PDA

צפייה בגרסה מלאה : כמעט לא שמנו לב - רכבי 1994 הם רכבי אספנות

asafk
05-01-24, 08:56
בתוך כל הברדק כמעט לא שמנו לב ש2024 כלומר רכבי 1994 יכולים להפוך לאספנות.
זו גם השנה הראשונה שאפשר לייבא בה רכב אספנות דיזל מה שפותח אפשרויות מעניינות.....
אז - מה הם רכבי השטח של 1994 שאתם מפנטזים עליהם ועכשיו יכולים להיות אספנות?

אסף.

המשוטט
05-01-24, 11:20
שו דיזל????

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ehudzeelim
05-01-24, 12:35
אז כזה (דנג'ל דיזל 4x4) תודה

145625

asafk
05-01-24, 13:32
אני פתאום חושב על בנדרה. 6 בטור אם אפשר. הם זולים כי הם לא heavy duty כמו הסדרה 70 האמיתיים אבל זה לא רע... קפיצי סליל של סדרה 80 ב4 פינות במקום העונש הזה של עלים מתחת לסרן... וכל השאר אותו דבר.

אסף.

asafk
05-01-24, 13:33
שו דיזל????

Sent from my SM-G973F using Tapatalkשנת 1994. מותר דיזל.
שו שו ????

אסף.

Asaf-a
05-01-24, 13:47
בזמנו התכתבתי עם בחור שמתפרנס מיבוא מוטורהומים אספנות.
הסביר כי:
״יש תקנה שעד 2026 אסור להכניס רכב אספנות מסוג דיזל .... אחרי זה כבר יהיה מותר ליבא גם דיזל .... תקנה דיבלית עוד משנות השבעים ... כרגע מותר ליבא כל רכב עד 4 טון מעל גיל 30 ורק בנזין .... ״

מה אמינות האמירה הנ״ל? איני יודע

ymandel
05-01-24, 14:22
יש קישור למקור שמאשר יבוא של רכבי דיזל משנת 1994?

asafk
05-01-24, 14:47
https://www.gov.il/he/departments/guides/personal_import_of_vehicles?chapterIndex =1

אסף.

asafk
05-01-24, 14:49
הנה ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240105/cdfde64e38d9f58fff73df8bee0c3a6b.jpg

שולץ האיום
05-01-24, 15:40
פאג׳רו q 1994, מנוע v6.
סיפק הרבה כיף בזמנו.

RoyiBaum12
05-01-24, 15:40
היילאקס 2 סרנים...נראה לי מתבקש

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

guyo
05-01-24, 17:22
סדרה 80

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

im_ri
05-01-24, 17:25
את זה.

145704

guyo
05-01-24, 17:28
את זה.

145704יש כאלה עם הגה שמאל?
מותר לייבא גם הגה בצד ימין?

im_ri
05-01-24, 17:34
יש כאלה עם הגה שמאל?
מותר לייבא גם הגה בצד ימין?

יש עם הגה שמאל וימין.
זה ספציפית עם הגה שמאל כאן בספרד.

asafk
05-01-24, 17:44
הואן הזה די זול - זה כנראה אומר שה'ערך האספני' שלו לא יהיה משהו והוא יישאר אנדרדוג בעיני השוק.
אם כי לשטח שלנו הוא פחות מתאים - זה מעניין...

אסף.

asafk
05-01-24, 17:56
וגם זה יכול להיות מעניין...

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240105/37e3e9150569e43274d48aa2b9736656.jpg

איל מ
05-01-24, 18:04
וגם זה יכול להיות מעניין...

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240105/37e3e9150569e43274d48aa2b9736656.jpg

יש כאלה בארץ. במצב טוב ובמחירים לא גבוהים. לא רואה את היתרון ביבוא כזה.

im_ri
05-01-24, 18:07
הואן הזה די זול - זה כנראה אומר שה'ערך האספני' שלו לא יהיה משהו והוא יישאר אנדרדוג בעיני השוק.

אסף.

ספציפית הרכב הזה לא הכי שמור בעולם. וזה במדינה שיש בה בדרך כלל בין 3-4 רכבים כאלה למכירה.
קמפר כזה שמור עולה בקלות כפול.
בארץ הוא כנראה יהיה היחידי (למרות השמועות על אחד כזה בצפון)

asafk
05-01-24, 18:19
יש כאלה בארץ. במצב טוב ובמחירים לא גבוהים. לא רואה את היתרון ביבוא כזה.דיזל? השניים שאני מכיר רקובים למדי...

אסף.

איל מ
05-01-24, 18:32
למכונאי הקודם שלי היה כזה במצב מעולה. נוסע יותר טוב מהדיסקברי 2.

ד ו ר ו ן
05-01-24, 21:28
הנה ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240105/cdfde64e38d9f58fff73df8bee0c3a6b.jpg

אף מילה על דיזל..

asafk
05-01-24, 21:37
סעיף 5 ב.
המילה היא בנזין.

אסף.

ד ו ר ו ן
06-01-24, 00:17
נשמע כמו פרשנות מרחיקת לכת אם זה הבסיס היחיד להנחה שמוצר דיזל.

shmil
06-01-24, 06:51
נשמע כמו פרשנות מרחיקת לכת אם זה הבסיס היחיד להנחה שמוצר דיזל.

ממש לא "פרשנות מרחיקת לכת".
גם לפרשנות יש כללים, והניתוח של אסף לגמרי נכון.

סולי
06-01-24, 07:45

אסף.איך זה בתור ערך אספני?

"This is a 1994 Toyota Land Cruiser with the factory Active Vacation package. This vehicle has a sleeping platform, sink, stove, extra storage bins, curtains, and even a refrigerated center console! It is also powered by Toyota's legendary 1HD-T turbodiesel engine, so you'll have enough torque to go anywhere you want!"145710145711145712145713

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
06-01-24, 08:15
ממש לא "פרשנות מרחיקת לכת".
גם לפרשנות יש כללים, והניתוח של אסף לגמרי נכון.

אשמח להסבר להדיוטות לא משפטניות כיצד בקשה לאימות סוג אחד בהכרח אומר אישור של אחר.
מבחינתי אם זה נכון זה נהדר, פותח המון אופציות (LC80HDJ, LC105 D)

אבל במדינתנו העקומה בד״כ תפגוש את הפקיד שאם זה לא כתוב לו במפורש שמותר, יעשה לך את המוות לפני שיקדם טיפול במשהו ואחר.

איל מ
06-01-24, 09:03
אשמח להסבר להדיוטות לא משפטניות כיצד בקשה לאימות סוג אחד בהכרח אומר אישור של אחר.

אבל במדינתנו העקומה בד״כ תפגוש את הפקיד שאם זה לא כתוב לו במפורש שמותר, יעשה לך את המוות לפני שיקדם טיפול במשהו ואחר.

חד משמעית LC80
יאמי!

boaz avrahami
06-01-24, 09:43
LC80
בשנתונים האלו בארהב שמגיע עם המנוע הגדול ו 2-3 נעילות מקוריות יגיע בארץ לפי מפתח חישוב גס של 1$ באמריקה שווה 10 שח כאן, למחירים שבין 200-300 אלף שח.
באמת חלום של אוטו אבל סכום לא ראלי עבור רכב בן 30 שלא מתוכנן לשהות במוזיאון. לדעתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

shmil
06-01-24, 10:08

אתה רוצה הסבר לא משפטי לעניין משפטי?
נפתח קורס ברייכמן בעוד חודש.
כללי הפרשנות הם בהחלט עניין משפטי, ראה 700 העמודים ש ל פסקי הדין האחרונים.

בקצרה - מה שלא נאסר - מותר. ואם פקיד כלשהו לא הבין את זה - הולכים לבית משפט (או שמוותרים סתם בגלל חוסר רצון למאבק).

ראה לעניין זה בוורסיה שונה, את העברת הבעלות ללא טסט, שנים אני אומר שאפשרבתנאים, משרד הרישוי אומר שלא, וכל מי שהתעקש - הצליח. זה בסדר גם לא לגעת לפעמים, או להיות קצת פחות פסקני.

ד ו ר ו ן
06-01-24, 10:24
בסדר גם לא לגעת לפעמים, או להיות קצת פחות פסקני..
הייתה תהייה לגבי ההחלטיות, לא קביעה.
מה שלך כמשפטן זה ״שקוף״ מהטקסט, צריך הסבר לאחרים.

אפשר גם ״סתם״ להסביר בלי לעקוץ.

ד ו ר ו ן
06-01-24, 10:27
LC80
בשנתונים האלו בארהב שמגיע עם המנוע הגדול ו 2-3 נעילות מקוריות יגיע בארץ לפי מפתח חישוב גס של 1$ באמריקה שווה 10 שח כאן, למחירים שבין 200-300 אלף שח.
באמת חלום של אוטו אבל סכום לא ראלי עבור רכב בן 30 שלא מתוכנן לשהות במוזיאון. לדעתי.

מדברים על דיזל, לא הבנזין.
לדעתי שוק הייבוא הרלוונטי יותר זה אירופה.

asafk
06-01-24, 10:40
דורון זה נורא פשוט. בשום מקום לא כתוב שאסור דיזל או מותר רק בנזין.
המקום היחיד שבו זה מוזכר זו הפיסקה הזו.
ויש התייחסות מפורשת לשנה לא במקרה. כפי שרובנו זוכרים עד 1994 היה אסור להחזיק רכב פרטי דיזל.

אסף.

ehudzeelim
06-01-24, 12:21
אני זוכר במעורפל שהיתה איזו תקנה לגבי הדיזל מ-1974 שתקפה ל-20 שנה
כלומר נגמר ב-1994
אבל לא זוכר בדיוק מה זה היה

nir.samo
06-01-24, 14:44
כזה
145714

ד ו ר ו ן
06-01-24, 15:43
כזה
145714

בזמנו הייתה משאית קיה כזו בארץ.
גירדה את ה-80קמש בירידות.
קבינה לגמדים.
בלי משקל בארגז הייתה לא עבירה בלי הרבה תנופה.

שולץ האיום
06-01-24, 15:53
קבינה לגמדים.

נו, שים על זה סמל טויוטה וקיבלת רכב חלומות לחלק מגולשי האתר…

sgill
06-01-24, 16:28
הסופות מ 94 כבר מוזרקות?

ehudzeelim
06-01-24, 16:43
קבינה לגמדים.

אני מאמין שאתה מתכוון ל-kia ceres
היו בודדות בארץ, הרבה יותר מסיבית ובנויה לשטח מהסוזוקי צעצוע.
הצרה שם היתה באמת הקבינה המיניאטורית

145715

ד ו ר ו ן
06-01-24, 18:12
אני מאמין שאתה מתכוון ל-kia ceres
היו בודדות בארץ, הרבה יותר מסיבית ובנויה לשטח מהסוזוקי צעצוע.
הצרה שם היתה באמת הקבינה המיניאטורית

145715
אכן.
הייתה בגד״ש לזמן לא ארוך.
פשוט בלתי נסבלת לתפעל.
בנויה לגמדים.
ידית שילוב ההנעה הקדמית למטה ולפנים במיקום שאי אפשר היה להגיע פיזית ממושב הנהג.
היינו משלבים עם הרגל..

דרור ברלי
06-01-24, 18:20
הסופות מ 94 כבר מוזרקות?

כל הסופות מוזרקות.

דרור ברלי
06-01-24, 18:57
ותרשו לי לצנן קצת...

ככל שעוברות השנים ויותר ויותר מכוניות מגיעות לגיל 30 ולאפשרות לשינוי סטטוס ל"אספנות"...
רק לי נדמה שהטייטל "אספנות" הוא רק עניין סמנטי?.... שרוב מוחלט של המכוניות האלה הן סתם מכוניות ישנות בנות 30 ללא שום ערך אספני?
קלאסיות הן לא, וגם לעולם לא יהיו. גם לא מיוחדות.

ehudzeelim
06-01-24, 19:03
סמנטי כן
אבל טסט אחד בשנה, ורבע מחיר בביטוח וברישוי זה גם משהו

asafk
06-01-24, 19:48
הסטטוס של אספנות מאפשר בעזרת הקלות - להשאיר בחיים במצב טוב רכב שללא ההקלות האלו היה כנראה נגרט.
זו המשמעות, בעיקר.

אסף.

דרור ברלי
06-01-24, 20:28
האגרה וביטוח החובה המוזלים.... ובכן, זה נחמד. אבל לא על זה מכוניות נגרטות ויורדות מהכביש.

הגזר העיקרי בסיפור, אם לא היחיד - טסט אחד בשנה.
כי שני טסטים זה באמת עונש שלא ברא השטן. זה התעללות, מהלך של רשע שאין לו אח ורע בעולם.
וזה מגיע לנו כי אנחנו שותקים על זה.
במדינה נורמלית, בניין משרד התחבורע היה בוער על השר/ה ועל כל הפקידונים שלכודים בו, בדיוק שעה אחרי שהגזירה הזו הוטלה.
אבל אנחנו לא חיים במדינה נורמלית ואנחנו כן סמרטוטים, ולכן זה מגיע לנו.

אז חזרה לטסט אחד בשנה זה בהחלט גזר מבורך - אבל המקל שנילווה אליו - איסור נסיעה בשעות הבוקר (הופך את הרכב ללא שמיש ולא מועיל ביומיום עבור הרוב המוחלט של המשתמשים) ואי הכרה בהוצאות (לעצמאים), הוא בהחלט כואב ומעמיד בספק את כדאיות החבילה כולה - וזו בדיוק כוונת המחוקק - שהבעלות על רכב אספנות לא תבוא משיקול כלכלי ותציף את הכבישים במכוניות ישנות - אלא שזה יהיה באמת תחביב נטו.

וכאן אני תוהה - מה ההגיון לרכוש רכב שטח מיתולוגי, נגיד ל"ק 80 אספנות, ב-300,000 שקל (!!!) כדי שיהיה רכב טיולים?..... הרי אתם לא מתכוונים לבנות סביבו מוזיאון אלא להעביד אותו בשטח!.... ועם כל המוניטין והילת הגיבורים ואגדות העם על אמינות מוחלטת וכו', בסוף זה אוטו בן 30 ואמינותו כבר מזמן מאחוריו ולך תמצא לו חלקים... לא רק לי זה לא מסתדר?... לא רק אני חושב שרכב טיולים בסכום כזה, מוטב שיהיה ל"ק 150 צעיר ורענן בן שנתיים ולא ל"ק 80 מסויד-עורקים בן 30?.......

RoyiBaum12
06-01-24, 21:02
האגרה וביטוח החובה המוזלים.... ובכן, זה נחמד. אבל לא על זה מכוניות נגרטות ויורדות מהכביש.

