צפייה בגרסה מלאה : פרסום והפצת הודעות חשובות (של חברי ג'יפולוג)
שלום,
לרגל המצב ובמטרה לאפשר לחברי הפורום להפיץ הודעות חשובות לחברים אחרים מבלי "להרעיש" את קבוצת החילוצים - נפתחה קבוצת ווטסאפ לחברי הפורום בלבד.
הקבוצה משמשת לשליחת הודעות חשובות הקשורות למצב המיוחד, יש לשים לב לא לכלול בהודעות מידע הכולל מיקומי כוחות וכל דבר המסכן את בטחונם של חיילי ואזרחי המדינה. היא תישאר פתוח ותאפשר לשלוח הודעות רלוונטיות כל עוד השימוש יהיה אחראי, ללא תוכן פוליטי, גזעני או פוגעני.
ההצטרפות לקבוצה הינה לחברי הפורום בלבד (מותנה באישור מנהלי הקבוצה, שהם מנהלי קבוצת החילוצים), אם מישהו מנסה להצטרף ולא מקבל תוך זמן קצר אישור - נא לפנות לאחד ממנהלי קבוצת החילוץ בציון שם וכינויו באתר).
אני אשתדל מדי פעם להעתיק הודעות חשובות גם כאן לפורום.
קישור לבקשת הצטרפות לקבוצה (למי שעוד לא הצטרף מהקישור של קבוצת החילוצים) - https://chat.whatsapp.com/JIhgf5eVXgZ8RasraOLT35
הודעה שדובר עליה בקבוצה - מסיבות מובנות יש באזורים מסויימים שיבושים בתוכנות ניווט מבוססות GPS. לפעמים ווייז מראה מיקום שגוי וכד'.
הובא גם ציטוט (לא בדקתי)
מערך הסייבר:
במהלך הלחימה מופעלים באופן יזום שיבושי GPS לצרכים שונים. על אזרחים להיות מודעים לכך שהפעלת השיבוש יכולה לגרום לתופעות שונות וזמניות ביישומים מבוססי מיקום.
לידיעת המנווטים בעזרת תוכנות ניווט...
הודעה מפיקוד העורף:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231015/24221483d9cfcee176f06c8d783e035b.jpg
שיבושי GPS מכוונים של מערכת הביטחון הישראלית גורמים לשיבושים במיקומם של תושבים בצפון. למשל בתמונה - תושב חיפה שהטלפון שלו מסמן שהוא בלבנון. באופן הזה, התרעת פיקוד העורף שתופעל בחיפה לא תתריע לנייד של אותו תושב, שמסתמך על אפליקציית פיקוד העורף כאמינה - ועלול לפספס התרעה באזורו.
תגובת מערך הסייבר הלאומי:
במהלך הלחימה מופעלים באופן יזום שיבושי GPS לצרכים שונים. על אזרחים להיות מודעים לכך שהפעלת השיבוש יכולה לגרום לתופעות שונות וזמניות ביישומים מבוססי מיקום.
חשוב. תסמנו באפליקציה של פיקוד העורף את האיזור בו אתם רוצים לקבל התראות. לא להסתמך רק על "מיקום נוכחי"
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
פתרון פשוט. בוחרים מיקום 'קשיח' .. והמהדרין .. או הלחוצים במיוחד. מתקינים גם את צבע אדום וגם את פיקוד העורף ( וגם את הצבע אדום של עוד מדינות )
Sent from my DN2103 using Tapatalk
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hyi7yu9bp
בעקבות המלחמה: משרד התחבורה משנה את תקנות הגרירה
תקנות התעבורה ישתנו כך שבעלי רכב פרטי או מסחרי במשקל של עד 3.5 טונות יוכלו לשאת עוד מטען בעת הצורך. על פי התיקון, המשקל הכולל של הרכב הגורר והנגרר יוכל להיות 5 טונות
בשיחה פרטית של אחד החברים עם תומר הדר (החתון על הכתבה) הוא הבהיר:
"עד כה רשיון ב היה מוגבל לגרירה 1.5 טון. מהשינוי הגבלת הרשיון היא 5 טון במצטבר. שום רשיון רכב לא משתנה"
https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/ske0fijwp
אפליקציית "צבע אדום" מזויפת מנסה לפרוץ לטלפונים של ישראלים
אתר המפיץ גרסה מזויפת של אפליקציית צבע אדום (Red Alert - לא האפליקציה של פיקוד העורף) זוהה בימים האחרונים על ידי חברת Cloudflare. האפליקציה המזויפת מכילה נוזקה המסוגלת לגנוב נתוני משתמשים, שיחות והודעות SMS
הקפידו להתקין את היישום מתוך חנות היישומים ולא מקישור לאתר חיצוני.
ובהזדמנות הזו להגיד שאין מערך גילוי מעבר לזה של פיקוד העורף, וכל אפליקציה מושכת מהם את נתוני ההתרעה אז אין באמת אין הגיון להתקין אפליקציית תיווך.
הקפידו לבדוק שמיקומכם השגוי כתוצאה מהשיבוש , אינו בתוך או בסביבת מתקן אסטרטגי ...
אם כן אז... רוצו....
אני אשתדל מדי פעם להעתיק הודעות חשובות גם כאן לפורום.
מכיוון שהקבוצה מהר מאד הפכה לעוד קבוצה של שחרור לחצים, הודעות מכל הסוגים וכו', רבים עזבו אותה וגם אנוכי. אז לכן אני לא עומד שכוונתי המקורית המצוטטת לעיל.
הקפידו לבדוק שמיקומכם השגוי כתוצאה מהשיבוש , אינו בתוך או בסביבת מתקן אסטרטגי ...
אם כן אז... רוצו....לא הבנתי.
אבל חשוב לקבע ידנית באפליקציית פיקוד העורף את מיקומכם, בבית ו/או במשרד ולא רק לשים "מיקומך הנוכחי"
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא הבנתי.
אבל חשוב לקבע ידנית באפליקציית פיקוד העורף את מיקומכם, בבית ו/או במשרד ולא רק לשים "מיקומך הנוכחי"
הכוונה שלי היא שאם הג׳יפיאס מראה לך שאתה גר נניח בתחנת הכח אורות רבין אז הממד הביתי שלך אינו מקום בטוח למקרה של מתקפת טילים רצינית.
אה.....
הכוונה היא שאם ערבול הג'יפיאס מראה שאתה בתחנת כוח גם הג'יפיאס של הטיל יביא אותו אליך.
אסף.
אסף, אני חושב שאתה טועה.
כדי שזה יהיה נכון צריכים להתקיים 2 דברים:
א. שהשיבוש יהיה קבוע ולא אקראי
ב. שהשיבוש יהיה אחיד לאורך כל הנתיב של הטיל.
לדעתי אף אחד מאלו לא מתקיים.
boaz avrahami
26-10-23, 15:49
אני חושב שאם יש לי טיל מונחה GPS ואני לא מוציא אותו מהגארז׳ אם אני לא יודע לאן הוא טס…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.