PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדריך מצולם | החלפת תפוחי הגה

EliC25
24-12-23, 17:47
https://www.youtube.com/watch?v=W4bAkbUowx0

בוצע על גרנד ויטרה אבל מתאים בערך לכל רכב שקיים.

shmil
25-12-23, 15:07
לפני למעלה משלושים שנים, כשהיינו צעירים, היה מקובל להשתמש בפטישים להוצאת התפוח מהנאקל.
באותן השנים, חולץ תפוחים, בין אם בדפיקה ובין אם בהברגה, היה משהו נדיר ויקר המציאות. רק למוסכי יבוא ן היה את הכלי ה"יקר" הזה.

מאז השם יתברך בנה לנו עלי אקספרס, איביי ואמאזון, קיצר את הייבוא והוזיל את המחירים.
חולץ תפוחים נורמאלי הוא היום סטנדרט גם אצל חובבים.

הסיכוי לנזק בשימוש בפטישים גדול אל מול המחיר של חולץ.

רוב רובינו, מבין זקני ומנוסי הפורום, לא ממליצים היום על השיטה שציינת, אלא על חולץ.

ומאידך, התחלת ולא סיימת, יש דרכים מרובות לחסוך גם את כיוון ההגה, בשימוש נכון במטר פשוט, מכמה כיוונים.

EliC25
25-12-23, 17:04
לפני למעלה משלושים שנים, כשהיינו צעירים, היה מקובל להשתמש בפטישים להוצאת התפוח מהנאקל.
באותן השנים, חולץ תפוחים, בין אם בדפיקה ובין אם בהברגה, היה משהו נדיר ויקר המציאות. רק למוסכי יבוא ן היה את הכלי ה"יקר" הזה.

מאז השם יתברך בנה לנו עלי אקספרס, איביי ואמאזון, קיצר את הייבוא והוזיל את המחירים.
חולץ תפוחים נורמאלי הוא היום סטנדרט גם אצל חובבים.

הסיכוי לנזק בשימוש בפטישים גדול אל מול המחיר של חולץ.

רוב רובינו, מבין זקני ומנוסי הפורום, לא ממליצים היום על השיטה שציינת, אלא על חולץ.

ומאידך, התחלת ולא סיימת, יש דרכים מרובות לחסוך גם את כיוון ההגה, בשימוש נכון במטר פשוט, מכמה כיוונים.
אתה צודק שאפשר לגרום לנזק בשיטה הזו, אבל עשרות פעמים עשיתי זאת ולא קרה לי שפספסתי... אין ספק שאני חייב לקנות לעצמי קיט חליצה, זה יהיה יותר נוח ופחות מרעיש עבור השכנים, בפעמים שאני עובד בבית.
לגבי כיוון פרונט עצמאית - מרגיש לי מיותר בהתחשב במכשור המתקדם שיש היום לבצע כיוון תוך מספר דקות בעלות לא גבוהה.

ehudzeelim
25-12-23, 18:59
הסרטון לעניות דעתי טוב קצר ולעניין, אחלה עריכה אחלה ביצוע.
אם כבר עלה עניין החליצה אז רק אוסיף שאם עובדים עם פטיש כדאי להשאיר את האום משוחרר כמה כריכות, ולא להסיר אותו לגמרי. ככה מונעים נזק להברגה במקרה של מכה לא מדויקת.
דבר נוסף אתה מתאר חופש בתפוח אבל את החופש צריך לבדוק בניצב לתנועה הכדורית ולא בתנועה לצדדים כפי שאתה מראה.
בכיוון התנועה הטבעית של התפוח יכול להיות יותר או פחות חופש, כל עוד אין חופש בניצב לתנועה הטבעית, התפוח תקין.
בכל מקרה סחתיין על ההשקעה.

מוטי ג.
26-12-23, 00:47
שמעתי אותך בפודקאסט של שבילים 4x4 והופתעתי לראות שאתה עובד על ליפט,
ולכן לא כ"כ הבנתי מי קהל היעד של הסרטונים?
כותרת הסרטונים היא" כל אחד יכול", אבל לרוב מי שעובד בבית לבד אין ליפט ובטח שלא ציוד של מכון פרונט.

