צפייה בגרסה מלאה : התלבטות - קיה סיד סטיישן 2016 או... ג'יפ ליברטי
קצת רקע. אנחנו משפחה של 4, אשתי ואני, הבת הגדולה בת 3.5 ותינוק קטן בן שלושה חודשים.
מצבת כלי הרכב הנוכחית -
אופל אסטרה 1.6 שנת 2011 לא טורבו שקיבלנו מאבא של אשתי, רכב גרוע בצורה בלתי רגילה, קיימת בעיה בגיר, ולאחרונה המזגן סיים את חייו.
פיאט פנדה שמשמשת כפתרון סופר זול לנסיעות קצרות לעבודה, לכל המשפחה זה כמובן לא נוח.
וג'יפ CJ אספנות.
אני לא מתכוון להשקיע שקל באסטרה ומתכוון להיפטר ממנה (בכוונה לא כותב למכור, כי אף אחד לא יקנה אותה. אולי בטרייד בליסינג עבור 3-4K).
יש לי תקציב של עד 40K, התכוונתי לקנות קיה סיד סטיישן 2016/17 או יונדאי i30 סטיישן תואמת.
אבל אני מאוד רוצה להיות מסוגל לקחת את המשפחה לטייל. בCJ זה לא רלוונטי כרגע לצערי, הוא ספרטני מדי לשלב הנוכחי.
התחלתי לפזול לכיוון ג'יפ ליברטי (הצורה עם הפנסים העגולים, הצורה החדשה יותר לא עוברת אצלי ויזואלית). זה יוצא שנתון 2006-2008 אאל"ט.
הגעתי לליברטי כי זה רכב עם סרן חי אחורי אמיתי ותיבת העברה כמובן. אם פיספסתי מועמדים אחרים שפויים אשמח לשמוע. לא רוצה מתלים נפרדים מאחורה.
כמה רע הרעיון הזה? הרכב הזה ישמש כרכב הראשי למשפחה בנסיעות משותפות, ורכב לאשתי. נסועה צפויה די נמוכה, מניח שבין 6-10K בשנה, בשנה הקרובה הרבה פחות.
קראתי מה שיש לקרוא על הליברטי אבל זה מידע די ישן.
איך האמינות שלו כרכב שמתקרב ל-20? עלות אחזקה וצריכת דלק?
אשמח לשמוע אם וכמה הרעיון הזה גרוע.
תודה מראש..
לגבי החלק הראשון, אם אני זוכר נכון, קיה סיד 2016-2017 זה המנוע 1.6 אטמוספרי, די עגלה להבדיל מהדגמים החדשים יותר עם 1.4 טורבו, לכן הייתי מחפש סיד סטיישן דיזל 2016-2017 שחזקה בהרבה
אבל עם מנוע הטורבו הגיע גם הגיר הרובוטי. ובשנים הראשונות, הגיר הזה ביונדאי וקיה, הוא אסון.
לגבי החלק הראשון, אם אני זוכר נכון, קיה סיד 2016-2017 זה המנוע 1.6 אטמוספרי, די עגלה להבדיל מהדגמים החדשים יותר עם 1.4 טורבו, לכן הייתי מחפש סיד סטיישן דיזל 2016-2017 שחזקה בהרבה
באמת? עם 135 כ"ס הייתי תחת הרושם שהוא סבבה ולא עגלה... גם הדיזל עם הספק דומה אאל"ט.
עגלה הוא לא.
גם לא טיל בליסטי.
פעם 135 כ"ס היה מספר מאוד מכובד למשפחתית, אבל הסטנדרטים השתנו קצת. גם המכוניות של היום גדולות וכבדות יותר.
לדיזל הספק דומה אבל הרבה יותר מומנט ובסל"ד נמוך יותר.
מצד שני זה דיזל - טווח הסל"ד היעיל מסתיים ב-4,000 בערך, אז יש לך המון מומנט ואתה יכול לייצר קצב מהיר למדי כשבא לך, אבל ספורטיבי זה לא. מצד שני אתה נהנה מצריכת דלק נמוכה יותר.
לעניין ליברטי יש לך כאן בג'יפולוג את המדריך המלא והמפורט לרכישת ואחזקת ליברטי שתומר הדר כתב והשקיע בו למופת. הליברטי של תומר הוא בין המשופרים ביותר ויש לו המון נסיון, אולי הכי הרבה נסיון במחוזותינו, עם הדגם הזה ושגעונותיו.
אבל עם מנוע הטורבו הגיע גם הגיר הרובוטי. ובשנים הראשונות, הגיר הזה ביונדאי וקיה, הוא אסון.לי היה סיד 2015 עם מנוע אטמוספרי וגיר רובוטי. שלושה גירים למען האמת. בשנתיים.
אבל זה רק בגלל שאני נהג לא מתחשב שהורס גירים.
חוץ מזה זה היה אוטו נהדר. עם כל היתרונות של מכונית אירופאית וכל היתרונות של קוריאנית.
