צפייה בגרסה מלאה : האם באופנג יכול להיות תחנת ממסר?
קצת בדיליי(מאוד מקווה שזה בדיליי) , אבל מעניין אותי טכנית, הקיבוץ שלנו בנוי על גבעה, 2 מכשירים באופנג ידניים לא מתקשרים מכל פינה לכל פינה, שניהם משדרים במקס', אבל אני מניח שהטופוגרפיה פשוט חוסמת את האות.
סתם תהיהי אם אני יכול לקחת מכשיר באופנג קבוע עם אנטנה ארוכה, למקם אותו בשיא גובה ולהפוך אותו לתחנת ממסר.
בדמיון אני יכול לחשוב על זה שכל הידניים (יש לנו הרבה) ישדרו בתדר A ויקלטו בתדר B, ותחנת הממסר (אם אפשר לייצר כזו) תקלוט ב A ותשדר ב B בצורה אוטומטית. (בכולם התדרים זהים ב A & B )
תודה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אין לי את הידע הספציפי לעזור לך, ואם נתעלם לרגע מההיבט החוקי - ממה שאני זוכר שראיתי אצל חובבי רדיו מומחי תחנות ממסר - לגבי הדוגמא שאתה מתאר בונים את הממסר משני מכשירים מחוברים ביניהם כך שהאחד קולט תדר א' ומעביר לשידור לשני המשדר בתדר ב'.
צריך להגדיר במכשירים את שני התדרים עם היסט ביניהם.
יש לא מעט חומר שניתן למצוא בקלות
https://www.youtube.com/watch?v=_KrH86Dzhnc
boaz avrahami
26-10-23, 18:34
מכשיר פשוט לא מחזיק ביכולת של מקלט ומשדר נפרדים ולכן הוא לא יכול בעת ובעונה אחת גם לקלוט וגם לשדר.
הפתרון הפשוט הוא שני מכשירים ולסנכרן בינהם עם מכשיר ממשק פשוט מעלי בעשרות שקלים.
לחילופין, ישנם מכשירים יותר יקרים שמחזיקים ביכולת של קליטה ושידור סימולטני המאפשר למכשיר להיות ממסר.
למשל TYT 8900
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231026/7602cdf037c846246e5c26fb81394e27.png
Sent from my iPhone using Tapatalk Prohttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20231026/da70f9443b4ffe7beead07875eccb22f.jpg
איציק - 4X6ZH
26-10-23, 22:30
בתאוריה המאד מאד רחבה התשובה היא כן
תכלס המכשירים האלה לא בנויים ליותר ממשחק ילדים למרחק של כמה מאות מטרים
להפוך אותם לממסר ....ממש בדיחה טכנית !!
בימים אלה השאלה הזאת נשאלת כל הזמן
זה אפשרי עם 2 מכשירי מאקסטרק והרבה הרבה ציוד נוסף ( פילטרים / ספקי כח ועוד )
וכמובן לדעת לחשב לחלק את התדרים שההפרעות ההדדיות יהיו מינמליות .
איציק ( שהתעסק בזה שנים רבות )
תודה על התשובות, אני לא מופתע מהתשובות שלכם, יאללה שנחזור לדבר בקשר רק בטיולים
על פרוייקט בסגנון הזה, ק. קשר פיקודי רצה פעם לעלות אותי למשפט, מזל שהאלוף אז היה וילנאי שבעט אותו מזה.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
מה יתרונות קופסת הריליי מעלי על חיבור בכבל אודיו פשוט כמתואר בסרטון?
boaz avrahami
27-10-23, 20:48
על פרוייקט בסגנון הזה, ק. קשר פיקודי רצה פעם לעלות אותי למשפט, מזל שהאלוף אז היה וילנאי שבעט אותו מזה.
זה לא מה שבצבא נקרא ש.ט.?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מה יתרונות קופסת הריליי מעלי על חיבור בכבל אודיו פשוט כמתואר בסרטון?
בסופו של יום, אין הבדל (ממה שאני מבין).
