התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בקשת ייעוץ לגבי רכב כביש-שטח ראשון למשפחה

איתי ג
08-01-24, 09:25
שלום,
אשמח לעצתכם הטובה לגבי רכב הכביש- שטח הראשון שלנו. מטה מצויות תשובותיי לשאלון. נראה לי שבסוף פורסטר הוא התשובה אבל כנראה שהבחירה תהיה בין תת הדגמים שלו, שלגביהם אשמח לעצתכם.
1. תקציב: 100-120 אש"ח עלות רכישה. אני יכול לעמוד בעוד עלות מיגון של כמה אלפי ש"ח וכן ביטוח ותחזוקה שוטפת וכן הוצאה חד פעמית גדולה. עם זאת, אני מצפה שרכב שאוציא עליו 120 אש"ח לא ידרוש יישור קו משמעותי.
2. קיבולת - אנחנו משפחה של 4 (שני מבוגרים ושני ילדים בגילאי 9 ו-4). יהיה נחמד אם המושב האמצעי יהיה שימושי לעוד ילד, אבל זו לא דרישת סף. אנחנו לא צפויים לישון יותר מלילה אחד (גג שניים) בשטח.
3. נסועה שנתית - 6,000 ק"מ בשנה, לא כולל טיולים. הרכב יהיה הרכב היומיומי שלי, ואנחנו שואפים לטייל פעם בארבע עד שישה שבועות. במידת הצורך אוכל להסתדר עם הרכב יהיה מושבת לכמה ימים כי יש עוד רכב בבית, אבל זה לא המצב האידיאלי.
התחזוקה תתבצע בעיקר במוסכים. יש לי שתי ידיים ימניות והבנה טכנית אבל מעט זמן פנוי. אם זה פותח לי אופציות לרכב הרבה יותר טוב, כנראה שאפשר להתגמש בנושא זה, כי יש לי חניה שאוכל לטפל בה ברכב. אני גר במרכז, קרוב למוסכים.
4. אופי השימוש - אין כוונה לטחון מדרגות סלעים אלא לקחת את המשפחה לראות קצת טבע ולטבול במעיינות. יצאתי לטיולים נחמדים בוואדי קלט ובאזור לוחמי הגטאות. הרכבים בקבוצות שטיילתי איתם כללו גם ויטארה או גראנד ויטארה (בדור של עד 2014 עם הילוך הכוח) וכן להבנתי סובארו XV ופורסטר יכולים לעשות מסלולים אלה. השאיפה היא לעשות מסלולים שהם מעבר לשבילי קק"ל.
5. העדפות ותנאי סף - א. מעדיף אוטומטי, אבל יש רשיון לידני אם זה משנה מאוד את התמונה. ב. העדפה קלה למנוע בנזין כי רגיל למנוע כזה, והבנתי שמנוע דיזל עשוי להיות רועש ורועד יותר. ג. תצורה - מרכב ג'יפ/SUV אין בעיה שיהיה ארוך. ד. גיל הרכב - שנתון 2018-2019 ומעלה.
6. אני נוטה לסובארו פורסטר משנת 2019 ומעלה, בדגמים של ה2.5 ליטר בנזין כי להבנתי הייתה שם קפיצת מדרגה בבטיחות הרכב. מה שמטריד אותי שהוא שהדגם X אינו כולל פתחי מזגן מאחור, וכן שלעומתו דגם הספורט כן כולל פתחי מזגן אחוריים אבל יקר יתר, ונדמה לי שראיתי שהוא פחות טוב לשטח. שקלתי גם דאצ'יה דאסטר, סובארו אאוטבק ו-XV, ואני חושש שהם לא ישיגו מטרה אחרת עבורי שהיא נראות מול לקוחות (אני עובד במקצוע חופשי שלעתים מגיע ללקוחות בנהיגה). תודה רבה למי שקרא עד כאן ויוכל לייעץ.
איתי

raanan
08-01-24, 09:29
ממליץ שתרד בשנתונים ותפזול לפאג'רו 2012 ומעלה.

