צפייה בגרסה מלאה : טסלה סייברטראק
כצפוי, העיצוב קשה לבליעה. כצפוי המחיר קפץ פי שתיים. פחות כצפוי מערכת היגוי על חוט ללא גיבוי מכאני ראשונה בשוק.
אישית לדעתי העיצוב עובר קשה במערכת העיכול (איך יחליק בגרון עם פינות חדות כאלה?) אבל ההישג הטכנולוגי ונראה שגם הביצוע (להגיד ׳´נעשה היגוי על חוט׳´ גם אני יודע 😀) מרשים מאד.
תצוגת תכלית טכנולוגית, עיצוב שלא סופר אף אחד, כנראה הרכב המהפכני ביותר בעשור האחרון (הייתי אומר המאה הנוכחית אבל לפני עשור הגיעה המודל s).
https://www.youtube.com/watch?v=L6WDq0V5oBg
רכב לא מעשי מכל כך הרבה בחינות, אבל היי, מוכרחים להתפעל מכל פלוץ של אילון מאסק. בתקופתנו זו כמעט חובה.
לגבי היגוי על חוט אני די בטוח שזה לא הרכב הראשון. למיטב זכרוני קיים באיזה לקסוס או אינפיניטי או משהו אבל אני לא זוכר באיזה דגם.
יהיה מעניין לבחון אותו בשטח. האמר חשמלי כבר מסתובבים בישראל אז אני רק יכול להניח שגם טסלה כזה נראה בקרוב בכבישי תל אביב. בשטח? מי קונה כזה טנדר לשטח? אבל אולי.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
02-12-23, 10:08
למיטב ידיעתי:
קיים באינפיניטי, אבל עם גיבוי של קרדן מקשר עם מצמד, לשעת חירום.
קיים גם בלקסוס וטויוטה, ללא מוט מקשר, אבל עוד לא בדגם שמוצע למכירה. מדברים על 2024.
מעשי או לא (נראה לי רכב יותר מעשי מראפטור או טירקס), פלוץ של אילון מאסק או כן, מבחינה טכנולוגית האוטו הזה מייצג בתוכו את עתיד תעשיית הרכב הרבה יותר ממרצדס S קלאס שנשאה את העול הזה על הגב במשך המון שנים. כבונוס, נראה שהוא גם נוסע לא רע.
יש מלא דברים שאני לא אוהב באוטו הזה: אין מראה אחורית, אין ידיות לדלתות, אין מתגים נורמליים, המרכב עם פינות חדות מפלבמ, ברמה שמפחיד להתחכך בו בטעות, המגב הזה מכוער טילים, ראות בעייתית כנראה קדימה.
אבל למי אכפת, השאלה המעניינת באמת היא איך הוא בשטח, האם מערכת העברת הכח עובדת טוב יותר מהריוויאן המאכזב, והאם ההיגוי האחורי עוזר או מפריע.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אם יקבל רשיון ג' בארץ בגלל המשקל העצמי יהיו פה 2-3
דווקא הריוויאן שהוזכר כבר בשרשור מקבל ביקורות טובות גם בשטח, גם בכביש וגם בכל הדברים שהכניסו בו לנוחות בשטח.
רק המחיר....
הזכרתי את הריוויאן רק בהקשר של העברת כח בשטח טכני. לטעמי הם לא הצליחו עדיין לממש את הפוטנציאל המעניין של הנעה נפרדת לכל גלגל, לפחות לפי קטעי הווידאו שאני ראיתי.
בסייבר טרק יש מנוע מקדימה ומנוע מאחורה (ועוד אחד בגרסא המוגזמת), מעניין איך כיילו שם את בקרת האחיזה לשטח.
דווקא הריוויאן שהוזכר כבר בשרשור מקבל ביקורות טובות גם בשטח, גם בכביש וגם בכל הדברים שהכניסו בו לנוחות בשטח.
רק המחיר....
בסרטוני שטח הוא די מעאפן.
בסרטוני שטח הוא די מעאפן.
תשווה אותו לטנדרים בנזין/דיזל שהם סטוק ולא לרכבי שטח אחרי שדרוג.
מעאפן בגלל מערכת ההנעה.
גלגל באויר והמפלץ תקוע.
מעאפן גם ביחס לרכבים סטנדרטיים.
זה רכב עם הרבה יומרות ולא זול.
תשווה אותו לטנדרים 4X4 בסביבת מחירו.
והסיבה היחידה שאין לי דעה היא שלא יצא לי ולא לאף אחד כאן להשתתף במבחן השוואתי.
משום מה הזכיר לי את הדלוריאן ה״אגדי״ (הפלב״מ והפינות החדות….).
לגבי הצורה, נו שויין…
ראיתי אתמול מבחן משעשע, בו הוא ניצח בדראג רייס פורשה בעודו גורר פורשה דומה על עגלה….
Sent from my iPhone using Tapatalk
אגב סייברטראק, לפחות מבחינה אחת, ספק אם נראה כזה בארץ:
בזמנו, אילון מאסק התגאה שמרכב הנירוסטה של סייברטראק "עמיד בפני קליעים עד קוטר 9 מ"מ".
מה שהופך אותו לסוג של רכב ממוגן ירי.
וככזה, אסור לשיווק בישראל לאזרחים אלא באישור מיוחד מצה"ל ומשטרה.
- - - Updated - - -
משום מה הזכיר לי את הדלוריאן ה״אגדי״ (הפלב״מ והפינות החדות….).
לגבי הצורה, נו שויין…
ראיתי אתמול מבחן משעשע, בו הוא ניצח בדראג רייס פורשה בעודו גורר פורשה דומה על עגלה….
אפרופו טסלה, כמה "לחיצות" כאלה הסוללה מאפשרת?....
- - - Updated - - -
מעשי או לא (נראה לי רכב יותר מעשי מראפטור או טירקס), פלוץ של אילון מאסק או כן, מבחינה טכנולוגית האוטו הזה מייצג בתוכו את עתיד תעשיית הרכב הרבה יותר ממרצדס S קלאס שנשאה את העול הזה על הגב במשך המון שנים. כבונוס, נראה שהוא גם נוסע לא רע.
אחרי ששני רפטורים (ברונקו וריינג'ר) בילו אצלי סופ"שים ארוכים, למעט סוגיית המחיר הקשה לעיכול, קשה לי למצוא רכב מעשי יותר מהם.... אולי דודג' TRX.
כשאוטו מורח לך חיוכים כל כך גדולים, ולא דורש ממך שום פשרה של נוחות או בטיחות, כנראה הוא מאוד מאוד מעשי.
ולפני שמישהו יקפוץ עם "כמה דלק זה אוכל", אז חברים יקרים, מי שקונה אוטו ב-475,000-775,000 שקלים, 5 ק"מ לליטר בנזין לא מטרידים אותו. וזה מעשי. מאוד מעשי.
אגב סייברטראק, לפחות מבחינה אחת, ספק אם נראה כזה בארץ:
ולפני שמישהו יקפוץ עם "כמה דלק זה אוכל", אז חברים יקרים, מי שקונה אוטו ב-475,000-775,000 שקלים, 5 ק"מ לליטר בנזין לא מטרידים אותו. וזה מעשי. מאוד מעשי.
גם הרנגלר שלי עושה 1:5 בממוצע !! אולי הסופה הידנית קצת יותר בכביש פתוח, אבל בשטח יותר קרוב ל 1:3.5-1:4
מה שלא מעשי בסייברטראק זה בעיקר העיצוב.
זה טנדר פולסייז, אבל כזה שלא יכול לבצע עבודות שטנדר בינוני כמו היילקס או ריינג'ר יודע לעשות. או שעושה אותן גרוע.
כושר העמסה נחות, כושר גרירה נחות, ארגז לא שימושי במידות קטנות וחוסר יכולת להתקין עליו מיתקונים סטנדרטיים או סגירות או כל דבר אחר שמקובל בעולם הפיק-אפים. שטח רציתם? את כל האפטרמרקט יצטרכו לעשות לו במיוחד. זה ייראה מחריד.
הכל בגלל העיצוב הנורא הזה, סוג של הזיה מסוממת שהתבשלה במוחו הקודח של אילון מאסק.
אני לא רוצה לכתוב כאן איזו אסוציאציה זה מעלה לי, על מי ששרבט את צורתה הכללית של מכונית שחלם עליה, ופקד על המהנדס שלו - כזה אתה תבנה!
אבל בזכות העיצוב הזה כל העולם מדבר על הסייברטראק.
אם היה נראה כמו עוד טנדר, נגיד כמו הריוויאן - למי היה אכפת ממנו בכלל?
מה שלא מעשי בסייברטראק זה בעיקר העיצוב.
זה טנדר פולסייז, אבל כזה שלא יכול לבצע עבודות שטנדר בינוני כמו היילקס או ריינג'ר יודע לעשות. או שעושה אותן גרוע.
כושר העמסה נחות, כושר גרירה נחות, ארגז לא שימושי במידות קטנות וחוסר יכולת להתקין עליו מיתקונים סטנדרטיים או סגירות או כל דבר אחר שמקובל בעולם הפיק-אפים. שטח רציתם? את כל האפטרמרקט יצטרכו לעשות לו במיוחד. זה ייראה מחריד.
הכל בגלל העיצוב הנורא הזה, סוג של הזיה מסוממת שהתבשלה במוחו הקודח של אילון מאסק.
אני לא רוצה לכתוב כאן איזו אסוציאציה זה מעלה לי, על מי ששרבט את צורתה הכללית של מכונית שחלם עליה, ופקד על המהנדס שלו - כזה אתה תבנה!
אבל בזכות העיצוב הזה כל העולם מדבר על הסייברטראק.
