PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי שיפורים ושדרוגים להיילקס ויגו

חן-8
30-11-23, 16:35
הגיע היום ומצאתי ויגו 2012 ידני, יד ראשונה מחקלאי הגון
החלום התגשם והרכב חונה מחוץ לבית.
145356
אשתמש בשרשור הזה כדי להתייעץ לגבי שדרוגים, שדרוגים ותוספות - וגם כדי לשתף בתוצאות...
בגדול המטרה היא שישמש כרכב משפחתי שני ויתאים לטיולים של כמה ימים בשטח.
אתחיל כנראה משיפורי נוחות קטנים ומתכנן להמשיך בשיפורי שטח וארגז.

ריפודים: למזלי הותקנו על הרכב ריפודים ככה שהמושבים המקוריים נשמרו במצב סביר. מושב הנהג נשחק למרות הריפוד וכבר רואים את הספוג הפנימי. איפה מומלץ לקנות ו/או לתקן ולהתקין ריפודים איכותיים לרכב? לקנות ולהתקין לבד או ללכת לבעל מקצוע? כמה אמור לעלות?

רדיו: נראה לי בלתי נמנע להתקין Head Unit חדש, חובה שיתמוך ב Apple Car Play, מצלמת רוורס ובאופן כללי שיהיה נוח ואמין. ראיתי שאפשר להזמין מחו״ל ולהתקין לבד - יש למישהו נסיון עם זה? בעלי מקצוע מומלצים? מה העלות הצפויה?

צמיגים: על הרכב מותקנים צמיגי BF 50/50. באופן מאוד מוזר כל צמיג עם שחיקה שונה ומשנה אחרת 2019,20,21,22. מה הייתם ממליצים? להמשיך ולהחליף כל פעם רק את הצמיג שהבלה יותר מידי? לעשות ישור קו ולהחליף את כולם? (את החדש אפשר לשים בספייר)

אחרון להיום: צביעת הארגז
הארגז הגיע בלי אמבטיה והאמת שאני אוהב את זה ככה. העניין שהצבע כבר נשחק והתחילה מעט חלודה. ראיתי שממליצים בפורום על צביעה בצבע רסטלאום. כמה קל לעשות את זה לבד? איפה אפשר למצוא צבעים כאלו לקניה? כמה יעלה הצבע? כמה יעלה ללכת לבעל מקצוע?

זהו להיום ;)

erezgur
30-11-23, 17:11
חן,

העף מבט בתת הפורום Readers Ride שבו יש שרשורים דומים (אני חושב) - סיפור מתגלגל של בעל הרכב על רכבו ומה קורה לו לאורך הזמן.
אם תרצה שאעביר את השרשור שלך לשם, אעשה זאת בשמחה.
הפורום - https://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php/12-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-Readers-Rides
לשיקול דעתך.

tooshey
30-11-23, 17:49
תתחדש , קנית נכון.
אם יש לאוטו הסטוריית טיפולים מסודרת, תמשיך בשגרת הטיפולים.
אם אין, מומלץ לעשות החלפת נוזלים כללית בתור ישור קו.
שים לב שנוזל בלם ושמן הגה אלו נוזלים ש"שוכחים" להחליף אותם תקופתית, גם במוסכי הרשת.

מרססים - עניין כואב בדיזלים מודרנים.
בדוק שהמרססים תקינים, והקפד על תדלוק בסולר נקי ואיכותי. זה קריטי.

מתלים - חקלאים לא מתעסקים בזה.
אני מניח שהמתלים ברכב הזה מקוריים ועייפים.
סט מתלים אוסטרלי "2 זה השיפור הראשון שאתה רוצה לעשות לאוטו.
יש כמה יצרנים וכמה רמות, בכל מקרה תכין עשיריה +.

צמיגים זה לשיקולך, אבל בכל מקרה עדיף להחליף זוג ולא צמיג בודד. תתיחס גם לגלגל הרזרבי.

תוודא שהנעילה האחורית עובדת.

משולשים קדמיים וחלקי פרונט - אם יש תקלה אל תתפתה להרכיב משולשים סינים או טורקים.

תיכף יכתבו לך מיגון דחוף . בעיני, לא דחוף.

