PDA

צפייה בגרסה מלאה : מבקש חוות דעת על צ'ירוקי טריילהוק 2016

ben-h
06-12-23, 18:14
היי,

אשמח לשמוע חוות דעת על צ'ירוקי (לא גראנד) טריילהוק 2016

איך יכולות השטח שלו? עלויות תחזוקה? צריכת דלק? זמינות חלקים? זמינות שיפורים?
תודה!

Galaye
06-12-23, 18:59
מוסיף שאלה חשובה לא פחות....
האם מישהו הצליח להגביהה אותו ולרשום ברישיון חוקית ?

ben-h
06-12-23, 19:36
מוסיף שאלה חשובה לא פחות....
האם מישהו הצליח להגביהה אותו ולרשום ברישיון חוקית ?

אתה בעלים של אחד כזה? איזו בעיה קיימות עם הגבהה?

sgill
06-12-23, 20:09
אני הייתי שואל את סמלת (ואפילו את קובי שעובד שם) אם יש ערכה מאושרת לצ'רוקי טריילהוק.
לדעתי גם אחרי 2 אינטש הוא עדיין נמוך.
סה"כ יש לו יכולות בגלל מערכת TC טובה ומנוע יחסית חזק. אבל פחות מ KJ משודרג ולדעתי פחות גם מ KK משודרג+נעילה אחת.

ben-h
06-12-23, 20:47
אני הייתי שואל את סמלת (ואפילו את קובי שעובד שם) אם יש ערכה מאושרת לצ'רוקי טריילהוק.
לדעתי גם אחרי 2 אינטש הוא עדיין נמוך.
סה"כ יש לו יכולות בגלל מערכת TC טובה ומנוע יחסית חזק. אבל פחות מ KJ משודרג ולדעתי פחות גם מ KK משודרג+נעילה אחת.

תודה
הוא מגיע מהיצרן עם מרווח גחון של 22 ס"מ כמו הרבה מרכבי השטח שיוצאים מהמפעל.

Galaye
07-12-23, 08:12
אתה בעלים של אחד כזה? איזו בעיה קיימות עם הגבהה?

לא בעלים של אחד כזה ,עשיתי עליו סקר שוק עם כמה שפגשתי שמחזיקים כזה,ושאלתי מכונאים עליו
יש לי את הכלי שהוא החליף הליברטי הישן שמשרת אותי נאמנה .....ואמן וימשיך ככה עד שיהיה לי מספיק להתקדם למלך .

המסקנות של מה שאני הבנתי על הכלי הזה :
1.אי אפשר לרשום לו הגבהה של 2" עד 2.5 ברישיון .
2.אפשר לעשות הגבהה והיא לא תהיה חוקית ,עדיין יהיה נמוך יחסית אבל ל70 אחוז מהמסלולים עד בינוני בארץ עושה .
3.למעשה לא מצאתי יתרונות שלו על רקסטון כמעט בכלום .
4.בהשוואה לאחרים הוא עדיין יחסית יקר לתמורה שהוא מביא ,אבל הוא יותר עדכני ונוח בכביש .
5.העלויות שלו יחסית יקרות כי הוא עדיין מחברת JEEP וחולק חלקים יקרים מהגראנד ,זה להרגיש כמו בגראנד זול יותר.
6.אפשר לעשות לו מיגון .
7.יחסית יש יכולת לחזק את המשולשים שלו ולחזק נק חלשות .
8.הנעילה האחורית שלו עם הטרייקשן לא רעה בכלל = כלומר יותר טובה מסובארו במיוחד למתחילים .

אז אני החלטתי לרדת ממנו בגלל ההגבהה והתמורה למחיר ,ואני ממשיך לטייל עוד ולנסות לחסוך לכלי שיתן לי יותר תמורה לעלות (מי יודע אולי רוביקון בן 5 או 6,או אפילו ברונקו קצר בן 4 או 5 - ההתייקרות במדינה הזו וכל שנה מכה אחרת ....לך תדע ,)

