PDA

צפייה בגרסה מלאה : יחידת הניוד של פיקוד העורף - הבהרות

דרור ברלי
31-10-23, 14:00
בימים האחרונים יחידת הניוד "הר ציון" של פיקוד העורף מפציצה את קבוצות הווטסאפ בקריאה לג'יפאים להתגייס לשורותיה.

הקופירייטינג מבריק בפשטותו. לא פחות. מכוון היטב ל"בטן הרכה" של הג'יפאי הישראלי:
הם מחפשים את "בעל רכב השטח שהיה לוחם בצה"ל, בעל יכולות ניווט, תותח בנהיגת שטח".
ג'יפאי הישראלי המאצ'ו בגיל הפטור ממילואים פשוט לא יכול לעמוד בפני ניסוח כזה......

אני יכול לספר לכם מתוך הפוזיציה שהייתי בה, שההיענות מרשימה.
אבל....
שלושה וחצי שבועות עברו מפרוץ המלחמה, תחושות האפוקליפסה והסכנה הקיומית חלפו. אמנם במודעות של פקע"ר מדובר על "צורך מבצעי" שמייצר תחושת דחיפות ורצון שלכם להציל את המצב, אבל על מנת לחסוך מכם את עוגמת הנפש ותחושת העלבון שבקבלת סירוב, אני חושב שחובה לציין את מה שאנשי פקע"ר "שוכחים" לציין בקריאות שלהם.

"לוחם, נווט, נהג שטח תותח".... כל זה משני, אם לא חרטא-ברטא. אתם אמנם תחויילו, תחתמו על מדים ואולי אפילו נשק ומה שהכי חשוב - תקבלו תגמולי מילואים מהביטוח הלאומי. אבל חשוב להבהיר שקוראים לזה אמנם "ניוד", אבל רוב הנסיעות שלכם יהיו על כבישים ואתם לא עומדים להפוך לנהגים מבצעיים ב-551 שמסתננים לעורף האויב ומתמודדים באתגרי עבירות, מהירות ו/או לחימה כלשהם.

מה שמעניין את צה"ל זה רק האוטו שלכם, שמגוייס לכל דבר ועניין - והדרישות שלהם מהרכב מאוד ברורות:
1. רכב ארוך עם 4-5 דלתות - התפקיד שלכם הוא לנייד לוחמים - נדרשת יכולת פריקה מהירה מהרכב (מרובה דלתות) ותא מטען פנוי שיוכל להכיל ציוד כמו ווסטים/אפודים, מכשירי קשר, ארגזי תחמושת וכו' וכו'. מזה אפשר להבין שאין טעם לבוא עם ג'ימני....
2. סגור וממוזג - כי צה"ל 2023 הוא איך נגדיר את זה בעדינות? די מפונק. מנסיון אישי, ככל שדרגת הקודקוד גבוהה יותר, כך ידרוש רכב מפנק יותר. עוד לא נתקלתי בברזלן בעל יותר משני ארונות שהסכים לנסוע בסופה פתוחה.....
3. ובעיקר - לא רכב ישן מדי ולא בעל ק"מ גבוה! צה"ל לא מעוניין להתמודד עם כלי רכב שהסבירות שיסבלו מתקלות היא גבוהה יותר. ברור לכולנו שתקלה ברכב משמעותה אי ביצוע משימה. העובדה שהרכב שלכם בן ה-30 עם חצי מיליון ק"מ מתוחזק לעילא ולעילא ומצבו מדהים, לא מעניינת אף אחד שם. זו הבירוקרטיה ואלה כלליה.

ומה עם נזקים לרכב? היום רכב שמגוייס ומחוייל, מקבל "ביטוח" - והמשמעות היא שאם נגרמו לרכב שלכם נזקים במהלך תקופת גיוסו, לאחר המלחמה אתם אמורים לקבל פיצוי. קחו בחשבון שאתם מסיעים לוחמים על נשקם + ציוד לחימה, והסיכוי שייגרמו נזקים לכל מה שנקרא "סאלון הרכב" - מושבים, ריפודים, דיפונים וכו' וכו' הוא כמעט מוחלט. מדובר בתיקונים שעלותם גבוהה וברור לכולנו שגם מי שיעמוד בקריטריונים שמצדיקים קבלת פיצוי, עדיין יצטרך לרדוף אחריו ולהיאבק בעקשנות מול ערלות לב הרשויות למיניהן שיוציאו לכם את המיץ בקשית של טרופית לפני שתראו מהם שקל.

אז בואו ונחסוך לכם זמן, עוגמת נפש והתבאסות מדחיות וסירובים - אם הרכב שלכם קצר ו/או בעל 2-3 דלתות, או פתוח/מחופה ברזנט, או בן יותר מ-10 שנים ועם ק"מ 6 ספרתי שמתהדר בקידומת 2-3 ואילך, מוטב לוותר מראש. כי כנראה שתקבלו מצה"ל "לא" מנומס.

וזה בסדר גמור.
ואין מה להיעלב.
לצה"ל יש מספיק כלי רכב, תאמינו לי.
ופתוחים בפנינו עוד הרבה ערוצי התנדבות ונתינה, גם אם פחות מאצ'ואיסטיים/הירואיים מ"לוחם, נווט, נהג שטח תותח". עזרה בקטיף או בחליבה או באריזת פרחים או בניוד כלי רכב של מילואימניקים מבסיסי הגיוס בחזרה לבתיהם, משמעותית לא פחות מלהסתובב ברוב-חשיבות עם הצ'קלקה ומדבקות המגנט של פקע"ר.

