PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה קנס מקבלים על 41 קמ"ש מעבר למהירות המותרת?

רמי גלבוע
26-09-23, 11:51
היי חברים!
כביש בינעירוני עם מהירות מוגבלת 80, תפסו אותנו על 121 קמ"ש.
לא ברור לי מה גובה הקנס המקורי, כי הגדילו אותו מכיוון שהאוטו רשום על שם חברה.
כשיזדהה הנהג, יחזור הקנס לסכום המקורי.

כמה זה צריך להיות?

guyo
26-09-23, 12:08
אם אני זוכר נכון 8 נק', 1500 ש''ח קנס (חלק ב 2 את הקנס המקורי)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

חימושניק
26-09-23, 12:30
מהירות מופרזת בין 41 ל-50 קמ"ש בדרך בין עירונית = 1,500 ש"ח קנס + 10 נקודות.
במקרה בו הרכב רשום ע"ש חברה, גובה הקנס מוכפל פי 4 = 6,000 ש"ח, ללא נקודות, כי אי אפשר לרשום נקודות לחברה. ברגע שהקנס מוסב על שם הנהג, הקנס יורד לגובה המקורי, ונרשמות הנקודות לחובת הנהג.

אני מבין מהקונטקסט שכנראה נתפסתם ע"י מצלמה אוטומטית ולא עצר אתכם שוטר (?) אם כך, חכו לדו"ח שיגיע בדואר. יש סיכוי שלא יגיע בכלל מכל מיני סיבות. אם עצר אתכם שוטר, הדו"ח ייכתב מראש על שם הנהג שנתפס, ואז אין בעיה של דו"ח חברה וקנס מוגדל.

שים לב שישנה הפחתה אוטומטית של 5 קמ"ש מהמהירות הנמדדת (כלומר, אם נמדדו 121 ק"מ, יירשמו בדו"ח 116 קמ"ש), כמו כן, מד המהירות ברכב תמיד מזייף כמה קמ"ש כפי מעלה (3 עד 5 קמ"ש זה נורמלי במהירות כזו), כך שמאוד יכול להיות שעבירת המהירות היא בסף הנמוך יותר, ואז הקנס הוא 750 ש"ח ו"רק" 8 נקודות.

למידע נוסף, אפשר לקרוא כאן. (https://oron-law.co.il/מהירות-מופרזת/)

איל מ
26-09-23, 12:42
אם הבחור יודע כמה קמ"ש, סימן שהגיע דוח.

yoni_0000
26-09-23, 13:00
למיטב ידעתי מעל 41 קמש הדיפולט זו פסילה זמנית וזימון לבית משפט.. אם אין נסיבות מקלות והרישיוו חשוב לאותו עובד, יכול להיות שכדאי לתת לחברה לקבל את הקנס ולשלם את ה6 אלף לחברה. בכל מקרה במספרים האלו לדעתי כבר כדאי להתיעץ טלפונית עם עו"ד.

חימושניק
26-09-23, 13:32
למיטב ידעתי מעל 41 קמש הדיפולט זו פסילה זמנית וזימון לבית משפט.. אם אין נסיבות מקלות והרישיוו חשוב לאותו עובד, יכול להיות שכדאי לתת לחברה לקבל את הקנס ולשלם את ה6 אלף לחברה. בכל מקרה במספרים האלו לדעתי כבר כדאי להתיעץ טלפונית עם עו"ד.

עד לפני כמה שנים, אכן, מהירות של יותר מ-41 קמ"ש מעל המותר הייתה מזכה בפסילה מנהלית וזימון למשפט, אבל מאז נוספה המדרגה של 41 עד 50 קמ"ש מעל המותר, עם 1,500 ש"ח קנס ו-10 נקודות, שלא הייתה קיימת קודם. היום מקבלים פסילה וזימון למשפט רק מ-51 קמ"ש יותר מהמותר ומעלה, בדרך בין עירונית. בדרך עירונית הספים נמוכים ב-10 קמ"ש לכל מדרגה.

Dozer
26-09-23, 14:55
פעם היו אומרים ששווה לבקש להישפט ואז לסגור עם התובע על הפחתה לפני שמגיעים לשופט. מעניין אם זה עדיין נכון

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

GodsFather
26-09-23, 21:24
פעם היו אומרים ששווה לבקש להישפט ואז לסגור עם התובע על הפחתה לפני שמגיעים לשופט. מעניין אם זה עדיין נכון

Sent from my SM-S908E using Tapatalkתמיד אפשר. כל הברירות ה"מקילות" נועדו כדי שתימנע מלהלחם על חפותך או לכל הפחות מלנסות להמתיק את בעונש.

וזכרו - אתם זכאים עד שהוכח אחרת. וחובת ההוכחה על המאשים.

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

sam1g
27-09-23, 08:44
תקנה 54 (א) לת"ת
סעיף 7069
1.500 ש"ח, 10 נקודות

רמי גלבוע
27-09-23, 10:46
טוב חברים,
נראה לי שה'חימושניק' הוא בעצם, פרקליט תעבורה בעל ידע עדכני...
הפרשנות שלו תואמת במדויק את מה שחששתי.

נראה מה לעשות, ברוקר שצריך לערב כאן פרקליט.

תודה, ונסיעה נעימה!

נ.ב.: קצת מבאס אותי לחטוף כזה זרג על 121 קמ"ש, ולא על איזה אירוע אקזוטי ב-190 קמ"ש...
פעם הבאה אשתדל יותר. האמת, לא אני נהגתי, אבל זה לא כל כך משנה

תודה לכם

ש01
27-09-23, 10:58
פרקליט יעלה לך יותר...

נכתב למעלה, אם זומנת למשפט - כדאי להגיע מראש עם התובע להסדר ולהמנע מהמשפט.

מניסיון אישי (אבל לפני שנים רבות), חסך לי הרבה כסף ונקודות.

בקצרה, עפ"י המלצת קצין המשטרה ששלל לי את הרישיון (137 במקום 90):
1. אם יש שלילה מנהלתית ל-30 יום - מיד לגשת לבית המשפט ולבקש לערער. הם חייבים לקבוע מועד תוך שבוע לכל היותר והרישיון בינתיים יוחזר.
2. ביום המשפט - לתפוס את התובע לפני תחילת המשפטים, לבקש להגיעה לעסקה.
3. הוא ידרוש ממך שתודה, לא בהכרח יסכים לקבוע אתך את העונש, וידווח לשופט, כשיגיע תורך שהגעתם להסדר במסגרתו אתה מודה והוא מבקש עונש משמעותי.
4. נשמע מפחיד, אבל אני הסכמתי וביום שבו סביבי נפסקו אלפי שקלים, שלילות ארוכות ונקודות (גם על עבירות "קלות" משלי), נפסקו 700 ש"ח ללא נקודות וללא שלילה (עם שלילה ל 3 חודשים על תנאי).

נאמר לי שאי נוכחות עו"ד סייעה לי לקבל הקלות.

אני לא עו"ד, ההמלצה מניסיון אישי בלבד ולפני לא מעט שנים.

רמי גלבוע
27-09-23, 16:47
תודה רבה, ש01!

-->