נקווה לטוב ורק בשורות טובות

שרק נטייל

adiavisar
07-12-23, 14:26
מחזיק כזה קצת יותר משנה.
יכולות שטח: מפתיעות מאוד לטובה בעיקר בזכות נעילה אחורית מקורית וגלגלים גדולים יחסית (30"). אם הייתי צריך להשוות יכולות שטח, אני מניח שהוא די ברמה של פאג'רו BK פחות או יותר - לא בדיוק מכונה ללעיסת סלעים. אבל...מה שאתה מפסיד ביכולות שטח - אתה מרוויח בנסיעה בכביש - רכב שתענוג לגמוע איתו מרחקים.
לגבי עלויות תחזוקה: לשמחתי בינתיים עשיתי רק טיפול שגרתי אחד ולא חוויתי תקלות מעבר - טפו טפו טפו. אני כן יודע משיטוט בפורומים בחו"ל שיש בעייה סדרתית ב-PTU (טרנספר), שכמובן בחו"ל היצרן לוקח עליה אחריות ובארץ פחות. הבעלים הקודם השאיר קרוב ל-20 אלף בדרך השטח רק לטובת העניין הזה. קיימות גם בעיות גיר כאלו ואחרות ותקלות חשמל אופייניות לקונצרן קרייזלר-פיאט, שאני מנח שלא יהיו זולות.
הגבהה -לאחר המון בירורים קיים קיט הגבהה כולל קפיצים ובולמים של דובינסון - יקר יחסית ומגביה רק באינץ' אחד - החלטתי לוותר. הרכב "מוגבה" במצב סטוק לעומת רמות הגימור האחרות של הדגם ומערכת המתלים כוללת ציריות עבות (ויקרות מאוד להחלפה), משולשים מחוזקים וקפיצים ובולמים אחרים.
מגיע עם מיגון מלא מהיצרן, צריכת דלק אמיתית 1:7-8, גם הביטוח יחסית זול.
עוד חסרונות: תא מטען קטן - גלגל ספייר בגודל מלא יושב מתחת לרצפת תא המטען.

בהצלחה

sgill
07-12-23, 16:30
היתרון שלו בשטח על הפאג'רו זה מרווח סרנים קצר יותר.
בקשר להגבהה - מה שאני הייתי עושה זה מאשר את ה 1 אינטש ברישיונות כי זה אפשר, ואח"כ שם ערכה של 2 אינטש.
ככה בטסט כתוב ברשיונות שיש ערכת הגבהה מאושרת ברכב.

adiavisar
07-12-23, 17:07
היתרון שלו בשטח על הפאג'רו זה מרווח סרנים קצר יותר.
בקשר להגבהה - מה שאני הייתי עושה זה מאשר את ה 1 אינטש ברישיונות כי זה אפשר, ואח"כ שם ערכה של 2 אינטש.
ככה בטסט כתוב ברשיונות שיש ערכת הגבהה מאושרת ברכב.

אם הבנתי נכון, הסיבה שאין עבורו ערכות הגבהה של 2" (ויש רק יצרן אחד שמציע הגבהה של 1"), היא שפשוט אי אפשר (או שזה יוצא יקר מאוד מבחינת החלפה והתאמה של המון חלקי מתלה) - משהו שקשור בגאומטריה של המתלים. מה שכן, אפשר זה הגבהה באמצעות ספייסרים. עוד הם אומרים שגם במצב סטוק אפשר להרכיב צמיגים 31" בלי בעייה - ככה כבר הרווחת איזה אינץ' בגובה.
אבל זה אמריקה...

sgill
07-12-23, 17:49
עוד הם אומרים שגם במצב סטוק אפשר להרכיב צמיגים 31" בלי בעייה - ככה כבר הרווחת איזה אינץ' בגובה.
אבל זה אמריקה...

אם עברת מ 30 ל 31, הרווחת חצי אינטש בגובה...

ben-h
07-12-23, 21:52
3.למעשה לא מצאתי יתרונות שלו על רקסטון כמעט בכלום .

נקווה לטוב ורק בשורות טובות

שרק נטייל

תודה על הפירוט!
אשמח לשמוע אם עשית השוואה מול הרקסטון, כי האופציה הנוספת שלי כרגע רקסטון 2018

asafk
07-12-23, 21:58
חשוב לזכור שהצ'רוקי הזה בנוי על פלטפורמת 'קומפקט' של פיאט שמשמשת בגרסאותיה השונות למגוון רחב של מכוניות מג'ולייטה עד וויאג'ר.
ויש לה גם גרסת 4x4 .... ג'יפ צ'רוקי. ולמרות שכתוב עליו ג'יפ השם המפורש - זה עדיין מכונית ולא ג'יפ. ובהתאם - לתאם ציפיות.