אנחנו ננצח, וימים שקטים וטובים יותר יבואו במהרה.
עם ישראל חי!

asafk
31-10-23, 14:49
...ואני אוסיף שפיקוד העורף לא באמת כעת לא לנהגים ולא לג'יפים פרט אולי ליוזמות מקומיות כאלה ואחרות.

ובדיוק כמו שדרור כתב - אם יש לכם פנאי לכו להתנדב/ לעבוד בחקלאות זה הרבה יותר חשוב.

אסף.

נדב42
31-10-23, 21:43
מעניין, כי אחרי שסירבתי להתחייל והודיעו לי אחר כבוד בשבוע שעבר שהצבא מוכן לקבל עכשיו רק נהגים ורכבים מחויילים, הם חזרו אלי אתמול ושאלו אם אוכל לחזור ולעשות משמרות.

מאחר ואני כבר מחוייב למשימות בעבודה נרשמתי לשלוש משמרות בסוף השבוע.

ויטארה ארוכה בת 30 עם יותר מ- 300K קילומטרים, אגב ...

אני יודע מהחיילים בפלוגה שהם מבטלים סיורים כי אין להם רכבים ונהגים.

ולפחות אצלי ברכב החיילים (מילואימניקים) נהגו ברכב בכבוד ונזהרו שלא לגרום נזקים. בינתיים הנזק היחידי הוא המחבר של הרמקול החיצוני של המקסטרק שנתלש בשוגג (אם יש למישהו, אשמח).

KOOKE
31-10-23, 22:22
כבר התנדבתי וכשהגענו למקום הכינוס קיבלנו ווסטים חולצות מגנטים ודגלים לרכב....התייבשנו חצי יום מבלי שמצאו לנו משימות ולחלק (החמושים בנשק אישי) שמצאו משימה ונשלחו אליה, גם הם חזרו לאחר שהמפקדים במקום סירבו לקבל מי שאינו מחוייל.

הציעו לי להתחייל צו 8 וכו' אבל לא יכול להרשות לעצמי והבהרתי שאני זמין להם תמיד למשימות משמרות או מה שלא יהיה שנמשכות עד 48 שעות לפי הצרכים שלהם.

לא חזרו אלי.

מתנדב גם בדברים אחרים כמו עזרה לבעלי החיים מעוטף עזה, שינוע אוכל ודברים לחיילים וכו'

כן, זה לא הכי מאורגן עניין יחידת הניוד של פיקוד העורף אבל היי מי שמתאים לו אהלן וסהלן מבלי להיות ביקורתיים מדיי וציניים מדיי.

נדב42
31-10-23, 22:46
מוזר, כאילו לא מדובר באותו גוף.
אני לא בזבזתי דקה על בלבולי מוח. משמרות של 8 שעות (בפועל 9), מתקתק כמו שעון.

כמו שדרור ציין, הכל בכבישים כל עוד אין אקשן.

KOOKE
31-10-23, 23:22
נדב

אני מדבר על לפני כשבועיים - ייתכן ומאז העניינים רק השתפרו. לפני שבועיים העסק היה עדיין בחיתוליו ובהקמה

zivo
01-11-23, 01:49
כל המדינה הזו זה אילתור אחד גדול...
קם איזה "גנרל"(ים) וזוכר שפעם, ביום כיפור גייסו מכוניות, אז מחליט להותיא הודעת וואטסאפ שקוראת למתנדבים עם רכב.

בדקתם על מה אתם חותמים?
גיסו אותכם, יופי, איך אתם יודעים שגייסו את הרכב (מעבר לזה שאיזה מפקד מקומי אמר לך תודה שהגעת עם רכב)?
יש ביטוח? מה קורה לגבי נזקים?
מי משלם דלק? גם את זה אתם תורמים???

שתתחיל המלחמה עם אירן, אני מקווה של יחכו לוויטארה עם 450K ק"מ כדי להגיע ליעד :-(

amiram_1998@yahoo.com
01-11-23, 06:53
לפני שבועיים הייתה לי כוונה להצטרף לבקשה הזו
אבל שהגעתי לנושא ביטוח הרכב היה כתוב במפורש שהביטוח
אינו מכסה רכב מסוג JEEP ושערכו של הרכב אינו עולה על 300K
שאלתי מה קורה עם זה התשובה הייתה שאני צריך לסמן טנדר 4X4

כמובן שבקשתי אישור ברור לביטוח הרכב ולא קומבינה לא חזרו אלי
וויתרתי לאחר כבוד

מתנדב במקומות אחרים

KOOKE
01-11-23, 07:28
דלק מכוסה על ידי יחידת הניוד (מקבלים תלושים) נזק לרכב לא יודע.

אבל הייי כמו שנאמר זו התנדבות לא חובה להבדיל מיחידת רכב מגוייס (יר"מ) שהייתה פעם שתפקידה אכן היה לגייס בצו רכבים לפי צורכי הצבא- בעל רכב היה מקבל צו גיוס לרכב והיה חייב להתייצב ולמסור את הרכב.

