PDA

צפייה בגרסה מלאה : פרוג׳קטור לד טלסקופי

שולץ האיום
04-12-23, 16:35
עושה רושם שלכולם כבר יש, והאמת שזה אחלה פתרון לתאורת מחנה קטן.

למישהו יש המלצה למוצר מדוד עלי שעושה את העבודה?

ראיתי כאלה עם בסיס ואקום, או פתרונות אחרים, האמת שאני לא סגור עדיין מה אני צריך.

asafk
04-12-23, 17:53
הייתי שמח אם האופנה הזו תיעלם כלעומת שבאה.
זה זיהום אור נטו.
אתה מאיר את המחנה שלך ויחד איתו רדיוס ענק מסביב - כולל על מי שמעדיפים לא להאיר את המדבר בלילה.

אסף.

מוטי ג.
04-12-23, 18:01
יש גם בגווני צהוב שניתן לעמעם לתאורה עדינה יחסית
לי יש כזה.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪494.62 | Portable Outdoor Led Camping Lamp Rechargeable LED Work Spotlights Cob Telescopic Pillar Lights For Fishing Road Travel BBQ
https://a.aliexpress.com/_oF57tf2

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

שולץ האיום
04-12-23, 18:07
זה בדכ לשלב האוכל, ולמשחקים של הילדים. אחכ מסתפקים בתאורה צנועה יותר.

כנראה שתמיד חלקינו לא יהיו מרוצים ממשהו.

ובכל זאת?

- - - Updated - - -

יש גם בגווני צהוב שניתן לעמעם לתאורה עדינה יחסית
לי יש כזה.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪494.62 | Portable Outdoor Led Camping Lamp Rechargeable LED Work Spotlights Cob Telescopic Pillar Lights For Fishing Road Travel BBQ
https://a.aliexpress.com/_oF57tf2

המוצר הספציפי הזה כבר לא זמין.

אבל הואקום מחזיק? רוחות וכאלה?

מוטי ג.
04-12-23, 19:42
מחזיק בטון.

סולי
05-12-23, 01:13
הייתי שמח אם האופנה הזו תיעלם כלעומת שבאה.
זה זיהום אור נטו.
אתה מאיר את המחנה שלך ויחד איתו רדיוס ענק מסביב - כולל על מי שמעדיפים לא להאיר את המדבר בלילה.

אסף.זה כמו לומר שמכוניות הורגות...
זה מאוד תלוי איך משתמשים בעמוד תאורה, מוכן לחפש מד לוקס בעבודה ולעשות בדיקה.

גוון ועוצמה זה 50אחוז מהעניין.. .אבל גן הגובה והכיוון דווקא משלימים לפתרון מאוד גמיש לאפשר מענה מדויק לצורך עם זיהום אור מינימלי, לדעתי.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

asafk
05-12-23, 01:37
כשממקמים גוף תאורה בגובה של הירח מתקבל רדיוס תאורה גדול מדי לדעתי. בגלל המרחק של גוף התאורה מהצלחת עם האוכל הוא גם צריך להאיר חזק.
ואתה לא לבד בחניון הלילה. הרדיוס הגדול הזה של התאורה יחד עם העוצמה המתבקשת - לי בתור שכן זה הורס את חוויית חניון הלילה פעם אחר פעם. מיותר לציין שאף לא פעםתאחץ שביקשתי להנמיך/ לכבות / להחליש - זה לא עזר לי.
מבחינתי זה כמעט אותו חרא כמו להשמיע מוזיקה בחניון. כן... זה חלש.... אבל שומעים את זה.

אסף.

סולי
05-12-23, 01:47
לא צריך למקם בגובה הירח.

boaz avrahami
05-12-23, 05:21
מי שמגיע לחניון לילה ומצפה להרגיש לבד בשטח ובחושך שגה מלכתחילה בבחירת המיקום לינה שלו.
חניון מטבעו עלול להיות מקום המוני.

זיהום אור או לא זה תלוי בדינמיקה של הערב והקבוצה.
לעיתים זה נעים ככה ולפעמים אחרת.

הסיכוי שמישהו יכבה או יקטין את האור קטן מזה שזה יגמר באלימות כנראה.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

שולץ האיום
05-12-23, 11:57
אני כבר שנים לא ישן בחניוני לילה, מעדיף מקומות מרוחקים ולא קשורים לכלום.
לא מתאים לי רכבים שמגיעים ב 1 בלילה וכל המסביב.

