התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) החלקה / שינויי סלד בין הילוך 3 ל-4 גימני חדש



aa123
03-10-23, 00:55
הי חברים,

ג'ימני חדש. לעתים רחוקות, במעבר בין הילוך שלישי לרביעי, יש עליה וירידה של הסל"ד - כאילו "החלקה" - בדיוק בשלב מעבר ההילוכים. ביקור במוסך המרכזי ואמרו שהכל תקין. חיברו גם מחשב.

האם מישהו נתקל? האם מדובר בהתנהגות תקינה של הממיר מומנט? התופעה קיימת גם כשמפעילים את בקרת השיוט - ושם אני מניח שמדובר בפעולה תקינה של הממיר מומנט.

ועוד משהו: בימים חמים ממש המזגן לא מקרר מי יודע מה. גם אצלכם? זכור לי שבאחד ממבחני הדרכים קראתי על זה.

תודה! וחג שמח

Tzvika-Pick
03-10-23, 19:05
לגבי העברת ההילוכים - לא זכור לי ששמתי לב למשהו חריג, התנהגות טיפוסית של גיר אוטומטי "טיפש" 4 הילוכים.

לגבי המזגן - אצלי אין שום בעיה עם המזגן, הוא מקפיא בכל יום בכל מצב. בקרת אקלים על 21 מעלות, לפעמים כשממש חם מוריד ל-20.5, בחורף מעלה ל-22.
החריג היחיד הוא כשמטיילים בקיץ, בצהריים, בשטח, ב-low לאורך זמן, המחשב כנראה מנתק לפעמים את המדחס ואז נהיה חם. אבל לא כזה מפריע לי, משתדל לא לטייל במזג אוויר כזה בכל מקרה.

חנן-ג'יפולוג
03-10-23, 21:22
לא מכיר את הג'ימני אבל:
ההחלקה היא ברמה של 250 סל"ד או הרבה יותר? אם זה 250 סל"ד אז זה יכול להיות משחק תקין של המחשב במצמד של הממיר. ממיר תקין לא יחליק יותר מזה.
יתכן שההחלקה היא בגיר עצמו. על פניו נשמע לא תקין. יתכן שבחיבור סורק תוכל לראות היכן בדיוק ההחלקה קורית. בממיר או בגיר.
כל הנ"ל רלוונטי רק במידה ומדובר בגיר פלנטרי, ולא ברובוטי/רציף כלשהו.
השמן בצבע תקין ולא מסריח?

Gershon
03-10-23, 22:46
הי חברים,

ג'ימני חדש. לעתים רחוקות, במעבר בין הילוך שלישי לרביעי, יש עליה וירידה של הסל"ד - כאילו "החלקה" - בדיוק בשלב מעבר ההילוכים. ביקור במוסך המרכזי ואמרו שהכל תקין. חיברו גם מחשב.

האם מישהו נתקל? האם מדובר בהתנהגות תקינה של הממיר מומנט? התופעה קיימת גם כשמפעילים את בקרת השיוט - ושם אני מניח שמדובר בפעולה תקינה של הממיר מומנט.

תודה! וחג שמח

א.יש אופציה לבדוק נושא זה דרך יצרן לפי מספר שלדה
ב.אם יש הדפסה של בדיקת מחשב-שלך לי אותה

aa123
18-10-23, 14:53
תודה לעונים.
צביקה פיק - מדובר בימים חמים בצהריים בלבד, גם בנסיעת כביש בלי הילוך כוח. עכשיו אני נזכר שבאחד המבחנים ברשת גם אמרו כך.
גרשון - נראה שההחלקה היא בערך 250 סל"ד - וקורית בפעמים נדירות. אנסה להשיג את פלט המחשב.

תודה!

aa123
20-06-24, 01:42
רציתי לעדכן שבעיית המזגן נפתרה במוסך המרכזי של סוזוקי! טענו שהרדיאטור התכלכלך מטיולי שטח, שטפו עם גרניק ועכשיו הכל פיקס.

לגבי סוגיית הגיר - דיברתי גם עם מורי שאמר שתקין. (הרכבתי אצלו מיגון אוזניים)

איל מ
20-06-24, 12:12
...הרדיאטור התכלכלך מטיולי שטח, שטפו עם גרניק ...

אווו בוי. הנה מתחיל הכיף...

נדב42
21-06-24, 02:06
ואם להיות יותר פרודוקטיביים ואינפורמטיביים: בוץ שוטפים עם צינור גינה, לא עם גרניק ...

(תשאלו את חשבון הבנק שלי איך אני יודע)

איל מ
21-06-24, 08:47
וגם את זה, לא צמוד ובלחץ גבוה, אלא לאט ובסבלנות בשיטת ההרטבה האיטית.

אגב,
לידיעה,
צלעות קירות שהתעקמו ניתן בהרבה מקרים ליישר עם מסרק מיוחד.

aa123
26-08-24, 02:28
תיקון טעות: לא גרניק אלא צינור כיבוי אש.

ד ו ר ו ן
26-08-24, 08:09
תיקון טעות: לא גרניק אלא צינור כיבוי אש.

לא פחות רע.
לך תסתכל על הצלעות אם נמעכו.

-->