היה נוהל סדור של גיוס הרכב כולל בדיקת הרכב בעת הגיוס על ידי שמאים ובוחני רכב ובעת השחרור של הרכב, כולל תשלום לבעל הרכב על ימי גיוס הרכב ועל נזק שנגרם לרכב במהלך השירות.

שירות המילואים שלי בחלקו היה ביר"מ.

אז מי שרוצה להתנדב עם הג'יפ על הסיכונים לרכב הכלולים בזה בבקשה, זה דווקא מועיל לצבא וצורך אמתי גם אם לא זוהר במיוחד וגם אם לא מבצעים מרדפים בשטח אחרי האוייב. מי שלא רוצה יכול בהחלט להפנות את רוח ההתנדבות שלו למקומות אחרים.

zivo
01-11-23, 07:37
אז מצאנו מי הגנרל....
https://youtu.be/0_VKtTQDyDo?si=pFYCAvrGDaHkE99-

וגם הוא מודה שזה התחיל בלי כיסוי אמיתי לרכב ( אבל טוען שזה בהסדרה).
שימו לב שהוא עצמו מודה שלא הכל מכוסה.
אלתור כבר אמרנו???

Raccoon
01-11-23, 08:15
אני בצד של הלקוח בסיפור הזה.
שני קריטריונים נוספים לחיול: עבר צבאי כלשהו והיעדר עבר פלילי.
העבודה עצמה כוללת גם הרבה נסיעות מנהלתיות. מאוד מאוד עוזר.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

צור
01-11-23, 08:16
מפריע לי הכסת"ח. השורה במחוזותינו.

כתב דרור בפרוט ובדיוק על המצב כפי שהוא חווה אותו.

כתבו לפני.
מי שרוצה ביטוח והסדרה והחזר הוצאות ויממ.
שיתחייל / יר"מ.
לא יכול שב בבית.

מי שרוצה להתנדב תתנדב על תכסת"ח.

לזמנים רגועים ודיונים על הפחתות וטווח קשר.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

המשוטט
01-11-23, 08:22
היר״מ חי ובועט
קיבלנו משאית חלוקה (למנהלות במקום אושקוש) טנדר ואפילו אמבולנס אזרחי לגדוד.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
01-11-23, 08:31
כל המדינה הזו זה אילתור אחד גדול...
קם איזה "גנרל"(ים) וזוכר שפעם, ביום כיפור גייסו מכוניות, אז מחליט להותיא הודעת וואטסאפ שקוראת למתנדבים עם רכב.

בדקתם על מה אתם חותמים?
גיסו אותכם, יופי, איך אתם יודעים שגייסו את הרכב (מעבר לזה שאיזה מפקד מקומי אמר לך תודה שהגעת עם רכב)?
יש ביטוח? מה קורה לגבי נזקים?
מי משלם דלק? גם את זה אתם תורמים???

שתתחיל המלחמה עם אירן, אני מקווה של יחכו לוויטארה עם 450K ק"מ כדי להגיע ליעד :-(

אתה מחפש להתנדב בתור מאלף אריות לבנים?

Raccoon
01-11-23, 08:41
היר״מ חי ובועט
קיבלנו משאית חלוקה (למנהלות במקום אושקוש) טנדר ואפילו אמבולנס אזרחי לגדוד.

Sent from my SM-G973F using Tapatalkעזוב, קיבלנו טויוטה 80...

דרור ברלי
01-11-23, 08:43
הראל משה בתכניתו ב"רדיו-סול" מראיין את האלוף במיל' עוזי דיין על הנושא הזה בדיוק (https://www.youtube.com/watch?v=0_VKtTQDyDo)

למי שאין כוח להקשיב, אז אפשר לדייק יותר בפרטים.

מגבלת שנתון ייצור הרכב - 2012 לכל הפחות. דיין מציין שהוא עובד על הורדת הרף ל-2003
מגבלת ק"מ - 300,000 לכל היותר. מדובר על העלאת הרף ל-500,000 ק"מ
מגבלת שווי רכב - עד 300,000 שקל. גם זה בעבודה, להעלאת הרף

כל מי שהתנדב לניוד של פקע"ר כמוני בשבוע המלחמה הראשון אחרי השבת השחורה - אז זה היה באמת בהתנדבות מלאה. ללא חיול, ללא נשק, ללא שום תגמול או ביטוח. אבל גם בלי לפשפש בנתוני הרכב - כל מי שבא ברוך הבא. לא באו בדרישות, לא נתנו כלום חוץ מקפה ובפלות בחפ"ק, מגנטים לדלתות וחולצת דרייפיט כתומה.
כן קיבלנו בסוף "תלושי דלק" בסך 1000 שקל בצורת קישור שנפתח בתחנת הדלק, מאפס ומשחרר משאבת תדלוק. שגם הם היו, איך לא, תרומה נדיבה ממישהו.... מישהו אשכרה חשב שמדינת ישראל תטרח לדאוג למתנדביה חלילה?.....