בהצלחה
בברכה, טושי

ishc
30-11-23, 19:00
אחלה אוטו ותתחדש.
אני חושב שצריכים זה הדבר הראשון והייתי מחליף 4.
ו.... אני הייתי משקיע במיגון נגד גניבות.
מוזמן להצטרף לטיולים

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

גלעד .ג.
30-11-23, 19:41
הגיע היום ומצאתי ויגו 2012 ידני, יד ראשונה מחקלאי הגון
החלום התגשם והרכב חונה מחוץ לבית.
145356
אשתמש בשרשור הזה כדי להתייעץ לגבי שדרוגים, שדרוגים ותוספות - וגם כדי לשתף בתוצאות...
בגדול המטרה היא שישמש כרכב משפחתי שני ויתאים לטיולים של כמה ימים בשטח.
אתחיל כנראה משיפורי נוחות קטנים ומתכנן להמשיך בשיפורי שטח וארגז.

ריפודים: למזלי הותקנו על הרכב ריפודים ככה שהמושבים המקוריים נשמרו במצב סביר. מושב הנהג נשחק למרות הריפוד וכבר רואים את הספוג הפנימי. איפה מומלץ לקנות ו/או לתקן ולהתקין ריפודים איכותיים לרכב? לקנות ולהתקין לבד או ללכת לבעל מקצוע? כמה אמור לעלות?

רדיו: נראה לי בלתי נמנע להתקין Head Unit חדש, חובה שיתמוך ב Apple Car Play, מצלמת רוורס ובאופן כללי שיהיה נוח ואמין. ראיתי שאפשר להזמין מחו״ל ולהתקין לבד - יש למישהו נסיון עם זה? בעלי מקצוע מומלצים? מה העלות הצפויה?

צמיגים: על הרכב מותקנים צמיגי BF 50/50. באופן מאוד מוזר כל צמיג עם שחיקה שונה ומשנה אחרת 2019,20,21,22. מה הייתם ממליצים? להמשיך ולהחליף כל פעם רק את הצמיג שהבלה יותר מידי? לעשות ישור קו ולהחליף את כולם? (את החדש אפשר לשים בספייר)

אחרון להיום: צביעת הארגז
הארגז הגיע בלי אמבטיה והאמת שאני אוהב את זה ככה. העניין שהצבע כבר נשחק והתחילה מעט חלודה. ראיתי שממליצים בפורום על צביעה בצבע רסטלאום. כמה קל לעשות את זה לבד? איפה אפשר למצוא צבעים כאלו לקניה? כמה יעלה הצבע? כמה יעלה ללכת לבעל מקצוע?

זהו להיום ;)

אם המושב קרוע ובלוי במחיר של סט ריפודים איכותי כנראה תוכל למצוא זוג כסאות מרכב אחר ולהתאים אותם עצמאית או אצל מסגר, אצלנו בהיילקסים הישנים נהוג להרכיב מושבים של b4 שמתאמים 3/4 ברגים.

רדיו אפשר למצוא גם בארץ וגם ברשת, אני קניתי ברשת לפני כמה חודשים ויצא דגם מוצלח מאוד, אוכל לשלוח לך קישור, התקנה פשוטה עצמאית.

צמיגים- הייתי מחליף בזוגות כמו שטושי רשם.

אני מאזור ירושלים - אם צריך עזרה.

בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
30-11-23, 20:40
קודם כל - תתחדש.
המלצתי היא להשקיע את הסכום הראשון בסט מתלים טוב. ההמלצה שלי היא על אולדמן - גם בזכות זה שמדובר בסט מותאם לרכב, הביצועים הנהדרים ולא פחות חשוב - בזכות היבואן. זה מה שמותקן אצלי ואני עובר באופן יומיומי הלוך וחזור גם להיילקס סטנדרטי וההבדל מורגש מאוד.
ברגע שיהיה צריך להחליף צמיגים - תשקיע בצמיגי שטח טובים. רביעייה לפחות.. זה גם תורם לביצועים וגם לבטיחות אבל כל עוד מה שיש עובד ותקין ועובר טסט - אין דחיפות להחליף.
לגבי הארגז - אני צבעתי בציפוי ייעודי לארגז שקניתי באמזון. היתרון הוא עמידות קצת יותר מצבע רגיל, והחיספוס שעוזר למטען לא להחליק.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231130/c0201ab11e41da8265ac1f7c99b2f5f6.jpg

את הרדיו אם הוא עובד תעזוב בשקט בינתיים - במקום זה תשקיע מעט ברמקולים איכותיים. ההבדל הוא שמיים וארץ בין המקור למשהו טוב. אני יודע שזו דעה לא פופולרית אבל מה אתה צריך מסך גדול וכל השטויות האלה?