וזה דווקא נראה פרוייקט פשוט ונחמד.
מוטי, אם יש לך מכשירים, אין בעיה לייצר כבל כזה.
אני מבין את הרעיון והמימוש עם 2 מכשירים, אחד הוא מקלט שיוצא ל"ספיקר" ובעצם מחובר לכניסת מיק של השני שמשדר כל הזמן, אין לנו מספיק ניידים, אבל טכנית זה פתיר למימוש וברור
תודה.
boaz avrahami
27-10-23, 22:58
לא משדר כל הזמן. הוא לא יעמוד בזה.
הוא פורץ כשהוא מזהה קול בכניסה ואז משדר.
פיצ׳ר במשדר (TX) שמגדירים על VOX
אה... חמוד, כמו ה פףףףףף שהיינו עושים לשמוע קשפ
זה לא מה שבצבא נקרא ש.ט.?
Sent from my iPhone using Tapatalk Proש.ט. זה שליטה על מכשיר קשר מרחוק, למשל אתה שם מכשיר על גבעה ושולט עליו קוית מהחמ''ל/בונקר.
זה עובד למרחקים גדולים מאוד.
boaz avrahami
27-10-23, 23:22
הפתעת אותי שזה קווי.
אני באמת מכיר כאלו לעשרות קמ רבות. אבל מה שאמרת מעלה לי זיכרון מעומעם שבו לפעמים היינו מבקשים ממישהו אי שם שיחבר אותנו לאי שם אחר ידנית…
המון שנים אחורה, הזיכרון מעומעם.
מעיון בדף הקופסא
הצעה לחיבור של ממסר בלי הסטת תדרים
הממסר מגשר בין שתי קבוצות שעובדות כל אחת בתדר שלה.
הממסר תיאורטית בנוי משני מכשים שכל אחד " נתרם" מקבוצה אחת ומשדר וקולט בתדר שלה
היתרון הגדול: לא כל התקשורת עוברת דרך הממסר! (ולא מושבתת כשהממסר מושבת)
כל מה שצריך בין המכשירים זה את הקופסא או לחליפין זוג כבלי אודיו 3.5 ל2.5 ממ בהצלבה בין שקעי המיק והרמקול
ראה שרטוט בתמונה הימנית ב
https://www.aliexpress.com/item/1005005836991901.html?spm=a2g0o.productl ist.main.9.6f455f9f3pQh2J&algo_pvid=f3a48d83-660a-416e-b050-10199a71e272&aem_p4p_detail=2023102714070480073587515 93960001573711&algo_exp_id=f3a48d83-660a-416e-b050-10199a71e272-4&pdp_npi=4%40dis%21USD%2110.10%214.95%21% 21%2173.58%21%21%402101e7f61698440823865 2464e9a2f%2112000034525655979%21sea%21IL %215840368%21&curPageLogUid=fOtHwSPEZLO6&search_p4p_id=20231027140704800735875159 3960001573711_5
- - - Updated - - -
הסידור הנ"ל גם מאפשר לצרף למערכת התקשורת גם מכשירים "טפשים" יחסית
בגדול השיטה הזו יכולה לאפשר גם קישוריות בין קבוצת מכשירים ב- vhf לקבוצת מכשירים ב- uhf.
לגבי המחברים - לפחות אחד מהמגעים משמש ל- ptt ואני מניח שזה תפקידה של קופסת המיתוג - "ללחוץ" על הכפתור של מכשיר אחד כאשר השני משמיע קול.
בגדול השיטה הזו יכולה לאפשר גם קישוריות בין קבוצת מכשירים ב- vhf לקבוצת מכשירים ב- uhf.
לגבי המחברים - לפחות אחד מהמגעים משמש ל- ptt ואני מניח שזה תפקידה של קופסת המיתוג - "ללחוץ" על הכפתור של מכשיר אחד כאשר השני משמיע קול.
