התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הצגת מפה טופוגרפית על google earth

heminew
20-10-23, 12:17
מניח שזה נשאל בעבר אבל לא מצאתי ואני די בור בעניין -

אני רוצה לתכנן מסלול טיול רגלי (בארץ) וחשוב לי לראות שיפועים - עד כה השתמשתי בפונקציה הזו ב google earth, אבל לא רואים שם קוי גובה וזה חסר

האם ואיך יש אפשרות להציג מפה טופוגרפית (ספציפית קווי גובה) ב google earth? או לחילופין אם יש תוכנה אחרת עדיפה שבה אפשר לשלב בין מפה טופוגרפית לפרופיל שיפועים?

תודה חמי

erezgur
20-10-23, 13:48
כתבתי פעם מדריך כיצד לעשות זאת, אם לא בפורום הזה אז בפורום הצהוב זצ"ל....

בכל מקרה, יש היום דרכים פשוטות יותר להשיג את המטרה שלך -העזר למשל באתרים כמו "עמוד ענן" או "ישראל הייקינג", שם אתה יכול לבחור את מפת הרקע ולהחליף בין מפה טופוגרפית לתצ"ל (תצלומי לוויין).

יש גם תוכנות שיודעות לתת לך ניתוח שיפוכים, למשל oruxmaps (אבל זו תוכנה שלוקח זמן ללמוד ולהכיר אותה היטב), או ישראל הייקינג שלמיטב זכרוני יודעת לתת ניתוח שיפועים.

heminew
20-10-23, 13:55
בעמוד ענן אין פרופיל גבהים ושיפועים -
זה פיצ׳ר שמאוד עוזר בתכנון, וקיים ב google earth

אבל ב google earth אין סימוני שבילים וגם לא קווי גובה אז אי אפשר באמת להבין איפה עובר השביל

heminew
20-10-23, 14:24
ישראל הייקינג נחמד (אכן יש שם גם טופוגרפית גם לווין וגם פרופיל גבהים) אבל הפרופיל גבהים שלו פחות מפורט וטוב משל גוגל ארת׳

steed
20-10-23, 16:17
ישראל הייקינג נחמד (אכן יש שם גם טופוגרפית גם לווין וגם פרופיל גבהים) אבל הפרופיל גבהים שלו פחות מפורט וטוב משל גוגל ארת׳

פרופיל גבהים מפורט יותר אינו בהכרח מדוייק יותר. בסבירות גבוהה הוא גם מייצר הערכות מוגדלות להפרשי הגובה המצטברים.

למשל, עבור אותו קטע של כ-900 מטר של עליה מתונה על דרך העפר הירוקה שבין זנוח לסיפלה.

גוגל ארץ נותן פרופיל שבו יש כ-80 מטר עליה מצטברת וכ-42 מטר ירידה מצטברת.
145146

145149
IHM נותן פרופיל גבהים שבו יש כ-40 מטר עליה וכ-7 מטר ירידה.
145150
145151

אני חושב שמעבר לרמת הרעש, פרופילי הגובה של שני המקורות דומים ובשניהם אין הצדקה לירידה מצטברת של חצי מהעליה כפי שגוגל ארץ מראה.
לדעתי, ההערכה של IHM קרובה יותר למציאות.

אתה מוזמן לנסות במקומות אחרים שאתה מכיר אישית, ליצא את המסלול שדקרת בגוגל ארץ לקובץ kml, לפתוח אותו ב IHM ולהשוות.

לחלופין, אתה יכול לתכנן את המסלול ב IHM, שם תצטרך לדקור הרבה פחות נקודות בזכות ההצמדה לשבילים, לייצא את המסלול כקובץ kml, לפתוח אותו בגוגל ארץ ולהשוות.

heminew
20-10-23, 17:58
עשיתי עכשיו בדיקה לשתי נקודות שונות במסלול - יצאו שיפועים דומים בשתי התוכנות.
בכל מקרה - לא ידעתי איך ליצא ולייבא קובץ מתוכנה אחת לשניה - עכשיו אני יודע

אני עדיין חושב שגוגל ארץ מספקת נוחות שאין בישראל הייקינג בתכנון מסלול (למשל שאפשר בלחיצה אחת לצייר פוליגון. ב ihm זה רק קווים ישרים), אז אם גם היו שם קווי גובה זה היה טוב וסימון שבילים.

תודה !

steed
20-10-23, 23:09
עשיתי עכשיו בדיקה לשתי נקודות שונות במסלול - יצאו שיפועים דומים בשתי התוכנות.

ההבדלים המשמעותיים שאני ראיתי הם בעליה ובירידה המצטברת, דבר שחשוב יותר לתכנון מסלולים ברגל או באופניים, ופחות חשוב לטיולי ג'יפים.

אם אתה מתעניין בשיפועים, אולי תאהב את היכולת להציג את גרף השיפועים יחד עם גרף הגובה ולהציג את השיפועים בצבעים משתנים לאורך המסלול.

145152

אני עדיין חושב שגוגל ארץ מספקת נוחות שאין בישראל הייקינג בתכנון מסלול (למשל שאפשר בלחיצה אחת לצייר פוליגון. ב ihm זה רק קווים ישרים), אז אם גם היו שם קווי גובה זה היה טוב וסימון שבילים.

פחות הבנתי איך ציור של פוליגונים עוזר לתכנון מסלולים. בעייני ההצמדה לשבילים קיימים, בהתאם לאופי הטיול (ברגל, בג'יפ או באופניים), מועילה הרבה יותר.

בכל מקרה, על טעם ועל ריח...

heminew
21-10-23, 15:16
ההבדלים המשמעותיים שאני ראיתי הם בעליה ובירידה המצטברת, דבר שחשוב יותר לתכנון מסלולים ברגל או באופניים, ופחות חשוב לטיולי ג'יפים.

אם אתה מתעניין בשיפועים, אולי תאהב את היכולת להציג את גרף השיפועים יחד עם גרף הגובה ולהציג את השיפועים בצבעים משתנים לאורך המסלול.

145152

אכן פיצ׳ר נחמד

פחות הבנתי איך ציור של פוליגונים עוזר לתכנון מסלולים. בעייני ההצמדה לשבילים קיימים, בהתאם לאופי הטיול (ברגל, בג'יפ או באופניים), מועילה הרבה יותר.

בכל מקרה, על טעם ועל ריח...

מקל בפן הטכני - בקליק אחד והחזקה של הכפתור עכבר אפשר לצייר את כל המסלול (כמו שרטוט על פני המסך).
בכל מקרה ראיתי שב ihm אפשר לסמן מסלולים מהר על ידי הצמדות לסימון שבילים (מקליקים במורד המסלול והתוכנה משלימה על בסיס הסימון).

תודה

-->