תבדוק שהג'ק תקין ויש לך מפתח גלגלים. זה רכב שטח ופנצ'ר יקרה לך איפה שאין קליטה.
תצטייד ברצועת גרירה אלסטית ועוד אחת קצרה ושאקלים רכים. יש סט בסיסי באישטח.

אל תרוץ לשדרג או להוסיף שום דבר אחר עד שתתחיל קצת לטייל.

טיפולים - טיפול קטן כל 10000 קמ או שנה כולל החלפת שמן מנוע ומסנן, ומסנן סולר. מסנן קבינה כל 20000 או שנה. טיפול גדול כל 40000 או שנתיים כולל גם שמני גיר תיבת העברה וסרנים. נוזל בלמים פעם בשנתיים. את טבלת הטיפולים הרשמית אפשר למצוא ברשת.
תבדוק מתי עשו טיימינג ומתי החליפו נוזל קירור. תסתכל לראות איך נראה נוזל הגה כח.
ותמצא לך מוסך בית. מישהו שאתה סומך עליו, מתאים למערכת יחסים ארוכת טווח.

אסף.

ishc
30-11-23, 20:52
אם המושב קרוע ובלוי במחיר של סט ריפודים איכותי כנראה תוכל למצוא זוג כסאות מרכב אחר ולהתאים אותם עצמאית או אצל מסגר, אצלנו בהיילקסים הישנים נהוג להרכיב מושבים של b4 שמתאמים 3/4 ברגים.

רדיו אפשר למצוא גם בארץ וגם ברשת, אני קניתי ברשת לפני כמה חודשים ויצא דגם מוצלח מאוד, אוכל לשלוח לך קישור, התקנה פשוטה עצמאית.

צמיגים- הייתי מחליף בזוגות כמו שטושי רשם.

אני מאזור ירושלים - אם צריך עזרה.

בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalkאשמח ללינק לרדיו

גלעד .ג.
30-11-23, 20:57
₪168.07 38% Off | Car Radio 2 din 7 9 10″ Android Multimedia Player GPS WIFI Auto CarPlay For Toyota Volkswagen Hyundai Kia Nissan Honda Lada Ford
https://a.aliexpress.com/_olAAWda

הדגם הספציפי בתמונה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231130/3bedb09bd41964b2ef0498ecf3c6d59e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

ishc
30-11-23, 21:13
תודה, חשבתי שהתכוונת לרדיו דין 1 רגיל.

חן-8
01-12-23, 01:09
תודה על כל התשובות!

הרכב טופל בטויוטה נתניה מיום הרכישה.
היום עם 300k ק״מ
נעשו הטיפולים הבאים
300k ק״מ:

טיימינג

292k ק״מ:

שמן דיפרמציאל
שמן גיר
שמן תיבת העברה
שמן מנוע
נוזל בלמים

לפני שנה וחצי (274k)

מסנן אויר ומזגן
מסנן שמן, מסנן גז

לפני שנה ו9 חודשים

מסנן סולר

לפני שנתיים וחצי

בולמים קדמיים מקוריים חדשים

להבנתי מצפה ל טיפול 10k רגיל בקרוב
יש טיפולים/ חלפים מסויימים שכדאי לעשות עכשיו?
טושי, מרססים זה אינג׳קטורים? פשוט לבקש שיבדקו תקינות שלהם?

נראה לי שאני בעיקר הולך לאמץ את ההמלצה של אסף ולקחת את השדרוגים באיזי וככל שאני משתמש ברכב לטיולים.
שוקל לשפר את המתלים מאוחר יותר - אולי אתחרט אחרי נסיעה ארוכה יותר בשטח...
עם הצמיגים בטח אמשוך עוד קצת ואחליף את כולם (שטח מלא??)
מיגונים, מדרגות פגושים - אשמח אם אמצא יד שניה ממש לא בלחץ.