כעת הכל מסודר יותר.
פקע"ר דורש ומבצע חיול מלא של הנהג והרכב.
הנהג בתכל'ס מגויס למילואים. מדים ונשק והכל. ובזמן מלחמה זה אומר שהתחת שלו שייך לצה"ל ללא תאריך שחרור כתוב - כלומר עד לסוף המלחמה. זה יכול להימשך חודש-חודשיים-שלושה-חצי שנה.......... ובהחלט לא מתאים לכל אחד.
האוטו שלכם הולך לעבור חתיכת טירונות - כנראה שלא יקרעו אותו בשטח, אבל כן תגמעו קילומטראז'ים רציניים בכבישים. ייתכן שבעומס מלא תו"כ גרימת צלקות ונזקים קוסמטיים. קחו את זה בחשבון כשמדובר ברכב חדיש ויקר.

אבל חשוב לציין - יש גם נקודות אור בסיפור:
1. רק אתם נוהגים ברכב שלכם. זה להבדיל מרכב יר"מ בעבר, שהיה הופך לזונה עם כל מה שמשתמע.
2. מקבלים תגמולי מילואים. למי שבגלל המלחמה נאלץ לסגור/להשבית עסק או פוטר מהעבודה - זה סוג של פרנסה חלופית.
3. מקבלים הוצאות דלק
4. יש "ביטוח" למקרה של נזקים לרכב (לרכב שעומד בתנאים). כלומר, זה מה שיבטיחו לכם. כנראה שלא יהיה חוזה חתום, אז אשרי המאמין ואני מקווה בשבילכם שלא תידרשו לזה....

בקיצור - לא לכל אחד, לא לכל רכב.
מי שמתאים לו ורוצה ומגיע - יבורך.
מי שלא - יש הרבה ערוצי תרומה והתנדבות אחרים. לא פחות מועילים, חשובים ונדרשים

יונתןמצפה
01-11-23, 13:19
הראל משה בתכניתו ב"רדיו-סול" מראיין את האלוף במיל' עוזי דיין על הנושא הזה בדיוק (https://www.youtube.com/watch?v=0_VKtTQDyDo)

למי שאין כוח להקשיב, אז אפשר לדייק יותר בפרטים.

מגבלת שנתון ייצור הרכב - 2012 לכל הפחות. דיין מציין שהוא עובד על הורדת הרף ל-2003
מגבלת ק"מ - 300,000 לכל היותר. מדובר על העלאת הרף ל-500,000 ק"מ
מגבלת שווי רכב - עד 300,000 שקל. גם זה בעבודה, להעלאת הרף

כל מי שהתנדב לניוד של פקע"ר כמוני בשבוע המלחמה הראשון אחרי השבת השחורה - אז זה היה באמת בהתנדבות מלאה. ללא חיול, ללא נשק, ללא שום תגמול או ביטוח. אבל גם בלי לפשפש בנתוני הרכב - כל מי שבא ברוך הבא. לא באו בדרישות, לא נתנו כלום חוץ מקפה ובפלות בחפ"ק, מגנטים לדלתות וחולצת דרייפיט כתומה.
כן קיבלנו בסוף "תלושי דלק" בסך 1000 שקל בצורת קישור שנפתח בתחנת הדלק, מאפס ומשחרר משאבת תדלוק. שגם הם היו, איך לא, תרומה נדיבה ממישהו.... מישהו אשכרה חשב שמדינת ישראל תטרח לדאוג למתנדביה חלילה?.....

כעת הכל מסודר יותר.
פקע"ר דורש ומבצע חיול מלא של הנהג והרכב.
הנהג בתכל'ס מגויס למילואים. מדים ונשק והכל. ובזמן מלחמה זה אומר שהתחת שלו שייך לצה"ל ללא תאריך שחרור כתוב - כלומר עד לסוף המלחמה. זה יכול להימשך חודש-חודשיים-שלושה-חצי שנה.......... ובהחלט לא מתאים לכל אחד.
האוטו שלכם הולך לעבור חתיכת טירונות - כנראה שלא יקרעו אותו בשטח, אבל כן תגמעו קילומטראז'ים רציניים בכבישים. ייתכן שבעומס מלא תו"כ גרימת צלקות ונזקים קוסמטיים. קחו את זה בחשבון כשמדובר ברכב חדיש ויקר.

אבל חשוב לציין - יש גם נקודות אור בסיפור:
1. רק אתם נוהגים ברכב שלכם. זה להבדיל מרכב יר"מ בעבר, שהיה הופך לזונה עם כל מה שמשתמע.
2. מקבלים תגמולי מילואים. למי שבגלל המלחמה נאלץ לסגור/להשבית עסק או פוטר מהעבודה - זה סוג של פרנסה חלופית.
3. מקבלים הוצאות דלק
4. יש "ביטוח" למקרה של נזקים לרכב (לרכב שעומד בתנאים). כלומר, זה מה שיבטיחו לכם. כנראה שלא יהיה חוזה חתום, אז אשרי המאמין ואני מקווה בשבילכם שלא תידרשו לזה....

בקיצור - לא לכל אחד, לא לכל רכב.
מי שמתאים לו ורוצה ומגיע - יבורך.
מי שלא - יש הרבה ערוצי תרומה והתנדבות אחרים. לא פחות מועילים, חשובים ונדרשים

לא נתנו כלום חוץ מ....
מגנטים לדלתות

דרור
יש סתירה לוגית בסיפור שלך.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

KOOKE
01-11-23, 14:44
אין סתירה במה שדרור מתאר הוא פשוט מתאר שני מצבים בשני מועדים שונים.