הגזר העיקרי בסיפור, אם לא היחיד - טסט אחד בשנה.
כי שני טסטים זה באמת עונש שלא ברא השטן. זה התעללות, מהלך של רשע שאין לו אח ורע בעולם.
וזה מגיע לנו כי אנחנו שותקים על זה.
במדינה נורמלית, בניין משרד התחבורע היה בוער על השר/ה ועל כל הפקידונים שלכודים בו, בדיוק שעה אחרי שהגזירה הזו הוטלה.
אבל אנחנו לא חיים במדינה נורמלית ואנחנו כן סמרטוטים, ולכן זה מגיע לנו.

אז חזרה לטסט אחד בשנה זה בהחלט גזר מבורך - אבל המקל שנילווה אליו - איסור נסיעה בשעות הבוקר (הופך את הרכב ללא שמיש ולא מועיל ביומיום עבור הרוב המוחלט של המשתמשים) ואי הכרה בהוצאות (לעצמאים), הוא בהחלט כואב ומעמיד בספק את כדאיות החבילה כולה - וזו בדיוק כוונת המחוקק - שהבעלות על רכב אספנות לא תבוא משיקול כלכלי ותציף את הכבישים במכוניות ישנות - אלא שזה יהיה באמת תחביב נטו.

וכאן אני תוהה - מה ההגיון לרכוש רכב שטח מיתולוגי, נגיד ל"ק 80 אספנות, ב-300,000 שקל (!!!) כדי שיהיה רכב טיולים?..... הרי אתם לא מתכוונים לבנות סביבו מוזיאון אלא להעביד אותו בשטח!.... ועם כל המוניטין והילת הגיבורים ואגדות העם על אמינות מוחלטת וכו', בסוף זה אוטו בן 30 ואמינותו כבר מזמן מאחוריו ולך תמצא לו חלקים... לא רק לי זה לא מסתדר?... לא רק אני חושב שרכב טיולים בסכום כזה, מוטב שיהיה ל"ק 150 צעיר ורענן בן שנתיים ולא ל"ק 80 מסויד-עורקים בן 30?.......אמרת את זה אמרת מדינת ישראל...🫤

ד ו ר ו ן
06-01-24, 21:36
וכאן אני תוהה - מה ההגיון לרכוש רכב שטח מיתולוגי, נגיד ל"ק 80 אספנות, ב-300,000 שקל (!!!) כדי שיהיה רכב טיולים?..........
חבר קיבל הצעת מחיר מיבואן מוכח של LC80 בארץ בפחות מ-150אש״ח.
רכב אמריקאי נקי.
רכב טיולים נטו לסופ״ש וחגים.

רכב חסון, מוכח, מרווח מאד, עם הרבה ברזל.

אם אתה רוצה רכב שטח אמיתי, אילו אופציות יש לך בארץ היום במחיר הזה?

raanan
06-01-24, 23:07
וכאן אני תוהה - מה ההגיון לרכוש רכב שטח מיתולוגי, נגיד ל"ק 80 אספנות, ב-300,000 שקל (!!!) כדי שיהיה רכב טיולים?..... הרי אתם לא מתכוונים לבנות סביבו מוזיאון אלא להעביד אותו בשטח!.... ועם כל המוניטין והילת הגיבורים ואגדות העם על אמינות מוחלטת וכו', בסוף זה אוטו בן 30 ואמינותו כבר מזמן מאחוריו ולך תמצא לו חלקים... לא רק לי זה לא מסתדר?... לא רק אני חושב שרכב טיולים בסכום כזה, מוטב שיהיה ל"ק 150 צעיר ורענן בן שנתיים ולא ל"ק 80 מסויד-עורקים בן 30?.......
100+
כל מילה חקוקה בסלע !
לא חושב שרכב שטח שצריכים שיגיע ובעיקר לא יתקע בשטח, יכול להיות רכב עתיק עם ערך אספנות.

לדעתי, אספנות זה רק לכביש שממרקים ומוציאים בעיקר למפגשים,
במקרה הטוב לטיולי בוקר בשבת יפה.

בקיצור,
מכונית V8 שרירים אמריקאית, פורשה 911 קירור אוויר.
ומי שמזומנים רבים בכיסו, אקזוטיקה איטלקית 12 צילנדר.

רענן

ymandel
06-01-24, 23:10
באפריקה ניתן למצוא סדרה 70 משנת 94-95, גם בגרסת 5 דלתות.
בדרך כלל לא במצב מזהיר, אבל כבסיס זול זה יכול להיות מעניין.

KOOKE
07-01-24, 00:56
בקבוצה איתה אני מטייל קבוע יש שני צ'רוקי אספנות...נאמר זאת בעדינות...אמינות ושרידות בטיול זה לא הצד החזק שלהם.

לא רכב חלומות (חולם על רוביקון 392 מהדורת 30 שנה לרוביקון ובאותו חלום אתפשר על ברונקו רפטור) אבל לא אתנגד לרכב אספנות כזה:

https://youtu.be/vkSIROKRzSw?si=1h4B1yfpSqL9-WaZ

דרור ברלי
07-01-24, 07:45
בואו נדבר על כדאיות כלכלית.
שלא תטעו - גם אני נוסע ברכב בן 29.... יותר מזה? אני עובד איתו. הוא נוסע המון ומפרנס אותי וכן, יש לו בלאי שנובע מקילומטרים וגיל.
אבל הוא לא עלה לי 300K וגם לא 150K וגם לא 100K....

ב-1 בינואר 2025 הסופה שלי יכולה להירשם כאספנות, מה שיחסוך לי טסט אחד מבין שניים וגם משהו בעלויות הניירת - טסט וביטוח חובה... אבל.
אבל הג'יפ הזה לא יוכל לנסוע בבוקר באמצ"ש וההוצאות עליו לא יהיו מוכרות - מה שהופך את כל עניין האספנות ללא כדאי ולא כלכלי מבחינתי.

ולכן זה גם לא יקרה כל עוד הסופה הזו נשארת רכב עבודה ושום רכב צעיר יותר ממנה לא מחליף אותה ככלי העבודה שלי או כרכב דיילי שאוכל להעמיס עליו את ההוצאות. וזה אידיוטי בעיני לרכוש רכב 4X4 אמיתי כרכב דיילי - אלא אם זה רכב חדש מהניילון שאחליף אותו כל שלוש-ארבע שנים בחדש - נגיד היילקס חדש שהוא רכב העבודה המועדף מבחינתי - וזה כבר יעלה כ-300K.... אפילו ג'ימני חדש מדוגם כפי הצרכים שלי (וכעקרון גם אחרי כל השדרוגים הוא עדיין לא מתאים לצרכים שלי) יעלה לפחות 160-170K.

ואני נחשף לקולגות עם רכב חדש/חדיש שמשלמים אותו בכל חודש בסכומים גדולים ובתחום שלנו, שפגיע ורגיש לכל תהפוכה פוליטית/בטחונית במדינה שלנו שאין בה יום אחד של שקט, מהר מאוד מגיעים למצב של תקופות בהן אין מספיק עבודה ואי אפשר לשלם את הרכב ואז צריך להיפרד ממנו. זה מבאס, לא מעשי וממש לא מתאים לי כל עוד לא חסכתי מספיק כדי לרכוש רכב חדש ויקר בלי צורך להתחייב על הלוואות בסכומים גבוהים והרסניים לטווחים ארוכים.

ולכן אנחנו נישאר עם הג'יפ בן ה-30 בסטטוס של רכב מיושן רגיל, עם כל המקלות הכואבים - טסטים, אגרות, ביטוחים, אבל לפחות מדינת ישראל תמשיך לשלם את זה.

אבל לא רק טויוטה 80 הוא רכב אספנות יקר.
תעקבו אחרי מחירי רכבי שטח קלאסיים באמריקה ובעולם - CJיים ו-YJיים יפים ומטופחים (ובעוד 3 שנים גם TJיים ראשונים ייכנסו לסטטוס אספנות) כבר נסחרים היום בארה"ב בסכומים של 5 ספרות בדולרים, מעל 10,000 דולר בקלות. להביא אחד כזה לישראל, כלומר למחיר הקניה+עלות ההובלה, צריך להוסיף 0 כדי לקבל מחיר משוער בשקלים כאן בישראל - ואנחנו מקבלים עלות שתגיע מעל 100K-120K בקלי קלות.

רכב אספנות שאינו משהו נדיר ששומרים במוזיאון או בחניון תת-קרקעי שמור עם אקלים מנוטר היטב כהשקעה לטווח ארוך (כמו נגיד איזו פרארי נדירה) מעולם לא היה עסקה כדאית מהפן הכלכלי. עושים את זה רק מאהבה ותשוקה, כי נדלקתם על הרכב ובא לכם משהו מיוחד, לא כי זה משתלם. גם אני מפנטז על הרבה מאוד דגמים נדירים, ויודע שבימי חיי רובם ככולם יישארו רק בגדר הפנטזיה.

אני טועה?
אם כן, אני מקשיב.

נמרוד
07-01-24, 07:49
אני טועה?
אם כן, אני מקשיב.

לא יכול להתאפק [emoji3]
באהבה
https://youtu.be/kGWuOAgU7jI?si=d3jdipycFN3vWhLZ

מוני אורבך
07-01-24, 08:06
דרור, אני אתן לך זווית אחרת של נושא האספנות.
יש לי CJ7 כידוע לך אספנות. אני מחזיק אותו כבר 13 שנה.
הגיפ תקין לחלוטין עם שני נעילות אוטומטית גלגלי 31 וכננת, ומוכן לכל.
אני נוסע איתו מעט מאוד בכביש (ולצערי גם בשטח)
כי הוא פתוח וקשה לנהיגה (בכביש) ומעיף, שלא לדבר על צריחת הדלק העצבנית.
הגימיני הרבה יותר נוח מהיר ויעיל.
אבל.. בכמה פעמים בשנה שנכנס לי הגוק ואני נוסע בו, זו חוויה אדירה.
נוסטלגיה משולבת בהסטוריה מכנית. בלתי אפשרי למצוא חוויה כזו היום.
אז לנסוע בו ביום יום, או כל הזמן בטיולי שטח, ממש לא!
אבל מדי פעם זה פשוט תענוג.
ולזה בדיוק נועדה נישת האספנות. לרכבים שבעליהם כל כך אוהבים אותם שהם מחזקים אותם להנאה בלבד.
זו בדיוק הסיבה לתקנה המצחיקה של לא לנסוע בין 7 ל 9 ולא להוצאות מוכרות וכו.
וזאת כדי כדי לא ליצור פירצה לאנשים שרק רוצים לנצל את סטטוס האספנות ולא מענין אותם כיף או נוסטלגיה.
רכב אספנות לא חיב להיות פררי מורמת מעם או אפילו רכב שרירים אמרקאי.
היא יכולה להיות סוסיתא צנועה שהבעלים שלה נזכר בנוסטלגיה איךלפני 50 שנה אבא היה לוקח אותו לים עם הסוסיתא.
זה ההגיון מאחורי כל נושא האספנות, ולעניות דעתי זה עובד יפה.

דרור ברלי
07-01-24, 08:17
אין לי טענות לתקנות האספנות.

אבל אני תוהה עד כמה רכב אספנות בעלויות כל כך גבוהות הוא מעשי כרכב לטיולים תכופים.
כי אנחנו לא מדברים כאן על ג'יפ ישן שכבר יש לך ואתה מחזיק בו שנים רבות במהלכן הפך מרכב לתחביב - אלא על רכישת כלי רכב שאחרי כל העלויות הנילוות לרכישתם והבאתם לישראל, הפכו להיות יקרים מעבר לפרופורציות. וכל זה בשביל מה?
לא למוזיאון, אפילו לא לטיול אחד פעם בכמה חודשים אלא כרכב לטיולים נטו.
זו עלות של טנדר חדש או רנגלר קצר חדש או לנדקרוזר צעיר ורענן בן שנים ספורות שיהיו מהימנים וטובים ממנו בכל השוואה.

כבר דשנו פעם, מזמן, במשמעות של "רכב טיולים" שעומד ומתנוון חודשים ארוכים ואז מאכזב ברגע שמוציאים אותו לטיול אמיתי. גם אם הוא מחזיק בכתר האמינות המוחלטת (?...).

ואם נרד לרגע מרכבי שטח ונדבר על סתם מכוניות מאמצע שנות ה-90....
מה כזה קלאסי ואספני בסובארו לאונה שנת 93'?...... או פורד אסקורט?.... או גולף 94'?............ וכן הלאה. אם לא מדובר בסנטימנטים אישיים, מבחינתי זה סתם רכב ישן. לא מיוחד, לא נחשק. אני רואה פיאט 127 שמישהו שיפץ מהיסוד ועכשיו מנסה למכור אותה ב-10,000 שקל (שאין לי ספק שהשיפוץ עלה יותר) ובעדינות? לא בדיוק קופצים על המציאה הזו... ולא, זה לא דגם הספורט שפעם כיכב בחלומות שלנו אלא 127 רגילה עם מנוע 903 סמ"ק. הערך של זה נוסטלגי בלבד. לא אספני. אין בזה שום הגיון כלכלי, רק נוסטלגיה וכיף מאוד אישי - בין אם מהשיפוץ, בין אם מסיבוב קצר פעם בשבוע למפגש כזה או אחר.

ואני כידוע האחרון שמתייחס למכוניות רק בהגיון קר נטו.
אבל כשמתעופפים כאן סכומים כאלה, אני תוהה אם אנחנו חיים על אותה פלנטה.

boaz avrahami
07-01-24, 08:42
חבר קיבל הצעת מחיר מיבואן מוכח של LC80 בארץ בפחות מ-150אש״ח.
רכב אמריקאי נקי.
רכב טיולים נטו לסופ״ש וחגים.

רכב חסון, מוכח, מרווח מאד, עם הרבה ברזל.

אם אתה רוצה רכב שטח אמיתי, אילו אופציות יש לך בארץ היום במחיר הזה?

אם זה לא המנוע הגדול ועם נעילות ( וזה כנראה לא) אז זה אפילו יקר. יש אפילו פה למכירה בארץ באזור המאה וגם שם זה לא עובר את ה -10k $

הדיון הזה נהיה סתם סלט

ehudzeelim
07-01-24, 09:58
בואו נדבר על כדאיות כלכלית.

זה בדיוק העניין,
החזקת רכב אספנות כרכב טיולים ("בהפרדת רשויות") זה אחד המקרים היחידים שכדאי כלכלית.
אם גם ככה הרכב חונה רוב הזמן, אז מה יותר הגיוני מטסט אחד בשנה ועלויות אחזקה מופחתות?
7:00-9:00 לא מעניין, וגם לא הוצאות מוכרות.
בנוסף יש מגוון רחב של רכבים שעשויים מברזל ולא מאלקטרוניקה כך שגם הבחירה יותר קלה, לרכב שעומד רוב הזמן עדיף כזה.
ואני לא מתייחס לעלויות הרכישה כי אפשר גם בזול.

polar bear
07-01-24, 09:59
איזה דו"ח מקבל מי שנוסע עם רכב האספנות שלו בשעות האסורות?