מבחינת סולר - יש תחנות דלק מסויימות שכדאי להימנע מהן? איך יודעים שהסולר נקי? עם מחירי הסולר היום מפתה לחפש סולר מוזל.

מיגון נגד גניבות: יש המלצות? איזה מיגונים באמת עובדים?

צבע לארגז - יש המלצות למוצרים שאפשר להשיג בארץ? מה שאסף המליץ לא זמין באמזון כרגע...

רדיו - חשבתי דגם שמותאם להיילקס. משהו כזה (https://a.aliexpress.com/_ooYSiw8).

דניאל מאירי
03-12-23, 10:56
היי חן,
שמח שמצאת את הכלה שמתאימה לך,
היות וממש לאחרונה רכשתי גם אני אחד משנת 2014 יכול לעדכן קצת :
מושב נהג - היה קרוע גם אצלי, הייתי אצל רפד רוסי בראשון - 700 ש"ח ויצא כמו חדש (פשוט הריפוד קצת שונה, אין לי בעיה עם זה),
מסך - התקנתי אצל גילי פופ ברעננה סביב 1,500 ש"ח, עובד חבל"ז, אפל קאר פליי, אפשר להוריד לשם תוכנת ניווט, אין טענות.
מתלים - קניתי סט של אולדמן רק ללא העלים האחוריים (עלות סביב 7) ואת העלים סידרתי אצל חמילבסקי (1.2 אלף).
מיגון תחתון שמתי ARB עלות 3.5, וצמיגים שמתי GOOD YEAR עלות 3100,
עד כאן, העיקר שתיהנה מהכלה ותשפר בשקט ובנחת,
דניאל

נמרוד
03-12-23, 11:32
חן תתחדש נראה מצויין

1. קנית רכב יד ראשונה עם היסטורית טיפולים מלאה ממוסך מורשה. אין מה לעשות ישור קו - פשוט תמשיך באותה שגרת טיפולים.

2. יש שלושה דברים שבאמת ישפרו את הביצועים של הרכב בשטח.

2א' קיט מתלים איכותי ומלא, כולל קפיצי עלה אחוריים. אני מצטרף להמלצה על אולדמן. הייתי בודק זמינות ומחיר של קיט עם הבולמים החדשים MT64 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4055). אם אין או שזה יקר מדי עבורך, הבולמים הצהובים המוכרים של אולדמן מצויינים.

2ב' בתמונה נראה שהרכב שלך על ג'אנטים 17. אחלה. היום כבר יש בשוק כמה דגמים של צמיגי שטח מלא 265/65R17 כמו המידה שלך - טויו, BF ואולי אחרים. לגמרי שווה את ההשקעה.

2ג' נעילה קדמית זה הדבר השלישי שמשנה את ביצועי הרכב בצורה דרמטית. נכתבו על זה כבר הרבה מילים בפורום. זה סוג של "למתקדמים", פחות חשוב משני הסעיפים הקודמים בגלל שמתלים וצמיגים באים לידי ביטוי כל הזמן, בכל מתאר טיול ועבירות, לכן הן באמת ראשונים בסדר עדיפויות (לדעתי, להיילקס).

3. תוספות ודיגומים ושיפורים נוספים, בארגז, בקבינה, מיגונים, כננות, פגושים... הכל לפי הטעם וסדר החשיבות האישי. הם לא באמת משנים את הביצועים של הרכב.

סע וטייל טיול אחד לפחות על הרכב כמו שהוא, כדי שתוכל להעריך את ההשקעה בסט מתלים וצמיגים איכותיים.

לביא
03-12-23, 14:45
חן תתחדש נראה מצויין

1. קנית רכב יד ראשונה עם היסטורית טיפולים מלאה ממוסך מורשה. אין מה לעשות ישור קו - פשוט תמשיך באותה שגרת טיפולים.

2. יש שלושה דברים שבאמת ישפרו את הביצועים של הרכב בשטח.

2א' קיט מתלים איכותי ומלא, כולל קפיצי עלה אחוריים. אני מצטרף להמלצה על אולדמן. הייתי בודק זמינות ומחיר של קיט עם הבולמים החדשים MT64 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4055). אם אין או שזה יקר מדי עבורך, הבולמים הצהובים המוכרים של אולדמן מצויינים.

