צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ רנגייד 2018 - המלצה על בדיקה לפני קנייה באזור השפלה
שלום לכולם,
שמח להצטרף לפורום.:)
בקצרה,
אנחנו מעוניינים לקנות ג'יפ רנגייד לימיטד 4X4 (את זה כבר החלטנו אחרי הרבה בדיקה וחיפוש) ויש לנו רכב מועמד שנראה די טוב, הבעלים אמין בעיני, המחיר מקובל עליי וכו', רק שאני רוצה לבדוק אותו אצל מישהו שמבין ומכיר את הרכב הזה ולא סתם בדיקה במכון רישוי.
סה"כ הרכב לא ישן מדי, לא היו לו תקלות מיוחדות והוא נראה במצב טוב מבחינת תחזוקה.
האם מישהו כאן יכול להמליץ על מוסך/מוסכניק לבקידה שכזו?
הכי טוב זה באזור בין גדרה לקרית מלאכי (שם גר מוכר הרכב), אבל אני מניח שאם זה בטווח של עד חצי שעה נסיעה, זה גם יהיה טוב.
תודה מראש לעונים,
אביב
נ.ב.
אמנם כתבתי שהחלטנו כבר שאנחנו הולכים על הרכב הזה, אבל אם למישהו יש הערות חשובות על הרכב מנסיון והיכרות אישית, אשמח לשמוע.
תודה
שולץ האיום
22-12-23, 06:52
לא מדובר ברכב שטח, או משהו נישתי, כך שיהיה קשה למצוא מקום מתמחה.
האם יש היסטורית טיפולים מסודרת?
המוכר נראה לך אמין?
הרכב נראה ומרגיש טוב? 😁
במקרה הזה הייתי בודק עבר ביטוחי, ומכון בדיקה בשביל הדברים הרגילים.
ברוך הבא לפורום,
אם חקרת בודקת אתה יודע שמדובר בפרייבט ולא ברכב שטח.
אם הכוונה הייתה לרכוש רכב לטיולי שטח אז יש עוד זמן לשקול שנית.
לגבי בדיקת הרכב הזה, אתה יכול להיכנס למכון בדיקה, להיות מודע מראש שתקבל הרבה "רג'קטים".
נכתב מהנייד
הרנגייד הוא Jeep אמיתי כמו שאני חתן פרס נובל בפיזיקה גרעינית
מדובר במוטציה קרוסאוברית על בסיס פיאט 500X
זה לא אומר שהוא לא רכב טוב.
פיאט עושים מכוניות מצויינות ובאירופה רואים את הדגם הזה בכל פינה.
דגם הלימיטד שהגיע לישראל הוא עם הנעה 4X4 ומנוע טורבו-בנזין 1.4 ליטר של פיאט עם 170 כ"ס. זה מנוע חזק וטוב עם ביצועים מצויינים.
בהתחשב בצמיגי חתך נמוך, ביצועי השטח שלו הם ברמת פורסטר לכל הפחות, יותר לכיוון רמת דאסטר.
כל מוסך של פיאט אמור להכיר את המערכות שלו.
מצד שני, יש מצב שלא כל מוסך ישראלי של פיאט נתקל באוטו כזה פשוט כי לא נמכרו כאן הרבה (כי סמל"ת מיצבו את מותג ג'יפ כ"פרימיום" והיו חזירים בתמחור) ובכלל כי "אמור" זה שם של דג.
שולץ האיום
22-12-23, 10:44
אתה יכול להיות שר הממונה על הגרעין, בלי פרס נובל, בלי שום השכלה רלוונטית, או השכלה בכלל, או שכל.
אתה יכול להיות שר הממונה על הגרעין, בלי פרס נובל, בלי שום השכלה רלוונטית, או השכלה בכלל, או שכל.
תספר לי על זה...
שר הגרעין היה איתי בפלוגה במילואים.
הוא דווקא בחור משכיל למדי, למרות שמהכרותי איתו, לפחות בימים שעוד עשה מילואים (?... עוד נושא רגיש) ההתמחות האמיתית שלו ואולי היחידה (חוץ מכשרונו בבישול), היא רק בפיצוח גרעינים.
אבל עזוב אותו. בוא נחזור לרנגייד.
