צפייה בגרסה מלאה : דיון - שמן גיר / קרם פנים- השוואה מההיבט הקוסמטי...[וסיפורים אידיוטים סטייל עירא]
הגב היה תפוס, השעה מאוחרת, הילד התרוצץ לי בין הכלים וכל רגע "גנב" את הראצ'ט... הפנס נשרף...
ככה מחליפים צינורות שמן גיר, קשה באימונים קל בקרב!
מה לא?
בקיצור, בעודי מפרק את הצינור הסורר ביד אחת ומנסה להציל את המאריך 1/2 מידו של הפוחז ביד השנייה...הצלחתי לשחרר את הצינור...
מיותר לציין את הפוזיצייה... 10 שניות מאוחר יותר כשפלג גופי העליון טבול עמוק בשמן אדום ( בעיקר הראש) מצאתי את עצמי חסר אונים ומקלל עם נזילה משמעותית לאורך עמוד השידרה לכיוון הטוסיק... מזל שהשמן היה חם זה עזר לשחרר קצת באזור הL4-5 את הרמטיזם...תענוג!
במישור הטכני, הכל שב על מקומו בשלום תודה.
הבעיה התחילה כשניסיתי להוריד את השמן מהגוף...לא זז רברס!
לא סבון לא שמפו ...עברתי לחפיפה בסינטבון, לא יוצא...
אז לפני שאני עובר לטינר 21, יש לכם הצעות?
הצילו!
נ.ב: אשתי טוענת שעכשיו נורא נעים להתחכח בי...אבל הריח בלתי נסבל...
פתרון שטח לכל אלה שמצאו את עצמם טבולים בסולר (אני חושב שהעיקרון יעבוד גם על שמן).
ואם אתם שואלים למה למצוא את עצמכם טבולים בסולר אז כנראה שלא הקמתם/סילרתם/הדלקת כתובות אש בתנועת נוער מעולם.
תהליך לא מסובך:
1. עמוד ישר ויציב.
2. הורד את הבגדים הספוגים.
3. אתר את האזורים הדרושים ניקיון.
4. בצורה יסודית... כסה את עצמך בחול.
החול סופג את החומר השומני הסורר ואפשר לשטוף אותו עם צינור גינה לאחר מכן.
נהניתם, ספרו לחבריכם.
לא נהניתם, אתם כנראה לא בעלי ג'יפ.
:wink:
בצבא נוזל הידראולי זה נדמה לי 5500, וטנקים מלאים בו. בקורס מט"קים, בנסיעת לילה שגרתית משום מקום לשום מקום, שנתי הערבה בתא התותחן הופרעה על ידי רעידת אדמה של 8.5 בסולם ריכטר. אחרי שהעולם התייצב, קילפנו את הגנן המסכן מהתותח, אספנו את המקלעים, הג'ריקנים, הקיטבגים וכל דבר אחר שהיה קשור לטנק מהדרך (זה שכל דבר שלא קשור לטנק עף זה ברור מאליו) ספרנו את מוטות הפיתול השבורים, את בתי הזרועות המנופצים והבוגים המרותשים - כן, שברנו ג'אנטים של טנק ששוקלים איזה 80 קילו כל אחד. והערנו את הנהג משנתו...
אחרי כל זה גיליתי שאני רטוב כולי, ולא מפיפי. כל הצריח, מהרצפה ועד התקרה, כולל כל מי שהיה בתוכו (אני, לצערי) מכוסה בנוזל הידראולי. הנחיתה של התותח היתה כל קשה שהמערכת ההידראולית נפרצה וכל הנוזל יצא תוך אותו חלקיק שנייה של נחיתה.
עכשיו אני מנסה להזכר איך ירד ממני השמן - לא זוכר. אבל כשהשתחררתי אחרי שלוש שנים כבר לא היה ריח.
רק הסבון האדום ...
יש את המישחה חצי נוזלית אדומה שמשתמשים בה במוסכים לנקות ידיים,
היא מורידה כל סוג של שמן - כולל שמן הידראולי...
מישהו יודע מה השם המיסחרי שלה , או איפה קונים ?
אמיר.
סבון מיוחד של מוסכים. מים חמים.
אסף.