אסף.

ben-h
08-12-23, 10:20
חשוב לזכור שהצ'רוקי הזה בנוי על פלטפורמת 'קומפקט' של פיאט שמשמשת בגרסאותיה השונות למגוון רחב של מכוניות מג'ולייטה עד וויאג'ר.
ויש לה גם גרסת 4x4 .... ג'יפ צ'רוקי. ולמרות שכתוב עליו ג'יפ השם המפורש - זה עדיין מכונית ולא ג'יפ. ובהתאם - לתאם ציפיות.

אסף.

תודה אסף.
האם גם גרסאות ישנות כמו 2016 של טריילהוק מיוצרות ע"י פיאט? איך זה בא לידי ביטוי?
עם כל תכונות השטח שיש ברכב (הילוך כוח, נעילה) עדיין הוא אינו רכב שטח?

דרור ברלי
08-12-23, 12:09
מה זה משנה לך על ידי מי זה מיוצר?

הפלטפורמה של פיאט והיא פלטפורמה של פרייבט, והחסרון כאן זה הריצפה ונקודות העיגון של המשולשים.
וגם המשולשים עצמם.

מבחינת עבירות - יש כאן בג'יפולוג מבחן דרכים שלי. במבחן הזה הצ'רוקי טריילהוק, רכב הדגמה סטוק על צמיגי כביש, טיפס את מעלה כנף ברמת הגולן בלגימה אחת ובלי נזקים.
למי שלא מכיר, זה מעלה שלא מעט גיבורי חיל מסוקסים מסתבכים בו. אם אין נעילה או TC יעיל תצטרכו לתת בגז ולהתכונן נפשית שמשהו לא יישאר בצורתו המקורית.
אתה כבר מכיר את הרכב ויודע שהוא עביר ברמה מפתיעה - ביחס לציפיות וביחס לפלטפורמה של האוטו.
מישהו השווה כאן לפאג'רו BK, אישית אני חושב שה-TC של Jeep טוב ומהיר בהרבה מזה של מיצובישי. בנוסף יש גם נעילה אחורית ויחס ה-LOW הוא 3:1 שבוודאות טוב מזה של מיצובישי. השתתפו אצלי כמה כאלה בטיולים. זה אף פעם לא היה הרכב שמעכב את הקבוצה.
הצמיגים בקוטר של כמעט 30 אינץ' ובמקומות מתורבתים שבהם מותר לשנות מידות, הוא באמת לוקח 31 בלי להרגיש.

באירוע של Jeep בסיציליה שנסעתי אליו לפני כמה שנים (לכבוד השקת הרנגייד) הסתובבו מלא צ'רוקי טריילהוק כאלה של ההפקה, כולם על 31 שטח מלא עם הגבהה של Mopar שנראתה בבירור גבוהה מאוד לעין. לעין שלי זה נראה מאוד טבעי ונכון וכמובן יותר מ-2 אינץ'.....

אבל.
זה לא באמת ג'יפ.
זה רק פרייבט מוגבה.
נכון, הוא מחוזק, משודרג. עם המון כוח ומפרט טכני "נכון" לשטח - אבל המשולשים שלו והעיגון שלהם לריצפת הרכב הם נקודת התורפה. גם המשולש ה"מחוזק" הוא בעצם פח אלומיניום מכופף ותו לא והוא נקרע בקלות מפחידה.

ברשימת המור"קים שלי מככב תיקון מאולתר/השמשה של משולש קרוע כזה של צ''רוקי טריילהוק (2016 שחור. אולי היום זה האוטו שלך?... כי לא נמכרו הרבה כאלה), שבוצע על ידי גיתאי + מוריס אבו (קצין חימוש עם ידי זהב, אחד המטיילים שלי) + אנוכי, בתנאי שטח על הציר הצר והתלול של תלם עשת. השתמשנו בנדנדות (שלות) מקוריות של סופה כדי לייצר מהן נקודת עיגון חדשה ומחוזקת באמת למשולש ההרוס, וגם הצלחנו - עם הרבה מזל וכלי עבודה נטענים + מלחציים + שולחן עבודה מתקפל. בלי אלה לא היה לנו שום סיכוי והיינו נאלצים לגרור את הפגר החוצה למושב פארן הסמוך במבצע לא קל בכלל.

הצלחנו להחזיר אותו למצב נסיעה והוא סיים את הטיול ושב הביתה בכוחות עצמו.