רנגייד לא הלך בישראל. היה יקר מדי ולא נמכרו הרבה.
סה"כ אוטו חמוד, שימושי ונוח וממש לא רע ואפילו מפתיע לטובה בשבילים קצת יותר תובעניים מדרכי קק"ל.
העיצוב הוא בעיני המסתכל - הריבועיות הקובייתית שלו היתה נסיון לקרוץ לכאלה שחולמים על רנגלר אבל הצרכים והתקציב שלהם קצת אחרים.
בפועל הלוק הזה לא כל כך עובד בגלל פרופורציות מוזרות וסרח עודף קדמי מוגזם (אילוץ של פלטפורמת ההנעה הקדמית עם מנוע רוחבי שנמצא לפני הציר הקדמי וכו', או שאוהבים או שלא. באירופה ובמיוחד באיטליה, אם לשפוט לפי הפופולריות שלו, כנראה אוהבים.
מה שבטוח, זה שבשוק של ג'יפים שנוסעים גם בשטח כמו אצלנו, שם המשפחה שלו בעוכריו. תכל'ס זה רכב של פיאט שבנוי במפעל של פיאט, בחומרים ובאיכויות של פיאט, אבל הלוגו Jeep ממצב אותו כ"פרימיום" (מה שהוא ממש לא) ובעיקר גורם לפתח ממנו ציפיות שהוא לא מיועד לעמוד בהן... כל עוד יתייחסו אליו בהתאם ולא ינסו לאנוס אותו בפרצים-עליון או מעלה סיירים, הוא כנראה יהיה בסדר גמור.
הרנגייד הפתיע גם אותי לטובה, דווקא בקטעי השטח (במגבלות שכבר נכתבו מעלה).
בדיונות הוא פגז.
רק שים לב שדווקא בגרסת ה'יוקרה' הם עיצבו את הפגוש הקדמי עם איזה ספויילר הפוך,
מוזר בכל מקרה, וקטלני בשטח - הוא מועד לתלישה בקלות רבה. מסומן בתמונה בחץ צהוב.
בדגמים הבסיסיים הפגוש מעוגל לאחור כמקובל, אז זה פחות חמור.
אני משער שתוכל להחליף פגוש, אבל לא נראה לי ששווה לך להתעסק עם זה
145574
ואם כבר התחלתי, אז למה לא לפרוש בפניכם את כל היריעה?
במחצית 2017 העליתי בוואלה מבחן השוואתי 'מי הוא הג'יפון הטוב ביותר בשטח'. המתחרים היו רנגייד שעליו נפתח שרשור זה, פורסטר ו-דאסטר. היה כייף לקרוא את המבחן אחרי 6.5 שנים, ולראות שלא כתבתי הרבה שטויות.
לפותח שרשור המתעתד לעשות שטח עם רנגייד, אני ממליץ לקרוא בעיון.
לאחרים, לקרוא בהנאה...
אני מימשתי את מסקנות המבחן לפני כחודש, קניתי פורסטר מודל 2015. נאה דורש, נאה מקיים
145575
חברים יקרים,
תודה רבה על התגובות הענייניות והמחכימות.
רמי, כמובן שקראתי את הסקירה שלך, גם את הסקירה של דרור קראתי (את שתיהן כמה פעמים, יחד עם אינספור סקירות מהעולם, סרטונים וכו').
אני ממש לא מתעתד 'לקרוע' איתו את השטח, רק קצת לרדת מהכביש למקומות שלא הייתי יורד עם הפריוס פלוס שלי...
אני אישית אוהב את העיצוב ואת כל המכלול. האם הוא רכב חלומותיי? לא. אבל בינתיים בהתאם לתקציב, העדפתי אותו על הפורסטר.
עדיין לא סגרנו את המכירה בגלל אילוצים טכניים, אבל אני מקווה שבע"ה ביום רביעי נעשה את הבדיקה ואם אין ממצאים חריגים, נעשה את זה.
אולי אני אדבק בחיידק השטח ואז אחזור לכאן להתייעצות על רכב שטח אמיתי.
בינתיים, שוב תודה רבה למגיבים. זה ממש לא מובן מאליו.
ואם כבר התחלתי, אז למה לא לפרוש בפניכם את כל היריעה?