ד ו ר ו ן
07-01-24, 10:14
דרור,
דוגמא עדכנית מאוסטרליה.
היילקס שנת 93.
על פניו, אוסטרליה, יש כמו זבל, נכון?
אז אחד כזה במצב מקורי (!) מעולה מחליף יד ב-29K$ אוסטרלי.
שווה ערך ל-75אש״ח.

שאלתי את החבר האוסטרלי מה הקטע, ענה ״אספנות״..
לא יודע בדיוק מה המינוח שלהם לאספנות אבל זה הכיוון.
אנשים בעולם מחפשים רכבי שטח ישנים מהאסכולה הזו.
ומוכנים לשלם.

אני מסתכל על העתיד כאן, רכב טיולים, כזה שמניע בשביל כייף,לא מנהלות ויומית.
איזה מחליף ראוי להיילקס 97 ברזל וסרנים חיים אני אמצא?

אספנות פותח הרבה אופציות.

דרור ברלי
07-01-24, 10:33
לא תמצא, אבל כבר יש לך אחד כזה ואני מהמר ב-100% של וודאות שהוא יישאר איתך עד הקבר.

אבל מי שירצה להביא אחד כזה מחו"ל, יצטרך להתארגן על 200K שקל?....
אידיוטי, אם תסלח לי.

- - - Updated - - -

אם זה לא המנוע הגדול ועם נעילות ( וזה כנראה לא) אז זה אפילו יקר. יש אפילו פה למכירה בארץ באזור המאה וגם שם זה לא עובר את ה -10k $

הדיון הזה נהיה סתם סלט

אז תביא אחד בלי נעילות ותנעל אותו כאן. כמה יעלו צמד נעילות חשמליות?
צמד הנעילות המקוריות מטויוטה האלה מצדיקות לשלם כל כך הרבה כסף אקסטרא?

ד ו ר ו ן
07-01-24, 10:57
לגמרי.
לדעתי הדיזל הידני אירופאי הרבה יותר אטרקטיבי.

erezgur
07-01-24, 12:14
לא שזה על הפרק מבחינתי, אבל נניח שמישהו מהקוראים כאן מתחיל לחשוב על הנושא - יש אתרים שבהם אפשר למצוא רכבי שטח מ-1994, עם פירוט תכולת הרכב, מצבו, מחיר מבוקש?

נניח אירופה - מאיזו מדינה זה רלוונטי (אני מניח שצריך לרכוש באמצעות סוכן מקומי, "לארוז" למשלוח בקונטיינר או להסיע לנמל ביוון / איטליה ולמצוא סוכן בארץ שיטפל בכל השחרור, או שיש פרוצדורה מוכחת פשוטה יותר?

יהיה מעניין למצוא כמה אקסמפלרים כמו שהוזכרו כאן ולהתרשם / לפנטז

raanan
07-01-24, 12:18
לגמרי.
לדעתי הדיזל הידני אירופאי הרבה יותר אטרקטיבי.
מניסיון של חבר יבואן, מייבאים רכבי אספנות מארה"ב מהמדינות החמות
(לרוב רכבים מאירופה דיי חולים בחלודה בגחון, תוצאת פיזור מלחים על הכביש).

Grandtorino
07-01-24, 12:37
ככל שעוברות השנים ויותר ויותר מכוניות מגיעות לגיל 30 ולאפשרות לשינוי סטטוס ל"אספנות"...
רק לי נדמה שהטייטל "אספנות" הוא רק עניין סמנטי?.... שרוב מוחלט של המכוניות האלה הן סתם מכוניות ישנות בנות 30 ללא שום ערך אספני?
קלאסיות הן לא, וגם לעולם לא יהיו. גם לא מיוחדות.

אכן כן, רוב רכבי האספנות הן מכוניות "רגילות" יומיומיות. זה בדיוק מה שאמרו לפני 30 שנה על חיפושית, פורד אסקורט, קורטינה וכו', וכיום הם נחשבים רכבי אספנות, אמנם לא מבוקשים בהיסטריה , אבל מייצגים את הטייטל שלהם בכבוד.
לך, כמי שהיה כבר בעל רישיון בשנת 94, יש תחושה שהמושג הזה עובר הזנייה, אבל לילד שהיה אז בן 10 (כמוני), להעמיד "הונדה שפיץ" או פיאט טיפו או סתם סובארו DL משנת 92 כרכב אספנות, עושה טוב לנשמה, ועל זה הרי כל העניין.
גם הותיקים שהחזיקו בשנות ה80 סיטרואן טרקסיון ופיאט בלילה שנת 35 כרכב אספנות, לא ממש הבינו מה "אספנות" בפורד אסקורט 72, כשזו הגיעה למעמד המיוחל. בסופו של דבר התחום משתנה וכן, מיצובישי סופר לנסר היא מהיום "רכב אספנות" לגיטימי 😄

RoyiBaum12
07-01-24, 13:54
איזה דו"ח מקבל מי שנוסע עם רכב האספנות שלו בשעות האסורות?לא מקבל דוח לדעתי וגם לא באמת נאכף.
אבל הביטוח שלך לא חל בשעות הנל.

EliC25
07-01-24, 13:58
לגבי 1994 אני עוד לא יודע להגיד (זה אומר שגם אני הופך לאספנות השנה)
אבל לגבי 1995... מקווה שבינואר הבא יהיה לי על מה להכריז ;-)

ymandel
07-01-24, 14:05
לגבי יבוא מאירופה, אני מכיר את הנושא היטב ואולי אפתח נושא נפרד.
בקצרה,
במדינות אירופה ה"נאורות", כמו גרמניה, שוויץ וכד', חלודה זה קילר למכוניות בשכבת הגיל הזו.
רכב עם חלודה במרכב, וכמובן בשאסי, לא עובר טסט.
תיקון לפעמים יקר יותר משווי הרכב.
הקאצ', חובה לייבא את הרכב עם "טסט בתוקף" במדינת המוצא.
הפתרון, קניית הרכב כאשר זמן הטסט מתקרב וייצוא מהיר שלו.
עלויות: כל דבר מרגע הקניה ועד ההגעה לארץ מחויב במס כחלק משווי הרכב, טסת להביא את הרכב לנמל בעצמך? מס
נסעת לנמל באיטליה ושילמת מס דרכים? מס...
עדיין, משתלם לפעמים להביא רכב מיוחד או במציאה.

ehudzeelim
07-01-24, 14:12
ולמצוא סוכן בארץ שיטפל בכל השחרור, או שיש פרוצדורה מוכחת פשוטה יותר?

אין צורך בסוכן,
אפשר לעשות הכל בעצמך, זאת כמובן התעסקות שלוקחת זמן וזמן שווה $.

- - - Updated - - -

לא מקבל דוח לדעתי וגם לא באמת נאכף.

למיטב ידיעתי אם עצרו אותך לבדיקת רישיונות למשל בין 7:00-9:00 תקבל דוח קנס נקודות וכו'.

ymandel
07-01-24, 14:25
את הפעילות בחו"ל ניתן לבצע לבד.
שחרור מהנמל והתעסקות עם המכס, כדאי מאד לעבוד עם עמיל מכס מקושר ומבין עניין, זה די דומה להעברת טסט לסופה ;-(

ehudzeelim
07-01-24, 14:43
עדיף או לא זה כבר עניין אישי,
בדרך כלל מה שיכתיב את ההתנהלות זאת השאלה מה יש לך יותר, זמן או כסף 😁
אבל זה אפשרי בלי עמיל מכס.
אין שום מניעה להתנהל מול הרשויות באופן עצמאי.

YoavR
07-01-24, 15:25

שמעתי את זה כבר בעבר.

בהקשר של ביטוח חובה,
לא מצאתי איזכור לזה בפוליסת הביטוח שלי. אף פעם.
יש שם לא מעט תנאים והגבלות. נושא השעות לא מוזכר.
לדעתי זו אגדה אורבנית.

מהות חוק הפלת"ד זה שהביטוח תקף תמיד! ללא תנאי.
לעיני החוק גם אם הרכב חונה ומישהו הולך לידו, מועד ונפצע מהרכב - זו תאונת דרכים.

ymandel
07-01-24, 15:25
צודק.
אתן לך דוגמא מניסיון אישי: הבאתי רכב אספנות לארץ (אסקורט קבריו, Xr3), קניתי במציאה בשוויץ, הבאתי לנמל בעצמי ושלחתי לישראל.
הרכב הגיע לאשדוד והמכס כמובן טען שמחיר הקניה נמוך ולא הגיוני.
מה עשה עמיל המכס? הוא יושב בבניין של המכס, ירד איתי לפקידה שהוא מכיר אישית וביקש ממנה לשמוע אותי אישית...פלא פלאים, סכום הקניה התקבל.
בלי העמיל? נראה לך שהפקידה היתה מדברת איתי??

אבל כך אחד ושיקוליו.

ehudzeelim
07-01-24, 16:11
צודק.
אתן לך דוגמא מניסיון אישי: הבאתי רכב אספנות לארץ (אסקורט קבריו, Xr3), קניתי במציאה בשוויץ, הבאתי לנמל בעצמי ושלחתי לישראל.
הרכב הגיע לאשדוד והמכס כמובן טען שמחיר הקניה נמוך ולא הגיוני.
מה עשה עמיל המכס? הוא יושב בבניין של המכס, ירד איתי לפקידה שהוא מכיר אישית וביקש ממנה לשמוע אותי אישית...פלא פלאים, סכום הקניה התקבל.
בלי העמיל? נראה לך שהפקידה היתה מדברת איתי??

אבל כך אחד ושיקוליו.

התלבטתי בתגובתי הקודמת אם לכתוב את זה או לא, ובסוף ויתרתי אבל אם כבר העלית את הנושא:
באשדוד במכס ישבה מישהי (לא יודע אם היא עדיין שם, זה היה לפני עשור) שאחראית על כל נושא היבוא אישי של רכבים.
אחי ייבא אופנוע עצמאית והאישה הזו עזרה לו מאד, הסבירה לו בדיוק מה לעשות ואיך וכל התהליך עבר חלק.
וכל זאת למרות שהוא לא נעזר בעמיל מכס. היא סה"כ ביצעה את תפקידה כמו שצריך.
יש עניין שהמחירון , נקבע על פי מצב הרכב, בדרגות 1-5, רכב במצב חדש זה 5 (משלם הכי הרבה) ורכב במצב גרוטאה משלם הכי מעט (דרגה 1) וכך יוצא שתיאורטית משתלם להביא רכב במצב גרוטאתי ואז משלמים הכי פחות. כמובן שהניראות של הרכב משחקת תפקיד בקביעת הדרגה ולכן אפשר לתמרן קצת את הנושא הזה.. כמובן שמי שמייבא פעם ראשונה לא יודע את זה.. בקיצור יש מקום לסיבוכים ויש מי שעוזר,
וכן, לפעמים יש הפתעות ויש סיכוי שהפקידה הייתה מדברת גם איתך.
אני כן מסכים איתך שרוב האנשים שמייבאים רכב ביבוא אישי רכב שמחירו 150K ישלמו בכיף את העלות הנוספת הזניחה יחסית של העמיל, רק בשביל להימנע מהכאב ראש.

ymandel
07-01-24, 16:26
לעניין מכס ואשדוד,
עם "האינפלציה" בייבוא אישי, הם נהיו פחות נחמדים ומאד לא שירותיים.
שוב, כל אחד ושיקוליו.

shachar
07-01-24, 21:15
יש מגבלה בין 7 ל 9?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240107/7bb54f86fab2a6964ff4b287b74ede33.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

נמרוד
07-01-24, 21:44
מרכבה סימן 3, טנק אספנות? זה מביך כמו מיצובישי סופר לאנסר 94'. ועל זה נראה לי שברלי ואני מסכימים [emoji16]

גיא
07-01-24, 21:54
קבינה לגמדים.
בלי משקל בארגז הייתה לא עבירה בלי הרבה תנופה.מאד נפוץ באירופה. ואן טיולים למתבודד.ת יחיד.ה

צילמתי כמה כאלו .. דיי מגניב. אחפש צילום.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

shmil
07-01-24, 23:08
הסופות מ 94 כבר מוזרקות?
אין סופה לא מוזרקת.

סולי
08-01-24, 07:26
לי נשמע שהרוב פה מתעלמים מהשאלה, האם גיפ בן 30 מתאים כרכב טיולים...

לא האם זה נוח ונעים (יותר שאלה של האם הבעלים קשוח ובנוי מאשר הרכב :))
גם לגבי אמינות.. (בעצם גם הנוחות) .. סופהל'ה מתפוררת זה לא קרוזר80 משומר.

מכיוון שחלום כזה כרוך בעלויות גבוהות לרוב הארוע מתאפיין בגיל מסויים, וכמובן מתלווה לכך הוותק ושיקול דעת .. אז גם פה עניין הנזקים, זה בעיקר עניין של הערכת סיכונים, רואה אנשים שמסכנים יותר בכביש יותר מרק את הפח של האוטו בשם האדרנלין והתחביב.

לגבי הערך האספני, כהשקעה קודם כל טויוטה זו השקעה טובה ... קרוזר 80 ספציפית זו השקה טובה כך כותבים בעולם האספנים רואים את זה היטב בכל השווקים בעולם כמה הערך רק עולה..

וזה האקסמפלר שהעלתי.. הוא ממש וואו, לא רק בגלל המצב אלא בגלל הגירסה הנדירה הספציפית עם כיור, כירה ומקרר מהיצרן (:

ואם כבר גיפ אספנות עם ערך שרק עולה ומתאים מאוד כרכב טיולים... jeep lj. למצוא אחד וליישן אותו באחסנה עד המועד המיוחל.

דרור ברלי
08-01-24, 08:05
מרכבה סימן 3, טנק אספנות? זה מביך כמו מיצובישי סופר לאנסר 94'. ועל זה נראה לי שברלי ואני מסכימים [emoji16]

עזוב, הצעירים לא יבינו.
גם החבר'ה של גדוד עוף החול הזה... צעירים.

כשאני השתחררתי, 2ב' עוד היה המילה האחרונה והסימן 3 עוד לא נכנסו לשירות.
דיברו עליו כמו על חללית של חייזרים שעומדת לנחות לביקור.

אחרי שנה הלכתי עם החברה שלי דאז לחניון השריון שהיה בסוכות בכיכר מלכי ישראל בתל אביב (מי דמיין אז שבעוד 8 שנים יקראו לה על שם ראש ממשלה שיירצח) לחזות בפלא הזה - מרכבה סימן 3 עם תותח 120 ממ..... לקשקש עם הצוות ולשכנע אותם לאפשר לי, המגחניק, להיכנס פנימה ולנגוע בדברים...

מבחינתי, שיא השיאים הטכנולוגי בקריירת הטנקים שלי, הוא ההסבה ל-6ב' גל במילואים (הבק"ש דומה/זהה למרכבה 3 בז). אפילו את ה-7 הספקתי לפספס - השתחררתי לפני שהם הגיעו.
אז עבורי כל סדרת המרכבה, אפילו הסימן 1, זה עדיין טנק-חלל. משהו עתידני.
לראות אותם גרוטאות, הפוכים, מפורקים, לדבר על "טנקים עתיקים שנגרטו" - קצת מבלבל אותי.
מה עתיקים מה?... המגח 6מ' שלי בסדיר היה עתיק. M60 שהחביא מתחת לבלטנים את צלקות הריתוכים בצריח, תיקוני פגיעות משלום הגליל או יום כיפור.

