צפייה בגרסה מלאה : (הועבר) ג'יפון או רכב גבוה ראשון
davidthe16
06-11-23, 21:44
היי שלום, חדש כאן
אני רוצה לקנות את הרכב הראשון שלי
מחפש רכב בעיקר לנסיעות להורים, סידורים, וטיולים בסוף שבוע (כ 8000-10,000 ק''מ בשנה)
חלק מהפעמים אני ארצה לסוע בכבישי עפר / קק''ל פשוטים (מעיינות, מדבר יהודה וכו')
הדרישות שלי:
אוטומט
עד 40,000 ש''ח
לא יצטרך הרבה תחזוקה והשקעה
מקום מרווח ל4 אנשים+בגאז' גדול
מתבלט איזה רכב לקנות,
קרוסאובר, או משפחתית תספיק?
הסתכלתי בינתיים על כמה דגמים, ואני מתבלט על כל אחד מהם אשמח לשמוע את דעתכם
ברולט טראקס 2014, 105,000 ק''מ
דאצ'יה דאסטר
סובארו פורסטר 2010 160,000
או פשוט מאזדה 3 וזהו
GodsFather
06-11-23, 22:41
שבילים פשוטים גם פרייבט יכול, לא בריא אבל יכול.
דאסטר אוטומט אני לא מכיר אז נחכה לבעלי נסיון. דאסטר ידני הוא אחלה.
השלב הבא הוא אכן פורסטר כי רצית רכב מרווח, אחרת גם xv יכול להיות אחלה.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
ברוך הבא לפורום,
העברתי את השרשור לפורום המתאים.
קשה להבין מהו דרישות השטח שלך. "מדבר יהודה" יכול להיות גם עבירות קשה.
האם טיול פעם עם רכבי שטח? אילו רכבים? האם יש חברים עם רכב שטח שעימם תרצה לטייל? אילו רכבים יש להם?
עבור על השאלון שלנו השרשור הנעוץ הראש תת פורום זה, תוכל להוסיף תשובות לשאלות? האם התקציב שלך הוא לרכישה בלבד ויש עוד תקציב ליישור קו ?
נכתב מהנייד
davidthe16
08-11-23, 01:58
התקציב הוא לרכישה ויישור קו (טווח טעיה של 3 אלף לכל היותר)
מדבר יהודה - הכוונה לכבישי עפר קל עד בינוני
תכלס דברים שגם פרייביט יכול לעשות
חשבתי באמת על פורסטר
אז למה לא פרייבט?
נסה להסביר (בראש ובראשונה לעצמך) האם אתה באמת צריך רכב שטח...
יש כאלו האוהבים לטייל גם מחוץ לאספלט. לאחר שמיצו את היכולות שנותן להם פרייבט מגששים בודקים את האפשרות לשדרג יכולות, להצטרף גם לטיולים שבהם לעיתים יש מכשול שאינם יכולים לעבור עם הרכב שלהם ולא מעוניינים בגלל זה לוותר על הטיול. יש כאלו נתקלים בחבר המטייל עם רכב שטח וחוזר עם עיניים מבריקות וחמצן לשבוע שלם לאחר כל טיול ומחליטים שם הם רוצים... יש כאלו שרוצים רכב גבוה, שנראה להם שיהיה מדליק לנהוג ברכב עם שנורקל וכננת וצמיגים גדולים...
נכתב מהנייד
davidthe16
08-11-23, 21:00
הסיבה המרכזית היא שאני מפחד לפגוע בפרייביט,
ובגלל שאני לא מתכוון לסוע המון גם ככה חשבתי ללכת כבר על ג'יפון
"לפגוע בפרייבט" אתה מתכוון בחלק התחתון?
כלומר אתה מניח שכל ג'יפון יהיה עם מרווח גחון גדול יותר מכל פרייבט?