במחצית 2017 העליתי בוואלה מבחן השוואתי 'מי הוא הג'יפון הטוב ביותר בשטח'. המתחרים היו רנגייד שעליו נפתח שרשור זה, פורסטר ו-דאסטר. היה כייף לקרוא את המבחן אחרי 6.5 שנים, ולראות שלא כתבתי הרבה שטויות.
לפותח שרשור המתעתד לעשות שטח עם רנגייד, אני ממליץ לקרוא בעיון.
לאחרים, לקרוא בהנאה...
אני מימשתי את מסקנות המבחן לפני כחודש, קניתי פורסטר מודל 2015. נאה דורש, נאה מקיים
145575
אגב רמי, למה אתה אומר שמימשת את מסקנות המבחן? אם אני זוכר נכון הפורסטר היה מקום שלישי בביצועי השטח מבין השלושה.
למה בכל זאת העדפת אותו?
AAM,
נכון שבתור שטח טהור, הפורסטר לא ניצח את המבחן. אבל קבל נא את הפיסקה האחרונה (אותה כתבתי ב-2017...) וגם את הלינק למבחן עצמו, אותו שכחתי לצרף...
שווה להיכנס לכתבה, ולו כדי לראות את תמונות האקשן
https://cars.walla.co.il/item/3065561
...סובארו פורסטר היה ונשאר, מלך הוורסטיליות. הוא הגדול, המרווח והנוח מבין השלושה, והוא גם זול מהרנגייד. הפורסטר טוב בכביש וגם בשטח, כל עוד אינך מחפש אתגרים קיצוניים. הוא גם נהנה מרמת סחירות ואמינות הגבוהות ביותר, עם אופציה להאריך את האחריות לחמש שנים. עבור לקוחות שאינם מתכוונים לטחון שטח בכל סוף שבוע, פורסטר הוא הצעה אטרקטיבית מאוד.
ולפותח שרשור: לפי הגדרותייך, הרנגייד עשוי באמת להיות בחירה טובה עבורך
חייב להגיד שיש לי פורסטר בחודשיים האחרונים. ויישאר אצלי עוד חודש בערך.
זוועה של מכונית לטעמי.
אשתי מסרבת לנסוע בו.
ומעבר לנסיעה הלא נעימה. האוטו אוכל דלק .. משהו מטורף בעיני ( הבן שלי החרים לי את הדאסטר הידנית ואשתי מתקמצנת על הרובוטית ) ...
ואני תקוע עם הסובארו :(
אבל זאת רק דעתי. מה אני כבר מבין.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
דרור ורמי,
כיוון שנכנסנו לנושא אשמח להבהרה.
שניכם מסכימים שרנגייד (אני לא רוצה לכתוב ג'יפ רננגייד...) הוא (לא רכב שטח אמיתי אלא) ג'יפון בעל ערך מוסף של יכולות שטח מסויימת (באזור הפורסטר והדאסטר פחות או יותר).
האם תואילו לתת דוגמה למסלול שטח רך שלא יתאים לג'יפון רגיל, אבל הרנגייד כן יצלח אותו?
לא הולך לתפוס אתכם על המילה כמובן, רק רוצה לקבל קצת אינדיקציה.
תודה מראש
נ.ב.
רמי, AAM הוא הוא פותח השרשור.
זה בעיה לתת מסלול ספציפי כי מסלולים מטבעם הם משתנים מעונה לעונה וגם המסלול עצמו מפאת אורכו יכול להכיל קטעים קשים ובינוניים כאחד.
אם אתה כבר מתחיל לשאול מה הוא יכול כן לעשות בשטח, עדיף לך אולי לחשוב על רכב ששטח קצת פחות יאתגר אותו מאשר את הרנגייד.
התשובה הפשוטה היא, כמו שכבר נכתב "רנגייד הוא לא רכב שטח".
בוא נגיד שרנגייד הוא כמו פרייבט מחברה בליסינג בשטח. הוא כנראה יעצר קצת אחרי פרייבט או שיסיים את המסלול עם קצת פחות נזקים מהפרייבט.
אם תסע בשבילי קקל שכל פרייבט עובר, תרגיש ביריון, אם תנסה לרדת לשטח קצת יותר קשה, תרגיש כמו פיל בחנות חרסינה, בלרינה שרוקדת על רצפה עקומה, או כמו רנגייד בשטח שלא מתאים לו...