שים לב למה שבועז כתב, לא לחיצה, זה עובד על VOX, המכשיר "שומע" דיבור במיקרופון ופורץ לבד לשידור.
אני לא יודע מה זה מכשירים חכמים, אבל המפתח לפתרון הזה (ובכלל עבודה מול ממסר) זה תדר שידור שונה מתדר קליטה.
הקופסה זה בסה"כ "זוג" כבלים מוצלבים, אין שם שום חוכמה מעבר לזה.
האם רוצים לעבוד כממסר או כשתי קבוצות שונות, זו רק שאלה של קונפיגורציה.
ראה בסרטון המצורף לתגובה של ארז:
הפעלת VOX (בשני המכשירים בשיטה השניה) עושה את עבודת הPTT!
[QUOTE=boaz avrahami;1037551]מכשיר פשוט לא מחזיק ביכולת של מקלט ומשדר נפרדים ולכן הוא לא יכול בעת ובעונה אחת גם לקלוט וגם לשדר.
הפתרון הפשוט הוא שני מכשירים ולסנכרן בינהם עם מכשיר ממשק פשוט מעלי בעשרות שקלים.
לחילופין, ישנם מכשירים יותר יקרים שמחזיקים ביכולת של קליטה ושידור סימולטני המאפשר למכשיר להיות ממסר.
למשל TYT 8900
האם גם ל qyt kt-wp12 (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/126306-%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%A7%D7%A9%D7%A8-qyt-kt-wp12)
יש את הפיצ'ר הזה?
לא מצאתי ברשת tyt8900, הכוונה ל qyt 8900 או ל tyt9800?
boaz avrahami
28-10-23, 10:00
סליחה, הפכתי את הספרות
הדגם הוא TYT- TH9800D
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪816.86 15% Off | The Latest Version of TYT TH-9800 Mobile Transceiver Automotive Radio Station 50W Repeater Quad Band VHF UHF Car TH9800
https://a.aliexpress.com/_oDRGT87
יש לי כזה כחובב רדיו. מכשיר טוב. מוגדר העתק די נאמן למקור של מכשיר יפני מדגם
Yaesu FT-8900
מדריך להפיכתו לממסר:
https://youtu.be/fRUY-Xz3Hww?si=am9yIECt7puRYt3D
יש לו יתרון נחמד נוסף לרכב שהוא ניתן לפיצול בין הראש לגוף המכשיר אבל בניגוד למוטורולה המתפצלת ששם הרמקול בראש אז בזה הרמקול בגוף וצריך עוד רמקול חיצוני לרוב.
בכל מקרה ביחס לתכונותיו או למקסטרק מדובר במכשיר קטן אבל בעל יכולות רבות והספק חזק
נדב-
תחשוב שוב על הרעיון שלך. לא בטוח שהוא ישים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro לא
נדב-
תחשוב שוב על הרעיון שלך. לא בטוח שהוא ישים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro לא
עבור עבודה בשתי קבוצות , בוודאי שכן, אין בעיה.
עבור עבודה כממסר, רוב המכשירים שלנו יודעים להאזין לשני ערוצים בו זמנית, מה הבעיה להזין לVHF ולשדר UHF בערוץ השני?
אבל כן (כמו שכתבת) הבסיס זה VOX ולא "לחיצה" אלקטרונית על ה PTT
boaz avrahami
28-10-23, 10:47
אם מראש המכשיר דואלי אז למה להעביר תחום תדרים?
אולי פספסתי אבל מה מטרת השימוש הזה?
זה אפשרי טכנית אם כולם מאזינים לאותו תדר ומשדרים באותו התדר.
ההצלבה לא מובנת לי עד תום
מכשירי הקשר של המועצות הם ב- vhf.
של הג׳יפאים ב- uhf והם נפוצים.
זה מאפשר להגדיל את כמות המכשירים שיכולים לתקשר בו זמנית.
boaz avrahami
28-10-23, 15:20
אז אם אני לא טועה אתה צריך שני ממסרים.
