צפייה בגרסה מלאה : היערכות למלחמה
נער הייתי וגם זקנתי ... אינסוף פעמים (משהו כמו 18) כבר שמעתי את אותם איומים והצהרות בומבסטיות של הלוחצים על הכפתורים.
אבל - לא רוצה להיות שבוי בקונספציה. אולי הפעם זה באמת זה.
לראייתי - כל עוד צה"ל מגוייס, הסכנה איננה קיומית.
יכולות האוייב מאפשרות לו פגיעה במתקנים חיוניים (גם בלי ג׳יפיאס) ועל כן, אם נתכונן לתרחיש כזה -
- אין טיסות
- אין חשמל
- אין תקשורת
-אין מים זורמים
- אין רשתות מזון וחנויות
לזמן לא ידוע... סוג של עזה בסה"כ
בתרגום חפשי - אין לכם איך לברוח, נשב בחושך, לא נוכל לתקשר , כנראה שגם לא לנוע בחפשיות על צירי תנועה עיקריים.
זמן טוב לאגור מים, למלא סוללות, להוריד את סבתא לקומת קרקע.
מים ושימורים קניתי, גז מילאתי, סוללות טענתי, דלק ברכב - מיכל מלא כל הזמן.
חושב להשמיש את המקסטרק (באיזה תדר נפגשים?)
עוד רעיונות?
-
נרות, גפרורים, נייר טואלט, מיכלי גז לגזיה, אוכל יבש, טרנזיסטור, פנסים, סוללות, סוללות, סוללות, תרופות קבועות, תרופות גנריות, אנטיביוטיקה רחבת טווח בכדורים ובמשחה, ערכת עזרה ראשונה + ידע להשתמש בה, כדורים לטיהור מים, תיקי מילוט כל אחד מבני המשפחה עם ציוד הכרחי, סכינים/מולטיטול/אולרים
Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
polar bear
26-10-23, 11:39
https://www.amazon.com/Lithium-Ion-Battery-Geelink-Converter-Flashlight/dp/B09Q6FV3JZ/ref=sr_1_30?crid=2ALW4T63Q7ITW&keywords=makita+battery+18v+accessories&qid=1698309366&sprefix=makitta+battery+18v+exceorise%2C aps%2C223&sr=8-30
כזה
אז אתם אומרים שזה הזמן לסיים סוף סוף את בניית מצבר הצרכנים של הקמפר?
אסף.
ואם אתם ממש רציניים אל תשכחו לשים בתיק מילוט גם זרעים של ירקות
אסף.
ehudzeelim
26-10-23, 11:56
אז אתם אומרים שזה הזמן לסיים סוף סוף את בניית מצבר הצרכנים של הקמפר?
אסף.יכול לשמש כגיבוי לבעיית החשמל, בנוסף לגנרטור שבאורח פלא לא הוזכר ברשימות..
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
אני לא בסרט אפוקליפטי, סה"כ טיווח מדוייק של צמתי תקשורת/ רשת חשמל/ מאגרי דלק , לא משהו לא סביר במקרה של "מלחמה"
אם תחכו להודעה של פיקוד העורף כדי להצטייד - ספק אם ישאר לכם גרגר אורז
תקבעו מראש עם כל מי שרלבנטי, מה עושים או איפה נפגשים במקרה של ניתוק קשר...
לא צריך להחזיר אותנו לתקופת האבן כדי לבלבל אותנו - מספיק לשלוח אותנו לביקור קצר באייטיז...
בנזינייה.. וג’ריקן 10ל נותן לך מטבח לחודש.
Yaron.nahum
26-10-23, 17:07
למי שיש מכשיר קשר ידני של באופנג ,
אפשר לשמוע בו גם רדיו FM , (לפחות בדגם שלי )
כך שאפשר להוריד את הטרנזיסטור מהרשימה
(איפה לעזאזל מוצאים היום דבר שכזה ? )
ממליץ מאוד למקרה בו הרשתות מאפשרות טקסט או שיחת טלפון בלבד - על האפליקציה what3words לצורך שיתוף מיקום.
אסף.