AAM,
לג'יפונים בעלי אוריינטציית טיולים כמו דאסטר-רנגייד-פורסטר יש יכולות שטח שיפתיעו רבים - אני לא מדבר על חברי פורום המאתגרים אותם במקומות קיצוניים כמו מעלה עשוש או נחל ערוד, זה כבר באמת מעבר למעטפת היכולות שלהם. עצם זה שרכב מסוגל לעבור מכשול טכני באמצעות תנופה ונחישות, לא אומר שהמעבר ראוי - לעתים קרובות מחייב המעבר נהיגה מהירה מדי, ועלול להסתיים בנזקי מרכב (פגיעה ואף תלישת ספויילרים, פגושים, ספי צד וכו'), או קריעת צמיג עדין מדי. גם אין בעיה לפגוע במכלולי גחון רגישים, לפגוע בציריות וכיו"ב. אלה מכוניות עדינות יחסית, כפי שברלי ציין פעמים רבות.
נזקים כאלה לא צפויים לקרות בקונספט הנהיגה אותו תיארת, נהיגת שבילים רגועה. לנהיגה כזו, הרנגייד מצויין - הוא הפתיע אותי לטובה בדיונות רטובות וגם יבשות לגמרי, בטיפוס הצלבות וכיו"ב. הבעיה היא שגם בטיול שטח צמחוני אתה עלול להיקלע לחריץ קרקע, מדרגה או מכשול אחר שמחייב נהיגה תוקפנית ואז אתה עלול לגרום נזק, או להיתקע, או - להיאלץ לחזור לאחור. את אותו מכשול היית כנראה עובר בקלילות עם רכב שטח אמיתי. זה אומר שעל הג'יפונאי להיות מסוגל להבחין מראש במכשול מוגזם, ולהיות מוכן פסיכולוגית לחזור בחזרה. לא כייף. זה כבר קרה לי עם רכבי פאר או טנדרי 4X4 של היבואנים, כאשר חששתי לקמט להם מדרגות צד, צמיגים וכיו"ב.
שאלת על מסלולים שרנגייד יעשה בקלות יחסית, מקומות בהם ייתקעו ג'יפוני 4X4 צמחוניים יותר ובוודאי 2X4?
קח לדוגמא את העלייה מנחל תבור לכיוון כוכב הרוחות, היא יכולה להפיל ג'יפוני 4X4 רבים. קח דיונות בהן הרנגייד מצוין - למרות שאם אתה מתחיל 'להילחם' איתו קדימה-אחורה כדי להיחלץ מאמבטיית חול למשל, הדיפרנציאל המרכזי עלול להתחמם ולהפסיק להעביר כוח לגלגלים האחוריים. קח את החלקים המזרחיים של נחל נקרות, רנגייד יכול לשוטט שם בקלות. נחל חימר עליון.
ועוד ועוד ועוד...
- - - Updated - - -
אם זה מתחמם ומפסיק להעביר כוח, אז זה לא דיפרנציאל אלא מערכת מצמדים כלשהי/שאר התחכמויות של היצרנים שנועדו לסבך את החיים ולעלות הרבה בתיקון....
לחלק מהג'יפונים יש באמת פוטנציאל מפתיע. אבל כדי שיוכלו לממש אותו ולעבור ללא נזק או במינימום נזק, הם דורשים מיומנות מאוד-מאוד גבוהה בנהיגת שטח. כלומר, זה ממש לא קטע למתחילים.
נחל תבור? רק בקיץ. אל תעזו לרדת עם רכב רך לנחל בחורף - דיר באלקום. מספיק גשם קצר כדי להפוך את השבילים שם לבלתי אפשריים לג'יפונים האלה, עם מרווח הגחון המגוחך על צמיגי כביש/AT נמוכי חתך וקטנים שנסתמים בשנייה והאוטו פשוט לא נוסע יותר, רק מחליק, ולא תוכלו להיחלץ החוצה מהנחל. תשאל אותי מאיפה אני יודע.... לא כיף להיתקע, גם לא כיף לגרור אותם בבוץ המשחתי הזה. דווקא המדבר מלא בשבילים שמתאימים לכלים כאלה, כאשר נקודת התורפה העיקריות נשארות מרווח הגחון ועדינות הצמיגים.
