PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה קונים ב150 אלף שח?

מוטי ג.
15-12-23, 22:29
נניח, בתאוריה, שיש לי כ 150 אלף ש"ח במצב נוזלי חופשי,
ונניח שאני רוצה לבצע איחוד רשויות =למכור את הדיסקו 1 ואת הפוקוס סטיישן 2010 (שעושה רעשים של נמאס לי) ולקנות במקומם רכב 4 על 4 ראוי שישמש בראש ובראשונה את הגברת לנסיעות לעבודה= כ3 ימים בשבוע (יום אחד היא נוסעת בליסינג שלי ויום נוסף עבודה מהבית) + טיולים בסופ"שים שיש בהם קמצוץ שטח (כי אחרת אפשר לצאת עם הליסינג) אז נניח בין 15 ל20 אלף ק"מ שנתי.

זה כנראה יהיה SUV גדול או טנדר עם ארגז סגור (אין לה בעיה עם טנדר) שיכול להכיל 4 נוסעים +ציוד.

מבחינת שטח, כל מה שמגיע בטיול ממוצע בנגב, אני לא עושה עבירות לשם העבירות, ולעמים סתם בוץ בחורף, אה... וזה לא יהיה פורסטר ושות.

אז... מה האופציות שלי?
אני עובר בלוחות על לנד קרוזרים, במחיר הזה בעיקר בני 15 עם 300 אלף ק"מ ומעלה ולא בא לי לקנות רכב עייף כרכב עיקרי ויש דיסקו 3 או 4 אבל הם מאוד מפחידים אותי כי אני חושש מעלות האחזקה.

אחזקה אגב, כנראה הרוב עצמי, צריך להתארגן קצת על ציוד מחשוב/דיאגנוסטיקה מתאים כדי להתעדכן טכנולוגית ולהרחיב את יכולת הפתרונות העצמאיים.
כמובן שאני יכול לבחור בהמשך הפרדת רשויות,להחליף את הפוקוס באיזה i30 טיפה יותר חדש,ולקנות דיסקו 2 או גרנד שירוקי או ראם (תכלס כי בא לי ראם)

בשביל לסבך עוד טיפה, יש עדיין מחשבות לשלם את הדלתא ולקחת טנדר חדש דנדש(פורד ריינג'ר אולי) לשימוש יום יום שלי +טיולים שיהיה מזווד ומוכן תמיד עם עלויות אחזקה שנופלות על חברת הליסינג ודלק בחינם, אבל זה לא רלוונטי לדיון הזה, בינתיים נשאיר את זה בצד.

תורכם,תודה.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ishc
15-12-23, 22:41
תתחדש

https://www.yad2.co.il/s/c/4zvk2s3d

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

מוטי ג.
15-12-23, 22:51
אני לא "רואה" את הרנגלר כרכב משפחתי עיקרי, לא יכול להסביר למה בדיוק, פשוט לא.

הגברת אגב נוסעת לעבודה כשעה 35 ק"מ לכיוון .
שעה בבוקר, שעה בצהריים

אמוץ נ.
15-12-23, 22:59
אתה צודק, לדעתי JK הוא לא רכב יום יומי מוצלח ל 20,000 ק״מ בשנה (יש לי כזה).
במקומך, הייתי שוקל לחכות בשקט ללנדקרוזר \היילקס המתאים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

guyo
15-12-23, 23:24
אם צריכת דלק היא לא פקטור (כן? לא? בכל אופן סביב 1:8-9) ב 150 אש''ח תוכל למצוא BK בסביבות שנת 2015. מפנק למדי, ולאחר ביטול כל מני רכיבים מציקים במערכת הפליטה הוא גם אמין מאוד. נכון, לא גבוה ובלי 2 סרנים (אפילו לא אחד) אבל מפצה בבקרת משיכה מעולה, נעילה אחורית, מידות צמיגים טובות מזגן מפוצל והמון ראות לכל הכיוונים, מה שחסר מאוד בטויוטה.
בעיקר, אם הכיוון נוטה ליום יום+ שטח בסופ''ש אני חושב שה BK הוא בהחלט מועמד ששווה לכל הםחות לעשות עליו סיבוב התרשמות.