2ב' בתמונה נראה שהרכב שלך על ג'אנטים 17. אחלה. היום כבר יש בשוק כמה דגמים של צמיגי שטח מלא 265/65R17 כמו המידה שלך - טויו, BF ואולי אחרים. לגמרי שווה את ההשקעה.

2ג' נעילה קדמית זה הדבר השלישי שמשנה את ביצועי הרכב בצורה דרמטית. נכתבו על זה כבר הרבה מילים בפורום. זה סוג של "למתקדמים", פחות חשוב משני הסעיפים הקודמים בגלל שמתלים וצמיגים באים לידי ביטוי כל הזמן, בכל מתאר טיול ועבירות, לכן הן באמת ראשונים בסדר עדיפויות (לדעתי, להיילקס).

3. תוספות ודיגומים ושיפורים נוספים, בארגז, בקבינה, מיגונים, כננות, פגושים... הכל לפי הטעם וסדר החשיבות האישי. הם לא באמת משנים את הביצועים של הרכב.

סע וטייל טיול אחד לפחות על הרכב כמו שהוא, כדי שתוכל להעריך את ההשקעה בסט מתלים וצמיגים איכותיים.

אם תרצה, אני מוכר נעילה קידמית אוטומטית. לא יודע אם מתאימה לדגם שלך. יגידו המומחים.
יחד עם זאת, אני חושב שלא הייתי משקיע בנעילה קידמית כאחת ההשקעות הראשונות.

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/127115-נעילה-קדמית-אוטומטית-להיילקס-מבית-Lokka

לביא

asafk
03-12-23, 17:48
אין mt64 לויגו.

אסף.

חן-8
18-12-23, 23:13
אהלן חברים!
כמה עדכונים וכמה שאלות

לא שיש לי בעיה ליסוע עם דגל ישראל על הרכב... אבל כמה זמן נראה לכם שהיילקס יהיה ״טנדר מחבלים״ :confused:. אנשים לא מפסיקים להגיד לי את זה, בייחוד כשיודעים שקניתי לאחרונה...
שמתי רדיו מודרני ריפודים ושאר ירקות, שיפורי נוחות קטנים אבל נחמדים.
עשיתי פרוייקטון של הסרת חלודה וצביעה בהמרייט של הארגז
145449
תוהה אם כדאי להשאיר ככה, לעשות ציפוי קשיח יותר דוגמת רסט-אולאום, או לקנות אמבטיית פלסטיק.
בדקתי קניית קומפרסור לרכב, ומפה לשם הגעתי לדגמים היותר יקרים. החלטתי כבר להשקיע כמה מאות שקלים נוספים ולהזמין חלקים לפרוייקט קומפרסור קבוע ברכב. Viair 285c בדרכו לארץ מאמזון. הוא מגיע עם תושבת גומי, פרשוסטט וממסר 40 אמפר. הזמנתי בנוסף מתג לתא נוסעים. שוקל להתקין אותו קבוע בצד שמאל של תא מנוע עם אפשרות להוסיף מיכל אגירה בהמשך.
קיבלתי כמה הצעות מחיר לסט מלא אולדמן נייטרוצ׳רג׳ר. הצעות נעות בין 11500 עד 13500 כולל הכל.
שוקל לעשות אצל גיא גוטליב שקיבל המלצות, נמצא באיזור שלי ונתן מחיר הוגן.
עדיין מתלבט לגבי משקל ההעמסה שאני בוחר. הרכב לא משמש לעבודה. ביומיום בטח יסע יחסית ריק ובטיולים עם משפחה של 4 וציוד לכמה ימים. חשבתי ללכת על 300 קילו. מה חושבים?

איל מ
18-12-23, 23:15
רסטולאום הוא לא ציפוי עמיד יותר.
אתה מדבר על רפטור, דוראקואוט או דומים.

חן-8
18-12-23, 23:30
רסטולאום הוא לא ציפוי עמיד יותר.
אתה מדבר על רפטור, דוראקואוט או דומים.