אם היה נראה כמו עוד טנדר, נגיד כמו הריוויאן - למי היה אכפת ממנו בכלל?
סוחב כמעט פי שתיים יותר מF150 ראפטור R ו-TRX, גורר יותר מ25% אחוז יותר משניהם. אתה אמרת שאלה כלים מעשיים, לא?
תגיד שהאוטו והבוס של החברה לא באים לך טוב בעין. זה בסדר, אתה ממש לא לבד. גם בעיני העיצוב נורא, ואני עוד אחד שמאד מעריך מכוניות נועזות על עצם הנועזות והיציאה מהקופסא. אבל בעיני זה לא הסיפור של האוטו. הסיפור הוא סיפור על חברה שלא חוששת לשבור מוסכמות פעם אחר פעם וליצור ערך טכנולוגי אמיתי, ועוד להרוויח מזה המון כסף. אפשר להעריך את זה ולאהוב ראפטורים באותו זמן.
דרור, שוק האפטר מארקט כבר מחכהhttp://cloud.tapatalk.com/s/656b95206ab27/VID-20231201-WA0041.mp4
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
סוחב כמעט פי שתיים יותר מF150 ראפטור R ו-TRX, גורר יותר מ25% אחוז יותר משניהם. אתה אמרת שאלה כלים מעשיים, לא?
תגיד שהאוטו והבוס של החברה לא באים לך טוב בעין. זה בסדר, אתה ממש לא לבד. גם בעיני העיצוב נורא, ואני עוד אחד שמאד מעריך מכוניות נועזות על עצם הנועזות והיציאה מהקופסא. אבל בעיני זה לא הסיפור של האוטו. הסיפור הוא סיפור על חברה שלא חוששת לשבור מוסכמות פעם אחר פעם וליצור ערך טכנולוגי אמיתי, ועוד להרוויח מזה המון כסף. אפשר להעריך את זה ולאהוב ראפטורים באותו זמן.
דגמי הרפטור וה-TRX בעלי כושר העמסה קטן במופגן.
אלה לא טנדרים לעבודה בכלל.
הייעוד שלהם להעמיס מקסימום אופנוע או טרקטורון ספורטיבי קטן, גג.
מתלה אחורי קוילאובר ולא עלים. הם לא פיק-אפ קלאסי בכלל. אלה מכוניות ספורט לשטח והקטע שלהם זה לנסוע מהר, בשטח. בתנאי אמת, שעות על שעות. ואני מתכוון למהר באופן שמי שלא חווה את הכלים האלה, מתקשה לדמיין. לא רק במיאוצים פוטוגניים מהמקום שמחסלים את הסוללה של הסייברטראק אחרי לחיצה אחת או שתיים.
ואני ממש לא נופל מהכסא מהביצועים שלהם בתאוצה מהמקום. כן, הם מהירים מאוד, אבל עם מנוע הלקט, באמת אין בזה שום גימיק.
אתה חושב שהסייברטראק יכול לעמוד בקצב שלהם בשטח? או הריוויאן? או ההאמר?.... התשובה ברורה. הכלים היחידים שנוסעים טבעי בקצב הזה הם ATV ספורטיביים למיניהם.
אם אתה מוקסם מהסייברטראק רק כגימיק טכנולוגי אז כן. זה אחלה גימיק טכנולוגי.
טסלה כיצרן (והבוס שלהם, ברור) לא באה לי טוב, אני מודה. והעובדה שזה רכב חשמלי זו הסיבה הכנראה אחרי-אחרונה מבחינתי לא לאהוב אותם. יש כל כך הרבה סיבות אחרות שמצדיקות את ההסתייגות שלי מהמותג הזה ומההייפ שגיקים מייצרים סביבו.
דרור, מה אמרת על יכולת גרירה?
https://twitter.com/elonmusk/status/1730331223992472029?s=48&t=OI5tzaVOQOFSnkYge0bhGw
https://youtu.be/teRRk-0KHus?si=yVvQ4UQOEIJsAXzY
נראה לי סהכ פרקטי...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אכן פרקטי לראש ארגון פשע שיש לו פורשה…
polar bear
03-12-23, 09:47
לדעתי רכב ממוגן ירי נחשב כזה רק אם כל הרכב ממוגן, כולל החלונות. יש בדיקה של זה?
הוא לא באמת ממוגן ירי, רוב סער ממוצע חודר אותו. זה סתם גימיק שיווקי, להדגים כמה המעטפת עמידה. והיא עמידה לאללה, הלוואי על כל ג'יפ.
שולץ האיום
03-12-23, 17:11
הכלבים נובחים, והשיירה עוברת….
ייתכן ומדובר בפלופ, ייתכן ומדובר בתחילתה של הצלחה מסחררת שתכניס עוד מליוני דולרים לטסלה.
אפשר לשנוא, אפשר לאהוב, אבל ההייפ, והביצוע כנגד כל הסיכויים, כבר ראויים להערכה, במיוחד בתחום הרכב, כאשר בסהכ מדובר בתעשיה מסורתית וכבדה.
כל היצרנים הוותיקים עושים פיפי במיטה בלילה בגלל הסינים וטסלה.
אף אחד לא רוצה להפוך לנוקיה, אבל כנראה שאין ברירה, אין מקום לכולם.
מעניין אם צריך מקדח וידיה או טיטניום לקדוח חורים למספר מקדימה ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
הנה הוא מול ההאמר החשמלי:
https://www.youtube.com/watch?v=D1v0FNR3-Xc
אם יקבל רשיון ג' בארץ בגלל המשקל העצמי יהיו פה 2-3אם הבנתי נכון, בטופגיר אמרו שהסייברטרק לא ישווק באירופה כי המעטפת הזוויתית שלו לא עומדת בתקני הבטיחות לתאונה עם הולכי רגל.
נראה שזה נכון, כי הסיבה הרשמית להפסקת יצור הדיפנדר היתה אי עמידה בתקנים של פגיעה בהולכי רגל.
מה שמוזר, כי ה G class לא בדיוק ידידותי ונמכר בהמוניו.
ואכן, יהיה מאד לא נעים לחטוף מכה מקיר הפלדה הזה.
GodsFather
05-12-23, 17:17
לבעלים של g יש גב כלכלי שיכול לפצות את הולך הרגל הדרוס
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
לא... כי סייברטראק מוצר צריכה בסיסי...
אסף.
לבעלים של g יש גב כלכלי שיכול לפצות את הולך הרגל הדרוס
Sent from my SM-F916B using Tapatalkכנראה מדובר בגב הכלכלי של מרצדס, וההשפעה שלה על הרגולטור האירופאי.
נראה שזה נכון, כי הסיבה הרשמית להפסקת יצור הדיפנדר היתה אי עמידה בתקנים של פגיעה בהולכי רגל.
מה שמוזר, כי ה G class לא בדיוק ידידותי.
בעיקר כלכלית.
עלות ייצור גבוהה, על זה תוסיף תקינות זיהום מחמירות, בטיחות, שמעלות את תשומות הייצור, וחוסר שוק להצדיק המשך ייצור.
לפני כ-10 שנים טויוטה היו במעמד הזה לגבי סדרה 70, קראתי כתבה עם סמנכ״ל ייצור דרום מזרח אסיה למגזין אוסטרלי.
אמר שהסיבה היחידה שממשיכים לייצר הוא דרישות מוסדיות וחברות כרייה גדולות ומדינות מתפתחות ללא תקינה מחייבת.
השוק האזרחי לא מהווה נפח רווחי.
G-Class
ממשיך כי זה מזמן לא מוצר בסיסי אלא מוצר יוקרה, והמחיר בהתאם.
זה רק אני או שנראה (לפחות בתמונה שבשרשור) שיש לו קאמבר שלילי בגלגלי םהאחוריים?
Yaron.nahum
07-12-23, 14:30
לפי מה שראיתי בסירטונים יש לו היגוי אחורי
זה נראה יותר כמו זווית צילום ולא קמבר שלילי
זה רק אני או שנראה (לפחות בתמונה שבשרשור) שיש לו קאמבר שלילי בגלגלי םהאחוריים?עד מהירות מסויימת יש היגוי הפוך בגלגלים האחוריים .. מעל המהירות ההיא. זה היגוי כמו הקידמי. הרכב מחליק הצידה.
נדמה לי 20 מייל לשעה .. אולי פחות. לא זוכר.
ממש חיקוי של סיטרואן zx.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
שולץ האיום
08-12-23, 08:53
את ה Tesla Cybercruiser הכרתם?
145387
145387
מבוסס על דלת של כספת? גם ממוגן ירי?
שולץ האיום
08-12-23, 12:23
בדיוק
ממוגן ירי, ואותו קו עיצובי מדהים.
אחד הפיצ'רים החשובים באופנוע הוא מיגון ללא ספק.
אסף.
https://youtu.be/L6WDq0V5oBg?si=GPmc1rZ8UFnigZ7L
145387
כנראה זה:
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/409179745_10231750503215409_796948531536 408968_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=laNVXq9yDFYAX-t_8RQ&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&cb_e2o_trans=q&oh=00_AfABdkhJBSwTOYX2ZeO50BCBRvLZ8PZpjO iqblgE1jYBUg&oe=657923BA
שולץ האיום
11-12-23, 06:37
האפטרמרקט מתעורר
יעלה בקלילות את זיק ?
😀
145394
שאלה מעניינת, האם כבר יש כננות 48 וולט.
עזוב כננת 48 וולט.
שיתחברו למערכת המתח הגבוה ויציגו סוף סוף tractor-beam במקום הסידור הפרימיטיבי הזה של התוף עם הכבל.
או ארבע כננות 12 וולט בטור.
האם מישהו ראה ביקורת שבה אשכרה הטנדר הזה ירד לשטח?
