זכרוני יש נקודה או שתיים שידרשו מכוון ואולי קצת אבנים שיש להניח במקומות הנכונים לרכב כמו סובארו.
אם יש רכב נוסף שיכול לתת משיכה קלה בעת הצורך אז זה משהו אחר.
יש נקודה אחת ספציפית שבה יציאה מנחל עם מדרגה (בירידה אם באים מכיוון מעלה ערוד לכיוון 171). שם פורסטר יתקשה. אבל ברגע שזאת רק נקודה אחת, ניתן להתגבר עליה עם קצת בניה והכוונה. אז מתעכבים פעם אחת כמה דקות. לא נורא. כשזה נהיה להתעכב כמה דקות כל רבע שעה זה כבר מוציא את החשק.
(אלא אם זאת מטרת הטיול. ובדרך כלל למי שלא נוהג זה סתם מעצבן). אני זוכר רק נקודה אחת. מצד שני במפגש ג'יפולוג האחרון היתה עליה שהתפלאתי שהיא גדולה מדי על פורסטר (אאוטבק). אזאולי הפרספקטיבה שלי לא טובה.
סימנתי באדום.
145048
אל תיסע את נחל רמון עם פורסטר. אפשרי אבל חראם.
אסף.
אם אתה מוכרח להוכיח משהו, אז הכל אפשרי.
אבל כמו שנאמר לא פעם אחת - חראם. על האוטו, על הזמן ועל הזיעה. זה לא ייגמר בלי נזקים.
boaz avrahami
27-09-23, 03:51
שטויות, ככה נולדות אגדות. סע, יהיה מגניב [emoji4]
סע בנחל ערוד עם כיוון הזרימה.
יהיה לאוטו שלך חברה בהמשך…
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230927/60cad0e5f8264f5c75ea2df67f783ec2.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אם אתה מוכרח להוכיח משהו, אז הכל אפשרי.
אבל כמו שנאמר לא פעם אחת - חראם. על האוטו, על הזמן ועל הזיעה. זה לא ייגמר בלי נזקים.
תודה :)
לשמחתי, עברתי כבר את הגיל שבו אני צריך להוכיח משהו למישהו :rolleyes:
לכן מקבל בשמחה את ההמלצות...
ביום הראשון נעשה משהו בקטנה באזור המכתש (עוד לא החלטתי) ונישן בארדון.
ביום השני נראה לי שנרד דרך נחל חדב והנקרות לכל אורכו עד לדרך הבשמים (המלצות לחניון לילה שם באזור מישהו?)
ואז ביום השלישי, נעלה דרך נחל עשוש בחזרה למישר והביתה....
תודה על כל ההמלצות
ET
חניון הלילה של נחל צבירה
על הירוק?
לא ראיתי סימון של חניון לילה :rolleyes:
ET
כאןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230927/f4aedf4e77007c91b750c464e723ddbd.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כאןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230927/f4aedf4e77007c91b750c464e723ddbd.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
תודה..
עכשיו אני מבין למה לא מצאתי :D
מישהו כתב את זה ב"עמוד ענן" כ"חניון לילה נחל צפירה"
ET
אהלן,
לא עשיתי את המסלול הזה שנים, ובטח לא עם רכב רך כמו הפורסטר.
הכוונה היא לעשות את הציר השחור מכביש 40 (אחרי המישר) לכיוון צפון עד לכביש 171 (אולי ביומיים, עוד לא סגור)
האם כדאי? האם עדיף הפוך? (יענו מ 171 ל - 40)
הרעיון הוא לעשות בעוד יום את הנקרות (זאת אומרת או מכביש 90 עד ל 40, דרך נחל חדב, או להיפך...)
אשמח להמלצות, הארות/הערות..
ET
לא. שטח טכני מידי שיכול לגרום לנזקים לרכב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.