הייתי מצפה לראות (בכל הסרטונים, כמו בסרטון של החלפת ציריות ) רכב בחנייה, מורם על ידי ג'ק עגלה, מאובטח על ידי בוקים /חמורים טובים, משולשי עצירה וכו.
גם מבחינת מרווח עבודה, ליפט או רצפה זה שני דברים שונים לגמרי, לשכב על הרצפה או לשבת על התחת כשהרכב על הקרקע מייצר אתגרים אחרים לגמרי לעומת עבודה בעמידה בשימוש בליפט, מזווית הראייה ועד מרחב תנועת הידיים ומנח הגוף, ובטח ובטח בבטיחות בעבודה!

משהו פה לא "עובר"(כתבתי ומחקתי את המילה אמין, אז אולי זו כן המילה מתאימה) למכונאי הביתי.

אני הייתי מוסיף איזה disclaimer הסרת אחריות, אבל אני לא עו"ד.

יאללה, בהצלחה בסרטונים הבאים!

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

EliC25
26-12-23, 07:58
תודה על הביקורת הבונה.
אני אתייחס קודם כל ברמה האישית להחלטה לעבוד על ליפט:
יש לי את האפשרות, וזה מאפשר לי נוחות ועבודה מהירה יותר, אך זה לא אומר שאותה עבודה הייתה בלתי אפשרית על הרצפה.
דבר נוסף, כשאני מצלם סרטון, עובד ואז יושב לערוך אותו, העובדה שאני לא עושה הכל על הרצפה גם מקצרת לי את זמן העבודה ומאפשרת לי להשקיע משאבים בתוכן שאני יוצר.
אני חוזר שוב, העובדה שהרכב על ליפט או על בוקים לא עושה הבדל בין עבודה אפשרית ללא אפשרית, שכן התהליך הוא אותו תהליך, הברגים שמפורקים הם אותם ברגים. רוב הסרטונים עד כה מצולמים על ג'ק ובוקים, ואני עדיין עובד בשיטה הזו, אבל לא כשאני צריך לצלם סרטון שיש לו משמעות מבחינת זמן וזה מכניס אותי ללחץ של שעות תאורת יום וגם רעשים מסביב (יש עוד 3 סרטונים בדרך שצולמו בחניה, כמות השוטים שהייתי צריך לחזור עליהם בגלל רעשי רקע היא בלתי נסבלת. אם תצפה בסרטון הכנה לטסט שצילמתי, תראה שאני מסיים את הצילום כשכבר יש חושך בחוץ ועברתי לחניה אחרת מוארת בזמן הזה)
אני יכול להסכים איתך שיש פה מה שפוגם באמינות, עם זאת, חשוב לי יותר להעביר תוכן הדרכתי ומלמד בעברית, מה שלא קיים כמעט בכלל, וכשאני עומד מול אופציה לצלם פחות/פחות טוב על הרצפה או ההפך על ליפט, אני אבחר באופציה של התוכן האיכותי יותר.
דבר אחרון , בכל סרטון יש דיסקליימר בתיאור הסרטון. אתמול גם סיימתי לערוך סרטון על בלמים שם הוספתי מספר אזהרות לאורך הסרטון עצמו.

מוטי ג.
26-12-23, 08:04
תודה על התגובה, ושקבלת את זה כביקורת בונה, בסוף זה הבייבי שלך והפרויקט מבורך.
בהצלחה בהמשך.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

erezgur
26-12-23, 09:57
אני מעריך ואוהב את הסרטונים הללו (ובכלל את הפעילויות של החבורה הזו).
התוכן מעניין ורלוונטי והאיכות גבוהה, האורך מתאים, הסרטונים קלים לעיכול ולא מעייפים / ארוכים / קופצניים.

אין לי מספיק ידע לתת ביקורת בונה לגבי התוכן :(

-->