התנדבות נטו בשבוע הראשון לאחר פרוץ המלחמה שזה היה בשלב הקמת היחידה וגיבוש הנוהלים לעומת המצב כעת שמחייב חיול מלא.

נדב42
01-11-23, 15:58
בסוף השבוע הקרוב יש לי שלוש משמרות של התנדבות נטו, רק אומר.

יונתןמצפה
01-11-23, 16:24
אין סתירה במה שדרור מתאר הוא פשוט מתאר שני מצבים בשני מועדים שונים.

התנדבות נטו בשבוע הראשון לאחר פרוץ המלחמה שזה היה בשלב הקמת היחידה וגיבוש הנוהלים לעומת המצב כעת שמחייב חיול מלא.הסתירה במה שדרור כותב זה שלא יכול להיות שנתנו לו מגנט לדלת, אם אין לו דלת....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

KOOKE
01-11-23, 16:53
בסוף השבוע הקרוב יש לי שלוש משמרות של התנדבות נטו, רק אומר.

היום שוחחתי עם מגייסת מטעם היחידה והבהירה לי שללא צו 8 , חיול והצמדה ליחידה כזו או אחרת לא מקבלים מתנדבים. כנראה שעדיין לא מאורגנים שם עד הסוף.

נדב42
01-11-23, 17:06
זה מאתמול בערב.
חמ"ל יחידת ניוד מרכז.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231101/41d0667a696ada67e57b05737e89c9e5.jpg

ishc
01-11-23, 17:10
גם אני הצטרפתי להתנדבות אבל אחרי שני משמרות הבנתי שהשברולט היא בערך האוטו האחרון שמתאים לצרכים.
לעומת זאת בשבת האחרונה נסעתי להתנדב בטיול של חברת שבילים. לקחתי זוג הורים ושלושה ילדים לטיול ושם השברולט כיכבה. אז הנה עוד אופציית התנדבות.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

ד ו ר ו ן
01-11-23, 17:51
הנהג בתכל'ס מגויס למילואים. מדים ונשק והכל. ובזמן מלחמה זה אומר שהתחת שלו שייך לצה"ל ללא תאריך שחרור
חצי כוח ומטעה.
אם אתה בתקן מתנדב(!), ולא מגויס עפ״י חוק, לא יכולים להכריח אותך להשאר.

alto
01-11-23, 17:56
לכמה זמן מגוייסים? אלו שכן

לי אישית קשה לשלב התנדבות עם העבודה, צריך לוותר על משהו, אז גיוס יותר מתאים לי

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

Raccoon
01-11-23, 18:22
נראה לי שאין בעיה לצאת. כרגע הם פולטים את כל מי שעזב ולא חזר יותר מ-48 שעות כדי לשחרר תקנים.

yoni_0000
01-11-23, 19:48
מי שצלח את שלב הבירוקרטיה והגיע לגדודים, שם הכל גמיש יותר. מאמין שזה המקרה של נדב.
לפניי שבועיים באמת לא הכל היה מוסדר אבל עכשיו בשביל להגיע לשטח צריך לעבור בירוקרטיה שככל הנראה כוללת חיול.

וכן, בכאוס שהיה פה בשבוע הראשון לא דיברו על החזרי דלק ועניין הביטוח לא היה ברור. זה עדיין לא מנע מעשרות אנשים להגיע. אני ביליתי סופש שלם בבית קמה עד שגייסו אותי מהיחידה שלי. ההתנדבות כשמה, ולך אדון זיו, אתה ממש לא חייב להצטרף, אבל אין לך שום זכות לבקר מתנדבים שבאו לתרום כמיטב יכולתם במה שהם רואים לנכון.

נדב42
01-11-23, 21:12
לי הודיעו שלא אוכל להמשיך ואפילו ביטלו לי משמרות שכבר הייתי משובץ, ואז חזרו ושאלו אם אוכל בכל זאת להמשיך. כמתנדב כמובן.

zivo
01-11-23, 22:50
מי שצלח את שלב הבירוקרטיה והגיע לגדודים, שם הכל גמיש יותר. מאמין שזה המקרה של נדב.
לפניי שבועיים באמת לא הכל היה מוסדר אבל עכשיו בשביל להגיע לשטח צריך לעבור בירוקרטיה שככל הנראה כוללת חיול.

וכן, בכאוס שהיה פה בשבוע הראשון לא דיברו על החזרי דלק ועניין הביטוח לא היה ברור. זה עדיין לא מנע מעשרות אנשים להגיע. אני ביליתי סופש שלם בבית קמה עד שגייסו אותי מהיחידה שלי. ההתנדבות כשמה, ולך אדון זיו, אתה ממש לא חייב להצטרף, אבל אין לך שום זכות לבקר מתנדבים שבאו לתרום כמיטב יכולתם במה שהם רואים לנכון.
לא שמעת ממני מילת ביקורת על המתנדבים.

הביקורת שלי על מי שמנהל את כל הבאלאגן הזה.
מעבר לכל הבעיות של חיול וכו', אני לא מבין איך צבא שאמור להתמודד בארוע רב זירתי (וזה עוד לפני אירן), צריך בזמן ארוע מול הזירה החלשה ביותר, עזרה ברכבים ונהגים.
יותר מדי גנרלים, יותר מדי מתלהבים, ומבלבלים את המוח.
אני שומע את עוזי דיין ומתחלחל- מאיפה האילתור הזה?
מה לפקוד העורף ולהובלת כוחות? בשטח? נהיו פלס"ר?