או כיאה לאופנה הנוכחית ברשת, אם הוא מנצח כל רכב אחר ב-רבע מייל זה הרכב המושלם?
עוד לא היו מסירות, כרגע שלב ההייפ העיתונאי, מקסימום סיבוב מסביב למפעל.
האם מישהו ראה ביקורת שבה אשכרה הטנדר הזה ירד לשטח?
או כיאה לאופנה הנוכחית ברשת, אם הוא מנצח כל רכב אחר ב-רבע מייל זה הרכב המושלם?
מה יש לו באמת להציע? איזשהוא יתרון שיש רק לו, ואני שואל ברצינות?
חוץ מתאוצה מסחררת מהמקום לרבע מייל? וגם זה חד פעמי בכל פעם, כי נטען שהסוללה לא אוהבת לעשות את זה כמה פעמים ברצף?
שולץ האיום
13-12-23, 07:56
חברים
צאו מנקודת הנחה שאתם לא קהל היעד. 99%.
אבל יש קהל יעד כנראה.
זה ימכור.
ויהיה דגם חדש, ועוד דגם, וככה מתקדמים, ככה מחדשים.
בינתיים תבררו זויות נטישה, וטווחי נסיעה, למרות שזה לא העניין המרכזי פה, ושוב, אתם בכלל לא קהל היעד.
נמשיך להסתכל מהצד, כנראה שיהיה מעניין.
זה גם יכול להיות כשלון גדול, גם יכול להיות, או שלא.
טסלה זאת חברה שאוהבים לשנוא, זה ברור.
מי הזיז את הגבינה שלי.
מה זה הדבר הזה.
יקר, מוסך, חלפים. פוזה.
הכל נכון.
אבל תבחנו את המספרים, את הדולרים, את המסירות, ותבינו לבד במה מדובר.
שולץ האיום
13-12-23, 08:09
נ.ב -
מי הזיז את הגבינה שלי -
אני עם רכב ספורט בהמתי מאוד, בעוונותי, והטסלה הזאת בדגם הפרפורמנס, משאירה לי אבק בפתיחות/רמזורים (בעוונותי)באופן שלא ניתן לערעור, פשוט אין לי סיכוי.
חוץ מיחס הכח/משקל, יש גם את עניין אחיזת הצמיגים שהרכב שלי צריך להתמודד איתו (צמיגים, מערכות אלק׳, הנעה אחורית) כדי לא לאבד סתם כח, והטסלה הזאת מונעת 4*4 בכלל, עם מכת כח לא ליניארית, הכל במכה.
אז כן, אני שונא אותם. אבל בו זמנית מתרשם מאוד.
מוני אורבך
13-12-23, 08:59
בחיי שאתם מדברים כמו קבוצת דודות זקנות, שכוסית בלונדינית נכנסה לגור בשכונה שלהן...
מכונית חשמלית היא רק טכנולוגיה, עם יתרונות החסרונות מול מנוע ה ice
זה כל הסיפור
חוץ מתאוצה מסחררת מהמקום לרבע מייל? וגם זה חד פעמי בכל פעם, כי נטען שהסוללה לא אוהבת לעשות את זה כמה פעמים ברצף?
תשמע יש שם בהחלט כמה דברים מסקרנים.
העיתונאים שנהגו בו עד עכשיו מדווחים על התנהגות כביש מופתית, ברמה אחרת מפול סייזים רגילים.
כנראה תוצאה של מבנה בודי קשיח (מהפכני ממש, אין פה בודי און פריים וגם לא בדיוק שלדה אחודה), פלוס היגוי אחורי ומתלי אויר מכויילים היטב.
הבודי הזה מפלב"ם גם עמיד מאוד להתעללות, תחשוב רכב חדש שאפשר להישען איתו על סלעים ולהידחק בין עצים בכיף.
זה גם הטנדר החשמלי היעיל ביותר מבחינת צריכת חשמל, פלוס אפשרות להוסיף סוללה בארגז לטובת הגדלת טווח - אולי (ממש אולי) הוא יהיה אופציה אמיתית לגרירה בחיים האמיתיים. והדבר הזה יכול לגרור הר מבחינת הכח.
אגב לגרור עם חשמלי זה תענוג צרוף: זינוק חלק, זחילה בפקקים כולל בעליה, מומנט זמין, בלימה רגנרטיבית.
לגבי השטח בוא נראה, בכל זאת פול סייז כבד מאוד - טרופי טרק זה לא יהיה.
אבל למשל קוטר הסיבוב הקטן וההיגוי האחורי יכול להעביר את הטנדר הזה במעברים צפופים (ערוד נניח), שפול סייז סטנדרטי לא אוהב.
שולץ האיום
13-12-23, 09:13
בחיי שאתם מדברים כמו קבוצת דודות זקנות, שכוסית בלונדינית נכנסה לגור בשכונה שלהן...
מכונית חשמלית היא רק טכנולוגיה, עם יתרונות החסרונות מול מנוע ה ice
זה כל הסיפור
אנחנו פשוט אוהבים מכוניות 🤣
וגם בלונדיניות.
בעולם הרכב אני לא שונא אף אחד בפרט ואף אחד בכלל.
אילון מאסק טיפוס צבעוני שהכסף עלה לו לראש, וגם זה לא מספיק כדי שאשנא אותו. לסלוד ממנו? כן, ממש. לשנוא אותו? ממש לא.
ולכן אין לי כלום נגד טסלה, למרות שגם אין לי כלום בעד טסלה. ברור לי שגם אם היה לי כסף פנוי לבחור רכב חדש ברמות המחיר האלה, טסלה היתה כנראה בין האחרונות שהיו באות בחשבון ולא רק כי אני סולד מרכב חשמלי בכלל ומכל התפיסות והאידיאולוגיות העקומות (לדעתי גם המומצאות) עליהן הוא נשען, אלא גם בגלל סלידתי מהאיש עצמו ומכל מה שהוא מייצג. ועדיין, זה ממש רחוק משנאה.
את השנאה שלי אני שומר רק לפוליטיקאים מסויימים.
העיצוב של הסייברטראק מייצר באופן טבעי המון התנגדויות, זה ברור. קל לקבוע שהוא כל כך מכוער.
אבל מושגי כיעור ויופי הם עניין של טעם אישי ורובנו, מה לעשות, שבויים בהרבה קונספציות.
אילון מאסק קרא כאן תיגר על הקונספציה - מי קבע שמכונית צריכה להיראות כמו כל המכוניות האחרות?
כשאתה האיש העשיר בעולם מותר לך ואתה יכול לחשוב אחרת ולתקוע לכולם אצבע לתוך העין ואף אחד לא יעיז להתייצב מולך.
לי ברור שהסייברטראק מקסים את אלה שמכורים לטכנולוגיה שיתעלמו בהפגנתיות ממגבלות פרקטיות בולטות שאולי יש לו. אבל הייתי מצפה שאנשים רציניים יתייחסו לרכב רק לפי פרמטרים ענייניים, בלי הנחות ובלי הקלות. והאוטו הזה, נכון לרגע זה, מקבל רק התייחסויות שקשה לשפוט אם הן רציניות. ואני עוד עדין - יש כאן כאלה שדעתם על עיתונות הרכב הרבה פחות סלחנית משלי.
אין לי ספק שנראה כאלה בישראל בכל מיני סוכנויות יבוא אישי/מקביל קטנות שבמחיר הנכון יודעות להביא כל דבר. אין גם לכם ספק מי ומה יהיו הלקוחות הראשונים של זה.
זו לא תהייה הפעם הראשונה שאדם מוותר על אידיאולוגיה בשם הכלכליות, בטח לא שלך...
never say never..אז
אני דווקא רואה רק יתרונות ברכבי שטח חשמליים..ברגע שזה יבשיל .. חיבור מסוג אחר עם הטבע מבחינתי.
ועדיין אפשר לאהוב את רעש וריח הבנזין.. אנחנו מלאים בניגודים, כולנו, זה אנושי.
לסייברטראק יש בק-לוג של מעל מילין וחצי רכבים. הבעיה היא לא המכירות אלא האספקה...
העיצוב של הסייברטראק מייצר באופן טבעי המון התנגדויות, זה ברור. קל לקבוע שהוא כל כך מכוער.
אז יש מי שדאג שתהיה לו גם תחפושת דמויית טויוטה - https://insideevs.com/news/683751/tesla-cybertruck-toyota-tundra-wrap-video/
https://cdn.motor1.com/images/mgl/mMPrPq/s1/tesla-cybertruck-with-toyota-tundra-style-wrap-source-cybertruck-owners-club-forum.jpg
שולץ האיום
13-12-23, 12:18
הערה קטנה על אילון מאסק.
תנסו לא להתייחס למה שהוא אומר, הוא לפעמים מאבד קצת קשר עם המציאות.
ותתייחסו רק למעשים, לא לדיבורים.
פתאום הכל נראה אחרת.
ואי אפשר שלא להתפעל מהדרך שעשה, בזכות עצמו, וכנגד כוחות אדירים.
נחזור למרווח גחון.
לא יודע, אבל אני מסוקרן לראות, מכיוון שאני חושב שהרכבים של טסלה מציעים, נכון להיום, את אחת החבילות הטובות ביותר שאפשר לקנות.
בנוסף, לאורך ההיסטוריה של חברות שבבעלות של אילון מאסק, כשהן נכנסות בעימות חזיתי מול מוצרים שמרניים, תמיד יוצאים דברים מעניינים, חדשניים ולעיתים יוצרים סטנדרט חדש (פייפאל, ספייסX, טסלה, OpenAI..)
הפעם נכנסו בעימות חזיתי מול תעשיית הטנדרים השמרנית ולכן זה מעניין מאוד.