אחד מ V ל U
והשני מ U ל V
אגב, אצלנו עברו כבר למכשירים דיגיטליים DMR שזה לא מאפשר למי שלא חבר בקבוצה להצטרף אפילו כמאזין
אבל הם תלויים ברשת סלולרי, ואני לא אוהב את זה.
גם לנו יש כאלה
boaz avrahami
28-10-23, 17:19
ה DMR לא תלוי בסלולר.
הסבר כללי מה זה.
ה DMR צריך כיסוי ממסר או הוט ספוט.
אם רוצים קשר לקלאסטרים בינלאומיים אז הממסר או ההוטספוט חייבים אינטרנט חי.
https://youtu.be/-3HGGieNUx8?si=niN2bNj3UQ5f40uq
איציק - 4X6ZH
28-10-23, 19:46
אין סוף מושגים טכנים נראה שלפחות חלק מהכותבים
לא בדיוק מבינים מה הם מתכוונים
אני חוזר ואומר כן זה אפשרי
אבל אבל ממש לא עם הציוד שיש לכם
חייבים ציוד נלווה
עם הציוד שזמין היום רק ממסר קרוס בנד ( זה המושג לממסר שקולט ב VHF ומדר ב UHF וההפך )
בלי פילטרים זה ממש לא יעבוד
גובה הפילטר כאורך הגל רוחב הפילטר כרוחב פס התדרים שהפילטר צריך להעביר ( הסבר הכי פשוט שאני חושב עליו )
וצריך כמה פילטרים .
מה שמפרסמים באינטרנט לא מיועד לממסר מהסוג שאתם צריכים .
עוד קצת פרטים טכנים קריטים
מה רוחב פס התדרים של הבאופנג 6.5 12 25 KH"Z
מה הרוחב של שאר המכשירים
איזה הגנה תיהיה מאינטרמוד ( עירבול תדרים פנימי שתמיד יש בממסר )
ועוד
ועוד
איציק
איציק - 4X6ZH
28-10-23, 19:55
נעבור לנושא אחר
מה עם האנטנות לממסר
האנטנות צריכות להיות בהפרדה אנכית ( אחד מעל השני ) הקליטה למעלה
המרחק המתבקש .... כמה שיותר בהרבה מטרים אחד מהשני
רוצים לעבוד עם אנטנה אחת צריך דופלקסר
למי יש חיה כזאת איך בכוונים חיה כזאת
מה זה בכלל דופלקסר ?
זה ממש לא מוצר מדף
אפשר לבנות לבד אבל בהחלט שצריך לדעת מה עושים חובה ציוד מאד מיוחד
התאוריה כנראה נכונה ( לא מבין בזה כמוך),
אבל בפרקטיקה, מדובר על לכסות שטח של קיבוץ אחד.
נראה ששני מכשירים ידניים אחד ליד השני ( חצי מטר?) , במקום קצת גבוה, סוגרים ענין.
איציק - 4X6ZH
29-10-23, 18:06
נראה ששני מכשירים ידניים אחד ליד השני ( חצי מטר?) , .
וואלה אתה צודק שני מכשירים אחד ליד השני
שני מכשירים לא חשוב איזה
שני מכשירים לא חשוב בקליטה / שידור
תמיד יגרמו להפרעות אחד לשני.
גם שני מקלטים קשה להם ולפעמים בלתי אפשרי לקלוט אחד ליד השני .
למה התאוריה / פרקטיקה לא פשוטה להסבר של כמה מילים .