אני לא מנסה לתקוף, רק לגרום לך לברר עם עצמך מה אתה בעצם מחפש, האם אתה באמת מחפש רכב 4X4 או שזה לא נדרש.
davidthe16
09-11-23, 23:06
חס וחלילה לא תוקף, אלא מעלה טענות טובות :)
הג'יפונים גבוהים טיפה יותר מהפרייבטים,
אבל ממה שהבנתי המתלים שלהם עמידים יותר ואני פחות אפגע בג'יפון בשטח מאשר פרייביט
davidthe16
09-11-23, 23:42
היי שלום חדש כאן :)
אני רוצה לקנות רכב ראשון
עד 40,000 ש''ח
לנסיעות קצרות אחרי העבודה, קצת סידורים פה ושם,
סופש להורים וקצת טיולים (פעם בחודש - מעיינות ,מדבר יהודה כאלה , כבישי קק''ל קל-בינוני)
כ8000 ק''מ בשנה
שיהיה אמין ושאני לא אצטרך לשפוך עליו כסף במוסך
לפי מה שהבנתי אני צריך ג'יפון -
גם גבוהים יותר, וגם עמידים יותר מאשר פרייביטים
אני קורא באינטרנט, ואני מבולבל.
אין לי מושג ברכבים, ואין לי חברים שמבינים מעבר ל"תקנה יפנית מתחת ל100,000 ק''מ והכל טוב"
אני מתבלט על כמה מודלים
סקודה ייטי - אבל אומרים שיש בעיה בגיר
קיה ספורטאז'
סוזוקי sx4 crossover
סובארו xv או פרוסטר
אשמח לשמוע איזה רכב הכי כדאי כיד שניה
מביא פה דוגמאות חמה שמצאתי
סוזוקי sx4 cross 2013 יד 1 90,000 ק''מ 35,000 ש''ח
קיה ספורטאז' 2015 יד1 153,000 ק''מ 44,000 ש''ח
סקודה ייטי 2012 יד1 120,000 ק''מ 32,000 ש''ח
סובארו פורסטר או xv - בין השנתונים 2014-2016 באזורי ה 200,000
אשמח לשמוע את דעת האנשים הנחמדים בפורום :)
תודה רבה ושנזכה לימים שקטים יותר :)
אז קודם כל ברוך הבא. עכשיו יש לך חברים שמבינים קצת יותר מ...
אני רק אשאל שאלה אחת כדי להבין את הראש שלך - ג'יפון זה בשביל שבילים שלא מתאימים לפרייבט ואולי ידרשו 4x4 או רק בשביל הגובה היחסי?
אסף.
למנהלים, אולי לאחד את שני השרשורים, הוא פתח עוד אחד כאן, וזה נראה כמו ההמשך
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/128005-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%99%D7%99%D7%98%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-sx4cross-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
היי שלום חדש כאן :)
אולי קצת חדש, אבל פתחת שרשור כמעט זהה.
עדיף להמשיך את הקודם כדי שניתן יהיה להימנע מחזרה על אותן שאלות ואותן תשובות.
בנוסף - יש לנו תת פורום ייעודית להתייעצויות לפני קניה, גם הפעם העברתי את השרשור שלך לפורום המתאים.
קיויתי שלאחר שהעברתי את ההודעה שלך בפעם הראשונה כבר הבנת שיש לנו תת פורום יעודי.
לפי מה שהבנתי אני צריך ג'יפון -
גם גבוהים יותר, וגם עמידים יותר מאשר פרייביטים
....
אני מתבלט על כמה מודלים
סקודה ייטי - אבל אומרים שיש בעיה בגיר
קיה ספורטאז'
סוזוקי sx4 crossover
סובארו xv או פרוסטר
כמו שכבר כתבתי לך בשרשור הראשון (כעת השרשור המאוחד, למעלה) - המפתח להתלבטות שלך נמצא בשאלה הבסיסית האם אתה צריך רכב 4X4 לטיולי שטח או שמספיק פרייבט / 2X4, רק לאחר שתוכל להגיע להחלטה בנושא זה יהיה קל יותר לבחור את סוג הרכב.