מצד שני ליברטי.... כן זה ג'יפ. אפשר לטייל איתו. אבל רכב של קרייזלר 20 שנה אחרי.... והוא קטן וצפוף יחסית. מניח שכמו האסטרה, לא צפוף יותר. אבל לא מרווח כמו הסטיישןסיד.
אסף.
הסיד האטמוספרית יחסית לדיזל או לטורבו בנזין עגלה, יחסית לשאר האטמוספריות באותה תקופה היא בסדר.
הייתה לי סיד 2015 אטמוספרית שעבדה קשה ולפחות עד שמסרתי אותה עם 250,000 קמ לא הייתה לי בעיית גיר רובוטי
החליפה אותה סיד 1.4 רובוטית למשך שנה ו 100,000 קמ (עד שהחלפתי עבודה) לא הייתה בעיית גיר.
גם באוקטביה לא הייתה לי בעיית גיר רובוטי, וגם עבדה קשה.
אפילו בפוקוס הרובוטית הידועה לשמצה, רק בחודש 35/36 התפתחה בעיית גיר.
כך שאין לי צלקות קשות עם גיר רובוטי כמו חלק מהחברים כאן.
כך שאין לי צלקות קשות עם גיר רובוטי כמו חלק מהחברים כאן.
תלוי במתאר הנסיעה שלך.
פקקים עם עליה מתונה (בבוקר מת"א לירושלים), הגיר לא אוהב את זה.
ואם בשיא החום, אז בכלל הגיר צועק הצילו.
רגע, קיה סיד 1600 שנת 2016 היא עם גיר רובוטי?
תשקול דייהטסו טריוס. אמנם ללא low אבל יפני עם מנוע של טויוטה.
היפנים מזדקנים פחות מכוער מהאמריקאים.
לביא
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
רגע, קיה סיד 1600 שנת 2016 היא עם גיר רובוטי?
כן
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני בתמהיל ילדים דומה, שני ילדים קטנים עד קטנה מאוד.
שהפאגרו מת בזמנו חיפשתי מחליף, רכב יומיומי לי או לאישה שיכול לטייל טיולים של עד 2 לילות. הלכתי לראות את הליברטי בשתי הגרסאות, אוטו חמוד אבל פשוט קטן מדי.
אם המטרה היא פיקניקים, טיוליםחד יומיים קלילים אז סבבה, מעבר לזה פחות.
לגבי פרייבט, אנחנו קנינו יונדאי i30cw 2012, השנה האחרונה של הדור הראשון, יד ראשונה עם קמ נמוך.
גיר פלנטרי פשוט, מנוע עם 136 כס, אבזור של יפנית מהשמות האלפיים המוקדמות וסאן רוף שלפחות לילדים זה הכי חשוב.
לי אין דרישות מאוטו כזה חוץ משיסע , לא יתקלקל ולא יתפרק ואת זה הוא עושה מצויין.
צריכת הדלק שלו לא מדהימה (1:11) אבל בקמ שהוא עושה לא אכפת לי.
יש לך כבר בסיקס בבית, תלאים אותו לצרכים שלכם ותיסעו ביום יום בפרייבט נורמלי.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
התלבטות - קיה סיד סטיישן 2016 או... ג'יפ ליברטי
145583
ובכל זאת... הייתי אומר שעדיף רכב שטח, גם אם לא הכי מוצלח, על פני פרייבט. זה מבחינתי ומבחינתך, אם זוגתך מסכימה, אז תתחדש על הליברטי, שבתקציב ולדרישות שלך הוא ה lesser evil
תשקול דייהטסו טריוס. אמנם ללא low אבל יפני עם מנוע של טויוטה.
היפנים מזדקנים פחות מכוער מהאמריקאים.
לביא
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
מנועי דייהטסו (טויוטה, אני לא מתפלא) ידועים לשמצה בבעיות התחממות וקורוזיה שמשמידה אותם.
וזה לפני שמדברים על הזדקנות.... אין רכב שמזדקן מכוער יותר מדייהטסו.
כן, כבר היו לי מלא ויכוחים על הנושא הזה.
כולל מישהי מהעבר שלי שאמרה שאני מדבר שטויות.
חודשיים אחר כך ייללה לי שצריך להחליף מנוע כי פתאום הוא רתח....
אז כן, דייהטסו זה טויוטה, וטויוטה עושים גם המון זבל.
מי אמר שאני מעריץ עיוור של טויוטה?.....
עזוב. לא לגעת אפילו עם מקל.
כן
Sent from my iPhone using Tapatalk
אוי ויי. אז סיד יורד מהפרק מבחינתי. אני מניח שגם היונדאי התואם עם גיר רובוטי? מאיזה שנה עברו מפלנטרי לרובוטי?
אחרי שקראתי את המדריך המקיף של תומר על הליברטי, אני חושב שארד מהאופציה הזו. יותר מדי נבלה ישנה.
רעיונות נוספים? או שצריך להכיר במציאות של התקציב הנמוך מדי ולחכות שיהיה אפשר להגדיל אותו.
ehudzeelim
26-12-23, 22:30
רקסטון רחמנא ליצלן..
