צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי מסלול ובלת"ם שנוצר...
היי
תוכנן המסלול הזה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/2920-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%97%D7%9C-%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%91-%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%9C-%D7%99%D7%AA%D7%A8
בגדול- מעזוז דרך נחל סרפד ועקרב לכביש 171, שינה במתחת להר גזרון ולמחרת נחל יתר מכביש 171 לכלא נפחא.
היינו אמורים להיות שני רכבים, אחד ביטל, נשארתי רק אני (אשתי והילדים) (:
האם סביר לעשות את המסלול ברכב בודד? (גרנד צירוקי ממוגן מוגבה)
להבנתי אין אתגרים משמעותיים אבל רוצה לוודא שלא עושה טעות גדולה....
תודה
כן. הבעיה היחידה היא שחלק גדול מהטיול הוא באזור בלי קליטה.
ועוד שאלה,
איזה גראנד צ'רוקי? אם wk2, הייתי מוותר על טיולים לבד בכל מה שהוא לא שבילי קקל או מסלולים סופר מטוילים ועם קליטה.
אכן WK2.
ומדוע הקביעה הקטגורית?
מודע לסיכון שבלהיות לבד בשטח ובאזור ללא קליטה ולכן שואל לגבי טיב הדרך באופן כללי, כדי לנסות ולמזער כמה שיותר פוטנציאל הסתבכות...
מעבר לכך, מה הקשר לרכב?
אין במסלול אתגרי עבירות משמעותיים.
איך הצמיגים שלך?
יכולת ללכת ברגל לעלות על ההר הקרוב לחפש קליטה אם צריך? (יש קליטה חלקית לאורך המסלול)
סובלנות של המשפחה לחכות?..
אין במסלול אתגרי עבירות משמעותיים.
איך הצמיגים שלך?
יכולת ללכת ברגל לעלות על ההר הקרוב לחפש קליטה אם צריך? (יש קליטה חלקית לאורך המסלול)
סובלנות של המשפחה לחכות?..
צמיגי Goodyear Duratrac 50/50 יחסית אגרסיביים.
יש יכולת לטפס ברגל, למרות שממש לא רוצה את זה.
כמו כן יש ניסיון בשטח, גם לבד, ונראה שגם במתווים יותר קשים ממה שאתם מתארים.
1- אני מאוד לא אוהב את הרעיון של רכב בודד, ועוד עם ילדים בשטח.
2- בגדול המסלולים האלו עבירים אבל עם כמה נקודות שצריך תשומת לב.
3- לא ברור לי איך אתה מתכוון להגיע מעזוז לבאר רסיסים? בכל מקרה, הקטע הראשון של נחל ניצנה, סמש אדום מהכביש של עזוז לכיוון דרום מזרח, בעייתי וצריך לעקוף אותו על הגדה הדרומית .
4, בעליה מנחל יתר לעבר הצין ( והחוצה לנפחא) יש כמה דרכים ודרדרות מחורבנות.
צריך להכיר את הדרך הנכונה ( יש שם דרכים בעיתיות).
5. לגבי מצודת גזרון ( ושאר המצודות הדומות שהוגדרו עי רודלף כהן כמצודות ישראליות שנועדו לשמור על גבולות הממלכה של שלמה)-
נכון לשנים האחרונות מקובל להסכים שזה לא המקרה. בניגוד לאמירה המקורית ( רודולף כהן) המצודות לא ננטשו בעקבות מסע שישק ( מלך מצריים) , אלא הוקמו ושיגשגו אחרי המסע ( למשך 50-60 שנה וננטשו).
יש ביוטיוב סדרה מצויינת של כאן ( ערוץ 1) שנקראת "והארץ הייתה תוהו ובהו" חפשו את הפרק הרלוונטי, או בפודקאסט "עושים תנ"ך" יש פרק ( עם פרופ ישראל פינקלשטיין) שעוסק במסע שישק.
דרך אגב, למעטים שהגיעו למפגש האחרון , המייצדית מעל נחל אלה ( איפה שהייה המפגש) שייכת לקבוצה הזו.
6, מתי הטיול?
1- אני מאוד לא אוהב את הרעיון של רכב בודד, ועוד עם ילדים בשטח.
2- בגדול המסלולים האלו עבירים אבל עם כמה נקודות שצריך תשומת לב.
3- לא ברור לי איך אתה מתכוון להגיע מעזוז לבאר רסיסים? בכל מקרה, הקטע הראשון של נחל ניצנה, סמש אדום מהכביש של עזוז לכיוון דרום מזרח, בעייתי וצריך לעקוף אותו על הגדה הדרומית .