גם תעשיית הטנדרים השמרנית עוברת לחשמל, ראה RIVIAN שנולד חשמלי ופורד F150 ליטנינג שהיה רב מכר שנים כבנזין/דיזל ועכשיו גם כחשמלי. וכמובן שגם שברולט ודודג' בכיוון.
והטנדר של האמר החשמלי..
לא שזה משנה לי משהו, אבל הכותרות מלמדות שהם דווקא מצמצמים ייצור ומשנים תכניות בגלל היעדר ביקוש.
יצרני רכב חושבים ופועלים שנים קדימה. הודעה על צימצום ייצור עכשיו, מלמדת שהם לא צופים שהביקוש לרכב חשמלי יתאושש בשנה הבאה וגם לא בזו שאחריה.
האם זה רק עיכוב זמני או שההתפכחות הגיעה מוקדם מהצפוי?
לפעמים זה לוקח יותר מדי זמן, אבל סוף האמת לנצח. תמיד.
נראה מה יהיה.
לא שזה משנה לי משהו, אבל הכותרות מלמדות שהם דווקא מצמצמים ייצור ומשנים תכניות בגלל היעדר ביקוש.
יצרני רכב חושבים ופועלים שנים קדימה. הודעה על צימצום ייצור עכשיו, מלמדת שהם לא צופים שהביקוש לרכב חשמלי יתאושש בשנה הבאה וגם לא בזו שאחריה.
התשובה - B.Y.D
אני רק אניח את זה פה...
https://digitalassets.tesla.com/tesla-contents/image/upload/f_auto,q_auto/Cybertruck-PLL-Pack-Desktop.png
אני רק אניח את זה פה...
https://digitalassets.tesla.com/tesla-contents/image/upload/f_auto,q_auto/Cybertruck-PLL-Pack-Desktop.png
אוקיי. ו.....?
רוצה תמונה כזו עם פוקוס/סובארו/יונדאי אקסנט?.....
כי אפשר, אתה יודע.
ואתה תגיד לי - תראה כמה ציוד נכנס
ואני אגיד לך שמישהו כאן הדגים לי איך הרבה יותר מזה נכנס לתוך ג'ימני.... ראיתי בעיניים אבל לא האמנתי.
התמונה מתוך אתר טסלה הישראלי. יש שם מידע על הסייבטראק אבל עדיין לא ניתן להזמין.
ברור שהחזות של הסייברטרק מושכת הכי הרבה תשומת לב, לטוב ולרע, אבל שווה לפרט כמה טסלה התפרעו פה עם הטכנולוגיה.
רשימה חלקית:
בודי מפלב"מ שנותן קשיחות מבנית, פלוס עמידות יוצאת דופן של הקליפה להתעללות וגם לתאונות.
היגוי אחורי, מאפשר במהירויות נמוכות רדיוס סיבוב קטן ועל כביש מהיר היגוי משופר (אשמח להסבר על העניין הזה, איך הפניית הגלגלים האחוריים לכיוון הפניה משפר את הדינמיקה של הפניה?).
היגוי על חוט, סיבוב מקסימלי בלי להוריד יד מההגה, תחשבו 'הגה' של מטוס.
מערכת חשמל מתח נמוך 48 וולט (!), בעיקר לצורך התמיכה במנועי ההיגוי. הבונוס הוא שכל הכבלים באוטו דקים בהרבה עם חיסכון בעלות ובמשקל. זו קריאת כיוון לתעשיה, ששוקטת על שמריה כבר 60 שנה עם מערכות 12 וולט.
אופציה לסוללה נוספת להגדלת טווח (יקרה להחריד אבל לא על זה אנחנו מדברים). שימוש אחד הוא גרירה, שכידוע הורגת את הטווח. שימוש אחר הוא גנרטור נייד ושקט עבור אנשים שעובדים בשטח.
לא אוהד של טסלה (ולראיה בחרתי איוניק 5), אבל כיף לראות חברה גדולה שמאתגרת ככה את הקבעונות של התעשיה.
שימוש בחומר שונה מכולם (פלב"מ) לא מבטיח שום דבר טוב יותר,רק ניסיון מאד בולט וכבד משקל.
הגה אל-חוט, אישית מפחיד אותי, במיוחד כאשר האפשרות התאורטית של שליטה מרחוק קיימת, במיוחד בטסלה. ובלי להכנס לעובדה שיש מדינות שלא יאשרו את המערכת ללא גיבוי של הגה פיזי.
בטריה נוספת היא כל דבר חוץ מ"גנרטור"...
בודי מפלב"מ שנותן קשיחות מבנית, פלוס עמידות יוצאת דופן של הקליפה להתעללות וגם לתאונות.
אם היה קצר וקטן יותר,בתוספת 0.5 על הגג , רכב החלומות לזוגתי:rolleyes:
רענן
מכל החידושים הטכנולוגיים של סייברטראק, את השימוש בנירוסטה אני לא מבין. נירוסטה מאד יקרה ביחס לפלדה או אלומיניום.
או שזה גחמה של מאסק או שיש להם פריצת דרך טכנולוגית בסגסוגת עצמה או בתהליכי היצור שלה.
ehudzeelim
19-12-23, 19:52
לפעמים זה לוקח יותר מדי זמן, אבל סוף האמת לנצח. תמיד.
נראה מה יהיה.
תמונה שעוזרת לנחש מה יהיה..
145453
145387לקח לזה זמן עיבוד..... אבל הבאת לי רעיון למשהו. נראה אם יצליח.
אסף.
כזה?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231219/39c45adeec155fab6f561d40ead8d38f.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
סייברטראק לא על אספלט:
https://www.youtube.com/watch?v=lVY9fDWaxHE
.
מה עושה חוזק מבני כזה להולך רגל או לרכב השני שמעורב בתאונה...
עושה אפס גמישות שלדה בשטח
מה"מבחנים" הראשונים ביוטיוב, נראה ששטח זה לא בדיוק בשבילו...
טנדר אמריקאי לגרירות ולקניות, באריזות גדולות.
מה"מבחנים" הראשונים ביוטיוב, נראה ששטח זה לא בדיוק בשבילו...
טנדר אמריקאי לגרירות ולקניות, באריזות גדולות.
ששש......
זהירות עם מתיחת ביקורת על חשמלי וטכנולוגי.
עושה אפס גמישות שלדה בשטח
זאת בעיה שתלווה את כל החשמליות.
הרצפה היא מארז הסוללות.
ומארז הסוללות חייב להיות קשיח ללא פיתול
(סוללות ליטיום מתלקחות בפגיעה מכנית).
כלומר, יצטרכו לתכנן וליישם מתלים בסגנון SBS ע"מ לקבל רכב שטח אמיתי.
רענן
רוב ההתיחסויות לבצועיו כטוחן סלעים לא רלוונטיות כי זה ממש לא היעוד שלו.
זה לכל היותר רכב קונספט, בשלב זה לעתירי ממון ופוזה שאין להם שום כוונה לעשות מעבר לשביל ובמקרה הטוב להעמיס ולגרור.
בדומה להאמרים שרואים לרוב בלאס ווגאס עם גלגלי כרום ניקל וחתך 20... אשר לגל היותר מסיעים מליארדרים ממלון למלון.
רוב ההתיחסויות לבצועיו כטוחן סלעים לא רלוונטיות כי זה ממש לא היעוד שלו.
זה לכל היותר רכב קונספט, בשלב זה לעתירי ממון ופוזה שאין להם שום כוונה לעשות מעבר לשביל ובמקרה הטוב להעמיס ולגרור.
בדומה להאמרים שרואים לרוב בלאס ווגאס עם גלגלי כרום ניקל וחתך 20... אשר לגל היותר מסיעים מליארדרים ממלון למלון.
ההאמרים המופלצים האלה הפכו לערסמובילים ולסמל של טעם רע.
אתה חושב שזה מה שיקרה עם הסייברטראק?....
לעניות דעתי הלא מבינה כלום (באמת) זה האייקון הבא של גיקים מופרעים שעדיין לא השיגו זיון ראשון שלא בתשלום.
לעניות דעתי הלא מבינה כלום (באמת) זה האייקון הבא של גיקים מופרעים שעדיין לא השיגו זיון ראשון שלא בתשלום.
אתה טוען שזה בעצם המחליף של זה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231224/8620cc5c77adfded680fbd200ee35e94.jpg
ehudzeelim
24-12-23, 20:48
אתה טוען שזה בעצם המחליף של זה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231224/8620cc5c77adfded680fbd200ee35e94.jpg
מעניין אותי אם בחרת ב-AMC pacer גם כי ידעת שהיתה לה גרסה חשמלית?
לא, כי זה האוטו של ווין, מ wayne's world
ehudzeelim
24-12-23, 20:50
לא, כי זה האוטו של ווין, מ wayne's world
כן זה ברור, אבל במקרה היתה גם חשמלית כזו.
שרשור על טסלה, יצא מתאים
מעניין אותי אם בחרת ב-AMC pacer גם כי ידעת שהיתה לה גרסה חשמלית?
האוטו של וויין זה פרה קדושה! לא לגעת!
בכלל, יש כמה פרות קדושות שלא נוגעים בהן.
ביום שאיזה חלאה ידחוף מנוע חשמלי לאינטרספטור של מקס הזועם, זה יהיה הסימן שמת העולם והגיע הזמן להתאבד.
איך קראו ל TRANS AM של מיטש ממשמר המפרץ? הוא היה NIGHT RIDER אני חושב אבל הוא נתן שם לרכב שלו עם האורות המרצדים בפנים.