ויש איזה איסוזו רודיאו 2004 יד ראשונה ביד 2 אם מעניין אותך.. :rolleyes:
מוטי טויוטה
26-12-23, 22:48
היי
אם פריבט - שקול פורטה. לדעתי vfm מצוין.
אם גיפ, אני לא משוחד אבל בדוק רקסטון.
הבעיה שבתקציב הזה נכנס או דור1 שנת 06 עם עודף או דור 2,שנתון 08-12 שבו לא הייתי נוגע.
מכיוון ש06 ישן מידי לדעתי, הייתי ממליץ לבדוק 14-15
יש אחת בלוח יד 2, 2015 ב54 אשח. אני לא יודע כמה התקציב קשיח.
הנעה אחורית, טראקשן סביר, ניתן לנעול אחורה, שלדת סולם וסרן חי אחורי.
לפני כחודש פורסמה 14 ב40 אשח שנעלמה מאוד מהר.
בהצלחה
אם אתה פתוח לפורדים, אז יש את הפוקוס סטיישן 1.5 טורבו 150 כס 4 צילינדרים (אם איני טועה)עם גיר פלנטרי, מסביבות 2016 וצפונה, רכב מצויין בזול כי התדמית של הפוקוס בקנטים עקב הדגם הרובוטי.
החליפה אותה הפוקוס 1.5 אקטיב 3 צילינדרים עם גיר פלנטרי 8 הילוכים 182 כס, אבל מעל תקציבך, רכב פ33ה
בנוסף יש פורד קוגה, שגם אופציה, אבל מעט שתיינית וזה הימור גדול יותר במנוע (חובה לבדוק היטב במוסך מתמחה), אבל פתרון משפחתי מעולה בזול
עוד אופציה:
הונדה סיוויק סטיישן 2016-7
1.8 אטמוספרי
גיר פלנטרי
140 כס
אבל לא נפוצה, כן מבוקשת וכנראה יקרה לתיקון
הפרדת רשויות זו התשובה.
משפחתית פשוטה ואפורה ליומיום.
הג'יפ זה לנשמה. שמור אותו בצד לטיולים ולכיף שלך. הילדים יגדלו ויצטרפו בהמשך מהר מאוד.
הזכירו פה פוקוס.
אני חובב גדול של מכוניות מתוצרת פורד-אירופה. עברו אצלנו במשפחה פורדים מכל הסוגים והגדלים: פיאסטה דור ראשון, אסקורטים (שתי ברנדות ושלוש אריקות), שלושה פוקוסים אצלי ואצל אבא ועוד כמה במשפחה המורחבת, סיירה.... כולם היו נהדרים. אהבנו אותם כמובן בגלל המצויינות הדינמית הגורפת שלהם לאורך דורות, שהיתה בונוס נאה לאמינות הקשוחה שלהם, כמובן בשנים הרלוונטיות. השנים הרלוונטיות היו פעם, עד 2010. מאז נכנסה רוח-רעה בפורד-אירופה.
ולכן אם אפילו אני מזהיר מדגמים מסויימים שלא מוצלחים (בלשון המעטה), מוטב לקחת את האזהרות ברצינות....
פוקוס דור 3 - 3.5 = אוטו מדהים כשהוא נוסע, אבל הוא מקולל.
2011-2014 עם מנוע אטמוספרי מצוין אבל סובלים מהגיר הרובוטי הנורא. רק הידנית מעולה ואמינה.
אם אתם רוצים רכב אמין, שימושי, נוח ומאוד-מאוד מהנה לנהיגה - חפשו ידנית. אני יודע שאצל רובנו זה לא יעבור בגלל הנשים... אבל מי יודע, אולי דווקא אתה זכית באשה מבינת הגה ועניין?....
מ-2015 נפתרה בעיית הגיר (חזרו לפלנטרי) אבל אז חטפו את זה מהמנוע - ה-1.5 טורבו אקובוסט סובל מכשל תכנוני בבלוק שמשמיד אותו. רבים כבר עברו החלפת מנוע תחתון לבלוק משופר. אם זה האוטו שאתה רוצה (והוא נפלא), חשוב לוודא שמצאת אחת שעברה החלפה למנוע המשופר.
ולכן הפוקוסים הטובים האחרונים זה דור 2.5 (עד תחילת 2011) - אטמוספרי פלנטרי/ידני. אמין לנצח. אבל כבר ישן מאוד. אני נוסע על כזאת כבר 3 וחצי שנים, גומע 20K ק"מ בשנה ונהנה מאמינות מוחלטת ומעלויות אחזקה מגוחכות ממש. זה באמת אחלה פתרון למי שמחפש משהו זול ממש - עלות הרכישה היא 4 ספרות, נוסעים בו ונהנים עד התקלה הגדולה הראשונה במנוע/גיר שלא מצדיקה השקעה בתיקון ואז זורקים אותו, ולצערי כנראה שאין לו תחליף הולם שלא עולה פי כמה ממנו.