4, בעליה מנחל יתר לעבר הצין ( והחוצה לנפחא) יש כמה דרכים ודרדרות מחורבנות.
צריך להכיר את הדרך הנכונה ( יש שם דרכים בעיתיות).
5. לגבי מצודת גזרון ( ושאר המצודות הדומות שהוגדרו עי רודלף כהן כמצודות ישראליות שנועדו לשמור על גבולות הממלכה של שלמה)-
נכון לשנים האחרונות מקובל להסכים שזה לא המקרה. בניגוד לאמירה המקורית ( רודולף כהן) המצודות לא ננטשו בעקבות מסע שישק ( מלך מצריים) , אלא הוקמו ושיגשגו אחרי המסע ( למשך 50-60 שנה וננטשו).
יש ביוטיוב סדרה מצויינת של כאן ( ערוץ 1) שנקראת "והארץ הייתה תוהו ובהו" חפשו את הפרק הרלוונטי, או בפודקאסט "עושים תנ"ך" יש פרק ( עם פרופ ישראל פינקלשטיין) שעוסק במסע שישק.
דרך אגב, למעטים שהגיעו למפגש האחרון , המייצדית מעל נחל אלה ( איפה שהייה המפגש) שייכת לקבוצה הזו.
6, מתי הטיול?
1. מסכים, לא אידיאלי. לכן מתייעץ. יתכן שנוותר.
3. ואיך הדרך מקציעות לכיוון הר רביב (סמ"ש שחור?) נראה שמאריך משמעותית את הדרך, ונגזרת מכך השאלה האם סביר להתחיל שם ולהגיע אחה"צ לחניון לילה בהר גזרון? בהנחה שמתחילים בשטח סביב 11 בבוקר ואין כוונה לרוץ.
4. יש לך טיפ של אלופים לגבי השביל הנכון? או לוותר על הקטע הזה?
5. תודה, מעניין מאוד!
6. שישי-שבת הקרובים.
למרות שזה לא הכי מקובל פה... יש לא מעט שכן נוסעים בדד ... רכב בודד ואפילו אדם בודד.
גם אני .. ברכב פחות גיבור משלך .. זה אפשרי .. אבל ! .....
הרעיון הוא להיות מוכן לבלתי מתוכנן ..
ולהיות מסוגל נפשית ( ומשפחתית ) לתקיעה שעשויה להגיע. גם אם מסיבה של בעיה / תקלה ברכב .. וגם אם מסיבה של פציעה או בעיה עם האדם. כדאי גם להכיר את הרכב ומצבו .. ואת אשתך ( והילדים ) ואת מצבה(ם) ..
ואז מה עושים.
או שיש מגוון כלים וחלקי חילוף וידע
או שיש מישהו שמודע לעובדה שאתה לבד במסלול נטול קליטה ואתה מצופה ליצור איתו קשר אחרי איקס שעות. ואם זה לא קורה אז הוא יודע להפעיל נוהל חילוץ מתאים ..
או שניהם :)
לפחות במקרה שלי.
תגיד אתה אם אתה מסוגל לעשות את זה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231004/02dee2a313309a9614778225c044433e.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אני אגיד לך למה הקביעה הקטגורית.
בעוד הגראנדים הישנים נהנו מצמיגי שטח והגבהות בריאות (רוב הרכבים המטיילים מוגבהים הרבה מעבר ל2" המותרים), הרי שה wk2 סובל מבעיה שמשותפת להרבה suv חדשים. והיא צמיגים בחתך בעייתי (ובמקרה הזה גם הגבהה מוגבלת, למרות שבמסלול שתיארת אין בעית גובה לwk2 מוגבה). תא השטח שציינת הוא בדיוק המקום בו מיקום לא נכון של גלגל משאיר אותך עם צמיגים קרועים. זה לא נורא כשאתה במקום עם קליטה, או עוד רכב, קרוב לציביליזציה או אפילו אם אתה מטייל בלי ילדים. אבל כשאתה רכב בודד בלי קליטה ועם ילדים, זה לא טוב. לא משהו שיגבה קורבנות, אבל בהחלט לא נעים*.
*יש משפחות, נדירות, שאצלן תקיעה לא מתוכננת בשטח למשך שעות ארוכות (ואף לילה) זאת חויה. אבל מדובר במשפחות ממש נדירות.