מרכבה 3 טנק אספנות.... גדול.

או בקיצור - איזה זקנים אנחנו. אפילו לעוף החול לא יקבלו אותנו כי אנחנו זקנים מדי ואין טעם להשקיע בנו בהסבה למרכבה.

ואם נחזור לחיוכים...

ירד איתי לפקידה שהוא מכיר אישית

אהממממ......
גם זו שיטה להזיז עניינים.

ד ו ר ו ן
08-01-24, 09:38
או בקיצור - איזה זקנים אנחנו. אפילו לעוף החול לא יקבלו אותנו כי אנחנו זקנים מדי ואין טעם להשקיע בנו בהסבה למרכבה.ם.
הנה רעיון לריאליטי:
״גולדסטאר-שריונרים עתיקים״

sgill
08-01-24, 22:08
כנראה שאפשר להתחיל להביא דיזל...

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sy7bzwkoa

asafk
08-01-24, 22:43
יענו לי אתה לא מאמין אבל כשתומר כותב את זה אז כן?
נעלבתי.

אסף.

sgill
08-01-24, 23:03
אולי תומר קרא את זה כאן כשכתבת והעתיק לכלכליסט... :D
אגב, אתה חושב שהעורכים של כלכליסט מקבלים כל דבר שכותבים להם בלי בדיקה? אני מקווה שלא
אבל... מעריך שכן.

דרור ברלי
09-01-24, 05:38
מזל שהחלום-4X4-אספנות שלי הוא לא מ-1994 ולא יפני וגם לא דיזל.
הוא מדבר שוודית ויכל להיות רכב-אספנות בישראל כבר לפני 20 שנה.

דרור ברלי
09-01-24, 05:45
כרגיל, כשמדברים על משרד התחבורע, מוכרחים להבין שבמשרד הממשלתי המיותר הזה כל איוולת נשענת על איוולת אחרת.
אבל כמו שכל שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום, אז אפילו בלב המאפליה הזו יש לפעמים הברקות והבלחות שגם הן נשענות על איוולת כלשהי.... רק שבמקרה הזה אפשר לחייך, כי הפעם זה לטובה. במקרה.

האיוולת התורנית היא איסור ישן ליבא לישראל מכוניות פרטיות עם מנועי דיזל.
למה? ככה! אפשר לנחש רק את הסיבות, אבל עובדה. ככה זה היה.

האיסור התמוה, ההזוי, המטומטם הזה, בוטל סופסוף ב-1994.
ומכאן חישוב פשוט ברמת כיתה א. אחרי 30 שנה, מותר להביא גם רכב אספנות דיזל.

עד כאן, מעללי משרד התחבורע. מקווה שהחכמתם.

סולי
09-01-24, 09:54
זה נכתב פה כבר...
הכל הכל מותר בארץ הזו חוץ ממה שכתוב שאסור.

סה"כ הגיוני, בסיסי... וברור.
אין מה לסבך.

sgill
09-01-24, 11:04
חזרתי מטיול בארה"ב לפני כמה שנים עם 30 דוחות...

"כל מה שלא כתוב שאסור מותר..." האמנם??

אז בארה"ב זה הפוך ולא ידעתי...

וכמו כל אחד שמטייל בארה"ב עם רכב גם אני עושה טעויות ומחפש את הרמזור הקרוב לפרסס ולשוב על עקבותי.
אממה, בארה"ב אם לא כתוב על הרמזור שמותר לעשות פרסה, אז אסור! ובארץ בדיוק הפוך.
שמח וטוב לב פירססתי את עצמי למוות בארה"ב (בעצם את חשבין הבנק שלי).

חזרתי לארץ וכ-30 דוחות רדפו אחרי...

אז אולי בכל זאת השיטה בארץ עדיפה, כי בארה"ב קודם כל אסור ואח"כ מותר. ובארץ, קודם כל מותר ואח"כ אסור.

boaz avrahami
09-01-24, 18:59
לא תמצא, אבל כבר יש לך אחד כזה ואני מהמר ב-100% של וודאות שהוא יישאר איתך עד הקבר.

אבל מי שירצה להביא אחד כזה מחו"ל, יצטרך להתארגן על 200K שקל?....
אידיוטי, אם תסלח לי.

- - - Updated - - -

אתה מפספס.
האוטו המוצלח והנחשק עולה כבר בארהב הברית סכום שמתורגם למחיר בישראל של 200-300 אש״ח

הלא נחשק, שהוא גם שם פחות נחשב אתה יכול למצוא גם בישראל במחיר סביר של 100 אשח. אבל כאמור, פחות מלהיב.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro ים

דרור ברלי
09-01-24, 19:22
אתה מפספס.
האוטו המוצלח והנחשק עולה כבר בארהב הברית סכום שמתורגם למחיר בישראל של 200-300 אש״ח

הלא נחשק, שהוא גם שם פחות נחשב אתה יכול למצוא גם בישראל במחיר סביר של 100 אשח. אבל כאמור, פחות מלהיב.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro ים

פחות מלהיב למה?
מנוע 4.0 ולא 4.5?

נהגת בהם? כי אני נהגתי. קצת.
יש גם דגם עם מנוע 3.0, כנראה באמת עגלה מהגהינום.

ה-4.5 באמת עדיף משמעותית, אבל מי שחושב שמדובר באיזה טיל בליסטי, מוטב שירגיע. שניהם כבדים ועגלות.
היה 80 אחד שנהגתי בו ומאוד אהבתי את איך שהוא נסע וגירגר והאיץ.... מלא עוצמה. מסתבר שלא חוכמה, שתלו שם מנוע SBC מוזרק רב-נקודתי.... חתיכת בהמה.
4.2 טורבו-דיזל יהיה לדעתי הכי מתאים לאופי של האוטו הזה. מוכרח טורבו, כי הוא כבד וצריך כוח.

הלאה.
נעילות. לדגם הפחות נחשב אין נעילות.
מה הבעיה לנעול שני סרני טויוטה 9'?
הנעילות עולות כסף, אבל לא סכום כזה שמצדיק פער כל כך ענקי במחיר בין הדגם הנחשב לדגם הלא נחשב?....

ב-100K, למי שכל כך מעריץ את היצרן והדגם (ואני לא מהמעריצים, אבל בהחלט מבין את מי שכן. רכב מרשים), כבר נשמע הרבה יותר הגיוני. תשדרגו אותו עם הזמן והכסף ובזמנכם הפנוי מה שנקרא. לאט לאט, לקראת מפרט מהחלומות.

ד ו ר ו ן
09-01-24, 19:24
קטע משעשע..
האמריקאים מתלהבים מהיילקס 97 שני סרנים חיים דיזל.. (אין להם דיזל, ואיבדו את הסרנים החיים ב-88..)

ואנחנו חיכינו שישבר האמברגו כדי להביא מארהב את מה שיש אצלם.

Aviram
09-01-24, 19:33
הודעה ממועדון החמש

חברים שלום,
במסגרת הקשר השוטף של מועדון החמש עם משרד התחבורה, נציגי המועדון עודכנו ע"י המשרד כי ניתן לייבא רכב אספנות עם מנוע דיזל החל משנת היצור 1994.
ההיגיון לכך פשוט – החל משנת 1994 ניתן היה לרשום בישראל רכבי דיזל חדשים לשימוש פרטי, וממילא אלו ששרדו כבר זכאים להיות בסטאטוס "אספנות". לכן, ניתן כיום גם לייבא רכבי אספנות כאלו (שוב – משנת היצור 94 והלאה).
כרגע, הטופס המקוון לבקשת רישיון יבוא באתר משרד התחבורה עדיין לא מאפשר בחירה בדיזל ולכן יש לרשום בנזין ולהוסיף שמותקן מנוע דיזל מקורי.
בברכה,
נחום קדמיאל
יו"ר מועדון החמש

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
09-01-24, 19:42
טוב....הגענו למסקנה הזו כבר לפני 91 הודעות.....

אסף.

Aviram
09-01-24, 19:43
טוב....הגענו למסקנה הזו כבר לפני 91 הודעות.....

אסף.

סליחה, לא שמתי לב, זכרתי רק שהיה דיבור על זה

asafk
09-01-24, 19:52
לא נורא. האמת יש מידע חשוב לגבי מילוי הטופס בהודעה של מועדון החמש.

אסף.

דרור ברלי
09-01-24, 21:54
קטע משעשע..
האמריקאים מתלהבים מהיילקס 97 שני סרנים חיים דיזל.. (אין להם דיזל, ואיבדו את הסרנים החיים ב-88..)

ואנחנו חיכינו שישבר האמברגו כדי להביא מארהב את מה שיש אצלם.

האמריקאים בעלי YJ מתלהבים מחזית מג"ב של סופות.
ואצלנו כל הערסים מיהרו להחליף את חזית מג"ב בחזית רנגלר YJ, ולהדביק על מכסה המנוע מדבקות RENGLER ענקיות (השגיאה במקור - ככה ערס כותב "רנגלר" באנגלית) כדי לנסות לשכנע את כל מי שמתבונן, שזה באמת רנגלר אמריקאי....

הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.
הג'יפ שלו תמיד נוצץ יותר.
כולם רוצים את מה שאין להם ויש לאחרים.
כולם וונאביז.

asafk
09-01-24, 23:38
בעניין הג'יפים אני נאלץ להסכים עם האמריקאים. אין כמו סופה.

אסף.

sgill
10-01-24, 11:03
ואצלנו כל הערסים מיהרו להחליף את חזית מג"ב בחזית רנגלר YJ, ולהדביק על מכסה המנוע מדבקות RENGLER ענקיות (השגיאה במקור - ככה ערס כותב "רנגלר" באנגלית) כדי לנסות לשכנע את כל מי שמתבונן, שזה באמת רנגלר אמריקאי....

כולם וונאביז.

באנגלית RENGLER ובעברית ערסית "למכירה רינגלר.." וגם "למכירה רינגלר ריבקון.."

גם בשדרוגים אנחנו שונים מהאמריקאים: אם בארץ יעדיפו הגבהה של 4 וצמיגים 35 על רנגלר, האמריקאים יעדיפו הגבהה של 2 וצמיגים 37.
לדעתי האמריקאים צודקים כי פחות הגבהה יוצרת פחות לחץ על מכלולים ופחות צורך לתקן זוויות. בנוסף, רק גודל הצמיגים משפיע על גובה הביצה מהקרקע.
אפשר להוסיף גם: יותר גומי, יותר נעים וגלגל גדול = מכשול קטן ועוד...

גם אופי הנהיגה שונה, בארץ נכנסים במכשול בכוח, מפרפרים עליו "מה שלא הולך בכח הולך ביותר כח.." מכירים?
אז בארה"ב לאט ובעדינות ועוברים את המכשול. הם מנומסים גם שם. (למעט ה - REDNECKS כמובן :-) )

sgill
10-01-24, 11:10

כולם וונאביז.

באנגלית RENGLER ובעברית ערסית "למכירה רינגלר.." וגם "למכירה רינגלר ריבקון.."

גם בשדרוגים אנחנו שונים מהאמריקאים: אם בארץ יעדיפו הגבהה של 4 וצמיגים 35 על רנגלר, האמריקאים יעדיפו הגבהה של 2 וצמיגים 37.
לדעתי האמריקאים צודקים כי פחות הגבהה יוצרת פחות לחץ על מכלולים ופחות צורך לתקן זוויות. בנוסף, רק גודל הצמיגים משפיע על גובה הביצה מהקרקע.
אפשר להוסיף גם: יותר גומי, יותר נעים וגלגל גדול = מכשול קטן ועוד...

גם אופי הנהיגה שונה, בארץ נכנסים במכשול בכוח, מפרפרים עליו "מה שלא הולך בכח הולך ביותר כח.." מכירים?
אז בארה"ב לאט ובעדינות ועוברים את המכשול. הם מנומסים גם שם. (למעט ה - REDNECKS כמובן :-) )

סולי
10-01-24, 11:37
זה שינוי של העשור האחרון... בעבר הדעה הרווחת היתה גבוה יותר נחשב לטוב יותר.

היום הדעה הרווחת היא מקסימום גלגל מינ התעסקות במתלים, או יותר מדוייק מינ תוספת גובה למתלים.

וזה לא רק בשוק האמריקאי.. זה התחיל קודם אצל האוסטרלים.

והייתי מעדיף tj או lj על סופה בכל יום בשבוע. עלים זה כבר לא באופנה בימינו (;

ד ו ר ו ן
10-01-24, 11:41
לדעתי האמריקאים צודקים כי פחות הגבהה יוצרת פחות לחץ על מכלולים ו
הפוך..
הגדלת גלגל=הגדלת העומס על המכלולים המכניים המקוריים.

סולי
10-01-24, 23:11
נראה לי שזה יותר ענייו של מרכז כובד ומרווח מהקרקע בנקודה הנמוכה מה שמוביל לעבירות עדיפה והתנהגות נעימה יותר וצפויה יותר.

דרור ברלי
11-01-24, 10:28
רוצה לדבר על TJ/LJ?

TJ ראשונים יהיו בגיל אספנות בעוד שנתיים, ב-2026. בהחלט מועמד ראוי למי שרוצה ג'יפ אמיתי קלאסי.
אבל ה- LJ יצא לשוק רק לקראת סוף חיי הדגם והראשונים יגיעו לגיל אספנות רק באמצע העשור הבא - ב-2035. עד אז נמשיך לפנטז עליו.

הייחוד של ה-LJ מבחינת האמריקאים הוא בסיס גלגלים ארוך יותר מה-TJ שהופך אותו לשימושי ונוח יותר. עדיין נראה סקסי עם 2 דלתות בלבד עם כל חוסר הנוחות שמשתמע מזה. ל-LJ יש בסיס גלגלים 103 אינץ', שזה כמעט כמו סופה (104 אינץ'). זה כמובן רק יתרון על ה-TJ הרגיל, למרות שמבחינת שימושיות ה-LJ בתכל'ס הוא לא "רכב טיולים" יותר מסופה קצרה....

סטוק מול סטוק - כעקרון הסלילים הם צעד גדול קדימה. עדיפים ללא ספק על עלים.
אבל עלים אפטרמרקט גמישים שעובדים טוב (נגיד רוביקון אקספרס) מצמצמים מאוד את הפער הזה ומציגים מהלכי מתלה שהרבה כלים על סלילים יכולים רק לקנא בהם וגם גמישות ונוחות נסיעה טובים במופגן בשטח, ואת זה לא אני קובע אלא אנשים שעולים לסיבוב בג'יפ. כנראה שזה מאוד מפתיע אותם כי הם זוכרים את חווית הג'יפ הצבאי ומצפים לסד עינויים מטלטל, מה שבפועל לא קורה והנסיעה נוחה במופגן. איך אמר מישהו שירד מדיפנדר ועשה סיבוב? "בוא'נה, יש לזה רייד מעולה. מה עשית פה?...". לא עשיתי כלום, רק עברתי לקפיצי רוביקון אקספרס 4.5. זה עובד טוב.