מונדיאו? דור 3 עם מנוע 2.3 אטמוספרי (מנוע מאזדה 6, עם 165 כ"ס) וגיר פלנטרי - רכב גדול, מרווח, נוח מאוד, אמין מאוד ומתנהג נפלא. אבל כבר ישן ובעיקר - שתיין דלק. הדגמים הצעירים יותר של המונדיאו דור 3.5 כבר עם מנועי אקובוסט וגיר רובוטי. חזקים מאוד עם ביצועים מצויינים אבל האמינות.... אללה יסתור - לא לגעת פן תחטוף כוויה קשה בכיס...
קוגה? גרסת קרוסאובר לפוקוס 3. שוב - על הכביש זה אוטו מנצח, אבל סובל מאותן מחלות בגירים הרובוטיים ובמנועי הטורבו. להתרחק.
פורד אירופה במשבר אמיתי. אין יותר מונדיאו (כי הקרוסאוברים המזוויעים מחקו את שוק המשפחתיות הגדולות/מנהלים), גם הפיאסטה הנהדרת נסגרה סופית השנה. לקראת 2025 הם מחסלים גם את הפוקוס. מה יישאר להם? קרוסאוברים עם מנועי אקובוסט המקוללים וגיר רובוטי מקולל... התקווה היחידה של החטיבה האירופית לשרוד איכשהו היא השת"פ עם VW והמעבר הנורא לחשמל. זה סופו של מותג מפואר.
בקיצור - פורד טורבו/רובוטית לא באה בחשבון.
חפש משהו אחר ואל תשכח את כלל האצבע: רכב משומש עם מנוע טורבו קטן + גיר רובוטי = מתכון בטוח ובדוק לצרות ולהוצאות ולהרבה מאוד עוגמת נפש. מפרט טכני כזה הוא טוב רק כשהוא חדש מהניילון ובאחריות ומחליפים אותו אחרי שנתיים-שלוש שוב לחדש. יד שנייה והלאה? שומר נפשו ירחק.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 07:44
היו לי מגוון של איי30 סטיישן. 1400 ידני, 1600 פלנטרי ו1600 רובוטי, כל אחד משלב הניילונים ועד כ150000ק"מ. עם תפוח גרירה. כמובן שמדובר במכלולים משותפים לקיה וליונדאי.
רכבים מצוינים. הגיר הרובוטי הגיע לארץ, ונהגים מסוימים נתקלו בבעיית התחממות כי הם זחלו אתו בפקקים בעלייה כמו עם גיר פלנטרי
. שיפור בתוכנה פתר ל99 אחוז מהנהגים האלה את הבעייה, ונשארו בודדים ממש שהמשיכו לחמם את המצמדים עקב נהיגה לא מותאמת.
לא יודע אם צריך להזכיר, אבל הידע שלי על התקלות ברכבי יונדאי הוא לא נקודתי ואישי אלא נשען על כל רכבי היונדאי שהגיעו לישראל בשנים 2012-2019. אם היתה תקלה נפוצה,ידעתי ודיווחתי עליה ליצרן, עד לפתרון.
הייתי קונה רכב עם גיר רובוטי כזה בלי להסס. אם צריך, הוא קל לתיקון ממש כמו גיר ידני. לא באותם מחירים, כמובן. יש לו כמו כל גיר רובוטי גליצ'ים ממש קטנים בנסיעה איטית בפקק, אבל זה זניח.
טוב שהעלית את נושא הזחילה בפקקים.
ביותר מדי רכבי הדגמה (חדשים, כן?) ממגוון המותגים, נתקלתי בהתחממות גיר DCT בזמן זחילה בפקק בעלייה.
לדרוש מנהג ממוצע של רכב אוטומטי "נהיגה מותאמת" זה קצת מאתגר - למה בנאדם רוכש רכב אוטומטי?.... כדי להקל על החיים. לא להקדיש מחשבה לנהיגה, לגיר, להחלפת הילוכים....
רוב ה-DCT באמת חיים מצוין עם מיעוט תקלות, במתאר הבינעירוני - שיוטים ארוכים במהירות גבוהה.
אבל המציאות הישראלית זוחלת בפקקים כברירת מחדל.
ואנחנו מדברים כאן על רכב לא חדש שלך תדע את הסטוריית השימוש שלו ואיך נהגו בו. לדעתי הימור גדול.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 09:36
היינו פעם בדיון הזה. אני לא נכנס לפסיכולוגיה של רוכשים ושל משווקים. זו הטכנולוגיה של dct. צריך לנהוג בפקק בצורה מסוימת. או לעצור, או לנסוע. לא באמצע. שונה מגיר פלנטרי. זהה לגיר ידני. לא מתאים לך, אל תקנה. מדובר במצמדים זהים אחד לאחד למצמד ידני, והם לא מסוגלים לסבול חיכוך לאורך זמן.
כמו הצ'וק באופנוע מודל 2023 שיש לי. יש אנשים שלא מתאים להם לתפעל צ'וק באופנוע חדש ואני מקבל את זה.