לא הספריי אלא ערכה כזו (https://www.rustoleum.com/product-catalog/consumer-brands/auto/truck-bed-and-undercoating/truck-bed-coating)
אבל כן, הבנת למה אני מתכוון.
ההמרייט עשה עבודה יפה על החלודה אבל הוא מתבלה בקלות יחסית

asafk
19-12-23, 01:21
זו ערכה אכן לציפוי ארגז ואמור להיות חומר טוב. איך הוא יעבוד על גבי המרייט ? לא יודע..
לגבי הערכה של אולדמן - לך על ה300 קילו. חבל להתלבט כי הקבועי קפיץ אותו דבר רק הגובה שונה. זה מה שיש אצלי, טנדר טיולים די קל. שים לב שיש בערכה קפיצים אחוריים - זו איננה ברירת המחדל של המתקינים.

אסף.

נמרוד
19-12-23, 13:21
145449
תוהה אם כדאי להשאיר ככה, לעשות ציפוי קשיח יותר דוגמת רסט-אולאום, או לקנות אמבטיית פלסטיק.

אני מדי פעם מסיר חלודה רופפת ונותן ממיר חלודה עם מברשת. האמרייט שעשית נראה טוב, תעדכן איך זה מחזיק לאורך זמן, אולי אני יעשה גם. אם אתה רוצה משהו יותר מרשים אז ציפוי בדליינר כמו שאסף עשה. בכל מקרה אני לא בעד אמבטיות פלסטיק.

בדקתי קניית קומפרסור לרכב, ומפה לשם הגעתי לדגמים היותר יקרים. החלטתי כבר להשקיע כמה מאות שקלים נוספים ולהזמין חלקים לפרוייקט קומפרסור קבוע ברכב. Viair 285c בדרכו לארץ מאמזון. הוא מגיע עם תושבת גומי, פרשוסטט וממסר 40 אמפר. הזמנתי בנוסף מתג לתא נוסעים. שוקל להתקין אותו קבוע בצד שמאל של תא מנוע עם אפשרות להוסיף מיכל אגירה בהמשך.

רעיון מצויין ואם לא קראת אז כתבתי על התקנה כזאת בטנדר שלי. הסידור עובד נהדר לאורך זמן.
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4014

קיבלתי כמה הצעות מחיר לסט מלא אולדמן נייטרוצ׳רג׳ר. הצעות נעות בין 11500 עד 13500 כולל הכל.
עדיין מתלבט לגבי משקל ההעמסה שאני בוחר. הרכב לא משמש לעבודה. ביומיום בטח יסע יחסית ריק ובטיולים עם משפחה של 4 וציוד לכמה ימים. חשבתי ללכת על 300 קילו. מה חושבים?

קח קפיץ עלים מדיום מאחורה ואת הקפיץ הכי גבוה מקדימה. לא זוכר את המספרים מהקטלוג.

ד ו ר ו ן
19-12-23, 17:59
ראיתי רכב שהסירו לו אמבטיה ומתחת רקבון עד כדי חור.

חן-8
19-12-23, 21:57
זו ערכה אכן לציפוי ארגז ואמור להיות חומר טוב. איך הוא יעבוד על גבי המרייט ? לא יודע..
לגבי הערכה של אולדמן - לך על ה300 קילו. חבל להתלבט כי הקבועי קפיץ אותו דבר רק הגובה שונה. זה מה שיש אצלי, טנדר טיולים די קל. שים לב שיש בערכה קפיצים אחוריים - זו איננה ברירת המחדל של המתקינים.

אסף.

כן... אני אמתין קצת לראות איך ההמרייט מתפקד.
ביקשת הצעת מחיר כולל קפיצי עלים אחוריים...

אני מדי פעם מסיר חלודה רופפת ונותן ממיר חלודה עם מברשת. האמרייט שעשית נראה טוב, תעדכן איך זה מחזיק לאורך זמן, אולי אני יעשה גם. אם אתה רוצה משהו יותר מרשים אז ציפוי בדליינר כמו שאסף עשה. בכל מקרה אני לא בעד אמבטיות פלסטיק.

רעיון מצויין ואם לא קראת אז כתבתי על התקנה כזאת בטנדר שלי. הסידור עובד נהדר לאורך זמן.
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4014

קח קפיץ עלים מדיום מאחורה ואת הקפיץ הכי גבוה מקדימה. לא זוכר את המספרים מהקטלוג.

