צפייה בגרסה מלאה : עזרה בתכנון מסלול עם אילוץ שינה בחאן הנוקדים
מוטי טויוטה
28-09-23, 20:30
שלום חברים
פעם ראשונה שאני צריך לארגן טיול עם ילדים ועם אילוץ שינה קשיח בחאן הנוקדים.
חמישה ג'יפים כולם נעולים אחורה לפחות, מיונים ומוגבהים.
בשלושה מהם משפחות עם ילדים קטנים.
אשמח לעזרה בתכנון המסלול כך שיהיה רלוונטי גיאוגרפית ומבחינת זמנים בהקשרי נסיעה לא בחושך בשטח, הגעה לחאן בשעת אור נורמלית להתארגנות נוחה.
בנוסף, כזה שמתחשב בקצב נסיעה איטי יותר כנראה, הפסקות וכו.
אני מאוד רוצה לשלב עבירות ואם יש קטע בעייתי אז שיהיה מעקף אם המשפחה / בעל הרכב יעדיפו לא לנסות.
המסלול מתוכנן ליומיים, כשאת היום השני מכוונים לסיים בחמש.
אשמח לעזרתכם
תודה רבה מראש
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
התחלה בצוקי דרגות ונסיעה דרומה דרך מעבר ערוגות, עוזי, בירכת צפירה עד כפר הנוקדים.
ביום השני נסיעה דרומה דרך המסלול הירוק וירידה במעלה יאיר ואם יש זמן ורצון עליה במעלה זרון.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
היום הראשון ממצוקי דרגות לכפר הנוקדים טיול קלאסי ויפה. יום שצריך להתחיל מוקדם כי יש הרבה תצפיות.
יש כמה אופציות מקבילות למסלול הזה.
השביל היפה ביותר לדעתי הוא זה שהכי קרוב למצוקה כולל את מעבר ערוגות ואת מעלה עוזי שניהם אתגר 'מידתי' למשפחה ברכבי שטח מוגנים מוגבהים.
היום השני דרומה על השביל הירוק שמתחיל קצת לפני מצדה ולקינוח ירידה במעלה יאיר.
אסף.
(כתבנו באותו זמן אותו דבר .... אין ברירה מוטי זה המסלול)
מוטי טויוטה
28-09-23, 20:52
אסף ואסף, תודה רבה על המענה המהיר
אשמח אם אוכל לתכנן יחד עם אחד מכם בפרטי או בווטסאפ את המסלול על גבי העמוד ענן ממש.
תודה רבה
א. אין בעיה דבר איתי מחר.
ב. כאן, החצי השני של הטיול הוא היום הראשון שלך:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3929-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-4X4-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%92-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%93
אסף.
הכנתי לך הצעות למסלולים.
מצוקי דרגות לכפר הנוקדים
http://off-road.io/track/6701673642196992
כפר הנוקדים למורד מעלה יאיר
http://off-road.io/track/4654652970237952
שלח לי ה"פ אם לא ברור.
כתבת "חמישה ג'יפים כולם נעולים".
אני מקווה שזה כולל מנעולי הגה, סנדלים חסונים ושרשרות חסונות עוד יותר.
או שתכינו רשימת שמירה. זה מוכר כאחד המועדים ביותר לפורענות ...
מוטי טויוטה
28-09-23, 21:39
האמת שאני לא אוהב את הרעיון של לישון רחוק מהג'יפ. אם לא המשפחות שלחצו, לא הייתי חושב על זה אפילו. ננסה למקד שם מאמצים
מצד שני, מי שגונב רקסטון, בעיה שלו [emoji58]
מוטי טויוטה
28-09-23, 22:04
אסף תודה רבה על המסלולים.
לרוב הקבוצה, נקודת ההתחלה היא כשעתיים בכביש נטו, ברוטו כנראה יותר.
האם. יש נקודת תחילה של מסלול אחר ומעניין קרובה יותר לאיזור אופקים - שדרות?.
אם לא, והמסלול ההוא מאוד מומלץ -
ראיתי שהיום הראשון הוא בערך 65 ק"מ בשטח.
נראה לך סביר להגיע לנקודת ההתחלה נניח ב1030 ולהגיע לחאן ב1730? בקצב ילדים?
האם תוכל לעזור לי להכניס למסלול של היום השני גם את זרון ומקסימום בזמן אמת נחליט אם להיכנס?
תודה שוב.
נכון, היום הראשון יותר ארוך, זה אפשרי ועשיתי את זה כמה פעמים אבל צריך לתת קצב ואי אפשר להתמרח עם העצירות.
אפשר אולי להיכנס דרך כרמל ולקצר אבל הרבה אנשים לא כל כך אוהבים את זה כי זה לנסוע בכביש 60 מעבר לקו הירוק ויש איזה כפר פלסטיני שצריך לעבור דרכו.
אופקים ושדרות זה בחלק המערבי של המדינה וכאן אנחנו מדברים על החלק המזרחי. לא רואה איך זה כל כך מתחבר בנסיעת שטח. אפשר אולי לחשוב על טיול אחר שמתחיל באיזור יער יתיר ורץ לכיוון מזרח לערד דרך אביאסף, הר עמשא והאיזור אבל זה כבר תכנון מסלול אחר. אפשר גם לעשות את נחל עדשה....
לגבי זרון זה פשוט אחרי שאתה מתחבר לכביש 90 בסיום הירידה של יאיר, להמשיך דרומה בכביש, לעבור את המלונות ומול הכניסה למושב נווה זוהר יש פניה מערבה למיצד זוהר ואחרי המיצד להמשיך עם השביל בעליה. יש שם מדרגה בסיבוב שהיא קצת אתגרית ובסוף הדרך מתחברת לכביש. פשוט תפתח בעמוד ענן.