וזה ההבדל בינו לבין כלים מסיביים יותר כמו פאג'רו.
פאג'רו אמנם בעל מרכב יוניבודי ומתלים נפרדים ופעם היה מקובל לזלזל בו מול רכבי שטח סו קולד "אמיתיים" מברזל חלוד.... אבל הוא נולד כרכב שמיועד לעשות גם שטח. הוא ממש לא לנסר/גלאנט מוגבהת. הוא מתוכנן לעשות שטח והוא בנוי טוב. מעולם לא ראיתי פאג'רו שנתלשו לו משולשים. גם בהתחרעות רצינית מאוד.

לעומתו, הצ'רוקי KL הוא ג'ולייטה/בראבו אחרי ביקור במכון כושר ובמכון יופי.
זה פרייבט טהור שנאנס לנסוע גם בשטח - מסתבר שכל המבנה התחתון שלו לא מסיבי מספיק.
אז יש המון כוח והמון הילוכים ואלקטרוניקה יעילה והמפרט הטכני נכון ומרשים ולכן גם היכולות גבוהות. מאוד. וכמובן לוגו של Jeep והרבה איפור קרבי.... אבל זה לא נשען על בסיס מספיק חזק ומוצק לאורך זמן. מספיקה מכה אחת נכונה במקום הלא נכון או התחרעות אחת כדי שמשהו ייתלש.
אם שם המשפחה היה נשאר FIAT ולא Jeep, שזו יומרה גדולה וסטנדרט אחר, הציפיות היו אחרות ובהתאם גם הדרישות והסלחנות כלפי החסרונות פה ושם. מצד שני, לוגו של Jeep זה בדיוק מה שימכור מכוניות חלביות כמו הצ'רוקי או האוונג'ר האומלל (הפעם זה לא פיאט, זה פיז'ו). ללא הלוגו הזה, מי יספור אותם בכלל?....

רק דעתי.

asafk
08-12-23, 13:54
תודה אסף.
האם גם גרסאות ישנות כמו 2016 של טריילהוק מיוצרות ע"י פיאט? איך זה בא לידי ביטוי?
עם כל תכונות השטח שיש ברכב (הילוך כוח, נעילה) עדיין הוא אינו רכב שטח?דיברתי ספציפית על הדור הזה.
וכמו שדרור כתב.... מכונית נשארת מכונית גם אם גורמים לה להיראות כמו ג'יפ.

אסף.

Galaye
08-12-23, 15:26
תודה על הפירוט!
אשמח לשמוע אם עשית השוואה מול הרקסטון, כי האופציה הנוספת שלי כרגע רקסטון 2018

כן עשיתי השוואה ,היתרון היחיד של הצארוקי זה מרחק סרנים וטרקשיין ונעילה שנותנים לו זריזות בשטח ויש מקומות שהוא עובד בקלות יותר מהרקסטון ,הוא למעשה בממדים מאוד קרובים לליברטי צארוקי שלי -2007 ....ואם היה לו סרן חי זה אותו רכב...

הרקסטון תמורה לעלות לדעתי גבוהה יותר בכל רובד אפשרי -עלויות ,בעל סרן חי מאחורה,כלי עם חלקים זולים יותר = הוא רק גדול יותר וזה החיסרון היחיד שיש לו מול הצארוקי .

אם אתה מתעניין בצארוקי 2016 שרוצים עליו 50 ומשהו כבר מעל חודש ,הייתי בודק אותו בציציות חבלז ., לך תדע כמה יעלה יישור קו .

ben-h
09-12-23, 08:57
אם אתה מתעניין בצארוקי 2016 שרוצים עליו 50 ומשהו כבר מעל חודש ,הייתי בודק אותו בציציות חבלז ., לך תדע כמה יעלה יישור קו .

תאמת זה פרסום דיי חדש שמסתובב, רוצים עליו 90... אבל לאור כל מה שכתבתם פה, כנראה שאלך על רקסטון 2018...

Galaye
09-12-23, 09:28
אם זה רכב יומיומי וטיולים פעם בחודש וחגים הרקסטון ישרת אותך נאמנה ,כל עוד תיקח אותו בזהירות ותלמד אותו כמו כל רכב אבל טיפה יותר
החלטה לדעתי יותר נכונה -היות ולעומת הצארוקי הוא וטריילהוק בפרט -גם שנתון מתקדם יותר,רכב שנמכר בארץ הרבה יותר כלים ויש לו יותר חלקים בארץ וגם זולים יותר

sgill
09-12-23, 10:08
תרשו לי לערבב קצת: למה לא גראנד 4.7 משנתון קצת יותר נמוך באותו התקציב?
יש הגבהות 2 חוקיות, המון שידרוגים וחלפים קיימים. רכב נפוץ עם הרבה מידע.
לדעתי יותר עביר מהרקסטון, בטח אם מוסיפים לו נעילה אמיתית מאחור.