בנוסף, המעבר לסלילים ולמערכת מוטות היגוי בתצורת Y הביא איתו גם תדירות גבוהה יותר/הקצנה של תופעת "רעידת המוות" בג'יפים שכבר לא סטנדרטיים - מוגבהים ועם גלגל גדול יותר. יותר מדי בעלי Jeep מוגבהים + צמיג גדול על סרן קדמי חי וקפיצי סליל, מכירים טוב מאוד את התופעה המפחידה הזאת.... בוא ונאמר שרעידת המוות הכי קיצונית שחוויתי בחיי, היתה על סיפון של TJ מוגבה על 33'. ביחד עם בסיס הגלגלים הקצרצר והגובה, השליטה ברכב הפכה למאתגרת ביותר - אלה היו כמה שניות מהיותר מפחידות שחוויתי בנהיגה אי פעם.

ויש ל-YJ/סופה/XJ עוד כמה יתרונות מכניים קטנים שנובעים מפשטות ומכלולים מקוריים חסונים יותר משל ה-TJ/LJ.
ואני פירקתי מספיק TJ/סופה2 (וגם LJ אחד) כדי להגיע לתובנה הזאת.
למשל - ב- YJ/XJ/סופה, הסרן קדמי עם High-pinion וקורונה-פיניון בחיתוך הפוך (Reverse cut) שחזקים יותר מהחיתוך הרגיל עם פיניון נמוך, שמשום מה ב-Jeep חזרו אליו ב-TJ, (אבל נשארו עם החיתוך ההפוך העדיף בצ'רוקי XJ וחזרו אליו שוב ברנגלר JK). אני מוצא בסופה עוד כמה יתרונות כמו סרן אחורי דנה 60 (הביצה ענקית, נכון. אבל זה סרן חזק ביותר. רוב מוחלט של ה-TJיים נוסעים על דנה 35 המעפן, ו-44 אחורי עבורם הוא די נדיר.... יש לי במחסן אחד כזה שממתין.... מי כמוך צריך להעריך סרנים חזקים....) ותיבת העברה 241 החזקה בהרבה שתמצא בסופות הצבאיות והגיעו גם לחלק מהג'יפים האזרחיים שלנו - היא ייחודית לסופה ועדיין אפשר להשיג אותה פה ושם בשוק הפירוקים המקומי (ואולי גם להתאים אותה ל-TJ) - אבל לאמריקאים אין דבר כזה שמתאים לג'יפים שלהם. אם הם רוצים טרנספר חזק, הם צריכים למצוא את הטרנספר BW הנדיר מה-TJ רוביקון, או לאלתר, או לשדרג למוצר אפטרמרקט יקר כמו אטלס - כי ה-241 מה-JK כבר לא מתאים בולט-און ל-YJ/TJ/XJ ומצריך מתאם.

בשורה התחתונה - זה מאוד צפוי שהג'יפ המודרני יותר, הוא ללא ספק פלטפורמה שמתחילה מנקודה טובה יותר. זה צירוף של הרבה מאוד שדרוגים קטנים, בעיקר בסעיפי איכות החיים בתא הנוסעים שדילגה שני דורות קדימה. אבל גם ה-JK הוא בראיה כוללת אוטו הרבה יותר טוב מ-TJ (ואני מצטער לפסוק חד משמעית שגם כג'יפ הוא טוב ממנו), וכמובן -JK אנלימיטד הוא אוטו וגם ג'יפ טוב ונוח יותר מה-LJ, בזכות 4 דלתות. וכך גם JL הוא ג'יפ טוב יותר מ-JK וכן הלאה.

אלא שהנדירות של סדרת TJ בישראל דוחפת את בעליהם לדרוש עבורם מחירים גבוהים יותר אפילו מה-JK החדשים מהם. בוודאי אם מדובר ב-TJ רוביקון מקורי שגם בארה"ב לא תמצא אותם בכל פינה. האם מוצדק? לא יודע. מכל בחינה הגיונית, כנראה שלא. אולי כן עבור מי שמחפש ייחוד, או שחושב שה-JK כבר "לא ג'יפ מספיק אמיתי" מבחינתם מסיבות מסויימות (...) או כל מיני הכרזות בסגנון שתאמין לי ששמעתי 1000 פעמים בשקל....

nirs
11-01-24, 12:25
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240111/be30feec025030c3df35600c311955dd.jpg

מסכם את מה שדרור טוען

yogibear
11-01-24, 12:38
כנראה שאפשר להתחיל להביא דיזל...

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sy7bzwkoa

אפשר, ויש לכך חיזוק ממועדון ה 5 . מצ"ב אסמכתא מקב' הווטסאפ שלהם. .

145743

סולי
11-01-24, 12:43
מה זה משנה הסרנים אם השלדה מתפוררת?

לא ראיתי קיט עלים אפטמרקט שמתקרב לאיכות נהיגה של גיפ שנולד עם סלילים.
גם לא ראיתי ברזנט נורמלי מתלבש על סופה. ודנה 60אחורי על 28-31.. אני רואה בו חיסרון.. כבד ומסורבל מזמין התיישבנות.
ובתור בוגר סמוראי, תמיד אעדיף את הקצרים והשובבים על הארוכים והפרקטים.

שנתיים זה לא זמן סביר לארגן כסף ולחפש אקסמפלר מוצלח?.. כזה שהוא לא עם דנה עם קוקיות...

אישית אני רואה בגיפ כסוג של דף חלק לשינויים ודיגומים לצרכים האישיים ולתחביב.. זה חלק מההנאה שלי.
ומהjk ומעלה... זה קצת פחות diy לטעמי.. הtj גם במראה וגם בתחושות דומה יותר לחוויה הטהורה.

ברור שעדיף סופה בליסינג..על הכל.
וברור שאם פסקת כך אז נגמר הדיון.

ובכל זאת .. אם היה לי הכסף והייתי מחפש גיפ כיפי פתוח להתעסק בו שנים קדימה.. זה היה tj פתוח מסולסל ידני רענן מיד אוהבת בארהב.

אבל זה סתם דיבור באוויר... בסוף אני תמיד חוזר לסמוראי הזקן.

בסוף זה עניין אישי .. שכל אחד יעשה מה שנפשו חשקה בה.. אין נכון ולא נכון באהבה.

sgill
11-01-24, 15:48
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240111/be30feec025030c3df35600c311955dd.jpg

מסכם את מה שדרור טוען

A REAL JEEP HAS ONLY 2 DOORS

sgill
11-01-24, 15:54
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfcQBQXrn5RoRBNR6qaih XHiC5Ky8W77ecyBt68O_XTJTfFhiPgNZiM35T6SD VSw8rBEs&usqp=CAU

דרור ברלי
12-01-24, 13:23
מה זה משנה הסרנים אם השלדה מתפוררת?

לא ראיתי קיט עלים אפטמרקט שמתקרב לאיכות נהיגה של גיפ שנולד עם סלילים.
גם לא ראיתי ברזנט נורמלי מתלבש על סופה. ודנה 60אחורי על 28-31.. אני רואה בו חיסרון.. כבד ומסורבל מזמין התיישבנות.
ובתור בוגר סמוראי, תמיד אעדיף את הקצרים והשובבים על הארוכים והפרקטים.

שנתיים זה לא זמן סביר לארגן כסף ולחפש אקסמפלר מוצלח?.. כזה שהוא לא עם דנה עם קוקיות...

אישית אני רואה בגיפ כסוג של דף חלק לשינויים ודיגומים לצרכים האישיים ולתחביב.. זה חלק מההנאה שלי.
ומהjk ומעלה... זה קצת פחות diy לטעמי.. הtj גם במראה וגם בתחושות דומה יותר לחוויה הטהורה.

ברור שעדיף סופה בליסינג..על הכל.
וברור שאם פסקת כך אז נגמר הדיון.

ובכל זאת .. אם היה לי הכסף והייתי מחפש גיפ כיפי פתוח להתעסק בו שנים קדימה.. זה היה tj פתוח מסולסל ידני רענן מיד אוהבת בארהב.

אבל זה סתם דיבור באוויר... בסוף אני תמיד חוזר לסמוראי הזקן.

בסוף זה עניין אישי .. שכל אחד יעשה מה שנפשו חשקה בה.. אין נכון ולא נכון באהבה.

לא ראיתי, לא שמעתי, לא ידעתי
תוריד את כיסוי העיניים
אתה לא רואה כי אתה לא רוצה לראות.

בינתים הג'יפים האלה נותנים בראש.
והבייבי שלך לא נסע וכנראה גם לא ייסע בחייו קדימה את מה שהם כבר שכחו שנסעו אחורה.

אבל TJ הוא באמת מטרה ראויה לג'יפ אספנות בעוד שנתיים. תתחיל כבר עכשיו לחפש לו סרנים להחלפה כדי שיסתדר עם 31....

asafk
12-01-24, 13:34
אז בתשובה לעצמי לשאלה המקורית - עוד שנה כשאני אחשוב על שינוי כל מערך המכוניות המשפחתי.... סופה אספנות איפושהו כן מדגדג לי.
וגם דיפנדר. הראשונים הגיעו לארץ ב1994.
אני חוזר אחורה ושוקע לנוסטלגיה?

סדרה 80 רכב אספנות? מצד אחד מאוד מפתה. מצד שני נראה לי רכב שמאחוריו יש הרבה התעסקות בדברים לא סטנדרטיים ובגלל איבזור 'יתר' גם הרבה שטויות להתעסק בהן.

אסף.

ד ו ר ו ן
12-01-24, 14:07
70 אספנות..

asafk
12-01-24, 14:22
בגלל זה כתבתי בהתחלה בנדרה. 70 אבל על סלילים (מתלים של 80) במקום העונש המקורי. כמובן בייבוא אישי. אפילו לא יקר כי הוא לא 'נחשב'.

אסף.

asafk
12-01-24, 14:24
ובכל ב 1994 הרבה מותגים 'חדשים' הגיעו לארץ עם התפוררות החרם הערבי. לנדרובר איסוזו מיצובישי טויוטה..... היתה שנה מעניינת.

אסף.

דרור ברלי
12-01-24, 14:28
אני היחיד שלא יודע מה זה בנדרה?

guyo
12-01-24, 14:31
אני היחיד שלא יודע מה זה בנדרה?עגבניה ברלי, רק שמישהו יסביר מה הקשר לרכבי שטח, חוץ משקשוקה

asafk
12-01-24, 14:36
טויוטה LJ.

חיצונית נראה כמו סדרה 70 אבל יש שינויים בחזית.

אסף.

שולץ האיום
12-01-24, 15:20
עגבניה ברלי, רק שמישהו יסביר מה הקשר לרכבי שטח, חוץ משקשוקה

חשבתי ונדורה…

145756

ד ו ר ו ן
12-01-24, 15:36
או פראדו ישן (נראה כמו 76), 5 דלתות, שני סרנים חיים ומנוע היילקס.

RoyiBaum12
12-01-24, 17:02
70 אספנות..לא נכון...שנת 98🫤

RoyiBaum12
12-01-24, 17:03
בגלל זה כתבתי בהתחלה בנדרה. 70 אבל על סלילים (מתלים של 80) במקום העונש המקורי. כמובן בייבוא אישי. אפילו לא יקר כי הוא לא 'נחשב'.

אסף.80 יכול בהחלט להיות אספנות אני מכיר שבאזור ה120k והוא בארץ...וזה בהחלט חלום.

סדרה 70 על צורותיה גם אוכל ויש מצב שיכול להיות זול הבעיה זה ההגה בצד ימין...
אם תמצא אקזמפלר מאירופה עשית את שלך.

asafk
12-01-24, 17:09
יש מלא. ואפילו לא יקרים.

אסף.

RoyiBaum12
12-01-24, 17:10
יש מלא. ואפילו לא יקרים.

אסף.נו, אז למה אתה מחכה?

[emoji6]

asafk
12-01-24, 17:14
הנה למשל זה... שנתון לא נכון אבל דוגמה מייצגת.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240112/5975c16e3dbfb3fca031ddb5c7085697.jpg

RoyiBaum12
12-01-24, 17:15
הנה למשל זה... שנתון לא נכון אבל דוגמה מייצגת.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240112/5975c16e3dbfb3fca031ddb5c7085697.jpgחינם ...

וגם נראה ממש יפה

Oren Kipnis
12-01-24, 17:24
איזה דו"ח מקבל מי שנוסע עם רכב האספנות שלו בשעות האסורות?

מקבל הזמנה לדין, ראה תמונה מצורפת מתוך חוברת נוסחי האישו של המשטרה.

145759

זאת, כאשר בחישוב של ימי שישי ושבת, וכן כל החגים והמועדים, מגיעים ליותר מ- 183 ימים - חצי שנה.

הביטוח תופס, בדיוק כמו שתופס במקרה נסיעה עם טסט לא בתוקף עד שנה.

sgill
12-01-24, 18:51
זה רק קנס? או גם נקודות?
אם רק קנס, כמה?
כי אולי שווה פעם פעמיים בשנה כתוספת לעלות הטיול אם יש התנגשות בשעות. וכמובן רק אם תופסים אותך..

וכמו שכותבים בג'יפולוג (ורק שלא יתבעו אותי על זכויות יוצרים):
אזהרה חמורה!יש להתייחס לכל הכתוב והמפורסם בג'יפולוג כסיפורי בדיות בלבד. הכותבים באתר הם חובבים, חלקם משוגעים. כל מי שמבצע דבר-מה בהסתמך על הכתוב בדפים אלו עושה זאת על אחריותו בלבד, והוא לבדו ישא בכל נזק שיגרם לו או לאחרים, לרבות תאונת דרכים שנגרמה בשל נסיעה ברכב לא תקין! אנחנו לא צוחקים! בחיי...

ד ו ר ו ן
12-01-24, 20:24
לא נכון...שנת 98🫤

הסדרה מיוצרת הרבה לפני שהגיעה לכאן ב-98.

ד ו ר ו ן
12-01-24, 20:26
מקבל הזמנה לדין, ראה תמונה מצורפת מתוך חוברת נוסחי האישו של המשטרה.
145759
זאת, כאשר בחישוב של ימי שישי ושבת, וכן כל החגים והמועדים, מגיעים ליותר מ- 183 ימים - חצי שנה.
מישהו פעם טען שהוא מסתובב ברכב עם לוחות שנה של כל הדתות הרשמיות בישראל.
אין כמעט יום שאין ״מועד״ לאיזו דת.

