צפייה בגרסה מלאה : בחירת משאבת מים למקלחת שטח עם מחמם מים על גז
אהלן
רוצה לחבר משאבה למיכל מים פלסטיק כדי להזין מחמם על גז למקלחת שטח ( בדומה למוצר בתמונה, רק עם מיכל גדול יותר של 25 ליטר).
מעונים בקיט שמתחבר לשקע מצת ברכב ולא חיבור חשמלי קבוע (כל הקיט יורד מהטנדר בשגרה ויעלה רק לטיולים)
האם משאבה בהספק של 5 ליטר לדקה מספיקה כדי להזין מחמם? יש משמעות למיקום מיכל המים ביחס למחמם? ( מיכל על הרצפה ומחמם תלוי על גגון לדוגמא)
https://joseph-car-shop.co.il/product/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%97%D7%AA-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7% AA-%D7%9E%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-12v-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C/
מניסיון של שותפים לטיולים המשאבה שבתמונה או דומה קרסה לשני אנשים שונים.
ולגופה של שאלה חסר נתונים:
1. מה הספיקה הכתובה על מחמם המים.
2. איך מחובר לדוש,
ישירות או עם עוד כניסת מים קרים ?
3. ספיקה גבוהה מידי לא טובה לא לכמות המים הנצרכת ולא ליכולת החימום.
שורה תחתונה זה דבר נפלא.
מאוד לא שימושי.
גודל המשאבה נגזר מסוג החמם ( הנתון המופיע על תווית החמם )
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כמו שרשמו לך לפני
אתה חייב לציין כמה ליטר לשעה...
אני יכול לומר לך שעל מערכת חימום על גז של אמישראגז, אני משתמש במשאבה הזו :
https://www.aliexpress.com/item/32969372673.html?spm=a2g0o.order_list.or der_list_main.141.21ef18020NaQqz
היא מעולה, מחזיקה מעל שנה... והבונוס שלה שהיא צרה מאוד ונכנסת לכל מיכל (להבדיל מהגדולות שלא תמיד נכנסות...
אני העדפתי משאבה טבולה על חיצונית מאחר והן יותר קומפקטיות ,ומנסיון שלי עמידות יותר (בחיצוניות קרה לי לא מעט שהדיאפרגמה נפרצת ואז היא לא סוחבת...)
מניסיון של שותפים לטיולים המשאבה שבתמונה או דומה קרסה לשני אנשים שונים.
ו
זה העתק של ג׳טפלואו, מותג מאד נפוץ בעולם הקמפרים, וכמו כל העתק, יש נפילות.
מצד שני, ההעתק עולה עשירית מהמקור., אז קנה 2 וזרוק ברכב.
מכיר כאלו שעובדות שנים לא מעטות.
ehudzeelim
16-10-23, 21:57
פחות חשוב לכמה ליטר לשעה מוגדר המחמם, כי המחמם יודע לעבוד גם בספיקות נמוכות (למשל כשרוצים זרם חם וחלש) והנתון ספיקה שלו הוא לזרם מקסימלי. גם במחממים הקטנים ביותר (שאני מכיר) זה מעל מה שצריך למקלחת.
יותר חשוב מה הפסד הלחצים במערכת, ולפי זה אתה צריך לבחור את המשאבה:
הפסד לחץ על המחמם+הפסד לחץ כתוצאה מהפרש הגובה (בערך 0.25 בר מהקרקע לגג הרכב)+ הפסדים כתוצאה מזרימה בשאר הצנרת והאביזרים.
סך ההפסדים יקבעו איזו משאבה מתאימה לך מבחינת לחץ. רק חשוב להבין שהלחץ המקסימלי הנתון של המשאבה הוא לחץ סטטי (הלחץ שהמשאבה מסוגלת לייצר כשהברז סגור) והלחץ יורד ככל שהזרימה חזקה יותר.
את נתון הספיקה תתאים לצרכים, בעיני משאבה של 4-5 ליטר לשעה מספיקה לכל שימוש רגיל (מקלחת וכו').
ונתון לחץ של 5 בר ומעלה יענה על הדרישות במערכות סטנדרטיות ברוב המקרים.
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
ehudzeelim
16-10-23, 22:15
את נתון הספיקה תתאים לצרכים, בעיני משאבה של 4-5 ליטר לשעה מספיקה לכל שימוש רגיל (מקלחת וכו').
לא ניתן לערוך אז מתקן טעות:
בכל המקומות שכתבתי ליטר לשעה התכוונתי ליטר לדקה כמובן .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.