אגב, אם תחפש ממש טוב אולי תמצא דיסקו 3 בנזין..... חד קרן בארץ אבל נפוץ בצפ' אמריקה

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

מוטי ג.
15-12-23, 23:29
לא הכנסתי את נושא הדלק, נכון.
הפוקוס לא צורכת רחוק ממה שציינת, ממש לא רחוק.
נכניס לרשימה, תודה

מוטי טויוטה
15-12-23, 23:41
ידני בא בחשבון?
מה עם פולבאק? מקביל לטריטון אבל זול יותר. טיילתי עם חבר עם פולבאק פרימיום שמגיעה עם נעילה נשלטת מקורית. סהכ היה אחלה וזה לפני מיגון הגבהה וצמיגים ראויים.
ישאיר לך עודף רציני + מקבל רכב יחסית חדש בשנתון.
משהו בסגנון
https://www.yad2.co.il/s/c/sd2tgkq2

בנוסף אבקש משמיל אם יוכל לחוות דעה ממקור ראשון על רקסטון 2018 שזה הדגם האחרון שהייתי נוגע בו, אם בכלל (אחריו אוריאה, בלי גלגל ספייר, חיישנים נמוכים בטמבון וכו). הוא לא יספק עבירות של דיסקו 1, השאלה אם יספק רמת עבירות מספקת לכם. כנראה יהיה נעים מאוד בכביש, מנוע דיזל שלא מתרגש מק"מ וכו.

מוטי ג.
15-12-23, 23:43
היא יכולה להסתדר עם ידני, אבל לדעתי עדיף אוטומטי

Dozer
16-12-23, 00:01
אם צריכת דלק היא לא פקטור (כן? לא? בכל אופן סביב 1:8-9) ב 150 אש''ח תוכל למצוא BK בסביבות שנת 2015. מפנק למדי, ולאחר ביטול כל מני רכיבים מציקים במערכת הפליטה הוא גם אמין מאוד. נכון, לא גבוה ובלי 2 סרנים (אפילו לא אחד) אבל מפצה בבקרת משיכה מעולה, נעילה אחורית, מידות צמיגים טובות מזגן מפוצל והמון ראות לכל הכיוונים, מה שחסר מאוד בטויוטה.
בעיקר, אם הכיוון נוטה ליום יום+ שטח בסופ''ש אני חושב שה BK הוא בהחלט מועמד ששווה לכל הםחות לעשות עליו סיבוב התרשמות.

אגב, אם תחפש ממש טוב אולי תמצא דיסקו 3 בנזין..... חד קרן בארץ אבל נפוץ בצפ' אמריקה

Sent from my SM-G998B using Tapatalk+1
נראה שיש מבחר מעניין בלוח ובקמ של פחות מ 200

( גילוי נאות, נוסע על BK 2010 ולא מתכנן למכור)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

ishc
16-12-23, 07:45
מוטי, רצית לשים את אשתך על ראם אבל jk זו הבעיה?
אני לא מבין את ההיגיון בלקנות דיזל "מסריח" עם מתלים נפרדים שבאותו כסף קונים בנזין אמריקאי, חלקים ושיפורים בשפע למטפל העצמאי כמו מוטי, שני סרנים חיים אופציה לפרק את הגג שבא.
God's work in mysterious ways

מוטי ג.
16-12-23, 07:54
פספסת, הראם היה עם הקבוצה של הפרדת רשויות, רכב שלישי, לטיולים בלבד, אבל לא כתבתי שאני לא אקנה רכב שלישי ב150 אשח, גג 80

שולץ האיום
16-12-23, 08:08
מצטרף להמלצה על פאג׳רו BK
בסכום הזה אתה אמור למצוא משהו רענן.
כל המחלות והפתרונות ידועים, סהכ חבילה די מאוזנת.
חסרון מרכזי - משאית דיזל קטנה, אבל מתרגלים.
המון מקום, אמין, חלפים בשפע.
אתה גם מהצפון אם אני זוכר נכון, שם מתרכזים המוסכים המומחים.
אפשר גם לעבוד עצמאית, רוב הדברים מאוד פשוטים, כמו שאנחנו אוהבים.
לדעתי זאת אחת האופציות ההגיוניות ביותר היום. בלי להשתגע.