אני אגב,
כמו גיא,
מרבה לטייל לבד. אבל בתנאים שהוא ציין. ובלי ילדים. כשאני עם ילדים, אני בוחר מסלולים לפי מה שרשמתי קודם, או מטייל עם עוד חברים.
אם אין לך מכשירי קשר טובים, מוזמן לעבור דרכי ולאסוף זוג. בפרטי.
עניין הצמיגים חוזר כאן.
לא לקחת בקלות ראש.
עברתי בתא השטח הזה פעמיים בחודשים האחרונים, לא תופס אותו בעייתי כמו שזיו חושב, במיוחד אם נוסעים רגוע ונוסעים בתוואי הראשי בנחלים עצמם.
במעברים חוצי שלוחות יש כמה עליות עם דרדרת ומדרגות אבל הם לא מעברים הכרחיים, עוד כמה קמ קדימה/אחורה יש מעברים סבירים.
רכב בודד מצריך יותר מוכנות של הרכב ובעליו, ולא פחות חשוב (אולי יותר), של השותפים לרכב.
זה לא המסלול שהייתי ממליץ כפתיח לטיול רכב בודד.
תודה לכולם.
נחשב מסלול מחדש.
סע רכב בודד - אמנם לא פופולרי פה באתר, אבל לא מעט (כולל אני) נוסעים ככה, והרבה.
לא מדובר במסלול בעייתי במיוחד עבור הרכב שלך.
תעדכן כל אדם שאתה סומך עליו שיידע היכן אתה ויוכל לתפעל חילוץ במידת הצורך. (איזור לל קליטה טובה, אך ישנה קליטה. לכן תוכל לשלוח אליו מיקום ובעיה והוא יפעיל חילוץ בתשלום/עמותה/חברי ג'יפולוג וכו' לפי בחירתך)
אני אגב מתכנן את זה בכיוון ההפוך
רכב בודד, עם גיסי והבת שלו.
כנראה סביב 12-13 או 12-14.
גיא
עניין הצמיגים חוזר כאן.
לא לקחת בקלות ראש.
עברתי בתא השטח הזה פעמיים בחודשים האחרונים, לא תופס אותו בעייתי כמו שזיו חושב, במיוחד אם נוסעים רגוע ונוסעים בתוואי הראשי בנחלים עצמם.
במעברים חוצי שלוחות יש כמה עליות עם דרדרת ומדרגות אבל הם לא מעברים הכרחיים, עוד כמה קמ קדימה/אחורה יש מעברים סבירים.
רכב בודד מצריך יותר מוכנות של הרכב ובעליו, ולא פחות חשוב (אולי יותר), של השותפים לרכב.
זה לא המסלול שהייתי ממליץ כפתיח לטיול רכב בודד.
בחיית דורון,
אני אמרתי שהשטח הזה בעייתי???
ציינתי שני מקומות מפורשים, שכדאי לשים לב ( ולגבי הקצע של נחל ניצנה גם נסברתי את הפתרון).
אתה יכול בבקשה להתייחס עניינית לשתי הנקודות האלו.
הודעה לא פופולרית פה, אבל בכל זאת
מבחינת רמת קושי, אין בעיה בעיני
עם 2 פג׳רואים מהדור האחרון (מיגון הגבהה כמקובל) לא זוכר קושי מיוחד
אם שומרים על ריכוז ולא עושים שטויות אין בעיה.
אבל, האיזור ככל שמתקרבים לכביש 171, במיוחד סביב באר חפיר, היה מלא בבני דודינו.
ברמה של טרקטורונים, תצפיתנים, וכלי רכב שטסים במהירויות הזויות.
יצאנו דרך נחל אלות ולא עקרב, חניון בורות לוץ היה בכלל מלא בסובארו פשע תחת הסככות.
אנחנו היינו 2 רכבים וחמושים, אבל עם זאת…לא נעים.
לא הכי היה מתחשק היה להיות שם לבד, מרגיש שטח הפקר.
עכשיו אני לא יודע במה הם עוסקים שם (חממות, הגבול הקרוב) וכלל לא בטוח שהרכבים שלנו הם מטרה, אבל ברוח (חוסר) המשילות בתקופה האחרונה,
הייתי מעדיף לא לבדוק אותם.
לשיקולך.
ואם טרם עשית זאת, כדאי להרשם לקבוצת החילוץ.
נכתב מהנייד
בחיית דורון,
אני אמרתי שהשטח הזה בעייתי???
