צפייה בגרסה מלאה : הפיכת רכב לאספנות
הרכב שלי מינואר 1994. קיבלתי טופס לחידוש רישיון, אך ברצוני להעביר אותו לסטאטוס אספנות. אחרי שלא הצלחתי לקבוע תור באתר הגעתי למשרד הרישוי בנתניה והשומר אמר לי שהמשרד סגור כבר חודשיים. הייתי רוצה להעביר את הטסט הקרוב כרכב אספנות. מבקש עצתכם. תודה לעונים, יאיר
יונימוג אדום
15-12-23, 05:56
תוכל להפוך לאספנות החל מ - 1/1/2024 ולא שעה קודם .
אני הפכתי לאספנות את הסיקס במהלך הקורונה והתקשרתי למוקד הטלפוני של משרד הרישוי , ניסיתי לקבוע תור ונאמר לי שאין קבלת קהל .
לאחר מספר שיחות בהם התעקשתי שאני מעוניין רק לשנות את הסטטוס של הרכב ולדעתי זאת פרוצדורה פשוטה וניתן לעשות זאת טלפונית לבסוף הצליח לי .
הפקידה מעברו השני של הקו ( מסתבר שזהו מוקד טלפוני ללא סמכויות ) אמרה לי שתברר עבורי ומיד יחזרו אלי ממשרד הרישוי .
סקפטי כרגיל אמרתי תודה וניתקתי , לאחר דקה וחצי מקבל טלפון מפקידה חמודה במשרד הרישוי - הסברתי לה מה אני מבקש ולאחר תיחקור קצר( על מנת לוודא שאכן אי הוא בעל הרכב ) אמרה לי ששינתה וכעת אני יכול להנפיק את הרישיון המעודכן ברישוימט .
למחרת הנפקתי את הרישיון המעודכן .
בקיצור - זאת פעולה פשוטה שלא כרוכה בתשלום או משהו נוסף ולכן אם תהיה תקיף ( לא עצבני אלא נחמד - רצוי לפלרטט עם המוקדנית ) מאמין שתצליח .
אילן
יאיר,
כדאי לחשוב גם על העברה לאספנות ככה שהטסט יהיה בזמן מבחינת הצורך בביקורת חורף.
נכתב על זה בעבר כאן בפורום
אסף.
תבדוק באילו משרדי רישוי אין קבלת קהל עכשיו בגלל המלחמה ותקבע תור לאחד מהם.
בגלל המצב התורים בהם ממש זמינים.
בגלל שאין בהם קבלת קהל תקבל שיחת טלפון ותבצע בדיוק את מה שאחרת היית מבזבז עליו לפחות שעתיים של נסיעה-חניה-המתנה בתור.
אני בשבוע האחרון הפקדתי רשיון של רכב אחד והוצאתי מהפקדה רשיון של רכב אחר, בשתי ׳פגישות׳ שונות.
תנסה את משרד הרישוי באשקלון.
מי אמר שאין יתרונות למלחמה..
יונימוג אדום
17-12-23, 20:05
להפוך לאספנות תוכל רק מהראשון לינואר 2024 .
מכיוון שתאריך הטסט שלך הוא ינואר ואז החצי השני הוא יולי אין שום תועלת להמתין עם המעבר - ישנם כאלה שיכולים לקבל מבחן רישוי בחדשי החורף - דבר אשר חוסך בדיקת חורף נוספת .
זה לא המקרה .
אילן
מוני אורבך
18-12-23, 08:30
בהמשך לשאלה המקורית.
במידה והרשיונות של הרכב מוקפאים, האם אפשרי להעביר רכב (אופנוע במקרה זה) לסטטוס אספנות?
Yaron.nahum
18-12-23, 14:00
אחד היתרונות של רכב אספנות זה שהוא לא צובר חובות רישוי
כלומר אתה יכול להפשיר , להפוך לאספנות ולא להקפיא שוב.
(בעבר זה גם היה מוחק חובות עבר , כיום ישנה דרישה לתשלום כל החובות לפני מעבר לסטאטוס אספנות )
הי, היום הדיסקו 94 הפר לרכב אספנות, תודה לכל היודעים, היועצים והממליצים. מאוד עזרתם.
תודה רבה.
תתחדש ותהנה!
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יונימוג אדום
24-01-24, 05:44
תתיישן ותהנה .
אילן
הי, היום הדיסקו 94 הפר לרכב אספנות, תודה לכל היודעים, היועצים והממליצים. מאוד עזרתם.
תודה רבה.
כמה תשלום האגרה השנתי אם מותר לשאול?
כמה תשלום האגרה השנתי אם מותר לשאול?
387 ש"ח
וכמה אתה משלם עבור ביטוח חובה וצד ג?מי חברת/סוכן הביטוח?
387 ש"ח
זה מחיר אגרה אחיד לכל רכבי האספנות באשר הם ללא קשר לסוג הרכב/דגם/נפח מנוע?
ehudzeelim
25-01-24, 18:52
מניסיוני אגרת הרישוי עם סטטוס אספנות היא סביב 25% מאגרת הרישוי של אותו הרכב ללא סטטוס אספנות.
להגיד שזה נקבע בדרך הזו (25%) אני לא יודע, רק יודע שברכבי האספנות שאני החזקתי זה היה היחס.
לגבי הביטוח חובה+צד ג' זה משתנה בין החברות אבל נע סביב 40-50% מהעלות של רכב מקביל שלא רשום אספנות.
הנחה בשיעור קבוע מאגרת הרישוי הרגילה.
אסף.
וכמה אתה משלם עבור ביטוח חובה וצד ג?מי חברת/סוכן הביטוח?
ג 450 ש"ח
חובה 461 ש"ח
ג 450 ש"ח
חובה 461 ש"ח
אצל איזה חברת/סוכן ביטוח אתה מבוטח?
אצל איזה חברת/סוכן ביטוח אתה מבוטח?
שרון רוטברג 09-7676728
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.