אני משוכנע שלאמנון יש את היכולת לתפעל את השוני הזה.
לגבי בלאי ממשתמשי עבר, עקרונית הרכב מתריע וקצת יותר מאוחר מפסיק לנסוע, כשהטמפ' של המצמד עוברת משהו כמו 180 מעלות. לא מוכר לי נזק שנגרם מזה, כי זה לא מצב מתמשך. או שהנהג מבין או שהוא מחליף רכב. הוא לא יעמוד כל יום בפקק ויתקע. זה לא יקרה.
להחזיר את זה לפרופורציה: מדובר בנהגים בודדים מבין מאות אלפי רכבים שצוידו בגירים האלה.
מקסימום, תחליף מצמד.
חנן, אתה מצפה ממשתמש ממוצע (שמבחינתו זה "גיר-אוטומט") להבין את המכונה כמוך. זה לא יקרה. הם לא רוצים להבין.
נהג שמבין את זה, ייהנה מגיר אמין.
אבל כשמחפשים רכב משומש, זו חידה. זה הימור.
מילא החלפת מצמד - מה שאתה אומר זה שמקסימום תחליף מצמדים ואחר כך תנהג נכון ויהיה לך שקט.
אבל התקלות הן לא רק במצמדים... וברכב שמתחיל להתיישן עלות תיקון גדול בגיר כזה מתקרבת לחצי משווי הרכב כולו אם לא יותר. במקרה של מכוניות ישנות עם ערך נמוך כמו אותה פוקוס דור 3 מקוללת, כבר באמת אין טעם להשקיע סכום שמתקרב לערך הרכב כולו וגם לדעת שהתקלה תחזור די מהר.
יש משהו בחוכמת העדר.
העדר לא מבין הרבה במכוניות, אבל כן מבין בכסף. כשהוא רואה שזה עולה לו יותר מדי, הוא פוסל את המכונית.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 09:44
אני לא מצפה לכלום. שלא יקנו. אני מסביר את אופן השימוש המתאים, והוא ממש לא מסובך, ולא דורש הבנה של המכונה. מי שירצה להבין למה התפעול הוא שונה, שיקח את זה כבונוס. לא חובה.
מי שירצה, שיקח.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 09:53
החלפתי בידיי גג"שים וסינכרונים ומפעילים בגיר הזה. זה לא מורכב משמעותית יותר מגיר ידני. כמו שכתבתי, המכלולים עולים יותר. כן, אני יכול לדמיין מצב שבו זה יצא לא משתלם לרכב שעולה 15000ש"ח או פחות.
שכיחות התקלות נמוכה. באיי10 הידני של הבנות שלי עם 150000ק"מ, החלפתי פעמיים מצמד. עקב תקלה במחזיר שמן, ועקב מוסך שבחר להחליף את המצמד הראשון בלי לטפל במקור הבעייה.
אחותי היתה שורפת מצמד כל 35000ק"מ ברכב הידני שהיה לה. אני לא החלפתי מצמד בהיילקס אף פעם. 18 שנים אצלי.
שורה תחתונה, יש תקלות. לא חריגות ולא מסובכות לתיקון. זה לא פוקוס ולא dsg.
שוב, לך ולי ולנו כאן, זה ברור.
לרוב המוחלט זה לא רק לא ברור, הם לא יודעים וגם לא רוצים לדעת.
כל עוד הרכב חדש ובאחריות, הכל טוב.
הפוקוס המדוברת היתה המכונית הכי נמכרת בישראל תקופה לא קצרה - נהנתה ממוניטין האמינות של דורות 1 ו-2, הציים רכשו אותה כמו משוגעים, המשתמשים התלהבו. אחלה רכב. מהיר ונוח וכייפי.
עד שהגירים התחילו לעוף והאוטו נמחק בשוק. פשוטו כמשמעו, עד שהפסיקו להביא אותו למשך כמעט שנה עד שהגיע דגם חדש עם גיר פלנטרי (אבל שם עפו המנועים...).
היום יש על הדגם הזה (ובמובן מסוים, על המותג כולו) כתם שאי אפשר למחוק.
אתה מוגבל בתקציב וקונה אקזמפלר יפה ב-10,000-12,000 שקל, אבל נופל עליך פתאום תיקון של הגיר ב-8,000, זה כבר לא כדאי.
רוצה חדש? לך קנה איזו VAG עם DSG ותהנה. אבל במשומשת כבר הייתי מאוד נזהר אם לא פוסל מראש.
באמת שהתאפקתי דרור, זכות כל אחד לדעה.
לטעמי אתה מקצין ומגזים ובכך מטעה ומפחיד יתר על המידה.
אני מכיר מספר חברה שרכשו את הפוקוס לא מהדור הרובוטי הבעייתי והקוגה במחיר מאוד יפה עקב דעת השוק והרכבים נהדרים.
כל זה לא תחליף לבדיקה במקום ראוי שמכיר הדגם
מודעות לצורת נהיגה זה חשוב מאוד.
אבל כמה אנשים באמת מודעים?
ואנחנו צריכים לרכוש מהם מכוניות יד-שניה.