ואם אנחנו כבר חושפים את ליבנו ומשתפים...
אולי מישהו ילמד משהו ולא בדרך הקשה :? .
אז ככה,
באחד הימים בשבוע שעבר נכנסתי לתחנת דלק בסמוך למקום מגורי, גלשתי באיטיות לעמדת הסולר בשרות עצמי וניגשתי למלאכת התדלוק.
שלפתי את פיית התדלוק ממקומה והכנסתי אותה לפתח הייעודי בריכבי שמתורגל מזה מספר שנים לקבל דלק (להלן, פיית התדלוק התיקנית שקיימת בכל רכב ללא שינוי).
הכנסתי את כרטיס האשראי השחוק, המתנתי לאישור, הקשתי את מספר הרכב ושוב המתנתי לאישור.
בזמן שאני ממתין בסבלנות למשאבה שתתחיל להזרים את הסולר (ובמקביל לחייב את חשבון הבנק שלי), אני מביט במכלול כולו: משאבה, צינור, ידית תדלוק והרכב שלי.
אבל משהו אינו כרגיל, כשאני מתקרב לבחון את הנושא אני מבחין שצינור התדלוק מנותק מידית התדלוק וקשור אלינו בחוט חשמל דק. אני מתחיל לנתח את המצב בראשי ועד שאני מגיע למסקנה (הברורה מאליו) שכאשר הדלק יתחיל לזרום (בלחץ כמובן) לכיוון ידית התדלוק, לא יהיה מה שיעצור אותו, זה כבר מאוחר מידי.
אני עומד במרחק סנטימטרים בודדים כאשר אני חוטף את שני הליטר הראשונים לפנים ומספיק להתרחק כדי לחטוף שניים נוספים שסופגים אותי מכף רגל ועד ראש.
אני אחסוך מכם את אוצר המילים שיצא מפי ברגעים אלו לכיוון עובד התחנה, מעסיקו, משפחתו וקרוביו.
אני מגדיר את עצמי כבעל ידע טכני ויכולת הבנה טובה אבל במיקרה זה... נרדמתי בשמירה.
אל תקחו דברים כמובנים אחרת תמצאו את עצמכם עומדים בתחתונים בתחנת דלק, מתדלקים את הרכב (אחרי הכל הייתי צריך דלק) כאשר עוברים ושבים מסתכלים עליכם כמופע רחוב הזוי.
תרומתי הצנועה לחברה.
(הסיפור, לא המופע רחוב).
אז לפני שאני עובר לטינר 21, יש לכם הצעות?
הצילו!
נ.ב: אשתי טוענת שעכשיו נורא נעים להתחכח בי...אבל הריח בלתי נסבל...
(קצת באיחור)
שלום אלון
יש פטנט... אבקת כביסה.
קח קערה, שים בה כף או שתיים אבקת כביסה, דלל בעזרת מים חמים ויאללה לעבודה.
אבקת כביסה מכילה ממיס שומנים.
רק קח בחשבון שהיא גם קצת אלימה ויכולה ליצור גירוים בעור.
בברכת שיפשוף מהנה.
רמי
איציק - 4X6ZH
11-05-06, 12:25
השרשור הופך לשרשור נוסטלגיה מלא חיוך :smile:
אז פעם פעם בקיבוץ היה אחד החברה ( אתם יודעים בסוף היום במוסך לאחר חנית הטרקטורים )
כל פעם מציק ... מציק ...
ויום אחד הוא בא מלא חיוך ומתחיל להציק ..
ואני בדיוק עומד עם אקדח גריז ומגרז . עוד אנחנו עומדים ומדברים חיש מהר פית הגרוז מצאה את עצמה
בתוך המכנסיים של הבחור והגריז נכנס תאמינו לי נכנס הרבה עד שהוא הרגיש :-) :-)
סוף המעשה אחרי כמה ימים שוב הגיעה המציק אבל הפעם מבלי שהרגשתי הופך על ראשי דלי מלא
שמן מנוע דיזל !! שרוף .
זה באמת לקח כמה ימים טובים עד שהכל ירד .
אלה היו 30 שניות על בדיחות של מוסכניקים .