Asaf-a
08-01-24, 10:32
פורסטר xs דור5 מגיע עם מזגן מאחור וגלגלי 17״.
אני ספקן אם יכנס בתקציב.
לא הייתי שולל פורסטר דור4 עד 2018, למרות שלא חושב שמגיע עם מזגן מאחור באף גרסה

sgill
08-01-24, 11:10
לדעתי בגיל של הילדים שלך, מזגן מאחורה פחות חשוב...
השאלה היא האם פורסטר יספק לך מספיק עבירות גם לטווח הרחוק יותר כשהתאבון לשטח יגדל ותרצה להגיע למקומות שעוד לא הגעת.
הבעיה היא שהתקציב שלך ודרישת השנתון הגבוהה, לא מותירה הרבה אפשרויות למעט אלו שהזכרת, סובארו למיניו ודאסטר.
אני בדעה שעם הקילומטראג' הנמוך שהזכרת, כדאי לך לרדת קצת בשנתון ולהסתכל על אופציות נוספות שהן קצת יותר עבירות מהפורסטר, יש להן מזגן מאחור אבל עלויות האחזקה יותר גבוהות.

ש01
08-01-24, 11:24
לא מהכרות אישית אבל קראתי שהאאוטבק מפתיע ביכולות, לא פחות מהפורסטר.

באחד הטיולים המשפחתיים נדרש רכב נוסף והשאלתי מאבא את הפורסטר שלו.
אמנם לא אתגרתי אותו, אבל מסלול שהוא הרבה מעבר לכל משפחתומטית ועמד בו בכבוד (שבילים שונים באזור הצין, גב זרחן וכד').

איתי ג
08-01-24, 12:11
לדעתי בגיל של הילדים שלך, מזגן מאחורה פחות חשוב...
השאלה היא האם פורסטר יספק לך מספיק עבירות גם לטווח הרחוק יותר כשהתאבון לשטח יגדל ותרצה להגיע למקומות שעוד לא הגעת.
הבעיה היא שהתקציב שלך ודרישת השנתון הגבוהה, לא מותירה הרבה אפשרויות למעט אלו שהזכרת, סובארו למיניו ודאסטר.
אני בדעה שעם הקילומטראג' הנמוך שהזכרת, כדאי לך לרדת קצת בשנתון ולהסתכל על אופציות נוספות שהן קצת יותר עבירות מהפורסטר, יש להן מזגן מאחור אבל עלויות האחזקה יותר גבוהות.

תודה רבה, על אילו אפשרויות אתה ממליץ שהן יותר עבירות? חשובה לי בטיחות ואמינות, וכאמור צריכת דלק פחות חשובה בנסועה הזו.
תודה רבה גם ליתר המשיבים, אבדוק את רמות הבטיחות של פורסטר דור 4 ואשוב לכאן

איתי ג
08-01-24, 17:21
לא מהכרות אישית אבל קראתי שהאאוטבק מפתיע ביכולות, לא פחות מהפורסטר.
תודה, אבדוק לגבי האאוטבק. נראה היה לי מהתמונות שהוא יותר סטיישני במראה, וזה פחות מה שחיפשתי מבחינת נראות כלפי לקוחות אבל בהחלטה אבדוק גם אותו. תודה

- - - Updated - - -

פורסטר xs דור5 מגיע עם מזגן מאחור וגלגלי 17״.
אני ספקן אם יכנס בתקציב.
לא הייתי שולל פורסטר דור4 עד 2018, למרות שלא חושב שמגיע עם מזגן מאחור באף גרסה
תודה, בדקתי ודור 4 מגיע ללא בלימה אוטונומית ומערכות בטיחות נוספות, ובנוסף אני רואה שבכביש הוא יחסית איטי (11.7 בתאוצה מאפס למאה) כך שאנסה קודם לכן להשיג דור 5, בתקווה לא לחרוג מהתקציב