אני לא החלפתי מצמד בסופה מעולם. כשרכשתי אותה לפני 14.5 שנים, כבר אז הוא לא היה חדש.
מאז עברו כמעט 300,000 ק"מ וכוחו עוד במתניו. וזה ג'יפ שעובד קשה בשטח כל הזמן.
אם הנשים שהחלפתי בתקופה הזו (...) היו נוהגות בו, כבר היינו מחליפים 4 מצמדים או יותר.
וכאן כאמור זה לא רק מצמדים. זה גם מזלגות, ומכטרוניקס ושאר ירקות.
אני מניח שאצלי הגיר הרובוטי, אפילו הפאוורשיפט המקולל של פורד, היה שורד הרבה יותר מהמקובל בשוק.
אבל כשמדובר ברכב זול שאמור לתת פתרון תחבורתי אמין, אני לא רוצה הפתעות מהסוג הזה.
וכששואלים לדעתי, אני מזהיר.
אולי אפשר לקחת סיכון עם רכב שזה עתה עבר שיפוץ גיר עם קבלות, במקום אמין. כמובן במחיר מתאים שיגלם גם את החשש מתקלה חוזרת.
- - - Updated - - -
באמת שהתאפקתי דרור, זכות כל אחד לדעה.
לטעמי אתה מקצין ומגזים ובכך מטעה ומפחיד יתר על המידה.
אני מכיר מספר חברה שרכשו את הפוקוס לא מהדור הרובוטי הבעייתי והקוגה במחיר מאוד יפה עקב דעת השוק והרכבים נהדרים.
כל זה לא תחליף לבדיקה במקום ראוי שמכיר הדגם
יש לך בעיה בהבנת הנקרא?
אנחנו מדברים רק על הדור הבעייתי. 2011-2014
הדור הבא, מ-2015, פתר את בעית הגיר, אבל יש לו בעיות מנוע. לא אני המצאתי אותן ושם זה כבר לא צורת נהיגה לא מודעת.
אתה מוזמן לחפש ברשת על הבעיות במנועי אקובוסט. יש המון חומר על זה.
ואני כאמור - חוזר ומדגיש - חובב המותג. כי יש לו איכויות דינמיות כמעט נדירות במציאות של היום.
תמיד היתה לי בעיה עם תרבות העדר. עם השנים הבנתי שהעדר לפעמים (רק לפעמים) לא טועה.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 10:14
גם ליונדאי וגם לvw וגם לפוקוס יש גירים רובוטיים כפולי מצמדים. הם לא אותו דבר. אתה משליך מאחד על האחר.
אם היו שואלים כאן על פוקוס לא הייתי כותב כלום. לא מכיר חוץ משמועות.
לא שאלו על פוקוס.
ב-VW יש כמה מוסכים שאשכרה התעשרו מה-DSG
אין לי בעיית הבנת נקרא, לא קראת טוב את ההמלצות שלי שלא כללו 2011-14
לשמחתי לאשתי אין בעיה עם גיר ידני, לכן אם נלך על הפרדת רשויות אנסה ללכת לכיוון סטיישן ידנית. i30 cw 1400, עגלה או סבירה?
התפיסה שלי לגבי אוטומטי פלנטרי או רובוטי וכו', היא שברכב שאני מחזיק פרטית ולא ליסינג והוא שנתון חדש יחסית ויקר, אני אנסה להימנע מגירים שהם לא פלנטריים פשוטים, וגם כאן אעדיף ידני אם אוכל. זו הגישה שלי אישית.
חזרה בבקשה לדיון על האלטרנטיבה של רכב שטח.
בהנחה שאני פותח את התקציב מעט לכיוון 60K, האם נפתחת לי אופציה שלא חשבתי עליה עדיין? הייתי רוצה רכב שמשקף את גישת האחזקה של הסטיישן הקוריאני - התעסקות מינימלית ואמינות מקסימלית (טויוטה?).
איזה תקציב מינימלי צריך בשביל ויגו? (רק מגשש)
(למי שהזכיר - ה-CJ נשאר תמיד, הוא פשוט לא מתאים כרגע לטיולי שטח משפחתיים בשלב הנוכחי של המשפחה שלי).
אם אתה פתוח לפורדים, אז יש את הפוקוס סטיישן 1.5 טורבו 150 כס 4 צילינדרים (אם איני טועה)עם גיר פלנטרי, מסביבות 2016 וצפונה, רכב מצויין בזול כי התדמית של הפוקוס בקנטים עקב הדגם הרובוטי.
החליפה אותה הפוקוס 1.5 אקטיב 3 צילינדרים עם גיר פלנטרי 8 הילוכים 182 כס, אבל מעל תקציבך, רכב פ33ה
בנוסף יש פורד קוגה, שגם אופציה, אבל מעט שתיינית וזה הימור גדול יותר במנוע (חובה לבדוק היטב במוסך מתמחה), אבל פתרון משפחתי מעולה בזול
לפני תחילת המלחמה היינו באיטליה, שכרנו שני רכבים והגיעו שתי פורד פוקוס סטיישן אוטומטיות חדשות.