ציינתי שני מקומות מפורשים, שכדאי לשים לב ( ולגבי הקצע של נחל ניצנה גם נסברתי את הפתרון).
אתה יכול בבקשה להתייחס עניינית לשתי הנקודות האלו.
השטח מאפשר ככ הרבה אופציות שלהגיד שיש 2 נקודות בעיתיות מציג תמונה כאילו יש ממש בעיה הכרחית.
הודעה לא פופולרית פה, אבל בכל זאת
מבחינת רמת קושי, אין בעיה בעיני
עם 2 פג׳רואים מהדור האחרון (מיגון הגבהה כמקובל) לא זוכר קושי מיוחד
אם שומרים על ריכוז ולא עושים שטויות אין בעיה.
אבל, האיזור ככל שמתקרבים לכביש 171, במיוחד סביב באר חפיר, היה מלא בבני דודינו.
ברמה של טרקטורונים, תצפיתנים, וכלי רכב שטסים במהירויות הזויות.
יצאנו דרך נחל אלות ולא עקרב, חניון בורות לוץ היה בכלל מלא בסובארו פשע תחת הסככות.
אנחנו היינו 2 רכבים וחמושים, אבל עם זאת…לא נעים.
לא הכי היה מתחשק היה להיות שם לבד, מרגיש שטח הפקר.
עכשיו אני לא יודע במה הם עוסקים שם (חממות, הגבול הקרוב) וכלל לא בטוח שהרכבים שלנו הם מטרה, אבל ברוח (חוסר) המשילות בתקופה האחרונה,
הייתי מעדיף לא לבדוק אותם.
לשיקולך.
לא הבנתי.. אם היית רואה אנשים אחרים היית בא לבדוק אותם/לאתגר את הסבלנות שלהם?
לא צריך לחפש חיכוך, פשוט לטייל.
לא רואה סיבה אמיתית להמנע מתא השטח.
לא הבנתי.. אם היית רואה אנשים אחרים היית בא לבדוק אותם/לאתגר את הסבלנות שלהם?
לא צריך לחפש חיכוך, פשוט לטייל.
לא רואה סיבה אמיתית להמנע מתא השטח.
כוונתי שלא נעים לי שמתצפתים עלי, והרגשתי כל בכל נקודה שם.
בכל פעם שעצרנו, חלף לידינו איזה טרקטורון לרחרח והמשיך.
היה ברור שהוא בא לבדוק במי מדובר.
ממש לא נמנע, טיילנו, טיילתי, מטיילים.
אם הייתי לבד עם הילדים, זה היה גורם לי להרגיש לא בנוח.
השילוב של מקומיים מפוקפקים עם הבידוד היחסי של השטח וחוסר הקליטה הסלולרית , עושה לי לא נעים לטייל שם בדד.
זה הכל.
1. מסכים, לא אידיאלי. לכן מתייעץ. יתכן שנוותר.
3. ואיך הדרך מקציעות לכיוון הר רביב (סמ"ש שחור?) נראה שמאריך משמעותית את הדרך, ונגזרת מכך השאלה האם סביר להתחיל שם ולהגיע אחה"צ לחניון לילה בהר גזרון? בהנחה שמתחילים בשטח סביב 11 בבוקר ואין כוונה לרוץ.
4. יש לך טיפ של אלופים לגבי השביל הנכון? או לוותר על הקטע הזה?
5. תודה, מעניין מאוד!
6. שישי-שבת הקרובים.
הסמ"ש השחור מתחת להר רביב עביר יפה ופשוט ( כל עוד אין גשם. פסח האחרון שקעתי שם פעמיים).
לדעתי, לא שווה את האקסטרה מרחק ( לא מכיר איך אתה נוסע, וילדים וכו...אתה עלול סתם להאריך).
בגדול נראה לי בסדר מבחינת זמנים.
שיוצאים באדום של נחל ניצנה החלק הראשון (אדום רציף 2.5-3 ק"מ) אין בעיה. באומגה, צריך לעלות על הדופן הדרומית ולנסוע בשטח אש עד למפגש ניצנה רסיסים (תפתח תצ"א בעמוד ענן ותראה).
לגבי העליה מיתר לפרשת המים עם צין, מצ"ב הגדלה של התצא וסימון של המעברים העדיפים.
שאלו כבר לגבי צמיגים והעירו לגבי לבד, בעליה הזו אפשר לגמור צמיג (לא מתאים) בלי בעיה.
אם אתה מטייל את המסלול, ובעיקר עם ילדים, בבאר חפיר יש מים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.