דרור ברלי
05-12-23, 12:56
זיהום אור
זיהום רעש
זיהום סביבה
זיהום אויר
זיהום אוירה
אין לזה סוף.

חברים יקרים, עצם שהות האדם בטבע מפרה כל מיני איזונים ואי ךשלא נסתכל על זה, היא לא טובה לסביבה.
אז אולי אתם רוצים גם חוקים שיאסרו על שהייה בשטח בכלל?
תמיד יהיה במסדרונות השלטון מישהו שמאוד בעד לחוקק גם את זה, לא מדאגה כנה לסביבה כמו מתאווה לכוח ולשליטה - ורק תתנו לו את הרעיונות, והוא מיד יתחיל לפעול במרץ כדי שזה מה שיקרה.

בסוף, בחניון לילה אנחנו מנסים לייצר לעצמנו נוחות מסויימת בזמן שהיה בחניון ולכן אנחנו גם מגבילים את עצמנו לשטח החניון ולא מתפזרים לאן שאנחנו רוצים - ומה לעשות שגם אחרי זמן הסתגלות אנחנו לא רואים בחשיכה כמו חיות מסויימות?.. גם מדורה מייצרת סוג של זיהום אור ואז נתחיל להתווכח גם על גודל המדורה?

בסוף, אנחנו מתפשרים.
משתדלים לא להרעיש. במפגשי ג'יפולוג מבקשים במפורש - ובצדק - להימנע מגנרטורים וממוזיקה.
במקומות שאנשים באים במיוחד כדי לצפות בכוכבים, גם לא נדליק אורות בכלל.

אבל בחניון לילה משותף שמגיעים אליו 100 כלי רכב וכמה מאות אנשים וכולם עושים על האש ומדברים ושותים וצוחקים אז כן, צריך גם מקורות אור. אש, פנס ראש, גרלנדה או עמוד תאורה טלסקופי. זה לא "חיים תדליק את האורות! שמנו פה עשרה טון פנסים".
אם זה מצויד בדימר, בהחלט אפשר להקטין קצת את העוצמה.

העיקר שלא מציקים זה לזה ושבבוקר, אחרי שעזבנו, שנשאיר נקי.

ד ו ר ו ן
05-12-23, 13:56
מבין לגמרי את התסכול משכנים עם תאורת מגרש כדורגל.
זרקורים שמכוונים הצידה, או מותקנים נמוך, שמסנוורים למרחקים.
עם זאת, בטיול מרובה משפחות עם ילדים אין איך לעקוף את הצורך בתאורה בשלבי הכנת האוכל.

הפתרון שלי הוא 3 פנסי לד 10w על פס אלומיניום בקצה מוט טלסקופי, בגובה 3.5מ, שמכוונים למטה.
זה מייצר תאורה טובה מאד מעל השולחן, ובמינימום תאורת ״שטח״.

אחרי האוכל מכבים תאורה.

סולי
05-12-23, 19:46
זיהום אור
זיהום רעש
זיהום סביבה
זיהום אויר
זיהום אוירה
אין לזה סוף.

חברים יקרים, עצם שהות האדם בטבע מפרה כל מיני איזונים ואי ךשלא נסתכל על זה, היא לא טובה לסביבה.
אז אולי אתם רוצים גם חוקים שיאסרו על שהייה בשטח בכלל?
תמיד יהיה במסדרונות השלטון מישהו שמאוד בעד לחוקק גם את זה, לא מדאגה כנה לסביבה כמו מתאווה לכוח ולשליטה - ורק תתנו לו את הרעיונות, והוא מיד יתחיל לפעול במרץ כדי שזה מה שיקרה.

בסוף, בחניון לילה אנחנו מנסים לייצר לעצמנו נוחות מסויימת בזמן שהיה בחניון ולכן אנחנו גם מגבילים את עצמנו לשטח החניון ולא מתפזרים לאן שאנחנו רוצים - ומה לעשות שגם אחרי זמן הסתגלות אנחנו לא רואים בחשיכה כמו חיות מסויימות?.. גם מדורה מייצרת סוג של זיהום אור ואז נתחיל להתווכח גם על גודל המדורה?

בסוף, אנחנו מתפשרים.
משתדלים לא להרעיש. במפגשי ג'יפולוג מבקשים במפורש - ובצדק - להימנע מגנרטורים וממוזיקה.
במקומות שאנשים באים במיוחד כדי לצפות בכוכבים, גם לא נדליק אורות בכלל.