הופתענו מכמה מעפן יכול להיות רכב שתוכנן בשנים האחרונות.
לא נוח באופן מובהק, רועש, עם פלסטיקה שמזכירה את העשור הראשון של המילניום.
לטובתו, סחב לא רע והיה מרווח.
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 11:41
הi30 1.4 סטיישן ידני, למיטב ידיעתי, ואני ממש לא חותם על זה, נמכר בבודדים.
סחב נגרר בכבוד בכל הארץ, וכל המשפחה אהבה אותו.
אם עגלה או לא, אני לא רוצה לחוות דעה. זו תחושה אינדיבדואלית, תלוית זמן והקשר. מה שהיה נחשב מטוס בשנות השמונים יקרא היום עגלה, למרות שנסע עם כל המשפחה בכבוד בכל הארץ. לאחד 150 כוחות סוס זה עגלה, ולשני מטוס.
נסעתי עם נגרר ועליו שלושה אופנועים, עם רנו 5 מודל 80 ופחות מ50 סוסים, בכל הארץ. בוא נדבר על עגלות.
כהערת אגב, חלק עצום מאלה שמתלהבים מה150 כוחות סוס של הרכב שלהם, נמנעים מלעבור בפועל חצי מהסל"ד ומשתמשים ב50 סוסים ביום טוב. זה עצוב.
תודה חנן.
יש כמה אופציות של i30cw ידניות בלוחות. יש גם אחת ספציפית שנראית לי פוטנציאלית בהחלט.
האם כושר הגרירה של הרכב הזה (נגרר עם בלמים) הוא באמת 1400 ק"ג?
והשאלה השניה -
בהנחה שאני פותח את התקציב מעט לכיוון 60K, האם נפתחת לי אופציה שלא חשבתי עליה עדיין? הייתי רוצה רכב שמשקף את גישת האחזקה של הסטיישן הקוריאני - התעסקות מינימלית ואמינות מקסימלית (טויוטה?).איזה תקציב מינימלי צריך בשביל ויגו? (רק מגשש)
חנן-ג'יפולוג
27-12-23, 12:42
המספר 1400 ק"ג נשמע לי מוכר, אבל תבקש מבעל הרכב שישלח צילום של מדבקת המשקלים על משקוף דלת הנהג.
אם אתה באמת בכיוון של גיר ידני ותמצא כאלה - סטיישן אירופאי ידני כמו הפוקוס (עם מנוע אטמוספרי) ייתן לך את גישת הסטיישן הקוריאני ואולי גם יותר טוב עם הבונוס של אוטו שכייף לנהוג בו. מקסימום תועלת, אמינות מעולה, מינימום תחזוקה על אמת - אני חי במציאות כזו, אמנם עם אוטומטית (אבל פלנטרי אמין) עם טיפולים רגילים עצמיים בחצר אחת ל-10,000 ק"מ (פורד אומרים כל 15, אני מחמיר כי היא כבר זקנה עם המון נסיון, 348,000 ק"מ - שמן טרי ומסננים בתדירות גבוהה יותר זה משהו שלא עושה לאוטו שום דבר רע. נהפוכו)
ברכבי שטח ישנים (טויוטה ב-60K תהיה בהכרח ישנה. מאוד. ועם המון קילומטרים) אני מחדש לך שאין דבר כזה מינימום התעסקות?.... תמיד תהיה לך התעסקות. והם עולים לך הרבה דווקא ביומיום - המון דלק, קושי בחניה, סירבול, בלאי מיותר בכביש.
למה לא סובארו?
בידני יש גם דאציה סטיישן…שתהיה חדשה יחסית, או דאסטר 2/4 ידני (1.33, לא 1.2)
פורסטר ידני?
לא יודע עד מתי היו כאלה, אבל היו, וגם מקבלים הילוך כוח (סמלי, אבל כוח).
אחלה אוטו לטייל+ עם המשפחה
הדיון שםתח אמנון הוא לגבי אמנון ובני משפחתו.
וגם גולשים אחרים כאן שיכולים לתפעל מה שהנהג הממוצע' אולי לא ובזכות זה להרוויח אוטו זול כי 'גיר רובוטי זה חרא'.
אסף.
תלוי במתאר הנסיעה שלך.
פקקים עם עליה מתונה (בבוקר מת"א לירושלים), הגיר לא אוהב את זה.
ואם בשיא החום, אז בכלל הגיר צועק הצילו.
+++
בכבישים פתוחים/פקקים מתונים זה עובד בסדר.
בזחילות, במיוחד בעליות זה מאד מאתגר אותם.
תשקול דייהטסו טריוס.
לא מתאים למשפחה עם ילדים קטנים.
תא מטען קטנטן.
כשעמוס, מתקשה לסחוב.
הדיון שםתח אמנון הוא לגבי אמנון ובני משפחתו.
וגם גולשים אחרים כאן שיכולים לתפעל מה שהנהג הממוצע' אולי לא ובזכות זה להרוויח אוטו זול כי 'גיר רובוטי זה חרא'.