איתי ג
08-01-24, 17:28
האם מנסיונכם אכן דגם הספורט פחות מתאים למי שיורד לשטח (כאמור מדובר על פורסטר דור 5, שנת 2019 ואילך)? וכן, מה ההבדל בין דגם ה-SX לספורט? תודה רבה מראש, איתי

raanan
08-01-24, 19:56
גילאי הילדים הם בדיוק הגילאים לחווית טיולי שטח כולל לינה.
תאמין לי שטיולים טובים הם יזכרו גם לאחר צבא.
פורסטר זה תכלס פרייבט AWD מוגבה קלות ולמשפחה קשה "להתארגן" (הכנסת ציוד)
על קמפינג יומיים ויותר (אני מאלה שלא ממליצים על תיקי גג).

העניין הוא שכדאי שיהיה לך רכב שתוכל להצטרף לטיולי משפחות (עם הזמן מתאחדים עם קבוצה)
ללא מגבלה למסלולים (לא כולל מסלולי עבירות ומעלות).
בפורסטר תהיה מאד מוגבל וגם הסיכוי לנזקים (בפרט למתחיל בשטח) הוא גבוה משמעותית
מרכב גבוה וחסון יותר (לנדקרוזר, פאג'רו).
נזקים שמתקנים לאחר הטיול זה ניחא, הבעיה בנזק שמצריך חילוץ מהשטח וגרירה.

בקיצור, עדיין חושב שכדאי לך לבחון SUV מרווח כדוגמת הפאג'רו.
אגב, לגבי נראות ללקוחות, לדעתי פאג'רו מרשים כמה מונים לעומת פורסטר...

בהצלחה
רענן

Asaf-a
08-01-24, 20:22
האם מנסיונכם אכן דגם הספורט פחות מתאים למי שיורד לשטח (כאמור מדובר על פורסטר דור 5, שנת 2019 ואילך)? וכן, מה ההבדל בין דגם ה-SX לספורט? תודה רבה מראש, איתי

הספורט מגיע עם גלגלי 18״ לעומת 17״ שבשאר, כלומר עם צמיגי חתך נמוך, זה חיסרון מאוד גדול, גם גלגלי 17״ בחתך 60 הם נקודת החולשה ברכב.
הxs מגיע עם גלגלי 17״ ועוד פינוקים הנגזרים מרמת בגימור הגבוהה אם חשובה לך ומזגן מאחור.

איתי ג
08-01-24, 22:02
תודה רבה!

ש01
09-01-24, 11:20
למה הכוונה ב"נראות לקוחות"?
שאתה עם רכב יקר מידי ולכן צריך להוריד מחיר או שצריך "רכב קבלנים"?
במקרה הראשון, OK. ניחא...
במקרה השני כנראה שרק לאנד קרוזר יתאים.

לפאג'רו שהציעו, אתה יכול להוסיף גראנד שירוקי עד 2015/16 (אם אנלא טועה).
יש חסרונות ויתרונות אבל בסופו של דבר ייתן לך כל מה שאתה צריך ועוד, ויהיה נוח וחזק יותר מהאחרים.

KOOKE
09-01-24, 15:19
לצרכים שהגדרת לרבות הנראות מצטרף להמלצה מעליי - גרנד צ'רוקי בשנתון הכי מתקדם שנכנס לך בתקציב.

רק שים לב שבגרנד צ'רוקי יש מגוון דגמים וחלקם הגיעו בכלל ביבוא אישי - חלקם בעלי הנעה 4X2 וללא הילוך כוח.

אם תקבל ההמלצה ותתמקד בגרנד צ'רוקי אם אני לא טועה יש כאן באתר מדריך לקניית גראנד צ'רוקי יד 2 שכולל הסבר על מגוון הדגמים ורמות האיבזור השונות.

-->