מוטי ג.
12-01-24, 21:14
הבעיה עם סופה וסדרה 70 זה שאין דלתות לילדים, בסופה ברזנט זה לא נורא הם יצאו מהכנף (אם לא יתחרשו בדרך לטיול מהאגזוז ומהברזנט)
לגבי סדרה 70, רק חושב על זה שצריך לקום כל פעם כדי שהם ירדו לפיפי או יותר גרוע ישאירו לי בוץ על הכסא מהנעליים.
מצד שני..... אולי הילדים יבינו שהם לא רצויים בטיול?
או לשדרג לזוג מושבים קדמיים בלבד.
חומר למחשבה.

shmil
12-01-24, 23:27
הבעיה עם סופה וסדרה 70 זה שאין דלתות לילדים, בסופה ברזנט זה לא נורא הם יצאו מהכנף (אם לא יתחרשו בדרך לטיול מהאגזוז ומהברזנט)
לגבי סדרה 70, רק חושב על זה שצריך לקום כל פעם כדי שהם ירדו לפיפי או יותר גרוע ישאירו לי בוץ על הכסא מהנעליים.
מצד שני..... אולי הילדים יבינו שהם לא רצויים בטיול?
או לשדרג לזוג מושבים קדמיים בלבד.
חומר למחשבה.

כבר לפני 26 שנים היה לי 75 צבאי (ונהג). נהניתי ממנו שנתיים.
ברור לך שעקב שתי הדלתות, הנהג היה במרבית הזמן נהג טיפולים בלבד....
אה, וגם הדלתות האחוריות שימשו ליציאה וכניסה..

asafk
12-01-24, 23:34
מוטי, דובר כאן על LJ76. זה לא הואן 'נושא חיילים' עם שלוש דלתות וקפיצים של נ.נ. אלא אוטו אמיתי עם 5 דלתות וקפיצי סליל.

אסף.

דרור ברלי
14-01-24, 08:15
קפיצי הסליל רק מקדימה
מאחורה "אוטו אמיתי" עם קפיצי עלים הכי לא נעימים שחוויתם בחייכם

סולי
14-01-24, 08:26
יש לעלים אפטרמרקט שמשתווים ואף מתעלים על הסליל... (ציניות גמורה)

ד ו ר ו ן
14-01-24, 08:45
יש לעלים אפטרמרקט שמשתווים ואף מתעלים על הסליל... (ציניות גמורה)

בלי ציניות, יש קפיצים פרבוליים מעולים לרכבים האלו.

סולי
14-01-24, 08:58
עכשיו אתה?!

זה עדיף כנראה על עלה אפטרמרקט רגיל אבל זה לא מתקרב למערכת סלילים משובחת.

לטעמי האישי, אם הייתי בנעליים של לבחור לעצמי רכב אספנות ב2024, הייתי "מתקדם" לסליל (לפחות מקדימה). אם זה טויוטה 80 ואם זה tj,zj,xj comanchee וכו..

חוזק הסרנים לא פונקציה בעיניי, לא ברכב ישן שמיובא מארה"ב ולא ביפנית ישנה שבנוייה לתלפיות.

דרור ברלי
14-01-24, 08:59
הקפיצים מפריעים לכם?

הסדרה 70 שאנחנו מכירים בישראל נחשב ל"עגלה", עם מנוע הדיזל האטמוספרי 1HZ בנפח 4.2 ליטר, 129 כ"ס ו-28.5 קג"מ.....
אז עכשיו אתם מפנטזים עליו עם מנוע 4 צילינדרים ו-90 כ"ס?...................... (מנוע 13B)

טרללת. בחיי.
תמשיכו. זה משעשע.

סולי
14-01-24, 09:01
כל אחד והטרללת שלו..
מי סמוראי.. מי סופה .. ומי יפנית עגלה..

דרור ברלי
14-01-24, 09:02
עכשיו אתה?!

זה עדיף כנראה על עלה אפטרמרקט רגיל אבל זה לא מתקרב למערכת סלילים משובחת.

לטעמי האישי, אם הייתי בנעליים של לבחור לעצמי רכב אספנות ב2024, הייתי "מתקדם" לסליל (לפחות מקדימה). אם זה טויוטה 80 ואם זה tj,zj,xj comanchee וכו..

כן. גם הוא.
וכנראה לא האחרון.
עד שתודה שהבנת.
עלה אפטרמרקט טוב עדיף גם על לא מעט מערכות סליל. אתה יודע, לא כל מערכות הסלילים הן "משובחות"....

תבחר מה שתבחר, העיקר שיהיה משהו מגניב וש"איזה רכב אספנות להביא" תהיה הבעיה העיקרית/יחידה שלנו ב-2024 ובכלל.

RoyiBaum12
14-01-24, 10:22
כל אחד והטרללת שלו..
מי סמוראי.. מי סופה .. ומי יפנית עגלה..

Sent from my SM-G781B using Tapatalkאף אחד לא ציין שסמוראים משנת 94 נהיו אספנות!
מחדל.

ehudzeelim
14-01-24, 10:43
סמוראי דיזל?
תמצא בהודו אולי:

https://youtu.be/o7DCGu4pEnY?si=0XMbOuM8jBXeFxO5

sgill
14-01-24, 11:23
4 רכבים יצאו למרוץ רבע מייל, מי יגיע אחרון:

1. סמוראי אספנות
2. היילקס אספנות
3. פטרול כמעט אספנות
4. דיפנדר אספנות

ד ו ר ו ן
14-01-24, 12:02
תבחר מה שתבחר, העיקר שיהיה משהו מגניב וש"איזה רכב אספנות להביא" תהיה הבעיה העיקרית/יחידה שלנו ב-2024 ובכלל.
בול.

ד ו ר ו ן
14-01-24, 12:03
4 רכבים יצאו למרוץ רבע מייל, מי יגיע אחרון:

1. סמוראי אספנות
2. היילקס אספנות
3. פטרול כמעט אספנות
4. דיפנדר אספנות

מבחינת המהירות או זה שייתקע על תקלות?

ד ו ר ו ן
14-01-24, 12:28
קפיצי הסליל רק מקדימה
מאחורה "אוטו אמיתי" עם קפיצי עלים הכי לא נעימים שחוויתם בחייכם

טעינו בדגם.
זה LJ78 פראדו.
5 דלתות, סרנים חיים, קפיצי סליל ק/א.

sgill
14-01-24, 13:08
מבחינת המהירות או זה שייתקע על תקלות?

אם זה לא אותו אחד אז תן את שתי האופציות

ד ו ר ו ן
14-01-24, 14:28
אם זה לא אותו אחד אז תן את שתי האופציות

איזה פטרול?

guyo
14-01-24, 15:17
איזה פטרול?זה שנוסע

sgill
14-01-24, 15:59
אם השאלה מתייחסת לכל רכב עם המנוע החלש שלו, אני אני מניח שסמוראי עם 1000סמ"ק הכי איטי

ד ו ר ו ן
14-01-24, 16:09
גם סמוראי 1300.
מידי פעם אני משתעשע איתם בכביש.
זה יתרון של בערך קמ״ש וחצי ומשעשע לראות אותם נאבקים.

מה המהירות המירבית של סמוראי 1300 בישורת?

אם זה פטרול דיזל טורבו, אז מהתחתית דרוג המיאוץ זה סמוראי, היילקס, ופטרול ודיפנדר.
מי ישמע.. ״מרוץ״.. יותר בכיוון של ״מיאוט״.

RoyiBaum12
14-01-24, 16:24
גם סמוראי 1300.

אם זה פטרול דיזל טורבו, אז מהתחתית דרוג המיאוץ זה סמוראי, היילקס, ופטרול ודיפנדר.
מי ישמע.. ״מרוץ״.. יותר בכיוון של ״מיאוט״.בוא נביא סמוראי 1600 טורבו :) שלמסכן הקטן יהיה קצת יתרון

יונתןמצפה
15-01-24, 00:46
גם סמוראי 1300.

מי ישמע.. ״מרוץ״.. יותר בכיוון של ״מיאוט״.

לא פעם
ולא פעמיים
ברחתי לחבר עם היילקס אטמוספרי בעליות. וברמזור.
סמוראי הזרקה תקין נותן בראש להיילקס.
במיוחד עם 4.16 (וגלגלים 215).
המהירות הסופית מאוד תלויה באיכות האספלט וכיוון ומהירות הרוח... 😂
אבל יצא לי גם לעבור 130 במישור. בלא מעט ...

נכון, היום עם הסופה זה מרגיש מגוחך...
אבל אם ההשווא היא בין היילקס לסמוראי, הקטן הזה לא פראייר.

אלכס ב
15-01-24, 13:37
אם המירוץ יקרה בדובאי, כנראה הפטרול ינצח לפני שהאחרים יעבירו להילוך שני..

https://youtu.be/-R4fj3TAyL4

ולמי שלא מכיר את המפלצת הספציפית:

https://youtu.be/wHf2ejIZ44g

בברכה,
אלכס.

sgill
16-01-24, 10:28
ומהצד השני...

אם נשים 392 מול ברונקו ראפטור, מול דיפנדר חדש בנזין 8 צילינדר ואפילו נוסיף את הראם TRX...אפשר גם להוסיף G63 :-)
מי ינצח ברבע מייל? במיאוץ ל 100?
אני בכוונה לא מוסיף את ה H3 החדש עם 1000כ"ס כי זה כבר חשמלי...

כן, קצת סטינו מהנושא. SORRY

סולי
16-01-24, 11:39
קצת?! ב3 עשורים... ובפי 10 בעלויות ביטוח...

KOOKE
16-01-24, 19:10
אנסה לחזור לדיון המעניין הזה בהיבט מעשי כל שהוא.

קודם כל לדעתי במושג הזה "רכב אספנות שימושי" יש אוקסימורון.

רכב אספנות נועד אכן לשמש רק כרכב תחביב לחובב רכב שיתעסק כל היום עם הצעצוע שלו יתקן ויתחזק וישפץ כל מה שצריך ברכב כה ישן כדי להביאו למצב נסיעה ושייראה טוב וזהה למקור כאילו יצא אתמול מהמפעל למרות שהרכב נטש את שערי המפעל לפני 30 שנה ויותר.

למרות זאת לשם הדיון נניח ויש לכם בכיס 200,000 ש"ח פנויים לצורך שדרוג רכב השטח שלכם לרכב שטח אחר שישמש אותכם גם כרכב יום יומי וגם כרכב שטח לטיולים של סופי שבוע כולל לינה בשטח ברמת עבירות עד בינונית - קשה אבל לא אקסטרימית.

במה הייתם בוחרים? רכב שטח חדיש ומשופר לשטח שנכנס בתקציב או יבוא של רכב שטח אספנות כל שהוא משופץ עד לרמת הבורג ומשופר היטב לשטח בתקציב הזה? - אפשר בתרגיל הזה לשנות את התקציב הבסיסי לכל כיוון למעלה או למטה כשהעיקרון זהה.

אני הייתי בוחר באופציה הראשונה

סולי
16-01-24, 19:13
ברור מאליו,
הסטטוס של אספנות לא מתאים ליומיום מבחינת התקנות, בראש ובראשונה אך בגלל סבירות לתקלה.

אם זה רכב ב' לטיולים כמובן שאעדיף אספנות.

KOOKE
16-01-24, 22:37
סולי, לא מסכים לגמריי עם ההנמקה שלך בעיקר בחלקה השני - רכב אספנות ששופץ וחודש לגמרי - ממש הכל ברמה של חדש כולל מנוע יהיה לא פחות אמין מרכב שטח חדיש יותר - להערכתי הבלתי מקצועית כמובן. הבעיה עלולה להיות אם אכן מתקלקל משהו ברכב האפנות לך תשיג חלקים, תשבית הרכב שהוא גם היום יומי שלך...לא סביר.

אבל, מבחינתי כדי להגיע לרמת איבזור, נוחות ואיכות חיים ברכב שטח חדיש יותר צריך להשקיע ברכב שטח אספנות הון מטורף שיגיע לסכום גבוה יותר מרכב שטח גיבור דנדש מהניילון.

בחו"ל משוגעים לדבר שהממון בכיסם אכן עושים זאת בעיקר עם אייקונים מוטוריים שאינם עוד כמו הדיפנדר שהבאתי כדוגמה בסרטון.

סולי
16-01-24, 22:47
זה לגיטימי לחלוטין שלא להסכים.

...גם להביא סדרה 80 גרוטאה לאמינות של 80 חדש מהניילון (לדעתי אמין מרכב שטח חדיש) יעלה לדעתי גם הון לא קטן.

נוחות איכות וביצועים.. זה כנראה לעולם לא יהיה גם אחרי השקעה של סכום זהה לרכב שטח חדיש. אם כי מספיק קרוב לטעמי ..

הון כרגע אין לי... וכנראה לא יהיה.
אני דובק בסמוראי.. בשבילי זה המסלול הכי כלכלי בתחביב הכי לא כלכלי...

ד ו ר ו ן
16-01-24, 23:06
,
אבל, מבחינתי כדי להגיע לרמת איבזור, נוחות ואיכות חיים ברכב שטח חדיש יותר צריך להשקיע ברכב שטח אספנות הון מטורף שיגיע לסכום גבוה יותר מרכב שטח גיבור דנדש מהניילון.

תאום ציפיות.. זה הבסיס.
אתה לא מצפה שרכב בן 30 יהיה עם אבזור של רכב בן שנה-5-10 שנים.
אתה מחפש משהו אחר.

רכב אספנות היום (בן 30) זה כבר רכב משנות ה-90.
לא מועדון החמש.

יונימוג אדום
17-01-24, 05:51
סולי, לא מסכים לגמריי עם ההנמקה שלך בעיקר בחלקה השני - רכב אספנות ששופץ וחודש לגמרי - ממש הכל ברמה של חדש כולל מנוע יהיה לא פחות אמין מרכב שטח חדיש יותר - להערכתי הבלתי מקצועית כמובן. הבעיה עלולה להיות אם אכן מתקלקל משהו ברכב האפנות לך תשיג חלקים, תשבית הרכב שהוא גם היום יומי שלך...לא סביר.

בחו"ל משוגעים לדבר שהממון בכיסם אכן עושים זאת בעיקר עם אייקונים מוטוריים שאינם עוד כמו הדיפנדר שהבאתי כדוגמה בסרטון.

אני עם סיקס 1990 משופץ מהייסוד .
אמין לחלוטין - סומך עליו במאת האחוזים .
הרכב יכול לשמש כרכב יומיומי ללא חשש כלל .
האמינות והשרידות של רכב אספנות ( אין מערכות חשמל מסובכות ומורכבות ואין מחשבים ) עולה לאין שיעור על רכב מודרני .
חברים - יש להבדיל בין שימוש רגיל ברכב לבין נסיעת שטח - במלחמה יש פצועים וזאת עובדה כואבת אבל נכונה .
לגבי חלפים - כמה שתרצה על המדף .

אילן

דרור ברלי
17-01-24, 09:03
ומהצד השני...

אם נשים 392 מול ברונקו ראפטור, מול דיפנדר חדש בנזין 8 צילינדר ואפילו נוסיף את הראם TRX...אפשר גם להוסיף G63 :-)

מה לזה ולרכבי אספנות?.........