קראתי וקיבלתי השראה מהכתבה על הקומפרסור. מפורט מאוד והלינקים טובים. (למרות שהייתי שמח לעוד תמונות של איך מחברים את החשמל, או לינקים ליוטיוב טוב)

אם מצאתי את הקטלוג הנכון של אולדמן, נראה שאין אופציות בקפיצים הקדמיים אלא רק באחוריים
145454

tooshey
20-12-23, 09:26
לפי נתוני הנסיעה והעומס שאתה מתכנן, אני הייתי שם מאחורה קפיץ פאראבולי של efs.
יתן לך נוחות מקסימלית במצבים של רכב ריק ועומס בינוני.
הכי קרוב לנוחות של קפיצי סליל.
למה efs ? כי רק הם מייצרים קפיץ פאראבולי להילקס.
איך זה יעבוד עם בולמים של ome ? נראה לי בכיף גדול.

הרכבתי כבר כמה קפיצים כאלה, עד כה, רק שבחים מהלקוחות.

במחשבה שניה, שלך דגם 2012, ולא בטוח שיש קפיץ פאראבולי שמיועד לדגם שלך.
אבל שווה לבדוק אם אפשר להתאים קפיץ שמיועד ל 2015 ומעלה.

בברכה, טושי

boaz avrahami
20-12-23, 10:15
חברים- חדש ברשת מוסכי טויוטה!!!
סרט ירוק למצח

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

חן-8
20-12-23, 15:40
לפי נתוני הנסיעה והעומס שאתה מתכנן, אני הייתי שם מאחורה קפיץ פאראבולי של efs.
יתן לך נוחות מקסימלית במצבים של רכב ריק ועומס בינוני.
הכי קרוב לנוחות של קפיצי סליל.
למה efs ? כי רק הם מייצרים קפיץ פאראבולי להילקס.
איך זה יעבוד עם בולמים של ome ? נראה לי בכיף גדול.

הרכבתי כבר כמה קפיצים כאלה, עד כה, רק שבחים מהלקוחות.

במחשבה שניה, שלך דגם 2012, ולא בטוח שיש קפיץ פאראבולי שמיועד לדגם שלך.
אבל שווה לבדוק אם אפשר להתאים קפיץ שמיועד ל 2015 ומעלה.
בברכה, טושי

חיפוש קצר בגוגל הניב את זה
https://volcar.eu/listove-pero-parabolicke-efs-thx-42p-2-0-300kg-toyota-hilux-2004-2015
אז היית ממליץ על ארבע בולמים וקפיצי סליל קדמיים אולדמן נייטרוצרג׳ר וקפיצי עלים - לשים EFS פרבולי?

חברים- חדש ברשת מוסכי טויוטה!!!
סרט ירוק למצח
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
איך אתה קשור?

tooshey
20-12-23, 19:36
אני חושב שההבדל בין efs xtr ל ome בבולמים ובקפיצי סליל הקדמיים הוא זניח .
אולי efs קצת קשים יותר , אבל עבים יותר ומכילים יותר שמן.
Ome קצת יקרים יותר.
ההבדל המהותי הוא קפיץ עלה פאראבולי שיש רק ל efs.
לא לשכוח נדנדות מתגרזות.

לא משנה מה תבחר, זה יהיה שינוי אדיר לטובה לעומת המתלים הדרעק שיש לך עכשיו.

בברכה, טושי

סער
21-12-23, 22:16
תודה על כל התשובות!

הרכב טופל בטויוטה נתניה מיום הרכישה.
היום עם 300k ק״מ
נעשו הטיפולים הבאים
300k ק״מ:

טיימינג

292k ק״מ:

שמן דיפרמציאל
שמן גיר
שמן תיבת העברה
שמן מנוע
נוזל בלמים

לפני שנה וחצי (274k)

מסנן אויר ומזגן
מסנן שמן, מסנן גז

לפני שנה ו9 חודשים

מסנן סולר

לפני שנתיים וחצי

בולמים קדמיים מקוריים חדשים

להבנתי מצפה ל טיפול 10k רגיל בקרוב
יש טיפולים/ חלפים מסויימים שכדאי לעשות עכשיו?
טושי, מרססים זה אינג׳קטורים? פשוט לבקש שיבדקו תקינות שלהם?