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODM2NDUyZWMtNGM0Zi00MmVlLWIzYzEtZjk1 NGVjNWIxMTk1XkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@ ._V1_.jpg
ויש את ה DODGE CHARGER של ה - DUKES OF HAZZARD
וכמובן את ה VAN של ה A TEAM
ה - VOLVO של רוג'ר מור ה"מלאך"
ה - GRAN TURINO של סטארסקי והאטץ.
ועוד רבים וטובים...
איך קראו ל TRANS AM של מיטש ממשמר המפרץ? הוא היה NIGHT RIDER אני חושב אבל הוא נתן שם לרכב שלו עם האורות המרצדים בפנים.
זכרתי קיט, ויקיפדיה מסביר את הפירוש
KITT (Knight Industries Two Thousand)
ehudzeelim
25-12-23, 07:08
אי אפשר בלי להזכיר את הפיג'ו 403 האגדית של קולומבו..
145579
עכשיו נמתין ונראה מי מגיבורי המסך (גדול/קטן) ינהג בסייברטראק.
ביום שאיזה חלאה ידחוף מנוע חשמלי לאינטרספטור של מקס הזועם, זה יהיה הסימן שמת העולם והגיע הזמן להתאבד.
למה ?
אם זה יהיה חשמלי ראוי, מה רע בזה ?
אינסוף מומנט מעמידה זה לא דבר רע ...
ויש את ה DODGE CHARGER של ה - DUKES OF HAZZARD
וכמובן את ה VAN של ה A TEAM
ה - VOLVO של רוג'ר מור ה"מלאך"
ה - GRAN TURINO של סטארסקי והאטץ.
ועוד רבים וטובים...
ה-CV2 של המפקח קלוזו..
דה-שבו של לואי דה-פינס
המפקח מסן טרופז
המוסטנג בוס 429 של ג'ון וויק
עוד מעט נגיע אל צ'יטי צ'יטי בנג בנג..
עם כל הציניות כאן, אני בטוח שכולם כולל כולם בפורום יעצרו הכל ויבהו בסייברטרק הראשונה שיראו ברחוב עם לסת שמוטה.
ואת זה אי אפשר להגיד על הרבה מכוניות מיצור סדיר, ובוודאי שלא על טנדרים.
תמיד יהיו אנשים שיבהו, וכאלה שיקנו רק בגלל אפקט ה"וואו".
יש כאלה, כנראה רוב הלקוחות הפוטנציאלים, שיכולת הגרירה חשובה להם מכל.
שטח קשה? יגררו את הבאגי/מאבריק/דיפנדר לשטח...
ehudzeelim
25-12-23, 15:45
חכה.. לא הזכירו עדיין את הדרבי יומבו של דן תורן ב"בחינת בגרות"
תמיד יהיו אנשים שיבהו, וכאלה שיקנו רק בגלל אפקט ה"וואו".
יש כאלה, כנראה רוב הלקוחות הפוטנציאלים, שיכולת הגרירה חשובה להם מכל.
שטח קשה? יגררו את הבאגי/מאבריק/דיפנדר לשטח...
חשמלי וגרירה לא עובד טוב ביחד. בעיקר הטווח.
עם כל הציניות כאן, אני בטוח שכולם כולל כולם בפורום יעצרו הכל ויבהו בסייברטרק הראשונה שיראו ברחוב עם לסת שמוטה..
או אצבע בגרון.
פרץ הנוסטלגיה ממחיש מה נחשב קלאסי ומה פחות..
למה ?
אם זה יהיה חשמלי ראוי, מה רע בזה ?
אינסוף מומנט מעמידה זה לא דבר רע ...
מה טוב בזה?
חסר לך מומנט במנוע וינדזור 351 עם סופרצ'רג'ר וויאנד 6-71? (אני יודע שבסרט הוא לא היה באמת מחובר ואפקטיבי. אבל ברפליקות שבונים היום מחברים את זה יופי-יופי)
יותר מפריע אותי למה להשחית רכב היסטורי מיוחד כזה? הוא מהיר כמו שד. לא צריך שיפור ביצועים.
לחשמלי אין צליל ואין תחושות ואין כלום. דוחף חזק קדימה ביציאה מהמקום, גומר מהר וזהו.
במכוניות קלאסיות מוסבות לחשמל מתקינים בד"כ סוללה קטנה יחסית שהופכת את הרכב ללא-באמת-שמיש, חוץ מנסיעות קצרות למפגשים בעיר וסביבתה - לא רק שהטווח קטן, תלחץ בלי לחשוב והסוללה תאזול לך תוך דקות. וזה גם נורא יקר. למה לעזאזל לעשות את זה?
אני בטוח שכולם כולל כולם בפורום יעצרו הכל ויבהו בסייברטרק הראשונה שיראו ברחוב עם לסת שמוטה.
ברור.
כמו שנבהה בשיכור שמשתין ברחוב.
או כשהייתי קונה חלקים אצל ינוביץ כשעוד ישב בתחנה המרכזית הישנה בת"א, והייתי מחנה את הפוקוס ב"סמטת-עכו" הידועה לשמצה, לא יכלתי שלא לבהות בנרקומנים ששכבו שם על הכביש ועשו כל מיני דברים.
כמו שגם היום אם עובר האמר H2 מלא בניקלים ברחוב, כולכם תסתכלו לראות מי הערס שנוהג בו. וזה תמיד ערס. כי הסגנון הזה מדבר רק לאנשים מסוג ורקע מאוד מסויימים. כנ"ל תבהו ברנגלרים מוגזמים עם ספייסרים של שניים וחצי אינץ' בכל גלגל, חזית "זועמת" ומכסה מנוע "הנוקם" ומסגרת חלון נגמ"ש והמון גולגולות "המעניש". אתם תבהו ותתעניינו, למרות שזה לא יחדש לכם כלום כי הם כולם מאותו ז'אנר ואותו שטאנץ.
וכן הלאה.
אני בכוונה שם לרגע את הטכנולוגיות של הסייברטראק בצד. הדבר הזה לא מעוצב בכלל. הוא לא פחות מפיגוע ויזואלי. סוג של התרסה במובן הכי שלילי. חבל על הנירוסטה. בחיי.
חכה.. לא הזכירו עדיין את הדרבי יומבו של דן תורן ב"בחינת בגרות"
הסובארו הורודה מ״זאת וזאתי״
לחשמלי אין צליל ואין תחושות ואין כלום. דוחף חזק קדימה ביציאה מהמקום, גומר מהר וזהו.
אין צליל זה רע ? חסר לך הרעש ? זה פתיר עם סט רמקולים בריא, ולא ממש יפתיע אותי אם זה יגיע אפילו בתור פיצ׳ר מהיצרן הספציפי הזה ...
אין תחושות ? מה הקשר ?
התלונות הקבועות והמוצדקות שלך על חוויית הנהיגה ברוב הרכבים החדשים לא קשורות בשום צורה למקור האנרגיה וסוג המנוע שדוחף את הרכב קדימה או אחורה
גומר מהר ? שישימו סוללות טובות.
אה, כבר שמו ועדיין גומר מהר ? שינפיקו ערכת הארכת טווח.
אה, כבר יש ? נגמרו לי הטענות ...
חשמלי זה לא אומר בהכרח שהרכב טוב, אבל גם לא בהכרח שהרכב רע. וגם כל אחד והצרכים שלו
הסובארו הורודה מ״זאת וזאתי״
איך אף אחד לא ציין עדיין את האוטו של מוישה אופניק...?
אין צליל זה רע ? חסר לך הרעש ? זה פתיר עם סט רמקולים בריא, ולא ממש יפתיע אותי אם זה יגיע אפילו בתור פיצ׳ר מהיצרן הספציפי הזה ...
אין תחושות ? מה הקשר ?
התלונות הקבועות והמוצדקות שלך על חוויית הנהיגה ברוב הרכבים החדשים לא קשורות בשום צורה למקור האנרגיה וסוג המנוע שדוחף את הרכב קדימה או אחורה
גומר מהר ? שישימו סוללות טובות.
אה, כבר שמו ועדיין גומר מהר ? שינפיקו ערכת הארכת טווח.
אה, כבר יש ? נגמרו לי הטענות ...
חשמלי זה לא אומר בהכרח שהרכב טוב, אבל גם לא בהכרח שהרכב רע. וגם כל אחד והצרכים שלו
אנסה לענות במקום דרור כאחד שמידי פעם בסוף שבוע מתנייד בחשמלית.
לדעתי ,
לרכב שטח יהיו בעיקר יתרונות לו יהיה חשמלי שקט.
החיבור אל הטבע יהיה טוב יותר, לא נפחיד את דרי הקבע ונצפה ונפגוש אותם יותר.
מאידך, בכביש כחובב נהיגה ספורטיבית (כמו דרור),
אין מה להשוות את התחושה רק בסרק עם V8 עוצמתי ואגזוזים זרימה חופשית.
הויברציות של האוויר משפיעות דרך הבטן והעיגולדים בעיקר מעל 5000 סל"ד
בין קירות 30 סמ' מכל צד בעליה (בעבר בחניון תת קרקעי שק"ם נתניה עם אלפא GTV ).
אז מבחינת מספרים אבסולוטיים 0-100 קמ"ש החשמלית נותנת ביצועים שלא היו מביישים
מכוניות ספורט טהורות של פעם.
אבל כאן זה מסתיים.
כמובן שהחשמליות כוללות הגה חשמלי שבתחושות זהה אחד לאחד
להגה של קונסולת משחקים.
מניח שלצעירים אין בעיה עם זה כי לא חוו "תקשורת" עם הגלגלים דרך הגה ישיר (מסרק ללא כל תיגבור)
או מתוגבר הידראולית.
שורה סופית, לנהג שכל מה שמעניין אותו להגיע בנוחות ומהירות מ A ל B ,
החשמלית מצויינת.