לא מעטים פונים אליי להתייעץ איך לשפר את הג'יפון - מיגונים, חיתוך פגושים, הגבהות, נעילות, סט צמיגים נוסף לטיולים - ברגע שאתם חושבים בכיוון הזה שהמשמעות שלו היא השקעת עשרות אלפי שקלים, זה סימן שהגיע הזמן להיפטר מהג'יפון ולעבור לרכב שטח של ממש עם הילוך כוח.
יוצא הדופן הוא כרגיל דאסטר. עדיין לא קשוח, אבל גם ממש כבר לא ג'יפון. הוא בקטגוריה משל עצמו. וגם הוא דורש נהיגה מיומנת כי הוא ידני...
אז בשעה טובה ומוצלחת קניתי אתמול רנגייד לימיטד 2017.
היה רכב אחד שבדקתי אצל מישהו ממש מקצועי (ואדים מ'ש. ספיר פרונט' בקרית מלאכי. קבלתי כמה המלצות והוא פשוט היה מקצועי, אמין, נחמד ומסביר פנים וגם לא יקר יחסית) והתגלו לא מעט בעיות, אבל העיקר, תקלה בגיר.... אז ויתרתי.
היה רכב נוסף שראיתי ביד 2 שהיה נראה ממש טוב (גם בנתונים וגם במראה), אצל מגרש מכוניות בחולון. אחרי קצת חפירות ובדיקות, התברר שזה רכב שעבר טוטאל-לוס וחזר לכביש. אין מה להוסיף (כמובן שבתיאור היה כתוב "מתחייב למנוע/גיר/שלדה בבדיקה", רק לא היה כתוב למה הוא מתחייב...).
בסוף מצאתי רכב של גברת נחמדה מאזור הצפון, לקחנו לבדיקה, נסעתי קצת, קפצנו למוסך שיבואן בו היא מטפלת (החלפנו צלחות ורפידות בגלגלים הקדמיים כהמלצת הבודק). הכל היה נראה טוב, הכל בשקיפות ובאמון, בלי מו"מ של מאכערים. ב"ה, היה טוב מאוד.
נסעתי בחזור דרך כביש 6 ופשוט נהניתי מהנסיעה (כן, נסיעת כביש, אבל נהניתי. אני אחרי כמה שנים של נהיגה בפריוס פלוס עם 100 כ"ס, אז נסו להבין אותי), הרכב נסע יפה, לא היה רועש מעבר למצופה, מאיץ נהדר, נסע ממש נפלא ובלי מאמץ כשהייתי על 140-150 קמ"ש לזמנים ארוכים וגם כשנסעתי במהירות מאוד גבוהה לזמן קצר, הוא התנהג יפה מאוד ולא רעד כלל.
אז חוץ מהשיתוף, אשמח לעצה קטנה,
הצמיגים הקדמיים די שחוקים, כך שיהיה צריך להחליף אותם לפני טסט בעוד 4 חודשים. בכל אופן, חשבתי להחליף כבר את כל הצמיגים לצמיגי A/T ואי לכך, אשמח להמלצות.
קריטריונים:
אני לא רוצה צמיגי כביש רגילים, כיוון שאני כן מעוניין לעשות מסלולי שטח קלים [ואולי, עם הזמן והנסיון, קצת יותר] ולא רוצה להסתכן בקריעת צמיג. אם אהיה אופטימי, אומר שאני מקווה לצאת לטיול יומי אחת לשבועיים-שלושה.
מאידך, אני כן אסע 95% מהזמן בכביש. לאור כך שאני מבין שגם בA/T אינו דומה צמיג לצמיג, יש קשוחים וגסים יותר ויש פחות, אני חושב שיותר מתאים משהו בכיוון היותר מעודן, אבל כמובן בלי לוותר על חוזק הדופן.
מעדיף לא להשקיע סכומים גדולים.
אם יש למישהו המלצות, אשמח לשמוע.
אם ישנן המלצות גם בנוגע לפנצ'ריה טובה באזור ירושלים [או מודיעין], אשמח עוד יותר.
תודה מראש,
אביב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.