אבל אם אתה התחלת, אז המרצדס כנראה לוקח בדראג ל-100 וגם לרבע מייל.
ראם TRX יהיה מאוד צמוד אליו
הברונקו ראפטור יסיים אחרון.

אבל מה אני בוחר?
המרצדס והדיפנדר הם שני ה-BIG NO-NO ונופלים ראשונים מבחינתי בחבורה הזו.

במרצדס G63 יצא לי להתנסות קצת. כל עוד מה שאתם רוצים זה להאיץ בקו ישר, הוא הבהמה הרעה באמת. אבל זה רכב שהוא הרבה מעבר לתכונותיו. הוא קודם-כל סמל. סמל מובהק ומאפיין של טעם רע ושל כסף גדול מהסוג המטונף. וזה ככה לא רק אצלנו אלא בכל העולם.
ואני יודע שזו הכללה גסה ומצטער שזו הסיבה הראשונה שלי לפסול אותו, אבל היא באמת לא היחידה. יש עוד הרבה סיבות פרקטיות.... זה לא רק ממש-ממש לא "רכב השטח הטוב בעולם" - הוא גם לא קרוב לזה. אפילו לא בקצת.
אולי כי כבר מזמן חלפו הימים שנשמטה לנו הלסת מדגם מסוים רק כי היה היחיד שהגיע עם שלוש נעילות.

הדיפנדר כבר יותר מאופק ובטעם הרבה יותר טוב, אבל הוא מורכב, אלקטרוני ועדין מדי. זה הדבר הכי רחוק מ"דיפנדר" כפי שאנחנו מכירים ומוקירים. לשמחתי אני מכיר אותו ממש טוב. אני אמנם מאוד נהנה, אבל ככל שהכרותנו הולכת ומעמיקה, כך הסיכוי שאי פעם ארצה אוטו כזה הולך ויורד.... האובססיה ליוקרה ולטכנולוגיה, מכתיבים בו המון טעויות ובחירות שגויות. החל בתלות מוחלטת בכמות בלתי סבירה של מחשבים/אלקטרוניקה, דרך בחירת מידות הצמיגים ההזויות ועד לשגיאות גסות בתכנון נקודות ריתום וחילוץ. ולכל זה מתווסף החשש התמידי ממהימנות כל החבילה המורכבת הזו.... למרבה הצער, ה"פרימיום" בלנדרובר הזה דוחק החוצה/הצידה את ה"שטח" וזה משהו שממש לא לרוחי. ציפיתי מהדיפנדר החדש להיות משהו בסגנון של האינאוס גרנדיר. אבל היי, לנדרובר חתכה הצידה במודע מהשטח לטובת יוקרה והגרנדיר נולד בדיוק בגלל זה - כי לנדרובר הפנתה עורף לדיפנדר האמיתי....

לגמר שלי עולים בקלות שלושת האמריקאים וזה כבר עניין של העדפות וטעם אישי.
הברונקו מאוד מוחצן. לטעמי מוחצן מדי. הראם והג'יפ נראים קצת יותר צנועים, אם אפשר להגדיר ככה מפלצות כאלה. הג'יפ נראה לטעמי הכי נכון - כזה שרק יודעי דבר מבינים באיזו גרסה מדובר.

מי שאוהב את הקונספט של טנדר, מין הסתם לא יתלבט וייקח את הראם. הטנדר הכי מטורלל והכי כייפי שיש.

אבל אם נשים טנדר בצד, בשקלול של כל התכונות והיכולות, אחרי שנוהגים ב-392 וברפטור בכל סוגי התרחישים, הברונקו כנראה לוקח. אפילו די בקלות, למרות שהוא לא המהיר ביותר במיאוץ ל-100. אם הג'יפ הוא בעיקר רכב חוליגני, הברונקו הוא מכונית מירוצי שטח חוקית לכביש.
זו יצירה מיוחדת במינה וצריך לנהוג בו כדי להבין.

sgill
17-01-24, 10:16
תודה דרור, סקירה מעניינת למרות שרחוקה מנושא השרשור המקורי.
אני הייתי לוקח 392 אחרי שנהגתי על אחד של חבר. גם בלי לנהוג על הראפטור. פשוט ה 392 עושה לי את זה וזהו!

דרור ברלי
17-01-24, 10:21
גם אני התלהבתי אחרי סיבוב ב-392
אבל כדי לקבל פרופורציה, אני ממליץ לך, מאוד, לעשות סיבוב על ברונקו רפטור.
להבדיל מהג'יפ 392 שמרגיש כמו ג'יפ רוביקון רגיל שעבר SWAP של מנוע פרוע (כמה אני אוהב את זה!), ברפטור זה מרגיש הרבה יותר שלם ועגול. מרגיש אוטו שהונדס ונולד ככה על שולחן התכנון (היום זה מחשב התכנון... אבל תפרגן לי להמשיך לחשוב במושגי פעם) וכל רכיב בו מותאם טוב ומדויק יותר מבחינה הנדסית לביצועים שהוא מספק. והם פנומנליים בכל מתאר ותרחיש. וזה אוטו שמרגיש כמו רכב מירוץ, אבל הוא סטוק. כזה שקונים אצל כל דילר של פורד (בהמון כסף...אאוץ', אבל עדיין עולה פחות מחצי ממרצדס G63...), לא כזה שנבנה בסדנת מירוצים.
כמו שהוא מהחנות, אני לא רואה צורך לשנות ולשפר בו כלום. ממש כלום. מה שיש זה מעל ומעבר.

ואם יזדמן לך (וזה לא פחות נדיר) גם על G63AMG.... מהתאוצות ומהבעיטות והצלילים של ה-V8 כפול המגדשים אתה תתלהב לפחות כמוני. כל היתר כבר עניין של טעם (רע).

ד ו ר ו ן
17-01-24, 10:37
נראה לי נושא לשרשור אחר לגמרי.

דרור ברלי
17-01-24, 10:57
בוא נחזור לאספנות.

אני עם שלמה.
ב-200,000 שקל, כשהייעוד הוא רכב שמוכן בכל רגע נתון לצאת לטיולים בשטח, גם קשים מהמקובל, עדיף שיהיה צעיר יותר ועם זמינות חלפים.

רכב השטח-אספנות שאני רוצה (יש הרבה, אבל בואו נדבר על זה שחביב עלי מאוד) זה הוולבו C303/TGB. רכב מהסבנטיז.
יש בישראל אחד שאני יודע עליו.

145780

מצד אחד הוא מאוד פשוט. רכב צבאי, נטול איבזור, בלי חארטות/
החשמל מינימלי, אפס אלקטרוניקה, אין מזגנים ושאר מכלולים שנוטים להיכשל. החלונות הם הזזה.... אפילו הגה כוח אין בו במקור.
המכניקה שלו עתיקה, כבדה וחסונה ובתיאוריה בלתי ניתנת להשמדה - מנוע בנזין 6 בטור B30 (בלוק וראש ברזל, 3 ליטר, 125 כ"ס, מוכר מהוולבו 164) מוזן קרבורטור. זה מנוע עם מוניטין אמינות נצחית שבטיפול מינימלי לעולם לא ימות. גיר ידני 4 הילוכים, סרנים חיים עצומים עם פורטלים ונעילות בהפעלה מכנית, מקורי מהיצרן. קפיצי עלים, צמיגים מקוריים 9.00-16 (34-35 אינץ')....
הזגוגיות ישרות ללא עיקולים, המרכב עשוי לוחות פח ישרים - קל מאוד לתקן/לייצר לבד משטחי פח ולתקן חלודות. 7-8 מושבים במקור (דרגשים, אבל קל להחליף), קל מאוד להניח מזרן זוגי מאחור, גג שטוח לחלוטין שלא ירגיש התקנת אוהל-גג.... יכולות העבירות שלו חריגות גם במושגים של היום, הוא ייחודי ומגניב ולכאורה, זו הפלטפורמה לרכב הטיולים/אוברלנדינג המושלם לתנאים שלנו ובמיוחד לתנאים ולהעדפות שלי.

אבל. יש הרבה אבל.
זה לא רק מחיר הקנייה שהולך ומטפס (חלפו הימים שהוצאת אחד כזה עם 8,000 ק"מ על השעון ב-5,000 אירו ממכרז הימ"חים של הצבא השוודי). היום תכין 15,000 אירו במינימום, באירופה, לפני שילוח ומיסים ורישוי ושאר ירקות וכמובן לפני יישור קו מתבקש. עדיין סביר איכשהו? תלוי למי.
בוא ונאמר שגם מהירות מירבית בסך 110 קמ"ש, כלומר שיוט על 90 עם נגיעות ב-100 + צריכת דלק 5-6 ק"מ לליטר על כביש, זה קשוח. ברכב אספנות אולי עוד אפשר לחיות עם זה איכשהו.

זה רכב נדיר. גם במולדתו ובכלל. חריג מאוד מבחינה מכנית.
חוץ מהמנוע, הכל מיוחד וייחודי בדגש על הסרנים, הגיר והטרנספר.
מי שרוכש דבר כזה, כדאי מאוד שיצטייד מראש בזוג סרנים ובגיר+טרנספר הייחודיים. כדי שיהיו לו ספיירים וחלקים לתיקון/החלפה אם יידרש. כל מיני חלפים מתבלים קטנים ופשוטים לכאורה, לא זמינים בכל פינה ולכן עולים הון, ותאמין לי - כבר בדקתי את זה. קיבלתי חום מהמחירים.

אז כקוריוז שנוסע פעם בשבוע למפגשי האספנות ויוצא פעם בכמה חודשים לטיול, זה יהיה בסדר.
אבל לטייל בדבר כזה באופן קבוע? צריך ליידע ולרכך מראש את מנהל הבנק.

ולכן רכב-שטח אספנות שגם מטייל, צריך להיות פשוט, מדגם נפוץ עם זמינות חלפים זולים. מי אמר Jeep?.....

ד ו ר ו ן
17-01-24, 11:49
שכחת להצטייד באוזניות מבודדות רעש.

שיוט ב-90 זה אופטימי.
הבנתי שהם מרגישים בנוח באזור 80.

יש לך כוח וסבלנות לנסוע ככ לאט?

אפילו היילקס אטמוספרי זה +20 קמ״ש ביחס לזה בכביש פתוח.

Yaron.nahum
17-01-24, 15:44
ומהצד השני...

לא צריך לנחש
https://www.youtube.com/watch?v=5bJov5Ju7QA

טוב חוץ מה TRX שהוא מביס את ה 392 במבחן נפרד

https://www.youtube.com/watch?v=StxyNVM_A-Y

שולץ האיום
17-01-24, 16:28
[QUOTE=דרור ברלי;1042193]בוא נחזור לאספנות.

145780

תהיו לי בריאים עם הפנטזיות שלכם.

ממש סוטים.

ymandel
17-01-24, 16:36
אם כבר אז פינצגאואר, 6×6...

asafk
17-01-24, 17:42
אני יותר מחבב את הוולוו.
חלום. באמת.

אסף.

דרור ברלי
17-01-24, 20:41
גם את הוולבו יש ב-6X6

145783

asafk
17-01-24, 21:27
מעל 3.5 טון אי אפשר להביא אספנות

אסף.

אשר צור
19-01-24, 05:03
לא יאומן איך הזמן טס.
טויוטה לק 80 1994 בנזין. כבר אספנות
.145785

Gilad
19-01-24, 18:59
פגשתי חבר באיטליה שמשפץ שני פינצ 6X6 שיצאו מהצבא באומן

משהו כמו 20K יורו כל אחד עלות ראשונית, אחרי שיפוץ לדבריו שווים כמעט 200K יורו

חתיכת בהמה, נוסעים איתה על נגרר לרומניה כי אין איפה לסוע בשטח באיטליה...
145791

נראה חלום אבל אם אתם לא מתכננים מסע חוצה יבשות אני חושב שכל דיפנדר ישן או סיקס יהיו עדיפים בהרבה בישראל.

sgill
19-01-24, 20:10
למה אף אחד לא מזכיר אונימוג?

https://expeditionportal.com/media/2023/11/ZcF5ZXqdalc-HD.jpg

איל מ
19-01-24, 20:25
כי לדעתי לא ניתן לייבא אותו.

יונימוג אדום
20-01-24, 08:46
למה אף אחד לא מזכיר אונימוג?

https://expeditionportal.com/media/2023/11/ZcF5ZXqdalc-HD.jpg

כמו שנאמר - זהו טרקטור לכל דבר ולכן לא ניתן לייבא אותו .
מעבר לכך ולמרות ההילה סביבו - לאחר שתי נסיעות מהמרכז לשמורת הנחלים הגדולים נראה לי שלא תגיע לנסיעה השלישית :)
רק הכלים היותר חדשים הללו ניתן לייבא אולם המחיר בשמיים , הם גם מופיעים ברישוי משאית .

אילן

ehudzeelim
20-01-24, 21:40
עם הוולוו 303 משעמם, אין תקלות, לא נתקעים בדרך - לא חווייתי מספיק.
לעומת הצהוב הזה, איתו תמיד יש הפתעות, מכירים אנשים טובים על אם הדרך,
לומדים מכונאות תוך כדי טיול.. מושלם

145795

דרור ברלי
21-01-24, 13:04
אני ממש לא בטוח שכל הנאצי-וואגון האלה (נדמה לי שנמרוד טבע פעם את המונח הזה) עדיפים כרכבי שטח על מה שאנחנו מכירים (דיפנדר, סופה, סיקס, טויוטה 70/80 וכו')

אבל מה שבטוח זה שהם הרבה יותר מגניבים. וזה מה שמחפשים באספנות, לא?
קצת פחות חשוב איך נוסע וכמה אמין, כי ממילא לא ייסע הרבה (וכרכב אספנות נדיר ויקר עם בעיית זמינות חלפים, גם לא נאתגר אותו בעבירות קשה של ממש). רק שיהיה מגניב.

אז אם שואלים אותי? הוולבו והפינץ יותר מגניבים מהלנדרובר 101, למרות שהוא הרבה יותר נדיר מהם (רק 2669 יחידות יוצרו אי פעם. זה פחות מחצי ממספר הסופות סימן 1 שיוצרו בתע"ר).

ishc
21-01-24, 19:31
שלי הכי מגניב!!!https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240121/de3222599de65fef11ff3193f2dd90ef.jpg

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

ehudzeelim
21-01-24, 19:40
אם להיות רציני לרגע,
המפלצות בסגנון הוולוו 303 ושות' לא מתאימות לשימושים סבירים,
מרעישות, קשות, איטיות להחריד, שדה ראייה מעפן, ובנוסף על כל זה קטנות מבפנים, צרות ונמוכות.
היתרון היחיד שלהן הוא עמידות לשטח קשה ועבירות. יונימוג?? הנסיעה בו זה הרי עונש.
כל וואן 4X4 בינוני ואפרורי יהיה מהנה בהרבה, ל-99% מקהל הלקוחות הפוטנציאלי חובב השטח. עם יתרון גדול לבעלי גג מוגבה.