- - - Updated - - -

מוטי, רצית לשים את אשתך על ראם אבל jk זו הבעיה?
אני לא מבין את ההיגיון בלקנות דיזל "מסריח" עם מתלים נפרדים שבאותו כסף קונים בנזין אמריקאי, חלקים ושיפורים בשפע למטפל העצמאי כמו מוטי, שני סרנים חיים אופציה לפרק את הגג שבא.
God's work in mysterious ways

הפאגרו קצת מרעיש וגדול, אבל הוא די נוח.
ה JK כבר 2 סרנים חיים, התנהגות ייחודית, ספרטני, גם רועש אפילו יותר לדעתי במהירויות גבוהות.
לא נוח בכלל לנסיעות ארוכות.
זה לא JL.
פאגרו תופר את כביש 6 בלי מאמץ, במהירויות 120-140 בלי בעיה, ראות מצויינת, ונוח לנסיעות ארוכות.

raanan
16-12-23, 08:56
מצטרף להמלצה על פאג׳רו BK
בסכום הזה אתה אמור למצוא משהו רענן.
מי אמר את שמי ...

מצטרף גם להמלצה על BK
עד לא מזמן חיפשתי קצר צבע לא כהה.
בזכרון יעקב היה (אולי עדיין לא נמכר) 2015 ארוך יד ראשונה כלום קמ' וללא כל שיפורים.
במחיר שישאיר לך עודף להגבהה, מיגון, צמיגים.

בהצלחה
רענן

Zivcar
16-12-23, 09:36
+1 לbk
אצלי 2014 שנתיים.
Bk מאוד נוח ליום יום
אני אישית מעדיף לגמוע בו מרחקים בכביש מאשר במזדה 3 שלנו,
רכב נוח בכביש, ואחרי התקנת דובינסון ims ללא מכל חיצוני גם מהודק ולא מרסק, בדיוק כמו שצריך.
לא חסר רכבים עם ק״מ סביר בתקציב שלך, רק סבלנות.

מבחינת אמינות, רכב יפני אמין, לכל הבעיות פתרונות
יש את מערכת הדיזל המורכבת אבל גם לזה יש היום פתרונות ״מגוונים״ ולא חסר דיזלים עם 500k ק״מ שעדיין מטיילים.

בשטח זה לא סרנים חיים נכון, מניף גלגל בכל הזדמנות.
אבל יש נעילה מקורית, הגבהה בריאה, צמיג גדול במידה בריאה.
אם לא מחפשים מעלות ואתגרי אקסטרים, סך הכל מצוין. לא מתרגש ממדרגות או הצלבות, או כל מכשול סטנדרטי במסלולי הנגב.

אין בעיני עוד רכב גדול שעושה הכל בסדר בתקציב כזה,
די ברור לי שעוד כמה שנים אנסה למצוא אחד חדש יותר (2019 שנה אחרונה) עם ק״מ נמוך בשביל להמשיך כך.

בעיני הפשרה הנכונה היחידה לאיחוד רשויות בתקציב מוגבל.

ishc
16-12-23, 09:42
הרנגלר ספרטני???? דרור תציל אותנו!!!

guyo
16-12-23, 09:50

Sent from my M2102J20SG using Tapatalkזה עניין של פרופורציות

אורי ק.
16-12-23, 10:19
שקול גרנד צירוקי WK2.
בתקציב הזה תוכל להביא שנת 2017+-
לרוב מגיעים עם ק"מ נמוך משמעותית מBK בשנתון מקביל.
אחרי הגבהה ומיגון (חובה!) לטעמי לא נופל בשטח מהBK ולבטח עונה על הדרישות שלך. צמיג מקביל ל-31". אמנם אין נעילה אבל מערכת טראקשן יעילה מאוד מאוד, לא נתקלתי בהצלבה שעצרה אותי למרות חיבתו של הג'יפ להניף גלגלים כל עוד אפשר.
כמובן בכביש נוח, שקט ויציב בהרבה מהמיצובישי.
צריכת דלק בנזין 1/6-7. אולי נחיתות מול הBK אבל קח בחשבון שלרוב סולר יקר יותר מבנזין.

guyo
16-12-23, 10:22
שקול גרנד צירוקי WK2.
בתקציב הזה תוכל להביא שנת 2017+-
לרוב מגיעים עם ק"מ נמוך משמעותית מBK בשנתון מקביל.
אחרי הגבהה ומיגון (חובה!) לטעמי לא נופל בשטח מהBK ולבטח עונה על הדרישות שלך. צמיג מקביל ל-31". אמנם אין נעילה אבל מערכת טראקשן יעילה מאוד מאוד, לא נתקלתי בהצלבה שעצרה אותי למרות חיבתו של הג'יפ להניף גלגלים כל עוד אפשר.
כמובן בכביש נוח, שקט ויציב בהרבה מהמיצובישי.
צריכת דלק בנזין 1/6-7. אולי נחיתות מול הBK אבל קח בחשבון שלרוב סולר יקר יותר מבנזין.ומקבל גז באהבה (כך אומרים)

שולץ האיום
16-12-23, 10:39

🤣
הכל יחסי.
רנגלר JK ספרטני מאוד, בוודאי מול לאנדקרוזר/פאג׳רו ושות.
ב JL התמונה השתנתה דראסטית.