GodsFather
26-10-23, 22:46
אני לא בסרט אפוקליפטי, סה"כ טיווח מדוייק של צמתי תקשורת/ רשת חשמל/ מאגרי דלק , לא משהו לא סביר במקרה של "מלחמה"
אם תחכו להודעה של פיקוד העורף כדי להצטייד - ספק אם ישאר לכם גרגר אורזאמנם רק עמודי חשמל, אבל ברחובות זה קורה עכשיו
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אני יוצא מנקודת הנחה שבמלחמה שבה כל יכולות הטילים של זרועות הפרוקסי של איראן יתערבו בה, נידרש למספר ימים ללא חשמל באופן מוחלט ולאחר מכן יהיה חשמל מוגבל לכמה שעות ביממה לכל משק בית עד לשיקום תשתיות החשמל.
אינטרנט, אם יהיה, כנראה יבוסס על סלולר, אבל להניח שלא יהיה.
ולכן הכנתי:
אוכל יבש
פנסים
מים
מכשירי קשר
רדיו של פעם על סוללות (והרבה סוללות) - שימו לב, בחלק ממכשירי הסלולר הישנים יש מקלט FM מובנה. אוזניות חוטיות משמשות כאנטנה (או סתם כבל רמקולים וכו') וזה עובד נהדר ומגיע עם סוללה נטענת.
מטענים ניידים
שני רכבים חשמליים טעונים ללפחות 80% (וכל שאר הציוד מבוסס על סוללות נטענות ולא חד פעמיות)
גז (לא נקנה באופן מיוחד, יש 2 של 48ק"ג לבית ועוד כמה קטנים למנגל/גזיות וכו') + גזייה+כירה
מטפי כיבוי אש
כלי עבודה
במעגל השני, אם האירוע יחמיר לרמה שצריך להתפנות כתוצאה מחדירות מחבלים-
יש ציוד לינה בבית, תיק ארוז עם ביגוד חם וכו' למספר ימים ודיסקברי מתודלק מלא עם ציוד כדי להתפנות.
למעגל השני נידרש לשעה להעמסות שבשלב זה נראית לי סבירה.
רוב מכרי לא התארגנו וחושבים שאני פרנואידי, אבל בעלות שכל הציוד עלה ובעובדה שאינו מתקלקל, שווה מאוד את השקט הנפשי, וכמו שנאמר.. תרחיש יותר מסביר בעיני.
האמת היא שרובנו מוכנים להימלט די מהר - זה תכלס לצאת לטיול במדבר.
אסף.
אה .... החופש הגדול התחיל ??
Sent from my DN2103 using Tapatalk
האמת היא שרובנו מוכנים להימלט די מהר - זה תכלס לצאת לטיול במדבר.
אסף.אז בוא נקרא לילד בשמו, יש מפגש ג'יפולוג בקרוב באמצע המדבר?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המדבר מקום רע מאד להימלט אליו.
אין גם שום סיבה להימלט. בשבת ה 7 באוקטובר היה לנו צבא חמוש של 2000 לוחמים שנשארו שבת (כנראה שאני מגזים מאד מאד) , למול צבאות של 40,000 לוחמים חמושים , על הגדרות שלנו. היו לנו גם כ- 150 אלף אקדחים בידי 10 ומשהו מיליון אזרחים שחיים בלה לה לנד. כלומר אם הייתה עוברת ברחובות גטו תל אביב משאית מלווה בטויוטה עם גוריאנוב מאחורה וכורזת לתושבים לרדת ולעלות בצורה מסודרת למשאית - הם היו מבצעים את זה ברובם.
כעת אנחנו עם כמה מאות אלפים של לוחמים בין הגטאות שלנו לבין אותם 40 אלף, יש לנו עוד קצת חמושים ביננו והרבה פחות נאיביות ... אז ההתבכיינות וההתמסכנות כבר לא במקום. נשב בחושך בלי טלפון ובלי מים זורמים ונקבל עוד שיעור חיוני לחיים ארוכים. אבל נשרוד ונשגשג אף יותר אחרי שנתפכח מאשליות הדת הפרוגרסיבית.
נשרוד ונשגשג אף יותר אחרי שנתפכח מאשליות הדת הפרוגרסיבית.