נראה לי שאני בעיקר הולך לאמץ את ההמלצה של אסף ולקחת את השדרוגים באיזי וככל שאני משתמש ברכב לטיולים.
שוקל לשפר את המתלים מאוחר יותר - אולי אתחרט אחרי נסיעה ארוכה יותר בשטח...
עם הצמיגים בטח אמשוך עוד קצת ואחליף את כולם (שטח מלא??)
מיגונים, מדרגות פגושים - אשמח אם אמצא יד שניה ממש לא בלחץ.

מבחינת סולר - יש תחנות דלק מסויימות שכדאי להימנע מהן? איך יודעים שהסולר נקי? עם מחירי הסולר היום מפתה לחפש סולר מוזל.

מיגון נגד גניבות: יש המלצות? איזה מיגונים באמת עובדים?

צבע לארגז - יש המלצות למוצרים שאפשר להשיג בארץ? מה שאסף המליץ לא זמין באמזון כרגע...

רדיו - חשבתי דגם שמותאם להיילקס. משהו כזה (https://a.aliexpress.com/_ooYSiw8).

תתחדש. אחלה רכב.....
מה שחשוב לדעתי -
שגרת טיפולים - אני מקפיד על מסנן סולר מקורי בכל טיפול (וגם פילטר ושמן מנוע של טויוטה). לא יודע אם זה בגלל זה, אבל נמנעתי מבעיות במערכת הדלק עד עכשיו (520K קמ). אם את שלך החליפו פעם אחרונה לפני שנה ו-9, אז כדאי.....
ובנוסף למה שכתבת - גירוז צלבים ודרייבשאפטים בכל טיפול.

מבחינת נוחות (עד כמה שטנדר....) סט 2" OME הוא בסדר גמור לדעתי, עם תוספת המשקל בארגז ורענון לקפיצי העלים המקוריים. מצטרף להמלצה על שדרוג מערכת השמע (כולל רמקולים בדלתות). מסך סטנדרטי 2din (עם android/apple) נכנס אצלי בקלות אם מוותרים על התא הקטן שמעל לרדיו הישן.

תהנה.

חן-8
22-12-23, 17:00
תתחדש. אחלה רכב.....
מה שחשוב לדעתי -
שגרת טיפולים - אני מקפיד על מסנן סולר מקורי בכל טיפול (וגם פילטר ושמן מנוע של טויוטה). לא יודע אם זה בגלל זה, אבל נמנעתי מבעיות במערכת הדלק עד עכשיו (520K קמ). אם את שלך החליפו פעם אחרונה לפני שנה ו-9, אז כדאי.....
ובנוסף למה שכתבת - גירוז צלבים ודרייבשאפטים בכל טיפול.

מבחינת נוחות (עד כמה שטנדר....) סט 2" OME הוא בסדר גמור לדעתי, עם תוספת המשקל בארגז ורענון לקפיצי העלים המקוריים. מצטרף להמלצה על שדרוג מערכת השמע (כולל רמקולים בדלתות). מסך סטנדרטי 2din (עם android/apple) נכנס אצלי בקלות אם מוותרים על התא הקטן שמעל לרדיו הישן.

תהנה.

סתם להבין מחירים, כמה עולה לך לעשות טיפול שגרתי כמו שתיארת למעלה?
הנסועה שלי יחסית נמוכה יחסית ואני מאמין שארצה לעשות טיפול כזה אחת לשנה.

weref
20-05-24, 09:58
לגבי רפד טוב ולא יקרן, מצטרף להמלצות על גבי גרין מסגולה פ"ת.
עלות ריפוד כסא נהג. (jeepolog.com) (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116528-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%93-%D7%9B%D7%A1%D7%90-%D7%A0%D7%94%D7%92?p=1050560&viewfull=1#post1050560)

ירון ירון
13-06-24, 23:45
אהלן חברים!
כמה עדכונים וכמה שאלות

לא שיש לי בעיה ליסוע עם דגל ישראל על הרכב... אבל כמה זמן נראה לכם שהיילקס יהיה ״טנדר מחבלים״ :confused:. אנשים לא מפסיקים להגיד לי את זה, בייחוד כשיודעים שקניתי לאחרונה...
שמתי רדיו מודרני ריפודים ושאר ירקות, שיפורי נוחות קטנים אבל נחמדים.
145449

הי חן החלפת כבר קפיצים בולמים? על מה הלכת בסוף?

-->