בן שלל הקשיים ישנו גם תדר בבואה
תדר הבלתי רצוי , שגם הוא מומר לתדר ה , IF- נקרא תדר הבבואה . ( image frequency ) אם נתבונן שוב באיור , 4 . 35 נבין את מקור השם : אם נתייחס לתדר המתנד המקומי ( LO ) כאל ציר שיקוף , או מראה , נוכל לומר שתדר הבבואה מהווה השתקפות ( בבואה ) של התדר הרצוי . כיוון שהמרחק בין תדר הבבואה לתדר הרצוי הוא , 2 × 455 kHz נוכל להכליל את איור 4 . 35 לגבי תדר IF כלשהו ולרשום : ( 4-35 ) f = f + 2 f IF כאשר , – F im תדר הבבואה – f s התדר הרצוי נוסחה זו נכונה כאשר תדר המתנד המקומי גדול מתדר התחנה הרצויה , כמו באיור ; 4 . 35 זהו המקרה הנפוץ . במקלטים שבהם תדר המתנד המקומי קטן מתדר התחנה הרצויה , תתקבל נוסחה דומה , הנובעת משיקולים דומים . את קבלת הנוסחה הזו נשאיר כתרגיל לקורא . בעיית תדר הבבואה נפתרת על-ידי מסנן הת " ר . אם תדר הבבואה רחוק דיו מהתדר הרצוי , הוא יהיה מחוץ לתחום המעבר של מסנן הת " ר , ולא יגיע למבוא הערבל . התבונן באיור . 4 . 36 מוצא המתנד המקומי אינו מגיע למבוא מסנן הת " ר , ולכן סומן באיור 4 . 36 בקו מרוסק . מאיור 4 . 36 ומנוסחה ( 4-35 ) ברור , שככל ש- f יהיה גדול יותר , סינון אות הבבואה יהיה יעיל יותר , שכן תדר הבבואה יהיה רחוק מהתדר הרצוי . במלים אחרות , כדאי לבחור תדר איור 4 . 36 סילוק תדר הבבואה על-ידי מסנן הת " ר
העתקתי הסבר קצר מ מטח
איציק
boaz avrahami
29-10-23, 18:34
איציק, פספסת בענק כמיטב המסורת של החובבים הוותיקים.
מי שלא חובב או ידע ב RF או בעברית צחה לא יידע או יתחשב בהרמוניות…
לצטט פרק ממאמר של משה (אם אני לא טועה) זה למתקדמים, לא לכאן.
השואל שאל אם ניתן בתא שטח קטן להגביר את הכיסוי.
התשובה הנכונה היא שכן ובתקציב נמוך אבל הפתרון לא אופטימלי ועשוי לסבול מהפרעות.
התשובה שלך מתאימה לממסרים כמו שהתקנת באגודה למשל. סדר גודל שונה בתכלית של טכנולוגיה.
וגם בקרב החובבים תשמע כנראה עוד שלוש דעות.
מה שעבד יחסית בסדר אצלנו, זה להרים את האנטנה של החמ''ל המושבי בכמה מטרים, אצלנו לא הייתה ברירה כי החמ''ל שלנו במקלט.
זה כמובן לא פותר בעיות תקשורת בין תחנות קצה ניידות אבל בדר''כ כולם שומעים את החמ''ל.
אז אם אני לא טועה אתה צריך שני ממסרים.
אחד מ V ל U
והשני מ U ל V
אגב, אצלנו עברו כבר למכשירים דיגיטליים DMR שזה לא מאפשר למי שלא חבר בקבוצה להצטרף אפילו כמאזין
אין צורך בשני ממסרים: עיין שוב בשרטוט שמצורף לדף הקופסא בעלי:
ההצלבה מייצרת בשני המכשירים את הממסר הכפול : כל אחד מהמכשירים קולט בתדר אחד וגורם למכשיר השני לשדר בתדר האחר.
אם השיטה תצליח, ממליץ לצייד את כל אחד מהמכשירים (אם מדובר ב BAOFENG) ב BATTERY ELIMINATOR ואת שניהם לחבר במקביל לסוללה 12V ולמטען מצברים. כך יחסך הצורך בהחלפת/טעינת סוללות והעסק יעבוד גם במקרה של הפסקת חשמל
התאוריה כנראה נכונה ( לא מבין בזה כמוך),
אבל בפרקטיקה, מדובר על לכסות שטח של קיבוץ אחד.
נראה ששני מכשירים ידניים אחד ליד השני ( חצי מטר?) , במקום קצת גבוה, סוגרים ענין.