מכל הדתות....
ehudzeelim
27-10-23, 15:48
מכל הדתות....משעשע, משפט שהוא חלק מעקרונות הפרוגרסיביות, ממנה כדאי שנתפקח.. [emoji16]
לא כל מי שהוא אטאיסט, אגנוסטיקן, אפתאיסט או מיזותאיסט.
הוא גם פרוגרסיבי או woke.....
וכמו שחכם סיני אחד אמר....
"אין לי בעיה עם אלוהים, אלא עם הצוות קרקע שלו"
polar bear
27-10-23, 17:12
מכל הדתות....בעזרת השם
Sent from my 2201116PG using Tapatalk
לא כל מי שהוא אטאיסט, אגנוסטיקן, אפתאיסט או מיזותאיסט.
הוא גם פרוגרסיבי או woke.....
וכמו שחכם סיני אחד אמר....
"אין לי בעיה עם אלוהים, אלא עם הצוות קרקע שלו"
אז כאתאיסט, אני מעדיף את הדתות המאמינות בעל טבעי, מאשר דתות המאמינות בלא-טבעי...
וכנראה, דרושה כאן גרסה מעודכנת של אתאיזם המתארת את חוסר האמונה גם בדת מסוג זה.
ולעניינינו, נראה לי הכי נכון זה גנרטור - מטען- בנק סוללות ומכל דלק של כמה מטרים מעוקבים.
ehudzeelim
28-10-23, 18:57
האתאיזם היא דת ככל הדתות, אז ככל שתכליל בה שלילת יותר דתות, כך דתיותך תהיה אדוקה יותר...
ולשחר, אומנם לא כל אתאיסט/אגנוסטיקן/ וכו' הוא פרוגרסיבי, אבל כל פרוגרסיבי הוא אתאיסט/אגנוסטיקן/...וכו'
האתאיזם היא דת ככל הדתות, אז ככל שתכליל בה שלילת יותר דתות, כך דתיותך תהיה הדוקה יותר...
לכן הוספתי את כל הבני דודים של האתאיזם
...
ולשחר, אומנם לא כל אתאיסט/אגנוסטיקן/ וכו' הוא פרוגרסיבי, אבל כל פרוגרסיבי הוא אתאיסט/אגנוסטיקן/...וכו'
אני לא חושב שמדובר בחפיפה
בטח לא מלאה
ehudzeelim
28-10-23, 19:06
Sent from my SM-N986B using Tapatalkכן, המשפט הראשון נאמר בתגובה ל-tallevi
ההתנסות ה"מעניינת" שהייתה לנו בכפר עזה הוכיחה מעל כל ספק שצריך להיות לפחות מוכן ברמה סבירה.
להתפרע זה כבר בונוס.
אבל לא לעשות את הצעדים הבסיסיים של הצטיידות/מוכנות... נגמר ממש לא טוב.
תרחיש אפוקליפטי בישראל? לא יכול להיות!
boaz avrahami
30-10-23, 07:31
אני נערך לשלום…
ראיתי את הילדה המסכנה מבארי שאחרי שניצלה קוראת לא לנקמה ושיש אנשים טובים ברצועה.
אני גם רואה כל מיני ישראלים יהודים שמפגינים בתל אביב עם דגלי פלשתין / אשף וליבי מתמלא גאווה ותקווה [emoji15]
אני מוותר על הממד ומתכונן לשלום.
וכתתו חרבותם לאיתים
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תגובה אנושית וטבעית. כל אחד מנסה להיאחז במוכר ובנורמלי על מנת לחזור לסוג של שפיות. אני חזרתי לעבודה בת"א ומתנהג כאילו תוך מספר שבועות מצב העסקים יחזור לקדמותו ונוכל להמשיך את החיים מהמקום שהפסקנו + כמה זכרונות רעים. הראש היה טמון בחול המון שנים, יותר מדי מסתבר ובכוח אנחנו מנסים להחזיר אותו לשם לעוד כמה שעות של חלום ורוד. יותר קל מלהתמודד עם מציאות כואבת.
יש הרבה אנשים טובים בעזה, אנחנו פשוט מקצרים להם תהליכים ושולחים אותם לגן העדן מוקדם יותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.