דרור ברלי עשוי מחומר אחר, רוב בני האנוש שאני מכיר לא מסוגלים לגמוע כמות קמ כמו שלו בסופה.
עבודה או לא, פשוט לא מסוגלים. הם יחפשו תעלה לשים לזה סוף.

שולץ האיום
16-12-23, 10:44
גראנד צ׳ירוקי נכנס יותר למשבצת ״הרפתקאות/אנדרדוג/אני מבין יותר״
בשורה התחתונה, הפאגרו אמין יותר, סחיר יותר, והגיוני יותר.
גז? עוד יותר…ואי אפשר להכנס לחניונים מסוימים.

בואו, זאת לא התלבטות חדשה, מדובר באותו היצע רכבים שחלקינו משחקים איתם כבר 10-15 שנה.

asafk
16-12-23, 10:54
עזוב רגע עצות הגיוניות.
מה בא לך?

ועם או בלי קשר - ההגיוני לסגנון הטיולים שלך יחד עם זה שלמרות שאתה לא מחפש עבירות היא מוצאת אותך (כלומר 31 ונעילה אחת לפחות) - זה היילקס הכי חדש שתצליח למצוא.

אני לא מת על פג'רו שהוא רכב אמין וטוב יחסית (עד שמגיע היום שצריך לחדש את המשולשים) וגם בשטח הוא ממש בסדר (מניסיון עם אחד כזה בשיירה- עושה הכל כמו כולם רק מדי פעם מגרד את הגחון או מועך את סף הדלת איפה שהאחרים פשוט נוסעים וכאלה) - אבל זו אופציה. אני שם באותה קטגוריה את המתחרה הישיר שלו ניסאן פת'פיינדר שיש מעטים יותר בשוק אבל הם ממש בנויים מסיבי וטוב.
דיסקברי 3/4 אופציה לא רעה בכלל. אם אתה ממשיך עם אחזקה עצמית זה רכב שדי קל לטפל בו לבד. הפעולות הכבדות אך סטנדרטיות כמו החלפת מיסב גלגל או ציריה - יותר קל מבטויוטה והחלקים יותר זולים. נכון שפתאום הולך איזה חיישן וזה עשירייה, מצד שני רוצה לשמוע כמה עולה סט מזרקים להיילקס?

אסף.

חנן-ג'יפולוג
16-12-23, 11:22
היחיד שאני מכיר עם דיסקו 3 היה חותם בכל יום להתחלף אתך על סט מזרקים של היילקס.
סעפות סדוקות, אבחון ארוך אצל אחד מהגורויים הידועים, 30000ש"ח היה רק הסיפתח.

asafk
16-12-23, 13:14
זה לפני או אחרי שהלך מנוע?

אסף.

nirs
16-12-23, 13:47
לאור כל מה שעברת / עשית עם הדיסקברי, השלב הבא באבולוציה הוא ההיילקס.
ביום יום, ברור שהאישה תהנה יותר ב BK, אבל כרכב שטח שאפשר לשנות / לטפל / לשפצר, ההיילקס עדיף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ש01
16-12-23, 19:23
ה WK@ תפור על הרצונות שלך.
לא נופל בדבר מהBK פרט לכך שהעיניים לא מלוכסנות.
אבל יהיה הרבה יותר נוח וחזק.
המולטימדיה מתחברת נפלא לאנדרואיד ולאיפון (אם כי אחרי שראיתי את הCAR PLAY עברתי לאיפון..)

רובם לא ראו שטח מימהם,
רבים מהם כבר מוגבהים ולפעמים אפילו ממוגנים
ולרבים רבים מהם כבר יש מערכת גז.

לטיפולים - אחד המוסכים הטובים בארץ נמצא בטווח 20-30 דק' מהבית שלך.

והגברת - תתמכר.

הגילוי הנאות שיש לי כבר את השני נדרש?
(הייתי איתו אצלך פעם, ואם אתה רוצה - מוזמן לסיבוב התרשמות)

מוטי ג.
16-12-23, 19:38
תודה לכולם, הרבה חומר למחשבה פה ובפרטי.

-->