צפייה בגרסה מלאה : מכת יתושים בחצר - מה עושים?
שלום חברים, מנסה את הידע הכללי כאן
יש לי בחודשים האחרונים (והבנתי שבהרבה מקומות בארץ) מכת יתושים בחצר
לא משנה חום/ קור/ גשם ברגע שאני נמצא בחצר הם מקיפים אותי
ניסיתי מלכודות בקבוק גזור עם מים שמרים וסוכר בתוכן (ראיתי ביוטיוב), ולמרות שהרבה ברחשים נפלו חלל בתוכן, אף לא יתוש אחד נכנס
מה אפשר לעשות בנושא?
תודה מראש
יתושים או זבובים?
יש לך תמונה?
Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
סוכר וכו זה בעיקר לזבובים, לא?
גם אצלנו יש את נמר האסייתי, שחור עם פסים לא שומעים אותו מגיע לעקוץ , מזל שזה עובר אחרי 24 שעות בערך.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יתושים או זבובים?
יש לך תמונה?
Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
יתושים
אותו אסיאתי מקולל
תוך 10 שניות אני מוקף לפחות ב15-20 כאלו מרחפים סביבי ומחפשים מקום לעקוץ
להימרח, autan ודומיו עובדים.
יש לנו גם גרסה לילדים
להימרח, autan ודומיו עובדים.
יש לנו גם גרסה לילדים
אולי לא הייתי ברור, זו בעיה קבועה לא בעיה זמנית
לא ריאלי מבחינתי להמרח בחומרים כימים כל יום ולא ריאלי לבקש מאורחים לעשות גם כן, אני מעוניין לפתור את הבעיה הזאת ולא לנסות לחיות איתה - ניסיתי זה לא עובד זה רק מחמיר
שכחתי לציין שאין מקור מים פתוח בסביבה ואין שום מקור הנראה לעין בו הם יכולים להתרבות. כמו שאמרתי גם בתנאי חורף (קור, גשם) הם נמצאים מה שמעולם לא היה עד השנה.
הבנתי....
לדעתי והבנתי זה דורש טיפול מערכתי יישובי עד כמעט מדיני
יש לך הרבה צמחיה בחצר?
האסיאתי יודע להטיל גם בקרקע לחה.
אבל חשוב מכך,
מה קורה אצל השכנים?
יש לך הרבה צמחיה בחצר?
האסיאתי יודע להטיל גם בקרקע לחה.
אבל חשוב מכך,
מה קורה אצל השכנים?
חיובי יש כמה וכמה עצים גדולים שמשילים כל יום עלי שלכת על הקרקע ואחרי התקופה האחרונה הקרקע בהחלט לחה
שקלתי את האפשרות שזה נובע מהכיוון הזה כי מקור מים חשוף פשוט אין, אבל מאחר והעצים כרגע בעונה שהם משילים כמויות יחד עם הגשם לא טיפלתי בנושא, לגרף כאן את העסק יקח חצי יום אבל זה כיוון טוב
לגביי השכנים אין לי מושג, מדובר בדירת קרקע בבניין שבו אין תקשורת בין האנשים כיאה לעיר אבל אני היחיד שמשתמש בחצר.
לפני כמה שנים נתקלתי בהמלצה, כאן בג'יפולוג, על מלכודת של אוריטראפ.
כבר 5 שנים עם המלכודת, מהניסיון שלי היא היחידה שבאמת עובדת על ה"נמר האסייתי".
לחסל לגמרי היא לא (אולי אם שמים מס' מלכודות) אבל היא כן מצמצמת משמעותית.
החיסרון, היא לא זולה לקניה והיא דורשת החלפה של פתיונות, שגם הם לא זולים.
אצלנו היא עובדת בגדול מאפריל עד נובמבר, במקום יחסית מקורה מגשם, אבל כבר קרה שנרטבה.
שורה תחתונה, אני ממליץ (למען הסר ספק אין לי שום קשר ליבואן, את שלי סחבתי כל הדרך מארה"ב, רק כדי לגלות שהמחיר בארץ כמעט זהה).
ליאור.
שולץ האיום
01-01-24, 17:23
לאכול מרק שעועית טוב, עם חילבה של תימנים.
שום יתושים שום כלום.
לפני כמה שנים נתקלתי בהמלצה, כאן בג'יפולוג, על מלכודת של אוריטראפ.
כבר 5 שנים עם המלכודת, מהניסיון שלי היא היחידה שבאמת עובדת על ה"נמר האסייתי".
לחסל לגמרי היא לא (אולי אם שמים מס' מלכודות) אבל היא כן מצמצמת משמעותית.
החיסרון, היא לא זולה לקניה והיא דורשת החלפה של פתיונות, שגם הם לא זולים.
אצלנו היא עובדת בגדול מאפריל עד נובמבר, במקום יחסית מקורה מגשם, אבל כבר קרה שנרטבה.