איציק
חנן-ג'יפולוג
11-05-06, 13:48
לא נעים להודות, אבל את הצוות שלי בצבא, בתום מסע העלייה ליחידה, הכניסו קומפלט לתוך חביות מלאות בשמן מנוע שרוף.
עם הראש למטה :oops:
לא נעים :-(
בטיפול האחרון של הרכב במוסך, הרכב על הליפט ואני והמכונאי מתחת לרכב, מחפשים איך מוציאים פילטר סולר. לא יודע למה אבל הגענו למסקנה שאפשר להגיע רק מלמטה, בדיעבד היינו צריכים מלמעלה.
המכונאי מסובב את הפילטר החוצה ואני עומד ומסתכל, הוא ידע מתי לזוז אני לא :mrgreen:
ריח של סולר נדבק ולא יוצא.
בהערת אגב, החומרים האלה בתור קרם פנים, ידיים וכו' טובים לנו כמו בערך לבקר באתר צ'רנוביל.
רק הסבון האדום ...
יש את המישחה חצי נוזלית אדומה שמשתמשים בה במוסכים לנקות ידיים,
היא מורידה כל סוג של שמן - כולל שמן הידראולי...
מישהו יודע מה השם המיסחרי שלה , או איפה קונים ?
אמיר.
אצלנו במוסך מזמינים דרך ספק השמנים, החומר של פז נקרא פשוט פז-בון.... כמו שצויין, מנקה הכל מכל מקום, מניסיון.....
קובי
מסקנה חשובה-שמן 90 לא טעים.
היום בעת החלפת שמן בסרן הקדמי,החלטתי שאני אצליח למלא את הסרן בצורה יצירתית,הרכב היה על הליפט,את המיכל דחפתי בכח בין מוטות ההיגוי וחיברתי אליו פיה גמישה,כמובן שלחצתי מלמטה על המיכל כדי לזרז את הזרימה,(עליה בלחץ מגבירה את מהירות הזרימה-סתם אינפורמציה הידרואלית),ואז נתנתקה הפיה מהמיכל וזרם קולח של שמן 90 זרם לי לתוך אוזן ימין ולפה ,(יכולתי לברוח-אבל תימני לא אוהב לבזבז),הייתי צריך לשלוף את המיכל בזריזות החוצה,כדי להפסיק את השטפון.
לפחות הריח החזיר לי זכרונות מימים עברו של מילוי שמן 90 כשמI גיר של הBSA,והריח מהיידים שאי אפשר היה למחות.
את המשך המילוי בצעתי עם המשאבה של המוסך שעמדה במרחק של מטר ממני.
דרור הראל
מקלחות שמן ושטיפת פנים בסולר,
זה נראה הרגל מגונה בג'יפולוג..
ואני לא יוצא מהכלל,
במהלך קורס צבאי "זכיתי" לעשות תל"ש לריאו...%@#@#^ לבד.
אני שבתחילת השירות הצבאי שלי הכרתי מכוניות רק ממגזיני אוטו והגה..
התקשתי למצוא את פקק הריקון של שמן המנוע, עם קצת עזרה מסביב, מפתח 28, ועוד אחד להגדלת המומנט.. ואני משחרר את הפקק..
ממשיך ביד, חושב לתומי לעצור הברגה שתיים לפניי הסוף (כי כמובן אני מכונאי בעל ניסיון עשיר והמוך תחושה בידיים).. לקרב את מתקן האיסוף ולתת לו לזרום בנחת.
יד האלוהים שיבשה לי את התוכניות כאשר שמן שרוף וחמים שוטף את גופי
בגלל הכמות הגדולה והזרם החזק לא הצלחתי לברוח.. מנסה לאחוז עם הידיים להחליק את המיטה החוצה.. אבל זה לא הולך (ידעתם ששמן שמנוני ומחליק?!~ לא יכלו להגיד קודם)
כל החיילים מסביב והמפקד צוחקים בקול גדול..
ואני ספוג שמן מנוע טרי טרי .. עד הטיפה האחרונה.
לשאלה המקורית,
איך מנקים את השמן מהגוף.. המון סבון והמון מים חמים, ככה זה היה אצלי.
ולא היה מקום בגוף שהשמן המסריח לא הגיע אליו.
נ.ב את המקלחת קיבלתי רק אחרי הטיפול.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.