לנהג שחווה ואוהב את "רעם" המנועים (והריח) וסיגנון נהיגה ספורטיבי,
החשמלית לא בשבילו.
אני מניח שעוד דור או שניים רכבי הבנזין הספורטיביים יהיה נישה לחובבי הספורט
בלבד סטייל רכיבה על סוסי מירוץ.
רענן
כמובן שהחשמליות כוללות הגה חשמלי שבתחושות זהה אחד לאחד
להגה של קונסולת משחקים.
מניח שלצעירים אין בעיה עם זה כי לא חוו "תקשורת" עם הגלגלים דרך הגה ישיר (מסרק ללא כל תיגבור)
או מתוגבר הידראולית.
זה לא מחוייב טכנולוגית.
זה לא מחוייב טכנולוגית.בדיוק, הנה למשל אחת (שהיא גם מכונית לנהג, ואפילו דרור יהנה לנהוג בה).
https://youtu.be/4aTzuUrdyIc?si=qZggEOAWXbDZA2Ht
לנהג שחווה ואוהב את "רעם" המנועים (והריח)
היום בכביש 6 פתאום הרחתי ריח של שמן מנוע בפתחי המזגן,מיד שמתי לב שהסחרור במזגן לא עובד, אבל במקביל מיהרתי לחפש את הרכב שמרים את ניחוח המנוע המעשן, בסוף היתה סתם גרוטאה, התבאסתי שלא הגיע איזה משהו מעניין נוסטלגי
עזבו הכל ותזכרו בווספה של סקוטרמן שלימד אותנו אנגלית בחינוכית בשנות ה - 70/80
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOGJkNTU0ODAtMjFmNy00NWMwLWExNTctMzZi NjY5OWQyY2YwXkEyXkFqcGdeQXVyMjMyMzI4MzY@ ._V1_QL75_UX500_CR0,113,500,281_.jpg
ודרור - יש לי שכנה עם H2, אולי זה הרכב שבעלה קנה, אבל היא נוהגת עליו ביום יום. H2 בצבע חום כהה קצת מוזהב אם אתה מכיר....
וגם שכנה עם אסקלייד...
ודרור - יש לי שכנה עם H2, אולי זה הרכב שבעלה קנה, אבל היא נוהגת עליו ביום יום. H2 בצבע חום כהה קצת מוזהב אם אתה מכיר....
וגם שכנה עם אסקלייד...
יש לך שכנים ראפרים?...
סוחרי סמים?...
איפה אתה גר?.... אללה יסתור.
מי משפחת הפשע השולטת שם?
אבל אני חוזר לאיוולת הסבת רכב שרירים קלאסי לחשמל.
אני מבחין ומבדיל גם בין המכוניות הקלאסיות עצמן. יש כאלה שהסבה לחשמל תעשה להן רק טוב
כל מיני דברים מקטגוריות העולב המוטורי כמו למשל כל מכוניות המיקרו האירופאיות והיפניות של שנות ה-50 וה-60, סיטרואן 2CV, מנועי קירור האויר של VW בנפחים הקטנים, כל מיני פיאט 500-600. דברים כאלה.
אוטו שנולד עם 20-40 כ"ס ועכשיו מסבים אותו למנוע חשמלי צנוע יחסית בהספק 60-70 כ"ס? באמת יעשה לו רק טוב.
אבל להסב רכב שרירים קלאסי ועוד כזה שנחשב לאייקון קולנועי וכמעט-תרבותי כמו האינטרספטור, עם 650 כ"ס וכל המופע האורקולי של התנעה ויציאה פראית ברמזור - להנעה חשמלית? זה לא פחות מעקירת הלב. זה כמו לאכול סטייק שגדל במעבדה. זה כמו לתלות בסלון "יצירת אמנות" שצויירה ע"י AI. זה כמו לזיין בובה עשויה סיליקון ולאטקס.
אם האוטו יעשה 100 קמ"ש ב-5 שניות או ב-4.5 שניות? זה לא מה שמעניין. מה שמעניין ומרגש ומצמרר זה רעם ה-V8, הויברציות, השאגה כשזה מאיץ. רכב שרירים קלאסי זה לא רק תאוצה מהמקום. זה הרבה דברים. שקט וניתוק וסטריליות אינם נכללים במפרט הרצוי. באוטו כזה לא יכול להיות משהו אחר חוץ מ-V8 גדול ושתיין בנזין - כי זה עצם העניין. אוהבי מכוניות אמיתיים לא יכולים לקבל את ההנאות האלה מרכב חשמלי. גם לא מטסלה S פלייד כי זה מרגיש כמו פלייסטיישן, כלומר זה לא מרגיש כלום. ומי שרוצה לא להרגיש, כנראה אינו חובב מכוניות או חובב נהיגה.
(ואגב, "ה-V8 האחרון" האמיתי בהחלט של קרייזלר, הצ'לנג'ר דימון, מאיץ מהר יותר מהטסלה פלייד והיה זמין לרכישה אצל כל אחד מהדילרים של דודג'. באמריקה כמובן. אני מהמר שכל מכסת הייצור כבר נמכרה ומי שלא מיהר להזמין אחת, שתהפוך מהר מאוד לפריט אספנים מבוקש, עוד יצטער על זה. אני כבר מצטער)
וברור שמתישהו יאסרו להשתמש בזה ונהיה מוכרחים לעבור לחשמל. כי זו מהות ההנעה החשמלית - לכפות אותה ולהכריח להשתמש בה, באמצעות רגולציה. כבר היום רבים מתפכחים ומבינים שאין לה תוחלת ללא רגולציה שתכפה אותה על הציבור.
מדבר אחד אני לא יכול להסתיר שאני ממש כן מרוצה - האטת הביקוש לחשמליות בכל העולם מביאה את היצרנים להקפיא תוכניות לבניית מפעלי הרכבת מכוניות חשמליות וייצור סוללות. אלה החלטות עם משמעות לשנים קדימה. ולכן אין חדשה טובה יותר מזו מבחינת כל מי שבאמת אוהב מכוניות.
באופן אישי, המשמעות של זה מבחינתי היא שהכפייה הרשמית של הזוועה הזו על הציבור אולי תידחה בכמה שנים טובות ומכיוון שאני כבר לא ילד, הסיכוי שאצטרך לחוות את זה בימי חיי הולך ויורד. מקסימום ניאלץ לנהוג בחשמלית שכורה כשנטייל בחו"ל, נגיד בסקנדינביה.
לילדים שלי ולנכדים שלי זה כבר לא יעזור. הם אולי יצטרכו לנסוע רק בחשמליות, אולי גם בעל כורחם. אני כבר מצטער בשבילם.
ובכלל, הדיון הזה מרגיש כמו דז'ה-וו. חזרה לאותם ויכוחים הישנים שלפני קצת פחות משנה העיפו אותי מפה.
שולץ האיום
26-12-23, 07:32
כבר יותר מ 100 תגובות לרכב המכוער, הלא פונקציונלי הזה, של גיקים ומתלהבים או ערסים?
שיהיה.
מה שלפעמים שוכחים, גם לגבי חשמלי, שזאת רק ההתחלה.
אנסה לענות במקום דרור כאחד שמידי פעם בסוף שבוע מתנייד בחשמלית.
לדעתי ,
לרכב שטח יהיו בעיקר יתרונות לו יהיה חשמלי שקט.
החיבור אל הטבע יהיה טוב יותר, לא נפחיד את דרי הקבע ונצפה ונפגוש אותם יותר.
רענן
מקצת הנסיעות שלי בשטח עם חלון פתוח מה שאני שומע בד"כ זה רעש של מגע הצמיגים עם השטח ולא רעש של מנוע, איך הסייברטראק
או כל רכב חשמלי אחר פותר את בעיית הרעש הזו?
בתוך הרכב, בקצב רגוע עם חלון פתוח, שומעים את הרעש (או הצליל) הנפלא של החצץ הנדרס ע"י הגלגלים.
מחוץ לרכב, לפחות במקרה של דיזל, שומעים הרבה יותר את טרטור המנוע, ואני מסכים שזה יותר רעש מצליל.
ויש כמובן את ציבור הממהרים על בנזין: SBSים, אופנועים ורכבי ביצועים למיניהם שזו הקטגוריה המרעישה באמת והיכן שמנוע חשמלי יעשה רק טוב גם לנהגים וגם לסביבה.
אגב, בתור אחד שמתנייד בשטח גם על אופנוע רועש, גם על אופניים דוממים וגם בדיזל מטרטר, אני יכול להעיד שהכי הרבה חיות אני רואה על האופנוע, ופער גדול. וזה מהטעם הפשוט שכשאתה שקט החיות לא רואות צורך לברוח ולחשוף את עצמן.
בתואני יכול להעיד שהכי הרבה חיות אני רואה על האופנוע, ופער גדול. וזה מהטעם הפשוט שכשאתה שקט החיות לא רואות צורך לברוח ולחשוף את עצמן.
אופנוע ושקט?
קצת סותר.
אופנוע ושקט?
קצת סותר.
לא הבנת
כשאתה רועש, החיות נבהלות ובורחות, ואז אתה רואה אותן מדלגות.....
כלי השטח המהירים כמו אופנועים, טרקטורונים ו-SBSים, מוכרחים להיות רועשים.
כי אחרת, אף אחד, כולל חיות, לא יבחין שהם מתקרבים ואז עלול לקרות אסון.
רחש החצץ מתחת לצמיגים הוא אחד הצלילים הממסטלים שקיימים מבחינתנו, אבל כדי להינות מזה מוכרחים לפתוח חלונות והכי טוב כמובן לנסוע בג'יפ פתוח.