שורה תחתונה, אני ממליץ (למען הסר ספק אין לי שום קשר ליבואן, את שלי סחבתי כל הדרך מארה"ב, רק כדי לגלות שהמחיר בארץ כמעט זהה).
ליאור.
אימאלה איזה מחירים.
רק לראות שהבנתי נכון, המלכודת שלהם לנמר האסייאתי עולה בקייאספי 769 שקל, ופתיון ל3 חדשים 119 שקל, כלומר הוצאות תפעול של 500 שקל בשנה?
אני שוקל להשקיע, אם זה מה שיחזיר לי את הגינה.
יש עוד לקוחות מרוצים פה מהשנים האחרונות?
מדובר בגינה פראית יחסית מסביב לכל הבית עם אדמה מכוסה עלים, וקומפוסטר פעיל. היתושים שחורים, גדולים ופעילים כל היום, קרוב לקרקע, אוהבים מאוד לעקוץ את הרגליים אבל לא רק.
אולי כבר התחסנתי טבעית אבל העקיצות שלהם מתנפחות ומציקות רק לשעה שעתיים.
חיובי יש כמה וכמה עצים גדולים שמשילים כל יום עלי שלכת על הקרקע ואחרי התקופה האחרונה הקרקע בהחלט לחה
להפתעתי גיליתי שהם מטילים גם בתחתיות של עציצים עם קצת מים.
אפילו בקערת מים של החתולים בחצר.
עד כדי כך.
והם לא מתרחקים הרבה מהמקור.
יש אצלי המון עלים ושיחיה ״פראית״, והאמבטיה זורמת חופשי לגינה.
בקיצור, הרבה לחות וחומר אורגני כל השנה.
ומה שעשה הבדל היה הייבוש של איגום מים בכלים בחצר.
תבדוק מה בסביבה הקרובה אטרקטיבי להם.
אצלך או השכנים.
השבוע פיניתי חצי יום וניקיתי את כל החצר משכבות העלים + השמדתי כל מקור לחות נראה לעין
בעודי מגרף במרץ ואוסף לפחים את הפסולת ראיתי את הנבלות מרחפים באמוק מה שסיפר את מה שכבר נכתב כאן - הם נמצאים שם על אותן שכבות לחות ואין ליתוש הזה סיבולת גדולה - הוא אוהב להיות על הקרקע ובד"כ לא מתרחק יותר מכמה מטרים מהמקום שלו.
עכשיו אני ממתין שיגיע היום של אלה שעדין חיים להזדכות על הציוד ומקווה שאין מקור הטלה נוסף שאני לא מוצא כרגע למרות שאני עוקב מקרוב.
דבר נוסף שאולי אעשה הוא למקם דלי כהה באיזור נמוך וחשוך יחסית בחצר (בכל מקור מספרים שיתושים אוהבים איזורים חשוכים), עם מים מורעלים בדרך כלשהי שלא תרחיק אותם מהם אבל תהרוג את מה שהם מטילים במים.
ראיתי ביוטיוב הצעות לדלי עם מים ומעט סבון כלים, מה שלטענת הממליצים שובר את משטח המים ולא מאפשר להם לעמוד על המים אלא רק לשקוע אבל אני סקפטי לגביי זה ואיך זה עובד על הביצים, מים עם איזו תוספת רעילה שלא תדחה אותם נראה לי הפתרון האידיאלי, רק צריך למצוא את אותה תוספת.
ראיתי ביוטיוב הצעות לדלי עם מים ומעט סבון כלים, מה שלטענת הממליצים שובר את משטח המים ולא מאפשר להם לעמוד על המים אלא רק לשקוע
הסבון מייצר מתח פנים למים שלא מאפשר לזחלים לעלות לפני השטח לנשום.
מה שמומלץ לעשות הוא לייצר מקום שמעודד הטלה (היו כאלו שאף המליצו להניח מקלות בבמים כדי לעודד אף יותר), ופשוט לשפוך את המים פעם ביומיים שלושה. כמובן שבמקום בו הם יתייבשו. מקרה די יחידני שבו לשפוך את התינוק עם המים זה דווקא הדבר הנכון לעשות....
עדכון תבוסה
שום דבר לא עוזר, הם ממשיכים להופיע בכמויות
הרמתי ידיים
אם אצלך יבש, אז יש מקור ריבוי בקרבה שלך.
שכנים, נזילה/שלולית חורף.
מכיוון שאני סובל מאותו עניין. מישהו ניסה הדברה עי דגי גמבוזיה?
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אם אצלך יבש, אז יש מקור ריבוי בקרבה שלך.
שכנים, נזילה/שלולית חורף.
שכנים ועוד שכנים ברדיוס של 100 מטר ממך , בשכונות של בתים פרטיים זו בעיה שרק העירייה יכולה לטפל.
שוב לבדוק נזילות בצנרת, להסיר תחתיות של עציצים ואדניות,
שנים של עקיצות ומלחמה אישית וכללית ומאוד קשה להדביר לגמרי.
בהצלחנ;)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.