Galaye
09-12-23, 17:26
הגראנד זה כלי יותר יקר משני הכלים - רקסטון/צארוקי בכל רובד אפשרי
אם זה רכב יומיומי ולא לטיולים בלבד אז לדעתי זה כלי עם פחות תמורה לעלות מרקסטון 2018 .
אם זה רכב טיולים בלבד אז יש כבר יתרון לגראנד ולעוד כלים בעלויות מקבילות

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
09-12-23, 17:30
עצוב כמה נמוך התדרדר המותג ג'יפ שההשוואה היא לססאנגיונג רקסטון.

ben-h
09-12-23, 18:24
הגראנד זה כלי יותר יקר משני הכלים - רקסטון/צארוקי בכל רובד אפשרי
אם זה רכב יומיומי ולא לטיולים בלבד אז לדעתי זה כלי עם פחות תמורה לעלות מרקסטון 2018 .
אם זה רכב טיולים בלבד אז יש כבר יתרון לגראנד ולעוד כלים בעלויות מקבילות

אכן הרכב ישמש ליום-יום ופעם בחודש טיול... ממוצע שנתי של 25 אק"מ.
לכן הרקסטון עלה כאופציה.

Galaye
09-12-23, 18:33

לאדם הממוצע בארץ -גימני ורקסטון הם למעשה נותנים לך הבדל של כמעט 2 טיולים יותר בשנה למעשה בארץ,זה רכבים הרבה יותר סלחנים להצליח להחזיק אותם בארץ.
כל רכב אחר בארץ מתומחרים בלתי סביר בעליל שמקשה מאוד על הקניה , שלאדם נורמלי הקניה מעידה בדרכ שאם אתה לא יכול להרשות לעצמך לקנות כנראה שגם יהיה קשה להחזיק את הכלי = העלות קניה עם הביטוח המתייקר מהווה מכשול ראשון שמאותת לקונה שאם ככה הוא עולה בקניה ! =אז לך תדע איך הוא בתחזוקה ועלות תיקונים לטיולים .
למזלנו יש עוד כמה רכבים הישנים ששורדים במיוחד שלא ידוע עדיין איך הרכבי יוקרה של רנגלר וברונקו יתיישנו(במיוחד שלנדרובר יצאו מהמשוואה בכלל) - אז צריך להגיד תודה שיש עדיין גימני עד שנת 2024 =שגם הוא למעשה יש שמועות שלא ישווק יותר לשוק האירופאי , ורקסטרון עם הילוך כוח .

המטרה לטייל ולהנות מהמדינה היפה הזו הצורה שונה ,2 רגליים זה נחמד אבל לא משתווה להילוך כוח ותצפיות יפות
שרק נצליח לטייל .

בשורות טובות

אמוץ נ.
09-12-23, 18:57

היה להם גם Jeepster

דרור ברלי
10-12-23, 14:55
אני אסבך אותך יותר.

בעבירות סטוק מול סטוק - צ'רוקי KL טריילהוק, למרות שהוא פרייבט של פיאט, עדיין לועס ויורק את הרקסטון.

כנראה שהוא יעולל את זה גם לרקסטון מוגבה/משופר קלות.
הרקסטון יתחיל להחזיר לו מלחמה רק אחרי התקנת נעילה אחת או שתיים.

תבינו מזה מה מה שתרצו - אני חושב שכל עוד הוא תקין מכנית ולא נתלשו לו משולשים, צ'רוקי טריילהוק לא פראייר בכלל.

דרור ברלי
10-12-23, 15:05

מה שעצוב זה שמותג Jeep נשלט ע"י ידיים "זרות".
עוד בימי AMC הם היו לכודים לתקופת מה בציפורני רנו.
ואז באו הגרמנים ממרצדס/דיימלר. סמל הניצחון האמריקאי במלחמת העולם עבר לידי המנוצחים..... איזו אירוניה.
אחר כך באו האיטלקים השיכורים/מפוזרים מפיאט.
עכשיו זה הצרפתים לועסי הצפרדעים מסטלנטיס.