זה עוד לא משווק בישראל, אבל כנראה שלא ירחק היום שנראה אותו אצל אחד מסוכני היבוא המקביל/אישי של רכבי יוקרה.
אתם גם יכולים לנחש מי יהיו הלקוחות.
ונניח שמישהו מרוכשי הסייברטראק האלה אשכרה יירד עם זה לשטח. רק נניח.
אתם רואים אותו פותח חלונות? מאפשר למיזוג לברוח ולאבק לחדור?....
אופנוע ושקט?
קצת סותר.
לא הבנת אותי. נאמר למעלה שמעבר למנועים חשמליים חרישיים יגרום לכך שנראה יותר חיות.
אני אמרתי שמנסיוני זה הפוך: ככל שהמנוע רועש יותר (כמו למשל אופנוע אנדורו 4 פעימות) רואים יותר חיות.
שלא יובן חלילה שאני שמח בכך, ולראיה האופנוע הבא שלי יהיה כנראה חשמלי.
כשאני מדריך בימי שישי, אחת ההפרעות הכי גדולות ומציקות היא של כלי שטח רועשים כמו אופנועים, טרקטורונים ו-SBSים.
זה לא רק שהכלי רועש להחריד, אלא גם האופי שלו הוא של חתימה גבוהה - כלים שקשה להם טכנית, עד בלתי אפשרי לפעמים, לנסוע לאט. ולזה תצרף את כל מה שנילווה לנסיעה מהירה בשטח - תמרות אבק, סילוני חצץ שהגלגלים המפרפרים יורים לכל עבר, ובעיקר חתך מייצג של רוב המשתמשים שראוי להגדרת "בהמות-אדם" - הם לא יאטו כשהם רואים אנשים אחרים שיושבים ביער, או הולכי רגל, או רוכבי אופניים - אלא בדיוק להיפך - נותנים יותר בגז, כדי להרעיש יותר מהאגזוזים הפתוחים ה"משופרים" וכדי שגשם האבנים הקטנות יהיה יותר חזק וענני האבק יהיו יותר סמיכים ויעופו למרחקים גדולים יותר ויפריעו ליותר אנשים ויפגעו ביותר אנשים.
לזה גם תוסיפו את מוסיקת האשפתות המחרידה בקולי קולות שבוקעת מהרמקולים של ה-SBSים האלה. הבהמות אוהבים סגנון מוסיקלי מאוד מסוים, והם משמיעים אותו בפול-ווליום משום שהם מוכרחים שכל העולם ייהנה ממנו ביחד איתם. כל זה = חתימה גבוהה.
אבל הצד החיובי של הקקופוניה הזו הוא שהרעש הזה מודיע על קיומם ועל התקרבותם - ואז אפשר להתכונן ולהיזהר. במקרה שלי להפסיק את ההסברים התיאורטיים ולהמתין כמה שניות עד שהמפגע יחלוף.
עכשיו תחשבו שהם יהיו חשמליים ושקטים - אתם תחצו ברגל שביל תמים ופתאום אחד כזה חשמלי יגיח משומקום וידרוס אתכם. או את הילד שלכם. רק כי לא שמעתם אותו מתקרב.
יש לך שכנים ראפרים?... - לא
סוחרי סמים?... לא שאני יודע אבל אולי
איפה אתה גר?.... אללה יסתור. - במקום שברוב המקרים כשאצלך יש צבע אדום אז גם אצלי.
מי משפחת הפשע השולטת שם? - לדעתי אני הכי ערס בשכונה. אבל לפעמים אני רואה פה בבית קפה את זה ששם משפחתו כשם הפרח שהוא "מלך הביצה" ואת זה ששם משפחתו הוא תחליף לקורנפלקס בבוקר שנחשב קצת יותר בריא.
ובכלל, הדיון הזה מרגיש כמו דז'ה-וו. חזרה לאותם ויכוחים הישנים שלפני קצת פחות משנה העיפו אותי מפה.
ולסיכום: לדעתי חשמל טוב ומתאים לשטח אם יפתרו את בעיית הטווח. מנוע לכל גלגל, מחשב שיודע לחלק את העבודה בינהם, מומנט בכל מצב ושקט.
הבעיות העיקריות לדעתי (אם יפתרו את נושא הטווח) הן:
- משקל
- הגנה על הבטרייה ממכות בשטח
- הגנה על הבטרייה וכל שאר המערכות החשמליות והמחשבים ממים / אבק / חום המדבר כשהרכב עומד וכו'
ולסיכום: לדעתי חשמל טוב ומתאים לשטח אם יפתרו את בעיית הטווח. מנוע לכל גלגל, מחשב שיודע לחלק את העבודה בינהם, מומנט בכל מצב ושקט.
הבעיות העיקריות לדעתי (אם יפתרו את נושא הטווח) הן:
- משקל
- הגנה על הבטרייה ממכות בשטח
- הגנה על הבטרייה וכל שאר המערכות החשמליות והמחשבים ממים / אבק / חום המדבר כשהרכב עומד וכו'1+ אין לי ספק שבשלות של הטכנולוגיה תביא אותה לעולם אוהבי הטיולים והרפתקאות ... וזה לא יהיה נחלת המעונבים על הצירים הכבושים.
לראיה יש מקומות על הגלובוס בהם אפשר להסב דיפנדר 90 פתוח לטסלה... ועפ הסרטונים זה כלי כיפי ועם יכולת לא מבוטלת לחוויית המדבר הישראלי וכנראה עדיף הסמו שלי והסופהלה של דרור.
ולגבי מפגש כלי רכוב עם בעלי חיים ..
דרור מפשט את המצב בניסיון להעביר תמונה לקורא שנכונה עפ דעתו.
הוא מתייחס לטיול בימי שישי.. אבל רכבים נוסעים גם בלילה בשטח, יש בע"ח שקופאים במקומם ברגע שמאירים עליהם.
והמפגש של בעח ברכב שטס ביום או בלילה תלוי בהמון משתנים, רוחות, טופוגרפיה, המצב הפיזי של בעה"ח...וכו. אלו מתעתעים גם בחיות הבר החדות ביותר.
.. ראיתי גם צבי דרוס שנפגש מפרייבט שנסע שיצא מהשטח בדרך ממסיבת טבע... ובשיטות ציד בדריסה של דורבנים וצבאים.
רכב חשמלי חרישי שינוע לכיוון עדר צבאים עם כיוון הרוח .. כנראה לא יפגוש או יזכה לראות את אותו עדר מלכך עשב.. ללא קשר אם נסע מהר או לאט...
או שכן..יש המון בעח שאדישים לנוכחות אדם לאור ריבוי המפגשים.
קיצר זה לא ניתוח כזה פשוט כמו שדרור מציג אותו.
וגם מנוע בנזין יודע לייצר התקדמות בשקט חרישי אם ממש רוצים.
וכמו עם הבנזין ככל שהחשמליין יתקדמו יתרבו ויגרמו לפגיעה, אם בבני אדם או בבעח... כך נראה גם שם רגולציה והחמרות ...
רכב חשמלי חרישי שינוע לכיוון עדר צבאים עם כיוון הרוח .. כנראה לא יפגוש או יזכה לראות את אותו עדר מלכך עשב.. ללא קשר אם נסע מהר או לאט...
צריך להגיד שכלים חשמליים ספורטיבים, אופנועים או קוואדים למיניהם, הם לא באמת חרישיים.
רעש המנוע (המעצבן למדי) בהחלט נוכח, ומעליו רעש הצמיגים.
לא חושב שאיזה צבי ארץ ישראלי באמת יופתע מאחד כזה שהגיח במהירות מעבר לסיבוב.
בהחלט יכול להיות מופתע.
זה בדיוק מה שהסברתי, מאופניים, מsbs וכו...
תלוי רוח וטופוגרפיה.. ואף מצב בעה"ח.
החיים האמיתיים יותר מורכבים ומגוונים מדפי הפורום בשחור ולבן.
ראיתי עכשיו בהרצליה פיתוח את ההאמר החשמלי.
מרשים מאד.
Yaron.nahum
26-12-23, 16:52
כשאני מדריך בימי שישי, אחת ההפרעות הכי גדולות ומציקות היא של כלי שטח רועשים כמו אופנועים, טרקטורונים ו-SBSים.
.....
לזה גם תוסיפו את מוסיקת האשפתות המחרידה בקולי קולות שבוקעת מהרמקולים של ה-SBSים האלה. הבהמות אוהבים סגנון מוסיקלי מאוד מסוים, והם משמיעים אותו בפול-ווליום משום שהם מוכרחים שכל העולם ייהנה ממנו ביחד איתם. כל זה = חתימה גבוהה.
אבל הצד החיובי של הקקופוניה הזו הוא שהרעש הזה מודיע על קיומם ועל התקרבותם - ואז אפשר להתכונן ולהיזהר. במקרה שלי להפסיק את ההסברים התיאורטיים ולהמתין כמה שניות עד שהמפגע יחלוף.
עכשיו תחשבו שהם יהיו חשמליים ושקטים - אתם תחצו ברגל שביל תמים ופתאום אחד כזה חשמלי יגיח משומקום וידרוס אתכם. או את הילד שלכם. רק כי לא שמעתם אותו מתקרב.
יש אוקסימורון בין שני המשפטים המודגשים (לא במקור)
טסלה, מאחורייך: לרוסיה יש מכונית חשמלית ראשונה
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rksqzfrvt?utm_source=taboola&utm_medium=referral&utm_content=internal
כבר הופיעה בשרשור הראוי לה
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/32587#post1040590
נכתב מהנייד
לא הבנת
כשאתה רועש, החיות נבהלות ובורחות, ואז אתה רואה אותן מדלגות.....
.