ניר ל
02-11-23, 06:54
חברים, מי שעוד לא הבין את תמונת המצב מוזמן לצפות בהרצאותיו של אלוף בדימוס איציק בריק. לא רק באלו הזוכות לפרסום לאחרונה בהן הוא מתריע על מתקפת פתע שתמוטט את קו ההגנה הראשון ותטבח באזרחים חסרי הנשק, אלא גם בחוסר מוכנות הצבא למלחמה, חוסר מוכנות הימח"ים ומערך ההובלה המסתמך על קבלנים אזרחיים.
עכשיו כבר מאוחר מדי לביקורת... היא הייתה צריכה לבוא שנים קודם, שנים בהן הדירו אותו ושכמותו מאולפני הטלויזיה. אותם פרשנים וגנרלים במיל' ממשיכים לשבת באותם אולפנים ולצקצק בלשונותיהם ואילו אזרחים חפציי קיום בהחלט נחוץ שיתנדבו כדי לכסות על המחדלים .
שאו ברכה, שמרו על עצמכם. תזכרו שיכול היה להיות הרבה יותר גרוע, ותתפללו שלא יהיה הרבה יותר גרוע.

דרור ברלי
02-11-23, 09:48
חצי כוח ומטעה.
אם אתה בתקן מתנדב(!), ולא מגויס עפ״י חוק, לא יכולים להכריח אותך להשאר.

כמעט כרגיל, ויכוח לשם ויכוח?....

מה לא ברור?
מי שמתחייל הוא כבר לא מתנדב. הוא חייל מילואים לכל דבר ועניין.
וככזה, הוא במילואים עד שישחררו אותו. מתי? מתי שיראו לנכון לשחרר אותו. זה הכל.
ולכן זה אחד התנאים להתחיילות - אתה מצהיר שאתה פנוי לשירות מילואים פתוח וגמיש לגמרי ככל שיידרש ממך, ללא תאריך סיום ידוע.

וכנראה שיש כל מיני מסגרות שמתעלמות מההנחיות במודע או שלא (מי אמר שיש שם בלגן, בלשון המעטה?.... אמר ולא ידע עד כמה צדק) או שעדיין יכולות לקבל מתנדבים כמו בימי המלחמה הראשונים - בתקן של מתנדב, כזה שבתכל'ס לא מגיע לו כלום. גם לא דלק - ואם גם במהלך ההתנדבות-נטו קיבלנו/קיבלתם את הקישור לתדלוקים בתחנות של "דלק", זה כנראה רק בזכות נדיבותו המבורכת של מישהו ולא כי החוק מחייב אותם.

KOOKE
02-11-23, 10:46
אני רק רוצה להזכיר שצה"ל הוא צבא העם וככזה גם שם לפעמים הדברים מתנהלים על בסיס ה "יהיה בסדר" כשם שזה האופי של הישראלי הממוצע....להתנהלות כזו יש כמובן חסרונות אבל יש לה גם יתרונות לא מעטים שלדעתי הם אלו המהווים את ה "X" פקטור והיתרון הישראלי על פני שאר העולם...

תכלס זה מה יש ועם זה ננצח

Raccoon
02-11-23, 10:55
אצלנו מי שרוצה יכול לעזוב. מה שלא מאפשרים זה לצאת לשבוע הביתה למשל.

ש01
02-11-23, 13:34
כשמנהלי הצבא עסוקים בלהתגונן, לשוחח עם מילואמניקים ולהתחנן שיגיעו, להסביר למה הם לא פריווילגים ולהתחנן שמנהלי המדינה יקבלו אותם לשיחה והצגת המצב
כש"נערי האוצר" נמדדים בכמה יוכלו לקצץ מתקציב משהב"ט.
כששיח מתלהם על קיצוץ תנאי משרתי הקבע הוא השולט.
כשעל כל שעל מחפשים איך לפגוע בצבא ובאנשיו, עוסקים בהורדת המוטיבציה ויוצרים מצב שכל קצין שלא נראה שיקודם לסא"ל - מפוטר.
כשיוצרים פער בדרג הביניים (סרן-רס"ן) ונשארים רק הבינוניים ולא הטובים ביותר,
כשהחברה מקדשת את הממון ולא השליחות
מה אנחנו מצפים שיקרה?

אז בריק צעק
וליברמן התריע (כמעט אחד לאחד)
ועל מנת לאבטח סוכה מתלהמת בכפר פלסטיני נדרש להקצות כוחות
ועוד ועוד...

בצבא שאני שרתתי בו, מנהל שהיו מעירים אותו ב 0200 כי הבחינו במשהו חריג, ואז שוב ב 0400 - היה אולי אומר - נבצע הע' מצב ב 0800 אבל במקביל היה מנחה להעלאת עירנות ולתגבור עמדות (ויצא לי להיות בכמה וכמה צמתים כאלו).

כל הנ"ל נכתב מכעס ותסכול
ניסיתי בלי להכניס פוליטיקה
אבל חייב לשתף (ולא רק את משפחתי וחברי) כי אני כועס. מתפוצץ מכעס! ותסכול...
וחייב להיות איזה שינוי!