אם תחבר לכל מכשיר כבל מאריך עם אנטנות רחוקות מספיק זו מזו (ובנקודה גבוהה ) סביר שבעיית הקרבה בין המכשירים תפתר.
אני לא מומחה אך כך אומר לי השכל הישר. ההגיון אומר שההפרעות קליטה/שידור הן בין האנטנות ולא בין המכשירים
תקנו אותי אם אני טועה
חסרים כמה נתונים:
מה הספק המכשירים הידניים שיש לכם?
האם ניתן לשדרג לאנטנה ארוכה?
עם מכשירי קשר RT1 שהומלצו כאן בעבר, אנטנה ארוכה ושימוש בהספק מרבי (10 וואט) הביצועים ישתפרו פלאים עם מוצר מדף.
אנחנו ממשיכים להתבלבל.
מדובר על לכסות שטח של קיבוץ!
אם יש מבנה \ מקום, קצת גבוה במרכז, מדובר בפחות מ 2 קמ רדיוס.
זה טווח מצחיק.
אם יש מקום מתאים, אפילו לא הייתי מתעסק עם אנטנה חיצונית.
מכשיר 5W רגיל ונפוץ עם אנטנה מובנת רגילה.
דרך אגב, גם אם לא מרכז הקיבוץ , ויש מקום כמו המגדל מים שנמצא באיזה צד, עדיין מדובר על פחות מ 2 קמ טווח.
וכן, צריך להיות חכם בבחירת התדרים ( ע"מ להקטין הפרעות).
עשיתי בשבוע שעבר ניסוי במושב מטע (שטח הררי) עם rt1 uhf והאנטנה המקורית הקצרה.
מכשיר אחד מוחזק ביד בנקודה גבוהה במושב, השני יצא לשוטט ברכב ברחבי המושב. שמענו מכל מקום אם כי במספר נקודות היו מעט רעשי fm.
ביחס לדברים שעלו פה:
1. זה מכשיר של 10 וואט אמיתיים
2. גם האנטנה הקצרה שלו היא ארוכה יותר משל רוב המכשירים הסיניים, דומה לזו של המוטורולות
3. הטווח של vhf המקובל ביישובים ארוך יותר עבור אותו הספק לעומת uhf
4. אם מרימים את האנטנות של "תחנת הממסר" לגובה, זה משפר את הטווח.
שורה תחתונה: עם אנטנות מתאימות וממוקמות נכון, זה כנראה פתרון אפשרי.
לא הבנתי מה זה קשור לדיון על ממסר ( ושני מכשירים -קרובים)?
קשור לשאלה האם מכשיר ידני יכול לשמש כממסר. זה מתייחס לטווח של מכשיר ידני, מישהו העלה ספק איפשהו למעלה...
קשור לשאלה האם מכשיר ידני יכול לשמש כממסר. זה מתייחס לטווח של מכשיר ידני, מישהו העלה ספק איפשהו למעלה...
אני לא חושב שיש פה מישהו שלא מאמין שמכשיר 5W , במיקום טוב, מכסה למעלה מ 2KM.
איציק העלה טענה ששני המכשירים של של הממסר יפריעו אחד לשני (בעיקר זה שמשדר יפריע לקולט).
boaz avrahami
30-10-23, 19:31
אני עם אנטנה בינונית חיצונית ועוד מכשיר נייד בתנאים טופוגרפיים לטובתנו ביצעתי קשר בתחום ה FRS לטיפה מעל עשרה קמ ושמעו סביר.
אני אוסיף עוד מימד לבעיה אצלנו,
יש לנו פה וואחד אנטנה של פיקוד העורף, אין לי מושג למה (האמת שיש אבל לצורך הדיון לא)
אז אם אתם משווים לתווי שטח בתולי של טיול אז זה לא פה, לא טופולוגית ולא תשתיתית רדיו.
ואציין שכבר ירדתי מהרעיון שעבורו חיפשתי פתרון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.