אסף.
אבל אמנון ומשפחתו צריכים לרכוש את הרכב מאחד כזה, "ממוצע", שאולי חירב אותו ועשה לו נזקים שייצאו החוצה במשמרת של אמנון ומשפחתו.
- - - Updated - - -
פורסטר ידני?
לא יודע עד מתי היו כאלה, אבל היו, וגם מקבלים הילוך כוח (סמלי, אבל כוח).
אחלה אוטו לטייל+ עם המשפחה
לא מוכרחים ידני.
הם גם נדירים.
מתישהו הם הגיעו גם ללא "הילוך הכוח" הסמלי, ואז הוא הרבה פחות טוב מהרציף בשטח.
תודה רבה לכולם.
אם הייתה לי אפשרות כנראה שהייתי קונה היילקס ויגו. אבל אני מבין שמדובר על 90K בערך לאחד שמור עם קילומטרז' נמוך.
אבל הדיון עורר לי הרבה מחשבות, כמו האם אנחנו כמשפחה בכלל נטייל באופן שאני מדמיין (טיולים למדבר שכוללים לילה) בשנה-שנתיים הקרובות, וגם במידה וכן, האם לא מספיק משהו כמו פורסטר לאופי הטיולים הזה? ה-CJ תמיד נשאר לטיולים קשוחים יותר. בעונה הקודמת הוא טייל יפה.
אני חושב שאדחה את קבלת ההחלטה בעוד כמה חודשים. ואחזור לזה בתקווה גם עם תקציב משופר מעט.
אמנון.
אם פורסטר מספיק זו תשובה שרק אתה יכול לתת, אתה יודע מה אופי הטיולים שלכם.
ואז מה יקרה? כל פעם שתרצו לטייל הסיקס ישאר בבית כי הוא לא משפחתי? אז למה הוא שם?
יש שלב שצריך לעשות התאמות וזה היופי ברכב כמו שלך, תתאים אותו לצרכים המשפחתיים, כולם יהנו מזה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
וואו איך פספסתי את הדיון הזה 🫨
בכל זאת, שנקל הוא שנקל
מחזיק בבית i30 cw 2014. זה הפרייבט הכי טוב שהיה לי. בגלל ניסיון מוצלח איתו במשפחה חיפשתי כזה כמה חודשים עד שמצאתי אחד מוצלח.
אם אני זוכר נכון השנה האחרונה של הדגם הספציפי הזה הייתה 2015.
נוח. אוד ביום יום, אומר שלום פעם בשנה לפילטרים ומה שצריך וזהו.
מה יש לאהוב בפרייבט אפור שעושה את העבודה שלו? הבגאז!
אם צריך הכיסאות מתקפלים לשטח העמסה שטוח ענקי!
ומתחת לרצפת הבגאז יש תאי אחסון שמספיקים לי לכבלים, כלי עבודה, ערכת עזרה ראשונה, ודברים אחרים. זה מאפשר לי לש ור את תא המטען ריק לגמרי. תענוג לפתוח אותו ולא לראות בלאגן
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
עברו חודשיים, האסטרה סיימה את חייה ואני צריך לקנות רכב.
התקציב גדל לכ-70k.
הגעתי להבנה עם עצמי שבשנתיים-שלוש הקרובות דרישות הטיולים שלנו ייענו יפה גם עם פורסטר.
התקציב מאפשר רכב שנת 2016. יש הבדלים כלשהם בשנתונים האלה שעדיף לבחור באחד על פני השני?
יש רכב אחר שהתקציב מאפשר שכדאי לי לשקול ופיספסתי?
מה לגבי דאסטר?
אני עם שלושה ילדים קטנים (הקטן עוד לא שנה) ודאסטר 2020 דיזל (4×4).
מטילים כמעט כל סופ"ש (חורשן, כרמל רמות מנשה) ,טיולי שדות באמצע שבוע ומדי פעם מדרימים.
הדאסטר בסה"כ עם עבירות בסדר עבור הרכב משפחתי כזה (גם כך אין
כוונה להיכנס להרפתקאות בהרכב הנ"ל).
בקיצור:
א. בגאז סביר.
ב.עבירות טובה ביחס לקטגוריה (קצת קל שאתה היחיד בקטגוריה).
ג. אמור להיות אמין (ראה הערה בסוף)
ד.תצרוכת דלק מעולה בין 1:12 - 1:17.5 (השנות הגבוהה נובעת מגגון וכמות הטיולים על המיכל ופקקים)
ה. יש מקום ל 3 ילדים מאחורה.
ו. מתכנס למחיר
הערה
צריך להתוודות שבחצי שנה האחרונה הלך לי טורבו וצינור קלץ בהפרש של חודשים(10000 ש"ח)
מהבנתי זה כנראה בעיה עם הקרמה שלי, אבל שם זאת על השולחן
נ.ב
הרכב השני זה ונדאי I 30 cw מנוע 1600 פשוט סוס עבודה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.