אבל בחניון לילה משותף שמגיעים אליו 100 כלי רכב וכמה מאות אנשים וכולם עושים על האש ומדברים ושותים וצוחקים אז כן, צריך גם מקורות אור. אש, פנס ראש, גרלנדה או עמוד תאורה טלסקופי. זה לא "חיים תדליק את האורות! שמנו פה עשרה טון פנסים".
אם זה מצויד בדימר, בהחלט אפשר להקטין קצת את העוצמה.

העיקר שלא מציקים זה לזה ושבבוקר, אחרי שעזבנו, שנשאיר נקי.

לא דובר על הרשויות... לא דובר על הטבע... דובר על בין אדם לחברו.

לא צריך תמיד להכניס עניינים של קונספרציה ותאוות כח..

GodsFather
05-12-23, 20:41
זה מתחיל ככה סולי. ונגמר באחד שיש לו חבר בדרגי השפעה. פלוס היכולת של דרור לכתוב הרבה מאד

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

סולי
05-12-23, 20:54
אתם סוטים מהדיון.

KOOKE
05-12-23, 20:56
אני אישית לא אוהב את החכות/ עמודי תאורה האלו - כן יש להם תאורה חזקה אבל כדי שיאירו היכן שצריך צריך להרים אותם גבוה ואז האור איפוא שצריך אותו נחלש.

מציע שני פתרונות חלופיים ואולי באותה עלות או אפילו זולים יותר - חוט שנמתח בין רכבים ושעליו תלויים כמה פנסי אוהל נטענים לפי הצורך.

הפתרון השני והאישי שלי - גרלנדה פשוטה שניתן למצוא בכל טמבוריה או לייצר לבד עם בתי מנורה רגילים (הברגה E-27) ועם נורות לד 12V שנמתחת מעל שולחן האוכל ובין שני רכבים או עצים או מה שלא תרצו.

לגבי הקטע של זיהום אור הפתרונות שהצעתי בהחלט פחות מזהמים אבל כמו שציינו קודמיי וואלה לא צריך להגזים בטהרנות שטח ובאותה מידה לא צריך להגזים בזיהום שטח (אור או קול) תפגינו שיקול דעת ונסו לגלות הבנה זה לצרכיו של האחר.

ehudzeelim
05-12-23, 21:28
אני מציע שימוש בתאורה בגוונים של 3000k ומטה.
והצעה יותר מרחיקת לכת היא התרת שימוש בתאורה מבוססת נורות להט בלבד בקרבת מטיילים אחרים,
זה כבר יפתור את כל הבעיות :D

סולי
05-12-23, 22:33
רגע זה הפך לשרשור המלצות?

1. LED Rechargeable Magnetic Work Light SUNREI Mechanic Light Power Bank 180° Rotating,1500LM, 6 Modes,Magnetic&Hook, IPX5 Waterproof, Magnetic Flashlight for Camping, Car Repairing https://a.co/d/cgeaidt

2. Hiromeco Camping Lights String, Outdoor String Lights with 5 Lighting Modes, Quick 30s Recovery, Durable and Waterproof, USB Charging - Portable Camping Lights for Camping, Yard, and Hiking (32.8ft) https://a.co/d/j3SVaIb

PW
05-12-23, 22:57
תאורה בלילה זה לחלשים.
גם האויב רואה.
לא מבין את השרשור הזה.

דרור ברלי
06-12-23, 10:51
גם להדליק מדורה ומנגל זה לחלשים.
שלא לדבר על פתיחת מטבחים, עם כל ההשלכות של זה.

צריך משמעת אור ומשמעת רעש.
ולאכול את הלוף קר. ישר מהפחית.
רצוי להשתמש גם במכסה הפחית ככפית/כף לצורך חפירת הלוף מתוך הפחית.
ולחרבן בשקיות ולקחת אותן איתנו.

ובכלל צריך משמעת.
ורס"ר משמעת שידאג לזה.

שולץ האיום
06-12-23, 11:06
כן
צריך גם להכיר את השיטה לנגב עם ריבוע אחד של נייר טואלט בעת הצורך.

מוטי ג.
06-12-23, 11:27
צריך לנגב???
( סליחה הייתי חייב)
מנהלים, תמחקו אחרי שכולם יצחקו

-->