אבל, אין לו את הפוזה שלהם יש. למי שזה חשוב זה כנראה חשוב..

דרור ברלי
21-01-24, 22:31
ראית את הוולבו 303 בלייב?
נסעת בו?
הוא לא ענק, אבל גם לא קטן.
הוא קצר מהסופה, אבל יש בו כל כך הרבה יותר מקום והוא הרבה יותר גבוה.
לנהיגה ברכב במבנה הפורוורד-קונטרול צריך להתרגל ללא ספק. אבל הוא ממקסם את ניצול חלל הפנים ל-100%.

ד ו ר ו ן
22-01-24, 00:26
ראית את הוולבו 303 בלייב?
נסעת בו?
הוא לא ענק, אבל גם לא קטן.
הוא קצר מהסופה, אבל יש בו כל כך הרבה יותר מקום והוא הרבה יותר גבוה.
לנהיגה ברכב במבנה הפורוורד-קונטרול צריך להתרגל ללא ספק. אבל הוא ממקסם את ניצול חלל הפנים ל-100%.
לא בוולוו אבל במבנה דומה.
בירידות, אתה מרגיש שאתה נופל החוצה מהרכב, והמושב לפני הסרן הקדמי מייצר תנאי נסיעה איומים לנהג.
הבאמפים בכביש (ובשטח) מגיעים אחרי שאתה עובר אותם, ואז אתה מקבל הצלפה שזורקת אותך מעלה.
במשאיות יש לפחות שיכוך לקבינה, כאן אתה יושב על הסרן הקדמי וחוטף את הבעיטות של הפרד.

איל מ
22-01-24, 07:52
אני חייב לציין שסיפורי האימה לא מרשימים אותי.
הישיבה לפני הסרן ובקו החזית זה משהו שיש לי הרבה נסיון בו. התחושה היא ממכרת.
בעוונותי גם יצא לי לעבוד על יונימוג משנות ה60 (כמו גם כלים אחרים בהם הישיבה היא אפילו יותר לפני הסרן הקדמי), החוויה הטרקטורית והנסיעה ב60-80 קמ"ש הוא משהו שדווקא מכניס לאווירה אחרת, ועל אף הטרקטוריות שבו וצריכת הדלק שהשתוותה כמעט לצריכת השמן, נהניתי מכל רגע. לא משהו שמטריד אותי כשמדובר ברכב טיולים בלבד.
גם אם זה אומר שהאשה מצטרפת לטיול רק בדרום, אחרי שהגיעה לשם עם הליסינגטומטית_דלק_חינם.
אבל אלו הם רק חלומות, שכנראה בשביל 99.9 אחוז מאיתנו לא יתגשמו.

ehudzeelim
22-01-24, 12:53
לא נסעתי ובטח שלא נהגתי על וולוו 303,
הכי קרוב לזה שהגעתי זה טרנספורטר T3
:D
אין ספק שהמבנה הזה מנצל את הנפח היטב, אבל אפילו אם תשווה אותו לטנספורטר הנ"ל, שהיא מהוואנים הקטנים יותר, תראה שהגובה (המרחק מהרצפה לתקרה) קטן בכמה סנטימטרים טובים לעומת הטרנספורטר, למרות שהגובה הכללי גבוה בהרבה כמובן. הרצפה הגבוהה מכתיבה את זה, ואלה מימדים לא נוחים בלשון המעטה לרכב מהסוג הזה. זה רכב שנועד למטרה מסוימת והוא מדליק ויחודי ביותר, אבל אני לא חושב שהוא רכב טיולים כייפי במיוחד.

ishc
24-01-24, 19:39
לכל המזוכיסטים, בבקשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240124/7ea997315233bcacaffe289ee62b3b6a.jpg

geva dover
24-01-24, 20:29
לכל המזוכיסטים, בבקשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240124/7ea997315233bcacaffe289ee62b3b6a.jpg

Sent from my CPH2465 using Tapatalkחבר ראה אותה היום,
יש ריגקטים אבל הבחור מוכר ב65 גמיש שזה לא כזה נוראי

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

asafk
24-01-24, 20:43
זה כמה שיעלה להביא אחד במצב טוב מרוסיה. אז המחיר סהכ הוגן

אסף.

דרור ברלי
25-01-24, 10:17
בוחנקה זה משהו מיוחד ומקסים למי שאוהב מוטוריקה סובייטית או סתם לאיזה עולה ישן מברה"מ שמתגעגע "לימים היפים ההם"...
אבל אוטו כזה הוא באמת לא לכל אחד ואני לא רואה תור של קונים שיילכו עליו מכות....

אני מהמר שבעוד חודשיים-שלושה הוא יצוץ שוב, אבל יתומחר ב-50 ואולי גם בפחות, רק להיפטר מהצרה הזו. ואז זה אולי כבר יהיה מעניין.

לכל מי שלא חווה נהיגה/נסיעה בבוחנקה - זו חוויה קשה/מאתגרת/מחשלת (מחק את המיותר). רכב סובייטי ישן של פעם, ספרטני וקשוח גם בסטנדרטים של הקולחוזים הכי נידחים. ראו הוזהרתם!

מצד שני - מי שבא מוכן לזה נפשית, ויידע גם להחזיר לרכב הזה את המקוריות ו/או לשדרג אותו מבחינת מכניקה ות"ש - זה באמת מיוחד ומגניב.

אלכס ב
25-01-24, 11:53
הבוחנקה רכב מגניב, ברוסיה, שם ניתן למצוא חלפים בכל פינה בשקל וחצי, ויש מבחר רכבים במחירים זולים, החל מגרוטאות ממש ועד לרכבים חדשים כמעט. לדעתי עדין מייצרים אותם.
בשביל להחזיק דבר כזה בארץ במצב טוב, חייבים קו פתוח לחלפים מרוסיה, נראה לי בעייתי עכשיו מאז שניתקו אותם ממערכת הסויפט.

יש ערוץ יוטיוב של ג'יפאים רוסיים שאני עוקב אחריו, קנו בוחנקה, יישרו קו ונסעו איתה למסע בצפון רוסיה. אחזקה בסיסית, צמיגי שטח ולדרך.
מומלץ לראות גם למי שלא דובר רוסית, הנופים מהממים:

פרק ראשון:
https://www.youtube.com/watch?v=0tcaoF7Bq2c

פרק שני:
https://www.youtube.com/watch?v=FujsIoQSopQ

פרק שלישי:
https://www.youtube.com/watch?v=_6aQdKGcVCQ

בברכה,
אלכס.

ehudzeelim
25-01-24, 15:29
רק שיהיה הדגם עם הגג הגבוה וזה מושלם.
ונעילה אחורית (יש מקורית?)

145824

דרור ברלי
25-01-24, 17:39
רק לי נראה הכי מגניב בעולם לשים מתחת למרכב ושילדה של בוחנקה זוג סרנים נעולים של היילקס + רכבת כוח טורבו-דיזל כלשהי של טויוטה ולהתחיל לעשות חיים?

asafk
25-01-24, 18:04
זה בגדול מה שמקובל מאוד לעשות להם.
רכבת כוח מושלמת של טויוטה.

אסף.

ehudzeelim
25-01-24, 18:13
זה בדיוק מה שלא הייתי עושה,
עד שסוף סוף יש משהו פשוט שאפשר לתקן עם פטיש ובזול..

asafk
25-01-24, 18:38
כן חשוב לומר - אלו מכונות אמינות. נוזלות רועשות וחייבות טיפול כל 5000 קמ אבל תדאג למלא כל מה שנוזל - והן ימשיכו לנסוע לנצח.
יש הבדלים בין השנתונים - מ2015 זו שילדה חדשה רחבה יותר והבודי פחות נשבר, אבל מברזל פשוט ואז השילדה נרקבת. השילדות הישנות מחזיקות מעמד יפה לעומת זאת.
גיר 5 הילוכים עוד לא היה ב 1994 אבל הרבה כלים החליפו לגיר כזה. מנוע הזרקה לעומת זאת פחות החליפו אבל גם ההסבה הזו מהדגמים החדשים יותר די מקובלת.
ויש המון תת דגמים בין לבין למי שירצה לייבא לבד. יש זוג רוסים שזה הביזנס שלהם - לעזור לך למצוא אואז לבדוק אותו ולסדר את העיסקה.

אסף.

ehudzeelim
25-01-24, 20:39
ואיך כיכר הלחם האמריקאית בהשוואה לרוסית?

145825

ishc
26-01-24, 00:31
זה אדיר, סרט מצוייר על גלגלים!!! גם השיכור הרוסי לא פחות מוצלח.
אבל ברצינות, מי מספיק מזוכיסט כדי לנסוע בזה לטייל?

דרור ברלי
26-01-24, 09:48

מי שמספיק מזוכיסט לטייל בואנדורה?...........:rolleyes:

- - - Updated - - -

זה בדיוק מה שלא הייתי עושה,
עד שסוף סוף יש משהו פשוט שאפשר לתקן עם פטיש ובזול..

מכלולי היילקס ישן מהדגמים הנכונים (עד 97) נותנים תחרות יפה מאוד לברזל הרוסי בסעיף "הכי פשוט, הכי פרימיטיבי"...... וכנראה גם יותר אמין ובמחוזותינו, יותר שיפורים. בסוף צריך להישאר מהבוחנקה מה שהכי טוב ויפה (?...) בה - המרכב והלוק.

ד ו ר ו ן
26-01-24, 10:56
כלולי היילקס ישן מהדגמים הנכונים (עד 97) נותנים תחרות יפה מאוד לברזל הרוסי בסעיף "הכי פשוט, הכי פרימיטיבי"...... וכנראה גם יותר אמין ובמחוזותינו, יותר שיפורים. בסוף צריך להישאר מהבוחנקה מה שהכי טוב ויפה (?...) בה - המרכב והלוק.
מצלצל דומה לפרויקט נסיון השתלת סרני G מתחת לוואז.. למי שזוכר את השעטנז ההזוי מבית רכס/עירא.

ehudzeelim
26-01-24, 12:17
מכלולי היילקס ישן מהדגמים הנכונים (עד 97) נותנים תחרות יפה מאוד לברזל הרוסי בסעיף "הכי פשוט, הכי פרימיטיבי"...... וכנראה גם יותר אמין ובמחוזותינו, יותר שיפורים. בסוף צריך להישאר מהבוחנקה מה שהכי טוב ויפה (?...) בה - המרכב והלוק.

טויוטה יותר אמין ויותר טוב אבל כשכבר צריך לתקן,
מחירי החלפים של הבוחנקה נותנים פייט רציני לטויוטה..
וגם כיף לדעת שהרכב אותנטי.
לדעתי גם ישמור על ערכו הרבה יותר טוב כמקורי לעומת מושתל טויוטה, אבסורדי עד כמה שזה נשמע :eek:

ehudzeelim
26-01-24, 12:39

תחשוב על חדש
https://www.youtube.com/watch?v=GTbDRsSVEug

ishc
26-01-24, 15:31
חדש כזה זה אולי מגניב אבל לא יקרה פה.
ןהונדורה זה מזוכיזם??? יש קבינה סגורה, מזגן, הגה כוח, מערכת שמע, גיר אוט'. סהכ ממש סבבה לטייל בה

בדאלק
26-01-24, 15:44
באופן מפתיע מבחינת הצטרפות מקרים (או הצטרפות אלגוריתמים) נתקלתי בעוד בוכנקה קמפר ישראלית משופרת למכירה

https://www.facebook.com/marketplace/item/678589137688789/

ד ו ר ו ן
26-01-24, 16:20
טויוטה יותר אמין ויותר טוב אבל כשכבר צריך לתקן,
מחירי החלפים של הבוחנקה נותנים פייט רציני לטויוטה..
eek:
תשמע..
בעוונותי הייתה לי ניבה.
קוזאק סובייטי קלאסי.
הכל נגיש, ניתן לתיקון עם פלאייר ופטיש.
חלפים זולים והמקורי כבר בילטאין באיכות דראק.

רכב נהדר ללמוד מכונאות.
שגרת בד״ח רציפה תו״כ נגיע .
לא נתקענו, אבל כמות העבודה..

ההגדרה המילונית של ״בזוקר״, וחותם לך שזה גם מה שיהיה עם הבוכנקה בחלקים מקוריים.

boaz avrahami
26-01-24, 18:57
התחלתם לדבר על רכבים מכוערים עד הזיה ונפקד מקומו של הרכב אולי המכוער ביותר שיוצר אי פעם. ( לא שטח)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240126/8c0aec90f99324ba2f62d8a29628be9f.jpg

יותר מכוער מהדוד אפילו.
האוטו שהוא הטריגר שכלבים שונאים דוורים.

ehudzeelim
27-01-24, 16:47
תשמע..
בעוונותי הייתה לי ניבה.
קוזאק סובייטי קלאסי.
הכל נגיש, ניתן לתיקון עם פלאייר ופטיש.
חלפים זולים והמקורי כבר בילטאין באיכות דראק.

רכב נהדר ללמוד מכונאות.
שגרת בד״ח רציפה תו״כ נגיע .
לא נתקענו, אבל כמות העבודה..

ההגדרה המילונית של ״בזוקר״, וחותם לך שזה גם מה שיהיה עם הבוכנקה בחלקים מקוריים.

לא התעמקתי אבל ה-452 עושה רושם יותר אמין,
וגם ככה כרכב טיולים, כמה אלפי ק"מ בודדים בשנה זה בקטנה.
בשביל חלל כזה זה אולי שווה.. על הניבה יצא לי לנהוג, גם כשהייתי פחות זקן זה היה חתכת צינוק.. אני אוהב את הגודל :D

- - - Updated - - -

התחלתם לדבר על רכבים מכוערים עד הזיה ונפקד מקומו של הרכב אולי המכוער ביותר שיוצר אי פעם. ( לא שטח)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240126/8c0aec90f99324ba2f62d8a29628be9f.jpg

יותר מכוער מהדוד אפילו.
האוטו שהוא הטריגר שכלבים שונאים דוורים.

על טעם ועל ריח בעיניי ה-452 דווקא יפה

Oren Kipnis
03-02-24, 23:05
בוא נחזור לאספנות.

רכב השטח-אספנות שאני רוצה (יש הרבה, אבל בואו נדבר על זה שחביב עלי מאוד) זה הוולבו C303/TGB. רכב מהסבנטיז.
יש בישראל אחד שאני יודע עליו.

145780

אכן כלי מדהים, בדיוק כמו הפינצ...אבל אני נאמן לסינכרו.
בבריטניה החוקים שונים, והסינכרו שנת 1990 יקבל מעמד רכב היסטורי באפריל 2030. אז יהיה פטור לחלוטין מאגרת רישוי, ביצוע טסט שנתי ומגבלות כניסה לאזורי אוויר נקי...
בתמונה על פסגת הר באבא, גן לאומי פליסטר, צפון מקדוניה בספטמבר 2023.
145941

-->