זהו.
פרקתי (ולא נרגעתי..)

boaz avrahami
02-11-23, 14:32
הכול נכון חוץ מזה שהרוב זה תחושות ולא עובדות.

הצבא מחליט איך להשתמש בתקציב שלו.
לצבא אין תוכניות ארוכות מאורך כהונת רמטכל וכל רמטכל משנה אותן.

בדרום לא היה פחות כוחות הגלל הסטת כוחות לאיוש.
היה פחות מדי כוחות בגלל הערכה צבאית בחסר אל מול הסיכון.
מעבר לכך הצבא היה בהדממה.
הוציאו את רוב הצבא לחופש וחשבו שהחמאס רק נובח ולא נושך.

מה תגיד על חיל האוויר שלא היה כמעט נוכח בלחימה בשעות הראשונות?
גם הוא היה בשומרון?

בריצור, לא שאני רחוק ממך בהשקפות אבל אתה לא מפריע לפוליטיקה לבלבל אותך

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

nirs
02-11-23, 15:06
בדרום לא היה פחות כוחות הגלל הסטת כוחות לאיוש.

נוהג להגיב רק על דברים שאני יודע / מכיר אישית. במקרה הנ״ל, יכול להעיד שהפלגה של הבן יחד עם כוחות רבים נוספים, התקפלו מעזה בתחילת אותו שבוע ועלו חזרה ליחידה ואז בהמשך השבוע הוקפצו לאיו״ש…
קשה לי להעריך בכמה היתה משנה הנוכחות שלהם בעזה את תמונת המצב הכללית, אבל לאור הלחימה שעשו ששבו לעזה, בשבת, ובאיחור ניכר, כנראה שהשארתם בעזה היתה משפרת במשהו את התוצאה.
המחדל של המודיעין הוא בלתי נתפס.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ש01
02-11-23, 15:14
בועז,
אני מכיר (גם) עובדות ולא רק תחושות.
מסוקים ראשונים הוזנקו תוך דקות, רק שהיו רחוקים.
הטייסים מתארים מצב מתסכל של נחילי אדם ורכבים חוצים - על כל אחד שנורה יוצאים עשרה.

תוכניות "חומש" מדברות גם עשור קדימה, ונעשות תחת אילוצי תקציב וקיצוצים קשים.
(השתחררתי לפני שנים רבות, אחד הפרוייקטים האחרונים שהובלתי היה תהליך חשיבה וחקר צופה פני עתיד - עשר שנים קדימה בהיבט מודיעין, רכש ופקודות מבצעיות).

כמי ש"חי" את עולם הצבא מאוד מקרוב, אני מכיר ומודע לתהליכים עליהם כתבתי.
לגילוי נאות - אשתי פורשת צבא, אני הייתי שם לא מעט שנים, יש במשפחה מספר קצינים בקבע ארוך ו2/3 מילדי קצינים (השליש האחרון עדין לפני גיוס) וברור להם שלא יישארו לקבע ארוך ולא אפרט כאן מדוע.

ehudzeelim
02-11-23, 15:16
ניסיתי בלי להכניס פוליטיקה

לפחות תיבלת עם בדיחה טובה בסוף [emoji1]

Sent from my 22120RN86G using Tapatalk

ש01
02-11-23, 15:28
עכשיו (1520) בגל"צ בדיוק מדברים על נושא גיוס הרכבים, ביטוח, תשלום, פיצוי וכד'

נמרוד
02-11-23, 15:50
אני הבנתי שלא מגייסים טנדרים ידניים.
הרגשת הקלה לא פחות מזה שהבת שלי ג'ובניקית בקרייה [emoji16]

המשוטט
02-11-23, 18:38
הלכתי אתמול למשוך רכב ירמ

שורה של דימקסים 2*4 ואמארוק....נאלצתי לקחת אותו....נראה כמה ישרוד

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

boaz avrahami
02-11-23, 21:43
מצטער שאני צריך לתקן אותכם פעם שניה.
עוד ידובר רבות ויפורסם אבל ההשמצה הזו שהכוחות היו באיוש במקום בעוטף היא הטעיה ככול הנראה. זה שבן של מישהו עבר מהעוטף ליוש עדיין לא הופכת את הטענה לנכונה.
עשו בצבא ובמשרד הביטחון מספיק עוולות בידי כל מיני שרים ממפלגות ימין ויש המון מה להגיד על זה אבל לא צריך להוסיף מעשיות. האמת רעה מספיק גם בלי ההמצאות.

1. הצבא היה בהדממה.
2. בעוטף לא היה חסר סד״כ על חשבון איו״ש
3. חיל האוויר כמעט לא תפקד בשעות הראשונות. היו שני מסק״רים בכוננות. המסוקים הראשונים שהגיעו היו כוננות מהצפון. גם אלו שכבר הגיעו לא היה מי שיפעיל אותם מסודר והיו המול אילתורים שהתבססו על הכרויות אישיות.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231102/bd55a2be0ced92805da086ad464f9cf5.png

ד ו ר ו ן
02-11-23, 22:06
כמעט כרגיל, ויכוח לשם ויכוח?....
.
לא ויכוח.
אני פשוט במילואים ומכיר רשמית ממקור ראשון את הנהלים.