הבהמתיות הפכה לפיצ׳ר..
זה לא הרעש.
זה בעיקר ההתנהגות.
אני מטייל עם היילקס דיזל מטרטר ולא שקט במיוחד.
רואה הרבה חיות.
מרביתן לא בורחות.
עומדות, מסתכלות או מתרחקות בהליכה.
אני נוסע לאט יחסית בשטח.
מתגלגל.
לא מסתער על השבילים.
כשהמטרה היא לא נסיעת ראלי אלא לראות את הטבע, הקצב שונה והטבע מולך.
ehudzeelim
26-12-23, 21:36
הבדל בין רכב חשמלי לרכב בנזין/דיזל,
הוא לא רק הרעש
הוא גם הריח
שנישא למרחק עם הרוח
1+
לראיה יש מקומות על הגלובוס בהם אפשר להסב דיפנדר 90 פתוח לטסלה... ועפ הסרטונים זה כלי כיפי ועם יכולת לא מבוטלת לחוויית המדבר הישראלי וכנראה עדיף הסמו שלי והסופהלה של דרור.
לא, זה לא כזה פשוט. אפשר לשים לו מנוע בריון של טסלה. אבל איזו סוללה?... סיפור הסוללה הוא עצם העניין. רכב ICE מוסב לחשמל בסדנה, לא נושא בד"כ סוללה רצינית. ובדגמים עם סוללה ענקית, זה כנראה בא עם משקל עצום ועל חשבון גמישות שילדה וכו'. בקיצור - לא פשוט ועוד כמה וכמה מכשולים טכניים בדרך לרכב שטח חשמלי רציני באמת. זה יקרה? ברור שזה יקרה. מתי? לא יודע וגם לא אכפת לי, כל עוד לא יאסרו עלי לנסוע ברכב בנזין. ואם יאסרו? שהרי איסורים והגבלות וכפיית אג'נדות בכוח הם בבסיס התפיסה שמאחורי המעבר לחשמל - אני לא מאמין שזה יקרה בימי חיי. אבל אם כן - לא אישאר במקום שאוסר עלי לחיות את חיי באופן שנראה לי.
ולגבי מפגש כלי רכוב עם בעלי חיים ..
דרור מפשט את המצב בניסיון להעביר תמונה לקורא שנכונה עפ דעתו.
הוא מתייחס לטיול בימי שישי.. אבל רכבים נוסעים גם בלילה בשטח, יש בע"ח שקופאים במקומם ברגע שמאירים עליהם.
והמפגש של בעח ברכב שטס ביום או בלילה תלוי בהמון משתנים, רוחות, טופוגרפיה, המצב הפיזי של בעה"ח...וכו. אלו מתעתעים גם בחיות הבר החדות ביותר.
.. ראיתי גם צבי דרוס שנפגש מפרייבט שנסע שיצא מהשטח בדרך ממסיבת טבע... ובשיטות ציד בדריסה של דורבנים וצבאים.
עזוב בצד את הציידים ושיטות ה"עבודה" שלהם. אני לא צמחוני חלילה, אבל אף פעם לא התחברתי ל"ספורט" הזה של רצח חיות בר לשם הנאה. ברור שגם כאן לא הכל פשוט ולפעמים צריך "לדלל פרטים" או כל מונח אחר שאצלכם ברט"ג מכירים טוב ממני, אבל אני לא אוהב צייד וציידים.
למעט ההתגלגלות בשביל מבת שלמה לברושים אחת לשבועיים, אני גם לא נוסע בשטח בלילה.
בטח לא בשמורות, אבל גם לא בכלל. פשוט לא אוהב לנהוג בשטח בחושך.
אני מאוד רגיש לפגיעה בבעלי חיים, אבל הרבה יותר מזה לפגיעה באנשים ובמיוחד בילדים. אנשים יוצאים לטבע כדי להירגע, לנוח, לטייל, להינות משקט וירוק ופרח, ונכון שרעש מפריע, אבל דווקא רכב שטח שקט שדוהר במהירות עלול להפתיע אותם. כאן, למרות מפגע הרעש, כלי שטח שהרעש שלו מתריע על נוכחותו והתקרבותו, זה סוג של סימן אזהרה.
או שכן..יש המון בעח שאדישים לנוכחות אדם לאור ריבוי המפגשים.
קיצר זה לא ניתוח כזה פשוט כמו שדרור מציג אותו.
אכן, כלום לא פשוט ואני באמת מסתכל מהזוית שלי. כשאני מעביר הרצאת תיאוריה לקבוצה לפני תרגול מעשי, אני בעצם בפוזיציה של הקהל שמפקנק להנאתו ביער. ואז מסתערים עלי ארבעה-חמישה אופנועי אנדורו שמרעישים עולמות, או גרוע מזה, איזה X3 בדריפט פרוע עם סילון אבק וחצץ ישר לפרצוף. מנוע חשמלי לא ישנה את זה (אולי לרעה, כי זה מנוע חזק יותר) אבל אולי גם הקקופוניה המוסיקלית תנמיך קצת - אחד מהם הסביר לי פעם שהפול-ווליום נועד להתגבר על רעש האגזוז.....
וגם מנוע בנזין יודע לייצר התקדמות בשקט חרישי אם ממש רוצים.
נכון. אחד מרגעי ההנאה הגדולים ביותר זה להתגלגל לאט לאט במדבר על השביל עם חלון מקופל, נגיד בציחור, בסל"ד סרק כשלא שומעים את המנוע בכלל, ולהתקרב לאט לאט לצבי ארצישראלי שכבר התרגל לנוכחות אנשים ולא חושש ולא ממהר לדלג ולברוח אלא רק מביט בך בסקרנות. ואני משתדל לא להזיז אפילו אצבע או נים בפרצוף ולא להבהיל אותו ואז הוא נשאר במקום ומסתכל בחזרה וזה כל כך יפה! מבחינתי אין יפה מזה. זה שווה את כל הטירחה עד לשם.
וכמו עם הבנזין ככל שהחשמליין יתקדמו יתרבו ויגרמו לפגיעה, אם בבני אדם או בבעח... כך נראה גם שם רגולציה והחמרות ...
...
דרור,
לא אתה ולא אני זה הנושא...
לא אם אתה נוסע בלילה או אני..
התייחסתי לתופעה הרחבה, הוא קיימת, סתם ערסים שדוהרים עם sbs או זוג שעלה לקצת אנטימיות לתצפית..., התופעה שלמפגש של רכבים (שרק מתרבים) ובע"ח (שבתי הגידול שלהם רק מצטמצמים)... גם סובארו dl איטית של עלולה לדרוס צבי וגם ארנבת שדה או לטאה בצד השביל.
יש כל כך הרבה משתנים מכדי שתסכם את הנושא בהודעה נחושה בגיפולוג..
ואם נתת את עצמך בסופה כדוגמא למפגש בצבי ארצישראלי נחמד.. מספיק שהרוח היתה בגבך ולא הייתם נפגשים, לא היית כלל יודע שהוא היה שם.
לא רק רעש המנוע והגלגלים משפיע... גם הריחות..
אבל דווקא sbs שטס ממש מהרבאוטו שביל עלול לחלוף על הצבי עוד לפני שהרים את ראשו מהעשב.
זה כמעט כמו שמנסים לשכנע אותנו שהמהירות הורגת וזהו..סתם דמגוגיה.
ולגבי כל הערות שלך על טווח או שלל תירוצים אחרים למה גיפ חשמלי לא כיף/מתאים/עביר וכו...
סה"כ שילוב גישה ידועה מראש שלך שמעדיפה את הניאדרטלי... על הטכנולוגיה.
זכותך.
חבלי הלידה לא נעלמו מעיניי הצרכנים וגם לא היצרנים.
בוא נחזור לשרשור הזה עוד 5 שנים... בתקווה שנהייה בחיים כמובן (":
הבדל בין רכב חשמלי לרכב בנזין/דיזל,
הוא לא רק הרעש
הוא גם הריח
שנישא למרחק עם הרוח
אז כנראה שהריח לא ממש מפריע להם.
בקטנה (https://thecar.co.il/%d7%98%d7%a1%d7%9c%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%99%d7%92%d7%95%d7%99-%d7%95%d7%9e%d7%aa%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%a7%d7%99/)
סה"כ סביר. וגם הגיוני
שולץ האיום
17-01-24, 08:52
145779
עכשיו טסלה מודה שיש בעיה עם תקינה אירופאית בגלל הסיכון להולכי רגל...
דרור, מה אמרת על יכולת גרירה?
https://twitter.com/elonmusk/status/1730331223992472029?s=48&t=OI5tzaVOQOFSnkYge0bhGw
הפעלול השיווקי עם הניצחון ברבע מייל על פורשה תוך כדי גרירת פורשה אחרת התברר כשקר גס: הצילום נעשה בשמינית מייל, משום שברבע מייל הפורשה היתה מנצחת.
זה עדיין ביצועים פסיכיים, אבל אם טסלה משקרים במשהו פשוט כזה, אז במה עוד הם משקרים?
מזל שלא שילמתי עוד מקדמה (;
סתם.. מבאס.
אם טסלה משקרים במשהו פשוט כזה, אז במה עוד הם משקרים?
כנראה בעוד הרבה דברים.
מדי יום ביומו נחשפים עוד ועוד עניינים קטנים לכאורה.
והצרות לא רק אצל טסלה.
כל התפיסה הירוקה שמאחורי המהפכה החשמלית, נשענת על בלופים. ההונאה הגדולה בתולדות האנושות.
בלי רגולציה וכפייה, אף אחד הרי לא היה יורק לכיוון הזה.
אבל אל דאגה.
בסוף כל השקרים יתגלו.
סוף האמת לנצח. תמיד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.