לראות את לוגו המותג מודבק על קרוסאוברים הנעה-קדמית אוטומטיים נמוכים ועלובים של פיאט ועכשיו של פיז'ו....
כל אחד מהצנונים האירופאים האלה הטביע חותם מכוער באמצעות איזה דגם עלוב/מעליב שמרחיק את המותג מהשטח

עצוב, מעליב וכואב

asypeer
10-12-23, 17:39
יש מצב לגילוי עריות בכל הסיפור הזה..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231210/d84a04d40593e5aa017f1e9d00dce041.jpg

ehudzeelim
10-12-23, 18:37
היה להם גם Jeepster

ומה עם ה-dispatcher ?..

אמוץ נ.
10-12-23, 19:08
ומה עם ה-dispatcher ?..

נורא, אבל זה היה האוטו של הדוור והחלבן, האדם הפרטי לא שילם על כזה דבר מרצונו החופשי [emoji3]

השועל
11-12-23, 15:09
https://mfcoffroad.com/products/mfc-3-lift-kit

adiavisar
12-12-23, 08:47
https://mfcoffroad.com/products/mfc-3-lift-kit

כמו שאתה רואה זה, "1 בקפיצים + בולמים, "2 בספייסרים.

אריה-מאיר
31-01-24, 07:45
עד לא מזמן החזקתי צירוקי טרייל הוק 2015 במשמך 6 שנים.
אפס תקלות , אפעס גם אפס טיולים בשטח, למעט תקלה אחת שצצה חודשיים אחרי הגבהה של שני אינץ ברשיון עם ערכה 2" של דובינסון: - ציריה נהרסה.
ההגבהה לא הייתה רעיון מוצלח, הערכה קופצנית מדי לטעמי. על כל באמפ בכביש, מעבר ל 25 קמ"ש, האוטו קיפץ.
אבל ויזואלית ההגבהה יפה, ובכביש היא מוצלחת מאוד - הרכב יציב ביותר ומשרה בטחון.

הצירייה המקורית יקרה מאוד, 9,000 ש"ח. בחו"ל היא עולה 900$.
החלפתי לגרנד צ'ירוקי, הרבה יותר נעים.

אגב:
נשארה לי צירייה ספייר חדשה, באריזה, תחליפית, למכירה.

Galaye
31-01-24, 07:50
עד לא מזמן החזקתי צירוקי טרייל הוק 2015 במשמך 6 שנים.
אפס תקלות , אפעס גם אפס טיולים בשטח, למעט תקלה אחת שצצה חודשיים אחרי הגבהה של שני אינץ ברשיון עם ערכה 2" של דובינסון: - ציריה נהרסה.
ההגבהה לא הייתה רעיון מוצלח, הערכה קופצנית מדי לטעמי. על כל באמפ בכביש, מעבר ל 25 קמ"ש, האוטו קיפץ.
אבל ויזואלית ההגבהה יפה, ובכביש היא מוצלחת מאוד - הרכב יציב ביותר ומשרה בטחון.

הצירייה המקורית יקרה מאוד, 9,000 ש"ח. בחו"ל היא עולה 900$.
החלפתי לגרנד צ'ירוקי, הרבה יותר נעים.

אגב:
נשארה לי צירייה ספייר חדשה, באריזה, תחליפית, למכירה.

אפשר מידע על ההגבהה ? במיוחד אצל מי והאם הוא עוד עושה ורושם ברישיון ?

אריה-מאיר
31-01-24, 08:13
ההגבהה בוצעה אצל מיכאל שרפי ליד צומת הטייסים.
ההגבהה נשרמה ברשיון על ידי מיכאל..
עברתי איתה טסט ללא בעיה כלשהי.
הערכה מיובאת על ידי אלי טמבור.
דובינסון מציעים כמה מידות קושי של קפיצים עבור KL, אלי מביא את הסט הקשוח מדי להרגשתי האישית.

Galaye
31-01-24, 08:21
ההגבהה בוצעה אצל מיכאל שרפי ליד צומת הטייסים.
ההגבהה נשרמה ברשיון על ידי מיכאל..
עברתי איתה טסט ללא בעיה כלשהי.
הערכה מיובאת על ידי אלי טמבור.
דובינסון מציעים כמה מידות קושי של קפיצים עבור KL, אלי מביא את הסט הקשוח מדי להרגשתי האישית.

תודה
מעניין ,טליה אמרה לי שזה כבר לא אפשרי לאשר .

בכל מקרה תודה

-->