ד ו ר ו ן
02-11-23, 22:12
בועז,
אני מכיר (גם) עובדות ולא רק תחושות.
מסוקים ראשונים הוזנקו תוך דקות, רק שהיו רחוקים.

הטייס אפאצ’י שקפץ מהצפון התראיין בנושא.
זה ממש לא היה דקות.
התעורר בבית והבין שמשהו קורה ונסע לטייסת.
אפילו לא הקפצה.

בשבת בבוקר ישנו בשטח לא רחוק מבסיס רמון.
ברבע לשבע פיצוצים בשמיים וסירנת הקפצה מרמון.
שומעים 2 מטוסים ממריאים, ואחרי זה כמעט שעתיים שקט.

אין מה לייפות את המציאות, כשלנו קולוסאלית.

boaz avrahami
02-11-23, 22:51
נשים גם את זה כאן בשביל שלא יספרו מעשיות

https://youtu.be/-7A6Tn_iEFY?si=FMwevxqN1l9kVeWD

ניר ל
03-11-23, 08:21
אם צה"ל לא היה בשליטה בטחונית על יו"ש - יו"ש הייתה הרבה יותר חמושה מעזה (לא ניתן למנוע הברחות לשם) ולא ניתן היה לשמור על הגבול.
אז די עם הדמגוגיה, כל מי שהיה כאן לפחות בטירונות יודע מה יחס הכוחות שצריך להעמיד בהגנה ובהתקפה ושאין לנו אפשרות להעמיד יחס כוחות כזה ושהמשק שלנו יתפקד במקביל.
תפסיקו להקשיב לפרשנים באולפני טלויזיה ופוליטיקאים. מכל צד של המפה הפוליטית. אלו מונעים ממניעים זרים (לכם) ולא משרתים אתכם.

נדב42
03-11-23, 12:22
.
עוד ידובר רבות ויפורסם אבל ההשמצה הזו שהכוחות היו באיוש במקום בעוטף היא הטעיה ככול הנראה. זה שבן של מישהו עבר מהעוטף ליוש עדיין לא הופכת את הטענה לנכונה.

אה, כי כתבה ב"ישראל היום" זה אמין.

שמעתי את זה מהרבה מהחיילים שאני מסיע בסיורים בלילות, אלו הרבה בנים של מישהם וזה מקור הכי ראשון שאני מכיר.

ehudzeelim
03-11-23, 12:31
העבירו גדוד וחצי או לא, לא באמת רלוונטי, הקריסה היא כשל בחוליה אחרת, מודיעין ופירושו. אם יש התראה, מגייסים בזמן גם אוגדה.
בשאננות והנמנום הכללי, מה היה עוזר עוד גדוד שישן במיטות? אני בכלל לא בטוח שזה לא מזל גדול שהוא לא היה שם.

Sent from my 22120RN86G using Tapatalk

נדב42
03-11-23, 12:36
נו, אז מסתבר שלא גייסו בזמן ...
הייתי שם. הצבא לא.

asafk
03-11-23, 12:42
הדיון הזה הולך למקום לא נכון.

אסף.

ד ו ר ו ן
03-11-23, 13:11
הדיון הזה הולך למקום לא נכון.

אסף.

אפשר ״להמשיך במועדון לחבר״..

מיכה100
03-11-23, 17:02
חוזר לדיון המקורי, בערך. 145221

Sent from my HD1903 using Tapatalk

nirs
04-11-23, 00:02
מצטער שאני צריך לתקן אותכם פעם שניה.
עשו בצבא ובמשרד הביטחון מספיק עוולות בידי כל מיני שרים ממפלגות ימין ויש המון מה להגיד על זה אבל לא צריך להוסיף מעשיות. האמת רעה מספיק גם בלי ההמצאות.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231102/bd55a2be0ced92805da086ad464f9cf5.png

לפני התגובה הנ״ל הערכתי אותך קצת יותר.
שא ברכה.

boaz avrahami
04-11-23, 10:15
לפני התגובה הנ״ל הערכתי אותך קצת יותר.
שא ברכה.

.
האמת שגם אני אבל שמרתי על נימוס

אתה מוזמן להתמודד עם הנתונים ולא לעבור לתקיפה אישית

אם אתה מפקפק בגלל שזה ישראל היום אז קח כתבה מ ynet עשרה ימים לפני השבת. שמדברת על תגבור כוחות אפילו.

וזה בלי להזכיר שהיו כוחות שהמתינו שעות ולא נכנסו לסייע.
אני חושב שכרגע אין טעם להתחיל עם משחק ההאשמות אבל תשמרו על הכלל הזה ואל תפיצו דברים לא בדוקים

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231104/7484b3a239483173b67b34f1f841b883.png

asafk
04-11-23, 10:54
זה לא הדיון הזה.
בשביל זה יש מקומות אחרים.

אסף.

boaz avrahami
04-11-23, 12:13
אם זה מטען חלול אז אני חושד שהוא לא אפקטיבי ואם זה לא חלול אז הוא נראה לי קטן מדי בשביל להכאיב לטנק מודרני באופן רציני.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231104/3ce045c2b2530a47442df03b32395a80.png

איל מ
04-11-23, 12:17
זה תרמוברי

asafk
04-11-23, 12:18
וזה בפיקוד העורף?

אסף.

boaz avrahami
04-11-23, 12:41
תמחק. זה לא שייך לכאן