מהרשימה שנתת רק בסובארואים אני נתקל בטיולי שטח (קל ולפעמים גם קצת יותר מקל), כל האחרים ךא מתאימים לטיולי שטח כנראה.
אתה נמצא בפורום של רכבי שטח אז כנראה אתה רוצה רכב שטח, אסל זו ההחלטה שלך.
עזוב רגע סיסמאות של "גיפון עמיד יותר מפרייבט" כאשר לא ברור למה אתה קורא "עמיד" ואפילו על ההנחה שג'יפון גבוה יותר מפרייבט תוכל למצוא לא מעט דוגמאות הפוכות (שוב, מה זה "גבוה"? מרחק הנקודה הנמוכה ביותר ברכב מהקרקע? מרחק החצאית / הפגוש הקדמי מהקרקע?).
תתמקד - האם לטיולים שאתה מתכוון לעשות בשנה שנתיים הקרובות סוזוקי קרוסאובר היה מספיק? האם מזדה 3 לא הייתה מספיקה?
ראה את השאלות שנשאלת בשרשור למעלה - חזור עם תשובות קצרות ונכונות מבלחינתך (אפילו "לא יודע" זו תשובה)ונוכל לנסות לסייע.
ראה את התשובה של אסף כאן מעלי... הכל חוזר לאותה שאלה בסיסית.
davidthe16
10-11-23, 09:14
אוי לא ראיתי שזה נפתח האתר עשה לי באגים xD
ועל השאלות שלך - אני חושב שהייתי יכול לעבור את אותם מקומות עם פרייביט, אבל אני חושש תמיד לפגוע בו
לכן אם אני רוצה לעשות משהו בתדירות כל כשהיא, אני רוצה להרגיש יותר בנוח לעשות את זה, בלי לפחד שאחר כל אגיע למוסך
חסכוני ואמין - וגם גבוה יחסית וחסון יחסית למכוניות - ברירת המחדל היא דצ'יה דסטר ואפילו לא 4x4. כל מה שצריך תכלס במחיר די נמוך. הבעיה היא שזה רכב מבוקש וצריך סבלנות למצוא אחד. כמובן ש4x4 עדיף אבל ההיצע אפילו דל יותר.
הסוברואים יקרים יחסית לאחזקה ולא חסכוניים בדלק, אבל חוץ מזה מכוניות באמת מצויינות.
סוזוקי מהטיפוס הזה של קרוסאובר / אסאיקס4 מכוניות מאוד אמינות אבל זהו בערך. אלו מכוניות עלובות מהרבה היבטים ואני ממליץ עליהם בחום רק למי שחיסכון הוא הדבר היחיד שמעניין אותו - נגיד שזה אוטו של פנסיונרים חד הוריות ותמנים. ובשטח זה באמת רק פרייבט קצת גבוה ולא יותר כלומר אין את הערך המוסף.
סקודה ייטי לדעתי הפך קלאסיקה אמיתית - מכונית נהדרת במיוחד בגרסאות ה 4x4 וענייני הגיר נפתרו כבר מזמן במיוחד ב6 הילוכים שאף פעם לא היה בעייתי כמו ה 7 הילוכים. אני מאוד בעד אבל גם כאן אם זה לא 4x4 זה רק פרייבט גבוה ואם זה כן אז זה הרבה יותר טוב אבל עדיין זה רק לשבילים כלומר פחות מסוברו או דצ'יה 4x4.
אסף.
davidthe16
10-11-23, 14:11
לפי מה שראיתי, דאצ'יה בטווח המחירים שלי
הם באזור ה200,000 ק''מ כבר
לגבי סקודה ייטי - 2012, 120,000 ק''מ, זה אחד שיש לו גיר בעייתי?
davidthe16
12-11-23, 22:31
1.2tsi
ולפי מה שהבנתי, המודלים הבעייתיים הם מ2013
ואם הרכב מ2012, אז לא אמורה להיות בעיה
זה נכון?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.