מוטי טויוטה
28-09-23, 22:44
תודה רבה, ננסה להיצמד לתכנון הראשוני
כביש 60 לא רלוונטי
מוטי,
היום הראשון שהוצע לך הוא יום ארוך מבחינת נסיעת השטח ויש פוטנציאל לעיכובים בשל תקלות בדרך (מעלה ערוגות (שניהם) אינם פשוטים, מעלה עוזי תלוי מתי ישרו אותו בפעם האחרונה), אין כמעט אפשרות "לחתוך" ולקצר את הדרך אם יש צורך.
הייתי שוקל להפוך את הסדר בין הימים ואת כיוון הנסיעה. אתה יכול גם (אופציה ארוכה יותר) להתחיל מדימונה (בלי מעלות דימונה) / חתרורים, לעשות את נחל חימר עד לכביש 31 לעלות את זרון ולנסוע לאורך המצוק (הפסקה מומלצת מעל המלונות) עד לנוקדים. בצורה כזו יש לך יותר שליטה על זמן ההגעה.
למחרת בבוקר יוצאים לגיוון מצוקי דרגות בדיוק במסלול ההפוך ממה שהוצע למעלה (מעלה עוזי יהיה בירידה), בצורה כזו גם אם יש עיכוב של שעה או קצת יותר אתה לא "מאחר" להגיע לנקודת הלינה, מקסימום נוסעים חזרה הבייתה, על הכביש, בחושך.
תסתכל על זה:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3771-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%91
אסף.
מוטי טויוטה
28-09-23, 22:56
ארז יכול בזמנך לשרבט את זה בעמוד ענן? קשה לי לתרגם את ההצעה שלך. למשהו פרקטי, לא מסםיק מנוסה כנראה.
אם נהפוך את כיוון הנסיעה, מעלה עוזי, ערוגות וכו יהיו בירידה כולם?
תודה אסף, יש מצב שיש לך קובץ מסלול דאז? ואיפה נכון לדעתך לחתוך לנוקדים? תודה
ארז יכול בזמנך לשרבט את זה בעמוד ענן? קשה לי לתרגם את ההצעה שלך. למשהו פרקטי, לא מסםיק מנוסה כנראה.
אם נהפוך את כיוון הנסיעה, מעלה עוזי, ערוגות וכו יהיו בירידה כולם?
אופס, פספסתי את הבקשה, סליחה...
באופן עקרוני - תמיד חפש את נקודות העניין שמזכירים בשרשור, מצא וסמן אותן על המפה. אחר כך יישאר לך רק למצוא מסלול סביר שעובר ביניהן. ישראל הייקינג, למשל, גם יחבר לך את הנקודות על שבילים שהוא מכיר...
לגבי "מעלה ערוגות בירידה" - בשביל זה יש שם מעלות לשני הכיוונים, הצפוני והדרומי. אם אתה נוסע מדרום צפונה אתה עולה באחד ויורד בשני ולהפך, כך שהיפוך המסלול עדיין ישאיר לך את מעלה ערוגות (הצפוני) בעליה. את עוזי תעשה אכן בירידה.
הנה שרבוט מהיר של מסלול היום הראשון החלופי שהצעתי - מדימונה, דרך נחל דימונה, נחל חמר, מעלה זרון, תצפית עין בוקק ולאורך המצוק עד כפר הנוקדים - https://israelhiking.osm.org.il/share/mCMnA3p4XR
מצרף גם מסלול בקובץ נפרד
מוטי טויוטה
29-09-23, 16:55
תודה רבה לארז וגם לאסף שעזר בפרטי.
ארז יש סיכוי להכניס גם את יאיר בעליה במקביל? מבין שתדרש נסיעת כביש מסויימת אם גם זרון בעליה.
האם יש המלצה ליום השני למסלול אחר שיתחיל בנוקדים ולא יאלץ אותנו לסיים במצוקי דרגות?
אם לא, פשוט לקחת את המסלול של אסף ולהפוך?
מעריך מאוד, שנזכה להחזיר בדברים אחרים
בטח, לאחר שאתה עולה את זרון, חוזרים לכביש, יורדים לכביש 90 ולאחר המלונות עולים את יאיר ומתחברים למסלול ששלחתי קודם (מחליף את נסיעה לאורך המצוק)
נכתב מהנייד
אפשרי בהחלט אך זה כבר בונה לך מסלול עם סכין דימונה הצפונית, נחל חמר, זרון, יאיר והקטע עד מצדה.
מאחר ורצית יום קצר וידידותי לילדים אתה צריך להחליט אם זה מתאים לך.
נכון לאביב האחרון, מעלה עוזי משוטח.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
את המסלול של היום הראשון שהצעתי, אפשר במקום להתחיל בדימונה לדלג קצת בכביש 258 ולהתחיל מנחל חמר.
נניח חמר הוא מסלול לא ארוך עד לכביש 31. זה ייגמר לך כשעה ואולי קצת יותר.
נכתב מהנייד
מוטי טויוטה
05-10-23, 19:37
תודה לכל העוזרים
יצאנו שלישי רביעי
מצרף את המסלולים פה שגיבשנו על בסיס מה ששלחתם
ביום הראשון נאלצנו לקצר לקראת סוף המסלול כדי להגיע לחאן בשעה סבירה.
ביום השני בגלל שיצאנו מאוחר מאוד מהחאן נאלצנו לוותר על המסלול המקורי. יצאנו לכיוון הר קומות, ציר הנפט, המסוע וכו'.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.